פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1371
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עופר
01/03/2012 08:26
הי
אני עובד כפרילנסר בעמותות שונות במערכת החינוך.מדי פעם אני קם בבוקר ומגלה שמסיבות שונות שלא תלויות בי אלא בבתי הספר-יום העבודה מבוטל.האם ש חובה למעסיק לשלם בעבור יום כזה?ומה אם הודיעו לי ערב לפני?(הרי אין לי בדרך כלל חלופה בפרק זמן קצר כל כך)
תודה
עופר
גה
27/02/2012 12:21
האם מותר למעביד לדרוש פרוט סיבת מחלה באישור מחלה מרופא?
צחי
29/02/2012 12:13
חד משמעית - לא! שימי לב שגם על אישור המחלה רשום- "אינו מסוגל לעבוד". הסיבה לכך מוגנת על ידי חוק חסיון רפואי.
מיטל
29/02/2012 11:17
שלום, אני נמצאת בחופשת לידה ורציתי לדעת כמה חודשים ניתן להאריך את החופשה ללא תשלום? והאם בזמן שאני מעריכה את החופשה אני יכולה עדיין להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד?
שאלה נוספת, נמצא ברשותי טלפון נייד של החברה והמנהלת שלי ביקשה שאני יחזיר אותו, האם חובה עליי להחזירו או שאני יכולה לסרב ולהשאיר אותו אצלי עד לסיום חופשת הלידה?
תהילה
28/02/2012 21:29
שלום,
התפטרתי מעבודתי במסגרת השנה הראשונה לאחר הלידה, אני חותמת כבר חודשים בלשכה, בשעה טובה אני מתחילה לעבוד.
ברצוני לדעת, אם אני רואה כי העבודה אינה מתאימה לי וכי אני נאלצת לעזוב לאחר זמן קצר, האם הוותק שלי בהחתמה מתחיל מחדש או ממשיך מהחודשיים שכבר חתמתי?
רוני שליו
28/02/2012 19:43
הגשתי למעביד אישור על ימי מחלה ,ע"פ החוק המעביד הוריד לי תשלום על יום העבודה,ברצוני לדעת מק הערך של צבירה זו של ימים , אם המעביד עדיין מוריד לי יום עבודה ולא מקזז את ימי המחלה מבלי לפגוע השכר.
שלום
28/02/2012 18:27
יש מה לעשות עם אישור מחלה של הילדים, כלומר שלא הולכים לעבוד כי הילד חולה??
אנונימית
28/02/2012 17:57
שלום רב
רציתי לשאול האם זה חוקי לא לשלם שכר במהלך סטאז' בבית מרקחת. הסטאז' הוא 6 חודשים ואינני מקבלת שכר, אני חוששת לשוחח על זה עם בית המרקחת בו אני עושה את ההתמחות מחשש שהיא תבטל את ההתמחות שלי ולא אוכל לעשות את ה6 חודשים הנדרשים ממני.
השאלה האם זה חוקי לא לשלם שכר כלל לסטאז'רים ברוקחות?

אשמח למענה דחוף
תודה מראש
אתי
28/02/2012 17:37
בעלי התפטר מהעבודה הוא עבד שם שנה וחצי בחוזה בינהם מופיע כי מגיע לו במידה והתפטר פיצויים וגם בונוס בסוף כל שנה.
עכשיו הם באים ומנסים להגיע להסדר כך שיקבל רק את הפיצויים ללא הבונוס. חשוב לציין שמדובר לא במעט כסף.
האם החוזה מספיק כדי להוכיח את טענתו כי מגיע לו פיצויים וגם בונוס כפי שמצויין בחוזה?
רועי
21/02/2012 21:45
אני עובד במקום עבודתי כשנתיים וחצי, לאחרונה הורדתי את כמות המשמרות ל 4 בשבוע. לפני כחודש חליתי ונעדרתי מהעבודה לשבועיים. שקיבלתי את תלוש השכר גיליתי שקיבלתי רק 8 ימי מחלה, ולא 14 כפי שהגשתי, בטענה שאני מקבל רק על הימיים בהן הייתי אמור לעבוד. האם זה נכון?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:16
המעביד משלם רק עבור ימי החופשה שאתה צברת בתלוש השכר...אם צברת רק 8 שילמו לך רק על 8...
רועי
27/02/2012 21:21
תודה על התשובה.
מה שהגשתי אלו ימי מחלה ולא ימי חופשה. קיבלתי מהרופא 14 ימי מחלה, אותם הגשתי למקום עבודתי. בתלוש השכר שקיבלתי שילמו לי רק על 8 ימיים ולא 14 בטענה שאני מקבל רק על הימיים בהם הייתי אמור לעבוד (4 משמרות בשבוע כפול 2) ועל הימיים אותם לא הייתי אמור לעבוד אני גם לא מקבל את ימי המחלה. וזאת למרות שלרשותי עומדים יותר 20 ימי מחלה לא מנוצלים. שאלתי היא האם שאני מגיש 14 ימי מחלה אני אמור לקבל תשלום על כל 14 הימיים או רק על הימיים אותם הייתי אמור לעבוד כפי שטעון המעסיק שלי.
תודה ושבוע טוב
מירי
27/02/2012 15:49
שלום
בעלי עובד בחברת קייטרינג באזור המרכז
חברה שמשמשת כמסעדה לחברות הייטק

השפ ביקש מבעלי לשקר בקשר ל’מוצא’ השניצל
אם ישאלו לומר שהשניצל מעופ ולא עופ הודו
בעלי אמר שהוא לא מתכוון לשקר
הוא לא ייזום שיחה עם הלקוח
אבל אם ישאלו אותו הוא לא מתכוון לשקר

היום השפ פיטר אותו כי לקוח שאל אותו והוא אמר את האמת

נשמע כמו גן ילדים...
אבל האם הם יכולים לפטר עובד בגלל שבחר שלא לשקר ללקוח

תודה
מירי בוכמן
052-7566027
שאול
26/02/2012 21:08
עצמאית בעלת חנות שממשיכה להיות מופעלת במשך תקופת שמירת ההריון וחופשת הלידה. האם זכאית לתשלום מהביטוח לאומי על שמירת הריון ולידה
רצף ותק
אלי.סיידוף
06/01/2012 09:52
ברצוני לדעת אם וכאשר מתחלפים קבלנים במקום עבודתי ואני נשאר שם ממשיך כבר הרבה שנים בכל פעם שמתחלף קבלן .האם הותק נצבר לי ?אני נשאר באותו תחום ההעסקה באותו תפקיד?

אודה לך
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:52
הותק אמור להיצבר לך...לצערי במקרים רבים דומים יש צורך בבית הדין לעבודה בכדי לקלב פיצויי פיטורים על כל השנים שכן לרוב המעסיק האחרון לא מוכן לשאת בעלויות אלו.
נקווה שאצלך יהיה בסדר, תבדוק בתלוש השכר שהוותק ויום תחילת העבודה אכן מעודכנים...
ציון
17/01/2012 18:44
אני עובדת 20 שנה במקום עבודה ממשלתי ולא שולם לי תוספת ותק. האם אני זכאית לתבוע את כל השנים אחורה ?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:50
7 שנים אחורה ניתן לתבוע תוספות שכר
מתן
18/01/2012 11:25
עבדתי בחברת כוח אדם כחודשיים. משתי המשכורות שקיבלתי, היו חסרים לי 800 שקלים בסה"כ.

רק לאחר חודשיים וחצי של שיחות חוזרות עם כוח אדם, קיבלתי אותם בחזרה.

האם יש עילה לתביעה בנושא?
אשמח אם תענו לשאלתי בהקדם...
עו"ד שרון טייץ
אין עילה לתביעה לצערי
אריאל
22/01/2012 07:53
שלום,נולדו לי תאומים לפני חודשיים וחצי כשהם פגים ועד היום שוהים בפגייה ,הם צפויים להשתחרר בעוד כשבועיים בדיוק בזמן שאני נקרא למילואים,רציתי לדעת מה הם זכויותיי במקרה זה...
עו"ד שרון טייץ
תפנה לקצינת הקישור שלך אני בטוחה שתקבל דחייה
אנונימית
24/01/2012 17:12
שלום, השמח עם תעזרו לי.
אני עובדת בחנות כשנה וחצי, פיטרו אותי..רציתי לדעת איך זה עובד?פיצויים שאני אמורה לקבל הם פשוט צריכים להפקיד לי או שאני צריכה ללכת לבית משפט ולדרוש אותם? ועוד שאלה יש לי צבירה של ימי חופש בתשלום הם מחויבים לשלם לי אותם אחרי הפיטורין או שזה פשוט נעלם.?
תודה לעונים
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:48
פיצויים צריכים לשלם לך עד 15 לחודש שאחרי הפיטורים וללא בית משפט (במקרה נורמלי ונכון...)
ימי חופשה שלא ניצלת ועומדים לרשותך בתלוש יש לשלם לך עבורם - בהתאם לתעריך יום עבודה מלא שלך, כפי שהרווחת בעבודה.
בהצלחה
שירלי
25/01/2012 14:21
אני עובדת שכירה כבר ארבע שנים באותו מקום עבודה - לפני חודשיים ילדתי ילדה מקסימה בשבוע ארבעים ושתיים - עבדתי עד חודש לפני הלידה ואז הוצאתי ימי מחלה ( תנאי עבודתי והעמידה על הרגליים לא איפשרו לי להמשיך ) מסתבר שמקום עבודתי לא עידכנו לי 13 ימי מחלה ( 1800 ש"ח)שהגיעו לי ומכיוון שאני בחופשת לידה הם לא מוכנים להנפיק לי עוד תלוש משכורת בטענה שזה לא אפשרי - האם איבדתי את אותם ימים שהגיעו לי ?? וכיצד זה ישפיע על התשלום של החופשת לידה?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:47
האפשרות היא לתקן לאחר הלידה, הם צודקים אסור להנפיק לך תלוש כשאת בחופשת לידה, זה אגב יהיה לרעתך- הביטוח הלאומי עלול לשלול לך חלק מדמי הלידה אם יונפק לך תלוש, יש לסדר זאת לאחר חופשת הלדיה בתלושים הבאים.
אביהו
26/01/2012 08:04
שלום רב, התחלתי לעבוד בנובמבר האחרון בחברה כלשהי, בתחילת העבודה המעסיק החתים אותי על חוזה העסקה שבו אחד הסעיפים אומר שתשלום שכר השעות הנוספות ישולם על כל שעה נוספת שמעבר לכמות שעות התקן החודשי,ז"א שהתשלום יתבצע רק במידה ומולאה מכסת שעות העבודה הרגילות ברמה החודשית, במידה ויהיו שעות חוסר ביום אחד הן יקוזזו כנגד שעות נוספות ביום אחר.

האם סעיף כזה חוקי ומותר ? ואם לא איך אני מחייב את המעסיק לשלם לי על השעות הנוספות שאני עובד כל חודש? בנוסף החתים אותי המעסיק על התחייבות לשנה לעבוד אצלו, במסמך עליו חתמתי כתוב שאני מעוניין ללמוד תוכנות וכלים שפותחו בחברה והחברה משקיעה זמן ומלמדת אותי אותם, לפיכך זהו שכר לימוד ובמידה ואני מפסיק את עבודתי בחברה לפני תום תקופת הלימוד שהיא שנה אני משלם קנס בגובה של 10000 ש"ח.

בפועל המעסיק לימד אותי 8 שעות במצטבר על חשבוני את מה שכבר אני יודע במסגרת התואר הראשון שלמדתי. האם סעיף זה הוא חוקי ובכלל ניתן למיקוח ? הקנס הוא לא פרופורציוני לשעות שהוא לימד אותי, ובנוסף החומר הזה כבר היה ידוע לי.
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:46
ברגע שחתמת אתה מחויב, אם תרצה להתחמק מתשלום זה אתה תצטרך להוכיח לה אינך צריך לשלם...
באופו עקרוני לפי תיקון 24 אסור לו לשלם שעות נוספות חודשיות אלא יומיות בלבד, כלומר בימים שתעבוד פחות ינכה לך שעות רגילות ובימים שתעבוד יותר ישלם לך נוספות- ולא קיזוז שפוגע בך כלכלית....
כי עפ"י החוק ההפחתה היא של שעות רגילות והתשלום הוא של שעות נוספות...
אילנה
26/01/2012 17:24
שלום וברכה,
כדי להחליט אם כדאי או לא כדאי לי,
חשוב לי לקבל טבלה שלפיה אוכל ללמוד על המשרה שהציעו לי.
וודאי קיימת טבלה בה התעריף לפי וותק ולפי השכלה - כך אוכל להעריך את השכר.
תודה וברכה,
אילנה.
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:45
אין כזה דבר לצערי
ליאת אורם
27/01/2012 10:58
אני מנהלת צוות שנתיים בחברה, שעכשיו רוצים להחתים אותי על טופס שכל השעות הנוספות לא יושלמו לי , אלא אם החברה תאשר זאת בטופס חתום.
האם אני חייבת לחתום על הטופס ? האם זה מוגדר כהרעת תנאים?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:44
לא זהו נוהל עבודה ומותר לחברה לא לאפשר לעובדים לעשות שעות נוספות ככל העולה על רוחם אלא להגביל את העבודה בשעות נוספות למה שבאמת צריך
לא מדובר בהרעת תנאים
רונית
22/01/2012 16:29
האם חובת תשלום ביטוח חלה מהיום הראשון עבודה של עוזרת בית ?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:43
כן
הפסקות
עובדת קבלה במלון
15/01/2012 00:01
שלום,
אני עובדת בקבלה בבית מלון אשר מוריד לי אוטומטית חצי שעה הפסקה על כל משמרת העולה על 3 וחצי שעות.
ישנם ימים שיש הרבה לחץ ולכן אין באפשרותי לצאת כלל להפסקה או שמתאפשר לי לקחת הפסקה של מספר דק' בלבד (מה שקורה ברוב המקרים) אך עדיין יורדות לי בחודש כ-14 שעות שכביכול הייתי בהן בהפסקה.
לאחר שיחה עם האחראית על משאבי האנוש במלון הסתבר לי כי זה הסכם קיבוצי ואין שום אפשרות לשנות את זה.
האם יש לך פתרון לנושא? אין זה הוגן להוריד לי מהשכר שעות שבפועל עבדתי בהן, ודבר זה קורה באופן קבוע כך שבכל חודש יורדים לי מהשכר מעל 300 ש"ח ללא כל הצדקה, זאת כמובן לא כולל מיסים על ארוחות שאיני אוכלת אך מורידים לי בכל מקרה כי זה אוטומטית במחשב.
איזה מין דבר זה שמורידים לעובד כסף מהשכר אוטומטית ללא כל הוכחה שהוא אכן צרך את הנ"ל?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:43
אכן בענף המלונאות יש הסכם קיבוצי עלייך לפנות לועד העבודים או להסתדרות שכן תנאי עבודתם של עובדי מלונות מוסדרים בהסכם ולא בחוק הכללי
נעה פקידת קבלה
22/01/2012 13:05
אני סובלת בדיוק מאותו ההסכם, שוקלת להתפטר רק בגלל זה
יעל
29/01/2012 11:09
אני עובדת במשרד ומתבצעת החלפת לוח חשמל- לכן לא יהיה חשמל למשך יומיים. המעביד הסכים לתת לי יום חופש על חשבונו אך אצטרך להוריד לעצמי יום חופש על היום הנוסף?
האם עקב חוסר תנאים לעבוד המעביד רשאי להוריד לי יום חופש עקב עבודות תחזוקה במקום ?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:42
מותר לנכות יום חופש אם עומדים לרשותך אך לא להכניס אותך למינוס של ימי חופשה.....
בתיה
30/01/2012 09:07
שלום,

האם מותר למעסיק להוריד ימי מחלה בשבתות במידה וזה רשום בטופס מחלב.
אני מקבלת משכורת חודשית.

תודה
בתיה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:41
ימי מחלה נספרים ברצף לעובד חודשי ויופחתו גם סופ"ש...
עופר
30/01/2012 09:45
מה הדין לגבי ימי המחלה של בני זוג גייז?
בן זוגי יעבור ניתוח ולאחריו ימי טיפול בבית. האם אני יכול לקבל על כך ימי
מחלה מהמעסיק?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:40
החוק אינו קובע כך, נראה שהפסיק מתקדמת יותר ותכיר בכך אם אתם ידועים בציבור או כל קונסטלציה חוקית אחרת
בהצלחה
דוד
30/01/2012 10:39
שלום,
אישתי פוטרה עקב סגירת מחלקה לפני כשש שנים,היום מסתבר לי שחישוב הפיצויים שלה כפי שחושב ע"י החברה ,חושבו בצורה לא תקינה.האם ישנה אפשרות אחרי כל השנים האלו לתבוע את החברה?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:40
עד 7 שנים ניתן לתבוע
אבי מלר
31/01/2012 00:17
שלום

אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני רוצה לדעת לגבי ההגנה שמקבל עובד במקרה של חשיפה של שחיתות במקום עבודה. השאלה מגיעה בגלל שגיליתי במקרה שחיתות של מנהל בכיר במקום העבודה שלי מזה 17 שנים. לאיש יש הרבה כח במקום עבודה ואם לא תהיה לי הגנה, בטוח יתנקלו לי אם אודיע על השחיתות שלו. חבר אמר לי שהוא חושב שעובדים יכולים לקבל הגנה לפי החוק במקרה של חשיפת שחיתות ולכן רציתי לקבל פרטים על ההגנה לחושפי שחיתויות בעבודה ואיך אני יכול לוודא שאקבל הגנה כזאת במקרה שלי? האם צריך לשכור עורך דין בשביל זה?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:39
לצערי במקרים שאני נתקלתי למרות לשון החוק המגינה על העובד בפועל מה שקרה הוא שהעובד סיים את עבודתו באותה המקום. מדובר בתביעה קשה, ולרוב האנשים קשה להמשיך ולעבוד כך...עדיין אין לבית המשפט כל אפשרות לוודא כי עובדים אחרים יתנהגו יםה גם לאחר חשיפת השחיתות וההתנכלויות יכולות לבוא מצד גורמים רבים וזאת יש לקחת בחשבון.
עדיין ראוי ונכון לחשוף שחיתויות במיוחד במקומות ציבוריים.
לייעוץ פרטני אנא פני למשרדנו
אביגיל
31/01/2012 08:58
בעלי עבד בהום סנטר סניף מלחה בירושלים 11 שנה , לאחר 5 שנים הגיע מנהל חדש לסניף שמנסה להתנכל לכל הותיקים ,באותה תקופה הייתה גם ספירת מלאי בסניף שלא יצאה מוצלחת והתגלו הרבה חוסרים , האשימו את בעלי שלא תיפקד טוב במחסן ולא עשה את עבודתו כראוי ( וזאת לאחר שבכל השנים האחרונות הכל היה מושלם בספירות המלאי ) , לאחר הספירה הגיע צוות חוקרים לסניף חקרו את בעלי ואת שאר העובדים , לקחו ממנו את מפתחות המחסנים ללא ידיעה מוקדמת וצורה מכוערת ומעליבה , לאחר מכן שלחו אותו למכונת אמת , הבדיקה יצאה מושלמת ללא כל עוררין בנוסף בשימוע טענו כי עשה הנחות בכ מליון שקלים ( שזה ממש לא הגיוני ..... ) ולבסוף פיטרו אותו ללא כל הצדקה בשימוע אפילו לא ידעו מה להגיד לו למה ואיך
פשוט בושה !!! מה עושים מכאן ולאן כדאי להמשיך ???
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:37
שלום רב,

לאור התיאור שלך נראה לי פיטוריו של בעלך היו לא מוצדקים ובניגוד לחוק.
את צריכה ייעוץ משפטי פרטני בדחיפות על מנת לבחון אפשרות של הגשת תביעה כנגד המעסיק שנהג בצורה כל כך מכוערת!
גלית
13/02/2012 14:46
שלום רב,

עבדה אצלי עובדת ניקיון במשך שנה וחצי, פעם בשבועיים.
האם היא זכאית לתשלום בגין אי מתן הודעה מראש של שבועיים? כמה?
שולמו לה הבראה וימי חופש על שנה. מהי היתרה לחצי שנה הנוספת?
פיצויים - חודש בשנה. כיצד נעשה החישוב על חצי השנה הנותרת? האם חצי מהשכר?
כמו כן עבדה אצל אימי בשמך חצי שנה בלבד כך שאינה זכאית לפיצויים אך גם ממנה דורשת תשלום על אי מתן הודעה מראש של שבועיים. כמה יש לשלם במידה ואכן מגיע לה?
האם עליה לשלם הבראה וימי חופשה על תקופה של חצי שנה? מהו החישוב?

תודה מראש,
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:35
שלום רב,
חישובים מוצגים לדוגמה באתר, לשם עריכת חישוב פרטני בשל כל מקרה בהתאם לשכר מסוים וכו'...נדרש ייעוץ פרטני בתשלום במשרדנו.
hatu
13/02/2012 23:06
שלום, פוטרתי לפני כ5 שנים ממשרד החינוך מטעמים פדגוגיים, הפיטורים לא היו מוצדקים כלל. במשך השנים האלה לא עבדתי כי ילדתי את 3 ילדיי.
עכשיו ברצוני לחזור למשרד החינוך. האם זה אפשרי?
האם אפשר לתבוע אותם על כך?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:34
לכפות על מעביד לקבל עובד חזרה לעבודה לאחר 5 שנים זה בלתי אפשרי!!!
לתבוע בגין פיטורים שלא כדין אפשר עד 7 שנים לאחר שהאירוע התרחש, צריך בחינה מדוקדקת של המסמכים והאירועים על מנת לדעת אם במקרה שלך יש סיכוי לכזו תביעה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ