פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 724
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

alma
07/10/2015 11:31
אני נמצאת בסטטוס מתמשך של מחלה עם אישור רפואי מעל לחודש. כרגע עוד לא יכולה לממש אובדן כושר עבודה כי לא חלפו 3 חודשים
המעביד מציע לי חודש משכורת במתנה ואפשרות לשקול חזרה לעבודה כשאחלים.
שאלותי
האם הצעתו של המעביד כאילו פיטורים / סיום יחסים
האם מותר למעביד לסיים יחסים לפטר אותי במצב של חופשת מחלה??
האם ניתן לסיים את עבודתי אצלו עם הבטחה בעל פה שכאשר אבריא נתחיל מחדש? האם צריך שייתחייב בהודעה כתובה?
האם יש דרך להסדיר מול המעביד הפסקת עבודה למשך זמן עד שאחלים?
מה עלי לדרוש ומה עלי לוודא ולהבטיח שלא אפגע בהסדר כזה.
תודה
עורך דין
07/10/2015 15:11
שלום עלמה

איני יודע האם המעסיק כלל בהצעתו הצעה לפיטורים / התפטרות, כי זה לא ברור משאלתך...

אסור למעסיק לפטר אותך כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים, אך במידה ואין לך ימים צבורים הוא יכול לזמן אותך לקיום שימוע ולאחריו להחליט לגבי פיטוריך.

הבטחות בעל פה זה בעייתי - השתדלי להעלות על הכתב הכל. שלא יגידו "לא אמרתי"...

יש דרך להסדיר כל דבר שרוצים, בהסכמה ובכתב.

בהצלחה
talya
07/10/2015 11:30
אם עובדת בחודש השביעי להריונה מוציאה אישורי מחלה ונמצאת במחלה כבר כחודשיים (הותק שלה בעבודה פחות משנה) האם זה נספר לה כחלק מחופשת הלידה? מהם זכויות המעסיק בנידון במידה ואיננו מעוניין להשיב את העובדת לעבודה בתום חופשת הלידה?
עורך דין
07/10/2015 15:08
שלום טליה

לעובדת אין מספיק ימי מחלה צבורים ולכן היא לא תקבל תשלום. ולא, זה לא נחשב חופשת לידה אלא אם העובדת תבקש להקדים את חופשת הלידה שלה. ולגבי תום חופשת הלידה - המעסיק מחוייב לקבל את העובדת בחזרה בתום החופשה ואסור לפטר אותה למשך 60 ימי לאחר שובה לכל הפחות.

מומלץ ביותר להקפיד על הוראות החוק במקרה של עובדת בהריון ולאחר חופשת הלידה. בתי הדין נוהגים להחמיר עם מעסיקים שפוגעים בזכויות נשים לאורך הריונן.

בהצלחה
חיים
07/10/2015 11:17
שלום רב,

ברצוני לדעת האם בחישוב ימי מחלה מדובר על סכימה של שכר הנטו או הברוטו של 3 חודשים אחרונים? וכיצד בפועל מבוצע החישוב?

היה לי 3 ימי מחלה, החישוב היה לפי סכימה של 3 חודשים אחרונים (רכיב משכורת בתלוש שכר),חילקו את זה ב3 (שזה מספר החודשים,ואז חילקו ב 22 (ממוצע ימי עבודה),ככה טענה החשבת שכר,שכך צריך להתבצע החישוב. חשוב לציין ש מספר ימי העבודה הכולל ב 3 חודשים האחרונים היה 64 ולא 66.

אשמח לעזרה כלשהיא.

בברכה
עורך דין
07/10/2015 15:01
שלום חיים

אכן החישוב הוא בחלוקת השכר שלך למספר ימי העבודה וכך מגיעים לעלות יום עבודה / מחלה. ב-3 ימי מחלה אתה מקבל: 0 ש"ח עבור יום המחלה הראשון, 50% מהשכר עבור יום המחלה השני וכן 50% מהשכר עבור יום המחלה השלישי.

בהצלחה
איימי
07/10/2015 10:52
שלום,
במקום עבודתי אין שעון נוכחות אישי.
המנהל פתח גליון בדרייב שבו כל אחד מתבקש למלא כמה ימי מחלה וכמה ימי חופשה היו לו כל חודש. הגליון פתוח לכל העובדים, לא רק למנהלת החשבונות.
האם יש הגנת פרטיות על מידע שכזה?
האם אני יכולה לדרוש להעביר את פרטי ימי המחלה והחופשה שלי ישירות למנהלת החשבונות כמו שהיה עד כה ולא בתוך גליון חשוף לכל?
מותר להם לעשות זאת?
תודה
עורך דין
07/10/2015 14:59
שלום איימי

אכן על פניו נראה כי המדובר בפגיעה מיותרת בפרטיות של העובד וניתן לבקש מהמעסיק להפוך את הנתונים לאישיים וחסויים, במקום גלויים וחשופים לכולם ללא סיבה.

בהצלחה
ערן בוהם
07/10/2015 08:22
כמה צריך לשלם לעובד משק בית(ניקיון) שפורש עקב בעיות בריאות? האיש עבד אצל הורי פעמיים בחודש שלש שות בכל פעם במשך 13 שנה ?
מורן
07/10/2015 10:19
הי
אני אחרי ניתוח , וערב הניתוח אני לא יכטלה לצאת לאימון משטרתי(אני מאבטחת ) כל חצי שנה אנחנו עוברים אימון ולא דאגו להוציא אותי לפני ,
זאת אומרת שאני לא יכולה לעבוד עד שלא אצא לאימון נוסף במשך חודשיים ...
השאלה היא האם אפשר להשהות אותי ולהשאיר אותי בבית עד האימון ? הם יכולים לפטר אותי ? צה הם אמורים לעשות איתי
עורך דין
07/10/2015 14:58
שלום מורן

יש לבדוק מה קובע חוזה העבודה שלך במקרה שאליו נקלעת.

בהצלחה
עורך דין
07/10/2015 08:49
בוקר טוב ערן

צריך לחשב את חלקיות המשרה של העובד ולשלם לו בהתאם למשך עבודתו - 13 שנים. משרה מלאה הנה 186 שעות בחודש. חלק 6 שעות ב-186 ותבין את מה היקף המשרה של העובד. צבירת הזכויות שלו בהתאם.

בהצלחה
אדם
07/10/2015 14:47
שלום,
אני ואשתי עובדים באותו מקום עבודה ומגיעים לעבודה באותו רכב.
האם לשנינו מגיע דמי נסיעות?
המעביד טוען שבגלל שהוא משלם נסיעות לאחד מאיתנו אז זה נחשב שהשני נוסע בהסעה מטעמו ולכן מגיע דמי נסיעות רק לאחד ולא לשנינו.
*אני מדגיש שהמעביד משלם דמי נסיעות ולא אחזקת רכב.
עורך דין
07/10/2015 14:57
שלום אדם

המעסיק צריך לשלם נסיעות לשניכם כל עוד המרחק ממקום העבודה למקום המגורים עולה על 500 מטרים.

בהצלחה
עדן
07/10/2015 10:18
אני עובדת במקום כשנתיים וחצי, עוד שבועיים אני עוזבת כי אני אני מתחילה ללמוד במכללה והשעות של העבודה עם הלימודים לא מסתדרות ביחד, הודעתי לבוס שלי שאני עוזבת זאת אומרת שהפיטורים הם ממני. האם מגיע לי פיצויים?
עורך דין
07/10/2015 14:55
שלום עדן

התשובה שלילית. פיצויים משולמים לעובדים שפוטרו מהעבודה ביוזמת המעסיק ולא למי שבחר לעזוב מרצונו וללא סיבה המזכה בפיצויים לפי החוק.

בהצלחה
אבי
07/10/2015 10:13
שלום,
אחוז המשרה שהוגדר לי הוא 80%, וכל חודש מפחיתים מהשכר שלי במידה ועבדתי פחות ומוסיפים לי שעות נוספות במידה ועבדתי יותר. בחודש ספטמבר עבדתי רק יומיים, והמעביד שילם לי משכורת לפי אחוז משרה של 12.6% כך שכמעט ולא קיבלתי דמי חגים. ניצלתי את כל ימי החופשה שלי, כך שלא הייתי זכאי לתשלום עבור ימי החופשה שלקחתי בספטמבר. השאלה היא בנוגע לדמי החג - האם במקרה כזה אני זכאי לקבל דמי חג ולפי איזה אחוז?
תודה.
עורך דין
07/10/2015 14:53
שלום אבי

אני מבין שאתה עובד שעתי ולכן, על מנת לקבל דמי חגים עליך לעבוד בערב החג ויום למחרת החג. אחרת לא תהיה זכאי לקבל תשלום.

בהצלחה
דוד
07/10/2015 09:01
בוקר טוב
אני עובד בעבודה כ-14 חודש. אני מחפש עבודה אחרת (חיפוש שיכול לקחת שבוע ואף שנה).

מתוקף החוק ברגע שאמצא עלי לתת למעסיק הודעה של שבועיים מראש, דבר שאני מפחד שיוריד לי את הסיכויים לקבל את העבודה (הרוב מעדיפים זמינות מיידית)
דיברתי עם המעסיק, אמרתי לו שאני שולח מכתב פיטורין וממשיך לעבוד, וזה רק על מנת לאפס את הוותק, כך שלא אצטרך לתת הודעה מוקדמת ארוכה כ"כ, הוא הסכים
שלחתי פקס לחברה לפני 18 יום בבקשה להתפטר (ביקשתי גם שיאשרו קבלה ועדיין לא אישרו, אך יש לי אישור משירות הפקס שזה התקבל) בבקשה להתפטרות לא ציינתי שום סיבה, פשוט ביקשתי להתפטר.

מה מעמדי כרגע? האם החוק מכיר בכך או שאם אני מתפטר וממשיך לעבוד הוותק ממשיך?

אני שואל גם מבחינת ההודעה המוקדמת אבל גם מבחינת אפשרות שיפטרו אותי, האם אני חדש לחלוטין? מה הזכויות שלי כרגע?

תודה
עורך דין
07/10/2015 14:52
שלום דוד

הודעה מוקדמת קבועה בחוק ולא ניתן לבטל או לקצר אותה אלא בהסכמה הדדית בין העובד למעסיק. אם אתה עובד 14 חודשים עליך לתת למעסיק חודש הודעה מוקדמת בהנחה שאתה עובד בשכר גלובלי.

בהצלחה
עבודה
ורד
06/10/2015 15:09
הנני חוזרת ומבקשת עזרה.אני אחות במקצוע כ 18 שנים לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים ןעברתי מחלקה.בשנה אחרונה היו לי מס מקרים עד כדי שימוע.עכשיו היו לי טעויות במתן תרופות ברצף.יהיה שימוע זה מה שהבנתי מועד העובדים.השאלה מה לעשות מלמנוע פיטורין .תודה
RE: עבודה
עורך דין
06/10/2015 19:13
שלום ורד

לא ניתן למנוע פיטורים כי ההחלטה האם לפטר אותך או לאו נתונה באופן בלעדי למעסיק. מה שכן, את יכולה לשכור עורך דין מטעמך ולהגיע ביחד איתו, מוכנה, לשימוע. זה יכול לשפר את הסיכויים שלך לשמור על מקום העבודה.

בהצלחה
ורד
07/10/2015 14:30
בהמשך לשאלה שלי בקשר לפיטורין.אני כ 18 שנים אחות במקצוע .השנה ועקב בעיות במשפחה עשיתי טעויות בעבודה עד כדי שימוע.לפני חודשיים טעיתי במתן תרופות ולפני שבוע גם כן תודה לאל לא נגרם נזק.הבנתי שיהיה שימוע.צלצלה אליי אחראית שאני משופצת לעבודה.האם יש מצב לפיטורין.מטדאגת
בנימין
06/10/2015 18:24
לאחר כמה ימים ניתן לפטר עובד חולה בעל ותק של 8 שנים שלא ניצל אף פעם ימי מחלה.
מה דינה של ההודעה מראש
והאם חלה על המעביד החובה לבצע שימוע במקרה זה.
עורך דין
06/10/2015 19:02
שלום בנימין

ניתן לפטר עובד רק לאחר שאזלו ימי המחלה הצבורים שלו, וגם אז בכפוף לקיום שימוע ומתן הודעה מוקדמת כנדרש לפי חוק.

בהצלחה
בנימין
07/10/2015 09:15
איזה משמעות יש להודעה מוקדמת במידה והעובד
ניצל את כל ימי המחלה העומדים לרשותו והמשיך להיות חולה במשך חודשיים לאחר ניצו

במידה והעובד פוטר מיד בתום ניצול ימי המחלה העומדים לרשותו והמשיך להיות חולה במשך חודשיים
איזה משמעות יש להודעה מוקדמת , עבור מה יש לשלם
לו אם לא עומדים לרשותו ימי מחלה נוספים
טלי
06/10/2015 16:21
שלום רב, בגלל מס ניתוחים שעברתי ותופעות הלוואי שמהם סבלתי לאחר מכן הייתי בחופשת מחלה דיי ממושכת.בשלב מסויים כשחשבתי שייש קצת שיפור אך לא הייתי בטוחה שאוכל לעבוד כמו קודם ביקשתי ממקום עבודתי להיות בחופשה ללא תשלום. זמן מה אחכ התברר לי שהמצב ממש לא משתפר ואני ממשיכה לסבול מאותן בעיות רפואיות שסבלתי קודם, ואז יידעתי את מרום היבודה שבעצם אני ממשיכה להיות על תקן חולה ושאספק את האישור הרפואי הנדרש. מקום העבודה החליט בכל זאת ולמרות שהתרעתי על המשך המחלה להוריד לי שכר כאילו הייתי בחופשה ללא תשלום. כרגע המצב הוא שהם קיבלו את האישור ממני לתקופה שהייתי צריכה לספק אך לא החזירו לי את הכסף שנוקה וגם לא ענו למייל שלי שמסביר להם שהאישור בידי ואחכ אף הועבר אלהם. מה עליי לעשות?
עורך דין
07/10/2015 08:54
שלום טלי

אם יש לך ימי מחלה צבורים והיית בחופשת מחלה על המעסיק לשלם לך עבור כל הימים עד למכסת הימים הצבורים שלך, וללא תנאי. אם המעסיק לא שילם, פני אליו בכתב בדרישה לתקן את הטעות.

בהצלחה
שרולי
06/10/2015 16:58
קרוב משפחתי מועסק כבר שנים ברשת חנויות לפי שעות (משמרות). עכשיו הוא מצא עבודה כשכיר במקום אחר, בתפקיד טוב בהרבה. הוא חושש שאם הוא יתפטר מהעבודה בחנות ביוזמתו, הוא יפסיד את פיצויי הפיטורין. האם ניתן להתפטר ועדיין לקבל פיצויים?

תודה.
עורך דין
07/10/2015 08:53
שלום שרולי

חששו של בן משפחתך נכון ואמיתי. פיצויי פיטורים שמורים לעובדים מפוטרים או לעובדים שמתפטרים בדין מפוטר, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק בלבד.

בהצלחה
ולריה
06/10/2015 17:00
שלום לכם

רציתי להבין מה עושים במקרה כדלקמן: במקרה של שתי משמרות בוקר וערב ששניהן מתחת ל 8 שעות ביניהן יש הפרש של שעתיים מה הזכויות שלי? משמע בעניין משכורת, הפסקות וכו' - המעסיק עדיין מחוייב לשלם יותר אם עבדתי מעל 8 שעות ביום אבל לא משמרת אחת רצופה? ואם כן כמה יותר?
עורך דין
07/10/2015 08:52
בוקר טוב ולריה

במקרה של הפסקה בת שעתיים בין משמרות יש לחשב את מספר השעות שבהן עבדת בשתי המשמרות יחד (בניכוי שעתיים הפסקה) וכך ובהתאם תקבלי תשלום עבור שעות נוספות מעבר לשעה התשיעית.

בהצלחה
אורל
06/10/2015 17:01
התפטרתי ממקום העבודה שלי בהתראה קצרה
בתחילת החודש הייתי חולה למשך 4 ימים התקשרתי למחלקת שכר לברר למה קיבלתי את המשכורת הנמוכה והחשבת ענתה 'על היום הראשון אתה לא מקבל תשלום' על כל חודש יש לי יום וחצי מחלה ואם נותרו לי ימים אז אוכל לנצל אותם. לא הבנתי אז אם אני חולה יותר מהימים הצבורים לא אקבל עליהם שכר? אחד מימי המחלה הוא ביום שישי שהייתי אמור לעבוד בו כי אני עובד לסירוגין (שבוע כן שבוע לא) והיא אמרה לי שבחוזה עבודה כתוב שיום שישי זה יום שאני מקבל עליו שעות נוספות ולכן לא יחשב היום הזה..לא מצליח להבין אם למישהו יש תשובה ועזרה אשמח לשמוע
עורך דין
07/10/2015 08:51
שלום אורל

חישוב ימי מחלה הוא חישוב קלנדרי, וכן, על היום הראשון של המחלה לא מקבלים תשלום על היום השני והשלישי 50% ומהיום הרביעי למחלה מקבלים שכר מלא. אם אין לך ימי מחלה צבורים לא תקבל תשלום עקב היעדרות מפאת מחלה.

רק בריאות
אורטל
06/10/2015 17:08
אני נפלתי ביציאה מהעבודה בתחילת חודש ספטמבר קיבלתי חופשת מחלה עד הלידה (ניתוח מתוכנן), מחר אגיש את הדמי פגיעה.

אני אמורה לעשות ניתוח בעוד שבועיים, השאלה אם אני צריכה יום קובע לפני הלידה או שהיציאה לדמי פגיעה תיחשב?

יש לציין שעד אוקטובר יש לי בול 15 תלושי שכר על מנת לקבל חופשת לידה מלאה...
עורך דין
07/10/2015 08:49
שלום אורטל

את צריכה 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים על מנת לקבל דמי לידה מלאים. היום הקובע הוא מועד הלידה.

בהצלחה
טל א.
06/10/2015 19:21
ילדתי לפני 9.5 חודשים ועד עכשיו אני בחופשת לידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה עד דצמבר והודיעו לי ממקום העבודה שלי שבלי תאריך חזרה הם לא מאשרים המשך חופשה.

היום הודעתי להם שאני אעזוב כדי לגדל את הילד שלי בבית והם מבקשים ממני מכתב רשמי, שאלתי אותם אם אני יגיש להם מכתב אם הם יתנו לי מכתב גם כן כדי שאני אוכל לחתום בלשכה... הם אמרו לי שהם יבדקו את הנושא.

מה החוק קובע במקרה כזה? מגיע לי לחתום בלשכה? או שאין לי ברירה ואני חייבת לחזור לשוק העבודה או להמשיך להתקיים עם משכורת אחת של בעלי.
עורך דין
07/10/2015 07:45
שלום טל

את הזכויות של התפטרות בדין מפוטרת איבדת שכן עברו יותר מ-9 חודשים מאז הלידה... אם תתפטרי עכשיו תצטרכי לחכות 90 יום עד לקבלת דמי אבטלה. כמו כן, המעסיק אינו מחוייב כלפיך בדבר ואם את מחליטה להתפטר עליך לתת לו מכתב התפטרות ולא מעבר לכך.

בהצלחה
פיצויים
ניר
06/10/2015 19:23
ברצוני לעזוב את מקום העבודה ולמשוך את כספי הפיצויים שהופרשו לי עד כה. האם אני מחוייב במכתב כלשהו מהמעסיק בכדי למשוך את הכסף? מה קורה במידה והמעסיק מקשה ולא מספק לי מכתב כזה?האם יש עילה לתביעה?
תודה
עורך דין
07/10/2015 07:43
שלום ניר

אכן, המעסיק צריך לתת לך מכתב חתום המורה לחברת הביטוח לשחרר את הכספים. בהינתן שהמעסיק עושה שרירים ולא משחרר את הכספים שלך ניתן לפנות אל בית הדין לעבודה.

בהצלחה
מרב
06/10/2015 19:23
שלום. הנני בעלת גן ילדים פרטי. עובדת עבדה אצלי 11 חודשים ושבוע וקיבלה 12 תלושי שכר (כאשר האחרון הינו על שבוע עבודה), במשך כל שנת הלימודים. סיבת הפיטורין הינה צמצום משמעותי של העסק מחמש עובדות שנה שעברה לעובדת אחת בשנה הנוכחית. שאלתי היא האם אני חייבת בתשלום פיצויי פיטורין לעובדת למרות שעבדה פחות משנה? תודה רבה
עורך דין
07/10/2015 07:42
שלום מרב

התשובה חיובית - בעיקר לאור העובדה שאם תחשבי גם את תקופת ההודעה המוקמת שמגיעה לעובדת תגיעי לשנה מלאה וכן לאור העובדה שלעובדת 12 תלושי שכר מלאים. עליך לשלם לה פיצויים מלאים וכן את כל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
רעות
06/10/2015 19:24
היי

יש לי שאלה,
אם אני מתפטרת מהעבודה נניח 4 חודשים אחרי שיצאתי לחופשת לידה לטובת הטיפול בילדה, האם אני יכולה לחתום אבטלה? ומה אני נדרשת לעשות לשם כך? והאם יש דין שונה במקרה ואני סטודנטית. אציין שאני עובדת במקום העבודה שלי כבר שנתיים +

תודה מראש על העזרה.
עורך דין
07/10/2015 07:40
שלום רעות

במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד יש תקופת המתנה של 90 יום לפני שניתן לקבל דמי אבטלה, למרות שניתן בהחלט לפנות במכתב מנומק אל פקידי המל"ל בניסיון לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
דורי
06/10/2015 20:36
שלום

קיבלתי דמי מחלה מהמעסיק אחרי פגיעה בעבודה ולאחר תקופה מסויימת קיבלתי דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. כעת המעסיק שלי דורש לקבל את דמי המחלה ששילם לי בחזרה. רציתי לדעת האם לפי החוק המעסיק יכול לדרוש לקבל בחזרה את דמי המחלה והאם אני אהיה מחוייב להחזיר לו את הכספים?

תודה וערב טוב
עורך דין
07/10/2015 07:39
שלום דורי

לא ניתן לקבל גם דמי מחלה וגם דמי פגיעה. למעסיק קיימת הזכות המלאה לדרוש את הכסף ששילם לך בחזרה.

רק בריאות
מ.מ
06/10/2015 20:53
שלום לכולם

אני התקבלתי לעבודה בחברת הייטק שמשרדיה באזור התעשייה של הרצליה. הייתי ב-3 ראיונות עבודה לפני שהוחלט לקבל אותי לעבודה וחתמתי הבוקר על חוזה אישי. לאחר החתימה על החוזה קיבלתי לידי שאלון לעובד/ת חדש/ה שבו מעל 140 שאלות שונות ומשונות. על רוב השאלות אין לי כל בעיה לענות, למרות שלא הבנתי מה המטרה של השאלון הזה. אחת השאלות הנה האם אני בהריון ואם כן באיזה חודש. שאלה נוספת (מופנת לגברים) הנה האם אשתך בהריון ואם כן באיזה חודש...ככה שאפליה בין המינים אין כאן. מצד שני, אני לא בטוחה שזאת שאלה לגיטימית / חוקית.

אני בתחילת הריון ולא עדכנתי איש ממעסיקי. לא במהלך ראיון עבודה ולא לאחר החתימה על החוזה. אנייודעת שלפי החוק איני מחוייבת לעדכן את המעסיקים עד לחודש חמישי, וכמו שלא עדכנתי את בני משפחתי (למעט בעלי שיחיה) לא עדכנתי איש במקום העבודה החדש.

השאלה שלי כיצד עלי להתחייס לשאלון בכלל ולשאלה הספציפית בכלל. האם לענות? האם לא לענות? האם לא להשיב לשאלון בכלל? מה דעתכם?

תודה מראש.
עורך דין
07/10/2015 07:38
שלום לך

אכן המדובר על שאלה שאינה לגיטימית וברור כי אינך חייבת להשיב עליה. מצד שני, התקבלת כבר לעבודה ואיני ממש מבין את משמעותו ומטרתו של השאלון. לשאול שאלה זה לא עבירה על החוק. השימוש בתשובה שלך עשוי להכשיל את המעסיק במקרה של הפליה עתידית כלפיך. מאחר ואת נמצאת בתחילת דרכך בחברה, המטרה היא לנסות וליצור מינימום של "רעש רקע" מיותר לדעתי. החליטי אם את רוצה לענות על השאלון בכלל והאם לאו או לחילופין אם את רוצה שלא לענות רק על השאלה הספציפית הזאת שהנה בעייתית לכל הדעות.

בהנחה שכבר חתמת על חוזה עבודה ואת יודעת את תנאי העבודה שסוכמו מולך ובכתב, קשה להאמין כי מעסיק בר דעת יבצע שינוי מפלה כלשהו ביחס כלפיך אם וכאשר ידע שאת בהריון, ובכל מקרה שכזה הוא יהיה חשוף לתביעת פיצויים מצידך.

ההחלטה כיצד להתנהל הנה שלך.

בהצלחה
ייעוץ בהריון
06/10/2015 21:25
שלום רב, פרקתי את עצם הזנב. כעת אני בהריון בתחילת חודש שביעי ובשל פריקה זו וחודש ההריון המתקדם קשה לי לשבת זמן רב ואני סובלת מכאבים חזקים בעיקר בגלל ישיבה ממושכת. אני במשרת אם מלאה בהיקף של 7.5 שעות ביום, ואינני מעוניינת להפסיק עבודתי אלא להמשיך אך להקטין ל- 6 שעות משרה אך מבלי לפגוע בעבודתי השוטפת ובהתאם במשכורתי. האם אישור של רופא למקום העבודה להקטנת שעות העבודה מספק ומאפשר אי פגיעה בשכר? מה עליי לעשות במקרה זה על מנת להמשיך לעבוד ולא לפגוע בשכרי?
תודה מראש
עורך דין
07/10/2015 07:33
שלום לך

למעט הסכמה של המעסיק, אין כל אפשרות שאני מכיר להקטין את היקף המשרה מבלי לפגוע בשכר.

רק בריאות
נטלי
06/10/2015 21:41
אני עובדת במרפאת שיניים תשע וחצי שנים.
מנהלת החשבונות בדקה את התלושים שלי משנת 2006 ועד היום. לטענתה, ביצעה טעות ובמהלך השנים נתנה לי עשרה וחצי ימי חופש יותר. היא רוצה בתלוש הנוכחי להוריד לי אותם.
בשנים הראשונות עבדתי לפי שעות. היא חישבה לי את דמי ההבראה לפי אחוז המשרה. לפני ארבע שנים הוחלט שאקבל שכר גלובלי. בשלוש השנים הראשונות שולם לי הדמי הבראה לפי יום הבראה כפול הימים שהגיעו לי לפי הוותק. השנה, היא חישבה לי את דמי ההבראה שוב לפי השעות. היא עשתה ממוצע של 12 חודשים חישבה את אחוז המשרה, וכך שילמה לי.
לטענתה, עשתה טעות בחישוב דמי ההבראה בשלוש השנים הקודמות ואני חייבת לעסק 2600 ש״ח.
האם זה חוקי לגבות מעובד כסף וימי חופש רטרואקטיבית גם משנת 2006 כשמדובר על טעויות של מנהלת החשבונות?.
עורך דין
07/10/2015 07:32
שלום נטלי

תיאורתית, אם היתה טעות זכותו של המעסיק לדרוש את הכסף חזרה תוך זמן סביר. לגבי טעות שנעשתה (אם נעשתה) לפני 3 שנים - זה עניין גבולי. בכל מקרה, לפני הכל, קחי את תלושי השכר לבדיקה של רואה חשבון או חשבת שכר מטעמך על מנת לוודא כי אכן נפלה טעות.

בהצלחה ויום נעים
עפרה נבו
07/10/2015 01:46
שלום,
במרץ 2015 ימלאו לי 62. ברצוני לברר:
האם מגיעה לי קיצבת זיקנה ומה עלי לעשות כדי לקבל אותה?
תודה,
עפרה נבו
עורך דין
07/10/2015 07:30
בוקר טובה עפרה

כאן באתר יש כתבה מעניינת על הזכאות לקצבת זקנה. מעבר לכך, מוטב ליצור קשר עם מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי 6050* שם תקבלי את כל המידע הספציפי שחסר לך.

בהצלחה ויום נעים
לירן
03/10/2015 13:09
שלום,
הנני עובדת עמותה, עובדת כשנתיים, שלושה ימים בשבוע.
האם כעובדת עמותה אני זכאית לתשלום בעבור ימי החג ש"נפלו" בימי העבודה בהם הייתי אמורה לעבוד?

בתודה מראש.
עורך דין
06/10/2015 16:06
שלום לירן

בהנחה שאת עובדת שעתית, עליך לעבוד בערב החג ויום למחרת החג על מנת להיות זכאית לקבל תשלום עבור החג.

בהצלחה
לירן
07/10/2015 00:40
ראשית, תודה לתשובתך, אכן אני עובדת שעתית, שעות העבודה הן משעות אחה"צ ועד שעות הערב המאוחרות על כן לא עבדתי בפועל בערבי החג אך כן עבדתי בחוה"מ כך שמתשובתך ניתן להסיק שהנני זכאית לתשלום עבור ערבי החג וימות החג. השאלה שנותרת פתוחה האם זכאות זו נכונה גם עבור עובדי עמותה?

תודה מראש
לירן
06/10/2015 11:30
אשמח לתגובה..
שלי
06/10/2015 16:10
רציתי לדעת האם מותר לשלם את ימי ההודעה המוקדמת חודש אחרי גמר חשבון ? ללא הסכמה שלי
עורך דין
06/10/2015 16:19
שלום שלי

על פניו לא - גמר חשבון הוא המועד לשלם עבור תקופת ההודעה המוקדמת. בפועל, מעסיקים רבים נוטים "לחלק" את התשלום בעת גמר חשבון לכמה תשלומים. חוקי זה לא. מרגיז זה כן. עילה לתביעה - אני לא חושב שכדאי...

בהצלחה
שלי
06/10/2015 21:18
האם מגיע לי ריבית על חודש עיכוב ?
אורי
06/10/2015 15:23
שלום,
אני עובדת במקום העבודה כבר 10 שנה ברצף, והמנהל שלי מאשר את העדרותי לאחר לידה לעד שנה (אם אני ארצה בכך).
ברצוני לברר, האם לאחר חופשת הלידה של 14 השבועות הראשונים, אני יכולה לצאת לחל"ת של חודש, אח"כ לקחת חודש ע"ח ימי החופשה שלי (יש לי מספיק), ואח"כ לחזור לחל"ת לחודשיים נוספים.
באם התשובה היא שלילית, אשמח לקבל הסבר מדוע לא ניתן מבחינה חוקית. באם התשובה היא חיובית, האם יכולה להיות פגיעה כלשהי בזכויותי האחרות בעקבות סידור כזה?
תודה מראש
עורך דין
06/10/2015 19:14
שלום אורי

התשובה חיובית כל עוד המעסיק יסכים לכך, שכן המעסיק אינו מחוייב לאפשר לך לקחת 30 ימי חופשה רצופים הגם שיש לך מספיק ימים צבורים.

בהצלחה
פיצויים
אתי שרמן
06/10/2015 14:33
הייתי רוצה לדעת אם אחרי חמש וחצי שנות עבודה
בגן ילדים פרטי,אם מגיע לי פיצויים אם אחליט לעזוב בהודעה מראש..תודה:)
עורך דין
06/10/2015 19:12
שלום אתי

התשובה לשאלתך שלילית. פיצויי פיטורים מקבלות עובדות שמפוטרות ממקום העבודה ביוזמתו של המעסיק ולא עובדות שבוחרות לעזוב מרצונן החופשי וללא סיבה לגיטימית.

בהצלחה
איילת
06/10/2015 14:29
שלום רב,
אני עובדת תחת כוח אדם וסטודנטית
ולא מזמן החליפו את המעסיקה שלי מכוח האדם
וכל סידור עבודה שהיא מוציאה זה על פי
בקשות של הצוות הקבוע שעובד ולפי זה היא עושה סידורים אך היא מתעלמת מבקשותיי ומונעת ממני לעבוד ולא משבצת אותי ויש קיפוח
האם זה חוקי ? האם אפשר לתבוע ?
עורך דין
06/10/2015 19:11
שלום איילת

כל עוד לא הופר חוזה העבודה שלך ולא תוכלי להצביע על הרעת תנאי עבודה מוחשית, לא קיימת עילה ממשית להגשת תביעה. נסי לדבר עם האחראית ולהגיעאיתה להבנות ברוח טובה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ