שלום רב!
אימי עובדת בחנות במשרה חלקית כבר יותר משנה, מקבלת
משכורת לפי
שכר מינימום לשעה. היא בת 55, רציתי לברר כמה דברים לגבי הזכויות שלה:
1) רציתי לדעת מה החוק לגבי החזר
נסיעות, היא גרה בקיבוץ ליד קריית שמונה שם יש אוטובוס פעם אחת ביום שנוסע לקריית שמונה בשש בבוקר ו-4 אוטובוסים ביום שנוסעים לקיבוץ השני ששם נמצא מקום העבודה. לכן היא איננה יכולה לנסוע בתחבורה ציבורית ונאלצת לנסוע ברכב פרטי. לכן, האם המעביד חייב לשלם החזר נסיעות ואם כן כמה? או על פי מה?
2) בפועל המעסיקה משלמת לה כל חודש בערך אותו סכום ובחודשים האחרונים המעסיקה מבקשת ממנה להגיע לעבודה ליותר שעות אך אינה משלמת על יותר שעות שהיא עובדת, אימי פנתה אליה בבקשה שתשלם לה לפי השעות שהיא עובדת ולפי
שכר המינימום החדש והמעסיקה אמרה לה שבעקבות בקשתה היא החליטה להוריד לה 4 שעות בימי שבת וכך למעשה היא תקבל פחות משכורת.
האם זה נחשב
הרעת תנאי עבודה לדעתכם? המעסיקה מעולם לא חתמה איתה על
חוזה עבודה אך הבנתי שזה לא חייב להיות בכתב החוזה יכול להיות בע"פ, וגם הבנתי שיש מקומות שהם מוגדרים כמקום עבודה משתנה האם חנות פרטית נחשבת כך? איך אני יכולה לדעת שאכן יש
הרעת תנאים?
3) האם המעביד חייב לשלם לה
פנסיה? (אימי עובדת שם יותר משנה)
2) אם היא עובדת
משרה חלקית האם מותר לה לעבוד 7 ימים בשבוע?
5) כמה אמורים לשלם על עבודה בחגים כמו ראש השנה? ימי שישי במשרה חלקית? וכמה משלמים על 10 שעות עבודה ביום שבת? אני מדברת על אחוז ממינימום. אני ממש מבקשת את עזרתכם המעסיקה מאיימת עליה שהיא תוכל להעסיק במקומה סטודנט והיא עושה לה טובה ולכן היא צריכה להחזיר לה ע"י "גמישות" בשעות עבודה ללא תשלום נוסף, ולמעשה מנסה לנצל את העובדה שאימי מפחדת שלא תהיה לה עבודה בגיל כזה. בכבוד רב, זוהר