שלום רב.
הייתי בראיון עבודה בחברה מסויימת בה הומלצתי על ידי מכר שלי שעובד שם. בראיון התרשמתי שהמעסיק מרוצה מכישורי וגם לי התאימו מאד התנאים והמקום, זה נראה כמו פרפקט מאץ'. כתנאי לקבלה לעבודה נדרשתי לעבור בדיקת פוליגרף, וכמה ימים לאחר הבדיקה התקשרה אלי רכזת משאבי אנוש של החברה לבשר לי שהחליטו להתקדם עם מועמד אחר. שאלתי אותה אם זה בגלל הפוליגרף והיא ענתה לי שלא, פשוט החליטו להתקדם עם מועמד אחר. יש לציין שיום אחרי הבדיקה היא פנתה אלי לצורך קבלת פרטים ממני לתחילת עבודה, ואז יומיים אחרי התקשרה לבשר לי שבסוף זה לא.
עוד אציין שדיברתי עם המכר שלי שעובד שם והמליץ עלי והוא אמר לי שרכזת משאבי האנוש אמרה לו "אוף דה רקורדס" שזה כן בגלל תוצאות הפוליגרף רק שלפי חוק אסור לה להגיד לי את זה אז היא אמרה שזה בגלל מועמד אחר.
פניתי למכון הפוליגרף לבקש את תוצאות הבדיקה שעברתי ונעניתי בשלילה, נאמר לי שתוצאות הבדיקה הם רכוש של החברה שהזמינה את הבדיקה.
השאלות שלי הן:
האם יש לי איזו שהיא דרך לדרוש את תוצאות הבדיקה ממכון הפוליגרף או מהחברה(בכל זאת זה אני שהייתי חצי שעה מחובר שם למכונה)?
האם יש לי קייס לתבוע את החברה על עוגמת נפש שנדחיתי בגלל סיבה לא עיניינית (לפי מיטב ידיעתי אין חוקים ברורים על שימוש בפוליגרף וקבלה לעבודה, תקנו אותי אם אני טועה), שהרי יום לפני מבקשים ממני פרטים כאילו התקבלתי ולמחרת מבשרים לי שנדחיתי?