אני עובדת בסופר / מאפיה כשמונה חודשים נכנסתי להריון לפני ארבעה חודשים מאז שנכנסתי להריון התחילו בעיות בעבודה צעקות והשפלה וחוסר כבוד וכו...
אני עובדת במאפיה כל הזמן המנהלים צועקים עליי ומשפילים אותי מול הלקוחות ובמיוחד העובדים. פתאום אני לא עובדת כמו שצריך ורוצים לסגור את המחלקה ועל פי דבריו של אחד המנהלים את עוברת לחתוך סלט מה את לא יודעת לחתוך סלט... את המשפט הזה כבר אמר לי מיליון פעם.
הוא רוצה לעצבן אותי וזה לא טוב בכלל לתינוק שלי. הסברתי לו את זה לציון פעם ואמרתי לו אם יש לו בעיה שקשורה לעבודה הוא יכול לקרוא לי להגיד לי ככה וככה את יכולה לשנות לשים לב, אבל לא מול העובדים והלקוחות ובכל הזדמנות שרואה אותי.
ביום שלישי למשל הייתי בעבודה. ממש בבוקר הרגשתי כאבים חזקים בבטן וסחרחורת התקשרתי לטיפת חלב סיפרתי להם מה קרה איתי אמרו לי עדיף ישר ללכת למיון לעשות בדיקות ואפילו בלי הפניה הלכתי לאחות של המנהל שהיא אחראית על העובדים אמרתי לה ככה וככה והוצאתי את כל הסחורה החוצה. לא חסר כלום והשארתי את המחליפה שלי אמרה לי בסדר תלכי אין בעיה.
אחרי שחכיתי בתור במיון לקחו פרטים ולמה אני פה נכנסתי לרופא הבודק סיפרתי לו על הכבאים החזקים שיש לי שאל אותי איפה עובדת ואמר את חייבת לנוח קצת עד סוף השבוע יעני לחזור לעבודה ביום ראשון. התקשרתי לאחת העובדות סיפרתי לה מה קרה כדי שתגיד למנהלים שזה מה שקרה איתי ושיתנו לי חופש
מחלה.
הכל כדי שיהיו בתמונה ולא יחשבו שהברזתי גם דיברתי עם הבנות המחליפות כדי שיבואו לעבודה מוקדם כי אני לא אהיה שם. בקיצור הבחורה שעובדת בסופר אמרה לי שאני אנסה להשיג לך את המספר שלהם. אז לקחתי את המספר של הקופה ראשית אמרתי להם שיעבירו אותי לאחד המנהלים שאני אספר להם בעצמי מה קרה.
אמרה לי הבחורה שהקופה ראשית לא יכולים לדבר איתך כרגע אם את רוצה משהו אמרו תגידי לי אני אעביר התעקשתי לדבר איתם כי זה מקרה דחוף ואני רוצה לדבר עם אחד מהם זה לא משהו שאפשר להעביר ככה, כי רציתי לדבר איתם אישית לוודא שידעו מה קרה ולא יהיו בעיות.
בסדר דיברה איתי אחותם של המנהלים אחרי שעה משהו כזה סיפרתי לה מה קרה ושמעתי שהיו כמה בעיות בעבודה אמרתי לה שיש לי חופש מהמיון אני לא יכולה לבוא מתנצלת אבל אין ברירה אבל אם את רוצה שאני יבוא אני אבוא מחוסר ברירה וכי אני יודעת מה יקרה בדיוק אמרה לא תשימי את החופש שלך ותחזרי לעבוד אחרי החופש.
היום קיבלתי שיחה מהמנהל אמר לי אני רוצה לדעת את רוצה לעבוד מחר (יום שישי) או שאני אסגור את המחלקה את תבואי או שאני אסגור את המחלקה. הוא נתן חופש לעובדת חדשה שהתחילה השבוע כדי לנסוע לחול בשביל יום ההולדת שלה והכריח אותי לחזור לעבוד ואני עדיין חולה ובחופש מחלה שעדיין לא הסתיים.
זה משהו ממש קטן ממה שקרה אני כבר נמאס לי מהעצבים שהם מורידים עליי ומההשפלות שלהם. מה אני אעשה לא יודעת אפילו אם אני בבית לא מצליחה לשכוח מה שאמרו לי ואת הצעקות כל אחד אומר משהו אחר לגמרי הם רוצים שאני אתפטר כדי שלא אקבל את הזכויות שלי מצד אני לא רוצה לוותר ומצד אחר נמאס לי לחיות בעצבים ובהשפלות.
מה אני יכולה לעשות?