פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1136
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אפי
21/10/2013 17:56
נניח שעבדתי לפחות 43 שעות בימים א'-ה', ועבדתי גם ביום ו'. האם השעות של יום ו' הן כולן שעות נוספות מהשעה הראשונה? ואם כן, לפי איזה תעריף? שעתיים ראשונות 125% והשאר 150% או שכולן 150%? מקווה שעורך דין מטעמכם יוכל להסביר לי את הנקודה.
עו''ד אריק שלו
21/10/2013 18:29
באם משך השבוע עבדת 43 שעות שבועיות שאז ביום שישי השעתיים הראשונות משולמות לפי 125 אחוזים והשעות מעבר משולמות לפי 150 אחוזים.
בתיה
21/10/2013 18:13
שלום אני עובדת שכירה כסייעת בגן ילדים פרטי אצל מעסיק שכל הזמן משנה שעות עבודה או מחליט בשעה עשר בלילה להודיע שמחר אקח יום חופש לא מתוכנן וזה כמובן פוגע בשכר.

אני רוצה לדעת מה הזכויות שלי אם אני עוזבת את הגן וכמה ימים אני צריכה להודיע מראש על עזיבה? אני עובדת שם שנה וחצי. אשמח לתשובה בתודה מראש
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 18:16
במידה והנך עובדת לפי שכר שעתי - עלייך לתת 17 יום הודעה מראש, באם הנך עובדת במשכורת חודשית - חודש ימים הודעה מראש.
גבריאל
21/10/2013 17:35
אני עבדתי כמאבטח בחברת אבטחה גדולה אשר ששמה מתחייבים לזמן מסויים בעבודה.

בכל אופן, מסיבות כאלה ואחרות [סיבות לא מוצדקות] החליטו להפסיק את התעסוקה שלי בפרויקט שלשמו נכנסתי לעבודה.

הורידו אותי מסידור עבודה והפסיקו את עבודתי לאלתר עד שימצאו לי פרוייקט חדש במסגרת של אותה חברה.

אני בינתים כבר שלושה שבועות יושב בבית לי הכנסה בלי פרנסה ובלי עבודה, מחכה לתשובה שכל הזמן מורחים ואומרים לי:" השבוע תבוא נגמור הכל", ושום דבר לא זז.
אבל בפועל אני יושב בלי תעסוקה ובלי משכורת.

השאלה אם בימים שהם השהו אותי מהעבודה [סיבות לא מוצדקות] הם צריכים לשלם לי או שמה שקורה פה חוקי וכשר למהדרין?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 17:52
הפסקת עבודה לתקופה של שלושה שבועות יכולה להיחשב כפיטורים. אתה רשאי לפנות במכתב דרישה למעסיק שהנך רואה בזה פיטורים ולדרוש גמ"ח כולל דמי חלף הודעה מוקדמת.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
הילה
17/10/2013 09:27
שלום רב ;)
אני בחודש השביעי להריוני השני ובספטמבר הייתי במחלה עקב כאבי גב ורגליים נפוחות (מן הסתם בשל ההריון).
משכורתי היא גלובלית אגב...

תאריכי ההיעדרות שלי בגין מחלה הם מה -01/09 עד ה08/09 כולל אך באמצע היה חג ראש השנה מיום רביעי 04/09 בו אנו עובדים חצי יום בדר״כ והייתי במחלה וחמישי כבר היה חג ובשישי שבת אנו אף פעם לא עובדים.

משום מה חשב השכר שלנו הוריד לי כ-8 ימים רצופים של מחלה מן הצבירה, כלומר; כולל החג מחמישי וכולל שישי שבת שאנו גם כך לא עובדים.
האם זה הגיוני שבמקום 4.5 ימים שהייתי במחלה בפועל יורידו לי ברצף את כל ה-8 ימים כולל החג והסופש??

נ.ב. אין איזה חוק המגן או מותיר ימי מחלה בהריון בשל ההריון בנפרד מימי מחלה רגילים??

תודה מראש...
עו''ד אריק שלו
17/10/2013 09:30
שלום,

המעסיק רשאי להוריד את 8 הימים בהם היית במחלה למעשה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
הילה
17/10/2013 10:22
אבל זה 4.5 ימים בפועל וה-3 הנוספים זה עום חג ושישי שבת בהם אנו לא עובדים...
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 15:04
ניתנה תשובה.
הילה
21/10/2013 14:50
ניתנה תשובה.
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 15:01
הילה שלום,
ימי מחלה בהריון כדיו ימי מחלה רגילים - בכפוף להצגת אישור רפואי.
על היום הראשון אין זכאות לתשלום, ימים שני והשלישי הזכאות היא ל50% משכרך הרגיל ומהיום הרביעי ואילך 100%.
מאיה
21/10/2013 14:24
שלום רב.
אני עובדת משרה חלקית ולפי שעה, וזכאית לחופשת לידה כשאלד.
רציתי לדעת האם יש מינימום שעות עבודה, או היקף משרה מינימלי שעלי לעבוד כשאחזור לאחר הלידה על מנת שיתאפשר לבן זוגי לקחת חופשת לידה חלקית?
(כבר היום אני עובדת רק כ-10 שעות שבועיות... האם תהיה לנו בעיה?)
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 14:28
אין הגבלה על היקף משרה לצורך מימוש חופשת לידה חלקית.
יעקב
21/10/2013 14:05
שלום רב רציתי להתייעץ אתכם בנושא מסוים אני פוטרתי מעבודתי בתאריך ה 28/5/2013 לאחר כ 6 שנות עבודה וזאת ללא הודעה מוקדמת.

במכתב פיטורין נאמר לי במפורש שהחל מתאריך מכתב הפיטורין שבהודעת הפיטורין הזו לא יתקיימו תנאי עובד/מעביד בינינו. מכיוון שלא הייתה הודעה מוקדמת החברה הועילה לשלם לי שכר נוסף של חודש ימים עבור כתגמול עבור אי הודעה מוקדמת .

כשהגשתי את הבקשה לדמי אבטלה נרשם שם שאני מובטל מחודש יוני והימים של חודש יוני נלקחו בחשבון בחישוב יתרת הזכאות שמגיע לי. אך מבחינת ביטוח לאומי מכיוון ששולם לי תשלום עבור חודש יוני מהעבודה הם שילמו לי רק מספר ימים עבור החודש הזה ולא את הזכות של אותו חודש .

שאלתי היא – האם אני יכול לתבוע את יתרת הזכות לדמי האבטלה בחודש יוני ממקום העבודה , וזאת מכיוון שמצד אחד חודש יוני חושב בתוך יתרת ימי הזכות שלי לאבטלה, אך מצד שני לא קיבלתי על זה תשלום מביטוח לאומי וכך בעצם הפסדתי תשלום עבור אותו חודש שהייתי יכול לקבל מביטוח לאומי. תודה מראש יעקב
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 14:27
ביטוח לאומי לא מחשיב חודש עבודה חלקי לצורך חישוב יום עבודה כך שלא נגרם שום נזק.
וודאי שלא ניתן לחזור בעניין למעסיק.
נעמה
21/10/2013 13:20
האם למטפלות שעובדות 7 שנים מגיע ביגוד?
וכמה משלמים על כל שנת ותק נוספת?
ומה הזכיות שלי כאמא עובדת?
ומה החוק לגבי איחור במשכורות?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 13:22
בשל שאלות הרבות את מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
נעמה
21/10/2013 13:30
ובכל זאת לפחות רק על ביגוד האם מגיע לי אחרי 7 שנים תענה לי בבקשה
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 13:37
קיימים הסכמים קיבוצים וצווי הרחבה במגזרים שונים המחייבים מעסיקים לספק לעובדיהם בגדי עבודה.
יפעת
21/10/2013 12:58
שלום,
עבדתי בשמירה ולא שולם לי גמול שעות נוספות. כרגע החברה נמצאת בהליכי פירוק אצל מפרק. רציתי לדעת מה שכ"ט שעל עו"ד לגבות בעבור טיפול בתביעתי.

תודה,
יפעת
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 13:01
שלום יפעת,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
חני מורג
21/10/2013 11:36
היי

אני התפטרתי בדין מפוטרת בגלל התעללות ממושכת ובלתי נפסקת מצד הממונה הישיר שלי בעבודה, שכללה כמה מקרים של הרעת תנאי עבודה (ביטול משמרות, הורדות שכר, חיוב לעבודה בסופי שבוע ועוד דוגמאות מתועדות)

אני מתכננת להגיש תביעה לבית הדין לעבודה מול המעסיק ויש לי 2 שאלות:

1. האם ניתן להגיש תביעה כזאת לבד וללא עורך דין ועדיין לקבל יחס הוגן מבית המשפט?

2. האם ניתן לתבוע פיצויים על פיטורים שלא כדין בעקבות הנסיבות שתיארתי?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:39
שלום,

ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בלי עורך דין.
לגבי זכאות לפיצויי פיטורים בנסיבות שתיארת, ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
עבדאללה
21/10/2013 11:29
התחלתי לעבוד בקופת חולים כללית סניף אום אל פחם (כללית ב- מחאגנה), מתאריך 3/7/2013 ולאחר שסיימתי את החודש הראשון קבלתי את השכר שלי ובקש ממני המנהל לעבוד עוד חודש ונענתי לבקשתו ועבדתי עוד חודש, עם תום החודש לא קבלתי את המשכורת שלי, התקשרתי למנהל ואמר לי שהיא תכנס בתאריך 10/10/2013 במקום בתאריך 10/9/2013, בתאריך זה לא קיבלתי את המשכורת, התקשרתי אליו עוד פעם אמר לי שאני אקבל אותה בחודש הבא וכל פעם הוא מביא כל מני טענות והסברים לעובדה שהמשכורת לא הופקדה, עד היום לא קבלתי שכר שמגיע לי. רציתי לדעת מה לעשות ואם אין ברירה - רק ללכת לבית הדין לעבודה? מה אתם מציעים לי לעשות?
עו''ד אריק שלו
21/10/2013 11:34
עבדאללה שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
טינה
21/10/2013 11:26
שלום רב! אני סטודנטית שעובדת בלילות בסופרמרקט, הבעיה היא שבחורף יש קופות שהן ממש ליד דלת הכניסה, הדלת אינה דלת אטומטית לכן היא כל הזמן פתוחה, ונכנס קור עז לתוך העצמות ובגלל שאני לא מיודדת עם האחראים אז מצאתי את עצמי כל החורף יושבת שם ולמשך כל החורף הייתי מצוננת.

השיא היה שהגיעתי למבחני סוף סמסטר עם 39 מעלות חום, היום החלטתי לעשות עם זה סוף ואמרתי לסגן מנהל שאני לא רוצה לשבת בקופה שליד דלת כניסה כי ממש קר לי ואני לא רוצה להיות חולה, והוא בתגובה אמר לי אם לא בא לך לשבת בקופה הזאת אז תלכי הביתה והלכתי הביתה! השאלה אם יש כאן פגיעה בזכויות שלי או שעליי לציית למעסיק שלי בכל תנאי אפילו על חשבון מחלה ופגיעה בריאותית...
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:33
פררוגטיבה של המעביד לקבוע את תנאי העבודה.
במידה ויש לרשותך אישור ימי מחלה, המעסיק מחויב לשלם לך עבורם.
ולנטין
21/10/2013 11:20
שלום, אני מועסק בחברת טכנולוגיה גדולה כעובד מטעם חברת מיקור חוץ. אני נמצא באותו תפקיד כבר למעלה מ-5 שנים, כאשר בדרך החלפתי את חברת מיקור החוץ.

השאלה שלי : האם מגיע לי להפוך לעובד החברה מן המנין אחרי תקופה רציפה וארוכה כל כך באותו תפקיד? או שאני יכול להשוות תנאים לאלה של עובדי החברה השכירים? תודה מראש
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:24
באפשרותך לבקש להיקלט כעובד מהמניין אולם החוק חל על עובדי חברות קבלן ולא על עובדי מיקור חוץ ובהתאם יש קושי ליישם את החוק עובדי חברות כח אדם על המקרה שלך ולדרוש קליטה אצל המעסיק. עם זאת, לאור החלפת החברות ניתן לטעון יחסי עובד מעביד עם המשתמש ולבקש השוואת זכויות.
חנה
21/10/2013 11:18
שלום רב, היתה לנו עובדת משק בית שעבדה בביתי 12 שנים רצופות.

היא בחרה לא לחזור לעבודה, לאחר תום ימי האבל עקב מות בעלה והתפטרה. רציתי לבדוק אתכם האם מגיעים לה פיצויי פיטורין לפי חוקי העבודה למרות שעזבה לפי החלטה שלה... ? ואם כן, איך מחשבים בדיוק את גובה הפיצוי שמגיע לה אחרי 12 שנות עבודה?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:22
בנסיבות המתוארות אין זכאות לפיצויי פיטורים.
יחד עם זאת יש לה זכאות לכספי הפיצויים שהופרשו לפנסיה.
אלון
20/10/2013 18:09
במקום עבודתי אני מחויבת ללבוש את בגדי המעצב של העונה הנוכחית. לא מסופקים לי בגדים ע״י המעסיק. אני יכול לרכוש על חשבוני בהנחה משמעותית.
מה אומר החוק בעניין זה?
עו"ד אריק שלו
20/10/2013 18:38
קיימים הסכמים קיבוצים וצווי הרחבה במגזרים שונים המחייבים מעסיקים לספק לעובדיהם בגדי עבודה.
אלון
21/10/2013 10:46
איפה אני מוצא בהסכמים הקיבוציים התייחסות לביגוד עובדים בתחום האופנה? בהסכמים והרחבות שראיתי מדובר רק על עובדי קבלן , ארועים וכו.
אני עובד אצל מעצב אופנה, בתחילת עבודתי נאמר לי לבוא בבגדים שחורים. עכשיו עם שינויים בארגון נאמר לנו שעלינו ללבוש את בגדי המעצב של העונה הנוכחית.
אנחנו לא מקבלים ביגוד בתחילת עונה. יש לנו הנחה גדולה אם ברצוננו לרכוש פריטים.
האם יכולים לחייב אותי לרכוש פריטים כל עונה?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:16
המעסיק לא יכול לחייב את העובד לרכוש פריטים ממנו כתנאי לעבודתו. נושא הביגוד נמצא בהסכם אישי או קיבוצי אולם מדובר במתן של ביגוד או קצבה לעובד ולא ההפך.
מאיה וילדמן
21/10/2013 11:15
שלום רב, קיבלתי אתמול מכתב פיטורין המציין שבגלל אי מימוש הסכם מצידי שנעשה בשיחה ב- 6 עיניים, אני מפוטרת. המנכל התכוון למייל ששלחתי לו בחודש ספטמבר ולמייל זה הוא לא הגיב , וכעת משתמש בו לרעתי.

ברצוני לדעת כיצד לפעול , האם הוא מתחמק ממתן פיצויים , האם לבקש לקיים שימוע לפי החוק? אשמח לתגובה בהקדם , תודה.
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:21
הדבר כמובן אינו תקין לאור אי קיום שימוע כחוק בין השאר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. בקשת שימוע לא תעזור לאור החובה לקיים שימוע בלב פתוח ובנפש חפצה ולא כלאחר יד לאחר מתן מכתב פיטורין.
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:20
חובה על המעסיק לקיים שימוע טרם פיטוריך.
פיטורים בלא קיום שימוע מהווים פיטורים שלא כדין.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
חנה גרין
21/10/2013 11:11
שלום, יש לי שאלה קטנה - האם חודשי חופשת הלידה אמורים להיות מסומנים בטופס 106 כאילו שעבדתי? הרו"ח של מקום העבודה סימנה לי את פברואר, בו הייתי בחופשת לידה, כחודש עבודה (את דצמבר וינואר לא סימנה), ואומרת שבחודש פברואר ניתנו הפרשים לפנסיה ולקרן השתלמות ולכן יצא תלוש. אבל אני חוששת שזה לא תקין. אודה לך על עצתך, תודה, חנה
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:15
לא ברור מה הדאגה באשר לאישור כפי שניתן.
חנה גרין
21/10/2013 11:21
אני דואגת כי על פי הבנתי יש איסור לעבוד בזמן חופשת הלידה (כי מקבלים דמי לידה מביטוח לאומי), ואכן לא עבדתי, אבל רשום לי שכן עבדתי.
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:25
במידת הצורך תוכלי להסביר שלא עבדת בחודש זה. בכל מקרה הביטוח הלאומי מבקש גם תלושים ויוכל לראות לבד שלא עבדת בחודש הנ"ל אלא שיש הפרשים של זכויות סוציאליות.
אתי
21/10/2013 10:58
אני עובדת בתור מנהלת משמרת במסעדה בתל אביב. השכר שלי משולם לפי שעה ואני מקבלת אחוז מסויים מתחום כלל הטיפים של המלצרים שעובדים בזמן משמרות שלי. כך היה בהסכם העבודה שלי מאז אפריל 2011 אז התחלתי לעבוד במסעדה. בחודש יוני 2013 המסעדה החליפה בעלים, אחרי שהבעלים המקורי, שהיה גם המעסיק המקורי שלי, מכר את המסעדה. אני נשארתי לעבוד לפי ההסכם שהיה לי.

בתחילת חודש זה מנהל המסעדה אמר כי הבעלים החדש רוצה לשנות את תנאי העבודה שלי ושל 2 מנהלות המשמרת האחרות. הוא אומר שלא חוקי לקחת טיפים מהמלצרים ולכן הוא נותן לנו העלאה של 5% לשכר ברוטו אבל לא מאפשר להרוויח עוד אחוזים מהטיפים.

לי זה לא נשמע הוגן בעיקר בגלל העובדה ש-5% מהטיפים בחלק מהמשרמות בהן עבדתי היה סכום מאד משמעותי, ובחישוב פשוט, הרבה יותר משתלם להרוויח 5% מהטיפים של המלצרים בכל משמרת מאשר לקבל תוספת של 5% לברוטו שלי.

אני לא מוכנה לעבוד לפני תנאי העבודה החדשים ורוצה לשמור על התנאים שלי. טרם אמרתי כלום לאף אחד בנושא. מה אתם מציעים לי לעשות במקרה כזה? מה עלול לקרות אם אסרב לשינוי בתנאי העבודה שלי?
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 11:00
יש לך אפשרות להמשיך לעבוד בתנאים החדשים או לסרב בגין הרעה בתנאים ולדרוש פיצויי פיטורים.
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 12:29
במידה ולא יסכימו להמשיך להעביד אותך באותם התנאים, אזי ניתן לטעון שמדובר בהרעת תנאים ולהתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויים.
בכל זאת מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני קודם לכן.
שרית
21/10/2013 10:46
אני עובדת שכירה בחברת סלולר וחלק מהמשכורת שלי הוא גם התמריץ החודשי לפי גובה המכר שעשיתי באותו חודש, כעת המנהלת שלי הצהירה כי קיים נוהל חדש שאומר כי עובד שלא הגיע לעבודה מכל סיבה שהיא החל מהיום השני שמחסיר מאבד מהתמריץ שלו 20% ומהיום השלישי 30% וכן הלאה, במידה והעובד ישלים את החיסור שצבר לו במהלך השבוע (שעות לאחר משמרת - למשל יום עבודה 7 שעות אז צריך להשלים 7 שעות במהלך השבוע) לא יפגע התמריץ. האם זה הוא נוהל חוקי?
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 10:57
אין חובה בחוק לתת בונוסים או תמריצים לכן כל נוהל שקובע מעסיק בדבר מנגנון התשלום יהיה חוקי.
טליה
21/10/2013 10:08
שלום רב, אודה על תשובה לשאלה: מעביד שילם לי על החזקת רכב ובדיוק בתחילת עבודתי מכרתי רכב ובכל תקופת העבודה לא החזקתי ברכב. האם זכאי מעביד לקזז את השווי החזרת רכב + ביטוח אשר שילם לי במהלך עבודה . הששתתפות בהוצאות רכב נוכו במס והיווו חלק מהכנסה שלי - שכר. בתודה, טליה
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 10:56
אם מדובר בהטבה שבאה לידי ביטוי ברכב, הרי שהשבת ההטבה אמורה לזכות את העובד בשכר בגין שווי ההטבה.
יגאך שוורץ
21/10/2013 10:50
מבקש לדעת לגבי רצף זכויות בהחלפת מעבידים שנעשה לפני שלוש שנים והאם הזכויות אמורות להישמר בהחלפת מעבידים והשארות באותו תפקיד במקום החדש רק תחת הנהלה חדשה, מה שאומר שבתלוש המשכורת יש פרטים של מעסיק חדש לגמרי אבל העבודה ומקום העבודה לא השתנו בכלל... מודה מראש על ההסבר שלכם!
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 10:59
אם תישאר באותו מקום עבודה הרי שיש לשמור לך על רצף הזכויות.
אם תבחר להתפטר בגלל חילופי הבעלים תהיה זכאי לפיצויים.
אורנה
21/10/2013 10:48
הבת שלי עובדת בחברת הוניגמן של בגדים באזור המגורים שלנו ורוצים להעביר אותה לסניף אחר והיא לא מעוניינת כי זה הרבה יותר רחוק מהבית ודורש הרבה נסיעות.

באותו יום שהודיעו לה לעבור לסניף אחר המנהלת סניף הודיעה שהיא לא משובצת בסידור העבודה לכל השבוע שזה אומר שהיא לא עובדת ולא מפוטרת ואף אחד לא משלם לה שכר בזמן שהיא לא עובדת כי היא מרוויחה על בסיס שעתי. האם זה אפשרי פשוט להתנהל ככה?
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 10:58
אם אכן המרחק מהווה הרעת תנאים מוחשית אז היא זכאית להתפטר כדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויים, בתנאי שהשלימה שנה של עבודה.
רחלי
21/10/2013 10:44
פוטרתי בגלל שהמעסיק שלי נכנס לחובות כספיים והחליט לסגור את העסק. אין לו כסף. פשוט ככה. המעסיק טוען שאין לו איך לשלם לי פיצויים והוא רוצה לתת 10 שיקים לביטחון שאותם יפרע במזומן בכל פעם שיהיה לו, בהסתמך על רצונו לעזוב לארה"ב ולשלוח התשלומים משם. הוא מדבר איתי פתוח. השאלה האם מומלץ להאמין ולקחת שיקים לבטחון ולחכות שישלח לי מזומן או שיש דרך לקבל כספי פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי במקרה שלמעסיק אין איך לשלם?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 11:10
לא ברור כלל מה סכום הפיצויים והדבר חשוב להבין מה האפשרות לקבלת הפיצויים מהביטוח הלאומי. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין. משרדנו עומד לשרותך.
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 10:57
רק במקרה של פשיטת רגל או פירוק חברה ניתן יהיה לקבל את הפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי בתשלום אחד.
זו החלטה שלך האם לתת במעסיק אמון לפריסת תשלומים.
רונה
21/10/2013 09:14
החברה בה אני עובדת נסגרת ע"י הרשויות. הודעת הפיטורין היא לאחר שנה פחות 20 יום. האם אני זכאית לתשלום דמי הבראה ?
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 09:25
אם יחד עם תקופת הודעה מוקדמת תעבדי מעל שנה אז התשובה היא חיובית.
נורית
21/10/2013 09:06
שלום,

אם עובד מתפטר, לא צריך לתת לו פיצויים , אך הבנתי שיש מקרים יוצאי דופן בנושא. אשמח אם תתן חוות דעת על המקרה שלי המצויין מטה, אם עלי לתת פיצויים או שזה נחשב התפטרות רגילה.

עבדה אצלי עוזרת במשק בית במשך כ-8 שנים. לפני כחצי שנה, במהלך העבודה אצלי כאב לה הגב והפסיקה לעבוד. כשהלכה לרופאה אמרה לה שצריכה נוח ולא לחזור מיד לעבודה.

לאחר כשבוע-שבועיים שלא חזרה (היא לא עדכנה אותי מיד מתי חוזרת וכמה זמן מתכננת להשאר בבית) עדכנה אותי שהיא צריכה לנוח בבית בשל מחלתה, ומאחר ובעלה עובר צנטור וגם החופש הגדול מתקרב, לא מתכננת לחזור לפחות עד תחילת שנת הלימודים, ואמרה שמצידה - אחפש מישהי אחרת וניצור קשר לקראת ספטמבר אם תחזור או לא.

באזור ספטמבר אמרנו שאולי תחזור לאחר החגים, ורק לאחרונה (סוף אוקטובר) פנתה אלי שוב אם אני רוצה שתחזור, ואם לא, מה בנוגע לפיצויים (בשום שלב עד כאן לא אמרתי לה שהיא מפוטרת).

אשמח לחוות דעתך, האם אני צריכה לשלם לה פיצויים מאחר ועזבה מסיבות בריאותיות, אך לא רק.

זה סיבות המצדיקות העדרות למשך כחודש ולא חצי שנה, ברגע ש"נעלמה" כחצי שנה , האין זה נחשב התפטרות?

תודה רבה.
עורך דין ארז כהן
21/10/2013 09:24
התפטרות לרגל מצב בריאותי צריכה להיות מגובה בדרך כלל באישור רופא תעסוקתי או אישורים המצביעים על כך שאין באפשרותה להמשיך בעבודה.
אם היא לא עבדה גם בשל בעלה וגם עקב החופש הגדול אז לא בטוח שההפסקה לצמיתות הייתה רק בשל המחלה אך יש לבחון את הדבר בהתאם לנסיבות לשם הכרעה.
מומלץ להגיע עם העובדת להסכמות בדבר הפיצויים.
יוסף
21/10/2013 01:59
האם מקום עבודה יכול לפטר עובד שלא מעוניין לעבוד ביום שישי שנחשב כשעות נוספות?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 07:30
הדבר תלוי בהסכם העבודה. בכל מקרה מי שיש לו שבוע קצר פיטורין בשל סירובו לעבוד בשישי מהווים חוסר תום לב ופיטורין שלא כדין.
תאום מס
אורן
21/10/2013 07:22
לפני כחודשיים עשיתי תאום מס. שלחתי את הטפסים לשני המעסיקים. בעיקרית אני שכיר ובשניה אני פרילנסר. מקום העבודה העיקרי שלי לא הקליד את נתוני תאום המס כמו שצריך ,כתוצאה מזה גבו ממני בביטוח לאומי כ 3,000 ₪ !!!! נאלצתי לקחת חופש ולהפסיד שעות עבודה כדי לברר את מקור הטעות ולהוכיח זאת. האם המעסיק העיקרי צריך לפצות אותי על השעות הללו?
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 07:28
אתה יכול לבקש פיצויי בשל הנסיבות.
raul
20/10/2013 23:30
אני מקבל משכורת כל 21 לחודש ו לא ב10 . הפיצוי להלנת השכר של 5%מתחיל מ 1 לחודש או ב10 לחודש תודה
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 07:25
פיצוי בגין הלנת שכר ניתן מיום ראשון לחודש. גובה פיצוי ההלנה כקבוע בחוק ונפסק בבית הדין.
תמר
20/10/2013 23:52
ב"ה
שלום,
אני כאדם פרטי, מעסיקה עוזרת ל-6 שעות בשבוע. העוזרת טוענת שאני צריכה לשלם עבורה ביטוח לאומי, דמי חופשה ובריאות. האם אני אכן צריכה לשלם לה? או שהיא אמורה לשלם עבור עצמה את הביטוח?

האם צריך לשלם לה פיצויים במקרה של פיטורים? ואם היא מחליטה להתפטר? מה החובות שלי כלפיה?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
21/10/2013 07:26
עוזרת היא עובדת לכל דבר ויש לשלם לה את הזכויות כולן לרבות ביטוח לאומי ופיצויים.
סתיו
20/10/2013 20:07
שלום

אני עובדת שכירה כבר 5 שנים וחודשיים אצל אותו מעסיק (חברה בע"מ בנתניה). אני מרוויחה שכר שעתי ותמיד הכל היה בסדר. בחודש ינואר 2013 קיבלתי העלאה בשכר השעה. מאז משכורת פברואר תמיד יש זיופים בשעות עבודה, תמיד לטובת המעסיק, בסכומים של 150-350 ש"ח. זה מצטבר ואני לא מקבלת החזרים אף פעם, למרות שביקשתי בנימוס כמה פעמים. זה די נמאס לי.

רציתי לדעת האם זאת עילה לתביעה על הלנת שכר והאם לדעתכם שווה לתבוע מעסיק על נתנהלות כזאת עם השכר של העובדים.

תודה מראש על העזרה!
עורך דין ארז כהן
20/10/2013 20:42
ניתן לדרוש את הפרשי השכר וכן באפשרותך להודיע על סיום עבודה כדין מפוטרת באם השכר לא יושלם כדין.
ענת
20/10/2013 19:47
ערב טוב

אני מבקשת לדעת האם עובדים זרים זכאים להפרשי גמל? והאם מעסיקים צריכים להפריש הפרשות פנסיוניות עבור עובדים זרים כמו שמפרישים עבור עובד שהנו אזרח ישראלי?
עורך דין ארז כהן
20/10/2013 20:41
אכן עובד זר זכאי לפנסיה כמו עובד ישראלי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ