פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1047
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטע
12/02/2014 19:27
רציתי לדעת אם התעדכן תעריף דמי נסיעות לעובדים אחרי שלפני כמה שבועות דיברו על זה בחדשות. ושאלה נוספת, האם אחרי העלאת התעריף המעסיק אמור אוטומטית לעדכן לכל העובדים את התשלום או שצריך לדרוש את זה ?
עורך דין ארז כהן
13/02/2014 08:30
טרם עודכן התעריף.
לגביי תחולה רטרואקטיבית, הדבר תלוי בלשון הצו.
אמרי
12/02/2014 18:43
שלום לכם

אני מועסק בחברה באזור כפר סבא מאז אוגוסט 2012. יש לי חוזה איש מהיום הראשון אבל בחוזה לא כתוב דבר אודות אחזקת רכב. בחודש ינואר 2013 בשיחה עם המעסיק הוא הסכים לשלם לי אחזקת רכב מלאה עקב היקף השימוש שלי ברכב הפרטי שלי לצורכי העבודה. מאז אני מקבל אחזקת רכב קבועה בתלוש משכורת כל חודש.

ביום ראשון האחרון המעסיק הודיע לי שבגלל שהיקף המכירות של החברה ירד, כל העובדים בדרגה ובתפקיד שלי לא יקבלו יותר אחזקת רכב. לא אמרתי כלום בנתיים רק הקשבתי לו והמשכנו הלאה.

רציתי לשאול האם ביטול תשלום כזה הוא הרעת תנאי עבודה ואני יכול להתפטר ולקבל פיצויים מהחברה? תודה וערב טוב
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 18:47
ניתן לראות בכך הרעת תנאים.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי לצורך בירור מעמיק ומתן ייעוץ פרטני בהתאם.
אור
12/02/2014 17:07
שלום
התפטרתי לאחר חופשת הלידה שלי וביקשתי לקבל פיצויים
ונאמר לי ממקום העבודה שאני צריכה לשלם למעביד בגין תשלומים ששילם עבורי לחברת הביטוח בזמן שהייתי בחל"ד.
האם ישנה אפשרות כזו שאני לא מקבלת פיצויים ו/או צריכה לשלם למעביד??
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 18:45
אין המעסיק רשאי לשלול פיצויי פיטורים אלא במקרים חריגים ביותר ועל פניו המקרה שלך אינו כזה.
אור
12/02/2014 17:29
תודה, הבנתי את החלק הראשון של התשובה,
אך האם קיים מצב כזה שאני צריכה לשלם למעביד?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 17:13
אור שלום,

על המעסיק לשלם לך פיצויי פיטורים בגין התפטרות למען טיפול בילד במהלך 9 חודשים מלידה כל עוד עבדת מעל שנה במקום העבודה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך המשך סיוע.
נאור
12/02/2014 16:45
שלום שמי נאור ואני בן 22 אני עובד לשעבר בחברה אוויס. קיבלתי לחשבוני את המשכורת האחרונה שלדעתי היא גם לא נכונה וגם לא כולל הימי מחלה שמגיעים לי שלא נתנו לי אותם עדיין וללא הימי חופשה שלא השתמשתי בהם וצריך להפוך אותם לימי עבודה. גם אותם לא נתנו לי. ניסיתי ליצור קשר עם החשבת שכר של אוויס או עם מישהו שם אבל ללא מענה ותשובה אשמח אם תעזרו לי. תודה.
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 16:48
מומלץ לפנות למעסיק במכתב דרישה בדבר זכויותייך להפרשי שכר ופדיון ימי חופשה.
ימי מחלה אינם לפדיון בסיום יחסי העבודה.
באם לא תיוותר בידייך ברירה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
אבי
12/02/2014 16:15
הנני עובד שכיר במשרה מלאה 11 שנה. מקום העבודה מעביר אותי לחצי משרה בהסכמתי (אין לי ברירה אני צריך להתפרנס). האם מגיעים לי לאלתר פיצויים על חצי משרה ? בהסכם שלי במקרה שאני מתפטר מועברים לי 70% מהפיצויים. האם כשאתפטר בעתיד אוכל לדרוש על חצי מישרה פיצויים מלאים?
עו"ד אורנה שמריהו
12/02/2014 16:33
בסיום עבודתך, במידה ותפוטר, תהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים לפי תקופות.

ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא על מנת שלא תאבד את זכויותיך.

אורנה שמריהו, עו"ד
אבי
12/02/2014 16:35
תודה עורכת דין אורנה!

רשמתי את הטלפון. אני אצור איתך קשר בתחילת השבוע הקרוב. כל הכבוד על הזריזות שלכם והעזרה לאנשים.
עו"ד אורנה שמריהו
12/02/2014 16:39
תודה!!
סבלה
12/02/2014 16:05
אני עבדתי 5 שנים בחברה בתור עובדת שכירה לפי היקף משרה מלאה. לאחר לידה יצאתי לחופשה ללא תשלום אחרי אישור של המעסיק. עכשיו אני אמורה לחזור לעבודה. המעסיק שלי אמר לי לרדת בשעות עבודה ולעבוד לפי מסגרת חדשה שהוא קובע, פחות שעות ופחות משכורת. אם אני לא רוצה הוא מציע לקבל פיצויים וללכת הביתה!

האם זה מקובל או לא? מה קבוע בחוק בעניין הזה? בבקשה תענו לי כי אני מרגישה שזאת הפרת זכויות...
עו"ד אורנה שמריהו
12/02/2014 16:09
לאחר חזרתך לעבודה, על המעסיק להשיבך לעבוד בעבודתך, כפי שעבדת טרם יציאתך לחופשת לידה.

היה ולא יעשה זאת, מפר הוא את חוק עבודת נשים.

יחד עם זאת, לאחר 60 ימים, קרי תקופת העבודה המוגנת יכול הוא להפחית את שעות עבודתך, ואת תהיי זכאית להתפטר כדין מפוטרת, לאור ההרעה בתנאי העבודה.

אורנה שמריהו, עו"ד
יעקב
12/02/2014 15:59
אני מועסק כעובד מדינה שכיר מזה שלוש שנים בתקן משימה חולפת.

שאלתי היא האם אני זכאי לאותם רכיבי שכר כמו של עובד קבוע המבצע את אותה עבודה בדיוק ולשנינו אותה הגדרת תפקיד במדויק?

מסתבר כי השכר המשולם לי אינו כולל רכיבים כמו דריכות וכוננות שמשולמים כחלק מהסכם קיבוצי ולמקביל שלי משולמים. כמו כן שעות העבודה הכוללות שעות נסיעה אינם מחושבים בצורה דומה...

אשמח לחוות דעתך והפניה לפסיקה אם אפשרי.
עו''ד אריק שלו
12/02/2014 16:03
כעקרון, עובד חלופי זכאי לאותם תנאים כמו עובד קבוע, אלא אם כן סוכם אחרת בין הצדדים.

יש לבדוק בהתאם להסכם קיבוצי / צו הרחבה ובהוראות התקשי"ר .
חן
12/02/2014 15:57
שלום רב,

נכון להיום אני בחופשת לידה יש לי כמה שאלות אני אשתדל לקצר .

המעסיקה שלי לא נתנה לי את דמי ההבראה בטוענה שיש בעיה עם נקודות זיכוי ואקבל שאחזור התעקשתי והבטיחו שאקבל זה עוד בתהליך. היא מתכוונת להוריד לי את כל ההפרשות שהיא כביכול הורידה לביטוח מנהלים במשך כל השלושה חודשיים בינתיים עברו רק חודשיים.

היום התקשרתי לחברת הביטוח והסתבר שהיא בכלל לא הפרישה לי כסף ואני לא חתמתי על שום טופס דילוג!

מעבר לזה אני מתכוונת לעזוב אני עובדת במקום שנה ושלושה חודשים שמתוכם הייתי בשמירת הריון חודשיים. האם ימי שמירת ההריון נחשבים לי לצורך ותק לדמי הבראה כי היא טוענת שלא?

אם אני מודיעה לה מהיום שזה אומר קצת פחות מחודש לפני סיום חופשת הלידה תוך כמה זמן היא אמורה לתת לי את הפיצויים?

מה גם עוד דבר קטן כשבני נולד קיימתי מסיבת ברית במקום העבודה שלי נהוג שמי שחוגג ברית בריתה או כל אירוע דומה אחר מקבל סכום כספי מתנה. לי הכינו שיק ורגע לפני שכולם יצאו לברית היא ביקשה אותו כדי לבטל.... אני לא קטנונית ולא מתכוונת לעשות מזה ענין בשביל 300 ש"ח אבל מותר לה בכלל כשאלה נהלי החברה?

היו לי המון שאלות מקווה שתענו לי שיהיה יום נפלא
כנרת
12/02/2014 15:23
שלום עבדתי במשך 3 חודשים בחברת הובלה אמריקאית, שנמצאת באזור עזריאלי. לא חתמו איתי על חוזה עבודה גם כשביקשתי, ואמרו לי שככה עובדים שם.

הייתי נואשת לכסף מכיון שאני אחרי גירושים ובעלי לשעבר השאיר אותי בחובות. אז התחלתי לעבוד ואכן הרווחתי טוב. הבעיה היא, שהכסף הועבר ישירות לחשבון בנק שלי בלי תלוש שכר!

גם את זה לא ידעתי כשהתחלתי לעבוד. כששאלתי מה עם מיסים אמרו לי שאני משלמת מיסים כבר בארהב בתור אזרחית אמריקאית אז לא צריך לשלם פעמיים. מהר מאוד הבנתי שזה לא ממש חוקי מה שקורה שם והחלטתי לעזוב בפתאומיות. הודעתי שאני לא מגיעה יותר ובגלל שלא נתתי שבועיים התראה, הם החליטו שהם לא הולכים לשלם לי.

המשכורת שלי הייתה אמורה להיות 16000 שקל. הבוס שלי לא עונה לי לטלפון ולא חוזר להודעות או למיילים. אני בינתיים עברתי לניו יורק וקשה לי להתעסק בזה מפה. צריכה עזרה.

בינתיים המשכורת מתעכבת שבועיים (בדרך כלל משלמים ב-1 לכל חודש) אבל אני מכירה עוד בחור שעזב ועדיין לא שילמו לו מחודש דצמבר 2013 כך שזה די ברור שאם אני לא אעשה משהו - אני לא אקבל את הכסף.

מה אני יכול הלעשות לפי החוק על מנת לקבל את הכסף שמגיע לי? האם ניתן לבצע הליך משפטי באמצעות עורך דין כאשר אני גרה בניו יורק?
עו"ד אורנה שמריהו
12/02/2014 15:57
ניתן לחתום על יפוי כוח ולהתחיל בהליכים בארץ, ואולי טרם תביעה בבית הדין יסכימו לשלם לך את השכר לאחר מכתב דרישה מעו"ד.

המלצתי לפנות לייעוץ אישי, ומשרדי עומד לרשותך.

אורנה שמריהו, עו"ד
ליבנת
12/02/2014 15:53
אני עובדת בחנות בגדים קדס קידס קרוב לחמש שנים שהייתי עובדת בהם משרה חלקית - 80%, 5 משמרות בשבוע 6 וחצי שעות ביום הודעתי שאני חוזרת לעבוד לאחר חופשת לידה של 4 חודשים עשו לי קצת בלאגן ועיכבו לי את החזרה לעבודה בכמה ימים ואפילו ניסו לשכנע אותי להתפטר ולעבור לעבוד אצל זכיין כי מישהי אחרת נכנסה במקומי.

לאחר שהתעקשתי שאני רוצה לחזור אמרו לי שאני חוזרת אבל מורידים לי בשעות ובימים ושאני יעבוד 4 ימים בשבוע 5 שעות ביום. רציתי לדעת האם זה הרעת תנאים והאם יש מה לעשות בעניין? תודה, ליבנת.
עו"ד אורנה שמריהו
12/02/2014 15:55
אכן מדובר לא רק בהרעת תנאים, אלא בהפרת חוק עבודת נשים.

פני למשרדי לייעוץ בנושא.

אורנה שמריהו,עו"ד
אדווה
12/02/2014 15:24
שלום. לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי מרצון. המעסיק שלי דוחה בכוונה את העברת טופס 161 בכוונה למשוך את החלק היחסי של הפיצויים שעומד לרשותי על פי סעיף 14. במכתב שקיבלתי מכלל ביטוח נאמר לי כי אם לא יתקבל טופס 161 תוך שבועיים הכסף יועבר לידי המעסיק (שבכוונה מתמהמה עם הנושא). מה עליי לעשות?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 15:31
אדווה שלום,

לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים הכספים שהופרשו לקופת גמל לטובת הפיצויים שייכים לעובד ואין המעסיק רשאי לקחת אותם בחזרה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק וייעוץ פרטני בהתאם.
הילה
11/02/2014 20:51
שלום. לצורך חישוב פיצויי פיטורים יש לקחת ממוצע של שעות עבודה ב12 חודישים אחרונים כפול שכר לשעה. רציתי לדעת, האם ימי מחלה וימי חופשה נכללים לצורך חישוב שעות עבודה (אם היה חודש שהיתי חולה 4 ימים או לקחתי יומיים חופש), כמו כן האם ימי חג , חופש (בתשלום) או מחלה פוגעים באחוז משרה של אותו חודש והדבר יכול לפגוע בחישוב פיצוים .

תודה
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 08:41
רכיבים כגון, חופשה, מחלה וחגים הם כדין חלף שכר ויש לחשב את השעות אלו לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
הילה
12/02/2014 10:40
אם אני מבינה נכון במידה ועבדתי 176 שעות רגילות ו14 שעות נוספות ושולם לי יום חג אחוז משרה אמור להיות 100למרות שלא עבדתי 186 שעות גרילות? או אם עבדתי 181 שעות ופדיתי יום חופשה בתשלום הדבר גם לא אמור לפגוע באחוז משרה?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 15:24
את השעות בגין פדיון יום חופשה וימי חגים יש לקחת בחשבון לצורך קביעת אחוז משרה אך לא את השעות הנוספות.
לצורך הדוגמה, באם עבדת 170 שעות חודשיות והנך עובדת 8 שעות ביום, היה ובחודש מסוים פדו לך יומיים חופשה, אזי באותו חודש הנך עבדת משרה מלאה.
חן
12/02/2014 13:08
שלום,
החברה בה אני עובד החליטה על הפחתת ימי עבודה לכלל עובדי החברה בינואר 2014.הנני עובד שעתי המקבל ימי חופשה(שעות חופש כל חודש) ע''פ חוק.
בעקבות שנות ותק צברתי 14 ימי חופשה.חשוב לי לציין שהתחלתי לעבוד בחודש אוגוסט.באוגוסט 2013 עמדתי על יתרת 0 ומכאן התחלתי את המכסה השנתית שלי ללא צבירה משנים קודמות. בינואר 2014 הגעתי כביכול עם ''צבירה'' של כ 50 שעות ( מסך המכסה השנתית ).לטענת גורמים בחברה , זה נכון ששנות הותק שלי נספרים מאוגוסט , אבל מדור שכר עובד קלנדרי ולכן מבחינתם צברתי עד תחילת השנה 50 שעות ומתוכן הם יכולים לקזז לי 4 ימי חופשה המומרים לכ- 36 שעות שמבחינתי אני רואה אותן כחלק מהמכסה השנתיתי שלי (מאוגוסט עד אוגוסט ).האם נכון הדבר והם יכולים לקזז לי ימי חופש?תודה
חן
12/02/2014 14:47
אמחיש זאת בדוגמא מספרית :
נניח שהתחלתי לעבוד ב 01.08.12 ואני זכאי ע''פ חוק ל 12 ימי חופשה בשנתיים הראשונות , כלומר 10 שעות בחודש ( מכסה שנתית של 120 שעות ).עד סוף שנה ראשונה שלי ב- 01.08.13 ניצלתי את מלוא מכסתי.ב 01.08.13 אני בעצם מתחיל לצבור מההתחלה.
עד ה- 01.12.13 לא ניצלתי שעות חופש והגעתי ל ''צבירה'' של 40 שעות חופש ( 10 שעות * 4 חודשים ) .באה החלטת החברה ומחליטה לקזז 4 ימי חופש ( 40 שעות ).לטענת החברה כיוון שמדור שכר עובד קלנדרי הם יכולים ב 01.01.14 להפחית לי מתוך השעות ש''צברתי'' כחלק מהמכסה השנתית שלי.
האם הם יכולים לעשות זאת?תודה
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 13:41
שלום,

אנא תבהר את שאלתך.
גיטי
12/02/2014 14:25
כאשר רציתי לחזור לעבודה אחרי שהסתימה חופשת הלידה אמרו לי בעבודה להמתין שבוע וחצי עד שיפתח קורס בשביל לעבור ריענון. שאלתי האם זה מותר מבחינה חוקית? ומי אמור לספוג את התשלום של אותו שבוע וחצי?
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 14:29
עבור אותה תקופה יש לשלם לך שכר עבודה ולכל הפחות לפדות לך ימי חופשה בתשלום.
מיכל
12/02/2014 11:27
שלום רב,
עובד נסע ל-8 ימים ולן 7 לילות במלון והביא קבלה.
איך יחושב לו האש"ל?
האם יחושב בתעריף של אשל עם קבלות לכל8 ימי השהות?
או על 7 ימים יחושב תעריף עם קבלות ויום נוסף אשל ללא קבלות?
ברור שהלילות הם לא כמו מספר הימים...
7 לילות 8 ימים.
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 11:31
שלום,

הדבר תלוי בסיכום המוקדם שהצדדים הגיעו טרם הנסיעה.
מיכל
12/02/2014 12:42
ברור שהצדדים מסכמים בניהם קודם לכן, רק אני מבקשת להבין האם העובד שנסע ל-8 ימים 7 לילות והביא קבלה על 7 לילות, תעריף האש"ל שאמורים לשלם לו הוא על בסיס הלילות או הימים?
כי עפ"י הבנתי אם העובד הביא לי קבלה מהמלון על 7 לילות ברור הדבר כי היה 8 ימים ולכן האש"ל שאשלם לו הוא בתעריף של אש"ל עם קבלות על 8 ימים.
עולה הטענה כי אני צריכה לשלם לו בתעריף אש"ל עם קבלות על 7 ימים ועל עוד יום נוסף בתעריף של אש"ל ללא קבלות.
מה נכון? האם אפשר לברר לי זאת?
תודה
שירן
12/02/2014 09:27
אז ככה הסיפור שלי הוא כזה יום ראשון השבוע הילדה שלי הייתה חולה עם 40 מעלות חום אחרי צעקות של המנהלת שלי עליי וגרמה לי להרגיש לא נוח שאני לוקחת חופשת מחלה נשארתי לבסוף בבית 3 ימים ביום שלישי אני לא הרגשתי טוב כנראה אני נדבקתי מהילדה התקשרתי אליה בשלישי בערב והיא אומרת לי אם כל הכבוד אנחנו אנשים בוגרים תקחי אקמול ותבואי לעבודה, אמרתי לה אני יעדכן אותך בבוקר יום רביעי ( היום) התקשרתי אליה אמרתי לה אני עם חום ודלקת גרון אין מצב שאני יוכל להגיע היא התעצבנה וצרחה עליי כמו שבחיים היא לא צעקה ואומרת לי שהיא מאוכזבת ממני ושאני לא מתחשבת באנשים שאיתי במחלקה, אמרתי לה אני לא מעוניינת להמשיך בשיחה וניתקתי תוך כדי שהיא צועקת, מה אני יכולה לעשות?? האם יש כאן עילה לתביעה?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 12:30
נתנה תגובה.
שירן
12/02/2014 09:32
עוד רציתי להוסיף כי היא ביקשה ממני ביום ראשון לבוא לעבודה עם הילדה חולה ולא הסכמתי לכך כמובן
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 09:31
שלום,

מחלת עובד או בן משפחה אינו משהו שיכולים להתנות עליו במקום העבודה כאשר יש אישור רפואי בגין המחלה.
שירן
12/02/2014 09:38
על שלושה ימים ראשונים יש לי אישור מהרופא ילדים ועל השלושה אח״כ יש לי אישור מהרופא משפחה ובכל זאת היא דורשת שאני יגיע לעבודה
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 12:29
הדבר כמובן אינו תקין.
מורן
12/02/2014 12:27
בעודי חיילת חתמתי על חוזה עם חברה של שיעורים פרטיים לילדים. לאחר שחרורי הבנתי שזה לא מתאים לי ואינני רוצה בעבודה זו. נאלצתי להפר את החוזה והמעסיק דרש ממני קנס של 800 שקלים. יש לציין כי כל ההכשרה הייתה הקרנת תדרוך לעבודה דרך מסך טלוויזיה וללא התערבות המעסיק. האם זה הגיוני להורי ד800 שח מהשכר שלי? יש חוק שמגן עלי? אני לא הסכמתי להורדה אף פעם!!
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 12:28
על פניו הקנס נראה מוגזם ולא מידתי.
זכותך לסרב לתשלום הקנס והמעסיק יצטרך להוכיח בבית הדין לעבודה את עלות ההכשרה.
אור
12/02/2014 12:25
עבדתי לפי משרה חלקית בגלידריה במשך כשנה וחודשיים. עבדתי בממוצע כיומיים בשבוע וכל יום עבודה שלי בממוצע כ 6 שעות.

המעסיק שלי טוען כי לדעתו לא מגיע לי דמי הבראה אך לפי מה שקראתי הבנתי שאכן כן מגיע לי דמי הבראה . רציתי לציין כי אני מתחת לגיל 18 ולדעת אם אכן מגיע לי וכדאי שאני ילחם על הזכויות להבראה וכספים שמגיעים לי או שלעזוב את הכל ולשכוח מזה.

מה דעתך?
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 12:27
אכן מגיע לך דמי הבראה: 6 ימים * 374 ₪ ליום * 28% משרה = 628 ₪.
שושנה
12/02/2014 10:27
בקר טוב

1. האם אפשר להגיש תביעה נגד נושאי משרה בחברה גם כאשר ניתן ע"י בימש צו להקפאת הליכים?

2. מהם זכויותי אם החלטתתי להתפטר כאשר החברה תחת הצו הנ"ל?
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 11:42
באם הקפאת ההליכים מתייחסת לחברה בלבד אז אין מניעה לתבוע את נושאי המשרה ואת הבעלים ככל שקיימת לכך עילה מוצדקת.
באם אינך מקבלת מלוא זכויותייך את רשאית להתפטר כדין מפוטרת.
ניתן לפנות למשרדנו לטיפול במידת הצורך.
שבי
12/02/2014 11:34
היי

עבדתי בחברה במשך יותר משש שנים. החברה נמצאת כיום במצב של פירוק על ידי נושים. אין שם כלום ואין עם מי לדבר. אני כבר עובד כמעט שנה במקום אחר, מאז שהחברה הקודמת נכנסה לקשיים ונסגרה. התברר לי כי במשך השנה וחצי האחרונות היו הפרשות בחסר לקרן הפנסיה שלי. למרות הורדות מהשכר שלי, לא הועברו לקרן הפנסיה תשלומים - לא חלק העובד במלואו ולא חלק המעסיק.

השאלה מה עושים עכשיו? מי אחראי על סכומי העתק שחסרים? האם קרן הפנסיה אשמה שלא פעלה לגביית התשלומים כחוק מהמעסיק? האם יש בכלל מה לעשות כאשר החברה לפני פשיטת רגל ונמצאת בפירוק? אין לי מושג קלוש מה לעשות, ומאחר והמדובר על סכומים גדולים מאד - חשוב לי להבין את הזכויות והאפשרויות שלי.

תודה על העזרה מראש!
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 11:41
במקרה של פירוק ניתן להגיש תביעת חוב למוסד לביטוח לאומי לשם תשלום החסרים בקופה.
ליאור
12/02/2014 10:38
שלום

אני עובד בחברת קבלן נותן שירותי מיחשוב אני עובד בחברה שנתיים וחצי בחוזה שחתמנו היה את הסעיף הבא: "ימי החופשה ישלמו על פי חוק (10 ימי חופשה במהלך שנת הותק הראשונה ו-12 ימי חופש בכל אחת מהשנים לאחר מכן) הטכנאי מסכים מראש לכך שבמידה ויתרת ימי החופשה שלו אינה מספקת - אזי החברה תוכל להכניס את מונה צבירת החופשה שלו ליתרה שלילית בגין בגין ימי חופשה נוספים שיצא אליהם, ובתמורה לכך החברה מתחייבת שבמידה ובמועד סיום העסקת הטכנאי בחברה תהא יתרת צבירת ימי חופשה שלילית - היא לא תנוכה משכר הטכנאי.

ימי החופשה יקבעו על ידי החברה בלבד וכל עוד לא סוכם אחרת הטכנאי יצא במועדים הבאים, כאשר מסוכם שעובד שיבקש לצאת לימי חופשה במועדים נוספים ינוכו הימים מהשכר של העובד מעבר לימים הבאים: רשימה של חגים" השאלה שלי אם זה חוקי שאנחנו לא יכולים לקחת חופשה לא בחג ולא ינוכו לנו מהשכר? זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 11:05
שלום,

הסכמי עבודה המתנים על חופשות וחגים צריכים להיות מטיבים עם החוק, אם הם אכן כאלה אזי הם תקינים.
שלי
12/02/2014 10:59
פיטרו אותי לאחר שלא הייתי בעבודה כשבועיים לאחר שסבא שלי נפטר ושבוע לפני כן הייתי בחו"ל (חופשה שאושרה במעמד הראיון). עבדתי שם פחות מחודש, ועכשיו דורשים ממני להגיע לחתום על טפסי סיום עבודה.

איימו עליי שאם לא אגיע תהיה לי בעיה עם מס הכנסה. אני לא מעוניינת להגיע ומסרבת בכל תוקף, ביקשתי שיפקססו לי את הטפסים והם לא מסכימים. מה ניתן לעשות? אני לא רוצה ללכת לשם.
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 11:03
שלום,

אם הצלחתי להבין נכון אזי מדובר בטופס לצורך חישוב מס הכנסה לטובת הכספים שאמורים להיות משולמים לך.
בכל אופן בענייני מס עליך לפנות לייעוץ מתאים.
שלמה
12/02/2014 09:29
היי

הגעתי לראיון עבודה בחברה מסויימת בתל אביב. לקראת סוף הראיון המראיינת שאלה אם אני סטודנט ואמרתי לא. אז היא אמרה שהם מקבלים רק סטודנטים לעבודה. אמרתי לה אני חושב שאני מאד מתאים משרה המוצעת מכל בחינה ובעיקר כי יש לי ניסיון בתחום והשעות בול בשבילי, אבל היא אמרה שמראש המשרה מיועדת רק לסטודנטים ומי שלא סטודנט לא מתקבל. האם זאת לא אפליה בקבלת עובדםי לעבודה?
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 10:23
אין אפליה על בסיס הקריטריון שציינת.
מיכל
12/02/2014 09:24
שלום,

עבדתי כ-8 חודשים בחברה בתפקיד בכיר. עקב מעבר החברה למקום אחר הגשתי את התפטרותי מהסיבות שלהלן:

1. מרחק - מקום העבודה החדש מרוחק יותר ואין אליו תחבורה ציבורית מסודרת (נדרשת נסיעה של כשעה וחצי לפחות ב-3 אוטובוסים לכל צד)

2. אופי המקום אינו תואם את אורחות חיי ומהווה בעיה בשמירה על עקרונותיי.

האם אני זכאית לדמי אבטלה גם ללא מכתב פיטורין מהמעביד?

תודה
עורך דין ארז כהן
12/02/2014 10:22
לצורך קבלת דמי אבטלה יש צורך ב- 12 חודשי תקופת אכשרה + הוכחה למל"ל כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאים.
משה
11/02/2014 18:46
שאלה לגבי מידת אחריות עובד לקופה רושמת בבית העסק; אם עובד קיבלת מלקוח שטר מזוייף, היה בידו אמצעי לבדיקת זיוף ולא השתמש בו, האם ניתן לחייבו לשלם את גובה סכום השטר המזוייף? המעסיק רוצה להוריד לי את הסכום מהמשכורת ואני לא מוכן לזה!
עו"ד אריק שלו
שלום,

הדבר היה מסוכם בתחילת עבודתך?
משה
12/02/2014 09:19
ממש לא. אף אחד לא אמר כלום על הורדת שכר. כן הראו לי את המכשיר לבדיקת שטרות ואיך מפעילים אותו. המעסיק אמר שצריך להקפיד כמה שאפשר לבדוק שטרות גדולים. אבל אף אחד לא דיבר על הורדה מה משכורת שלי
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 09:33
שלום,
אז לכאורה, נראה כי הורדת השכר בנסיבות דנן אינה חוקית
ר.פ
12/02/2014 09:26
שלום, התחלתי לעבוד כאחות בבית חולים לפני חודש ואני עוברת לבית חולים אחר. מאחר ורק מחר ימלא חודש לעבודתי במוסד, ומאחר ומדובר בעבודה במשמרות בהיקף של 75%, 3-4 משמרות בשבוע, כמה זמן הודעה מראש עלי לתת? האם מספיק להודיע שבוע מראש?
תודה.
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 09:32
יש לתת הודעה מוקדמת בת יום אחד.
בוריס
11/02/2014 18:10
שלום רב,

אני עובד במשרה חלקית בבית קפה כבר תקופה של שנתיים. השכר שלי הינו 29 ₪ לשעה והוא מורכב משכר מינימום + נסיעות + תמורת חופש + הבראה (דבר בעייתי בפני עצמו).

במשך כשנה וחצי היקף המשרה שלי היה כ-100 שעות ויותר, כ-4 משמרות בשבוע.

לפני חצי שנה התחלף המנהל ומאז היקף המשרה שלי קוצץ בחצי. התלוננתי ללא הפסק ואף הסברתי לו שקיצוץ כזה במשרה הינו הרעה בתנאי עבודה. בהתחלה הובטחו לי יותר משמרות אך בפועל זה לא התקיים.

לאחר מכן, אחרי שהייתי בחופשת מחלה של 10 ימים המנהל פיטר אותי , אבל בעל העסק לקח את דבריו חזרה וניהלנו שיחה עם המנהל ובעל העסק והגענו להסכם בעל פה שאני מחויב ל-4 משמרות בשבוע, אך שוב המנהל לא המציא לי את המשמרות האלה.

בחודש האחרון (חודש ינואר) לא קיבלתי משמרת אחת בעשרה ימים. לאחר רדיפה של כמה ימים אחר בעל העסק שוחחתי איתו ועם המנהל שוב. שוב הסברתי להם את המצב, וביקשתי כי קודם כל ישלמו לי על יום אחד שהייתי בדרך לעבודה וביטלו לי כשהייתי כבר בדרך (על כך ענו שישקלו את זה), ושנית ביקשתי שאם אין הם יכולים לתת לי את היקף המשרה כפי שהייתה בשנה וחצי הראשונות לעבודתי בקפה אז שיתנו לי מכתב פיטורים.

על כך ענה בעל העסק כי אין הוא מחויב לעשות זאת כיוון שאני עובד שעתי לכן אין הוא מתכוון לעשות זאת. בנוסף על הטענה כי המנהל לא רוצה לתת לי יותר משמרות הוא טען כי יחס גורר יחס, טענה שאין לה שום בסיס.

אני משוכנע כי המנהל החדש מאוים ממני מתחילת כניסתו לתפקיד מכיוון שאני ותיק ומנוסה ממנו והוא רוצה לגרום להתפטרותי. שורה תחתונה אני לא רוצה לעבוד יותר בתנאים כאלה במקום עבודה זה. אבל אני לא מוכן לעזוב מבלי שישולמו לי פיצויים המגיעים לי כחוק.

מה עלי לעשות כדי לעמוד על זכויותיי? תודה מראש על העזרה.
עורך דין ארז כהן
במקרה של הרעה מוחשית בתנאים ניתן להתפטר כדין מפוטר.
מומלץ כי תפנה לייעוץ פרטני בטרם פעולות נוספות.
משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 08:44
שלום,

בעניין של הרעה בתנאי העסקתך ניתן לפנות לייעוץ משפטי. משרדנו עומד לרשותך.
גלעד
11/02/2014 13:51
התחלתי בעבודה מועדפת בחקלאות ועבדתי כ3.5 חודשים.
לאחרונה קיבלתי סחורות בזמן העבודה ונבדקתי אצלכ5 רופאים לאיתור הבעייה . לצערי טרם נמצאה הסיבה . קיבלתי ימי מחלה אך הבנתי שאני מוגבל מבחינה זו ל (כמה ימים מדובר בחודש?
השאלה לגבי המשמעות הכספית היא ברורה.
העניין הוא שאם אמשיך להעדר אצא למעין, חופשה ללא תשלום, עד שמצבי ישתפר (אני מבצע פעילות רפואית רציפה).
האם המרווח של ימי החופש ,ככורח ,אינו פוגע בזכותי לקבלת
מענק העבודה המועדפת לחייל משוחרר.?
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 08:43
שלום,

באפשרותך להפנות את שאלתך למוסד האחראי על העבודה המועדפת.
אביבה
12/02/2014 08:31
בסוף חודש זה ימלאו חצי שנה מאז שהתפטרתי ממקום עבודתי עקב מעבר לעיר אחרת. עדיין לא קיבלתי פיצויים ונאמר לי שזה יתבצע רק לאחר חצי שנה, כלומר סגירת החשבון חודש לאחר חצי השנה. האם זה חוקי? המעבר בעקבות מקום העבודה של בעלי.
עו"ד אריק שלו
12/02/2014 08:36
שלום,

תשלום הפיצויים צריך להיות משולם לאחר חצי שנה.
אביבה
12/02/2014 08:40
תודה ויום נפלא.
עו"ד אריק שלו
בבקשה.
אהוד
11/02/2014 18:36
שאלה בקשר להרעת תנאים.

המעביד שלי הוריד לי בימי העבודה כדי שאלך למצוא עבודה אחרת. הוא לא מבין שהוא פוגע לי בכיס. נכנסתי לעבודה ללא חוזה לתחנת דלק החוזה מוסבר בעל פה וחתמתי על טופס 101 .

אני כבר עובד שם קרוב לשנתיים. הוא לא מוכן לפטר אותי כדי לא לשלם לי פיצויים. מה אפשר לעשות??
עו"ד אריק שלו
שלום,

קיימת האפשרותך להתפטר בדין מפוטר בעקבות הרעה בתנאי העסקתך. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ