פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 733
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מורה מתוסכל
08/09/2015 10:02
אני עובד כמורה בעסק פרטי שמלמד תלמידים שופת. התלמידים משלמים למכון לפי שעות אקדמיות (45 דקות). לעומת זאת, המכון משלם למורים כמוני לפי שעות רגילות (60 דקות). זאת אומרת, למשל - סטודנת שלומד איתי שעה וחצי שילם למכון עבור 2 שעות (פעמיים 45 דקות) ואני קיבלתי משכורת של שעה וחצי. האם זה הוגן, האם זה חוקי?
עורך דין
08/09/2015 17:25
שלום לך

הקשר של המעסיק מול הלקוחות שלו (התלמידים) אינו קשור לשכר שלך ולא צריך לעניין אותך. מה שצריך לעניין אותך הוא חוזה העבודה שלך והסיכום שלך לגבי תשלום שכר מול המעסיק. שים לב כי בכל עסק, המעסיק מרוויח מהלקוחות הרבה יותר מאשר הוא משלם לעובדים - אחרת לעסק אין הצדקה קיומית.

בהצלחה ושנה טובה
אדל
08/09/2015 09:44
אני עובדת בחברה כחודש וחצי קצת יותר.. על שכר גלובלי. האם התשלום בחגים הוא תשלום על חודש מלא? לפי מה שקראתי אין קשר לותק
עורך דין
08/09/2015 17:24
שלום אדל

תשלום עבור חגים מגיע לעובדת רק לאחר שצברה ותק של 3 חודשים לכל הפחות ולכן עם ותק של חודש וחצי לא תקבלי תשלום עבור החגים בכל מקרה.

שנה טובה וחג שמח
דימה
08/09/2015 09:13
עבדתי בחברת אבטחה בתור סייר (רכב) כשנה וחודשיים. רציתי לעזוב ולקבל פיצויים. דיברתי עם מנהל ישיר הוא אמר לי להתפטר וככה אקבל מענק פרישה או מענק עזיבה. כמובן שזה לא קרה עד עכשיו - כמעט שנה. האם יש חוק לזה שחייבים לשלם? התפטרתי לבד כי הם לא באמת מפטרים עובדים. פשוט גורמים להם לעזוב בעצמם.

תודה!
עורך דין
08/09/2015 17:23
שלום דימה

פיצויי פיטורים שמורים לעובד שפוטר ביוזמת המעסיק ולא למי שהתפטר. אם היו לך סיכומים אחרים מול המעסיק והוא לא עמד בהם, אתה יכול לפנות להגשת תביעה כנגדו, והכל בהנחה שיש לך הוכחות לסיכומים מול המעסיק.

בהצלחה ושנה טובה
ליאל
08/09/2015 09:10
בוקר טוב

יש לי שאלה לגבי תשלום נסיעות, עד כה גרתי במרחק של כ-10 דקות ברכב (באוטובוס נסיעה של 40 דקות) מהעבודה וקיבלתי תשלום חופשי חודשי של העיר של 246 ש״ח. עכשיו עברתי דירה והמרחק עלה ל-30 דקות נסיעה האם ע״פ חוק המעסיק חייב להעלות את שכר הנסיעות ואם כן לפי מה מחושב? מציינת שנוסעת ברכב פרטי שלי.

תודה מראש
עורך דין
08/09/2015 17:21
שלום ליאל

המעסיק מחוייב לשלם לך דמי נסיעות לפי הקבוע בחוק ולא מעבר לכך. יש לשלם לפי עלות נסיעה מהבית לעבודה וחזרה, בדרך הזולה ביותר בתחבורה ציבורית (על פי רוב = חופשי חודשי) ובכל מקרה לא מעבר לתקרה הקבועה בחוק.

את כמובן יכולה לנהל מו"מ מול המעסיק ואם תגיעו להסכמות אחרות, יש לעמוד בהן. החוק הוא כפי שציינתי.

בהצלחה ושנה טובה
דודי
08/09/2015 09:09
אני עובד בהוסטל של אוטיסטים, ובמסגרת העבודה אני מלווה את חברי ההוסטל (בירושלים, שכונת רמת אשכול) אל התעסוקה שלהם.

מדובר בהסעה אל מחוץ לתחומי ההוסטל (סוף עין כרם). בסוף הליווי אני נדרש לחכות עוד כ-30 שעה עד להגעת הסעה שתחזיר אותי לירושלים.

מתי מסתיימת המשמרת?
עם סיום הליווי?
עם הגעת ההסעה שתחזיר אותי לירושלים?
בזמן ההגעה של ההסעה חזרה לירושלים?
עורך דין
08/09/2015 16:53
שלום דודי

זמן הנסיעה מהבית למקום העבודה וממקום העבודה בחזרה הביתה אינו נחשב לזמן עבודה והמעסיק אינו אמור לשלם עבורו שכר.

שנה טובה ובהצלחה
אילה
08/09/2015 09:08
בוקר טוב.
אם אני מתפטרת ממקום עבודה כשאני בחודש שישי (3 חודשים לפני תאריך הלידה המשוער) כשאני עובדת במקום שנה וחצי, האם אהיה זכאית לחופשת לידה כשיגיע הזמן ופיצויים כלשהם?
עורך דין
08/09/2015 16:39
שלום אילה

את זכאית לחופשת לידה מלאה, כן, רק האם בדקת את כל האפשרויות והחלטת כי הדבר הנכון והחכם לעשות הוא להתפטר במהלך ההריון ולא לאחריו?

בהצלחה בכל מקרה
רן
08/09/2015 15:35
על פי חוק מה הסכום שאותו המעסיק צריך לשלם לעובד שכיר המשתמש ברכבו הפרטי?
אמיר
08/09/2015 15:20
שתי שאלות
1. האם ניתן לקבל דמי לידה לפי משכורת האם גם כשהאב מתחלק בחופשה (החל מהשבוע השביעי נניח) כלומר להגיש דמי לידה מלאים לאם ולא להגיש לאב.
2. בלידת תאומים, ובמידה ומאריכים את החופשה מ14 ל17 שבועות, האם זכאים לדמי לידה עבור 3 השבועות האחרונים? במידה וכן, האם הדבר נכון אם האב התחלק בחופשה?
יניב
08/09/2015 15:10
שלום רב,

אנו נהגים העובדים בחברת הסעות, המעסיק הנוכחי עומד לפנות את מקומו למעסיק חדש,ככל הידוע לנו במידה ואנו עוברים למעסיק החדש נשמרות זכויותינו, המעסיק הנוכחי מוכן להוסיף נספח לחוזה העבודה ובו הוא מציין כי תנאי העסקתינו אצל המעסיק החדש תישארנה כפי שהיה עד כה,האם מבחינה משפטית אנו יכולים לשוחח עם המעסיק החדש? החשש שלנו הוא שלא ישתנו תנאי העסקתינו לדוגמא: אנו עובדים 12 שעות ביום,מה יקרה אם המעסיק החדש יפצל לנו את שעות העבודה דהיינו 6 שעות בבוקר ו6 שעות בערב?העברה לשכר שעתי במקום חודשי וכו...

בתודה מראש
מיקי
08/09/2015 15:03
שלום רב...
אני מקבל שעות נוספות כל חודש ברוטו 1500 והבנתי שיצא חוק חדש שמורידים גם מזה
לק.לפנסיה. ופיצויים.
והאם ביטוח לאומי מכיר בזה כשאני חותם על דמי אבטלה?
תודה מראש מיקי
מירי
08/09/2015 12:45
שלום רב,
עבדתי לפני כמה שנים אצל מעסיק 1 (6 חודשי עבודה) שלא הפריש לי תשלומי פנסיה מאחר ולא ידע/לא יידעתי אותו שיש לי קופה פעילה. בעקבות אי ההפרשות הקופה שהייתה לי נסגרה ומעסיק 2 גם לא שילם לי (9 חודשי עבודה).
פניתי למעסיקים והם ישלמו לי באופן הבא:
המעסיק הראשון עבור 6 חודשי העבודה, המעסיק השני עבור 3 חודשים העבודה האחרונים.

להבנתי, ישנם 2 אופציות:
1. חובת העדכון בעניין קרן פנסיה היא על העובד:
כלומר המעסיק ה-1 לא אשם שלא הפריש לי מאחר ולא יידעתי אותו. אך בגלל שע"פ חוק הייתה לי קופת פנסיה פעילה וכן הגיע לי אז הוא מוכן להפריש.
אך מכיוון שהוא לא האשם בזה שנסגרה לי הקופה הוא לא חייב לשאת באי ההפרשות של המעסיק ה2 עבור החצי השנה הראשונה.
המעסיק ה-2 פועל ע"פ חוק שמוכן לתת לי רק את ה3 חודשים האחרונים – שהרי לא הייתה קופה פעילה.
לסיכום: אם הייתי מעדכן את המעסיק ה-1 על קופת הפנסיה, הוא היה מפריש לי וכתוצאה מכך גם השני ולכן אני אמור לספוג את אי ההפרשה.
2. חובת הבדיקה בעניין קרן פנסיה היא על המעביד:
כלומר המעסיק ה-1 אשם שלא בדק שיש לי קופת פנסיה פעילה ולא הפריש לי ולכן מסכים להפריש עבור החצי שנה בה עבדתי. בנוסף, מכיוון שהוא האשם בזה שנסגרה לי הקופה הוא חייב לשאת באי ההפרשות של המעסיק השני.
המעסיק השני פועל ע"פ חוק שמוכן לתת לי רק את ה3 חודשים האחרונים – שהרי לא הייתה קופה פעילה.
לסיכום: אם המעסיק ה-1 היה בודק לגבי קופת הפנסיה והיה מפריש - כתוצאה מכך גם השני היה מפריש ולכן המעסיק ה-1 אמור לספוג את אי ההפרשה.

שאלתי היא - מהי האופציה הנכונה? האם עובד חייב לעדכן את המעסיק שיש לו קופת פנסיה פעילה או האם זו אחריות המעסיק לבדוק אם יש לעובד קופה פעילה ולהפריש לו?

אם האופציה השנייה היא הנכונה אני מעוניינת להגיש תביעה, האם אפשר דרככם?

תודה מראש,
מירי
אור
08/09/2015 08:32
שלום אני עובדת רשות מקומית כ-18 שנה. 17 שנים עבדתי משרה מלאה וקיבלתי אחזקת רכב מלאה. לפני כ-4 שנים חליתי וישבתי בבית במשך 3 שנים לפני כשנה חזרתי לעבודה לחצי משרה בהוראה רופא תעסוקה ובעבודה הורידו לי את החזקת הרכב ל-.50% האם תקין? כמו כן עבור כל יום שנעדרתי מהעבודה הורד לי מהשכר בהתאם האם החישוב נכון.
עורך דין
08/09/2015 09:07
שלום אור

על פניו החישוב מדוייק שכן נהוג להוריד את השכר ושאר הזכויות ב-50% כאשר היקף המשרה קטן ב-50%. יש בכך היגיון בהחלט.

רק בריאות ושנה טובה
פיצויים
נוה
07/09/2015 20:59
בוקר טוב
לאחר 4 שנות עבודה במשכורת לפי שעות, אני רוצה להגיש את התפתטרותי בגלל שהתנאים לא מתאימים לי יותר (הם לא מעלים את השכר וזה רשום בחוזה). בחוזה לא רשומים תנאים מסויימים לגבי נושא פיטורין.

האם הפיצויים שנצברו בקופת הגמל מגיעים לי אם אני מתפטרת? אם כן, האם אני צריכה לדרוש אותם ומתי אני יכולה לקבל אותם?
תודה
עורך דין
08/09/2015 09:06
שלום נוה

בעת התפטרות מרצון המעסיק משחרר את קרן הפנסיה שלך וזכותך לפדות את הכספים שהצטברו לצורך פיצויים, למרות שאין בכך כל היגיון כלכלי.

בהצלחה ושנה טובה
עמית
07/09/2015 20:23
שלום. אני עובדת במקום עבודה כבר כשנתיים וחצי. השכר הוא שעתי לכן הימים אינם קבועים. רציתי לחשב את מספר ימי החופשה המגיעים לי לפי התלושים, אך רק בארבעת תלושים האחרונים מופיעים מספר ימי העבודה בחודש... איל אוכל לחשב את שאר החודשים ?
עורך דין
08/09/2015 09:00
שלום עמית

החישוב נעשה בהתאם לחלקיות המשרה שלך. חשבי כמה שעות את עובדת בחודש, וצאי מנקודת הנחה שמשרה מלאה הנה 186 שעות עבודה חודשיות וכך צבירת ימי החופשה בהתאם לחלקיות המשרה.

בהצלחה
עפרה
07/09/2015 19:40
שלום, אני עובדת כמנהלת חשבונות כ 3 שנים במפעל, במהלך ה3 שנים נאלצתי לקחת ימי מחלה, הבוס שלי הוריד לי יום מחלה כיום חופש ולא כיום מחלה... ולצערי כבר הגעתי חמכסת החופשה וכרגע אני במינוס די גדול, עכשיו כל ימי החופש שאני לוקחת יורדים על חשבוני בכדי לצמצם את המינוס, היום החליט הבוס שלי שהוא מוריד לי במשכורת 4 ימי חופש כדי לצמצם את המינוס, וכביכול לא לקחתי 4 ימי חופש, הוא קבע בלי להתייעץ איתי, הסברתי לו שאני מעדיפה שיוריד לי בהדרגה ואז הצטמצם לי המינוס. האם זכותו להוריד לי על דעתו ימים או שצריך להודיע לי מראש? :(
עורך דין
08/09/2015 08:58
שלום עפרה

מדוע המעסיק הוריד ימי חופשה במקום ימי מחלה? האם לא היו לך ימי מחלה צבורים וביקשת ממנו לעשות זאת? בהנחה ועשה זאת על דעת עצמו ולמרות שיש לך ימי מחלה צבורים זאת התנהלות לא חוקית וזכותך לדרוש את תיקון המצב. רצוי להתנהל בנושא זה מול המעסיק בכתב ולא בעל פה.

שנה טובה ובהצלחה
אאא
07/09/2015 18:19
חמתי עבדה עד 2011 לתחת משכורת נמוכה פחות מ6000 היא יכולה להגיע בקשה על השנים הקודמות
עורך דין
08/09/2015 08:56
שלום לך

יש לבדוק את הזכאות בפניה לחשבת שכר, יועץ מס ו/או רואה חשבון.

בהצלחה
אופירה
07/09/2015 18:12
היי

אז ככה... אני חותמת בלשכת תעסוקה וקיבלתי סירוב על מעסיק שאמר לי שהוא לא צריך עובדים האם זה חוקי? לציין שהמעסיק בכלל לא קיבל אותי השיחה התקיימה בטלפון בלשכת התעסוקה היום התקשרו ואמרו שיש לי ועדת ערער על אותו סירוב אני לא הגשתי תביעת ערער בלשכת תעסוקה לפי הבנתי מהם שהם הגישו מסמכים בשמי ללא ידיעתי קבעו תאריך ועדה ללא ידיעתי. עד כמה מותר להם לעשות את כל התהליך הזה בלא ידיעתי? תודה
עורך דין
08/09/2015 08:56
שלום אופירה

לפי מה שאני מבין המעסיק סרב לקבל אותך לעבודה, וזאת זכותו וסיבותיו שמורות עמו. לא הבנתי מה הבעיה בלשכת התעסוקה - שהרי את לא סירבת לעבודה...הסבירי זאת בלשכה. לא צריכה להיות בעיה בנושא.

בהצלחה
דוד
07/09/2015 17:06
שלום.
פיטרו אותי מהעבודה, עבדתי בחברה שנה וחצי.
משלמים לי חודש התראה מוקדמת, אבל חודש הזה אני לא נמצא בעבודה ולא עובד.

האם בחודש הזה אני צובר יום חופש וימי הבראה?
עורך דין
08/09/2015 08:55
שלום דוד

חודש ההודעה המוקדמת הנו חודש עבודה רגיל לכל דבר ועניין ויחסי עובד מעביד נמשכים לאורכו כרגיל על כל המשתמע מכך מבחינת הזכויות שלך.

שנה טובה ובהצלחה
יעל
07/09/2015 16:43
אם פוטרתי ובהודעת הפיטורין נמסר לי כי הפסקת העבודה מיידית וכי תשולם לי תמורת הודעה מוקדמת לתקופה של עד תאריך X - מתי ניתוק יחסי עובד מעביד ? האם ביום ההודעה או בתאריך X שעד אליו משולם שכרי ?
שאלה נוספת: האם המעביד חייב לשלם עבורי ביטוח לאומי בתקופת ההודעה המוקדמת גם אם איני עובדת ?
עורך דין
08/09/2015 08:53
שלום יעל

ימי ההודעה המוקדמת מתחילים להפסר קלנדרית מיום מתן הודעת הפיטורים. וכן, לאורך תקופת ההודעה המוקדמת את נחשבת לעובדת לכל דבר ועניין וגם לצורך תשלומים לביטוח הלאומי ולפנסיה.

בהצלחה ושנה טובה
איתן
07/09/2015 16:37
שלום,
האם נער בן שעובד במכולת/מעדניה זכאי לפי חוק לקבל החזר נסיעות למרות שהוא מגיע באופניים לעבודה?
לציין כי אין חוזה עבודה וכי המעסיק משלם לו מעט יותר מאשר שכר המינימום לנוער בגילו.
עורך דין
08/09/2015 08:52
שלום איתן

עובד שאין לו הוצאות נסיעה לא אמור לקבל החזר הוצאות נסיעה.

בהצלחה ושנה טובה
רותם
07/09/2015 16:22
1. אני עובדת ראשון-חמישי, התאריך לידה משוער הוא 13.9.15, אני במחלה מיום חמישי 3.9, בתלוש יש לי 6 ימי מחלה, אם האישור מחלה הוא מה 3.9-10.9, שישי-שבת לא נחשבים כימי מחלה, נכון? זאת אומרת מבחינת התשלום, 3.9 הוא היום הראשון שעליו לא משלמים, ומיום ראשון 6.9 ישלמו לי 50% וכן הלאה לפי החוק? או, מכיוון שיש את שישי-שבת באמצע התשלום שלי ייפגע?

2. במידה ולא אלד במשוער, זה ערב ראש השנה, האם מגיע לי לקבל תשלום על ימים שני ושלישי, חג ראש השנה? למרות שבפועל אהיה במחלה?

תודה מראש
עורך דין
08/09/2015 08:51
שלום רותם

1. ימי מחלה נספרים קלנדרית - כולל שישי שבת.

2. ככל הנראה לא.

בהצלחה ולידה קלה
שאלה ביחסי עוב...
07/09/2015 15:55
עובד ששיחה בינו לבין המעביד בעניין מקצועי לא יחסי אנוש שלא נעמה לו קם ועזב את מקום העבודה באמלצע היום המעביד התקשר אליו והוא אינו עונה
מה דין חוקי עובד ומעביד בעניין ? תודה
עורך דין
08/09/2015 08:51
שלום לך

על פניו נראה כי העובד החליט לנטוש את מקום העבודה ולהתפטר. יש להוציא לעובד מכתב מסודר שמסביר כי המעסיק רואה בפעולתו כהתפטרות ואם לא יענה למכתב או יחזור למקום העבודה לאלתר התפטרתו תכנס לתוקף על כל המשתמע מכך מבחינה חוקית.

בהצלחה
סשה
07/09/2015 15:49
שלום,

אני עובדת מלצרית בבית מלון דרך כוח אדם בשכר מינימום הרגע היתקשרו אליי מכוח אדם ואמרו שקרתה טעות ושילמו לי 30 שח לשעה ושהם יקחו בחזרה את הכסף במשכורת הקרובה שזה יוצא בערך 2500 שח האם זה חוקי? הריי זאת טעות שלהם ..
עורך דין
08/09/2015 08:49
שלום סשה

טעויות יכולות לקרות ואם המעסיק שילם לך כספים שלא מגיעים לך תצטרכי להחזיר אותם, כפי שהיית מצפה שיקרה במצב הפוך.

בהצלחה
קובי
06/09/2015 17:49
שאלתי האם בצבירה של 25 שנה ושישה חודשים אני זכאי לקבל את החלק היחסי של השנה האחרונה בחישוב אחוזים לפנסיה
כלומר אחוז אחד מתוך שתיים לשנה
תודה
עורך דין
07/09/2015 08:52
שלום קובי

לא ממש הבנתי את שאלתך. המעסיק אמור להפריש כספים לפנסיה בכל חודש שבו אתה מועסק ללא יוצא מן הכלל.

בהצלחה
קובי
07/09/2015 15:34
השאלה היא כזאת
צברתי 50% פנסיה עד חודש מאי
אם יצאתי לגמלאות בחודש נובמבר
האם אקבל אחוז נוסף על החלק היחסי של השנה לקצבת פנסיה
עורך דין
08/09/2015 08:49
בוקר טוב קובי

יש לפנות בנושא זה להתייעצות עם רואה חשבון או חשבת שכר על מנת לבצע חישוב מדוייק של הזכויות שלך.

בהצלחה
שירה
07/09/2015 15:47
בתאריך ב-16.6 התחלתי לעבוד דרך חברת כ"א אדם בחברה ממשלתית כנציגת שירות.

חתמתי על חוזה שבו נאמר שהפרויקט יימשך עד לחודש אוקטובר.

במעמד הראיון נאמר כי יש אופציה להמשיך לאחר סיום החוזה.

ההתנהלות מול כל הנציגים הייתה זוועתית, חברה אחרת זכתה במכרז הביאו לנו עובדים אחרים שנחנוך אותם בלי לספק לנו מה קורה איתנו.

פחות משבוע הודיעו לנו שאנחנו מסיימים לעבוד וכי עובדי חברת הכ"א שממנה אני הגעתי טענה כי נמשיך לעבוד דרך החברה שזכתה.

הינו כולנו בראיון עבודה לפני כיותר משבוע, וכל יום מושכים ומורחים אותנו.

מיותר לציין כי כולנו ללא עבודה בתקופה של חגים שבקושי חוזרים אלינו וכי חברת הכ"א התחייבה בע"פ לעזור ולספק לנו עבודה ואינה עושה כך ומשאירה אותנו באוויר.

האם יש עילה לתביעה?
עורך דין
08/09/2015 08:48
שלום שירה

לא הצלחתי להבין האם פיטרו אותך או שאת עדיין עובדת. אם חתמו איתך על חוזה עבודה עד לחודש אוקטובר על פניו יש לכבד את החוזה ולהעסיק אותך לפי התנאים שלו.

בהצלחה
ינון
07/09/2015 14:53
שלום, האם מותר למראין עבודה לשאול האם עשיתי צבא? לשאול כמה זמן? לדרוש להציג תעודת הערכה או כל תעודה צבאית אחרת?
כל זה למרות שאין כל קשר לצורך המתבקש של העבודה. והאם מותר לו להחליט על פי נתון זה האם לקבל אותי לעבודה?
זו לא הפליה? האם אפשר לתבוע בגינה?
תודה
עורך דין
08/09/2015 08:46
שלום ינון

כל עוד לנושא שירותך הצבאי אין כל קשר למהות המשרה, אין סיבה לשאול שאלות בנושא ו/או לדרוש אסמכתאות כלשהן.

בהצלחה
נדיה
07/09/2015 14:16
שלום רב,
לפני כ-4 חודשים עשו לי שימוע ורק השבוע זימנו אותי לקבל את מכתב פיטורים. אני נכה 60% עבדתי משרה 75% . האם זה חוקי לפטר אותי בצורה כזאת?
אשמח מאוד לקבל תשובה. תודה
עורך דין
08/09/2015 08:45
שלום נדיה

בעייתי מאד לתת לעובדת מכתב פיטורים 4 חודשים אחרי שימוע. יש לשלקול פניה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ענבר
07/09/2015 13:09
היי, האם מותר למעסיק לכפות ימי חופשה בין מועד הזימון לשימוע למועד השימוע ולא לשלם עבור ימי עבודה אלו? האם זה לא אומר שכבר החליט לפטר וכי אין טעם של ממש להגיע לשימוע?
עורך דין
08/09/2015 08:44
שלום ענבר

ניתן להוציא עובדת לחופשה כפויה בהנחה שיש לעובדת ימי חופשה צבורים, שאז יש לשלם עבור כל יום חופשה לפי החוק. אם אין לך ימי חופשה צבורים המעסיק לא יכול לכפות עליך לצאת לחופשה. כמו כן, לא ניתן להשעות עובד מהעבודה ללא תשלום שכר וללא סיבה מאד מוצדקת.

בהצלחה
ייעוץ משפטי דחוף
07/09/2015 12:48
שלום רב,
אני כרגע בחודש החמישי להריוני, ואני במו״מ לגבי עבודה חדשה.
מה הדין? האם עלי לספר כבר בראיון עבודה שאני בהריון? האם עלי לחכות עד שאתקבל ואתחיל לעבוד קצת ואז לספר שאני בהריון?
מוסרי זה קצת מפריע לי לא לספר מראש, אבל אני רוצה לפעול על פי החוק.
אודה לתגובתכם בהקדם על מנת לדעת אייך להמשיך ולפעול מול המעסיק.
תודה
עורך דין
08/09/2015 08:43
שלום לך

מומלץ לפעול לפי הרגשתך הפנימית ולספר למעסיק כי את בהריון. אין טעם להסתיר זאת. במהלך ראיון עבודה אסור לשאול אותך שאלות הנוגעות לנושא ההריון, שכן זה לא רלוונטי לעבודה, אך מן הראוי לספר זאת לדעתי ובעיקר לאור העובדה שאת בחודש החמישי.

בהצלחה
פיטורים
חגית
07/09/2015 12:22
שלום אני מועסקת כסטודנטית בתור עובדת מדינה
הודעתי למעסיק שלי שאני עוזבת במהלך שבוע מכיוון שסיימתי את התואר והחוזה שלי מסתיים בסוף החודש.
והשבוע איבדתי את כרטיס העבודה שלי.. והיא ביקשה ממני ללכת לבית ולא להגיע אם לא אמצא את הכרטיס.
היא אמרה הכל בע"פ. הקלטתי.
האם מומלץ לבקש ממנה בכתב על כך שהיא לא מעוניינת שאגיע מכיוון שעלות כרטיס זה 80 שח?

האם אקבל על כך ימי הודעה מוקדמת?
לא היה שימוע ולא מכתב פיטורים מבחינתם אך אני הודעתי בע"פ ובכתב שלא אחדש את החוזה מכיוון שסיימתי את לימודיי
אשמח לתשובה
עורך דין
08/09/2015 08:41
שלום חגית

על פניו המדובר על פיטורים שלא כדין. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולשקול את הכדאיות הכלכלית שבהגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ