אני שכיר עם הסכם עבודהאישי מול המעסיק מאז שנת 1994. ההסכם מסתיים כשאגיע לגיל 65 כי זה היה גיל הפרישה בחוק במועד החתימה על ההסכם. החוק תוקן בשנת 2004 לגיל 67. לגירסת המעסיק, ההסכם מסתיים בגיל 65 אבל הוא מוכן להמשך העסקה בתנאים מופחתים.האם זו אפליית גיל פסולה? האם יש צו הרחבה שמחייב המעסיק להמשיך העסקה עד 67?
מעוניינת לדעת האם אני זכאית לפיצויי פיטורין. עבדתי שנה וחצי בחברה, ואז עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה לא עבדתי שנה (יש אישורים של רופא תעסוקתי) לאחר מכן שבתי לעבודתי ופוטרתי לאחר חודש. המעסיק טוען שאיני זכאית לפיצויי פיטורין כי הותק שלי התאפס. האם הוא צודק?
שלום רב. אני עבדתי דרך חברת שמירה שלוש שנים במקום קבוע משמרותלילה בין 8 ל-10 שעות בכל משמרת 3 או 4 פעמים בשבוע, בסוף יולי הודיעו לי שמקום לא צריך אותי יותר וחברת שמירה תיתן לי מקום חילופין בהתאם לתנאים הקודמים.
בסופו של דבר מקום היחיד שהציעו לי זה שומר בחברה סלולרית בשעות הבוקר ומשמרות קצרות. האם אני חייב לקבל את העבודה הזאת ואז אם אני מתפטר אני אקבל את הפיצוים? או שאני יכול לא לקבל את העבודה, להתפטר ולדרוש פיצויים בגין הרעת תנאי עבודה? המון תודה.
פוטרתי מעבודתי. כל העובדות האוביקטיביות מעידות על כך שהייתי עובד טוב ופוטרתי עקב מחלה (זמנית). רציתי להתייעץ האם מדובר בפיטורים שלא כדין המזכים בפיצויים. בכבוד רב, אמיר
שלום, האם יש חוק שלא מאפשר לעבוד בהוסטל לקשישים אצל יותר מ-2 מטופלות סיעודיות? כרגע אני מטפלת ב3 קשישות וביקשו ממני בגלל הסיבה הזו לעזוב אחת מהן ואם ארצה לעבוד מחוץ להוסטל אצל קשישים אחרים. איני שמעתי לדבריהם על חוק שכזה, האם כך הדבר ?
החופש שלי בעבודה מחושב לפי שעות. שעות העבודה בכל יום הן משתנות. (עם 6, פעם 9 וכיוצב) אני עובדת 5 ימים בשבוע. איך יחושבו שעות החשד שלי? בנוסף כח חודש מצטברות לי שעות ויתרה הקודמת. איך תחשוב הצבירה החודשית?
הבן שלי עובד בסופר שנה וחצי , בתקופה האחרונה מציקים לו מהעבודה על ידי ההנהלה. הוא היה רגיל לעבוד כ-4 פעמים בשבוע , בתקופה האחרונה כשהוא מגיע לעבודה אחרי שעתיים וזאת בעקבות איחור מהפסקה אומרים לו תחתים כרטיס ותלך הביתה, והוא הולך בבושת פנים. לפני החופש הגדול הוא עבד כמעט כל השבוע וכשהכניסו עובדים צעירים לחופשת הקיץ הפחיתו לו את המשמרות ונתנו לו רק 2 וגם רק בסופי שבוע בימים העמוסים. משמרות בשבוע והשבוע גם לא נתנו לו שום משמרות. ברצוני לדעת האם זה הרעת תנאים ומה עליו לעשות?
תודה דליה
מעסיק העסיק אותי כעובד במכון כושר וכדי לחסוך מעצמו לשלם עלי מיסים, הוא ביקש ממני לפתוח תיק עוסק פטור ולהצהיר על הכנסות בגובה של 75 אלף ש"ח בלבד, את היתרה על השעות שמעבר שילם לי בכסף בשחור, במזומן, בלי דיווח ובלי תלוש תלוש משכורת.
אני יוצא מנקודת הנחה שיש יחסי עובד מעביד ועל הנחה זו מתבססת התביעה שאני רוצ הלהגיש בגלל אי תשלום פיצויים.
השאלה, האם ניתן להכליל בתביעת פיצויים לצורך חישוב הסכומים, גם את הכסף שקיבלתי מהמעסיק בשחור?
הבעיה היא שלא הפקדתי את המזמון לבנק באופן עקבי, לפעמים באופן חלקי ולפעמים הייתי משתמש במזומן במקום למשוך כסף מהבנק. גם אם הייתי מפקיד את הכסף, זה תמיד היה בסכומים אחרים ובתאריכים אחרים... מה עושים במקרה הזה?
אני עובדת מזה כ-4 חודשים בחברה לאבטחת טיולים בתור חובשת ומאבטחת - שכירה כמובן. כאשר חתמתי על החוזה הסביר לי המנהל שיתכן והוא יצטרך שאני אצא מידי פעם בתור מעניקת עזרה ראשונה (מע"רית) או רק מאבטחת ובמקרה כזה אני אקבל משכורת בהתאם (מע"ר מקבל 250 ש"ח יומי, חובש 300 ומאבטח 220 וזה צויין בחוזה).
כשקיבלתי תלוש משכורת ראשון ראיתי שעל חלק מהימים הוא שילם לי בתור מע"רית או מאבטחת למרות שהוא לא הודיע לי באף אחד מהטיולים שאני יוצאת בתפקיד אחר. (יש לציין שמבחינת הציוד שאני צריכה לסחוב זה הבדל גדול).
כששוחחתי איתו על זה הוא טען שבאמת יצאתי בתפקיד אחר ואמר שעל הימים שיצאתי בתור מאבטחת הוא ישלים לי אבל על הימים שיצאתי בתור מער"ית הוא לא יוסיף מאחר והוא מצפה שאני אסחוב על עצמי את הציוד של החובש בכל מקרה מחשש שאם יום למחרת אני אצא בתור חובשת אז אני אשכח להחזיר את הציוד שהוצאתי.
זה לא נראה לי הגיוני והוגן לשלם למישהו עבור היותו מע"ר ולדרוש שיסחוב תיק של חובש (זה הבדל גדול מאוד במשקל!!), האם אני יכולה לעשות משהו בנידון? תודה רבה נטע
לפני חודש ביקשתי שיפטרו אותי (ולא להתפטר) מעבודה עקב הרעת תנאים. כשבועים לאחר מכאן נודע לי שאני בהריון. מסיבות ברורות ביקשתי להשאר בעבודה וסיפקתי להם אישור רפואי על מצבי. היום בכל זאת פוטרתי וגם נאלצתי לשמוע דברים ממנהל האישי שלי כמו למשל עצה לעשות הפלה. עבדתי במקום 5 שנים. מה עליי לעשות?
בעקבות החגים הבאים עלינו לטובה, זקוקה לייעוץ בנוגע לימי חופשה. מקום העבודה שלי, שבו אני עובדת קרוב לשלוש שנים, מאלץ את העובדים לצאת לחופשה מרוכזת בכל חולי מועד וחגים. תאריך תחילת ההעסקה שלי יצא בערך חודש לפני תחילת החגים, כלומר שמרגע ההעסקה שלי לא ניתנה לי ההזדמנות לצבור ימי חופשה. כיום אני במינוס של 75 שעות חופשה. ללא אפשרות לכסות את ההפרש.
מקום העבודה שלי מאלץ אותי לנכות את התשלום עבור שעות החופשה מתלוש המשכורת שלי. האם זה חוקי? האם יש דרך שאני יכולה להילחם בזה?
בנוסף, כאשר אני מבקשת להגיע לעבוד בחוה"מ, אפשרות שניתנת לנו, המעבידים שלי אוסרים עליי להגיע וזאת בכדי לאלץ אותי לשלם את שעות החופשה שצברתי.
דבר אחרון, נוצר מצב שבו אני לא יכולה לקחת ימי חופש לטובתי האישית, אלא רק כאשר המעביד כופה עליי.
המעסיק לא יכול להביאך לכדי חופשה שלילית ללא הסכמתך, מבלי לשלם שכר בפועל עבור ימי החופשה המאולצת.
כמו כן, הנך זכאית ל- 2 ימי בחירה בשנה בהם את תהיי זכאית לבחור את מועד החופשה.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום רב, אמא שלי עובדת כמנהלת פעוטון כ 9 שנים, נחתם חוזה בינה לבין המעסיק חוזה עד לאוגוסט 2014, אמא שלי קיבלה מכתב פיטורים בימים האחרונים בגלל חוסר יכולת לשלם לה את המשכורת, בנוסף אציין כי בשבוע האחרון אבא שלי עבר ניתוח סרטן והוא מוכר כנכה כעט ואמא שלי מפרנסת יחידה שלושה ילדים ומחזיקה את המשפחה.
הינה זכאית לפיצויי פיטורים וייתכן אף לפיצוי נוסף בנסיבות סיום עבודתה. אינני רואה פה קייס לתביעת נזיקין עבורה.
ניתן לפנות לייעוץ פרטני. משרדנו עומד לרשותכם.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום אני עצמאית כבר שנתיים וצריכה ללדת בחודש ב1 לנובמבר (התאריך המשוער) וב1 לנובמבר אני גם סוגרת את העסק שלי. רציתי לדעת מהם הזכויות שלי מביטוח לאומי ואם מכירים בי לאחר סגירת העסק ואם אני זכאית לקבל תגמול לאחר הלידה או דמי לידה ואם בכלל אני זכאית למשהו מהמדינה?
אני עובדת כבר 14 שנה ,רופא תעסוקה ציין כי במצב הנוכחי שדורשת להימנע מעומס יתר הקול ובשלב הנוכחי אינה מתאימה לעבודת כפקידת לקוחות שדורש עומס יתר על הקול בדיבור ולא לעבוד בשרות לקוחות במידה ואין תפקיד חלופי כמו עבודה משרדית אז להפנות את העובדת לקרן פנסיה וכו'.
מקום העבודה ענה אלו לא פיטורין אלה התפטרות עקב מצבה הבריאותי עבודה תסתיים. האם זה נכון מה שאמרו לי כמובן בע"פ ואני חייבת לכתוב מכתב התפטרות עקב הרשום לעי"ל או איך אני נוהגת כלפיהם
שלום רב, אישתי ילדה לפני כחצי שנה. לאחר כשנגמרה חופשת הריון היא התפתרה מעבודה לצורך טיפול בילדים. היא עבדה כ-10 שנים בחברה, עד שנת 2009 היא עבדה במשרה חלקית עם שכר כ-1000 ש"ח אחרי 2009 היא התחילה לעבוד במשרה מלאה עם שכר בין 3 ל-5 אלף ש"ח. כשקיבלנו מכתב עם חישוב הפיצויים ראיתי שהפיצויים שהיא צריכה לקבל עבור 10 שנים כ-18 אלף ש"ח.
לפי מה שראיתי באינטרנט פיצויים מחשבים לפי ממוצע ימי שעות עבודה של 12 חודשי עבודה שקדמו לפיטורים מוכפל בתעריף ליום / שעה על פי זה היא צריכה לקבל יותר מ-30 אלף ש"ח. האם חישוב שלי נכון והם לא רוצים לשלם לנו כל הסכום. לתשובתך אודה.
עבדתי לאחרונה בחברה להחזרי מס , להפתעתי לאחר 8 ימי עבודה פוטרתי , סגרתי להם עסקאות בזמן הזה וכל ההוצאות (נסיעות , דלק , טלפון) היו עליי . האם מגיעה לי משכורת בגין הימים הללו שעבדתי? המעסיק טוען שלא התאמתי לעבודה וזאת היתה תקופת הלתלמדות ללא תשלום. זה הגיוני?
הנני מפוטרת מעבודתי בחנות הלבשה,סיום עבודתי כולל הודעה מראש של שבועיים היתה ב-11/6/2013 תחילת העבודה בחנות היתה ב-01/10/2009, עבר חודש וחצי מסיום עבודתי ועדיין לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין המגיעים לי, בחברה כל פעם אומרים לי תקבלי בימים הקרובים אך הדבר לא מתבצע, מה עלי לעשות? עבדתי אצלם בחנות כעובדת שכירה, לפי משמרות, כולל עבודה בימי שבת 2 פעמים בחודש.
אחרי שעזבתי את העבודה בגלל שלא הייתי מרוצה מכולם - המעסיק שלי חייב לי כיום 12000 שח וגם מלפני הסכום הזה הוא אף פעם לא שילם בזמן או את מלאו הסכום ברצוני לתבוע אותו על הלנת שכר ועוגמת נפש אשר נגרמת לי מיזה שהוא אף פעם אינו משלם לי בזמן ומושך אותי בכל תשלום... עזבתי את העבודה אחרי כמעט שנתיים שהייתי שכיר אצלו - בתחום המחשוב, בחברה פרטית. מה אתם ממליצים לעשות?
שלום.אני עובדת משרה מלאה 5 ימים בשבוע . יש תורנויות בימי שישי ושבת פעם או פעמיים בחודש.החשבת שכר שלנו תוענת שהיא יכולה להשלים משעות של יום שישי את השעות שחסרות במהלך אותו השבוע.אבל השעת של יום שישי נחשבות כ125% אם אין חוסר שעות במהלך אותו שבוע.האם זה חוקי להשלים שעות רגילות בשעות נוספות?
תודה רבה.
במקום העבודה שלי אני מוגדרת כעובדת שעתית. החופשה מחושבת לי לפי שעות. בכל חודש מצטברות שעות חופש ליתרה. רציתי לדעת כיצד ניתן לחשב את החופשה לעובד שעתי?
תודה
יש לי בעיה עם חישוב השכר שלי אני חושב שהפקידה משחק לנו בשעות העבודה למשל אם עבדתי שעות שבת שאני אמור לקבל בשעתיים הראשונות 175% ואחרי זה 200% אז הפקידה מעבירה בסוף החודש את השעות האלה לשעות רגילות או ל125% פשוט משחקת עם השעות אני רוצה לדעת למי אני יכול לפנות בכדי לקבל עזרה או יעוץ?
אני ביצעתי עבודה של עיצוב גרפי בשביל תנועת נוער מסויימת (לא רוצה כרגע לכתבו שמות מפאת כבודם) והובטח לי שאני אקבל שכר לפי שעות העבודה שלי. את העיצוב סיימתי בסוף מאי 2013, אבל עדיין לא קיבלתי שכר למרות הסיכומים. למרות מיילים ושיחות טלפון שבהם מבטיחים לי שוב ושוב שאני אקבל את הכסף המגיע לי, זה פשוט לא קורה. כיוון שכבר פניתי אליהם בערך 10 פעמים בלי לקבל את הכסף, רציתי לשאול איזה אופציות אחרות יש לי לקבל את השכר. תודה רבה.
אני עובדת במקום העבודה כ7 וחצי חודשים
ואני בהריון חודש 4
אני מרגישה שהולכים לפטר אותי כי המנהלים שלי מחפשים אותי מאד חזק אם יקבלו אישור לפטר, האם אקבל פיצויי פיטורין?
שלום, שמי גיא עבדתי למשך כחודש בחברת תכשיטים ללא חוזה עבודה כתוב, בפועל הובטח לי כי אני אקבל שכר לפי 10% מהמכירות כולל רכב ופלאפון בפועל הוצאתי שיחות מהנייד והמעסיק לא שילם לי על השיחות טלפון בנוסף את הרכב שקיבלתי לקחו ממני ביום חמישי. שעות העבודה שהתחייבו לי לא היו השעות בפועל, אלא עבדתי שעות נוספות מעבר למוסכם. בנוסף מכרתי בסכום של 65 אלף שקל ובפועל קיבלתי סכום של פחות מ-3000 ש"ח, ועוד אי אלו דברים כאלה ואחרים שבסופו של דבר גרמו לעזבתי. השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו למרות שלא היה חוזה עבודה חתום ביני לבין המעסיק.
האם כאשר אני עובד במשמרות , מותר למנהל הסניף לומר לעובדים שאם ידרשו דרגות , הבנק לא יכול להשאיר את כולם באותו מקום עבודה אלא ינייד חלק לסניפים . משמעות ניוד לסניפים הוא פגיעה של כ40% בשכר נטו (בגלל משמרות שבת ומשמרות לילה וצהריים -זה אופי העבודה )
מה לעשות במצב כזה ?
תודה
שלום ,אני עובד בבנק גדול ואחד העובדים לא ציית להנחיה כלשהי של מנהל המחלקה וכתגובה לכך התלוננה אחת הלקוחות החשובות לבנק ואחראי המשמרת ועוד שלושה עובדים קיבלו סנקציה לעבוד רק משמרות בוקר .
האם זה חוקי
עליי לציין כי אני לא מאלה שקיבלו את הסנקציה אך , עברתי התנכלות מצד מנהל המחלקה בכך שלא ערך לי שימוע אלא החליט לנדות אותי מסידור העבודה כך שעבדתי מעט משמרות לילה ביחס לאחרים הדבר פגע בי בשכר החודשי .
איך להתייחס למנהלים כאלה ?
כמו כן מנהל המחלקה צועק על עובדים ועושה אפליות בין העובדים והשיבוץ של העובדים למשמרות מהווה אצלו כלי שליטה בנו
תודה
שלום רב, עבדתי בבנק כמעט שלוש שנים, פוטרתי בתאריך 24.6.13 שאלתי היא: האם יש מספר ימים ע"פ החוק שבו הבנק צריך להעביר לי את הכסף?? כי נאמר לי שפני 1 בספטמבר אני לא אקבל כסף, לא מהמעביד ולא ייתנו הוראה לקופת גמל לשחרר את הכסף, מה שייקח עוד 30 יום. לתשובתכם אודה, תודה מראש, מיטל
יש לשלם את פיצויי הפיטורים ו/או לתת הוראה לקופה לשחרור הכספים בתוך 15 יום ממועד סיום עובד מעביד.
ככל והדבר לא נעשה ניתן לפנות בדרישה או בתביעה להלנת פיצויים.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום. שמי אמיר, בן 17.5, ואני עובד ברשת בתי הקפה ארקפה. לאחרונה אני מבחין כי זכויותיי כמועסק נפגעות ואף נעלמות. פגיעה בזכויות אלה לא רק שגורמת לי להרגיש מנוצל בתחום העבודה, אלא גם גורמות לי להיות עצבני ולחוץ במהלך היום. הבעיה המרכזית היא בעיית ההפסקות: כפי ששמתי לב בתקנון, מגיע לעובד במשמרת של 6 שעות הפסקה של כ-45 דקות שכוללת ארוחה. ברשת ארקפה עובד זכאי להפסקה של 20 דקות וארוחה במהלך משמרת של 8 שעות עבודה, ולעיתים אף נדרש ממני לעבוד במשמרת 7 שעות ללא הפסקה כלל.
אני מרגיש מנוצל וברצוני לתקן זאת על מנת שאחרים לא יקבלו יחס דומה ליחס שאני מקבל על בסיס יומי. בנוסף אני מרגיש כי קידומי בעבודה נמנע עקב המראה החיצוני שלי. נוסף על כך במהלך המשמרת מורים לי להביא אספקה ופעולה זו דורשת ממני מאמץ גדול, בעיקר בהרמת משאות, ואפילו שאני טוען כי אינני מרגיש טוב, אין זה משנה. אנא עזרו לי להבין את הזכויות שלי ולטפל בנושא הפרתן. אמיר.
אכן הנך זכאי להפסקה בת 45 דקות לאור העובדה שמדובר בעבודה פיזית.
טענת אפליה על סמך מראה חיצוני הינה קשה להוכחה ודורשת ראיות ברורות.
יש לפנות למעסיק בצורה מסודרת בדבר טענותייך ולשאת בסיכון איבוד מקום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום, אני עובדת בחברה מסודרת 13 שנה שבוע לפני חזרתי מחופשת הלידה המנהל זימן אותי לפגישה וכך אמר: "עכשיו כשאת אמא חד הורית לא אקבל תירוצים עם הילד יהיה חולה" = מעכשיו אני צריך שעות נוספות - "את חד הורית אין לך עזרה"... ולכן המנהל מציע לי תפקיד אחר שלא פוגע בשכר. אמר לי לשקול זאת. השבתי לו שאני מעוניינת אך ורק בתפקיד הקבוע שלי. חזרתי לאחר שבוע לעבודה והוא צרח עליי וסילק אותי מהעבודה!! מה עושים? בטרם שאני פונה לתביעה אפשרי לבקש פשרה כספית בנוסף לתשלומי פיצוייים? של כמה ??
אני עובד שכיר בחברה כבר למעלה מ-10 שנים רצופות. אני מעוניין להתפטר עקב פתיחת עסק עצמאי. האם אני יכול להודיע על עזיבה מרצון ובכל זאת לקבל את כל הפיצויים שלי כמו שאם הם היו מפטרים אותי? האם יש דרך משפטית חכמה לעשות את זה, כי אחרי 10 שנים מגיעים לי פיצויים בסכום משמעותי וחבל לי לפספס הזדמנות. מה דעתך?