אני מועסקת בתפקיד ניהולי בעמותה ,בה מתגוררים אנשים עם מוגבלות שכלית בתפקוד נמוך. לפני כשנה קרה מקרה בו הייתה פגיעה באחד החוסים מצד אחד מאנשי הצוות. המקרה דווח לי, נבדק על ידי והעברתי אותו למנהל המסגרת כפי שיש לעשות. טיפול במקרה זה מצד ההנהלה היה לקוי .הועבר לפקידת סעד דיווח מעוות ואותו הבחור פוטר מנסיבות שאינן היו מדויקות והיום עובד עם אוכלוסיות חריגות במסגרת אחרת.
בזמן המקרה ביקשתי ממנהל המסגרת להעביר את המקרה למשטרה ולטפל בון באופן מעמיק-לבדוק את הדייר ,להגן על המדווח ולברר את הסיפור לעומקו, אך דבר לא נעשה.
יש לציין שמדובר במנהל בן מיעוטים וכך גם המדריך הפוגע וכל שאר המדריכים במקום. החוסים במסגרת הנם יהודים. נודע לי שהופעל לחץ על המנהל מצד משפחתו של המדריך הפוגע, משפחה מוכרת בכפר. אדם שדיווח על המקרה ספג עלבונות ואיומים אף הוא תקופה ממושכת .
בהמשך להעסקתי נחשפתי לסיפורים נוספים בהם מנהל המסגרת פעל שלא כשורה סביב מקרי רשלנות שונים עקב היכרותו עם בני משפחה של מטפלים והתנהלות לא אתית שלו עצמו כמנהל מסגרת.
לפני כשבוע העברתי ביקורת באחת הישיבות על התנהלות לקויה של אותו המנהל. אותו המנהל דיבר איתי באופן
אישי ו"ביקש" שלא להעביר ביקורת בפורומים נרחבים אלא מולו בלבד. כמו כן אמר שהיה בעבר עובד ביקורתי בתפקיד שלי שהיום כבר לא נמצא.
יום למחרת אותו המנהל באפן פתאומי הורה לי להוריד את התקן של כמות העובדים במשמרת-דבר שפוגע באופן ישיר ומיידי בטיפולים בחוסים. הוא טען שהשינוי הוא מערכתי אך מתוך הברור שביצעתי אין הוראה להורדת התקן ניתנה לי בלבד וזאת הדרך שלו לפגוע בי באופן עקיף-דרך פגיעה בחוסים.
יום לאחר מכן מנהל המסגרת "העביר לי מסר" דרך בעל תפקיד בכיר נוסף בכפר ש"עלי להרגע עם הביקורת שאני מעבירה".
אני חוששת לפנות לממונים עליו כי מדובר במסגרת עם פוליטה מורכבת ואני לא בטוחה מה מידת האינטרסים של כל אחד מאנשי ההנהלה.
חשוב לי לציין שהנושא החשוב לי ביותר הוא רצון לשמור על
זכויות החוסים ולהגן עליהם מפני פגיעה ולא הרצון לשמר את מקום עבודתי. לכן ההתנכלות לי מדאיגה אותי פחות מהאפשרות שאצא מהמקום ולא יהיה אף איש שישמור על אתיקה מקצועית במקום.
אשמח לקבל ייעוץ והכוונה.
תודה