שלום רב.
אני מתכנן להגיש תביעה בבית הדין לעבודה נגד מעסיק שעבדתי אצלו בעבר. מעולם לא הגשתי תביעה ואשמח לקבל עזרה מבעלי מקצוע ו/או אנשים עם ניסיון בדבר.
ראשית בקצרה על המקרה: עבדתי אצל המעסיק במשך חודש אחד בלבד במהלך שנת 2011. לאחר חודש יצאתי להשתלמות בת חודשיים, במהלכה הופסקה עבודתי(ההשתלמות תוכננה עוד לפני הקבלה לעבודה, ללא קשר לעבודה, והוסכם עם המעסיק שאצא אליה ואשוב לעבודה לאחר חודשיים). עקב אירועים כאלה ואחרים לא חזרתי לעבוד בתום ההשתלמות אך גם נתקלתי ביחס עוין מצד המעסיק הכולל ציון "עובדות" שקריות שכביכול מנמקות את החלטתו לא לשלם לי. לאחר ניסיונות כושלים מצידי להגיע עימו לפשרה, האופציה האחרונה שנותרה בידיי היא הגשת תביעה.
במהלך אותם ניסיונות בצעתי תיעוד מלא של כל התהליך עד שהחלטתי להגיש תביעה, כולל הקלטות של מסמכים רלוונטיים ושיחות טלפוניות / פגישות עם המעסיק.
להלן השאלות שהתעוררו אצלי בעת הכנת המסמכים לתביעה:
1. האם מקובל להגיש תביעה בבית הדין לעבודה עם כל כך הרבה חומר: תמלילי שיחות, הקלטות וכו'- וכל זה בעבור שכר עבודה של חודש בלבד?
2. באם מקובל להגיש כל כך הרבה מסמכים כיצד עליי לסדר אותם בעת ההגשה? האם מקובל לצרף תוכן עניינים? תקליטור עם ההקלטות?
3. בחוזה העבודה מול המעסיק יש שני סעיפים שאני מעוניין לדון בהם:
a. בחוזה העבודה לא הוגדר אחוז המשרה שלי. למרות כל זאת בחוזה צוין במפורש השכר הסופי אותו אני אמור לקבל עם סעיף שמציין שאני מתחייב לא לדרוש שכר נוסף מעבר לזה שצוין. השאלה שלי: מה קורה עם ימים שבהם עבדתי שעות נוספות, כלומר מעבר ל-8 שעות עבודה? האם אני לא זכאי לקבל תשלום עבור אותן שעות?
b. סעיף נוסף מציין שבמקרה חריג בו יש פנייה לבית המשפט מצד וזה פוסק שאני זכאי לתשלום נוסף כלשהו, השכר הקובע יהיה שכר מינימום(השכר שלי בחוזה היה גבוה משכר המינימום). האם סעיף כזה הוא חוקי?