פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא יכול להיות שפיטרו אותי ואני לא יודעת? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
יכול להיות שפיטרו אותי ואני לא יודעת? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
29/10/2013 11:03
שלום רב.

אני עובדת שכירה במתפרה במצפה רמון מזה כ-10 חודשים אני אם ל-3 ילדים מתחת לגיל 6.

בחודש יוני השנה נפגעתי בעבודה פגיעה בגב ובגינה חלה ירידה בעבודתי. אף קיבלתי חופשת מחלה אך לא ניצלתי אותה כיוון שהמעסיק ביקש ממני להגיע לעבודה באומרו כי צריך אותי לעבודה השוטפת וכי אם נשארים במיטה נהיים יותר חולים.

כך שהגעתי לעבודה כרגיל עם חגורת גב כשאני מקבלת זריקות וכדורים לשיכוך הכאבים, לאחר זאת בחודש יולי כאשר ראה המעסיק כי חלה ירידה בעבודתי החל לשלוח אלי מיילים באומרו כי אני אינני עושה את עבודתי וכי מתעסקת בענייני האישיים, והחל למצוא סיבות מדוע לכעוס עלי ולצעוק ולהשפיל אותי בפני עובדים ולגרום לי להרגיש לא בנוח בעבודה ואף במספר פעמים כינה אותי מטומטמת או טיפשה שאינה מקשיבה ותוך כדי שממשיך לכתוב מיילים בנוסח: את אינך עושה את עבודתך.

כל זה נמשך עד לאוגוסט כאשר באוגוסט הוגדשה השאה כאשר כינה אותי שקרנית ולא דוברת אמת וכי אני זו שעושה בעיות והוא זה שצריך לסבול אותי כביכול ואינו יכול להמשיך כך.

לאחר שיחה עימו הגענו לפשרה כי יפסיק להתנהג אלי כך ולשלוח אלי מיילים ולחפש על דבר שאני עושה לא בסדר ולהפכו לפיל ואני אמשיך בעבודתי הרגילה תוך שמתמקדת בנושאים חשובים שעל הפרק. לאחר זאת יצאתי לחופשת מחלה עקב כאבי הגב ועקב טפילים במעיים מה-1/9 ועד ה-12/9 כשב-5/9 הייתי אצל רופא תעסוקתי לגבי הפגיעה בגב שאמר כי היה אסור לי לשוב לעבודה כלל ואני צריכה להיות במחלה ל-91 ים מיום הפגיעה ועוד 30 ימים.

כמובן לבקשתו של המעסיק לא הארכתי כדברי הרופא התעסוקתי את המחלה אלה שבתי למשרד ב-15/9 בתקופה זו שוב המעסיק החל לחפש אותי על כל דבר ולכתוב לי שוב מיילים מהסוג של את אינך עושה את עבודתך כשאשר למעשה לא עשיתי בעבודה שום דבר שלא נעשה קודם לכן או לא חוקי.

לאחר זאת יצאתי שוב לחופשת מחלה מה-24/9 ועד ה-2/10 כפי דברי הרופא התעסוקתי כשהבנת שהגב שלי לא עומד בעומס העבודה ואינני יכולה לעבוד מה גם שהתחלתי טיפול לטפילים בבטן שגורם לי לחולשה בחילות הקאות וחוסר יכולת לעבוד.

כעת אני עדיין בחופשת מחלה ופתאום מקבלת טלפונים מחברות שחותמות בלשכת התעסוקה ומספרות לי שהתפנתה המשרה שלי וכי שלחו אותן מהלשכה. אני לא קיבלתי שום מידע בעניין מהעבודה ואינני יודעת אף כי כבר פוטרתי למעשה. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות במצב זה? בברכה. מיטל
29/10/2013 11:10
שלום מיטל,

לפי הפסיקה בעניין לא ניתן לפטר אדם בזמן היותו במחלה שכן מדובר בפיטורים שאינם כדין. כמו כן במצב דברים זה הייתי ממליץ לך לברר עם המעסיק האם פוטרת מעבודתך. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה בכדי לקבל יעוץ מעמיק יותר.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: יכול להיות שפיטרו אותי ואני לא יודעת? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ