פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 806
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליליה
04/06/2015 13:08
שאלה
בעלי עובד בחברת קיטרינג הוא עובד 9 שעות יומיות + שעות נוספות כולל ימי שישי, בימי שישי שבעלי עובד הם משלמים לו לפי יום רגיל ולא לפי שעות נוספות שנהוג בחוק היום איך אפשר לגרום להם לשלם כחוק בלי שיפטרו את בעלי מעבודה.

תודה
רנה
04/06/2015 13:05
אני סיימתי את חופשת הלידה לפני שבועיים.

אף אחד לא דיבר איתי וגם אני לא דברתי עם אף אחד מהעבודה.

בעקרון אני מעדיפה לא לחזור לשם (בעקבות התנהגות לא הולמת בשל היותי בהריון).

אך רוצה לקחת חל"ת עד שאמצא עבודה אחרת... האם פספסתי את ההזדמנות מכיוון שלא עדכנתי אותם?

תודה
אורטל
04/06/2015 13:04
לפני שלוש וחצי שנים עבדתי בשתי מלונות מרידיאן שבעה חודשים ולאונרדו שבעה חודשים בים המלח...
עבדתי דרך כח אדם שהייתי אצלם שנה וחודשיים..
אחרי שלידתי את הגדולה עזבתי את הכח אדם
השאלה שלי אם אני זכאית לפיצויים של שנה וחודשיים או לא?
מילה
04/06/2015 12:42
שלום רב,

אני בשבוע 38 ובהסכם עם המעסיק, עובדת מהבית עד ליום הלידה.
אתמול קיבלתי טלפון ממנו המבקש ממני להביא את הלפטופ שמשמש אותי בשנה וחצי האחרונות בעבודה, בשל מצוקת מחשבים, כדי שיתנו אותו לעובד אחר ובתמורה אקבל מחשב ישן ופחות חזק.

האם אני מחוייבת לכך? ראוי לציין כי לא דיברנו על עזיבה לאחר חופשת הלידה ומבחינתי תכננתי לחזור כרגיל.

תודה.
פנינה
04/06/2015 11:30
הרופאה הוציאה אותי עכשיו עכב הריון בסיכון למחלה ולאחר 30 יום היא אמרה לי להגיש שמירת הריון, השאלה שלי היא מי אמור לשלם לי על ה 30 יום האלה?
כי בעבודה שאני עובדת אמרו לי שאין לי מספיק ימי מחלה לנצל, אז מה עושים, אף אחד לא אמור לשלם לי על הימים האלה?
ארז
04/06/2015 11:17
שלום
מעוניין לתבוע את המעסיק על אי תשלום פיצויים ושעות נוספות לאורך 3 שנות העסקה.
קיבלתי הצעה ממשרד עורכי דין בתל אביב על סך 20% בתוספת מע"מ מגובה הזכייה.
התביעה סביב 100,000 ש"ח ומעלה
הסכום נראה לי גבוה מדי.
אשמח לשמוע על מחיר ממוצע לתביעות סטנדרטיות מסוג זה.
בתודה מראש
ארז
עדי
04/06/2015 08:55
האם עובדי נטבח- שוטפי כלים וכד'- מוגדרים כעובדי נקיון לגבי זכויות ?
מירי
04/06/2015 07:44
בוקר טוב,

במידה ואדם פוטר ממקום עבודתו ורוצה לחתום אבטלה .. הבנתי שהוא צריך להגיע עם תלושי משכורת של שנה אחורה בעבודה, אישור סיום עבודה ומכתב פיטורים.
השאלה הנשאלת היא כזו, למשך כמה זמן אפשרי לחתום אבטלה ואם במידה ומתחילים מקום עבודה חדש וחס וחלילה קורה בו משהו שבעקבותיו פוטרת וברצונך לחתום שוב אבטלה, האם החוק לא מאפשר?

או שיש הגבלת זמן/ תקופה בין האבטלה שחתמת לפני לבין העתידית?
ישי
04/06/2015 07:42
עבדתי בחברה מסוימת בשנים 2009-2012.

לפני כמה חודשים פנו אליי מביטוח לאומי בטענה שלא עבדתי בשנים הנל ולא שילמתי דמי ביטוח.

מאחר ולא מצאתי התלושים, והחברה נסגרה (רו"ח טען שלא עשה משכורות ואין ברשותו מידע עליהן), נאלצתי לשלם כ-3500₪ על השנים בהן כביכול לא עבדתי ולא שילמתי.

יצויין כי גם במחשבי מס הכנסה וגם בחברת הפנסיה לא רשום כל דיווח עליי בשנים הנ"ל.

בימים האחרונים ניסיתי שוב לדלות מידע מרו"ח החברה לשעבר, ונאמר לי ש"דיווח 2010 כבר יצא לאחרונה", ואכן מבירור בביטוח לאומי עלה כי עומדים כעת לזכותי 1359₪.

השאלה: כמה מסובך לקבל את ה-1359₪ בחזרה, והאם ניתן לטעון נגד רו"ח החברה שהתעכב בדיווח ובשל כך נאלצתי לשלם הרבה כסף, שכבר שילמתי בתלושים?

תודה מראש
רויטל
04/06/2015 07:40
אני שכירה עובדת במקום שלא עובד בחודש אוגוסט.

מי שממשיך עוד שנה במקום העבודה מקבל שכר על חודש אוגוסט ומי שלא ממשיך עוד שנה מקבל שכר רק עד יולי.

אני בחרתי לא להמשיך והבוס שלי ביקש ממני לכתוב מכתב הפסקת עבודה...

מבחינתי אני רוצה לכתוב במכתב שההפסקת עבודה שלי נעשת ב30/8.

אשמתי שהמקום לא עובד באוגוסט??
יהודה
04/06/2015 07:38
בוקר טוב לכם

אני עובד באבטחה ויוצא לי לפעמים להיכנס למשמרת לפני שעברו 8 שעות מנוחה מהמשמרת הקודמת.

מה החוק אומר לגבי זה? אני יודע שהם מחויבים לתת לי 8 שעות מנוחה בין משמרת למשמרת.

השאלה היא אם אני צריך לקבל יותר אחוזים במשמרת הבאה אם לא עברו 8 שעות.

תודה רבה !
אוריין
04/06/2015 07:37
בשנת 2009 תבעתי בבית דין לענייני עבודה מעסיק שלא שילם שכר. הוא לא הופיע למשפט ונפסקו עבורי פיצויים שמעולם לא קיבלתי. הבנתי בזמנו מאחר ומדובר בחברה בע"מ אין לי אפשרות לתבוע אותו אישית ומאחר והוא משך כסף לא היה לי טעם לפנות להוצאה לפועל. שאלתי היא האם יש בידי עוד משהו לעשות? או שבאמת יכול להיות שמעסיק לא ישלם שכר ולא יפצה על כך? בתודה מראש לעונים.
פזית
03/06/2015 10:05
היי,
במקום העבודה שלי מקבלים במשכורת של חודש ספטמבר תשלום דמי הבראה.

השאלה היא: אם ילדתי בדצמבר 2014 ואני חוזרת לעבודה בספטמבר מקום העבודה מחוייב לשלם לי השנה את דמי ההבראה למרות שאני חוזרת רק באותו חודש? או שאני אקבל את התשלום על השנה הנוכחית רק בשנה הבאה?
מישהי יודעת איך זה עובד
עורך דין
04/06/2015 07:32
שלום פזית

בכל מקרה דמי הבראה אינם הולכים לאיבוד. את יכולה לשאול את המעסיק מתי ישלם לך אותם וסביר שתקבלי תשובה ברורה ומחייבת.

בהצלחה
שי
03/06/2015 10:09
אני רק שאלה.
בסיום יום העבודה שכחנו ובעכבות כך אבד ארגז עם
ציוד וכלי עבודה באלפי שקלים.
האם מותר למעסיק לחייב אותנו בעלות הציוד
עורך דין
04/06/2015 07:31
שלום שי

אסור למעסיק לפגוע בשכר שלך ו/או לקזז ממנו סכומים כאלה ואחרים ללא הסכמה שלך מראש ובכתב. חוק הגנת השכר הוא שמגן עליך במקרים כאלה.

בהצלחה
דנה
03/06/2015 14:10
אני עוסקת במכירות והשכר שלי בנוי מבסיס + עמלות ממכירות. האם דמי הפיצויים יחושבו לפי כלל המשכורת או רק לפי הבסיס ?
עורך דין
04/06/2015 07:29
שלום דנה

ברוב המקרים, השכר הקובע לצורך פיצויי פיטורים אינו כולל עמלות ו/או בונוסים שאותם מקבל העובד, אלא אם מוכח כי העמלות והבונוסים הנם חלק בלתי נפרד וקבוע בשכרו של העובד.

בהצלחה
רובי
03/06/2015 14:14
המנהל שלי מסכימים על אי יכולת להמשיך לעבוד יחד.
אני בטיפולי פוריות ולכן הוא לא יכול לפטר אותי.
הצעתי לו שאוותר על תביעה אם הוא ייתן לי התפטרות + מלוא הפיצויים. הוא ביקש שאני אגיש מכתב התפטרות והוא מבטיח לתת לי את כל הפיצויים שמגיעים לי.
מה עליי לעשות כדי למנוע סיכונים בנושא ?
עורך דין
04/06/2015 07:28
שלום רובי

אני מציע לך בחום לפנות להתייעצות מסודרת עם עורך דין, שייסיע לך להגיע למצב שבו הזכויות שלך יהיו מוגנות ולא תקופחי.

בהצלחה
נעמי
03/06/2015 14:28
האם עובדת שהתחילה עבודה חדשה בהריון, זכאית לשעות הריון . או שצריך לעבד מספר חודשים קודם (כמה?)
עורך דין
04/06/2015 07:27
שלום נעמי

במידה והנך עובדת במסגרת משרה מלאה את זכאית לקבל 40 שעות על חשבון המעסיק לטובת בדיקות הקשורות להריון.

בהצלחה
רינה
03/06/2015 15:05
מורה קבועה ברשת חינוך .בעקבות צמצום משרה יצאתי לפנסיה מוקדמת בגיל 53 האים אני זכאת גם לפיצויים כלשהם?
עורך דין
04/06/2015 07:25
שלום רינה

ככל הנראה התשובה חיובית - צריך לבדוק את תנאי הפרישה שלך, ההסכם מול המעסיק וחוזה העבודה שלך.

אני מציע לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך בו באמצעות ארגון המורים.

בהצלחה
טלי
03/06/2015 15:38
כמו שהבנתי, דמי הפיצויים מחושבים לפי משכורת החודש האחרון כפול מספר השנים בעבודה.
החודש-חודשיים האחרונים היו חלשים בגלל הפיטורים,
וגם זו עבודת מכירות כך שהמשכורת אף פעם לא זהה לקודמתה. האם אפשר לעשות ממוצע שנתי כדי לקבל פיצויים ?
עורך דין
04/06/2015 07:24
שלום טלי

על מנת לבצע חישוב פיצויים פרטני צריך לפנות לחשבת שכר / עורך דין בצירוף חוזה העבודה שלך ותלושי שכר.

בהצלחה
שחר
03/06/2015 16:27
יש לי שאלה,
עבדתי במקום חדש דרך כוח אדם ואחרי חודש הייתי חולה והרופא המליץ לי על מנוחה של שבוע ואמרתי את זה לכוח האדם שמעסיק אותי אבל הם לא העבירו את זה למעסיק שלי והוא פיטר אותי כי הוא חשב שזה בא ממני ההפסקה מה אני יכול לעשות עכשיו הכוח אדם אשם אבל אני משלם על זה. תודה מראש
עורך דין
04/06/2015 07:23
שלום שחר

לא ממש הבנתי מה השאלה שלך. מותר למעסיק להחליט על פיטורי עובד בכל שלב לאורך תקופת העסקתו ובלבד שהפיטורים יתקיימו כחוק.

בהצלחה
שיראל
03/06/2015 16:28
הי , לוקחים / מחזירים אותי לעבודה בחברת הסעות , השאלה שלי האם זה לוקח יותר משעה הם צריכים לשלם ? נגיד לוקח שעה ו20 דקות להגיע לבית , האם הם צריכים לשלם על ה20 דקות האלה?
עורך דין
04/06/2015 07:23
שלום שיראל

התשובה שלילית לצערך. זוהי אחת הסיבות שלא משתלם לעבוד במקום עבודה המרוחק מהבית.

בהצלחה
טל
03/06/2015 17:41
קודם כל איך בכלל עושים דבר כזה לבן אדם?
מה אני צריך לקבל.
עורך דין
04/06/2015 07:22
שלום טל

באופן כללי, מותר למעסיק להחליט על פיטורי עובד (כל עובד) בכל שלב לאורך תקופת העסקתו, כל עוד הליך הפיטורים מתקיים בצורה תקינה וחוקית. מאחר ועבדת 36 שנים, הייתי ממליץ לך לפנות לעורך דין על מנת לבחון את הנושא לעומק.

בהצלחה
אלקה
03/06/2015 17:56
אז ככה ילדתי ב-18/12 והתפטרתי לצורך גידול הילדה בתום תקופת חופשת הלידה, נאמר לי על ידי סוכן הביטוח שהופרשו לי כספים לפיצויים / פנסיה, אך מסתבר שלפי הוותק שלי ישנו חוסר בקופה, יש לציין שעבדתי שעתי משרה מלאה 9.5 שעות ביום.

האם מגיע לי את ההפרש של הפיצויים שאין בקופה? איך זה מחושב?

אשמח לתשובה.
עורך דין
04/06/2015 07:21
בוקר טוב אלקה

כמובן שמגיע לך לקבל את ההפרש, כמו לכל עובדת אחרת שפוטרה על ידי המעסיק או התפטרה לצורך גידול הילד. המעסיק הוא זה שישלים את הסכום החסר מכיסו.

בהצלחה
א.ר
03/06/2015 18:00
אני שבוע 24 עבדתי שלושה חודשים מתוכם נחשב שעבדתי חודש וחצי. כשלקחו אותי לעבודה ידעו שאני בהריון עכשיו פיטרו אותי עקב חופש מחלה.

אך אינם רוצים לתת מכתב פיטורים או סיום עבודה דורשים ממני שאני יכתוב שאני בעצמי עזבתי. מה אני יכולה לעשות? האם באמת אין לי שום זכויות?

אני אם חד הורית יהיה אני ממש לב ובמצוקה כלכלית מאוד קשה מה אפשר לייעץ לי.

תודה.
עורך דין
04/06/2015 07:20
שלום לך

פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין הבקיא בדיני עבודה. אסור היה לפטר אותך מהעבודה ללא אישור של משרד התמ"ת. בכל מקרה אל תכתבי מכתב התפטרות ואל תעשי צעד נוסף מבלי לקבל ייעוץ משפטי.

בהצלחה
קארין
03/06/2015 18:03
שלום,

התפטרתי השבוע אני בחופשת לידה, החופשת לידה שצי מסתיימת ב-8.6 שבוע הבא, וכבר השבוע הודעתי על פיטורים לצורך גידול הילדה, יש לי 3 שאלות:

1. אני צריכה להתחיל לחתום בלשכה , תוך כמה זמן הם משלמים 90 יום המתנה או מהרגע שמסתיימת לי החופת לידה ? (8.6)

2. תוך כמה זמן מקום העבודה צריך לשלם לי פיצויים?

3. כמה זמן אני יכולה לחתום ולקבל תשלום ? עבדתי שנה ו 9 חודשים רצוף אצל אותו מעסיק
עורך דין
04/06/2015 07:18
בוקר טוב קארין

1. 90 ימי המתנה ממועד הפסקת עבודתך בפועל.
2. תוך 15 יום ממועד הפסקת יחיס עבוד מעביד.
3. בכפוף לחוק.

בהצלחה
נועה
03/06/2015 18:06
לפני כ-3 חודשים הודעתי בעל פה במקום העבודה שבסוף השנה (אוגוסט) אסיים את עבודתי. מאז המנהלת מתנכלת אליי ומתייחסת בצורה לא נעימה, היום היה לנו ויכוח בנושא העבודה ותוך כדי היא צעקה עליי שאני מפוטרת ושזה השימוע שלי, אני אמרתי לה שלא כך עושים שימוע ושנצא החוצה נדבר כמו שצריך.

שוחחנו וגם בשיחה הזאת היא אמרה לי שזה השימוע שלי והחל ממחר אני יוצאת ל-7 ימי חופשה כפויה על חשבון ימי החופש שצברתי. השאלה האם היא יכולה להוציא אותי בכוח לימי חופשה.

בנוסף בשיחת השימוע היא אמרה שכאשר אחזור מימי החופשה אקבל 18 ימי התראה מראש. העניין הוא שכל השיחה הזאת נאמרה בעל פה. בהודעות כתובות שהיא רשמה לי אחר.

כך היא נמנעה מלציין שפיטרה אותי ורשמה רק לגבי החופשה הכפויה שהיא מוציאה אותי היום.
עורך דין
04/06/2015 07:17
שלום נועה

ההליך אינו תקין - יתכן בהחלט שכדאי לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך, על מנת לבדוק לעומק את נסיבות הפסקת עבודתך.

בהצלחה
גליה
03/06/2015 18:50
עבודתי הופסקה לאחר 17 שנים. מצאתי עבודה חדשה שתחת כחודש מיום המשכורת האחרון. יש לי הזכות, אני מניחה, לחתום בחודש זה אבטלה.
השאלה היא מה תהיה זכאותי אם אפוטר מעבודתי החדשה לפני תום שנה? האם החודש שלקחתי בין העבודות יפגע בזכאותי?

תודה,
גליה
עורך דין
04/06/2015 07:16
שלום גליה

אם תפוטרי מהעבודה תהיה לך זכות לקבל דמי אבטלה בכפוף למגבלות המנויות בחוק.

בהצלחה
פזית
03/06/2015 23:10
היי,
ילדתי ב25/12/14 והארכתי את חופשת הלידה (חל״ת) עד ספטמבר.
תשלום ההבראה משולם במקום עבודתי במשכורת של חודש ספטמבר,אך כיוון שאני חוזרת בחודש זה והמשכורת הראשונה שלי תהיה באוקטובר ואני מפספסת את קבלת ההבראה.
השאלה היא-האם אני זכאית לקבל עוד השנה הבראה(למשל במשכורת של חודש אוקטובר) או שהתשלום ידחה ויתווסף לי לשנה הבאה?
איך החוק עובד במקרים מסוג זה?
מקווה שהייתי ברורה:-)
תודה מראש
עורך דין
04/06/2015 06:49
שלום פזית

היית ברורה מאד וזוהי שאלה נפוצה. תשלום דמי ההבראה אינו הולך לאיבוד ובכל מקרה תקבלי אותו. שווה בנושא זה לשאול את המעסיק, שכן הוא זה שמשלם את שכרך.

בהצלחה
עליזה
04/06/2015 01:05
עבדתי כמדריכה בהוסטל באזור ירושלים.(בתחילת העבודה התפקיד היה צריך להיות סייעת ובהמשך הורחב למדריכה,וכיון שלא היה חוזה בכתב ,ניסיתי להמשיך גם בתפקיד זה)העבודה דרשה התמסרות ועבודה מאומצת פיזית ונפשית משעה 7 בבוקר ועד שעה 15:00.בתנאים מורכבים תוך כדי הגברת דרישות /שעות על פי צורך כתוצאה ממחסור כח אדם/ארועים פתאומיים
הורי גרים בבני ברק.בעקבות ההשקעה סביב העבודה בכח וזמן,נאלצתי לעזוב את מגורי בירושלים,בהן היתה התחיבות של נוכחות בשיעורים(מדרשה),וחזרתי לתקופת נסיון של מגורים בבני ברק ,תוך כדי המשך העבודה.כשאני יוצאת בשעה 6.(מצד הנסיעות זה יצא כמעט מקביל לנסיעות משכונה בירושלים).
אחרי מס' חדשים לצערי,אבי עבר ארוע מוחי.אני בת בכורה ,ורוב העול נפל בעיקר עלי:פרוצדרות,שהות בבית החולים,טיפול בכל תהליכי השיקום.וניהול חלק מעניני הבית.
הבהרתי את המצב לעבודה.בתחילה הן התחשבו אך אח"כ דרשו חזרה למשרה שוטפת על פי הדחיפות אצלם.אך כיון שהמצב הצריך התגיסות מערכתית ,ובעל נסיון יכול להבין..פיצול זמן השהות במשמרות של שלושה בני משפחה "אמא אני ואחי..לא יכולתי לעמוד בלחץ מצידם ,והודעתי על התפטרות.
עד כה כאשר עברו 4 חדשים לא קיבלתי סיכום הכולל תשלום ימי מחלה וחופשה שלא נוצלו.
המשכורת האחרונה נכנסה באחור ,בתאריך 21 בגלל אי עבודה בתקופת חג הפסח.האם יש מקום לתבוע על הלנת שכר,והאם אוכל לדרוש פיצויי התפטרות.?
תודה רבה
עורך דין
04/06/2015 06:46
שלום עליזה
לאור העובדה שהתפטרת לא תוכלי לקבל פיצויי פיטורין מלאים אלא רק את חלקך בכספים שהופרשו לקרן הפנסיה לטובת פיצויים. ימי מחלה לא פודים בתשלום ואילו עבור ימי החופשה היית אמורה לקבל תשלום בגמר חשבון.
אדר
02/06/2015 13:09
תחילת עבודה 01/05/14
ימים א. ב,ה מ9:30- 16:00 (6.5 שעות ביום)
ברצוני לדעת אם מגיע לי על פי חוק לקבל דמי חג שבועות לפי יום שלם או חצי יום , יש לציין שעבדתי יום לפני ערב חג ויום אחרי החג .
חילולילי
03/06/2015 15:21
גם אני במצב דומה אבל לא קיבלתי תשובה מלאה.
אם תהיה לך תשובה אשמח אם תשתף אותי.

חילולילי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ