פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1071
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלכס
13/01/2014 16:28
שלום רב,

אני עובד בחרת הייטק מצליחה ואני מקבל שכר גלובלי. אני מבצע תפקיד שטח ובו רוב הזמן אני עובד יותר מ-12 שעות.

הכי הרבה עבדתי פעם 20 שעות ברצף.

כל פעם שאני מתלונן על השעות המרובות המנהלים אומרים שזאת העבודה ואין מה לעשות.

שאלתי היא כזאת:

מה החוק אומר במצבים כאלה?

האם כדי לשמור על מקום העבודה שלי אני פשוט צריך לספוג את עומס בעבודה ולשתוק?

האם יש לי זכויות שמגיעות לי במקרים כאלה? מה עלי לבקש \ לדרוש?

נ.ב
אין תגמול עבור שעות אלו.

תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 16:56
חל איסור על העסקה מעבר ל- 12 שעות ביום.
כמובן שהנך זכאי לגמול עבור עבודתך בשעות נוספות.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך לבירור מעמיק.
דור
13/01/2014 15:55
היי

גילתי כי אחת המשתתפות בשימוע שנערך לי לפני פיטורים הקליטה את השימוע ללא ידיעתי. המדובר על אחת ממנהלות מחלקת כח אדם בחברה שאני עומד להיות מפוטר ממנה. רציתי לשאול האם מותר להקליט שימוע ללא ידיעתי וללא קבלת אישור ממני? זה לא האזנת סתר?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 16:08
היי דור,
הדבר חוקי בנסיבות המתוארות.
דור
13/01/2014 16:29
עצוב ומאכזב ברמה האישית, אבל לך אני מודה על התשובה בכל מקרה...
נטלי
13/01/2014 15:43
הבוס שלי פיטר אותי ממש בצמוד לתום שנת עבודה על מנת להתחמק מתשלום פיצויים. אבקש לדעת מה החוק אומר לגבי פיטורין שכאלה. למעשה, קיבלתי מכתב פיטורים אתמול, כאשר בתאריך 16 לפברואר אני עובדת שנה. הבוס שלי טוען כי הוא פיטר אותי בגלל שאני לא ממלאת את התפקיד שלי כמו שצריך, למרות שאף פעם לא הוא ולא אף אחד אחר באו אלי בטענות על העבודה. אילו חוקים מגינים עלי במקרה כזה? יש לי מה לעשות לדעתכם?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 15:49
בנסיבות אלו חזקה על המעסיק שפיטורים נבעו מרצון להימנע מתשלום פיצויי הפיטורים, אלא אם כן יוכיח אחרת.
מוטב לפנות לייעוץ פרטני בנושא - משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
שש
13/01/2014 15:37
האם יש עדכון לעלות מקסימלית של החזר הוצאות נסיעה, לאחר עליית מחירי תחבורה ציבורית? או שנישאר 25.20?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 15:47
אכן התעריף נכון להיום הינו 25.20 ש"ח.
פיטורים
דנה
13/01/2014 14:56
שלום, יש לי 2 שאלות. 1. פוטרתי מעבודתי לפני שבוע וחצי לאחר חצי שנה של עבודה מאחר ואני לא יכולה לתת שעות נוספות בעבודה. האם זה תיקני או יש אפשרות לתביעה??ודבר שני צברתי ימי מחלה האם יש אפשרות שישלמו לי את הימים האלו בתלוש הבא??
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 15:14
דמי מחלה אינם ניתנים לפדיון בסיום יחסי עבודה, אלא אם יש נוהג או הסכם אחר במקום העבודה.
למעסיק יש פררוגטיבה לפטר עובד בנסיבות אלו.
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 15:13
דנה שלום,
פררוגטיבה של המעביד לפטר את עובדיו במידה ואינו מרוצה מהם וגם אם הסיבה אינה מוצדקת.
ימי מחלה לא ניתנים לפדיון.
עופר
13/01/2014 14:52
עניתם למישהו פה שהמעביד צריך לשלם לו גם את ימי החופשה שהוא לקח (עד התיקרה של הימים שלזכותו) ואת הימים שנכפתה עליו חופשה בחול המועד. אפשר בבקשה לקבל הכוונה לחוק או ציטוט של החוק? אני צריך נוסח שיספק את הבוס שלי כי יש לי בעיה זהה. בתודה מראש,עופר.
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 15:12
תשלום שכר בחופשה כפויה כאשר אין יתרת זכות מוסדרת בפסיקת בתי הדין לעבודה.
תשלום דמי חופשה בעת חופשה בפועל ניתן לראות בחוק חופשה שנתית.
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 15:10
חוק חופשה שנתית התשי"א-1951
אורן
13/01/2014 14:30
המעסיק שלי עדיין לא שילם לי את משכורת דצמבר אחרי שאמר שזה יקח זמן כי יש בעיה תזרימית. כמו כן לא הפריש לי את כל הכספים לקופת פיצויים לפי החוק. עכשיו גם לי יש בעיה תזרימית כי לא קיבלתי משכורת. אשמח לשמוע על המלצות לדרכי הפעולה שעלי לעשות על מנת לקבל את כל המגיע לי. תודה, אורן
עו''ד אריק שלו
13/01/2014 14:37
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך.
גיא
13/01/2014 14:26
הי

רציתי לדעת היכן עובד הגבול בין מה שמותר להגיד על עובד, בנוכחות עובדים אחרים בזמן ישיבת צוות, לבין לשון הרע. המדובר על מנהל שמדבר בנימה כוחנית ואומר דברים לא נכונים על התנהלות של עובד בעבודה, כאילו בשביל להפעיל לחץ ולהרתיע עובדים אחרים. חלק גדול מהדברים שהמנהל אומר לא נכונים ולא מדוייקים... איך קובעים מה מותר ומה אסור? איפה עובר הגבול בין מה שלגיטימי להגיד לבין דברים שהם לשון הרע?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 14:35
האיזון המתבצע במסגרת חוק איסור לשון הרע מצטרף האיזון השיפוטי הנעשה על ידי בית המשפט בכל מקרה לגופו, כשהוא יוצק תוכן לדברי החוק בסוגיות שבהן הוא אינו מספק תשובה ברורה.
יוסי
12/01/2014 23:39
שלום,

הנני בן 62.
עבדתי 37 כעובד מדינה טכעת אני ממתין ליציאתי לפנסיה בחודש הבא.

לפני 6 חודשים חליתי, כתוצאה מכך נעדרתי מס' חודשים מהעבודה, ולאחר מכן עבדתי רק בחלק מהחודש בשל מצב בריאותי. רוב ימים החסרים כוסו מימי המחלה.

בצמוד לכך, נפגעתי בתאונת עבודה - תאונת דרכים ונעדרתי 3 חודשים נוספים.

בתוך כך הופניתי לוועדה רפואית של עובדי המדינה שקבעה 56% נכות עם הפסקה מיידית של עבודתי.

במקום העבודה המליצו לי לעכב את פרישתי בחודשיים, כך שאקבל תוספת אחיות בפנסיה. ובחודשיים אלו אקבל מבנק ימי המחלה של מקום העבודה משכורת חלקית.

כיום אני נמצא באותם החודשיים.

קיבלתי כעת תלוש משכורת ואני מגלה כי בתלוש רשום כי אני כובד כעת שליש משרה!! זאת מבלי שיידעתי דבר על העניין.

שאלתי:

האם הפנסיה שלי נפגעת כתוצאה מחודשי ההיעדרות ( מחלה ותאונת עבודה)?
האם ההמתנה של חודשיים הנ"ל הסבה לי נזק נוסף? ( האם מקום העבודה עשה לי תרגיל?)

מה אני יכול עשות כעת ?

אני ממש לחוץ ולא יודע מה לעשות.

תודה רבה
,
יוסי
13/01/2014 14:30
אפשר בבקשה התייחסות לשאלתי מאתמול? תודה שוב...
מירי
13/01/2014 13:46
אני מנסה לעזור לגברת אשר עובדת בעבודות משק בית. יש תיקי הוצל"פ נגדה בסכום לא גבוה של כ-10,000 ש"ח אבל בגינם מוטלים עיקולים על חשבון הבנק ועל הכנסתה אצל מעסיקים. כתוצאה מכך חלק מהמעסיקים פיטרו אותה ללא זכויות ומנגד אינה יכולה לשלם את חובותיה כי היא בלי עבודה... רציתי לשאול אילו זכויות יש לאישה שרוצה לעבוד, אבל בכל פעם מוטל עיקול על משכורתה אצל המעסיק? האם יש לכם פתרון יצירתי לכך?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 14:00
יש להגיע להוצל"פ להסדר תשלומים ולבצע חקירת יכולת.
נריה
13/01/2014 12:22
התפטרתי לפני כחודש מחברת אבטחה ערב בעיות שכר רבות . במהלך החודשים האחרונים ביקשתי לצאת לימי חופשה בתשלום ,החופשות אושרו לי,הובטח לי שאקבל תשלום ע״ל ימי החופשה הצבורים,אך בפועל לא קיבלתי עליהם תשלום ולא ירדו לי מימי החופשה הצבורים, עכשיו,במהלך חול המועד סוכות ובמהלך חול המועד חנוכה לא שובצתי בכל חול המועד,וזאת למרות שרציתי לעבוד. האם אני יכול לתבוע את החברה על סעיף ״חופשה כפויה״ למרות שיש לי ימי חופשה צבורים? להזכירכם,בחודשים שקדמו לחול המועד לקחתי חופשות באישור,ביקשתי שיפדו לי ימי חופשה ולא פדו לי.
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 12:34
מועדי החופשה נקבעים ע"י המעסיק.
באם היית בחופשה הנך זכאי לדמי חופשה בגינה.
נריה
13/01/2014 12:54
המעסיק אישר לי לצאת לחופשה אבל לא שילם לי מימי החופשה הצבורים. עכשיו שיש לזכותי כ 5 ימי חופשה בתשלום,ואני תובע את המעסיק על סעיף ״חופשה כפויה״ בחול המועד (סוכות וחנוכה) האם הוא יכול לשלם לי את החופשה הכפויה ע״ח ימי החופשה הצבורים וזאת למרות שלקחתי חופשים באישור בחודשים שקדמו לחול המועד והם לא שולמו לי?
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 13:45
לא.
אתה זכאי לדמי חופשה על החופשה בפועל + לשכר בגין החופשה הכפויה.
נריה
13/01/2014 13:54
תודה
קובי
13/01/2014 12:24
שלום,

במפעל בו אני מועסק עובדי המשמרת מועסקים במשמרות של 4X4X4X4 קרי 4 ימים בוקר, 4 צהריים, 4 ליליה ו - 4 חופש (כל משמרת 8.5 שעות)

רציתי לדעת האם חוק שעות העבודה והמנוחה מבחינת מכסת שעות העבודה השבועיות חל גם על עובדי משמרת . הרי החוק מדבר על 43.5 שעות עבודה רגילות + 15 ש"נ בשבוע = 58.5 שעות עבודה מצברות בשבוע. אך מה קורה במידה והעובד מתחיל סבב (משמרת בוקר) ביום ראשון ועובד מן הסתם שבוע עבודה מלא? האם לא יכול להישאר שעות נוספות בכלל שכן יחרוג מהחוק?

תודה
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 12:37
אחריות המעסיק לדאוג כי העובד לא יועסק יותר מהמותר עפ"י חוק.
יוני
13/01/2014 12:35
שלום

ביצעתי עבודה עבור חברה גדולה וביקשתי עליה סכום מסוים.
אישרו לי את העבודה כספק כאשר בחוזה שלי היו 2 תנאים / הערות:

1) במידה והשטח המדובר יתברר כי הוא גדול מהמטראז' עליו דווח מראש ועליו ביססתי את הצעת המחיר, תתומחר אותה תוספת בסכום נוסף שצויין בהצעת המחיר.

2) עם תחילת העבודה היתה אמורה לעבור מקדמה שלא עברה עד לרגע זה (העבודה הסתיימה).

השאלה שלי היא האם יש לדרוש את הסכום המקורי, ולדרוש כי הסכום הנוסף ישולם בהמשך.

או, האם כדאי להמתין כבר להעברת כלל הסכום ולא לקבל משהו חלקי.

יצויין כי הנציג מולו עבדתי, הופתע מהתוספת למרות שהסיכום מאוד ברור וכן נשלח אלי חזרה בתוספת הזמנת העבודה.

כמו כן, כמה התשלום אמור להתעכב, בהנחה והצעת המחיר קובעת כי המקדמה תשולם מראש, ושאר הסכום ישולם עם מסירת הקבצים. ?

עדיין לא מסרתי כי אני לא רוצה להשאר עם כלום ביד. (לא כסף והלקוח קיבל את החומר) כמובן שידעתי אותו כי החומר מוכן.

תודה
מיכלי
13/01/2014 12:24
שלום רב,

1. עבדתי שנתיים במקום עבודה ומעולם לא קיבלתי פנסיה.
לפי איזה אחוז מחשבים את חלק המעביד (עבדתי 75% משרה, אם יש לכך קשר).

2.בנוסף, שכרי תמיד שולם לי לא לפני העשרים לחודש העוקב ויש לי הוכחות.

כיצד תחושב ההלנה אם אחליט לתובע?

תודה רבה!
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 12:35
חלק המעסיק נכון לשנת 2013- 5% גמל, 5% פיצויים, שנת 2014- 6% גמל, 6.5% פיצויים.
הלנת שכר היא 5% לשבוע הראשון ו- 10% לשבוע לאחר מכן.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
print
13/01/2014 12:22
אני עובד משמרות כל השבוע עם יום חופש אקראי.
במידה ונשארתי בעבודה רבע שעה מעבר ל 8 שעות עבודה
אותה רבע שעה לא משולמת לי. האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 12:32
אם הינך עובד 6 ימים בשבוע, לאחר השעה השמינית הינך זכאי לשעות נוספות. אך, לא לשכוח כי הינך מקבל הפסקה מהמעסיק והיא אינה מחויבת בתשלום. יוצא מכך, שרק לאחר 8.5 שעות הינך זכאי לגמול שעות נוספות.
אלי
13/01/2014 12:11
שלום רב,
אני עובד במקום עבודה 6 חודשים, האם אני זכאי כבר עכשיו לקחת ימי חופש באופן יחסי על החודשים שעבדתי , או שצריך להיות תקופת מינימום כדי להיות זכאי לחופש?.
תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 12:14
הינך רשאי לנצל את ימי החופשה העומדים לרשותך.
רות מראשון
13/01/2014 11:00
בס"ד

שלום! אני לקראת לידה ועובדת במעון. כבר קשה לי העבודה אז לקחתי ימי מחלה. בעבודה אמרו לי שצברתי 12 ימי מחלה אך עד סוף החודש (התאריך המשוער) זה יצא לי 18 ימי מחלה. האם ישלמו לי רק על 12. ואם כן האם אפשר/ כדאי להכריז על חופשת לידה לפני הזמן??? תודה רבה ויום נעים
רות
13/01/2014 12:01
תודה על התשובה.
השאלה שלי היא על כמה ימי מחלה ישלמו לי?
ואין בעיה אני בשבוע 38 להריון .
מאיפה משיגים טופס טביעה להגיש לביטוח לאומי?
print
13/01/2014 11:40
אני עובד משמרות כל השבוע כולל סוף שבוע עם יום חופשי אקראי.
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 11:43
אשמח אם תמקד את שאלתך.
דניאלה
13/01/2014 11:25
עבדתי במסעדה כשבועיים, במהלכם שולמו לי רק 70% מסכום הטיפים שהגיע לי, ו-3 התלמדויות (שהסתכמו ב-16 שעות) לא שולמו לי מספטמבר! זאת לאחר ששוחחתי עמם והבטיחו לשלם לי אותם והכסף עדין לא הגיע אליי כשכל גורם במסעדה מטרטר אותי ומסיר מעצמו אחריות... אמנם מדובר בשכר מינימום (!!!) על עבודת פרך, אך אין בכוונתי לוותר עליו. מה אתם מציעים לעשות?
עו''ד אריק שלו
13/01/2014 11:32
אין דבר כזה התלמדות ללא תשלום.
אם הוא לא יסכים לשלם לך, הינך יכולה לתבוע את תשלום ימי ההתלמדות שלך בבית הדין לעבודה.
עו"ד אריק שלו
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 11:31
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.
קורין
13/01/2014 11:24
אני עובדת שנתיים וחצי בחברה מסויימת כאשר התחלתי את עבודתי כמזכירה. לאחר כשנה הוצע לי לעבור תפקיד במחלקת השיווק שמהותו הכנת הצעות למכרזים, החלפתי עובדת שפוטרה ששכרה היה גבוה משלי כמעט פי שתיים והיה לה רכב חברה. תנאי השכר של לא השתנו מאז וגם לא קיבלתי רכב חברה.

כשאני צריכה לצאת לנסיעת עבודה נותנים לי רכב של אחד העובדים. האם יש חוק המחייב מעסיק לשנות תנאי שכר כאשר הוא מעלה את אחד העובדים לתפקיד בכיר ותר? תודה
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 11:30
אין חוק כזה אך באפשרותך להעלות טענותייך במסגרת דיון שכר מול המעסיק.
אריאל
13/01/2014 09:40
בוקר טוב לעורכי הדין

ראשית, ברצוני להתנצל על ההודעה הארוכה, אך כמדומני שמצבנו די מורכב ולכן ראיתי לנכון לפרט אותו.

אנו קבוצה של 7 ארכיאולוגים בעלי תואר ראשון או שני המועסקים כעובדים שעתיים על ידי עמותה ידועה בירושלים כמנהלי חפירה של רשות העתיקות (המעסיק המשלם את משכורתנו הוא העמותה).

אנו בעלי ותק של בין שנתיים לשבע שנים במקום העבודה. מתישהו במהלך שנות העבודה הוחתמנו על ידי העמותה על טופס וויתור זכויות שבו כביכול ויתרנו על זכותנו לדרוש או לתבוע משהו מן העמותה בשל הפסקת העבודות.

באמצע חודש אוקטובר, מיד לאחר החגים, קיבלנו הודעה על כך שמשרתנו מופחתת מידית לשליש משרה. ב-1 בנובמבר התבשרנו על כך שהעבודה מופסקת ואנחנו יוצאים מידית לחל"ת עד להודעה חדשה.

ב-8 לינואר החזירו אותנו לעבודה (בהתראה של יום), כביכול במשרה מלאה, אך ב-12 לינואר התבשרנו שהתוכנית היא לפטר כמה שיותר מאיתנו בקרוב. נאמר לנו שלמרות שזו איננה הודעה רשמית על פיטורים עלינו לצפות להודעה שכזו בטווח זמן כלשהו (בין ימים לחודשים...).

אנו היינו רוצים לדעת מה הן זכויותינו (ואולי גם כמה מהן כבר הופרו...). מה משקלו של אותו "טופס וויתור זכויות" שעליו חתמנו? אם מגיעים לנו דמי פיצויים, על פי מה הם מחושבים אם במשך חודשיים היינו בחל"ת כפוי, וחודש לפני החל"ת הורדנו לשליש משרה ועוד לפני כן היינו בחופשת חגים מרוכזת (במילים אחרות, שלושת חודשי העבודה האחרונים ממש אינם משקפים את המשכורת הנורמלית שלנו בשנים האחרונות, שגם כך מגרדת בקושי את המינימום). בנוסף לכך, כל אחד מאתנו נמצא בסטטוס מעט שונה בשל המצב הכלכלי הלא פשוט אליו נקלענו בזמן החל"ת שנכפה עלינו והפחתת המשרה שקדמה לו, והיינו רוצים שיובהר לנו מצבו של כל עובד ועובד בנפרד.

עובד א' – שבועיים לאחר היציאה לחל"ת, בשל מצבו הכלכלי, הוא חזר לעבוד כעובד באותה העמותה ובאותה משכורת, אך כפועל זוטר ולא כמנהל. שבוע לפני סיום החל"ת הוא מצא עבודה ברשות העתיקות ולכן עזב אותנו. האם מגיעים לו דמי פיצויים? כיצד הם מחושבים?

עובדת ב' – במהלך החל"ת, שוב בשל מצב כלכלי, הצטרפה לרשות העתיקות וכיום היא עובדת רשות העתיקות לכל דבר ועניין. כאשר עזבה את העמותה הם החתימו אותה על "טופס עזיבה". גם לגביה, היינו רוצים לדעת אם מגיעים לה דמי פיצויים ומה משקלו של אותו "טופס עזיבה"?

עובדת ג' – עובדת זו היתה בשלושת החודשים האחרונים בחופשת לידה ממנה היא שבה השבוע. האם ניתן לפטרה? אם לא, כמה זמן יש לה עד שאולי תפוטר?

עובדת ד' – עובדת זו נמצאת בהריון די מתקדם (חודש שישי או שביעי), ולכן גם לא הוצאה לחל"ת הכפוי, אלא נמצאה לה עבודה חליפית לתקופה זו. מה הסטטוס שלה כיום? האם ניתן לפטרה בעתיד הקרוב או הרחוק?

עובדת ה' – עובדת זו לא מצאה עבודה חליפית בזמן החל"ת אך שבה ממנו עם הודעה שגם היא בהריון (ושיהיה במזל טוב). האם ניתן לפטר אותה? למעשה עובדת זו מתלבטת עדיין אם היא מעוניינת לשוב מן החל"ת שכן היא התחילה תהליך קליטה ברשות העתיקות (אין זה אומר שהיא תסיים אותו – יתכן ולא תתקבל לרשות בזמן הקרוב).

עובדת ו' – עובדת זו לא יצאה לחל"ת הכפוי כיוון שנמצאה לה עבודה חליפית בעמותה (בתיווך של אוניברסיטת ת"א) לתקופת החל"ת. כעת מששבנו לעבודה הסדירה, היא צפויה להיות מפוטרת גם כן. מה הן זכויותיה לגבי הודעה מראש, שימוע, פיצויים וכו' (בדומה למעשה לכולנו).
עובד ז' – בתקופת החל"ת, שוב בשל הקשיים הכלכליים, עובד זה חתם על חוזה אישי זמני (פרילאנס) מול רשות העתיקות. כעת מששבנו לעבוד אין לו את היכולת לחזור למשרה מלאה בשל ההתחייבות בפני רשות העתיקות. בנוסף לכך הוא צפוי להיות כעת מפוטר. מהן הזכויות המגיעות לו ומה היית ממליץ\ה לו לעשות כעת על מנת שיקבל פיצויים התואמים ל-6 שנות עבודה במשרה מלאה ולא לחצי משרה שבה הוא נאלץ לעבוד כעת?

ב"נימה אישית", בשל היחס המזלזל ותחושת ההתעמרות שאנו חווים מצד נציגי העמותה בשלושת החודשים האחרונים ובעיקר מאז ששבנו לעבודה, מרביתנו מחכים ליום שבו נפוטר, מקווים ורוצים שהוא יגיע בקרוב, ולא ממש חוששים ממנו.

תודה מראש!
הצוות..
עו''ד אריק שלו
13/01/2014 10:10
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
משרדנו עומד לרשותך.
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 09:46
בשל השאלות הרבות והצורך במענה פרטני לכל אחד מהעובדים לפי נסיבותיו, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
משרדנו עומד לרשותכם בפרטים המופיעים מטה.
אריאל
13/01/2014 09:50
כן, כך חשבתי / חשבנו. שלחתי את פרטי בחלונית הקשר.
תודה לך.
נריה
12/01/2014 19:05
לפי איזה תעריף אמור להיות משולם יום ריענון,לפי השכר השעתי הרגיל השלי,או לפי שכר מינימום?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 08:35
נריה שלום,
לפי השכר הרגיל שלך אלא אם כן נהוג אחרת במקום עבודתך.
נריה
13/01/2014 09:26
על קורס האבטחה שעשיתי לפני כשנה שילמו לי לפי התעריף של השכר השעתי שלי. האם הריענון לא אמור להיות משולם באותו אופן? זה לא עניין השכר,מדובר פה בכ 20 ₪ מסכנים,זה עניי עקרוני וייתכן ויש כאן קייס לתביעה ייצוגית.
print
13/01/2014 08:48
האם מותר למעביד לא לשלם עבור רבע השעה הראשונה (נוספת) לאחר 8 משעות יומיות במידה והעובד עבד רק רבע שעה נוספת באותו יום?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 08:54
באם אתה עובד במתכונת של 6 ימים בשבוע, אזי על המעסיק לשלם בגין רבע שעה כדין רבע שעה נוספת.
משה
13/01/2014 01:40
שלום,

מזה 31 שנים שאמי עובדת בעמותה לשרותי רווחה, עבודה קשה מאוד אם יורשה לי לציין.

ב5 השנים הראשונות עבדה בעמותה כשכירה תחת חוזה העסקה קיבוצי עם משכורת השואפת למינימום אך עולה בהדרגה אט אט.

לאחר 5 השנים, העמותה עברה לניהולו של קבלן וכמובן שבמקביל להחלפת ההנהלה בוטל ההסכם הקיבוצי ונוצר תהליך של העסקה מחדש (אין ברשותי את חוזה ההעסקה שלה - אישי או גלובלי).

מכאן, שמזה 26 שנים אמי עובדת באותו מקום עבודה אך עדיין מרוויחה שכר של 24 שקלים לשעה (שקל מעל המינימום!).

והשאלה היא:
האם ישנו מקום בחוק המחייב העלאה בשכר בסכום כזה או אחר לאנשים בעלי ותק?
מה ניתן לעשות בנושא פרט או בנוסף ללדרוש העלאה?

בתודה מראש,
משה
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 08:41
משה שלום,

כל עוד אין הסכם קיבוצי שמורה אחרת, אין חובה על המעסיק להעלות שכר לעובד.
ניתן להגיע להסכמה אם המעסיק ולכרות חוזה חדש שמסדיר את כל התנאים כולל שכר שעתי.
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 08:38
אין חובה בחוק להעלאת שכר אך יש לבחון את ההסכם הקיבוצי/הסכם העבודה החל במקום העבודה.
לעתים יש בהסכמים מסוג זה תוספת וותק או שכר משולב לפי שנות עבודה.
כמו כן, יש לבחון האם אמך מקבלת מלוא זכויותיה כדין.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני- משרדנו עומד לרשותכם.
מיכל
13/01/2014 03:46
יש לי פנסיה תקציבית ממשרד החינוך ותק -10 שנים אני כרגע בחל"ת שנה שנייה ובלימודים לקראת תואר בעו"ס .שאלתי האם ניתן לנייד זכויות כמו וותק ופנסיה ובאילו מקומות עבודה יכירו בשנות הוותק שלי?
האם במשרדי ממשלה כמו מ. הבריאות ,הרווחה יכירו בשנות הוותק והאם ניתן להמשיך את הזכויות בפנסיה התקציבית?
תודה מראש
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 08:40
יש לבחון באופן פרטני בהסכמים הקיבוציים/הסכמי העבודה במקומות שציינת לצורך בחינת האפשרות להכרה בוותק.
רוחמה
12/01/2014 18:47
אבל אני רוצה לעזוב עכשיו, אחרי חודש וחצי בלבד. יש לכך 2 סיבות: הראשונה היא היחס של המעסיק שלא נעים בעבודה. והשניה, הציעו לי עבודה בתחום שלי, בחברה אחרת, בתנאים טובים יותר ובלי ימי שישי. כשאמרתי למעסיק שאני רוצה לעזוב, הוא אמר שיהיה לי קנס של 2500 ש"ח בגלל הפרת חוזה ועזיבת עבודה לפני חצי שנה. רציתי לדעת אם זה חוקי לתת קנס כזה?
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 08:36
באם החברה השקיעה בהכשרתך אז ייתכן שניתן יהיה לאשר את הקנס באופן מידתי לעלות הכשרתך ובאופן יחסי לזמן שנותר להשלמת ההתחייבות.
אושרי
12/01/2014 20:57
מה כתוב בחוזה שחתמת עליו? האם כתוב שיש קנס בגובה מסויים במקרה שאת עוזבת את מקום העבודה לפני שעברה חצי שנה? בכל מקרה, לפי החוק, אם לא הסכמת במפורש לכך (חתמה על חוזה היא הסכמה מפורשת) אסור להוריד לך כסף מהמשכורת - תקראי: חוק הגנת השכר.
א.ז
12/01/2014 19:14
המשכורת שלי 9000 שח - פחות משכר הממוצע במשק

מתוך 80% מהשכר המעסיק החליט שהוא מפריש לי לקרן פנסיה לפי האחוזים המקובלים (ב2013 זה היה 5% עובד, 5% מעביד, 5% פיצויים. ב2014 זה משתנה לפי השינוי שיכנס לתוקף)

מתוך 20% מהשכר המעסיק החליט שהוא מפריש לקופת גמל לפי 7% עובד, 7.5% מעביד

אני סרבתי ורציתי שהכל יופרש לקרן פנסיה, אז המעסיק הפריש לי:

מתוך 80% - הפריש לקרן פנסיה לפי האחוזים המקובלים (5,5,5 אחוז)

מתוך 20% - הפריש לקרן פנסיה אך לפי האחוזים של קופת גמל (7% עובד, 7.5% מעביד)

השאלה שלי:
האם אחוזי ההפרשה לקרן הפנסיה מתוך 20% השכר שלי (שהוא כאמור נמוך משכר הממוצע במשק) חוקי? האם המעסיק ראשי להפריש לי לקרן פנסיה לפי 7% עובד 7.5% מעביד, וללא מרכיב פיצויים?

נ.ב - שאלתי בפורום אחר כבר ובכלל לא הבינו את השאלה שלי, ופיזרו תשובות לא לעניין או לא מבוססות. אני מקווה שפה אקבל תשובות לעניין
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 08:34
בקופה הנוספת, יש כאן הטבה מצד אחד בשיעורי הגמל ומנגד הרעה באי הפרשה לרכיב פיצויים.
זכותך לבקש כי מלוא הסכום יופרש לפי פנסיית חובה.
המעסיק מחויב להפריש לפיצויים על 100% מהשכר, כל עוד מדובר בסכום הנמוך מהשכר הממוצע במשק (החל מ- 01.01.2014- 6% הפרשה לפיצויים, 6% הפרשה לגמל).
שלומי
12/01/2014 22:15
שלום ,

במקום העבודה שלי ישנו הסכם קיבוצי כאשר מורידים על 9 שעות שעת הפסקה מהשכר.

בפירוט שעות שאני מקבל כל חודש בשכר גם על ימים שאני לא עובד 9 שעות יורד שעה הפסקה .

למשל
על 7 שעות עבודה סה"כ יאו 6.5 שעות עבודה יורד שעה .
האם זה חוקי ? ממה שהבנתי המחשב מוריד אחרי 6 שעות עבודה שעה אוטומטי

דבר נוסף .
אם אני אמור להתחיל לעבוד ב8:00 ואני מגיע למשל ב7:40 הם מורידיים את ה 20 דקות האלו מהשכר . חוקי?

תודה
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 08:31
יש לבדוק מה ההוראות של צו הרחבה.
באם הנך אכן מקבל הפסקות אזי הדבר תקין.
ק.ר
12/01/2014 19:07
אני התחלתי לעבוד בעבודה לפני כ-10 חודשים והחודש התחלתי לקבל הפרשות לפנסיה והעמעסיק (חשבת השכר) אמרה לי שהם צריכים להפריש לי רטרואקטיבית סכומי פנסיה על 10 החודשים הראשונים שלי לעבודה מאז שהתחלתי לעבוד והם נתנו לי "מפרעה " בסכום של 2400 ש"ח ועכשיו ב-4 החודשים הם יורידו לי 600 ש"ח מהמשכורת בנוסף להפרשה הנוכחית שהם מורידים רציתי לדעת אם דבר זה חוקי להוריד לי מהמשכורת סכום רטרואקטיבית על פנסיה של 10 חודשים אשמח לתשובה

ושאלה יותר קטנה: זה חוקי לקנוס עובד על טעויות שהוא עושה בעבודה?
עורך דין ארז כהן
13/01/2014 08:29
חוקי לבצע ניכוי לפנסיה רטרו כל עוד הניכוי לא עולה על גובה של רבע משכר העבודה.
חל איסור לבצע ניכויים משכר העבודה אלא בכפוף להוראות חוק הגנת השכר.
צפוני
12/01/2014 19:11
הגעתי לגיל פרישה במגזר הציבורי תפקידי מחייב להביא עובד אחר אני כשר להמשיך לעבוד יש רק פגם אחד והוא גיל 67 האם אין אפשרות להמשיך מי קובע?
עו"ד אריק שלו
13/01/2014 08:28
שלום,

באם העובד מעוניין להמשיך לעבוד גם מעבר לגיל הפרישה המעסיק מחויב לבחון אפשרות זאת בתום לב.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ