פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 381
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

צליל
30/11/2017 01:31
עובדת כסייעת בגני ילדים אם שעות העבודה בחודש 184 ואני עובדת ארבעה ימים 8 שעות עבודה ויום שישי 4 שעות כמה אחוזי משרה במשכורת ? ( כול העובדות שמתחילות ב 7:30 מקבלות 100% משרה ) תודה .
רונה
30/11/2017 16:20
לא ברור לי
אם אני מתחילה ב6 וחצי עד 2 רצוף ללא הפסקה 5 ימים בשבוע זה נקרא משרה מחכה?
מרים
30/11/2017 13:10
אני זכאית לדמי לידה מצומצמת (עבור 8 שבועות בלבד) משום שלא עבדתי לפי הקריטריונים לקבל דמי לידה מלאים. ביטוח לאומי אמר לי שמותר לי לחזור לעבודה אחרי ה8 שבועות אבל המעסיק אומר שזה לא חוקי ואסור לו לתת לי לחזור. מי צודק? ואיך המדינה חושבת שאתפרנס אם לא נותנים לי לחזור לעבודה ולא נותנים לי דמי לידה?
מירב
30/11/2017 10:10
מישהי עובדת במשרה על תקן זמני שתוקפו לעוד חודשיים.
נניח בעוד חודשיים יתנו לה שוב תקן זמני לעוד חצי שנה ובמהלך הזמן הזה היא נכנסה להריון.

כך שבמועד תום תוקף החוזה המעסיק יודע שהיא בהריון.
האם מותר לו לפטר אותה בגלל שזה חוזה זמני וסיומו הוגדר מראש למרות ההריון?

ואם אסור לו, אז כשהיא תחזור מחופשת לידה מותר לו לא להמשיך העסקתה ואז היא גם לא זכאית לפיצויי פיטורין?
תודה
קרול
30/11/2017 10:02
בענין חישוב פיצויי פיטורין לעובדת שחזרה מחלד והתפטרה לפני שמלאו לילד 8 חודשים.

עפי חוק זכאית לדין מפוטרת ולכן פיצויים מלאים
האם יש לחשב גם את רכיב הבונוס שמופיע בתלוש ? הרכיב קבוע אך הסכום משתנה.

ואם כן עפי מה מבוצע החישוב (אין ממוצע של 3 חודשים אחרונים כי חזרה מחלד והתפטרה אחרי חודשיים)
בנוסף שעות נוספות גלובליות שמופרש מהן לסוציאליות גם הוא נחשב כחלק מהשכר לצורך חישוב הפיצויים ?

הרכיב הוא קבוע וגם הסכום.

תודה לעונים
אלה
30/11/2017 09:57
שלום לכולם,

בגן של ביתי יש שומר מקסים ביותר. הוא עובד שם כבר מעל ל-3 שנים משעה שבע וחצי עד שתיים. בשבוע האחרון נכנס קבט חדש והוא שאחראי על השומר (זו חברת שמירה חיצונית) וכעת הוא דורש ממנו לעבוד עד חמש או לעבור לגן אחר.

אנחנו ההורים מאוד אוהבים אותו הוא ממש חלק מהווי הגן והיינו רוצים לדעת האם אין פה פגיעה בזכויות השומר? הרעת תנאים? יש משהו משפטי איתו אנחנו יכולים לנסות ללחוץ על הקבט שישאיר את השומר?

תודה רבה ויום טוב!
נטע
30/11/2017 09:25
היי אשמח למענה:

אני עובדת בתשלום שעתי, שש פעמים בשבוע.

משמרת אחת מתוך שבוע היא 9 שעות והשאר הן 8.

האם בימי משמרת של 9 שעות מגיעה לי הפסקה בתשלום?

אני עובדת כמוכרנית בחנות ועובדת עם קופה ומקבלת בונוסים על מכירה (1%).

מותר להוריד לי מהמשכורת חוסרים שנוצרים בקופה? לפעמים כאשר הקופה על שמי גם עובדים אחרים / אחמשים משתמשים בה.

תודה!
רחל
30/11/2017 09:10
שלום רב,
בעקבות השינוי בחוק בנוגע לדרכי מסירת תלושי שכר, רוצים שכל העובדים בחברה בה אני עובדת יקבלו את התלוש משכורת במייל.
אני מעוניינת להמשיך לקבל את התלוש מודפס, ונאמר לי שאני יכולה לקבל אותו מודפס אבל התלוש ישלח במייל למנהל שלי, והוא ידפיס לי ויביא לי אותו.
רציתי לברר האם זה חוקי? הרי תלוש שכר צריך להגיע מגורם צד שלישי בתוך מעטפה סגורה.
אשמח לעזרה בנושא,
תודה רבה
שמירה
חבקוק יוסי
29/11/2017 21:04
אני עובד בחברת אבטחה כבר 10 שנים.
ביקשו ממני ללכת לפסיכולוג ,בכדי לבצע מבחן שאלות במחשב לקבל אישור לשאת נשק.

נאמר לי מהמעסיק שהעלות הינה 600 שח ואני צריך לשאת בחצי מהסכום 300 שח .

האם זה חוקי לבקש ממני לשלם חצי מהסכום שזאת דרישה של המעסיק?
אשמח לתשובה.
תודה
שירה
29/11/2017 21:02
היי...

שאלה, היה לי רכב צמוד ממקום העבודה במסגרת הפרוייקט (מדובר בחברה פרוייקטלית) כאשר חזרתי מחופשת לידה ושוב בהריון, החליטו להחליף לי פרוייקט בטענה שהפרוייקט הנ"ל איננו רלוונטי עוד מסיבות לא ברורות...

שלחו אותי לפרוייקט שלא כולל רכב במהות שלו, אני דורשת לקבל את הרכב בחזרה כיוון שזוהי הרעת תנאים...וכי אסור להם לגעת לי בתנאים וזו לא בעיה שלי שהם החליטו להחליף לי פרוייקט...

ראויי לציין כי התפקיד הנוכחי שלי דורש נסיעות מרובות מחוץ לעיר ולעיתים החלפת מספר אמצעי תחבורה...וכל פעם לעיר אחרת מה שבנוסף זמן ההגעה הביתה מתארך משמעותית.

מה עליי לעשות?
רינה
29/11/2017 20:58
שלום לכולם/ן
שואלת בשביל חבר.

הוא עובד בחברה פרטית בשכר שעתי כמנהל צוות מזה 8 חןדשים. זו עבודה קבועה והשכר שלו ניתן לפי שעה ויכול להשתנות מחודש לחודש. חשוב להדגיש כי לא מדובר במשמרות אלה זו צורת העבודה.
אם הוא בימי מחלה זה על חשבונו? כלומר אין שעות שעשה, לכן אין משכורת?

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, אם יש צורך בנתונים נוספים תגידו.

תודה על המענה!
ג.ת
29/11/2017 20:57
עבדתי בתור מאבטח בחברה מסוימת שנה וחצי. לאחר תקופה שמתי לב שאני לא מקבל תנאים סוציאליים בסיסיים ולכן פניתי לעורך דין כדי לתבוע את המעסיק. החוזה המקורי שלי עם העורך דין בשביל הניהול של המשפט היה 2500 שקל ללא עמלות מהזכייה.

שבוע שעבר העורך דין שלי הגיע לדיון הראשוני וגילה כי החברה פתחה הליכים לפשיטת רגל. העורך דין עדכן אותי שאתנהל מעכשיו מול ביטוח לאומי.

הוא שינה את החוזה המקורי שלנו שיכלול 20 אחוז מהזכויות (בנוסף למה שכבר שולם לו).

האם במקרים אלו שווה להתנהל מול ביטוח לאומי לבד?
האם עורך דין אחר יכול להמשיך בשלב הזה עם התביעה שלי במידה ואני לא מעונין בשירותיו?

האם זה בכלל תקין שהוא החליף פתאום את החוזה?
דריה
29/11/2017 20:54
ערב טוב לכולם.
שאלה.
האם זה חוקי? א. מטבח קרא לעובד " בוא רגע לדבר" ובסוף השיחה אומר " אה אגב אתה יודע שזה שימוע כן?"
הצורה הזו של קריאה לשימוע ללא התראה כלל חוקית? להודיע בסוף השיחה שזה שימוע, חוקי? לא להגיד באופן ברור מה הטענות כלפי העובד, חוקי?
כמו כן, האם חוקי שא. מטבח עושה שימוע, ולא המעסיק? שנמצא במקום.
וותק של 18 חודשי עבודה, כמה ימי התראה צריך להינתן? ואם מפטרים מיידית האם מחוייבים לשלם את זה ? בתלוש הקרוב או של חודש הבא?
עובד שכר שעתי.
העניין דחוף, בתודה ענקית מראש על המענה!
משה
29/11/2017 20:52
שאלה בנושא עבודה.

אשתי עזבה את מקום עבודתה לטובת גידול התינוק. החברה המעסיקה הוציאה לה מכתב שמסיים את התקשורת ביניהם והפנתה אותה לקבלת הפיצויים לקרן בחברה מסויימת.

פנינו לאותה חברה ושם נאמר כי הוצאת דמי הפיצויים נעשית דרך המעסיק בלבד. המעסיק טוען שזה לא נכון ואנחנו צריכים להציג את מכתב הפיטורין.

כבר 4 חודשים אנינו תקועים בויכוחים בין החברה המעסיקה ובין חברת הביטות. על מי חלה החובה לדאוג לכספי הפיצויים ?

בנוסף שאלה לגבי קרן פנסיה. התקבל מכתב בדואר כי החברה לא הפרישה כספי פנסיה והם טוענים כי אכן הופרש. גם פה יש סתירה בין החברה לקרן הפנסיה.

תודה לעונים
אנה
29/11/2017 20:34
שלום,
הבן זוג שלי שליח במסעדה.
הוא אף פעם לא היה שליח בעבר לכן הוא לא יודע אם הוא זכאי להוצאות ביגוד עבור עבודתו כשליח על קטנוע.
מאחר ואנו נכנסים לחורף ואין בידיו ביגוד מתאים לעבודה הוא פנה למעסיק שלו בנושא והוא אמר לו שלפי מה שהוא יודע שליחים צריכים לספק את הציוד המגן(קסדה, מעיל רוח, מכנסי רוח- כולם למעט הקסדה צריכים להיות עמידים במים מאחר והוא נדרש לבצע שליחויות בגשם)
אך לי בדבר נשמע מוזר.
האם עובד צריך לספק ציוד כל כך יקר על חשבונו?
גלית
29/11/2017 19:43
היי ,
אשמח לשמוע ממי שיודע מה אומר המחוקק על מקרה שכזה:
אני עובדת חדשה בחברה עובדת 3 חודשים מקבלת מהמנהלת יחס מזעזע וצורת דיבור וסיגנון דיבור מאוד לא נעימים.
מעוניינת להתפטר!
מסתבר שאני חתומה על סעיף בחוזה על הודעה מראש של 30 יום.
האם יש דרך להיחלץ מסעיף זה ולתת הודעה של 3 ימים בלבד?
לפי החוק הרגיל......
רוני
29/11/2017 18:46
שלום, אני מעסיקה עובדת משק בית, אחת לשבוע. לפני שבוע לא הגיעה בשל מחלה לעבודה. האם עליי לשלם עבור יום המחלה?
לי
29/11/2017 13:13
על פי החוק כמה פעמיים זכאי עובד להפסקת עישון?
לעובד שעובד 9 שעות ביום ומקבל הפסקת הצהריים של שעה.
ליאור אמזלג
29/11/2017 13:06
האם מותר לפי חוק לבטל עובד שעה לפני המשמרת ולהגיד לו בפלאפון לא להגיע לעבודה?
א.י
29/11/2017 13:05
היי,

ילדתי ב-1.8 ועכשיו הגשתי את הטפסים כדי לקבל דמי לידה. אני אמורה להכניס שם טפסים שמולאו ע"י המעסיק. יש לי מעסיק קבוע שאצלו אני עובדת כבר מעל שנתיים ובנוסף, במהלך שנת 2016 עבדתי כקבלן חיצוני (עצמאית) בחברה כלשהי.

את החשבוניות הגשתי להם דרך חברת "עצמאי שכיר" ובעצם גם קיבלתי משכורת מ"עצמאי שכיר" עבור עבודות אלו (חברה שמאפשרת לי להיות עצמאית בלי שאצטרך להתעסק עם ביטוח לאומי ומס הכנסה.

הם מתעסקים בזה במקומי). האם הם נחשבים המעסיק שלי לצורך העניין והם צריכים למלא את הטפסים הללו? כמה זמן אחורה זה רלוונטי?
גלית
29/11/2017 12:55
לפני 5 שנים עבדתי אצל מעסיק במשך 3 שנים, פוטרתי מתפקידי ושולמו לי פיצויים לחשבון הבנק. באותה תקופה לא חתמתי על טופס 161א (מחוסר ידיעה) כדי שלא ינוכה לי מס.

האם המעסיק חייב לפי חוק להמציא לי את המסמכים הרלוונטיים כמו טופס 161א ופירוט כלשהו על הפיצויים?

תודה מראש
קלי ק.
29/11/2017 12:14
צהריים טובים

האם לעובדים שכירים מגיע חופש במהלך חג חנוכה לפי חוק? במקום העבודה שלי עובדים כל החג ורציתי לדעת האם זה חוקי או שיש חוק אחר?
מורן
29/11/2017 10:50
שלום,
המעסיק האחרון שלי "אופק דיפנס" מתחמק ומסרב לתת לי טופס 161 בניגוד להסכם חוזי שנחתם בנינו שבו אני עוזבת בהסכמת 2 הצדדים (תוך התערבות משרד הכלכלה בנושא).

בזמן שעבדתי שם לא הועברו כל ההפקדות שלי לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות לכן איני מקבלת את הטופס. בידי תיעוד המגבה את העובדה שהחברה מתחמקת מלתת לי את הטפסים, תכתובות בגין עיכוב ואי תשלום הפרשות לקרן הפנסיה שלי ואת החוזה מול משרד הכלכלה.

אני אם חד הורית ובהריון, כרגע ללא עבודה ומבקשת מאוד את עזרה בייצוג משפטי לקבלת הזכויות שלי.

תודה רבה.
סבינה
29/11/2017 10:18
שלום רב. יש לי שאלה. אחד העובדים בעבודה שלנו נפגע במהלך העבודה פרק כתף.

יש את כל הטפסים ממעסיק מרופא ומבית החולים. הוא הגיש אותם לביטוח לאומי אך לאחר כשבועיים קיבל תשובה שלפי הצילומים והטפסים הם הגיעו למסקנה שהוא לא איבד כושר עבודה ולכן לא היה שום צורך לשבת בבית ולכן הם לא ישלמו לו על התקופה.

האם הגיוני? אני מנסה לעזור לו כי הוא לא דובר עברית. אודה על התשובה.
דודו - מנהל תי...
27/11/2017 19:44
תלמידי כיתות י״א יוצאים למסע ישראלי - המסע הוא לאורך שבוע שלם כולל שבת ...
האם מורה שמלווה את הקבוצה בשבת מכוסה מבחינת ביטוח לאומי במידה וחלילה נפצע ביום שבת?
עורך דין
29/11/2017 10:07
שלום דוד

התשובה חיובית בהחלט.

בהצלחה
אושרת
27/11/2017 22:48
אני נמצאת בעבודה 9 שעות ביום (משעה 08:00- 17:00) מקבלת שכר על 8 שעות ושעה אחת נחשבת כהפסקה ללא תשלום.

השאלה שלי היא האם אני מקבלת שכר על שעות נוספות אחרי השעה 17:00 (שזו בעצם השעה ה 9) או אחרי השעה 18:00?

תודה רבה.
עורך דין
29/11/2017 10:06
בוקר טוב אושרת

המעסיק אמור לשלם לך עבור שעות נוספות לאחר שמונה שעות ליום כאשר מדובר בשבוע עבודה בן שישה ימים ולאחר תשע שעות ביום כאשר מדובר על שבוע עבודה בן חמישה ימים.

בהצלחה
כנרת
28/11/2017 13:49
שלום, קצת ארוך מקווה שאצליח להסביר את במקרה.
אחותי צריכה לחזור מחופשת לידה ב 18.12, היא עובדת כמטפלת במעון של משרד התמ"ת כמעט כבר 4 שנים. העניין הוא שהיא אמורה לחזור ולפתוח קבוצת תינוקות. מנהלות מעון מיישובים סמוכים שמעו על כך ופנו למועצה, וטענו שלהם יש חוסר במעון במטפלות. המנהלת של אחותי אמרה שייתכן ויעבירו אותה כי יש צורך.

אחותי חתמה על חוזה ולא מופיע משהו כזה או בסגנון שמתיר את העברה שלה למעון אחר בלי לשאול אותה. אשמח לדעת אם ישנו חוק שמגן על אחותי או משהו בסגנון.

תודה רבה
עורך דין
29/11/2017 09:29
שלום כנרת

החוק מגן על אחותך מפני הרעה בתנאי העסקתה ואם תדרש לעבור לעבוד במקום אחר ותרגיש כי המדובר על הרעה מוחשית בתנאיה, היא תוכל לזכות להגנה חוקית ולמנוע את העברתה מהמעון בוא היא עובדת. בכל מקרה, אם תגיעה למצב כזה יש לפנות להתייעצות עם עורך דין.

בהצלחה
ר.מ
27/11/2017 09:50
היי אחותי מורה בבית ספר יסודי,

אתמול היא הוציאה ילד שהפריע מהכיתה ובתגובה הוא חזר, קילל אותה מול כל הכיתה, ונתן לה אגרופים ומכות.
המנהלת אמרה שאין מה לעשות ושהילד בעייתי.

אחותי כעת בחופשת מחלה בעקבות האירוע.

מה ניתן לעשות בנושא? האם אפשר לתבוע את בית הספר?
תודה
עורך דין
29/11/2017 09:27
שלום לך

אכן יכולה בהחלט להיות עילה לתביעה כנגד המעסיק במצב כזה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתחמה בדיני עבודה.

בהצלחה
ארן
27/11/2017 08:36
מחפש אנשים שהופלו על רקע גילם (ביחוד שדה שנת לידה) כדי להתאגד לתביעה יצוגית. שלחתי מועמדות להראל בטוח בתחלית החודש. קבלתי אימל של טופס סינון ראשוני של jobbing שם היה שדה של שנת לידה.

כתבתי אימיל תלונה על אפליה ל 2 החברות, ואז ב2 מועמדויות נוספות הסירה JOBBING את שדה שנת הלידה.

לפי עווד תביעות יצוגיות מראשון שראיתי סרטון ודאו שלפיו תקון העברה זה הודעה באשמה שתקנו עוות. אך עדין קבלתי היום אימל סרוב. האם יש כאן אנשים שנתקלו באפליה כזו מצד הראל או JOBBING אם כן אשמח אם תצרו קשר 050732173 לפי העווד מומחה לתביעות יצוגיות קודם יש לגבש קבוצה (עדיף כמה שיותר גדולה) של חתימות של אנשים שנפגעו על ידי אותה חברה.

עם קבלות / חשבוניות או במקרה לשנו צלומי מסך או תיעוד התכתבויות מול חברות לי יש תוכנת הקלטה בסלולארי ורק אז ללכת ביחד לעווד תביעות יצוגיות כקבוצה שלחתי באתר הגויינט מועמדות למשרת מנהל חשבונות, ועלה טופס של מתאם.

ששם שוב שאלו שנת לידה גם באתרי אל על דנאל ל.מ יש שדה שנת לידה ברגע שנרשם ומעלה קוח עולה שדה כזה, כתוב שלא חובה קוח אבל לא מוותרים כמובן על שדה שנת לידה פניתי ל מ חזרה עווד שאמרה בגלל שיש קטינים מתחת לגיל 15 אבל ניתן לפתור זאת על ידי דרישה לת ז הורה ושם הורה כמו שנהוג במוקד מידע לבגרויות.
עורך דין
29/11/2017 09:26
שלום ארן

הנקוה שאתה מעלה מעניינת מאד. בכל מקרה, לפני שפונים להגשת תביעה ייצוגית אכן מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולא רק עורך דין שעוסק בהגשת תביעות ייצוגיות.

בהצלחה
דנה
26/11/2017 22:42
היי, אז רציתי את דעתכם בדבר ראיון עבודה שעברתי.. היו לי כמה שלבים בראיון למשרה מסוימת.

בשלב הראשוני קיבלתי משימה ביתית שהיה עליי לשלוח לחברה את המשימה מתי שאני מסיימת (סינון ראשוני). זומנתי לראיון עם ראש הצוות והכוח אדם, גם הוא הלך טוב. בשלב השלישי, זומנתי לראיון עם המנהל של ראש הצוות ונתנו לי לעשות משימה במשרדים שלהם והם אמרו שעליי להתכונן לכמה שעות טובות להשלים אותה. הגעתי למשרד.

ישבתי שם קצת מעבר למצופה, השלמתי כמעט את הכל חוץ משאלה אחת שלא ידעתי כיצד לפתור (גם אחרי יום שלם כבר קשה להתרכז). שלחתי את המשימה והיה עליי גם להסביר במייל מה עשיתי בכל שלב ובנוסף הסברתי שלא ידעתי כיצד לפתור רק שאלה אחת. המנהל ביקש שאשב על זה בבית ואשלח לו הודעה כשאתחיל וכשאסיים. לאחר כמה שעות טובות באמת ישבתי ותוך שעה עליתי על הבעיה (אחרי כמה שינויים שעשיתי) ושלחתי מייל עם שינוי אחד שעשיתי ושכחתי לציין עוד שינוי... הבחור התקשר אליי (ברבע לתשע בערב!) וביקש שאסביר לו מה עשיתי...

הסברתי לו את כל השינויים ואז הוא שאל- ״אז למה לא ציינת גם את השינוי הזה במייל?״ הייתה שתיקה ארוכה שבו הוא חשב שאני מתייעצת פה עם מישהו בבית...(הוא שאל!!!). בקיצור, בתום השיחה הוא סיים ״אוקיי, הבנתי שלום״. מה דעתכם?
עורך דין
29/11/2017 09:24
בוקר טוב דנה

אין כל בעיה חוקית בהתנהלות בזמן ראיון העבודה לפי דבריך.

בהצלחה
א.ז
28/11/2017 14:52
צהריים טובים.

אני כרגע בחופשת לידה עם הבן השני.

שוקלת לעזוב את העבודה ולחפש עבודה קרובה יותר לבית ( נכון לעכשיו נסיעה לכל כוון כ 20-30 דקות).

1. האם מגיעים לי 100% פיצויים?

2. במידה וכן מתי אני יכולה להגיש את המכתב?

3. האם התפטרות יכולה לפגוע בדמי הלידה שלי
שטרם שולמו?

4. האם מגיע לי דמי אבטלה (הוותק שלי 9 שנים)?

תודה מראש
עורך דין
29/11/2017 09:15
בוקר טוב

במענה לכל השאלות ששאלת, מומלץ לקרוא את הכתבה בנושא התפטרות לצורך טיפול בילד המופיעה באתר זה. שם תמצאי את כל התשובות וההסברים שאת מחפשת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ