פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 308
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
19/06/2018 12:18
אני זכאית לדמי לידה?
עבדתי שלוש שנים במקום מסויים, לאחר מכן התפטרתי הייתי חודש ללא משכורת. ולאחר מכן חתמתי אבטלה למשך 3 חודשים נוספים. מיד לאחר האבטלה מצאתי עבודה, עובדת 5 חודשים עד שכנראה מפטרים אותי בחודש רביעי להריון. (מה שאומר שיש לי אעוד 5 חודשים ללדת)

האם אני זכאית לדמי לידה? האם אני יכולה לחתום שוב אבטלה מרגע שיפטרו אותי?

ולפי מה הם מחשבים את הדמי לידה במקרה שלי?
אייל
19/06/2018 12:14
בוקר טוב

לאחר שיחת שימוע המעסיק החליט שהעובד ימשיך לעבוד כרגיל את תקופת ההודעה המוקדמת 30 יום עד לתאריך 4/7

מה אומר החוק לגבי חוסר שעות אם העובד יוצא לראיונות עבודה יש במצטבר חוסר שעות?

הרי אם היה יושב בבית היה מקבל שכר מלא וכאן הוא מספיד שעות במצטבר.

דבר נוסף אם נשארים ימי חופש. משלמים עליהם מס? או שזה מגיע לשכר כרגיל.

תודה רבה
ורד
18/06/2018 14:08
שלום
באמצע אפריל התחלתי לעבוד באיזשהי חברה.
הם בדיוק עברו מרחובות לתל אביב וזו שהיתה לפני ילדה ולא נוח לה לנסוע כל יום רחובות תל אביב אז הם חיפשו עובדת חדשה.
זו הייתה חצי משרה, כמנהלת חשבונות, משרה שעתית, בלי הרבה תנאים, לא פנסיה ולא כלום.
במהלך העבודה הבוס כל הזמן גער בעובדת הותיקה שלו שהיא משאירה אותי הרבה שעות והוא לא מוכן יותר מ- 4 שעות. הייתה אווירה כזו לא נעימה,אבל לא זה העניין.
עברו להם חודשיים והמזכירה הראשית לקחה אותי לשיחה ואמרה לי שהעובדת הקודמת רוצה לחזור והם מחוייבים להחזיר אותה, מה גם שהם רוצים לאחד בין החברה של הבוס ואחיו ואז לקחת מזכירה לשני התפקידים.
לי יש תחושה שמלכתחילה הביאו אותי להחליף עובדת בחופשת לידה ופשוט העדיפו לא למסור את המידע הזה, כי זו כזה ג'וב עלוב
שהם חששו שלא יצליחו לגייס אף אחת
האם זו עילה לתביעה שלא נתנו לי את האינפורמציה המדויקת במועד ראיון העבודה?
תודה רבה
עורך דין
19/06/2018 11:39
שלום ורד

קשה מאד לענות בצורה מלאה לשאלה שלך מבלי לבחון את חוזה העבודה שלך. בכל מקרה, אחרי חודשיים של עבודה לא בטוח ששווה להכנס למאבק משפטי. אם הנושא מטריד אותך ותרצי לקבל תשובה מלאה תצטרכי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שרית
18/06/2018 14:11
שאלה בנושא דיני עבודה

ב-2016 התחלתי לעבוד במכללה לחינוך כעוזרת הוראה של מרצה. הגדרת תפקידי הייתה בדיקת עבודות ומבחנים מהבית בהתאם לצורך.

1. בכל שנה הייתה מכסה של שעות וכשהיא הסתיימה, הסתיים תפקידי באותה שנה.

2. בתלוש המשכורת רשום שהתחלתי לעבוד ב-5.1.2016. קיבלתי הפרשות לפנסיה, כאשר כתוב ב-3 שורות: ב.ל. + בריאות, הראל גלעד חובה ופ. לא חייבים במס.

3. המרצה מסרה לי שהיא ביררה במכללה וקופת הגמל כוללת קרן פנסיה ופיצויי פיטורים. זה לא כתוב בתלוש.

4. החל מהשנה שעברה קיים חוזה.לפי חוזה ראשון: כתוב שתקופת ההעסקה הוא מנובמבר 2016 עד כולל יוני 2017,שכר עבודה הוא 50 ₪ לשעה, כאשר הזיכויים מהשכר הם מס הכנסה וביטוח לאומי ופנסיה חובה. בחוזה הנוכחי מנובמבר 2017 כתוב שתקופת העסקה: 8 חודשים, מנובמבר 2017 עד וכולל יוני 2017. עד נובמבר 2017, עם אותן התניות. קודם לכן לא היה בעצם חוזה כזה, אלא הגדרות של מספר שעות העבודה לכל קורס.

5. לטענת המרצה: "את לא מפוטרת כי בחודש אוקטובר ממשיכים לעבוד במו בכל שנה. אין הבדל מבחינת התנאים שלה השנה לשנים קודמות....יש לך סעיף של הפרשות לקופת פנסיה. זה מופיע בתלוש שכר שאת מקבלת. זה כולל גם פיצויים כשתרצי להתפטר... יש לך קופת גמל, נכון? זה כולל הפרשות לקרן פנסיה ופיצויים ויש גם פנסיה חובה".

שאלותיי:

1. האם סיום תקופת העבודה משמעותה שאני מפוטרת ?
2. האם העובדה שלא כתוב בשום סעיף שהשכר או ההפרשות כוללים פיצויי פיטורים, משמעותה שאני זכאית לפיצויי פיטורים?
3. האן העובדה שאין רצף בהפרשות לפנסיה משמעותה שאני מפוטרת?
2. אם כן – האם אני זכאית למכתב פיטורים מסודר?
3. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים? לא קיבלתי כאלה עד עכשיו
4. כיוון שבתלושים כתוב שתחילת העבודה ב-5.1.16 - האם המשמעות היא שיש בעצם רצף תעסוקתי? אם הוא קיים, האם המשמעות היא שהמכללה חייבת להפריש לי פנסיה באופן רצוף?
5. האם אני זכאית לימי חופשה? אם כן – איך הם מחושבים? כמה מגיע לי?
6. כיוון שכתוב שתחילת העבודה ב-1.5.2016 – האם המשמעות היא שיש לי רצף תעסוקתי?
7. מה המשמעות של כתיבת סה"כ שעות עבודה לכל קורס, בלי מועד סיום העבודה?
8. מה ההשלכות של זה?
9. האם יש לי זכויות נוספות?

תודה
עורך דין
19/06/2018 11:38
שלום שרית

המקרה שלך מורכב ומצריך התייחסות הרבה יותר רצינית, מאשר הייעוץ וההכוונה הראשונית שניתנים בפורום אינטרנטי כזה או אחר. פני לפגישה אישית עם עורך דין שיוכל גם לבדוק את החוזה שלך ותנאי העסקתך, וכך תוכלי לקבל מענה רציני ומקצועי בכל אחד מהנושאים שהעלת.

בהצלחה
יהודה לוי
18/06/2018 17:05
האם המעסיק רשאי להפריש את התנאים הסוציאליים הכתובים בחוק רק על חלק ( נניח 70-80 אחוז) מהשכר הקבוע ?
כלומר להוסיף סעיף לחוזה שבו השכר הקובע לתנאים הסוציאליים יהיה רק 75 אחוז מסך השכר בקבוע ?
עורך דין
19/06/2018 11:36
שלום יהודה

זה נשמע לא תקין בעליל ופוגע בזכויות שלך. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובדיקת החוזה מול עורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
אסתר עדי
18/06/2018 18:07
שלום רב. אני עובדת בעיריית ירושלים מזה 32 שנים. בת 55. מעוניינת לפרוש. הודעתי על כך. כמה פנסיה באחוזים אני אמורה לקבל. יש לי פנסיה תקציבית. לפי מה שהבנתי יש לי 64 אחוז ובעריה מוסיפים 6אחוז ככה שאגיע ל70 אחוז. זה נשמע הגיוני? אוכל לקבל הפנסיה המיידי? אשמח לתשובה. בברכה אסתר
עורך דין
19/06/2018 11:35
שלום אסתר

המקרה שלך מצריך בדיקה יסודית ומעמיקה ולא ניתן לפתור את הנושא מעל גבי פורום אינטרנטי. מוטב לפנות לפגישה אישית עם עורך דין ולקבל ייעוץ מפורט בנושא, בטרם קבלת החלטות.

בהצלחה
לאה וויס
18/06/2018 23:05
בדואר לא ציינו בפני שיש הבדל במילוי בין שכיר לעצמאי ובטעות מילאתי שעבדתי במקום 1 ולא ציינתי שבעצם אני עצמאי ולא שכיר מה עושים?
עורך דין
19/06/2018 11:34
שלום לאה

סביר שצריך למלא את הטפסים שוב ולשלוח אותם מחדש. בכל מקרה, אני מניח שניתן לבדוק את הנושא באתר רשות המיסים.

בהצלחה
רועי מונטג
19/06/2018 06:17
עובד בבנק 17 שנים רק לילה, העבודה יתייתרה ורוצים שנעבוד בוקר/ערב בהרבה פחות כסף עם פיצוי מדורג ל5 שנים, צריך חוות דעת לפני פנייה לבית דין לעבודה
עורך דין
19/06/2018 11:33
שלום רועי

הבנת נכון מאד - אתה צריך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בעניין בטרם קבלת כל החלטה. המדובר על פניו על הרעת תנאי עבודה ולכן מן הראוי שהפיצוי שיוצע לך יהיה הולם וראוי.

חייג למספר 072-334-2000 ובחר את אזור מגוריך - לשיחה עם עורך דין מנוסה.

בהצלחה
הודיה
17/06/2018 13:28
אם מלצר עובד רק שעה או שעתיים במקום ארבע שעות כמו שסוכם והוא מתלונן על זה כבר חודשיים וזה כי המנהל שלו החליט לעשות לו בכוונה, עם המנהל הוא לא מצליח לדבר ועם הבעלים גם לא כי הוא לא מוכן להתערב,

בנוסף, לא קבעו לו משמרות קופה של כמה חודשים ואפילו שהוא מלין על כך זה לא טופל רק לאחר חודשיים שהיו צריכים מלצרים.

המנהל משחרר את העובד לאחר שעה עבודה וגם לאחר שעתיים עבודה כשהדלק עולה לו את אותו סכום שהוא הרוויח ככה שיוצא שהוא עבד במשמרת רק שעה או שעתיים שזה יוצא לו ארבעים שקלים סך הכל למשמרת וזה כאילו עבד בחינם.

בנוסף, המנהל מתעלל בו, משפיל אותו ונותן לו לחכות 40 דקות ולפעמים גם שעה אחרי שקבעו לו משמרת,

יוצא שכל יום הוא עובד גג שלוש שעות (יותר נכון שתשעים אחוז מהזמן הוא עובד רק שעה או שעתיים) שעות ויוצא לו שכר ממש נמוך כמו 35 או 40 לשעה.

האם זה הרעת תנאים?
האם זה שינוי ביחס לעובד?

האם מגיע לו לתבוע מה שמגיע לו מבחינת חוק?
עורך דין
18/06/2018 13:24
שלום הודיה

לא ברור כמה זמן את עובדת במקום. בכל מקרה, על פניו ניתן להניח כי קיימת הרעה בתנאי העסקתך ואם את בעלת ותק במקום העבודה וברצונך לטפל בנושא ולנסות להשיב את המצב לקדמותו, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
ש.ע
17/06/2018 12:26
שלום רב,

התחלתי חפיפה בעבודה חדשה שבה חתמתי על חוזה לעבוד במשרה מלאה 8-17 בשכר גלובלי.

החופפת שלי עובדת בין 9-16 ועל כן אני מחויב כרגע להגיע לפי השעות שלה.

האם יורידו לי את השעות שבהן לא עבדתי באופן יחסי? האם זה חוקי?
עורך דין
18/06/2018 13:20
שלום לך

תשאלי את המעסיק. על פניו לא צריכה להיות בעיה. הגיעי לעבודה בשעה שמונה ותשארי עד 1700 כפי שכתוב בחוזה שלך.

פשוט.

בהצלחה
אורלי
17/06/2018 12:21
שלום רב רציתי להתייעץ ... אני עובדת ברשת סופרים גדולה בתור סדרנית מכולת.. החוק אומר שאני מחוייבת לנעול נעלי עבודה שהרשת מספקת לי אכן זה גם מה שקורה! לפני שבועיים קיבלתי נעלי עבודה חדשות וכמובן שאת הישנות. שהיו אצלי כ 4 שנים זרקתי לפח.. הלכתי עם הנעליים החדשות כמה ימים והם ממש לחצו לי כי הן צרות לרגל שלי. הודעתי לסגנית מנהל שהנעל צרה לי ועשה לי יבלות ברגליים ושאני איני מסוגלת לנעול אותם כי כואב לי ואני לא מסוגלת ללכת איתם ושאני עובדת בנעלי ספורט שלי התשובה הייתה חיובית . היום בבוקר הגעתי לעבודה כמובן עם נעלי ספורט שלי. הגיעה מנהל אזור צעק עלי שאני בלי נעלי עבודה ושלח אותי הביתה כי אני בלי נעליים כי יש חוק שאני חייבת נעליים. אחרי הסבר שלי שהנעליים שהרשת סיפקה לי הם קטנות עליי לא עניין אותו כלום! עכשיו לדעתי זה לא חוקי מי ישלם לי על הימים האלה? הרי הם שלחו אותי הביתה ( לא פיטרו) בגלל הבעיה שלהם!! הם זה חוקי? ומי ישלם לי על הימים שאני בבית?
עורך דין
18/06/2018 13:09
שלום אורלי

לא הבנתי מה הבעיה להחליף את הנעליים לנעליים במידה המתאימה ולהמנע מחיכוכים ומריבות...? בכל מקרה, אם יש נהלי עבודה עליך להקפיד עליהם.

בהצלחה
שירן
17/06/2018 09:43
יש לי שאלה בעינייני עבודה ושכר.

הגשתי תביעה כנגד המעסיק הקודם שלי על הלנת שכר. כשהוא קיבל את מכתב התביעה הוא םנה למכר משותף שלנו וביקש לבטל את התביעה ובתמורה הוא יביא לי את כל הכסף. האם זכותי לדרוש ממנו גם על השכר המולן או שרק בית משפט רשאי לעשות את זה? והאם בכלל זה כדאי, להגיע להסדר לפני בית המשפט?

תודה מראש.
עורך דין
18/06/2018 12:57
שלום שירן

המעסיק למעשה מבקש להגיע לפשרה וסביר שזאת הזדמנות עבורך, לקבל את כל מה שהוא חייב לך כולל ריבית הלנה ותשלום עבור הוצאות שנגררת אליהן בעל כורחך ובעקובת הלנת השכר. זה הזמן לנהל מו"מ ולעמוד על שלך. תדאגי שהל יהיה מתועד בכתב ורק לאחר שתקבלי את התשלומים בפועל, פני לבית הדין לעבודה למחיקת התביעה שהגשת.

בהצלחה
חלת
אנה צ.
18/06/2018 11:42
שלום לכולם .
יש לי שאלה , מקום העבודה שלי החליט להוציא את כלל העובדים לחלת ללא התראה מוקדמת וללא הודעה מסודרת -מה שאומר שהודיעו לנו בהודעת וואסאפ שיש חופש חודש בהתראה של שבוע לפני האם זה חוקי והאם מקום העבודה מחוייב לשלם על החודש חופש הזה ?
RE: חלת
עורך דין
18/06/2018 12:55
שלום אנה

הודעה של שבוע מראש על חודש חופשה כפויה אינו מספיק ואסור לפי חוק. בכל מקרה, לא ניתן להוציא לחופשה עובדים שאין להם ימי חופשה צבורים אלא אם משלמים על הימים האלה.

בהצלחה
נתנאל
17/06/2018 09:42
שבוע טוב.
שאלה למתמחים בדיני עבודה:
בחברה 'שכחו' להפריש לי הפרשות מעסיק לקרן הפנסיה החל מחודש נובמבר 2016 ועד אפריל השנה. מסתבר שרק אני הפרשתי. ייאמר לזכות החברה שכשהם שמו לב לזה, הם זימנו אותי למחלקת שכר והודיעו לי על הטעות והפרישו בתלוש המשכורת הבא רטרואקטיבית, סכום מלא עבור כל התקופה (ודאגו לכך שלא אפגע ממס ההכנסה הגבוה).

אז נכון שאת הכסף קיבלתי בסופו של דבר, השאלה היא מה קורה לגבי התקופה של השנה וחצי הללו בהן הכסף לא נכנס לקרן ולגבי הריביות שהפסדתי עבור הקרן בתקופה זו?
עורך דין
18/06/2018 12:48
שלום נתנאל

ניתן לבקש מהמעסיק לשלם גם ריבית והפרשי הצמדה על כל התקופה, למרות שאין המדובר על סכום גבוה - עדיין - אלה כספים שמגיעים לך.

בהצלחה
אלה
18/06/2018 10:09
בעלי פוטר מעבודה מלפני שנה וחצי בגלל פשיטת רגל של המפעל. המפעל נשאר חייב לו תשלום הודעה מוקדמת, ופיצויים וגם הפרשי פנסיה שלא שילמו לו. הוא הגיש תביעה לביטוח לאומי על מנת לקבל את מה שמגיע לו לפי החוק. עורך דין שטיפל בנושא עשה תביעה משותפת של כל עובדי המפעל. כעת בעלי קיבל את המכתב הנ"ל שכל הכסף שמגיע לו ניכו לו בעצם ומתוך יותר מ 16 אלף הוא קיבל רק אלף ושלוש מאוד שקלים בלבד. לא ברור למה ניכו לו 13 אלף שקלים מה זה הסעיף הזה בכלל ולמה ניכו לו כמעט אלף שקל מס הכנסה כאשר יש לו 7.5 נכודות זכות כי יש לו ילדים קטנים. העורך דין שטיפל בעניין לא זמין לשאלות, לא עונה לטלפונים ולא להודעות ולא למיילים. אין עם מי לדבר. ולא ברור האם הדבר הזה חוקי ואיך יתכן שניכו לבן אדם את כל מה שמגיע לו... אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש.
צפנת
18/06/2018 05:43
אנו עובדים במפעל בשמירה בימים ובשעות קבועים.
6 ימים בשבוע.8שעות במשמרת.כולל שבת וחג.
בדוחות מוגדר כשעה נוספת כל שעה שיש בה תוספת בגין שבת/חג/שעות לילה.
קראתי שאם עובדים קבוע מעל 43 שעות שבועיות אז עד 43 שעות שבועיות נחשבות כשעות רגילות לחישוב הפרשות לפנסיה ולא כשעות נוספות.
הרי המעביד היה יכול להגדיר שכל שעות עבודתנו הן שעות נוספות ולא להפריש כלל לפנסיה.

אז מה זה שעות רגילות לצורך הפרשה לפנסיה וגמל ומה זה שעות נוספות שלא מפרישים בגינן לפנסיה וגמל.
שני
17/06/2018 23:26
מה ניתן לעשות ?
אשמח לעזרה.
תודה :)
רויטל
17/06/2018 20:51
יש לי 2 שאלות ואשמח לעזרה:

1. אני מדריכת כושר ועובדת ברשת מוכרת כבר מס' שנים, אני עובדת שם 5 ימים בשבוע ומעבירה בין שיעור אחד ל5 שיעורים ביום (כל שיעור 45 דק') לכמה שעות בדיקות הריון אני זכאית?

2. האם אני יכולה לבקש מהרופאה שלי יום מחלה מלא ביום שאני עושה בדיקת העמסת סוכר (מחשש שיהיה לי קשה לעבוד אחר כך פיזית בגלל הבדיקה) זה יחשב לי לתשלום כחלק משעות הבדיקה שאני זכאית להם?

תודה מראש על העזרה
יפית
17/06/2018 20:49
יצאתי לשמירה בנובמבר, בסוף ינואר ילדתי ועדין לא חזרתי לעבודה, הודעתי שאחזור באוגוסט.
יש לי כמה שאלות:
1. איך אפשר לבדוק שביטוח לאומי שילמו לי נכון על כל התקופה הזו ? ( שמירה,מענק,דמי לידה)
2. מה זה הפרשי דמי לידה שקראתי כאן לא מעט פעמים ? ואיך מבקשים את זה?
3. המעסיק אמר לי שאני צריכה לשלם לביטוח לאומי מרגע שתמו 15 שבועות. איך משלמים וכמה?
4. המעסיק אמר שעלי לברר מה קורה עם כל ההפרשות לביטוחים, פנסיה וקרנות לגבי התקופה של השמירה (3 חודשים) שבהן קיבלתי כסף מביטוח לאומי. מה בעצם קורה עם התקופה הזו של השמירה? מי אמור להפריש ?
תודה רבה
טליה
17/06/2018 20:48
שלום, אני יצאתי מעצמי לחופשת לידה מוקדמת (בערך 7 שבועות מתאריך הלידה המשוער), בגלל שבדיוק סיימתי מילוי מקום של מחנכת אבל לא הוצאתי שום אישור מרופא נשים או רופא משפחה.
עכשיו אחרי שילדתי חוץ מהטופס שאני צריכה למלא ולהעביר למנהלת שתמלא גם היא, האם ביטוח לאומי מוריד אוטומטי בגלל שלא עבדתי בחודש וחצי האחרונים של ההריון או שיש איזה מכתב שאני צריכה לכתוב בו על הפסקת עבודה?!

ומראש לא ביקשתי מהרופא נשים שלי כי למרות שהוא מדהים הוא לא מוציא בקלות אישורים וכו, השאלה אם יש מה לעשות עכשיו אחרי שכבר ילדתי?!

תודה רבה מראש לעונים.
עדי
17/06/2018 20:47
עבדתי במשך שנה וחצי במקום עבודה מסוים -משרה מלאה. התפטרתי, ולא עבדתי במשך כמעט 3 חודשים - במהלכם נכנסתי להריון ראשון.

לאחר 3 חודשים ללא עבודה, התחלתי עבודה זמנית למשך חצי שנה (עם אופציה להארכה) וזה מסתדר עם התאריך המשוער של הלידה -מסיימת חוזה שם 3 שבועות לפני המשוער ולאחר מכן יציאה לחופשת לידה.

סביר להניח שלא אחזור לשם לאחר חופשת הלידה. למרות שבהחלט יש אפשרות מצידם שיציעו לי להמשיך לעבוד שם.
שאלותיי הן:
1. האם עדיין מגיע לי תשלום מלא על חופשת לידה/דמי לידה למרות הפסקה של 3 חודשים בין עבודה לעבודה, ולמרות שהמשרה הנוכחית הינה זמנית לחצי שנה?
2. בעבודה כבר יודעים שאני בהריון. כאשר אני מסיימת שם את החוזה של המשרה לחצי שנה- אני צריכה להתפטר? ולומר שלא אחזור? יש סיכוי שירצו אותי שם לאחר חופשת הלידה לכן שואלת. מה הדבר הנכון לעשות

אשמח לעצתכן.

תודה!
ליאל
17/06/2018 20:45
שאלה היום דיברה איתי מכוח אדם המנהלת בעבודה בה התפטרתי.

היא אמרה שהם הכניסו את הפיצויים בכלולתם לביטוח מנהלים, מהם לא אקבל שקל (לטענתה הפרישו לשם יותר) ולכן אם אני רוצה את החלק הזה אני צריכה לשחרר את הפיצויים משהו שתיכננתי לא לעשות.

האם זה חוקי?
עופרי
17/06/2018 20:41
היי, אני ממלצרת והמשכורת שלי על בסיס טיפים. לוקחים לנו תשר כל משמרת מהטיפים בשביל כל המיסים וכד. אני מקבלת תלוש מסודר. אני עובדת מעל שנה שם. גיליתי לאחרונה שאין לי בתלוש שום אזכור על הפנסיה. אני לא יודעת מה החברה של הפנסיה כמה מפרישים ואם בכלל. דיברתי עם הנהלת חשבונות הם אמרו לי שהכל בסדר ויש הפרשות לפנסיה והם לא יודעים למה לא הראו לי בתלוש, ואני רק צריכה למלא טופס וזהו. זה הגיוני? או שמשהו מסריח ולא כדי לחתום על כלום?
הילה
17/06/2018 20:34
שלום,

במידה ועבדתי ב-10 חודשים האחרונים במתכונת של 5 שעות בבוקר ללא שבתות וחגים והמנהל שלי פנה אליי היום במטרה לשנות את המשמרות שסוכמו (שלא בחוזה).

אם אני מסרבת לשנות למשמרות ערב ובוקר עם שבתות וחגים האם זה עילה לפיטורין? מה גם שיש כבר זימון לשימוע בגלל אי ההסכמה.

אם יהיו פיטורין האם מגיע פיצויים?
יוסי
17/06/2018 20:31
ערב טוב.

לאחר כמה עיניינים בעבודה החלטתי שאני לא מעוניין להמשיך.

דיברתי עם הבעל הבית וביקשתי שיפטרו אותי.

הוא טוען שאני מחוייב להגיע כרגיל לעבודה אני מבחינתי למשוך את הימי חופשה והימי מחלה עד הסוף ולהמתין לשימוע ופיטורים.

יש משהו לא נכון מבחינה חוקית בהתנהלות שלי?
תיקי
17/06/2018 20:12
היי.אשמח לעזרה.
פוטרתי בחודש מאי האחרון ממקום בו עבדתי 3 שנים.מכתב פיטורין ניתן לי בתחילת מאי ובו צוין שהפסקת עבודתי תתחיל ב9.6. התברר לי השבוע כי לא קיבלתי משכורת על חודש ההודעה המוקדמת.שדיברתי עם החשב נאמר לי שבגלל שלא הגעתי לעבודה בזמן ההודעה אינני זכאית. על אי ההגעה הוסכם בעפ עם המעסיק
אני אם חד הורית והייתי מגיעה בכל מצב אם הייתי יודעת שלא ישלמו לי.אם כך מה הקטע של התאריך חודש אחרי? בכל מקום עבודה קודם שהיה לי נתנו לי לא להגיע ושילמו לי
היש מישהי מבינכם שמבין בתחום?
תודה
א.ה
17/06/2018 16:34
ידוע לי כי יום שישי נחשב ליום עבודה בחיוב העובד בחופשה.

שאלתי:
האם עובד שלא חל עליו חוק ש"ע ומנוחה (כפי שנכתב לי בתלוש השכר חודש בחודשו). אני עובד לפי חוזה אישי בו מצוין כי ימים א'-ה' אני עובד 10 ש"ע וביום שישי עובד 5 ש"ע.

האם גם במקרה שלי ייחשב יום שישי כיום עבודה לחישוב בימי החופשה שלי בזמן היעדרות.?

תודה
אלכס
17/06/2018 13:22
שלום.

רציתי לדעת מהו מדבר החוק לגבי קבלת החזר על ארוחות לטכנאי שטח. האם זה נכון, שכאשר המשרד נמצא בתל אביב, אני זכאי להחזר רק על ארוחות מחוץ לאזור גוש דן מבחינת רשויות המס?

תודה
מורגן גולדמן
17/06/2018 10:17
הנני עובדת החל מחודש מרץ 2018 כעוזרת מחקר של הפרופסור עליזה שלייפר באוניברסיטה העברית.
אחרי מספר חודשי עבודה שבמהלך כל תקופתן היו מרוצים ממני ומעבודתי, קיבלתי על כך הודעות על תרומתי בעבודה. בפתאומיות בתאריך 11.06.2018 קיבלתי מכתב במייל מפרופסור עליזה שלייפר , ללא הודעה מוקדמת וללא שיחה בנושא, על הפסקת עבודתי ופיטורים מיידים ללא התראה. הסיבה שנומקה בהודעה "תלמידת תואר שני במחלקה שלי התחילה לעבוד על פרויקט כפרויקט מחקר שלה, היא תקבל מלגה כחלק מעבודת מחקר ותמשיך לעבוד על הסקר, מכיוון שכך לא תוכלי להמשיך עם הסקר ובזה את מסיימת את עבודתך במחקר זה...".
מה מגיע לי והאם יכול לתבוע ללא עורך דין
מורגן גולדמן
17/06/2018 10:19
לא היה שימוע
אבישי
14/06/2018 11:00
שלום רב
עבדתי במקום עבודה כעשר שנים ואז עברתי ניתוח שלאחריו הייתי באובדן כושר עבודה למשך שנתיים לאחרונה חזרתי לאותו מקום עבודה ושמתי לב שבתלוש השכר נמחק כל הוותק עבודה.יש לציין שמעולם לא נאמר לי על הפסקת עבודה והביטח שלי שילם את כל התמלוגים למשך אותן שנתיים.
שאלתי היא האם עליי לדרוש רצף עבודה של אותן שנים או לדרוש פיצויים על אותן שנים ולהתחיל וותק חדש.הדמח לעזרה וייעוץ כי כרגע אני מרגיש ביין הכיסאות ולא יודע מה לעשות.תודה
עורך דין
17/06/2018 09:12
שלום אבישי

אם לא פוטרת מהעבודה הרי שהרצף אמור להמשך. פנה אל המעסיק ובקש להבין מדוע הוותק שלך התאפס.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ