פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 381
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אהרון
27/11/2017 14:33
האם ניתן לדחות או לבטל מועד פרישה על אף שנחתם הסכם
הסיבות : אישה לא עובדת, כלכלית יהיה קשה
אני
27/11/2017 14:30
שלום, בעקבות אשפוז ילד (שנתיים) בעקבות גילוי סכרת נעורים, כששני ההורים נשארו עם הילד בביהח. האם לשניהם מגיע תשלום על הימים הללו? תודה רבה מראש
רז
27/11/2017 09:44
היי, אני שואל בשביל חבר שמחפש עובד לתפקיד ספציפי הדורש חשיבה חדה וביקורתית,
האם מותר לו לפסול מועמד אם הנ"ל מאמין בקיומו של אלוהים?

הבהרה -
אדם דתי מלכתחילה לא יגיש קו"ח מאחר והעבודה היא גם בשבת, ככה שאין הפליה דתית, השאלה היא נטו על עצם האמונה עצמה ועל האם יש מגבלות בחוק האוסרות על חברי לדחות מועמד בגינה.
לינוי
26/11/2017 20:56
אשמח לעזרה בעניין הפסקות בעבודה - קראתי קצת ולא ברור לי העניין. התחלתי לעבוד במקום חדש (חדר כושר), כל משמרת 5 שעות, בשעות משתנות (לרוב פתיחה ב05:15 בבוקר), 4-5 פעמים בשבוע.

שאלתי היא - לפי החוק, האם מגיעה לי הפסקה? אם כן לכמה זמן?

תודה רבה.
מתן
26/11/2017 20:46
אני עובד בחברת אבטחה (עובד קבלן) ובעבר הציבו אותי במבנה משרדים של משרד התחבורה.

במסגרת העבודה, כל עובדי המשרד קיבלו מייל לתיבת הדואר של העבודה, ובניהם גם אני, שלקראת חג ראש השנה אנו זכאים למתנה בחינם.

שלחתי את פרטי ובהמשך חזרו אליי וביקשו לדעת איזו מתנה ארצה. בטלפון נאמר לי שישנה אפשרות שאקח 2 מתנות בעלות של 450 ש"ח ובחרתי באופציה הזאת לאחר שווידאתי שבמידה וארצה להחליף את אחת מהמתנות - זו לא תהיה בעיה.

לאחר החג ביקשתי להחליף את אחת המתנות באחת אחרת ואז החברה המשווקת טענה את הדבר הבא:
מאחר ואני איני עובד ישיר של משרד התחבורה (אלא עובד קבלן) לא הייתי אמור לקבל את המייל וככל הנראה נעשה טעות - רק מי שעובד משרד ומשלם דמי ועד רשאי להזמין.

כמובן שהמידע הזה מעולם לא הגיע אליי לפני הרכישה וכמובן שהמייל הגיע אליי למייל של העבודה כעובד מן המניין.

מראש השנה ועד עכשיו הבחורה שמשווקת את המתנות סוחבת אותי בטענות שהיא בודקת איך נעשתה הטעות, אומרת שתחזור אליי ומעולם לא חזרה - ונוצר מצב לא נעים שאני רודף אחריה כבר חודשים.

הדרישה שלי אליה היא שפשוט תחליף לי את המוצר במוצר אחר שאני מעוניין בו או שתחזיר לי את כספי.
כרגע היא מסננת את ההודעות בוואטסאפ (רואה ולא מגיבה) ולא עונה לטלפונים.

האם אני צודק בטענות ובדרישות שלי ומה האמצעים העומדים לרשותי במצב הזה?
עדי
26/11/2017 20:26
אני עובדת בשלוש מקומות באחד אני עובדת 28 שעות בשני 10 ובשלישי 8 מאיזה עבודה אני צריכה לעשות תיאום מס?
אנג'ל
26/11/2017 19:19
חזרתי היום מחופשת לידה של חצי שנה. יש לציין שלפני החופשת לידה הייתי גם בשמירת הריון 7 שבועות. נכנסתי לשמירת הריון בגלל שעבדתי שעות מרובות והיה לחץ אדיר בעבודה, מצאתי את עצמי בחדר לידה בשבוע 26 עם צירים אחרי שיצאתי מהעבודה למוקד. למזלי הצליחו לעצור את הלידה והוציאו אותי לשמירת הריון כבר ביום למחרת. אז היום חזרתי לעבודה, אומנם שם התפקיד לא השתנה אבל אופי התפקיד ותחומי האחריות השתנו לחלוטין. לפני חופשת הלידה הייתי מתעסקת במחקרים של חברות תרופות שבדרך כלל בכל מחקר יש כ10 חולים, התקשורת היא עם חברות תרופות וסהכ יש חופש ביצועי. כעת שחזרתי הוגדר לי שאני הולכת לעסוק במחרים פנימיים בלבד ועליי לגייס עד סוף ינואר 250 חולים למחקר שרץ כבר שנתיים ועד עכשיו בזמן הזה הצליחו לגייס רק 50 חולים. מחקר נוסף שיש לי שבועות בודדים לגייס 50 חולים. סה"כ בחודשיים עליי לגייס 300 חולים שזאת בערך משימה בלתי אפשרית. נוסף לכך עליי להיתרוצץ כל היום בין מחלקת האשפוז למרפאה כדיי למצוא חולים שקודם לכן רופא המחקר היה מגייס את החולים למחקרים של חברת התרופות. כמובן שנרמז לי שבמידה ואכשל יהיו לכך השלכות .
הבחורה שהחליפה אותי לחופשת הלידה מקבלת מחקר תרופתי חדש למרות שאני מותר מנוסה ממנה. המחקרים שהתחלתי לפני חופשת הלידה עדיין רצים אבל כמובן לא חוזרים אליי ועברו למישהי אחרת.
האם זה נחשב להרעה בתנאיי העסקה?
עמיר
26/11/2017 17:51
למי פונים על מכולת ש 90% מהחנות ללא מחירים?
מ.ק
26/11/2017 17:35
אדם עובד 4 שנים בלי הסכם עבודה (חנות מחשבים).
עקב בעיה רפאית שלא קשורה לעבודה או לתנאים בה עבר ניתוח ועקב כך היה בחופש מחלה ואח"כ בחל"ת כמה חודשים.

לאחרונה רופא תעסוקתי קבע שלא כשיר לעבודה כמה חודשים.

לאור בקשת המעסיקה חזר לעבודה לכמה ימים לראות אם יכול "לתת מעצמו" למרות המצב הרפואי.

לאחר 3 ימים אמר למעסיק כי לא מסוגל.

המעסיק רמז כי אם כך הוא ייאלץ לפטר אותו תוך תשלום פ"פ מלאים.

האם מדובר בפיטורין שלא כדין? האם העובד יכול להתנגד לפיטורין / לקבל פיצויין בגין פיטורין שלא כדין על עצם הפיטורים במהלך חל"ת עקב מצב רפואי?
תודה רבה
עמיר
26/11/2017 17:24
הייתי מועסק במשך 3 שנים וחצי בחברה ולאחר שלוש שנים וחצי התקשר אלי בעל החברה וסיפר לי שהחברה נמכרה.
מרגע המעבר הפסקתי לקבל משכורות
התקשרתי מספר פעמים לבעל החברה הקודם אבל זה הפסיק לענות לשיחותי
המעסיק החדש טוען שהכל קשור למעסיק הקודם ועלי לפנות אליו
(בשיחות עם מכרים משותפים המעסיק הקודם טוען כי הוא מוגן על ידי חברה והחברה גם ככה פעילה אבל חדלת פירעון ככה שאין לי למי לבוא בטענות)

לאחר 3 חודשים דיברתי עם המעסיק החדש ואמרתי לו שאני לא יכול להמשיך לעבוד בלי המשכורות ובלי קבלת כל הזכויות שלי מהמעסיק הקודם והפסקתי לעבוד אצלו מחשש שגם פה המצב ימשיך באותה צורה.

לא קיבלתי מהעסיק הקודם פיצויי פיטורים, פנסיה, חופשה, הבראה ולמעשה קיבלתי רק נסיעות וגם זה לא ממך תואם את מה שהוצאתי.

לקחתי עורך דין אולם עורך דין זה אמר לי שהוא לא יכול להתקדם בלי תלושי משכורת, המעסיק הקודם מסרב לתת לי תלושים למרות שיצרתי איתו קשר במייל והוא ענה לי שהעניין בטיפול וגם בטלפון (התקשרתי מהטלפון של אישתי שיענה לי).

העורך דין הקודם גם ניסה לאתר את כתובתו בשביל יצירת קשר עתידית אבל כתובתו במשרד הפנים לא נכונה, כמו כן הכתובות שרשומות באתר של החברה הם כבר עם הבעלים החדש שפתח עוסק מורשה חדש ולכן לפי טענת העורך דין הקודם הם לא קשורים.

הבעלים הקודם עובד לידי, לפי טענת עורך הדין לא ניתן להגיש מסמכי תביעה למקום העבודה, כמו כן הוא גם ענה לי במיילים אבל לטענתו גם אי מייל לא נחשב מקום בו ניתן להגיש מסמכי תביעה.

שאלתי היא: האם ניתן לתבוע את המעסיק החדש למרות שמבינה משפטית הוא פתח עוסק מורשה חדש.
שאלה שניה היא האם באמת למרות שאתה רואה לעיתים תכופות את המעסיק הקודם כל עוד כתובתו במשרד הפנים לא נכונה והכתובת של החברה לא מעודכת אי אפשר לתבוע אותו?

אני בגדול לא אכפת לי אם זה יהיה מהעסיק החדש או הישן אני פשוט רוצה לקבל את מה שמגיע לי לפי דין
בבקשה עזרתכם כי שני עורכי דין שניגשתי אליהם לקחו ממני כספים אבל בסופו יום הם מודיעים לי שהתהליך ארוך ואין להם איך לעזור לי.
תודה
ניר
26/11/2017 17:21
התחלתי לעבוד בחברה, ובקורס נאמר לנו שבמידה ונגיע בחודש הראשון ליעדים שלנו מקבל עמלה ובמידה ולא נקבל הגנת שכר.

הגעתי ליעדים שלי ובסוף הביאו לנו הגנת שכר, עכשיו המנהל רשת שואל מי הבטיח לנו את זה ואמרנו שזה מה שנאמר לנו בקורס. יש מה לעשות בנידון במידה ולא מביאים לנו את העמלה?

תודה
שחר
26/11/2017 14:09
לפני שנה וחצי עזבתי מקום עבודה וכמה ימים לפני שעזבתי עשיתי תאונה עם הרכב חברה נכנסתי במישהו מאחור.
החלפתי פרטים והנהג שנפגע הסכים איתי שלא קרה כלום("נשיקה" תוך כדי פקק) ואמר שאין צורך בתביעה ונפרדנו לשלום.

היום שנה וחצי אחרי יצרו איתי קשר ממקום העבודה והבחור תובע אותי,מקום העבודה,חברת השכרת הרכב וחברת הביטוח בסכום של 14000 שח בטענת טוטאלוס הרכב שווה 10000 לפי שמאי מטעמו.

שאלתי מה החלק שלי בתביעה?

לכולם יש מן הסתם עוד ואני כביכול חשוף.

דבר נוסף לא הודעתי למנהל בזמנו על התאונה כי הבחור הסכים איתי שלא קרה כלום ...היו צילומים אך לא ניתן לאתר אותם אחרי שנה וחצי.

מה עליי לעשות אם בכלל?

תודה מראש
רמה
26/11/2017 13:33
יש לי שתי שאלות:

א. אני עוסקת פטורה (וגם עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה). כשפתחתי את התיק, העסק הוגדר כעסק בתחום הטיפולי. מאז הפסקתי לעסוק בתחום הזה, אך התיק נשאר פתוח. האם אותו התיק שכבר פתוח יכול לשמש אותי גם לתחום אחר שבו אני עוסקת, או שעלי לפתוח תיק נוסף בתחום השני? (שני ה"עסקים" מופעלים מביתי הפרטי ואין ביניהם כל הבדל מלבד תחום העיסוק)

ב. רוב המשכורת שלי היא כעובדת שכירה, ולצד זה אני גם עוסקת פטורה (אך ההכנסות שלי מהעסק קטנות מאוד) בעבודתי כשכירה אני מפרישה לביטוח לאומי. האם אני חייבת בתשלומי ביטוח לאומי בנפרד בגלל העסק?

תודה רבה מראש!
עדי
26/11/2017 10:00
ענייני עבודה:

אדם שהבטיחו לו הוצאות טלפון מטעם החברה בסך 50 שקלים לחודש.

עבר זמן והתברר שהחברה לא שילמה את הסכום. בבירור מול השכר התבקשנו לחתום על טופס שמאשר שנקבל את הסכום החל מ11.17 ואושר תשלום רטרו מ7.17 בפועל יש עובדים בחברה שעובדים זמן רב יותר.

בחוזה לא כתוב במפורש את התשלום, רשום כי החברה מספקת טלפון אך בישיבות תחילת שנה תמיד נותנים חלופה לעבוד עם הנייד הפרטי ולקבל החזר. מעולם לא נדרשנו לחתום על טופס בעבר.

האם חוקית זו בעיה שלנו שלא שמנו לב או שהם צריכים לתת את התשלום?

תודה
עורך דין
26/11/2017 13:29
שלום עדי

על פניו על המעסיק לעמוד בהתחייבות כלפי עובדים גם אם ההתחייבות ניתנה בעל פה ולא במסגרת מסמך כתוב או חוזה עבודה. מצד שני, במקרה של סכסוך העובד יצטרך להוכיח את ההבטחה שניתנה לו על מנת לקבל את התשלום. זאת בדיוק הסיבה שצריך לתעד את ההתנהלות מול המעסיק בכתב - במסגרת חוזה מסודר.

בהצלחה
אור סופר
26/11/2017 11:18
אני עובדת בחברה כ- 4 שנים ופתאום החליטו להעסיק אותי לתוך שבת המשמרת שאני עובדת היא בימי חמישי עד השעה 1 בלילה.
וימי שישי משעה 07.30 עד השעה 16.30 האם זה חוקי ויש מקום לתביעה.
עורך דין
26/11/2017 13:24
שלום אור

מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי ימי עבודה ושעות העבודה? המעסיק אינו יכול לשנות את תנאי העבודה חד צדדית ללא הסכמתך, בדרך שתרע את תנאיך...

בהצלחה
מורל
26/11/2017 09:58
היי,

אני עובדת בחברת ביטוח כנציגת שרות עברתי קורס של חודש, כשחתמתי על החוזה בראיון עבודה כנראה שחתמתי על סעיף שאומר שאם אני מתפטרת מחויבת בקנס של 1500 שח. לאחר 4 חודשיים שכול יום מגיעה במצב רוח לא משהו לעבודה החלטתי שאני בודקת את האופציה לסיים שם.

שלחתי הודעה כזו לראש חוליה: היי שבוע טוב ,
אני ישבתי כול השבת וחשבתי וקיבלתי החלטה שלא אוכל להמשיך לעבוד שם עוד, עשיתם הכול בשבילי ואני מעריכה אותך מאוד על כך אבל כנראה שזה לא עבודה שמתאימה לאדם שאני .

אני מחר אגיע לשיחה איתך ואסיים במגדל.

לאחר ההודעה הזו יום אחרי הגעתי למקום עבודה והיה לי שיחה עם המנהל שהציע לי להשאר ובעזרת זה שנשפר את התנאים אולי יהיה לי יותר טוב, בשיחה אמרתי כי נתתי הזדמנות ולא הכי ברצוני להמשיך.

לאחר שיצאתי חשבתי לעצמי כי אני רוצה לתת הזדמנות וציינתי שזה לא סופי בפני ראש החולינ שלי. יומיים לאחר מכן הגעתי רגיל ואז הייתי במחלה ,ומסיבות אישיות לא הגעתי שבוע לאחר שעדכנתי את ראש חוליה למה אני לא מגיעה.

בימים אלו הראש חוליה לחצה עלי להגיע לרשום מכתב התפטרות ולציין שאני מאשרת שירד לי הקנס או לשלוח לה על כך בהודעה כמובן שלא הסכמתי ואמרתי לה שאני לא מעונינת שיגבו ממני קנס ולכן אמשיך לעבוד כי אני לא יכולה להרשות לעצמי שירד לי קנס. בתגובה ענתה כי זה בילתי אפשרי ושהוציאו אותי מהמערכת התקשרתי למנהל.

לאחר שיחה עם המנהל הסברתי כי אני לא התפטרתי ולא רוצה להתפטר אם זה כרוך בקנס אני בוחרת להמשיך אומר שיבדוק אם זה אפשרי שאחזור למערכת . טוען שאני התפטרתי והההודעה שציינתי למעלה מוכיחה.

השאלה אם זה חוקי שהם טוענים שההודעה זו אסמכתא להתפטרותי, הודעה שלא הצהרתי שבה אני מתפטרת (ההודעה שכתבתי למעלה)?

מותר למעסיק להוציא אותי מהמערכת שאני מעדכנת שאני במחלה ואין בידיו מכתבהתפטרות+לגבות ממני קנס ?
דיאן
25/11/2017 20:33
התחלתי לעבוד בסוג של קונדיטוריה (מקום של קאפקייקס) אני מאיישת את העמדה בחנות ולוקחת הזמנות ודואגת לשליחויות (כלומר לא מתעסקת באפייה ואין לי מושג מה עושים שם).
בחוזה העסקה שלי חתמתי על סעיף שבמידה ואפסיק לעבוד שם לא אוכל לעסוק בתחום הקונדיטוריה כשנתיים ..ובתור מישהי שמתחילה ללמוד קונדיטוריה בקרוב אשמח לדעת האם זה סעיף חוקי? ומה ההשלכות במידה ולאחר שאלמד כן ארצה לפתוח עסק משלי או אפילו סתם למכור עוגות יום הולדת או לעבוד בקונדיטוריה בתור קונדיטורית ולא שם..?

תודה, דיאן
עורך דין
26/11/2017 09:48
שלום דיאן

את יכולה להיות רגועה לחלוטין. לסעיף שציינת אין כל תוקף / משמעות משפטית.

בהצלחה
שלום הנני פונה בבקשה ליעוץ משפטי עבור בדיקתו של חוזה ההעסקה של אימי בחברת קוראל מילניום בעם החברה הוסיפה סעיף לחוזה (8.4 ) המאיים בעונש קולקטיבי על חברי הצוות של אימי כי הם ישאו בעלויות עבור סחורה אשר תחסר מהסניף בוהן עובדות ציטוט: "החברה תהא רשאית לקזז מהעמלה שווי של תכשיטים אשר נמצאו חסרים בסניף החברה, בהתאם לספירת מלאי אשר תערוך החברה מפעם לפעם , על פי שיקול דעתה הבלעדי , סעיף זה יכנס לתוקפו לאחר עריכת ספירת מלאי בסניף החברה"

אציין כי מדובר בדוכן למכירת תכשיטים ברשת המשביר לצרכן אשר כל הסחורה בו מבטחת ממילא לפי מיטב הבנתי הוספת סעיף מהסוג הנ"ל אינה חוקית ע"פ דיני העבודה בישראל אשמח לסיוע במציאת החוק/ פסק הדין המעיד על כך , ע"מ ליידע את המעביד ולהוציא את הסעיף הנ"ל מחוזה ההעסקה נוסף על כן , אימי חולה במחלת הסרטן, ויוצאת לעבודה בין הטיפולים הכאובים והקשים אותם נאלצת לעבור עקב המחלה מעסיקיה איימו עליה מפורשות שבאם היא לא תחתום הם יאלצו לפטר אותה , ושעקב מצבה הרפואי כדאי לה לחתום על החוזה מכיון שאפשרויות ההעסקה שלה במקום אחר יהיו מוגבלות.

אשמח לסיוע בנושא.
נ.א
25/11/2017 20:25
1. נניח ואני עובדת במקום עבודה קבוע פחות מ5 ימים בשבוע, האם אני עדיין זכאית לשעות נוספות לאחר 9 שעות עבודה ביום?

2. אם אני עובדת באותו מקום ביום שבת מ07:00-18:00 והשבת יוצאת ב17:00, האם על השעה האחרונה עדיין אמורה לקבל שכר שבת והאם אני אמורה לקבל 175% אחרי 9 שעות?

תודה מראש(:
עורך דין
26/11/2017 09:37
בוקר טוב לך

הזכות לתשלום עבור שעות נוספות במקום עבודה שעובדים בו 5 ימים בשבוע, הנה לאחר 8.6 שעות עבודה ראשונות.
לגבי עבודה ביום שבת משעה 07:00 עד 18:00 הרי שהעובדת זכאית לתשלום שעות שבת גם ביחס לשעה שלאחר צאת השבת וכן את זכאית לתוספת 25% לשכר הבסיס, עבור השעתיים הראשונות לאחר 8.6 שעות העבודה הראשונות בשבת, ותוספת 50% עבור כל שעה נוספת.

בהצלחה
אושרת
25/11/2017 20:21
ערב טוב
איך הולך החוק או האם קיים כזה על המעסיק לתת או הסעה או תשלום על מונית כאשר מסיימים משמרת ב6 בערב ואין תחבורה או למשל ביום שבת להגיע לעבודה בשעה 9 בבוקר.
אשמח גם לדעת כיצד לדרוש את ההחזר כספי על מונית או לבקש הסעה אם באמת קיים החוק
עורך דין
26/11/2017 09:33
בוקר טוב אושרת

לפי החוק ולמרבה ההפתעה אין על המעסיק חובה לדאוג להסעה לעובדים בשעות בהן אין תחבורה ציבורית, אם כי כמובן מן הראוי שייעשה זאת ותמיד ניתן לנהל מול המעסיק משא ומתן בנושא - במיוחד אם הבעיה הנה של עובדים רבים.

בהצלחה
גל
26/11/2017 09:31
בוקר טוב,

אני כרגע עובד בעבודה שדרשה שאעשה הכשרה של כמה ימים במרכז ההסברה שלהם, ובתמורה אחתום בחוזה שעלי לשלם קנס במידה ואתפטר לפני סיום חוזה ההעסקה.

בנוסף לחוזה חתמתי גם על הסכם סודיות שאומר שכל הידע שרכשתי בחברה הוא לשימוש פנימי בלבד ואסור לי להשתמש בו מעבר לחברה.

השאלה שלי היא כזו, מאחר והידע הוא אך ורק לשימוש חברה מותר להם עדיין לגבות ממני קנס על ההכשרה?

יש לציין שההכשרה היא הכשרה פנימית שלא תורמת בשום עסק אחר, בטח ובטח לאחר חתימת הסודיות.
שלומי
26/11/2017 00:17
שלום רב.

בתאריך 25 לאוקטובר פוטרתי מעבודתי, (עובד הייטק), עובד היי טק במשכורת חודשית גלובלית (על פי החוזה 80 אחוז מהמשכורת זה הבסיס ו20 אחוז יהוו תשלום קבוע עבור שעות נוספות גם במידה ולא עבדתי שעות נוספות) המעביד החליט לסיים את העבודה לאלתר.
בתאריך 10 לנובמבר קיבלתי את תשלום משכורת אוקטובר וכן תשלום דמי ההודעה המוקדמת.

השאלה שלי האם תשלום הודעה מוקדמת לעובד גלובלי אמורה לכלול את שכר הבסיס ואת השעות הנוספות המגולמות במשכורת? או רק את משכורת הבסיס?
אציין כי במהלך כל תקופת עבודתי בחברה לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות (מעבר לשעות המגולמות במשכורת) גם אם עבדתי בשבת או בחג, נוסף על כך במידה ועבדתי פחות משעות התקן שעמד על 189 שעות חודשיות נוקו לי ימי חופשה, דהיינו באם עבדתי 180 שעות (נניח ומספר ימים יצאתי שעה קודם) אזי נוקה לי יום חופש מהמשכורת, האם חוקי להגדיר עובד גלובלי, לא לשלם שעות נוספות כשנעבדו בפועל ואף נגבו מהלקוח קצה שעות בהתאם וכאשר חסרות ששעות אז לנקות מהעבוד ימי חופשה - לאחוז בחבל בשתי קצותיו?

שאלה נוספת, באם נאלצתי לטוס לעבודה בחו"ל כאשר הטיסה הייתה במהלך השבת או עבדתי בפועל בשבת, ראיתי שהחוק מחייב לשלם שעות נוספות 150% וכן לתת יום חופש בנוסף, האם המעביד יכול לתת רק יום חופש בגין העבודה הנ"ל ובנוסף לסייג את יום החופש שניתן לממש אותו רק בתוך 14 יום ממועד העבודה בשבת?

תודה מראש
שלומי סלמן
0508678702
שלומי
26/11/2017 09:21
מה הדין במקרים הבאים לעובד גלובלי;

שלום רב.

בתאריך 25 לאוקטובר פוטרתי מעבודתי, (עובד הייטק), עובד היי טק במשכורת חודשית גלובלית (על פי החוזה 80 אחוז מהמשכורת זה הבסיס ו20 אחוז
עבור שעות נוספות.

1. במהלך כל תקופת עבודתי בחברה לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות (מעבר לשעות המגולמות במשכורת) גם אם עבדתי בשבת או בחג, נוסף על כך במידה ועבדתי פחות משעות התקן שעמד על 189 שעות חודשיות נוקו לי ימי חופשה, דהיינו באם עבדתי 180 שעות (נניח ומספר ימים יצאתי שעה קודם) אזי נוקה לי יום חופש מהמשכורת, האם חוקי להגדיר עובד גלובלי, לא לשלם שעות נוספות כשנעבדו בפועל ואף נגבו מהלקוח קצה שעות בהתאם וכאשר חסרות ששעות אז לנקות מהעבוד ימי חופשה - לאחוז בחבל בשתי קצותיו?

2. שאלה נוספת, באם נאלצתי לטוס לעבודה בחו"ל כאשר הטיסה הייתה במהלך השבת או עבדתי בפועל בשבת, ראיתי שהחוק מחייב לשלם שעות נוספות 150% וכן לתת יום חופש בנוסף, האם המעביד יכול לתת רק יום חופש בגין העבודה הנ"ל ובנוסף לסייג את יום החופש שניתן לממש אותו רק בתוך 14 יום ממועד העבודה בשבת?

תודה מראש
שלומי סלמן
0508678702
עורך דין
26/11/2017 08:43
שלום שלומי

אם תוספת השעות הנוספות הנה תוספת קבועה לשכרך וקיבלת אותה בכל חודש, היה על המעסיק לכלול את התשלום עבור תקופת ההודעה המוקדמת בהתאם לכך. אם אתה חש כי לא שולמו לך כל הכספים המגיעים לך, מומלץ לפנות לחשבת שכר או יועץ מס לצורך ביצוע החישוב המדוייק של הכספים המגיעים לך.

בהצלחה
לינור
25/11/2017 20:38
שבת שלום, שואלת עבור חברה. אשמח לעזרה.

עבדתי אצל המעסיק שלי כמעט שנתיים לפני שילדתי.
על פי נהלי המעסיק עובדות שילדו רשאיות להאריך את חופשת הלידה שלהן באמצעות חל"ת עד לתקופה של שנה מיום הלידה וניצלתי אפשרות זו (הודעתי שאחזור לעבודה בתום השנה).

כרגע, בזמן שאני בחל"ת, מתחיל מהלך של פיטורין בהיקף משמעותי אצל המעסיק.

עד מתי אני בתקופה המוגנת מפני פיטורין?
תודה רבה ושבוע טוב
עורך דין
26/11/2017 08:44
שלום לינור

החוק מעניק לך הגנה מפני פיטורים למשך 60 יום לאחר תום חופשת הלידה.

בהצלחה
אופל
25/11/2017 20:39
מי יכולה לעשות לי סדר במה צריך לעשות בעבודה / ביטוח לאומי כשיולדים?

כמה כסף אני אמורה לקבל אם בכלל?

אני עובדת בשתי עבודות. בעבודה אחת אני עובדת שעתית ועובדת שנה וכמה חודשים, יומיים בשבוע, כך שהימי מחלה שלי מחושבים כשעות מחלה ומצטברות לבערך 16 יום כשכל יום הוא תשלום של בערך 2.5 שעות. לא הבנתי איך זה הגיוני אבל משאבי אנוש אמרו לי שזו החלוקה לפי האחוז היחסי של השעות מחלה שקיבלתי ליום לחלק לממוצע שעות העבודה היומי שלי.
בעבודה השניה אני מקבלת משכורת חודשית ועובדת בערך 7 חודשים בעיקר מהביצ, אבח משכורת חודשית. גם משם אני יכולה לפדות ימי מחלה?

בגדול, יש משהו שיהיה לי משתלם יותר או פחות לעשות?
עורך דין
26/11/2017 08:34
שלום אופל

שאלתך לא ממש ברורה. החוק מאפשר לכל עובדת לצבור ימי מחלה ולנצלם בעת הצורך, בהתאם לאישורים רפואיים מתאימים. למעסיק אין שיקול דעת בנושא תשלום ימי המחלה לעבודת. באתר זה קיימת כתבה מפורטת בנושא. ממליץ לך לקרוא אותה.

בהצלחה
רוזי
25/11/2017 20:40
ערב טוב התחלתי מקום עבודה חדש לפני שלושה וחצי חודשים...בחודש האחרון יצא לי להעדר מהעבודה מספר ימים לא רצופים בגלל מחלת הילדה בת השנתיים שרק נכנסה לגן...ואין לי סידור בשבילה, כשהיא חולה בגן לא מוכנים לקבל אותה ובצדקת ואז אני נשארת לפעמים גם בעלי ואמא שלי...הבנתי שלא רואים זאת בעין יפה כל כך בעבודה. ואף לקחו אותי לשיחה על כך שיש תלונות דבר שהוא לא נכון כי אני מבצעת את המטלות שלי כמו שצריך...שאלתי האם מותר לפטר אותי בגלל העדרויות? אני מאמינה שלא זו תהיה הסיבה לפיטורים אלא סיבות אחרות שימציאו...מה ניתן לעשות במידה וזה קורה? אציין כי כשהגשתי מעומדות למשרה היו משרות נוספות שדחיתי כי המשרה הזו נראתה לי הכי..והם קיבלו אותי בידיעה שיש לי ילדה קטנה.
עורך דין
26/11/2017 07:59
שלום רוזי

למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחד ואחת מעובדיו בכפוף לקיום הליך פיטורים תקין וחוקי.

בהצלחה ושבוע טוב
טל
26/11/2017 07:53
שלום
האם יש חוק שמחייב את המעביד להחזיר עובד שהתפטר מיוזמתו לאחר שעזב בטווח של מספר חודשים ?
עבדתי 20 שנה במקום עבודה
התפטרתי וכעת אני מעוניין לחזור שוב וכשפניתי הם אמרו לי
אין לנו משהו להציע לך
תודה
טל
עורך דין
26/11/2017 07:58
שלום טל

התשובה שלילית.

בהצלחה
אופירה
25/11/2017 20:35
מעסיקה עובדת זרה.
חלק מהמשכורת מגיעה מחברת הסיעוד. החברה כמובן מפרישים פיצויים וגמל, המופקדים בחשבון על שם העובדת בבנק טפחות סניף שדה התעופה.
את ההשלמה לשכר המינימום אני משלמת. אינני יודעת לאן להפקיד את חלקי בהפרשות הפיצויים והגמל.
השואלת
25/11/2017 20:32
שלום,
עבדתי כרופאה סטאז׳רית בבית חולים ציבורי תקופה של שנה אשר הסתיימה בתחילת 2012. כידוע העבודה בסטאז׳ היא חלק מההכשרה שלנו כרופאים, מדובר על שכר גלובלי הקבוע בהסכמים מול המדינה. לא מדובר בחוזה אישי. תהליכי קבלת המשכורת שלי אז היו סטנדרטיים ללא בכיות.

כעת, קרוב ל- 6 שנים אחרי (!) קיבלתי הודעה בכתב על חוב של קרוב ל-300 ש״ח בגין ״ניכוי מערך הפרשות מענקים״.

מעיון בתלושי השכר עולה כי החיובים הם בגלל תלושי הרבה אחרי סיום עבודתי (מרץ 2013) בהם נוכו לי מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד הפרשות, כאילו עבדתי בחודשים אלו ו/או קיבלתי מענקים, והרי לא עבדתי.

מיותר לציין שלא קיבלתי שום מענקים ואני גם לא זכאית לכאלו.

בכח האדם של בית החולים בעצמם לא יודעים להגיד לי על מה מדובר ומהם המענקים! דורשים ממני לשלם (״זה המצב, רוצה - תשלמי, לא רוצה - אל תשלמי, לא יודעת מה יהיה״ אלה התשובות שאני מקבלת).

מבחינתי אני לא מוכנה לשלם כאשר לא ידוע לי על מה (וגם אין שום סיבה שיהיה לי חוב), אולם גם לא רוצה שיינקטו נגדי צעדים. מה ניתן לעשות?
מורן
25/11/2017 20:27
שלום לכולם,
שאלה בדיני עבודה-
עובד לא מקבל את הפנסיה על פי חוק מהמעביד (כשנה וארבעה חודשים עובד בחברה) למרות שיחות ובקשות שנעשו במהלך פרק הזמן הזה, והודיע על התפטרות. עליו לתת למעביד שבועיים לפני העזיבה (עובד משמרות). האם הוא יכול לעזוב ולתבוע את זכויותיו או שבכל מצב עליו לעבוד עוד שבועיים? תודה לעונים
מ.ס
25/11/2017 20:26
עורכי דין נכבדים שלום רב,
אני צריכה ייעוץ , אנסה לתמצת ככל הניתן.
לא מזמן עזבתי מקום עבודה ולאחרונה התחלתי לעשות ״סדר״ בכל נושא הביטוחים והפנסיה .
אז ככה:
1:גיליתי (ממש במקרה תוך כדי שיחה עם נציגת חברת הביטוח) שאני משלמת ביטוח שארים למשפחה כבר מעל ל6 שנים, בלי שדיווחתי להם על שינוי סטטוס ובלי שנתתי את האישור לכך. כמוכן לא היה שינוי בסטטוס שלי, אני עדיין רווקה.
2: נאמר לי ששינוי הסטטוס מתבצע אוטומית וזה על פי חוק או תקנה של ביטוחי פנסיה, שאומר; במידה ואנני מעדכנת אותם *שאין שינוי* בסטטוס שלי אחרי 24 חודש הם רשאים לעשות שינויי בסטטוס שלי לנשואה ללא התראה וללא אישור ישיר ממני ובעקבות כך הביטוח ועלויותיו משתנים בהתאם.
3: הם טוענים שנשלח אליי מכתב בנובמבר 2011 ומכיוון לא עניתי לאותו מכתב הם הניחו שאיני רווקה יותר והחלו לחייב אותי, עד היום.
כמובן שכעסתי והרגשתי שמרמים אותי במכוון ושבטח המון אנשים נופלים בזה ובכלל אין להם מושג. כמו כן הם החליטו על דעת עצמם, שוב בלי אישור שלי, לשלם את דמי הביטוח מכספי הפנסיה.
ביקשתי שיחזירו לי את הכספים שלקחו רטרו, אך הם טוענים שזה בלתי אפשרי.
האם זה קביל בבית משפט? מה אתם מייעצים לי לעשות?
תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ