פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 709
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רבקה
20/10/2015 10:22
עובד שמקבל שכר בסיס מידי חודש לפי עמלות של מכירות אין לו מס' ימים ומס' שעות קבועות כיצד צובר את ימי החופש לפי מה?

תודה על השרות
מחכה ליעוץ
עורך דין
20/10/2015 10:26
שלום רבקה

צבירת ימי חופשה שנתית הנה לפי היקף המשרה והוותק של העובדת ולא לפי אופן תשלום השכר.

בהצלחה
קרן ע.
20/10/2015 10:20
זקוקה לתבנית חוזה העסקה עבור פועל בינין .
אשמח לקבל קובץ /הפניה .
תודה מראש
עורך דין
20/10/2015 10:25
שלום קרן

על מנת לנסח חוזה עבודה לפועל בניין או לכל עובד אחר יש לפנות לעורך דין ולא לחפש קיצורי דרך.

בהצלחה
ניסים
19/10/2015 18:10
שלום שאלה בנוגע לפיצוין
אם אני עובד שעתי עם עמלות שזה בסיס פלוס אחוז מסך המכירות ובונוסים על פריטים מסוימים וכבר עובד כשנתים ועשרה חודשים אבל בשנים שעברו הייתי מקבל יעדים חודשיים אבל בשלב מסויים ליפני כשנה הפסיקו לתת לנו יעדים ועברה כמעט שנה אך המשכורת צנחה בכ 1200 שח לפי איך יחושב הפיצוי
עורך דין
20/10/2015 10:15
שלום ניסים

ברוב המקרים עמלות ו/או בונוסים אינם נכללים בשכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורין, אלא אם חוזה העבודה שלך קובע אחרת או שהתקיימו תנאים מיוחדים בעניינך.

בהצלחה
סבינה
16/10/2015 16:03
במסגרת תפקידי בעבודה קיבלתי מכשיר טלפון מעבודה והשתתפות מעסיק בחבילה. לאחר 6 שנים התפטרתי. מסרתי את המכשיר והסים לנציג , אך לא השכלתי לקבל אישור מסירה בכתב. לאחר מספר חודשים שאני כבר לא עובדת בארגון גיליתי שאני עדיין מחויבת דרך כרטיס אשראי על החבילה. יצרתי קשר עם נציג של מעסיק בבקשה להפסיק את התשלומים , אך נעניתי שכיוון שהם לא מוצאים את המכשיר והסים הם לא ינתקו את הקו. הם דורשים שאני אחזיר את המכשיר והסים שכאמור כבר לא ברשותי.
פניתי לברת סלולר, אך אמרו לי, שכיוון שהקו בבעלות המעסיק לא ניתן לנתק את הקו וכל התנהלות מולם צריכה להיעשות דרך מעסיק
האם אני יכולה להורות לחברת האשראי להפסיק את התשלומים? האם מותר להם עדיין לחייב אותי על שירות שאני לא מקבלת?
מה אתם ממליצים לעשות כדי לסיים את הפרשה?
עורך דין
19/10/2015 10:06
שלום סבינה

אם הקו והמכשיר בבעלות המעסיק ואת החזרת אותם בסיום העסקתך, אין כל סיבה שתשלמי עבורם כמובן. מומלץ לפנות אל המעסיק בכתב ולהסביר את הנושא, על מנת לנסות לסיים את הפרשה בדרך מכובדת ובהסכמה.

בהצלחה
סבינה
19/10/2015 10:19
תודה רבה על התשובה. אני כבר פניתי לנציגי המעסיק גם בכתב וגם בעל-פה. הם מתעקשים על החזרת המכשיר והסים. השאלה האם הפסקת התשלומים לחברת סלולר היא חוקית במקרה זה. יש להדגיש , שבעצם הלקוח של חברת סלולר הוא המעסיק ולא אני.
סבינה
19/10/2015 09:34
מקפיצה
עורך דין
19/10/2015 17:57
שלום סבינה

איני מכיר לפרטים את ההסכם שלך מול המעסיק בנושא, אך ההגיון שלי אומר שאין כל סיבה שתשלמי עבור קו טלפון שאינו בבעלותך ואינו בשימושך.

בהצלחה
ציפי
19/10/2015 08:04
בוקר טוב!
אני עובדת במקום עבודתי כעשר שנים לפני כעשרה חודשים נולדו לי תאומים מקסימים , לפני הלידה עבדתי הרבה שעות נוספות ימי שישי ואפילו שבתות כך שמשכורתי היתה די גבוהה ידעתי שכשאחזור לעבוד לא אוכל לעשות זאת וכשחזרתי לעבודה לפני כשלושה חודשים הודעתי זאת למעבידי אמרתי לו שאוכל לעבוד ראשון עד חמישי מהבוקר ועד השעה שלוש בצהריים ואכן עד לחגים עבדתי כך ואז עם תחילת החגים הוא התחיל להוריד לי ימים ושעות וכיום אני עובדת רק כעשר שעות שבועיות מה לעשות במצב כזה? והאם זה יפגע לי בפיצויים ובפנסיה?
אשמח לתשובתכם
תודה ויום טוב
ציפי
עורך דין
19/10/2015 17:56
שלום ציפי

כמובן שהקטנת היקף המשרה פוגעת ברבות מן הזכויות שלך. מומלץ לבדוק מול המעסיק מדוע הדבר נעשה ואם צריך, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולות אקטיביות בנושא.

בהצלחה
פיצוין
ניסים
19/10/2015 17:53
ישנם גם כוד סוגיה בגדר תעלומה
ימי חופש לא מומשו
ימי מחלה שלא מומשו
וימי הבראה של השנה הנוכחית כאשר כל תחילת עבודתי היא חודש דצמבר שנת 2012
עורך דין
19/10/2015 17:54
שלום ניסים

אם כך, באפשרותך לכתוב מכתב דרישה למעסיק לבד או באמצעות עורך דין. אם לא יענה לדרישתך הלגיטימית, תוכל כמובן להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
לין
19/10/2015 02:55
שלום החברה שלנו נירכשה על ידי מעביד חדש
האם המנהלים צריכים להגיש לנו כעובדים חוזי עבודה חדשים?
האם אני זכאית לפיצויים גם כשאחליט בעצמי לעזוב עקב המצב החדש?
כנראה שם החברה לא משתנה אבל המעביד משתנה - האם זה נקרא גם החלפת מעביד?

מדובר בחברה פרטית שלא ממש באה לקראת זכויות העובדים אני חוששת שאם באמת מגיע לי הזכות בעת החלפת מעביד לעזוב עם פיצויים אז שלא אפספס את זה!כי הם לא טורחים לעדכן אותנו כלום ברכישה עצמה
עורך דין
19/10/2015 17:53
שלום לין

בעת החלפת מעסיקים ישנן שתי אפשרויות עיקריות:

1. פיטורים על ידי המעסיק הראשון על כל המשתמע מכך וקליטה כעובדת חדשה (אם תרצי) אצל המעסיק החדש.

2. שמירה על רצף זכויות ומעבר לעבודה תחת המעסיק החדש כהמשך רציף להעסקתך בחברה על ידי המעסיק היוצא.

בהצלחה
מחפש אהבה 27
18/10/2015 23:31
שאלה לעורכי הדין כאן ומי שיכול לעזור לי בסוגיה אני עובד במקום מסוים עם הסכם קיבוצי שבן היתר נתנה לנו הטבה תוכנית חיסכון הבעיה שהמעסיק נותן מסמכים בשביל לפנות לבנק ולי הוא לא נתן רק שאני פניתי למעסיקי הוא נתן מסמכים והבהיר כמעסיק הוא לא מחויב לדווח לעובד על זכוכיותיו כעובדים בהסכם קיבוצי האם בזה שמעסיקי לא נתן לי את המסמכים הדרושים לפתיחת החיסכון הוא צריך לשלם רטרו אקטיבית שנה אחורה מה החוק קובע החוק לטובתי הוא טובתו
עורך דין
19/10/2015 17:52
שלום לך

יש לבחון ולקור בעיון אתההסכם הקיבוצי הרלוונטי. מן הסתם, אם ההסכם הקיבוצי קובע זכויות מסויימות לעובדים, חובת המעסיק לממש את הזכויות ואם לא עשה כן, באפשרותך לתבוע את מימושן רטרואקטיבית. קרא את ההסכם הקיבוצי הרלוונטי לתחום עיסוקך ומצא בו את התשובות לשאלתך.

בהצלחה
דורית
18/10/2015 22:53
שלום שאלתי היא כך:
עבדתי כ11חודשים וכרגע אני בתאונת עבודה קרוב לחצי שנה יש לציין שהמעסיק לא פיטר אותי והוא גם שילם לי הבראה השאלה שלי אם מגיע לי פיצויים

בתודה מחכה לתשובה
עורך דין
19/10/2015 17:50
שלום דורית

אם המעסיק לא פיטר אותך למה שיגיע לך לקבל פיצויים?

נסי להסביר את כוונתך טוב יותר.

בהצלחה והחלמה מהירה
ניסים
19/10/2015 17:48
שאלה נוספת ישנו גם העיניין שלא סגרתי שלוש שנים מה בדבר הבראה לשנה שלא ניגמרה
ומה ניתן לעשות עם כל הימיי מחלה שלא מומשו וגם ימי חופש
עורך דין
19/10/2015 17:49
שלום ניסים

אין מה לעשות עם ימי מחלה שלא נוצלו. מאידך, ימי חופשה שצברת ניתן לפדות בתשלום בעת סיום יחסי העבודה וערכית גמר חשבון מול המעסיק.

בהצלחה
ים
18/10/2015 21:43
שלום
אני רוקחת העובדת בבית מרקחת ואני בחודש השישי להריון. אופי העבודה הוא בעמידה וממש מתחיל להיות לי קשה.
לא ניתן לשבת על כיסא כשיש לקוחות (ויש תמיד) בגלל אופי העבודה.
לא ידוע לי על תפקיד חלופי בישיבה שניתן יהיה להעביר אותי בתקופה זו.
מה החוק אומר ? מה מקובל ?
תודה
עורך דין
19/10/2015 17:48
שלום ים

פני לבדיקה של רופא תעסוקתי והמלצותיו יחייבו את את המעסיק שלך. סביר בהחלט כי העבודה בבית המרחקת תעשה בעמידה כל עוד יש לקוחות בחנות.

בהצלחה
אני
18/10/2015 21:33
שלום,
אני עובדת בנק (קבועה) - כלכלנית מספר שנים. מהרגע הראשון שהתחלתי לעבוד בבנק עבדתי כ- 8 שעות (בסניף שלא עובד פיצול. סניף שעובד פיצול עובד בין השעות 8-13:00, 15:00-18:30 בערך). כיום חל שינוי בסניף, ואין צורך בתפקידי עוד בסניף.מעבירים אותי למקום אחר בבנק (אותו תפקיד).
שאלתי היא האם הבנק יכול לאלץ אותי לעבוד שעות פיצול אם אינני רוצה או אינני יכולה? האם יש חוק שמגן על זכויותיי בעניין שעות העבודה?
עורך דין
19/10/2015 17:47
שלום לך

יש לבחון בקפידה את חוזה העבודה שלך על מנת לענות על שאלתך. כמו כן, יש לבחון האם בעצם העברתך לסניף אחר ובשינוי שעות העבודה אין משום הרעה בתנאי העבודה שלך. לצורך 2 אלה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
יסמין
18/10/2015 21:08
שלום,
לאחרונה התפטרתי מעבודת שטח בשכר גלובלי. האם על היום האחרון לעבודה, בו איני בשטח, אלא רק מגיעה למשרדים לצורך טפסים והזדכות על ציוד - אני מקבלת שכר כעל יום עבודה או שהוא מקוצץ לי מהשכר הגלובלי?
המון תודה.
יסמין
עורך דין
19/10/2015 17:46
שלום יסמין

כל עובדת צריכה לקבל שכר מלא מהמעסיק עבור כל ימי העבודה שלה, ויום העבודה האחרון אינו יוצא מן הכלל במקרה זה.

בהצלחה
שושנה עורף
18/10/2015 21:05
האם חובה לשלם לעוזרת בית עבור חג (למשל ראש השנה) כאשר החג נופל ביום השבועי שלה והיא כמובן התבקשה שלא לבוא. היקף העבודה הוא מספר שעות בשבוע ביום קבוע. ואם כן מה קורה במקרה של עוזרת בית שאינה יהודיה? לפי איזה חג משלמים לה ?
עורך דין
19/10/2015 17:46
שלום שושנה

אם המדובר על עובדת שעתית אין צורך לשלם לה כל עוד לא עבדה בערב החג ויום למחרת החג. לא כל שכן כאשר המדובר על עובדת שאינה יהודיה - אז אין צורך לשלם לה עבור חגים יהודים.

בהצלחה
אלכס
18/10/2015 19:29
ערב טוב.יש לי שאלה חשובה.אני עובד כסוהר בטחון בבית סוהר קציעות.מתחילת שנה אצלנו במחוז דרומי ובמיוחד בקציעות יש תופעה מוזרה כלפי הסוהרים .מכריחים אותנו לעשות ניודים(תגבורים)בעבודה,מדובר על 24 שעות חודשיות נוספות שאנו מחוייבים לעשות וכל זה לא קשור למצב בטחוני במדינה או מצבי חרום בבית סוהר.

השאלה שלי האם זה חוקי להכריח אותנו לתת משמרות נוספות בחינם?האם יש לזה חוק כל שהוא?ואיך מטפלים בתופעה הזאת?
עורך דין
19/10/2015 17:44
שלום אלכס

יש לבדוק את חוזה העבודה שלכם. סביר להניח כי ניודים כאמור אינם מתבצעים בניגוד לחוק.

בהצלחה
ניסים
19/10/2015 17:42
שלום וברכה
אני עובד במשרה של מכירות כאשר שכרי נבנה על בסיס שעתי עמלות מכירה ואחוז מסך המכירות שלי
אני עובד באותה החברה כבר שנתיים ותשעה חודשים כאשר מחר אני אמור לקבל מכתב פיטורים בעבר שכרי היה גבוהה בכאלף וכמה מאות שקלים יותר איך אוכל לדעת מה יהיה החישוב לפיצוין
קרן
19/10/2015 17:40
כל שנותיי הרווחתי מכובד כרווקה שעות תיקניות ושכר נאה.

בעקבות נישואיי ב"ה ומעבר דירה למחוז אחר. נאלצתי לעבוד במקצוע לי אך ללא שעות תיקניות ושכר מתחת למינימום.

כבר בתחילת שנה שעברה נכנסתי להריון, מה שגרם בסופו של דבר שהשלושה חודשים האחרונים לפני היציאה לחופש הגדול וללידה...הסכום הכספי היה זעום מאד.

1- איך אני גורמת לכך שדמי האבטלה שלי יחושבו ע"פ שנים עברו ולא ע"פ 3 החודשים האחרונים ללידה?

2- האם עלי להחתים את המעסיק האחרון זאת למרות שהועסקתי ללא שעות תקניות? (וממילא הוסכם שאין לי תנאים סוציאליים) או שעלי להחתים את מעסיקים משנותיי עברו לפני הנישואין?

תודה מראש
אורטל
19/10/2015 17:35
אני עובדת שתי עבודות והמעסיק העיקרי שלי החליט להוריד לי באחוזי משרה בגלל שיש לי עבודה נוספת
על פי חוק האם זה אפשרי ותקין?
ש.ג
19/10/2015 17:33
ברצוני לשאול שאלה שלדעתי קשורה בדיני עבודה, לא ממש סגור על העניין. לאחרונה התקבלתי לעבוד במקום כלשהו (בית קפה/מסעדה) ונאמר לי לפני העסקתי כי יצא חוק חדש שמחייב במקומות עבודה מסויימים מעובדים גברים להביא תעודת יושר בדבר הטרדות מיניות, יענו - לראות שאין להם עבר פלילי בגדר הטרדה מינית

רציתי לדעת אם יש תכלס אמת בדבר, האם יצא באמת חוק כזה ולמה לא כל המקומות בארץ בעצם משתמשים בו?

תודה
דודי
19/10/2015 17:30
היי,

עבדתי קרוב לשנה אצל מעסיק (היו לי 12 תלושי משכורת, אך לא השלמתי שנה שלמה), שפיטר אותי רגע לפני על מנת להתחמק מתשלום של פיצויים והבראה.

אותו מעסיק גם לא הפריש לי פנסיה לאורך כל השנה למרות שהייתה לי קופת פנסיה פעילה בטרם התחלתי לעבוד אצלו ויש לי מיילים שמתעדים שהזכרתי לו לאורך כל השנה להפריש לי והוא התעלם.

בנוסף, היות ועבדתי בשתי עבודות, ביקשתי לקבל ימי מחלה על תקופה שהייתי בה חולה והוא גם נמנע מלשלם לי חלק מהימים שמגיעים לי כי הוא מתעקש לספור את ימי המחלה בראייתו ולא בראייתי.

מזה חודש מאז סיימתי את העבודה טרם קיבלתי את הכספים (ניסה לשלם לי כאילו אני זכאי להפרשת פנסיה רק מהחודש השישי) ואני מנהל איתו מלחמות התשה במיילים, כשהוא שולח נימוקים לא רלוונטיים מכל מיני אתרי אינטרנט בטענה שזה מה שמנהלת החשבונות שלו אומרת.

נמאס לי בשורה התחתונה ואני חושב ללכת לבית משפט ולתבוע אותו גם הלנת הפנסיה, והלנת ימי המחלה כהלנת שכר.

מה הסיכויים שלי? האם עדיף לי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות או בבית דין לענייני עבודה?

תודה,
משה
18/10/2015 18:44
אני עובד בעסק שנותן תמיכה מרחוק ללקוחות במחשבים. שעות העבודה שלי הן מ 9 עד 18. בתקופה האחרונה כמות הקריאות. ירדה והמעביד החל לנקוט בשיטה שהוא מתקשר אלי בסביבות 15 אחה"צ ואם אין קריאות או משימות דחופות הוא מורה לי לסגור את העסק ולסיים את יום העבודה (כך הוא יכול ל"חסוך" כ 2.5-3 שעות).

רישום השעות נעשה ידני בדף נוכחות שאני ממלא ואני מקפיד לציין שהדבר נעשה בהוראתו. אבל שמתי לב שלמעשה בסוף החודש אני לא מקבל כסף עבור השעות החסרות.

1) האם זה חוקי? אני הרי באתי לעבוד וזו לא אשמתי שאין עבודה (אחרי כמעט 3 שנים שאני עובד שם הוא החל לעשות סדר בג'אנק שהצטבר לו וכשאין קריאות התעסקתי בפירוק ציוד ישן ומאובק לצורך מיחזור....)

2) אם זה לא חוקי למי עלי לפנות כדי לקבל את המגיע לי על אותן שעות (במידה והוא לא ישתכנע שזה לא חוקי או כפי שהוא טוען שבהתנהלותי אני גוזל אותו (ואני עונה לו שאם אני לא מתאים לו הוא יכול לפטר אותי, אבל כנראה משום שהוא קמצן הוא מחפש איך לגרום לי להתפטר ולחסוך את הפיצויים...).
עורך דין
19/10/2015 17:27
שלום משה

על מנת לענות על שאלתך חשוב להבין מה כתוב בחוזה העבודה שלך ומהי מסגרת העסקתך. האם אתה עובד גלובלי או עובד לפי שעות?

תן עוד מידע ואוכל לענות.

בהצלחה
שירה
18/10/2015 17:22
היא בחודש שביעי להריון

השבוע הרופא קבע שמירת הריון.

בהריון ללא סיכון. במכתב כתב לה שאינה יכולה לעבוד בעבודה פיזית. במקום עבודה שלה מסרבים לתת לה משמרות בגלל שאינה יכולה להרים תינוקות מזרונים וכדומה. אך יחד עם זאת לא מפטרים אותה.

מכיון שהיא בשמירה ולא בסיכון גם ביטוח לאומי לא מגיע לה על התקופה הזו.. וגם אם יש אופציה מביטוח לאומי להבנתה אין רופא תעסוקתי באילת ועד לבדיקה / תשובה יכול לעבור חודש לפחות.

היא בת 26 נשואה עם תינוקת בת שנה ו3 חודשים.
מצבם הכלכלי לא קל ויש להם פשיטת רגל.

מה היא יכולה לעשות?
עורך דין
19/10/2015 17:13
שלום שירה

לא הבנתי האם חברתך פנתה עם ההמלצה על שמירת הריון אל המוסד לביטוח לאומי, ואם אכן כך, האם תביעתה נדחתה. אין בכלל ספק כי זה הפתרון. אם המל"ל דחה את תביעתה לשמירת הריון יש לפעול לצורך הגשת ערר בנושא.

בהצלחה
אסף
18/10/2015 17:21
בתפקידי אני מלווה צעירים רבים שעובדים עבור חברות כח אדם, אבטחה וליווי טיולים.

מעשה שהיה כך היה.

צעיר, חובש בהכשרתו, הגיע לסיכום עם מעסיק על ליווי טיול 4 ימים כחובש. הצעיר ניגש לחנות, רכש ציוד ואף הודיע לעבודתו הקבועה, האחרת, שהוא לוקח חופש של 4 ימים כדי ללוות את הטיול המדובר (יותר כסף ליום).

הטיול אמור היה לצאת לדרך ביום ראשון בלילה (ב1 וחצי).
ביום ראשון בבוקר דווח לצעיר כי הטיול לא מתקיים מסיבות כאלו ואחרות.

יש לציין שהצעיר מכיר את העסק המדובר ושאל, בעל פה, מה יקרה אם הטיול יתבטל. על כך נאמר לו כי "יש המון עבודה" וכי הוא יצא לאבטח טיולים אחרים".

דבר שלא התקיים בסופו של דבר למרות בקשות חוזרות ונשנות של הצעיר והסבר כי 4 ימים בבית יגרמו לו נזק כלכלי שהוא לא יוכל להתמודד איתו.

כשהצעיר הביע, בצורה מכובדת, תרעומת על העניין וביקש לדבר עם האחראי נאמר לו (על ידי מנהל זוטר) כי "הוא המנהל"

כאשר הצעיר הגיע לבעלים של החברה אמר לו המנהל הזוטר ש"יפסיק לחפור" וש "אם זה ככה המנהל הזוטר "לא מעוניין שהוא ילווה טיולים יותר" ובכך הלכה.למעשה באופן שרירותי ובהודעת טקסט הצעיר פוטר.

שתי שאלות לי במחילה.

א. מה דעתכם בהתאם לתיאור המקרה , האם יש כאן הפרת חוזה העסקה?

ב. במקרים דומים של עסקים דומים, כאשר סוכם על העסקה וישנו ביטול פחות מ24 שעות לפני ההעסקה עצמה האם יש מקום לפיצוי מוסכם? האם הדבר מעוגן בחוק?

תודה וערב טוב.
עורך דין
19/10/2015 17:12
שלום אסף

אכן המדובר ככל הנראה על הפרת חוזה עבודה. מומלץ במקרה הנדון לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין על מנת לבחון את המקרה בצורה מקצועית ומלאה, לפני שמחליטים אם ומה לעשות בנדון.

בהצלחה
סיון
19/10/2015 14:29
שלום,
הייתי במחלה של 3 ימים ולאחר כחודש ראיתי כי קוזזה לי חופשה.
כתוצאה מכך, סיפקתי אישורי מחלה על אותם תאריכים.
האם המעסיק מחוייב לקבלם ולזכתי עבורם ?
תודה.
אריה
19/10/2015 13:08
כמה ימי חופשה מקסימום - רשאי עובד לצבור ולהעביר לשנה הבאה ?
האם מדובר במיכסה של 2 שנות עבודה ?
יוגב
19/10/2015 12:17
המעסיק שלי לא משלם לי שכר כבר חודש וחצי הוא חייב לי 2600 שקל כבר חודש וחצי , הוא כל פעם מושך אותי ואומר לי ״ מחר , עוד יומיים , שבוע הבא ״ וככה כל יום ,מה עושים ? למי פונים ?
לא יודע מה לעשות !!
תודה
ירושלים
יוגב
19/10/2015 12:12
המעסיק שלי מאחר לי בשכר של 2600 שקל כבר חודש וחצי , הוא כל פעם מושך אותי ואומר לי ״ מחר , עוד יומיים , שבוע הבא ״ וככה כל יום ,מה עושים ? למי פונים ?
לא יודע מה לעשות !!
תודה
מירי
19/10/2015 11:43
עובדת משרה מלאה במקום עבודתי ( 6 ימים), הודיעו לי מראש שהשבוע יהיה לי תיגבור כח אדם במשרד ועל סמך זה קבעתי פגישה דחופה מחוץ לעבודה למשך כשעה. בבוקר הבחורה שהיתה אמורה לתגבר אותי הודיעה שלא תגיע... אני דורשת לצאת לפגישה כרגיל כי זה משהו חשוב.

אני יכולה?
מ.ב
19/10/2015 11:41
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי, פעם ראשונה שאני צריכה להתמודד עם זה: (מקווה שאני כותבת ברור)

אני בחודש השביעי להריוני ב"ה בלי עין הרע, הועסקתי דרך חברת כ"א למשרד ממשלתי כלשהו לפני כ-4-5 חודשים (גיליתי שאני בהריון בתחילת העבודה).

עקב קיצוצים המחלקה שאני עובדת בה נסגרת. חשבתי שאני מוגנת בחוק נגד פיטורין כיוון שאני בהריון, אבל לצערי כיוון שאני עובדת פחות מחצי שנה באותו מקום, יכולים לפטר אותי אם יש קיצוצים.

חברת כ"א אמרו לי שהם ינסו למצוא לי משהו אחר עד שאלד עוד חודשיים וחצי בערך, אבל הם לא מבטיחים.
ז"א שיכול להיות שאוטוטו אשאר בלי עבודה.

מה גם שמקומות לא יעסיקו אותי בגלל ההריון המתקדם. עבודות זמניות פיזיות לא מתאימות לי בגלל המאמץ.

השאלות שלי:

1) אם לא ימצאו לי עבודה, האם אני עדיין זכאית לקבל את כל כספי חופשת הלידה מביטוח לאומי? כמה תלושי משכורת אני צריכה? בהנחה שלא יהיו לי תלושי משכורת במשך החודשיים הבאים.

2) במידה ויפטרו, האם אוכל לחתום אבטלה בלשכה עד שאלד? אם כן, אילו מסמכים אני צריכה לדרוש מחברת כ"א? והאם אני עדיין אקבל דמי חופשת לידה אם אחתום אבטלה?

מקווה שיצא ברור, אני פשוט לא יודעת מה לעשות במידה ויפטרו.. משכורת אחת לא מספיקה לנו..
שירלי
19/10/2015 11:39
בעקבות לידה התפטרתי ממקום העבודה לצורך טיפול בילד. ילדתי באפריל ולאחר 4.5 חודשים , בתחילת ספטמבר התפטרתי. אני מעוניינת לקבל פיצויי פיטורים וגם לחתום אבטלה אבל עברו כבר חודש וחצי וטרם קיבלתי כלום... במקום העבודה אמרו לי שזה לוקח כמה חודשים עבור פיצויים ושאת המכתב איתו אני יכולה לפנות לקבל אבטלה אקבל ככל הנראה בתחילת חודש הבא.

לגיטימי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ