פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 898
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אפרת
16/12/2014 10:55
בוקר טוב,
המעסיק עומד לשלם לי עבור ימי חג שלא שילם במשך תקופה ארוכה.
ברצוני לדעת האם זה תקין שאת שלושת חודשי העבודה הראשונים הוא מוריד מהחישוב.
תודה רבה.
עורך דין
16/12/2014 16:09
שלום אפרת

עובד או עובדת חדשים אינם אמורים לקבל תשלום עבור ימי חג בשלושת החודשים הראשונים לעבודתם.
אפרת
17/12/2014 09:01
תודה רבה
מיכל
17/12/2014 08:21
שלום,
האם יש להתחשב בתקופת חופשת הלידה בתשלום לצורך חישוב הוותק של עובדת שיצאה לחופשת לידה ומעוניינת להאריך אותה לפי סעיף 7(ד)(1) לחוק (המקנה זכות להיעדרות של רבע ממס' חודשי העבודה)?
מור
16/12/2014 17:54
שלום רב!
אשמח למידע בנוגע להתפטרות בגלל הסבת תפקיד.
הוותק שלי הוא 3 שנים וחודשים.
*מה זמן ההודעה המוקדמת שצריכה לתת למעסיק?
*האם אקבל את דמי החופשה, מחלה וההבראה שצברתי?
*האם מגיע לי "פיצוי" כספי חוץ מהמשכורת האחרונה של חודש לכל שנה?(זה לפי החוק או לפי רצון המעסיק?

תןדה מראש!
עורך דין
17/12/2014 07:13
בוקר טוב מור

תקופת ההודעה המוקדמת הנה חודש ימים. לא ממש הבנתי את כוונתך ב"הסבת תקפיד". האם המעסיק שינה באופן חד צדדי את תנאי העבודה ותפקידך? מה בדיוק הניע את ההתפטרות?
פיטורין
נועם
16/12/2014 21:01
שלום רב,
החוזה שלי גלובלי המכיל חלק של שעות נוספות.
לאחרונה הודיעו לי על פיטוריי.
שאלות:
1. עבדתי שעות רבות בימי שישי ושבת וכן בלילות. האם הם חלק מהשעות הנוספות שהוגדרו בחוזה השכר או לחילופין מגיע לי תשלום נוסף עליהן?
2. לפי החוזה כעבור חצי שנת עבודה אני זכאי להפרשה לפנסיה רטרואקטיבית. הפיטורין בוצעו מעט אחרי החצי שנה וטרם הופרשו לי כספים לפנסיה. כיצד אני אמור לקבל את תשלומי הפנסיה כעת הרי ברור שאני לא אתקשר מול הסוכן פנסיה של החברה לאחר שפוטרתי? ובמידה והחברה תפריש כספים כחלק מהברוטו שלי כיצד אדאג שלא אפגע מבחינת מיסוי שהרי תשלומי הפנסיה לא ממוסים מס הכנסה?

תודה, נועם
עורך דין
17/12/2014 07:11
שלום נועם

1. קשה לתת מענה באשר לשאלותיך בנקודות בהן עוסק חוזה העבודה שלך, בלא לקרוא ולהבין אותו. החוזה אמור לתת מענה לעניין השעות הנוספות.

2. המעסיק חייב לקיים את תנאי החוזה ואם התחייב להפריש כספים לפנסיה כעבור חצי שנה ורטרואקטיבית, עליו לעשות זאת בלא קשר לפיטורים.
אושרה
16/12/2014 16:11
שלום

יצאתי לחופשת לידה שמסתיימת באמצע ינואר לאחר שהארכתי את חופשת הלידה. לפני כחודש פניתי למעסיק ואמרתי לו שאני חוזרת לעבוד לאחר שאמצע משפחתון לתינוק. מצאתי ופניתי למעסיק ושאלתי אותו האם העבודה תהייה כרגיל הוא בתגובה אמר שלחודש הקרוב יהיה לו עבודה בשבילי ולאחר מכן לצערו העבודה במשרד מועטת ולא מבטיח שיעסיק אותי. אני איני מעוניית לעבוד לחודש עבודה בלבד האם ניתן לראות בהודעתו כפיטורין
עורך דין
17/12/2014 06:55
שלום אושרה

אסור למעסיק לפטר אותך למשך תקופה של לפחות 60 יום לאחר שובך לעבודה מחופשת הלידה. מעבר לכך ובמענה לשאלתך, רק במקרה שתזומני לשימוע ולאחר שהמעסיק יתן לך מכתב פיטורין, תוכלי לראות את עצמך מפוטרת.
יגאל.
16/12/2014 13:24
אם המפעל בו אני עובד מתנגד לצירוף של עובדים חדשים לועד העובדים ומאיים בפיטורים?? איך עליי להגיב?
עורך דין
16/12/2014 16:11
שלום יגאל

איך יכול המפעל להתנגד לצירוף חברים חדשים לוועד העובדים? ההחלטה על צירוף או החלפת חברי ועד הנה של העובדים בלבד. בשביל זה יש ועד.
מנדי
16/12/2014 11:46
חוששני שלא הסברתי את עצמי נכון.
שאלתי הייתה האם חוקי לא להחשיב שעות נוספות באחוזי משרה?
בתודה מראש!
עורך דין
16/12/2014 16:10
מנדי

אחוזי המשרה שלך נקבעים לפי השעות שאתה עובד בכל חודש.
מושי
15/12/2014 23:30
האם מגיע הפרשי הצמדה וריבית להפרשי שכר של חמישים משכורות ?
עורך דין
16/12/2014 16:08
שלום מושי

התשובה לשאלתך חיובית למרות שבפועל, ברוב המקרים מעסיקים אינם מקפידים על כך ומשלמים הפרשי שכר ללא תוספת ריבית.
חיים
16/12/2014 07:30
לפני כחצי שנה התחלתי עבודה חדשה באיסוף בגדים למיחזור ממיכלים . אני נוהג ברכב מסחרי ואוסף את הבגדים יחד עם עוזר .

בחוזה העבודה יש סעיף שקובע את שעות העבודה ואת השכר תמורתו . מצויין שם שאני יעבוד 22 ימי עבודה תמורת 6500 ₪ נטו . העבודה היא מ- 6:00-16:00 והשכר כולל שעות נוספות אם יהיה צורך בכך . יום שישי אין עבודה .

לפי חישוב שלי אני נותן בחודש 22 שעות נוספות כי אני עובד 10 שעות ביום 9 שעות רגילות ושעה נוספת בכול יום. סיום העבודה מבחינת שלי מבחינת בעל העסק הוא אחת מהשניים או שאני מסיים את סידור האיסוף ואז אני נקרא למפעל לפרק את המטען אם זה לפני שלוש או שאספתי ולא נותר מקום באוטו וגם אז אני נקרא למפעל אם סיימתי לפני שלוש להמשיך עד שלוש . יש אבל מצבים שיש לי מקום באוטו וטרם סיימתי את הסידור והעבודה גולשת מעבר לשעה ארבע אז מצופה ממני להמשיך הלאה עד למילוי הרכב .

איפה כאן הגבול מבחינת השעות ? האם אני רשאי להפסיק את העבודה בארבע גם אם לא הספקתי למלא את כול הרכב ?

האם זכותי לקחת בחשבון בשעות הנוספות שאני נשאר גם את הנסיעה ממקום הסיום עד הבית שכן לפעמים אני מסיים רחוק מהבית . האם זכותי כאן לעצור את העבודה בארבע ולשוב הביתה שכן גם זה לוקח לעיתים כשעה ? האם אני כעקרון מחויבי להשאר שעות נוספות ? תודה על ההתייחסות
עורך דין
16/12/2014 16:07
שלום חיים

אתה צריך לעבוד לפי מסגרת השעות שסוכמה עם המעסיק במסגרת חוזה העבודה שלך, וכך גם לגבי עבודה בשעות נוספות. כל משתנה חיצוני אינו רלוונטי וחוזה העבודה שלך הוא שקובע את תנאי העבודה ומשכה.
אור
15/12/2014 20:45
שלום רב,
אשמח לדעת האם כאשר לעובד ניתן אישור מחלה מרופא ל- X ימים, והעובד מחליט לא למצות את כל הימים ולהגיע לעבודה מוקדם יותר - האם במקרה זה העובד מבוטח בעבודה.
עורך דין
16/12/2014 16:06
שלום אור

העסקת עובד שנמצא בחופשת מחלה / תאונה עלולה לסכן את העובד, ו/או עובדים אחרים שבארגון.

הרופא שמוציא אישור להעדרו של העובד בגלל מחלה, לוקח בחשבון שבגלל מצב בריאותו אינו מסוגל לעבוד - יש לראות באישור שניתן ע"י הרופא, כקביעה מקצועית, שהעובד אינו כשיר מבחינה רפואית לבצע את עבודתו.
חגית
15/12/2014 09:48
שלום רב,

אני עובדת במקום עבודה מזה שנה וחצי.
בתחילת דרכי כאן תפקידי היה עוזרת מנכ"ל.
אני נמצאת בחודש השמיני להריוני, ומחודש נובמבר הועברתי למילוי תפקיד אחר בתור גיבוי עד שתגיע עובדת חדשה אך היא לא הגיעה עדיין. האם זה חוקי להעביר אותי תפקיד בזמן היריון?
חייבת לציין ששעות העבודה והשכר לא נפגעו...
עורך דין
16/12/2014 09:13
בוקר טוב חגית

על פניו, חוק עבודת נשים אוסר על שינוי מסגרת העבודה של אישה בעלת ותק של 6 חודשים לפחות בתקופת הריונה. אם התפקיד שאליו הועברת אינו מתאים לך את יכולה לדרוש לשוב לתפקידך המקורי ולציין בפני המעסיק כי אסור לשנות את מסגרת העסקתך בתקופה זאת. החוק לצידך.
חגית
16/12/2014 10:22
לא דרשתי את תפקידי בחזרה מכמה סיבות:
הראשונה היא שהתפקיד שאני עושה הוא גיבוי עד שתגיע עובדת חדשה אך היא לא הגיעה..
והשניה היא שהמעסיקה שלי כבר הביאה מחליפה במקומי לחופשת הלידה.. ( 3.5 חודשים לפני)..
כך שאין לי בדיוק מה לדרוש בחזרה..
האם יש מקום לתביעה משפטית?
עורך דין
16/12/2014 10:36
חגית

יתכן מאד שיש מקום לתביעה משפטית אם זהו רצונך. בכל מקרה, על מנת לתת תשובה חד משמעית לשאלתך ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין, שיבדוק ביחד איתך את חוזה העבודה שלך, הנהלים במקום העבודה ומהות תפקידך. רק כך תוכלי לדעת בדיוק איך מומלץ להתנהל מכאן והלאה.

בהצלחה
מור
16/12/2014 09:16
לכל מאן דבעי בוקר טוב ,

אשמח לדעת מה החוק אומר ,על פרישה לגמלאות לפני הזמן ,של עובד שלא חתום על סעיף14 .

תודה מור
עורך דין
16/12/2014 09:39
בוקר טוב מור

לאיזה מגזר את שייכת? באיזה גיל ברצונך לצאת לפנסיה מוקדמת?
פרלה
16/12/2014 07:29
שלום רב,
בתחילת החודש הודעתי על התפטרותי ממקום העבודה.
נתבקשתי לשלוח מכתב סיום עבודה לצורך גמר חשבון.
בנוסף, בחודש שלפני כן הייתה טעות בתלוש השכר שלי שהתרעתי עליה לצורך תיקון.

עבר חודש ו"הטעות" תוקנה. אולם, בכלל לא הקשיבו לטענתי שמה שהיה צריך לתקן זה יום עבודה שלם שלא שולם ובמקום הכניסו לי שכר בעבור הנסיעות של אותו היום.

כעת, התרעתי שוב על הטעות ונאמר לי שהנושא בבדיקה וכנראה יתוקן רק לקראת השכר של התלוש הבא וגם זה לא בטוח, כי אין עדיין תשובה.

אני מרגישה זלזול ופגיעה לא יתכן שעל טעות שלהם אני אצטרך להמתין 3 חודשים עד לתיקונה וגם זה נתון בספק.
זוהי הלנת שכר לשמה וזה כבר לא הכסף, זה העיקרון שחברות כוח אדם חושבות שהן יכולות לשחק בנו כרצונן ושאנו נתונים בידיהן.
מה כדאי לי לעשות?!?
עורך דין
16/12/2014 09:28
בוקר טוב פרלה

דלתותיו של בית הדין לעבודה פתוחות בפני כל עובד שחש כי זכויותיו נפגעו ואם לא שילמו לך שכר את רשאית לפנות אל בית הדין לצורך הגשת תביעה נגד המעסיק. מצד שני, המדובר בתשלום עבור יום עבודה אחד ולכן את צריכה להעשות את חשבון הכדאיות בעצמך ולהחליט כיצד לפעול.
יערה
16/12/2014 09:03
שלום,
במידה ועובדת ביקשה לנצל 22 ימי חופשה, קיבלה אישור על כך מהמעסיק, ובמהלכם הייתה חולה במשך מספר ימים. האם היא יכולה לבקש לדוגמא ש17 ימים יחשבו ימי חופש, ו-5 ימי מחלה (כל עוד הביאה אישור של רופא)?

תודה
עורך דין
16/12/2014 09:26
בוקר טוב יערה

לפי סעיף 4(ב)(5) לחוק חופשה שנתית, אין להביא במניין ימי החופשה ימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה, בכפוף להצגת אישור רפואי כמובן.

מכאן שהתשובה לשאלתך חיובית ואת רשאית לבקש מהמעסיק לקזז את ימי המחלה ממניין ימי החופשה שלך.
סטודנט
15/12/2014 20:35
שלום, אני עובד ברשות ממשלתית במשרת סטודנט, בימים אלה יש סכסוך עבודה במקום בו אני עובד שהוכרז ע"י ההסתדרות כתוצאה מזה יש עיצומים וחלק מהעבודה לא מבוצעת. לאור כך הוחלט להורות לסטודנטים ברשות לא להגיע לעבודה (ובכך בעצם לא משלמים להם שכר) למרות שהעובדים הקבועים מגיעים כרגיל לעבודה ומקבלים שכר על אף שלא עושים עבודה כמו ביום רגיל. שאלתי היא האם זה תקין שאומרים לחלק מהעובדים לא להגיע לעבודה? אנחנו מגישים משמרות בתחילת החודש ומסתמכים על כך שנוכל לעבוד בימים שהגשנו כל עוד לא היתה התנגדות מההנהלה.
עורך דין
16/12/2014 09:23
שלום לך

קשה לתת חוות דעת מבלי להכיר את הנושא לעומק, את הסיבה לסכסוך העבודה, את היקף העיצומים ואת התנהלות ועד העובדים. אני ממליץ לך או לכם, לפנות להתייעצות עם נציגי ההסדתרות ו/או עם עורך דין מטעמכם.
רחל
16/12/2014 09:04
בוקר טוב לכם

יש לי שאלה לגבי אמא שלי: עובדת שהחלה לעבוד לאחר גיל פנסיה, עובדת כשנתיים, ולא מסוגלת יותר, מבחינה פיזית, לבצע את העבודה. האם זכאית להתפטר כדין מפוטרת ולקבל פיצויים? האם לצורך כך, עליה להגיש מכתב התפטרות מלווה באישור רפואי של רופא תעסוקתי או משהו כזה?
עורך דין
16/12/2014 09:19
בוקר טוב רחל

לדעתי העובדת חייבת להציג אישור רפואי באשר למצבה הבריאותי על מנת להיות זכאית לקבל פיצויי פיטורים בסיטואציה שתיארת, ולו עקב העובדה שהחלה לעבוד לאחר גיל פרישה.
שולמית זק
15/12/2014 10:24
שלום,
פנסיונר של צה"ל, ששהה 10 שנים בחו"ל. המשיך לקבל בארץ את הפנסיה מצה,ל.
חזר עתה לארץ והגיע לגיל 67. הגיש בקשה לביטוח לאומי לקיצבת זיקנה. היש מניעה שיקבל. מה עליו לעשות/לצרף על מנת לזכות בקיצבה
עורך דין
16/12/2014 09:15
שלום שולמית

כל עוד הפנסיונר עומד בתנאים הקבועים בחוק הביטוח הלאומי (אותם ניתן לקרוא בצורה ברורה באתר המל"ל) אין כל מניעה שיקבל קצבת זקנה על פי חוק.
קתי
15/12/2014 09:35
בוקר טוב

אחותי היקרה פוטרה בזמן הריון לאחר שנה וחצי במקום העבודה מבלי שניתן היתר של משרד התמ"ת לפי חוק עבודת נשים.
לפני סוף תקופת ההודעה המוקדמת אחותי עברה הפלה ואיבדה את העובר למרבה הצער. היא אומרת שבגלל הלחץ של הפיטורים שהכביד עליה מאד. השאלה האם גם לאחר ההפלה יש מקום לתביעה נגד המעסיק על הפיטורים?
עורך דין
16/12/2014 09:11
שלום קתי

לעניות דעתי, העובדה שאחותך פוטרה בזמן שהיתה בהריון היא הבעייתי ומקימה לה עילה לתביע המול המעסיק. לגבי השלכות הפיטורים על ההפלה המצערת, אני סובר שכדאי להתייעץ בנושא זה באופן פרטי עם עורך דין ולבחון האם הנושא יכול להוות עילה נוספת בכתב התביעה אם וכאשר יוגש. אין ספק כי לאחותך יש עילה להגשת תביעה כאמור.

בוקר טוב.
יולי
15/12/2014 09:26
שלום
אני עובדת שכירה כבר 7 וחצי חודשים באותו מקום עבודה. העבודה שלי לפי משמרות ומהיום הראשון שהתחלתי לעבוד אני מועסקת ב-5 משמרות כל שבוע. לפני חודש הודעתי למעסיק שאני בהריון ומאז לא היה אף שבוע שקיבלתי חמש משמרות. יותר מזה, ישנם שבועות כמו השבוע הזה שיש לי רק 2 משמרות. בשבוע שעבר 3 משמרות. זה פוגע בשכר וכמובן שבהיקף העבודה שלי. מה חוקי העבודה קובעים במקרה כזה? אילו אפשרויות יש לי?
עורך דין
16/12/2014 09:07
בוקר טוב יולי

סעיף 9א1 לחוק עבודת נשים אוסר על הפחתת היקף המשרה של עובדת בהריון שמועסקת למעלה מ- 6 חודשים במקום העבודה. אני מאמין שעליך לפנות לעורך דין מטעמך, שיכתוב מכתב ברור למעסיק, וזה יוביל אותו לשינוי דרכיו והחזרת המצב לקדמותו. בתי הדין לעבודה נוטים בצורה ברורה לטובת עובדות בתקופת ההריון, ככל שהדבר נוגע לחוק עבודת נשים וכל מעסיק בר דעת לא ירצה להתעמת מול עובדת במקרה כזה.
יעל
15/12/2014 12:48
לפני פחות משנה החברה בה אני מועסקת נכנסה לקשיים כלכליים ובעקבות כך הודיעה על מספר שינויים בתנאי העבודה.
2 שינויים לדוגמא:
- ימי מחלה- 100% שכר מהיום הראשון(18 יום סה"כ בשנה)->
תשלום על פי חוק מדינה

- הורדת 4 ימי חופשה באופן אוטומטי לכלל העובדים

נשלח מייל בנושא לכל הארגון, מעולם לא קיבלתי חוזה חדש ולא חתמתי על שום דבר, גם לא הייתה הסכמה בעל פה.

השאלה שלי היא:
אם אני מחליטה להתפטר, האם אני יכולה לתבוע בגין הרעת תנאים ולחתום אבטלה כמפוטרת?
עורך דין
15/12/2014 20:39
שלום יעל

בהחלט נשמע שהמצב המוצע מהווה הרעה בתנאי עבודה. לא ברור משאלתך מתי העובדים קיבלו את ההודעה. בכל מקרה, אני מציע לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין בטרם תקבלי החלטות כלשהן, במיוחד בכל הנוגע להתפטרות מהעבודה.
יעל
15/12/2014 20:59
המייל עם ההודעה נשלח באמצע ינואר 2014
עורך דין
16/12/2014 07:15
בוקר טוב

יעל, זאת קצת בעיה אחרי שנה לקום ולהגיד שאת רוצה להתפטר בגלל הרעת תנאים, למרות שבמשך שנה שלמה עבדת בתנאים החדשים... בכל קרה, אני ממליץ לך לבדוק את הנושא מול עורך דין בשיחה אישית ובמקביל לבדיקת הסכם העסקתך.
שאלה
עו"ד צעירה
16/12/2014 06:57
שלום,
ניתן לי צו גילוי מסמכים ועיון הדדי- האם עלי לשלוח לצד השני או רק לביה"ד את המסמכים שבגלילוי המסמכים?
האם הגשת תביעה כנגד מעסיק ופניית המעסיק באופן מידי על מנת לסיים ומוכן להעניק את מלוא הסכום באופן מידי מעיד על ראיית סיוע להפרותיו של המעסיק כנגד התובע?
תודה
גנאדי
15/12/2014 12:37
שלום,
אחרי קצת יותר מ 6 חודשי עבודה בעל העסק פיטר אותי.
האם חוץ מי הביטוח הפנסיוני מגיע לי גם פיצוי פיטורים?
תודה.
עורך דין
15/12/2014 20:40
שלום גנאדי

לעובד מפוטר מגיע לקבל פיצויי פיטורין רק עם עבד שנה מלאה או מעט פחות מכך. אחרי 6 חודשים אינך זכאי לקבל פיצויים לצערך.
צבי
15/12/2014 12:53
שלום, אני עובד בחברה יצרנית בתעשיית הברזל וכחלק מההסכם הקיבוצי מגיע לי יום בחירה בשנה. בבירור עם מדור שכר נאמר לי שאכן קיים הסכם כזה אך הוא נוגע רק לעובדי הייצור ולא לעובדי המטה (עבודה משרדית). האם זה נכון? האם כתוב בהסכם הקיבוצי שמגיע יום בחירה רק לעובדי ייצור?
עורך דין
15/12/2014 20:36
שלום צבי

לא - זה לא נכון. יום הבחירה הוא של כל העובדים בענף ולא רק של עובדי יצור.
יוסי
15/12/2014 13:52
שלום, התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש. סיכמתי על עבודה בתחילת החודש ושכר חודשי. במיקרה ה 1 לחודש היה יום שבת. המעסיק שילם לי בסוף החודש כאילו התחלתי רק ב 2 לחודש כלומר ניכה לי יום עבודה. האם זה נכון?
עורך דין
15/12/2014 20:35
שלום יוסי

לא ממש הבנתי את שאלתך. בכל מקרה, המעסיק, כל מעסיק, צריך לשלם לעובדיו עבור כל יום עבודה ואסור "לנכות" ימים ולא לשלם עבורם שכר.
מנדי
15/12/2014 16:47
האם חוקי שחברת אבטחה לא מחשיבה / סופרת את השעות הנוספות של העובד באחוזי משרה..
ועקב כך למרות שעובד עבד בסה״כ מעל ל186 שעות חודשיות עדיין לא נחשב שהוא עבד משרה מלאה... דבר כמובן המשפיע על חישוב ימי ההבראה/ חופשה/ מחלה...
עורך דין
15/12/2014 20:34
שלום מנדי

לא נשמע סביר שעובד מועסק מעל 186 שעות בחודש והיקף משרתו אינו מלא. אני מציע לך לפנות עם חוזה העבודה שלך מול חברת האבטחה לעורך דין, שיעשה סדר בבלאגן.
עינת
15/12/2014 17:24
האם כשאני נשארת בבית עם הילד החולה יום או כמה ימים מגיע לי תשלום?
עורך דין
15/12/2014 20:32
שלום עינת

על פי החוק, עובד שהוא הורה לילד שטרם מלאו לו 16 שנה יכול לזקוף מחלה של ילדו לחשבון תקופת המחלה שלו עצמו ואף לצבור כמה ימי היעדרות המותרים לו על פי חוק היעדרות בשל מחלה, ובלבד שהתקיימו אחד מהתנאים הקבועים בחוק:

בן זוגו של ההורה הנעדר מעבודתו עובד ולא נעדר מהעבודה בשל זכאותו לניצול ימי מחלה עבור ילדו או לחילופין במקרים בהם בן זוגו של הנעדר מעבודה הינו עצמאי שלא נעדר מעיסוקו – לכל היותר במשך 8 ימים במהלך השנה.

מקרים בהם הילד הינו בחזקתו הבלעדית של ההורה הנעדר מעבודה או במקרים בהם העובד הינו הורה יחיד. היעדרויות אלו לא יעלו על מספר של 16 ימים בשנה.
סהר
15/12/2014 18:05
שלום רב.
היום כמו כל פעם בשבוע המנקה הגיע אלי הביתה
אני לא הייתי בבית אז השארתי לו מפתח בחוץ (כמו תמיד)
כאשר המנקה הגיע הוא חיפש את המפתח ולא מצא .
המפתח היה מחוץ לביתי! (כאשר חזרתי הביתה חיפשתי את המפתח והוא היה שמה במקום הקבוע)
המנקה התקשר אלי ושלח הודעה אך לא יכלתי להסתכל מכיוון שאני מורה והייתי בשיעור..
אחר כך בהפסקה ראיתי שהוא התקשר חזרתי אליו והוא אמר שלא היה מפתח והוא דורש את כל הכסף של העבודה 210 שח + נסיעות.
אמרתי לו שאני מוכנה לשלם לו את הניסעות שנסע אל לא על השעות עבודה שלא עשה
אמרתי לו שהמפתח היה מחוץ מחוץ לבית במקום הקבוע והוא המשיך להגיד שאני משקר והוא אמר שמכיוון שלא עניתי לו כשהו התקשר זהו "תירוץ עלוב" ועליי לשלם לו את כל הכסף
האם מבחינת החוק עלי לשלם לו על השעות שהוא היה צריך לעבור או רק על נסיעות או אולי רק על חצי מן השעות.
אם לא הייתי מניח את המפתח במקום הייתי משלם לו על כל השעות אשר פספס אך המפתח היה במקום הרגיל.
עורך דין
15/12/2014 20:30
שלום סהר

ניתן להניח כי אם הסידור שלך עם עובד הניקיון קבוע, ובכל פעם שהוא מגיע הכל נעשה באותו אופן, הרי שאינך צריך לשלם לעובד. כאשר אין חוזה עבודה כתוב עלולים להתפתח אי הבנות וסכסוכים שכאלה. לכן מומלץ לנסח חוזה עבודה פשוט אפילו מול עובד ניקיון.
הדר
15/12/2014 19:52
שלום רב,
אני עובדת בהנהלת בנק בתפקיד מזכירה כבר 4 שנים. התחתנתי בנובמבר ויום אחרי חזרתי לעבודה הבחנתי ביחס שונה אליי מצד המנהלת הישירה. היא טענה שהבנק לא נותן קביעויות ושהבנק בצמצומים ויתכן ויפוטר. ב19.11.12 ניגשתי למנהל משאבי אנוש בחטיבתי והודעתי שאני בהריון והנפקתי אישור בדיקת דם לכך. יש לציין שהודעתי על הריוני לא קיבלתי מכתב. כשהודעתי על ההריון היחס היה מעליב. חזרתי לעבודתי ועבדתי כ3 שבועות מאחר ואני מזכירתה של מנהלת האגף יש באפשרותי לראות את המילים לצורך עבודתי קיבלתי הרשאה לכך . הבחנתי במייל שכתוב בו בבירור שעד שיגיע אישור מהתמת לסיום עבודה מבקשים ממנה לשלוח לי את השימוע בהודעה ולקבל את אישורי. יש לציין שהם לא עשו זאת כי הודעתי על הריוני. ולא ידוע להם שאני יודעת זאת. היום 14.12 קיבלתי מכתב לזימון לשימוע להפסקת עבודה. הטענות בהריון ועדין לא הבאתי אישור בדיקת דופק עוברי מיותר לציין שאין דופק עוברי בשלב מוקדם של ההריון אז סיפקתי להם אישור מרופאת נשים המאשר יש לציין שאני עובדת מצטיינת במהלך כל 4 שנות עבודתי ויש לי לכך המלצות ותעודת הצטיינות שקיבלתי כהוקרה לעבודתי. מנהלת הישירה שנתנה לי את המכתב לשימוע ביקשה ממני לעזוב את העבודה עד השימוע בנוסף העלתה טענה האומרת שאני שמשולם לי נסיעות לאיזור המרכז במשך שנתיים. למרות שמיומי הראשון בבנק אני תושבת הדרום כך התקבלתי לעבודתי בבנק וכך מצויין בתעודת זהות למעלה מ10 שנים. מה עליי לעשות אני במחלה כבר יומיים האם אפשרי לדחות את השימוע? ולהגיב בכתב לאענות שלהם.
עורך דין
15/12/2014 20:14
שלום הדר

לאור מורכבות המצב והשימוע הקרוב, אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, מכמה וכמה סיבות: ההריון שלך, אפליה אפשרית והכנה לשימוע. רק לאחר שיחה עם עורך דין מטעמך ניתן יהיה להחליט כיצד לפעול. אל תדחי את הנושא.

בהצלחה וערב נעים
לולי
14/12/2014 22:13
שלום רב,
התחלתי לעבוד במקום העבודה לפני כשלוש וחצי שנים.
בשנים 2012, 2013, שולמו לי דמי הבראה באותו החודש בו התחלתי לעבוד.
בשנת 2014 לא שולמו לי דמי הבראה. בבירור נאמר לי כי הוחלט לשלם דמי הבראה לכלל עובדי המקום רק בפברואר 2015 (כלומר יגולם במשכורת של חודש ינואר) וכך מעתה והלאה.
כששאלתי האם הסכום יכלול את החודשים מהתאריך המקורי שהייתי אמורה לקבל ועד לתשלום בפועל - נאמר לי שלא, הסכום יהיה אותו סכום כמו שהייתי אמורה לקבל מלכתחילה.

האם מקום העבודה יכול לדחות את מתן דמי ההבראה ביותר משנה? ולא לתת את הסכום המגיע לפי החודשים עד לתשלום?

בתודה מראש על המענה.
עורך דין
15/12/2014 17:22
שלום לולי

דמי ההבראה בדרך כלל משולמים לעובדים בחודשי הקיץ של כל שנה. אין זה חוקי לדחות תשלום דמי הבראה לשנה הקלנדרית הבאה.

בכל שנה יש לשלם את דמי ההבראה עבור אותה שנה, במועד שנוח למעסיק.
לולי
15/12/2014 18:37
תודה על התגובה.
מה האפשרויות הלאה לטפל בעניין, במידה והמעסיק לא משנה את החלטתו?
שכר
דינה
14/12/2014 22:32
שלום,
אני בעלת חנות והעסקתי עובדת חדשה שעבדה אצלי בסך הכול 11 יום.
מיום הראשון לעבודה הבאתי לה טופס 101 על מנת שתמלא אותו.
העובדת אינה החזירה לי אותו וכל פעם אמרה לי תירוץ אחר
" שכחתי..אני אביא לך מחר וכו'.."
כרגע העובדת אינה עובדת אצלי.
היא הגישה נגדי תביעה לעורך דין ומבקשת ממני את השכר וכמובן פיצויים.
חשוב לי להדגיש שאני כל הזמן ביקשתי ממנה להביא לי את הטופס ואת הפרטים שלה בשביל שאשלם לה את השכר שמגיע לה..
נוצר מצב שבו אני לא יודעת אליה שום דבר לא את השם משפחה, חשבון בנק..שום דבר אבל היא הגישה נגדי תביעה.
מה ניתן לעשות במצב כזה?
למי פונים וכיצד?

תודה מראש,
דינה.
RE: שכר
עורך דין
15/12/2014 17:23
שלום דינה

אם הוגשה נגדך תביעה באמצעות עורך דין, עליך להקדים ולפנות לעורך דין שייצג אותך, שכן עליך להגיש כתב הגנה תוך פרק זמן מוגבל הקבוע בחוק. פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ואל תדחי את הטיפול בנושא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ