פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 754
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גאיה
16/08/2015 13:15
שלום רב, לפני 3 שנים עשיתי ביטוח מנהלי מהעבודה וסוכן הביטוח כתב שאני מרוויחה 4000 ש"ח ברוטו, מה שמעולם לא היה,המשכורת תמיד הייתה מעל 6.500 ומעלה.אני לא שמתי לב,כמו רוב האנשים מהיישוב שלא מבינים את המסמכים הללו,הוא מעולם לא עידכן לאורך כל ה3 שנים וכרגע אני באובדן כושר עבודה ומה שאקבל,אם בכלל, 3000 ש"ח בלבד וע"פ חוק אני אמורה לקבל 75% מגובה המשכורת.כרגע הוא מתקן זאת ע"י עלייה של 10% בכל חודש, מה שלא יעזור לי, כי בעוד חודש אני כבר אהייה מעל 90 יום בבית ואצטרך לקבל את 75%. מה עלי לעשות? עליו להוסיף את ההפרש נכון?זה ממש לא חוקי מה שהוא עשה!
ומי בזמן אובדן כושר העבודה אמור להמשיך ולהפריש לי פיצויים?
תודה רבה על תשובתך
עורך דין
16/08/2015 13:22
שלום גאיה

המדובר בטעות של הסוכן ושלך שכן את חתמת על המסמכים. איני יודע כיצד, אם בכלל, ניתן לפתור את הבעיה רטרואקטיבית. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה זה.

בהצלחה
גאיה
17/08/2015 15:46
תודה על תשובתך, אוכל להוכיח, במקרה הצורך, ע"י הצגת תלושי משכורת מיומי הראשון בעבודה, לפני החתימה. האם זה יספיק?כמו כן המעבידה שלי מודעת לטעות זו ועל סוכן הביטוח לתקנה, מה שהוא עושה בימים אלו, מעלה ב-10% כל חודש.
אך לגבי הכסף מהביטוח, מפני שכרגע אני באובדן כושר עבודה!אני מניחה כי יהיה עלי לעבור בירוקרטיה איומה.
אנא ענו לי.תודה
עורך דין
17/08/2015 16:00
גאיה

הבעיה היא לא להוכיח כמה כסף הרווחת בכל רגע נתון. הביעה היא שחתמת על מסמכים מול סוכן הביטוח ולפיהם את מרוויחה פחות ממה שבפועל... כאן הבעיה.

כמובן שטוב שתיקנת את הנושא פרוספקטיבית, אך לגבי תיקון רטרואקטיבי, יהיה עליך לפנות לקבלת ייעוץמשפטי פרטני על מנת להבין איך לעשות את זה הכי נכון מבחינתך.

בהצלחה
פרץ רבקה
17/08/2015 11:32
אני פרץ רבקה אלמנת עובד מדינה ,
בעלי ז"ל עבד 3 שנים בחוזה במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל לאחר 3 שנים התקבל כעובד מדינה מן המניין, ועבד 22 שנות עבודה , לפני שנתיים נפטר
במהלך 25 שנים קיבלנו דוחות כספיים ממבטחים בישמו
בגין השנים שעבד בחוזה והפריש מכספו ,לאומת פנסיה תקציבית שעובד לא מפריש, לאחר פטירת בעלי ביקשתי למשוך את הכספים מקרן הפנסיה במבטחים הוותיקה,
מנהלת הגמלאות התנגדה בטענה שהכספים צורפו לטובת הפנסיה תקציבית ולא אוכל לשחרר את הכספים . אני רוצה לתבוע את הכספים אני חושבת שהם שייכים לי אני שאירה ויש תנאים אחרים לשאירים לאומת עמית, אני רוצה יעוץ ועזרה בהכנת תביעה בבית דין לעבודה, אשמח שיחזור אליי עו"ד המתמצא בדיני עבודה ופנסיה של עובדי המדינה בהקדם תודה רבה
ויום נעים'טל' 0524243755
עורך דין
17/08/2015 15:34
שלום רבקה

אני בטוח שיש לא עט עורכי דין ששימחו ליצג אותך או להנחות אותך בתשלום, לצורך הגשת כתב תביעה לבית הדין לעבודה. תוכלי למצוא טלפונים כאן באתר או בחיפוש מהיר במנוע החיפוש.

בהצלחה
סיוון
17/08/2015 11:32
אתמול פיטרו אותי מעבודתי ועל פי מכתב הפיטורין עבודתי תסתיים ב-9.9.15. התקיים שימוע והכל בסדר. אין לי בעיה עם הפיטורין. רציתי רק להבין האם לפי חוקי העבודה אני מחויבת להופיע לעבודה עד לתאריך זה על מנת לקבל התשלום עד לתאריך הנקוב או שבמידה ואני רוצה אני יכולה לחדול מלהגיע ועדיין לקבל התשלום עד תאריך 9/9/15?

תודה מראש לעונים
עורך דין
17/08/2015 15:32
שלום סיוון

את יכולה לבחור אם לבוא לעבודה בימי ההודעה המוקדמת או שלא לבוא. מה שכן, אם לא תבואי לעבודה המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור הימים האלה.

בהצלחה
גילה
17/08/2015 11:15
שלום רב, ברצוני לדעת: אני עובדת מעט משמרות בשבוע (סטודנטית) ולאחרונה חליתי וקיבלתי כמות של ימי מחלה שלא נפלו על המשמרות עצמן. במקום העבודה נאמר לי שבגלל שלא הייתי משובצת בסידור הם לא צריכים לתת לי ימי מחלה (קיימים לי בצבירה כמות גדולה של ימי מחלה). האם זה אכן כך? תודה מראש.
עורך דין
17/08/2015 15:21
שלום גילה

לא, זה לא נכון. המעסיק אמור לשלם לך לפי ממוצע המשמרות שלך בכל שבוע. אם בדרך כלל יש לך 3 משמרות בשבוע ויש לך 7 ימי מחלה, המעסיק אמור לשלם לך עבור 3 ימים כרגיל.

בהצלחה ורק בריאות
לירז בן אבו
17/08/2015 10:46
שלום לכם

ראש השנה מתקרב ובכלל ספטמבר הוא חודש של חגים, ואני בחופשת לידה עד סוף אוקטובר. רציתי לשאול האם לפי החוק מגיע לעובדת (מעל 6 שנים ותק במקום הנוכחי) לקבל מתנה לחג כמו כל שאר העובדים או שאין חובה לתת מתנה לעובדת בחופשת לידה?
עורך דין
17/08/2015 15:18
שלום לירז

על פניו על המעסיק לתת לך מתנה לחג כמו לכל עובד/ת אחר/ת.

בהצלחה
מיס X
17/08/2015 10:10
ביררתי רבות ולא מצאתי תשובה חד משמעית לגבי השבוע או החודש בו אמורים להודיע למעסיק לגבי הריון האם שבוע 18 ? או חודש חמישי ?
מה אומר החוק היבש.
בנוסף במידה ואני עוסקת בתחום ייחודי האם אני מוכרחה עפ החוק להכשיר מחליף/ה לעבודתי . במידה וכן

במידה ובזמן ההריון הנני מעוניינת להפחית את שיעור משרתי בזמן ההריון בשל קשיים פיזיים האם אני רשאית? האם המעסיק יהיה מחוייב להחזיר לי את שיעור המשרה מאוחר יותר?
עורך דין
17/08/2015 14:48
שלום לך

על עובדת צריכה להודיע למעסיק על דבר הריונה בעת הגיעה לחודש החמישי להריון. כמובן שאפשר לעדכן את המעסיק גם קודם לכן אבל זה לא חובה. מרגע ההודעה אסור להעסיק את העובדת בשעות נוספות, בשעות המנוחה השבועית ובעבודת לילה, אלא אם העובדת הסכימה לכך מרצונה ולצורך שעות נוספות - עליה להתיג אישור רפואי המתיר זאת.

בהצלחה
עבד הייטק
17/08/2015 09:35
שלום רב,

הנני שכיר בחברת סטארטאפ.
בחוזה העבודה שלי מצויין כי אני זכאי לאפציות בחברה (מצויינים, מספר האופציות, האחוז שלהם, תקופת ההבשלה והצוק)

השאלה שלי - כיום, משהסתיימה תקופת ה״צוק״ - האם אני צריך/חייב/אמור לקבל חוזה ״כתב אופציות״ בנפרד מהחוזה?
מה אני אמור לעשות אם אני מעוניין לעזוב את החברה ואני כבר זכאי לחלק מהאופציות?
עורך דין
17/08/2015 14:27
שלום לך

במצב הדברים יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, על מנת לקור את חוזה העבודה שלך ולהבין כיצד יש לפעול. לא ניתן לייעץ בנושא מעל גבי הפורום.

בהצלחה
עובד קבלן
17/08/2015 09:24
שלום רב

האם עובד קבלן זכאי ליותר ימי מחלה מעובד חברה ?

והאם אני שמועסק ע"י חברה שנותנת בין השאר שירותי מיקור חוץ ומוצב בחברה אחר , נחשב עובד קבלן ?
עורך דין
17/08/2015 14:26
שלום לך

לא. לכל העובדים אותם זכויות לפי חוק.

בהצלחה
יגאל
17/08/2015 09:21
אני עובד 5 שנים במשרד משעה 8:00 - 17:30 ,
מהשבוע המעסיק החליט / קבע שאני צריך להישאר יום אחד בשבוע עד 18:30 לפחות..הוא לא מתכוון לשלם שעות נוספות אלא דורש שנתחיל את יום העבודה מאוחר יותר.
האם הוא יכול לחייב אותי להתחיל לעבוד שעה מאוחר יותר?
האם מותר לי לסרב להשאר את השעה הנוספת?
האם זה נחשב הרעת תנאים?
תודה מראש על העזרה.
עורך דין
17/08/2015 14:20
שלום יגאל

על פניו לא מקובל לבצע שינוי חד צצדי בהסכם העסקה של של עובד. למרות שאיני משוכנע לחלוטין שהמדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית במקרה זה, אם הנושא כה מפריע לך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
נוגה
17/08/2015 09:18
שלום,
כידוע לי לכל אישה הריונית מגיע על פי חןק בין 20-40 שעות בתשלום מהמעסיק עבור ביצוע בדיקות .
אני עובדת במשרה של 6 שעות 5 ימים בשבוע לכן 40 שעות זה שעות הבדיקה עבורי.
ולשאלתי,במידה ולאחר הבדיקה לצורך העניין העמסת סוכר...אינני חשה בטוב . האם אני זכאית לקבל תשלום עבור השעות ששהייתי בבדיקה? או שמה חייבת להגיע לעבודה לאחר הבדיקה? ובעניין העדרות בהריון , במידה ואין לי ימי מחלה שצברתי/חופשה ונעדרתי יום אחד כי לא הרגשתי טוב בגלל ההריון,אני זכאית לתשלום עבור יום זה?
אשמח לתשובה בהקדם :)
תודה ויום טוב.
אשמח
עורך דין
17/08/2015 14:19
שלום נוגה

כפי שאת מבינה וכתבת, השעות הנן לצורך בדיקות הקשורות להריון ולא מעבר לכך. אם את לא חשה בטוב בקשי מהרופא אישור מחלה. המעסיק מחוייב לשלם רק עבור שעות שנועדו נטו לצורך הבדיקה וברוב קופות החולים ובתי החולים נוהגים לתת לעובדות אישור על הבדיקה התחום בזמנים - בדיוק לצורך כך.

בהצלחה
לילך
17/08/2015 13:51
אני עובדת כבר שלוש + שנים במקום עבודה ברשת קניות יצאתי לשמירת הריון בחודש מרץ שמתי לב שבתלושים שקיבלתי אחרי הוותק שלי נעצר.

כשפניתי להנהלת חשבונות נאמר שהוותק נעצר וישתחרר רק אחרי הלידה נאמר שזה כמו מחלה מה שלא נשמע לי הגיוני .

ממה שהבנתי וותק אמור להמשיך רגיל ולא להיעצר
מה נכון ?
לילי
17/08/2015 13:49
צהריים טובים

אם עבדתי במשך שנתיים וחצי במקום עבודה מסויים ומיד התחלתי עבודה חדשה. אני בחודש רביעי...האם אהיה זכאית לקבל דמי לידה מלאים? אם כן איך יחשבו לי אותו רגיל לפי 3 חודשים אחרונים?
ריקי
17/08/2015 13:43
שלום רב,

אשמח לעזרתכם בסוגיה הנ"ל: אני סגרתי מול המעסיק שלי על שכר חודשי אך בפועל הוא הוריד לי מהשכר בימים בהם יצאתי מוקדם יותר ואין לי חוזה חתום מולו.

ביקשתי עשרות פעמים אך הוא לא הכין, המעסיק הינו דתי שלא מרבה לפתוח את העסק בחגים, ולשאלותי

1.האם במצב כזה בערבי חג וחג הוא צריך לשלם לי על יום שלם גם אם עבדתי פחות שעות וכנ"ל לגבי חג? האם הוא מחוייב לשלם על החג? (לא עבדתי בחג ראש השנה )
כנ"ל לגבי פסח וסוכות האם בערב חג מגיע תשלום מלא ? ועל כמה ימים.

2. אני אמורה לתת 9 שעות עבודה ליום האם המעסיק רשאי לחשב 100% מחלה כ-8 שעות ולא כ-9 שעות. ביום הראשון אני יודעת שלא מגיע כלום ביום השני - שלישי 50% וברביעי 100% אך המעסיק חישב זאת על בסיס 8 שעות.

תודה לכם .
אליאנה
17/08/2015 13:34
שלום,

לא מוצאת חוק חד משמעי אז אשמח אם תוכלו לעזור לי,
א. מה הנוהל לתשלום ימי חגים לעובד משמרות שעובד מעל 3 חודשים?

ב. עד איזו שעה ביום שישי זה עדיין נחשב ליום חול ומתי מתחילים לחשב שעות שבת?

כמו כן אשמח לדעת:

ג. מה התנאים המינימליים שעל המעביד לספק לעובד (מים?, אוכל?)

ד. מה תוקף הגשת תביעה בנושאי שכר - לאחר כמה זמן זה כבר התיישנות?

ה. האם חוקי לדרוש הודעה של חודשיים מראש על התפטרות ע"פ חוזה (מה תופס? החוזה או החוק).
גבריאל
16/08/2015 21:20
לא מזמן התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש. עלות הנסיעות היומית שלי בתחבורה ציבורית עומדת על כ-20 שקלים אך התברר לי כי המקום מחזיר רק 13.80 ש"ח ביום.

מחיפוש באינטרנט מצאתי שהחזר נסיעות מקסימלי עומד נכון להיום על 26 שקלים (בערך) ליום. מהי המשמעות של החזר מקסימלי? האם המעסיק מחויב להחזיר לי את הסכום המלא? (ניתן לגבות עלויות בעזרת קבלות). חשוב לציין כי הודעתי למנהל עוד במעמד הראיון איפה אני מתגורר.
עורך דין
17/08/2015 11:23
שלום גבריאל

המעסיק מחוייב לשלם לכל עובדת את עלות הנסיעה בתחבורה ציבורית, בדרך הקצרה והזולה ביותר, ממקום המגורים לעבודה וחזרה - עד לתקרה של 26.4 ש"ח לכל יום עבודה. זוהי זכות שלא ניתן להתנות עליה ובמצב הדברים שאתה מתאר, זכותך לבקש השלמת דמי נסיעות רטרואקטיבית.

בהצלחה
מורן
16/08/2015 21:28
היי זומנתי לשימוע היום כשאמרו לי שמחר תהיה תשובה סופית אבל כבר עודכנתי מראש שאני מפוטרת כמובן ברמזים גדולים מאווד כל תהליך השימוע נעשה בגלל שזה החוק לפי מה שמנהל טוען אני אמא לחמישה מגיל 6 עד שנה כאשר האחונות תאומות אני עובדת במקום כארבע שנים עברתי שפ שתי הריונות חזרתי ישר לעבוד לאחר חופשת הלידה אפשר להגיד שאכן היו לי המון חיסורים לפעמים גם יותר משבוע בחודש שעות העבודה שלי הם משמונה לשלוש הסיבה העיקרית לפיטורין והוא אמר שחור על גבי לבן זה אך ורק החיסורים שלי שהם רק בגלל הילדים שיהיו בריאם הוא יודע שאני עובדת טובה וציין את זה נתתי את המיטב למקום העבודה השאלה אם זה חוקי לפטר בגלל סיבה כזאת ילדים
עורך דין
17/08/2015 11:21
שלום מורן

לכל מעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר את מי מעובדיו, לפי שיקול דעתו, וכפי שברור לך: כל עוד הליך הפיטורין תקין והעובד המפוטר מקבל את מלוא הזכויות המגיעות לו או לה לפי חוק.

בהצלחה
יאיר
16/08/2015 21:47
שלום רב בהמלצה של רופאה תעסוקתי הורדתי את נפח העבודה שלי מ 5 ימי עבוד ל 4 ימי עבוד. ולכן המעסיק שלי הוריד לי את השכר שלי בהתאם . השאלה האם אני אמור להמשיך לקבל את המשכורת שהייתה לי כשעבדתי 5 ימים גם עכשיו (היות וההפחתה של נפח העבודה היינה רפואית )?
עורך דין
17/08/2015 11:20
שלום יאיר

כמובן שלא.

בהצלחה ורק בריאות
יונתה לוי
16/08/2015 22:07
שלום רב,
אני מעסיקה עוזרת בית, אחת לשבועים 5 שעות. ביום הבחירות היא באה לעבודה ועכשיו היא טוענת שזהו יום בחירה ומכיוון שעבדה בכל זאת מגיע לה תשלום על יום נוסף.
האמנם?
בכל מה שהצלחתי למצוא על זכויות של עוזרות בית העובדות משרה חלקית לפי שעות לא נזכרו ימי בחירה.

תודה
יונתה
עורך דין
17/08/2015 11:19
שלום יונתה

אין חוק שקובע כי צריך לשלם לעובדים שכר כזה או אחר ביום הבחירות, למרות שנהוג בהחלט לשלם לפחות 150%-200% לעובדים באותו יום.

בהצלחה
חנן שפייזמן
17/08/2015 09:55
האם על המעביד לשלם את המס שיחול על תשלום הפיצויים והכספים הנלווים?
ש.ג
16/08/2015 21:19
לאחרונה סיימתי את עבודתי בחברה כלשהי בה שימשתי כמורה לאנגלית. ה"הכשרה" לתפקיד הסתכמה ביומיים של לימודי הזמנים ויחיד-רבים, כל השאר למדתי בעצמי.
לאחר כחודש הבנתי שזה לא כל כך מתאים לי וביקשתי לעזוב, הכל היה בסדר גמור עד שקיבלתי את תלוש המשכורת - שם ראיתי שהורידו לי 1200 ש"ח "קנס".
עכשיו הם דורשים שאשלם את הקנס (איני זוכר אם חתמתי על כך בחוזה, הם לא מוכנים לשלוח לי אותו, ובכל מקרה מדובר בסעיף לא חוקי אם אני זוכר נכון), ובינתיים לא שילמו לי את השכר של חודש יוני. מה ניתן לעשות? יש לציין שוב שלא עברתי שום קורס או הכשרה, אלא יומיים הדרכה עם בעלת המקום. תודה.
עורך דין
17/08/2015 08:10
שלום לך

אם חתמת בחוזה העבודה שלך על אישור לניכוי תשלום עבור הכשרה משכרך במקרה של התפטרות לפני פרק זמן מסויים, הרי שיתכן והניכוי חוקי (יש לבדוק שהוא מידתי לעלות ההכשרה). מאידך, אם לא חתמת על מסמך כזה זה לא חוקי ואסור לנכות משכרך קנס / תשלום כלשהו לפי חוק הגנת השכר.

בהצלחה
נאדר
16/08/2015 21:16
בשבתות מקום העבודה משלם לנו 200%- במקום 150% לפי החוק. אבל במקביל אנחנו לא מקבלים שעות נוספות. האם העובדה שהם נותנים לנו 200% במקום 150% משחררת אותם מלשלם על שעות נוספות?

ואם אני מעיר להם לגבי זה הם יכולים להחליט להוריד את השכר ל150% כפי שמצוין בחוק או שזה נכנס תחת הלנת שכר?
עורך דין
17/08/2015 08:08
בוקר טוב נאדר

אם ובמידה ואתה עובד יותר מאשר 9 שעות ביום שבת החישוב צריך להיות כדלקמן: עבור שתי שעות העבודה הראשונות הראשונות מעבר ל-9 שעות עבודה בשבת, אתה וכל עובד אחר זכאים לתשלום של 125% כפול 150%. מעבר ל-2 השעות הנ"ל הנכם זכאים לתשלום של 150% כפול 150%.

בהצלחה
נופר
16/08/2015 20:49
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ללא כרטיס עובד ולכן השעות עבודה שלי נכתבו על ידי המעסיק לפי הודעות סמס בהן כתוב את השעות עבודה. בדרך חזרה הביתה מהעבודה התעלפתי ופונתי לבית חולים באמבולנס, לאחר יממה שוחררתי הביתה עם חופש מחלה, הודעתי למעסיק על מה שקרה ועל כך שאני לא יוכל לעבוד בימים לאחר מכן, שבוע אחרי ששלחתי לו סידור עבודה הוא לא ענה לי ואף חסם אותי מהפלאפון שלו, שלחתי לו הודעות והוא התעלם, בעשירי לחודש לא קיבלתי את המשכורת אלא רק יום אחרי, המשכורת לא שולמה במלואה והמעסיק מסרב לבדוק איתי את העניין אין לי איך לתקשר איתו כי כל מספר שאני מתקשרת אליו ממנו הוא חוסם אותי לאחרונה דיברתי איתו היום והוא אמר שנבדוק את העניין ומה שחסר הוא ישלם לי רק בעשירי הבא שאלתי למה והוא ניתק וחסם גם את המספר הזה, מה אני צריכה לעשות ? תודה רבה .
עורך דין
17/08/2015 08:04
בוקר טוב נופר

עליך להוציא למעסיק מכתב דרישה לתשלום שכר. אם לא יענה למכתבך תוכלי לפנות (גם לבד) אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר כנגד המעסיק.

בהצלחה
סיגל
16/08/2015 20:47
שלום רב,
נרשמתי כבר פעמיים לדמי אבטלה בארבע שנים האחרונות.
טרם חלפו ארבע שנים מהפעם הראשונה מתוך הפעמים , יחד עם זאת באף אחת מן הפעמים הנל לא סיימתי את מכסת הימים.
בפעם הראשונה חתמתי לכ שלושה שבועות ובפעם השנייה לחודש.
לאור האמור לעיל האם אני זכאית לדמי אבטלה חוזרים למרות שחתמתי כבר פעמיים בתוך פחות מארבע שנים? כשסך הימים אותם קיבלתי היה פחות מחודשיים בשני הפעמים יחד? בנוסף בפעם הראשונה שחתמתי הייתי בת פחות מ35 ואילו היום אני מעל 35
תודה מראש
עורך דין
17/08/2015 08:03
שלום סיגל

על פניו את זכאית לקבל דמי אבטלה אבל תשובה מדוייקת ומוסמכת תוכלי לקבל בלשכת התעסוקה כמובן.

בהצלחה
אורי
16/08/2015 20:04
עובדת עיריה מזה כ28 שנה חלתה וועדה רפאית לעובדי מדינה החליטה שהעובדת אינה כשירה להמשיך לעבוד ברשות בתפקידה הנוכחי ובכל תפקיד אחר נקבעה. לה נכות של. 77 אחוז לצמיתות האם מגיע לה פיצויים ומה אחוזי הפנסיה שאמורה. לקבל תודה
עורך דין
17/08/2015 08:02
שלום אורי

התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי הנה התפטרות בדין מפוטר ומזכה את העובדת בפיצויים מלאים ובכל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה ורק בריאות
אושרית
17/08/2015 07:47
1. אם אני עובדת במס' עבודות גם שכירה וגם עצמאית. האם אני יכולה לצאת לחל"ת מעבודתי כשכירה כי זה בשעות הבוקר ולהמשיך בעבודתי כעצמאית שזה בזמני הפנוי בלילה? לצורך טיפול בילדה מבלי שיפגע בזכויותי? כלומר ישמור על מקום עבודתי.

2. האם מחשבים את החל"ת מסיום החל"ד או מתחילתו?
המון תודה!
עורך דין
17/08/2015 08:01
שלום אושרית

אין כל בעיה לצאת לחל"ת מעבודתך כשכירה, מיד בתום החל"ד. זכרי כי בעת חל"ד אינך יכולה לעבוד כלל, גם לא כעצמאית. מאידך, בעת חל"ת את יכולה לחזור לעיסוקייך כעצמאית ללא בעיה חוקית.

בהצלחה
נ.ת
16/08/2015 19:17
אני בת 41 ונמצאת בטיפולי פוריות, עובדת בעבודה הנוכחית שלי כ-4 שנים ולאחרונה המעסיק הודיע לכולם על מהלך של איחוד חברות מה שמחייב התייעלות ובעקבות כך גם פיטורים.

קיבלתי הזמנה לשימוע וזאת למרות שהודעתי מראש על כך שאני נמצאת בטיפולי פוריות.

האם המעסיק יכול לפטר אותי? תהליך שכזה מחייב ייצוג של עורך דין או שאפשר גם אחרת?

מבולבלת מאוד.. תודה מראש לעוזרים.
עורך דין
17/08/2015 08:00
שלום לך

המעסיק אינו יכול לפטר אותך בזמן טיפולי פוריות מבלי לקבל אישור של משרד התמ"ת מראש. אני ממחיץ לך לפנות בהקדם - לפני השימוע - להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת להיערך לשימוע. יש להקליט את השימוע וכמובן שיש להסביר לנוכחים בשימוע כי את נמצאת בתקופה של טיפולי פוריות. כמובן שניתן להגיע לשימוע כשאת מלווה וממיוצגת על ידי עורך דין מטעמך.

בהצלחה
דרור
16/08/2015 19:10
שלום לכולם

אני עובד בחברה פרטית בתחום ההייטק. ביום חמישי האחרון המעסיק העביר באמצעות דוא"ל לכל עובדי החברה מסמך רשמי שכולם נדרשים לחתום עליו, לפיו מדי פרק זמן לא מוגדר, יוכל המעסיק לשלוח מספר עובדים אקראי לבדיקות פוליגרף במכון פוליגרף פרטי כלשהו. המסמך מאשר את הסכמתנו להבדק ואת הסכמתנו לכך שהמעסיק יוכל לעשות כל שימוש חוקי בתוצאות הבדיקה. כמובן שטרם חתמתי. מה דעתכם על המסמך הזה?
עורך דין
17/08/2015 07:58
שלום דרור

אין לעובד כל חובה להסכים לעבור בדיקת פוליגרף, כל עוד אינך מועסק במסגרת בטחונית ו/או בשירות המדינה. מאידך, יש להבין כי מרבית העובדים כנראה יחתמו על המסמך, מאחר ומקום העבודה חשוב להם ואין להם מה להסתיר, בעוד שמי שלא יסכים לתחום על המסמך ימצא את עצמו "על הכוונת" של המעסיק.

בהצלחה

בהצלחה
דניאל
16/08/2015 19:06
ערב טוב

אני עובדת שכירה באולם אירועים. בעל האולם יכול לתת למלצרים משכורת בתאריך 15 לחודש ובצ׳ק דחוי ל 21 לחודש ? יוצא שאני מקבלת צ'ק ב 15 ל 21 והכסף נפתח בחשבון ב 24 .. הגיוני ?
עורך דין
17/08/2015 07:56
שלום דניאל

המדובר על הלנת שכר פר אקסלנס. המעסיק, אולם אירועים או כל מעסיק אחר, חייב לשלם לעובדים שכר לכל המאוחר עד ה-9 לחודש העוקב לחודש בו עבדת ולא יום מאוחר יותר. המצב שאתה מתאר אינו חוקי בעליל.

בהצלחה
התפטרות
מיכאלה
16/08/2015 18:07
שלום
אני עובדת במקום עבודה כבר 19 שנה. ומעוניינת לעזוב האם מגיע לי פיצויים
עורך דין
17/08/2015 07:55
שלום מיכאלה

כל עוד אינך מתפטרת בדין מפוטר לפי אחת העילות המנויות בחוק, תוכלי לשחרר את הכספים שהצטברו לקרן הפנסיה שלך לאורך השנים לטובת פיצויים - למרות שמבחינה כלכלית אין בכל כל היגיון. התייעצי עם סוכן ביטוח או יועץ מס לפני כן, על מנת להבין את המשמעות הכלכלית של פידיון הכספים לאחר 19 שנות עבודה.

בהצלחה
מיכאלה
16/08/2015 18:05
שלום רב אני חליתי נגמרו לי ימי המחלה וימי החופשה ממי אני מקבלת תשלום. יש לי ביטוח מנהלים
עורך דין
17/08/2015 07:54
שלום מיכאלה

אם את חולה ואין לך ימי מחלה צבורים לא תקבלי תשלום עבור היעדרות מפאת המחלה.

בהצלחה ורק בריאות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ