פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: שהייה בעבודה בעת סופת שלגים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: שהייה בעבודה בעת סופת שלגים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
05/01/2015 15:10
תודה
05/01/2015 15:05
שלום,
בעקבות התחזיות לשלג בימים הקרובים-

אני עובד משמרות. האם מקום העבודה יכול לחייב אותי להגיע לעבודה מספר שעות לפני המשמרת, מחשש שבזמן תחילת המשמרת אליה אני משובץ השלג כבר יערם ולא אוכל להגיע?
במידה וכן, האם אני זכאי לתשלום בגין השעות האלה?
(אומרים לי שאני חייב לבוא לפני, שכן אם לא אגיע למשמרת ׳אשא בתוצאות׳, בידיעה שבמצב של היערמות שלג אין תחב״צ ולא אצליח להגיע - חוקי?).

בנוסף, במידה והגעתי, ובסוף המשמרת שלי אין אפשרות לחזור הביתה ואני נאלץ להישאר בעבודה, ותוך כך לבצע משמרות במקום אלה שנבצר מהם להגיע- זכאי לשתלום בגין שעות ההמתנה? האם הן בבחינת שעות כוננות?

אודה לתשובה מהירה, לפני יום רביעי...
05/01/2015 15:10
תודה
05/01/2015 15:11
שכחתי לומר כי מדובר בענף המלונאות
05/01/2015 19:00
שלום קרלו

המעסיק בהחלט יכול לבקש מעובדיו להגיע למקום העבודה מוקדם יותר עקב תנאים ידועים מראש ושונים מהרגיל. כמובן שהמעסיק יצטרך לשלם לך על שעות אלה, מרגע הגיעך ועד לסיום המשמרת.

במידה ותעבוד יותר מ-9 שעות תהא זכאי לתשלום עבור שעות נוספות.

נקווה שירד שלג ושתנאי מזג האוויר לא יצרו בעיות ותקלות כמו באירוע השלג שהיה בירושלים בשנה שעברה.
05/01/2015 20:54
תודה על התשובה.
באם איני מעוניין, או שאיני יכול מסיבות אישיות להגיע שעות ארוכות לפני תחילת המשמרת, האם ניתן לחייב אותי לעשות זאת? או לחילופין לומר לי שבמידה ולא אגיע אפוטר? (למרות שאין תחבורה ציבורית ואין אפשרות מעשית להגיע?)
06/01/2015 07:54
שלום שוב קרלו

בגדול, המעסיק אינו יכול לכפות עליך לשנות את מסגרת העסקתך למרות שברור שלאור מצב מזג האוויר ולצורך שמירה על האינטרס העסקי שלו, הוא מבקש לבצע שינוי חד פעמי. לגבי פיטורים - הרי שלמעסיק שמורה הזכות הבלעדית לפטר כל אחד מעובדיו לפי רצונו.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: שהייה בעבודה בעת סופת שלגים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ