הייתי מועסק במשך 3 שנים וחצי בחברה ולאחר שלוש שנים וחצי התקשר אלי בעל החברה וסיפר לי שהחברה נמכרה.
מרגע המעבר הפסקתי לקבל משכורות
התקשרתי מספר פעמים לבעל החברה הקודם אבל זה הפסיק לענות לשיחותי
המעסיק החדש טוען שהכל קשור למעסיק הקודם ועלי לפנות אליו
(בשיחות עם מכרים משותפים
המעסיק הקודם טוען כי הוא מוגן על ידי חברה והחברה גם ככה פעילה אבל חדלת פירעון ככה שאין לי למי לבוא בטענות)
לאחר 3 חודשים דיברתי עם המעסיק החדש ואמרתי לו שאני לא יכול להמשיך לעבוד בלי המשכורות ובלי קבלת כל הזכויות שלי מהמעסיק הקודם והפסקתי לעבוד אצלו מחשש שגם פה המצב ימשיך באותה צורה.
לא קיבלתי מהעסיק הקודם פיצויי
פיטורים,
פנסיה,
חופשה,
הבראה ולמעשה קיבלתי רק
נסיעות וגם זה לא ממך תואם את מה שהוצאתי.
לקחתי
עורך דין אולם עורך דין זה אמר לי שהוא לא יכול להתקדם בלי תלושי
משכורת, המעסיק הקודם מסרב לתת לי תלושים למרות שיצרתי איתו קשר במייל והוא ענה לי שהעניין בטיפול וגם בטלפון (התקשרתי מהטלפון של אישתי שיענה לי).
העורך דין הקודם גם ניסה לאתר את כתובתו בשביל יצירת קשר עתידית אבל כתובתו במשרד הפנים לא נכונה, כמו כן הכתובות שרשומות באתר של החברה הם כבר עם הבעלים החדש שפתח עוסק מורשה חדש ולכן לפי טענת העורך דין הקודם הם לא קשורים.
הבעלים הקודם עובד לידי, לפי טענת עורך הדין לא ניתן להגיש מסמכי תביעה למקום העבודה, כמו כן הוא גם ענה לי במיילים אבל לטענתו גם אי מייל לא נחשב מקום בו ניתן להגיש מסמכי תביעה.
שאלתי היא: האם ניתן לתבוע את המעסיק החדש למרות שמבינה משפטית הוא פתח עוסק מורשה חדש.
שאלה שניה היא האם באמת למרות שאתה רואה לעיתים תכופות את המעסיק הקודם כל עוד כתובתו במשרד הפנים לא נכונה והכתובת של החברה לא מעודכת אי אפשר לתבוע אותו?
אני בגדול לא אכפת לי אם זה יהיה מהעסיק החדש או הישן אני פשוט רוצה לקבל את מה שמגיע לי לפי דין
בבקשה עזרתכם כי שני עורכי דין שניגשתי אליהם לקחו ממני כספים אבל בסופו יום הם מודיעים לי שהתהליך ארוך ואין להם איך לעזור לי.
תודה