פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 708
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורנית
20/10/2015 17:25
שלום
רציתי לשאול כרגע אני בחופשת לידה אם אני חוזרת לעבוד ולא מסתדרת אם הילד אני יכולה להתפטר ועדיין לקבל את הזכויות שלי ?
או רק אם לא חזרתי לעבוד לאחר חופשת לידה והתפטרתי אז אני מקבלת את זכויותי?
עורך דין
21/10/2015 18:55
שלום אורנית

אם תחזרי או לא תחזרי לעבודה תוכלי להתפטר בדין מפוטר בטרם הגיעו של בנך לגיל 9 חודשים. זיכרי כי בכל מקרה, בעת התפטרות לצורך טיפול בילד עליך לתת הודעה מוקדמת לפי חוק.

בהצלחה
נטלי
20/10/2015 17:21
היי
אני עובדת במקום עבודה מסוים כחודשיים
אבי נפטר, ורציתי לדעת האם מגיע לי תשלום על ימי השבעה?
תודה
עורך דין
21/10/2015 18:53
שלום נטלי

התשובה חיובית. 7 ימים לפי חוק.

שלא תדעי עוד צער
אורטל
20/10/2015 17:16
אני עובדת שכירה בחברה כבר 8 שנים ו-7 חודשים.

אני מעוניינת לעזוב עקב חוסר הערכה , ועומס יתר של עבודה(עבודה של לפחות 4 אנשים) ללא תגמול מותאם וללא יחס ראוי מכוון שהתרגלו כבר שאני מתקתקת את העבודה.
רציתי לדעת במידה ואני מתפטרת אני זכאית לקבל את הפיצויים?

אשמח להכוונה , בתודה מראש
עורך דין
21/10/2015 18:52
שלום אורטל

כל עוד לא תוכלי להוכיח הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך לא תוכלי להתפטר ולקבל פיצויים בדין מפוטרת.

בהצלחה
אלינור
20/10/2015 17:11
הודעה קצת ארוכה, מתנצלת מראש, זה מאוד חשוב לי!
אני עובדת כמלצרית במסעדה בפארק המדע. רציתי לשאול אם אני יכולה לתבוע את המעסיק שלי על הבעיות הבאות:
1)נכון להיום, העשרים באוקטובר, עדין לא קיבלתי את השכר של חודש אוגוסט. פניתי כמה פעמים לאנשים שונים מההנהלה, שפשוט הפנו אותי מאחד לשני ואמרו לי דברים בסגנון "אחרי החגים", "אחרי הסופש" וכו'
2)מלצרים מגיעים למשמרת בשעות קבועות בסידור עבודה. כשאין הרבה עבודה אנחנו יושבים ומחכים לעלות למשמרת, ולא משלמים לנו על הזמן הזה.
3)המלצרים עובדים בהשלמה לשכר של 30 לשעה, כלומר אם הטיפים יוצאים פחות לשעה המעסיק מוסיף ומשלים, ואם לא אז השכר מהטיפים בלבד. בתקופת ההתלמדות עבדתי בשכר של 30 לשעה, בלי קשר לכמות הטיפים. כשדרשתי לקבל 150% בשבת הבוסית הקודמת שלי אמרה שהשכר בשבת יורד ל25 לשעה, ועל זה נקבל 150%, כש100% במזומן מהטיפים והתוספת נקבל בצ'ק בסוף החודש. היום ביקשתי לקבל את הכסף הזה מהבוס החדש הוא טען שהוא לא מוכן לשלם לי את הכסף, למרות מה שסיכמתי עם הבוסית. הוא טען שיש ימים שבהם אנחנו עושים יותר מ30 לשעה וזה מכפר על 150% בשבת. זה חוקי להוריד את השכר בשבת בשונה משאר השבוע (25 לעומת 30)? בינתיים עבדתי בהתלמדות ב30 שח לשעה גם בשבת, והמעסיק מסרב להוסיף לי.
4)הבוס לוקח 10% מהטיפים אליו
5)מלבד ההתלמדות, אנחנו מקבלין כסף במזומן בלבד ולא מקבלים תלוש שכר
6)הבוס איים לקנוס את הברמנים בשכר במידה ולא ינקו דברים מסויימים
7)היום אמרתי לבוס שאם לא יתן לי 150% בשבת אאלץ לתבוע אותו, והוא פיטר אותי.
כל זה כמובן רק מתווסף ליחס מגעיל, קמצני, דיבור מעליב, צעקות וסביבות עבודה ממש לא נעימה...
אשמח אם תוכל לעזור לי לעשות כדי שאוכל לדעת אם אוכל לנקוט בהליכים משפטיים נגד המקום
תודה רבה!!
עורך דין
21/10/2015 18:51
שלום אלינור

את מתארת מסכת ארוכה מדי של הפרת זכויות מצד המעסיק ואין בכלל ספק שיש לפעול לצורך מיצוי הזכויות שלך ושל יתר חברותייך וחברייך לעבודה. מומלץ בהחלט לפנות אל עורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני ופתיחה בהליכים כנגד המעסיק.

בהצלחה
דורין
21/10/2015 18:31
שלום לכם

אני מבקשת לדעת לפי חוקי העבודה כמה משלם המעסיק עבור 6 ימי מחלה. אני עובדת במסגרת משרה מלאה, 5 ימים בשבוע. במידה ויש לי אישור מחלה מרופא למשך 6 ימים - איך בדיוק מבתצע החישוב של סכום הכסף שמגיע לי?

תודה
ח.ב.ב
20/10/2015 08:15
שלום רב,
אני עובדת 5 שעות ביום ומקבלת קצבת זקנה.
הייתי בחופשת מחלה חודשיים עקב ניתוח.
אני עובדת אצל המעביד 3 שנים.
לא ניצלתי את ימי המחלה בתקופה זאת.

לשאלתי
כמה ימי מחלה המעביד/ביטוח לאומי אמור לשלם לי?
את כל החודשיים או פחות?
האם בתשלום ימי המחלה מהמעביד/ביטוח לאומי יפגע לי קצבת הזקנה וירד ממנה סכום כסף?
מה הפרוצדורה? המעביד משלם לי הכל? המעביד משלם לי חלק והשאר ביטוח לאומי? מי מגיש את הבקשה לביטוח לאומי אם הם צריכים לשלם לי?

תודה.
עורך דין
20/10/2015 16:28
שלום לך

המעסיק צריך לשלם לך עבור כל ימי המחלה שצברת. אם יש לך 60 ימי מחלה צבורים המעסיק צריך לשלם לך עבור כל משך היעדרותך במקרה זה.

רק בריאות
ח.ב.ב
20/10/2015 18:03
האם המעסיק פונה לאחר תשלום 48 ימי המחלה ששילם לי,ומקבל חזרה את כל הכסף ששילם לי מביטוח לאומי? או רק חלק ממנו? או כלום?
נטלי
20/10/2015 09:42
שלום.

אני עובדת במקום העבודה שלי שנה ו-4 חודשים. המשכורת אף פעם לא מועברת בזמן, בדר"כ נכנסת בין ה-12 ל-15 לחודש, אך היה חודש שנכנסה ב18! בחודש שעבר נכנסה ב-20 והנה החודש עדיין לא נכנסה, ה20 זה היום. למעסיקה כל פעם תירוצים שונים ומשונים - אופס, יש לי בעיה בחשבון, לא שמתי לב, הבנק שלי עשה טעות (מדובר בהעברה בנקאית) וכו"ו.
זה מצב בלתי נסבל כבר ובנתיים אני סופגת נזקים בצורה של ריביות על המינוס כי יש דברים שיורדים בנתיים והכיסוי להם (משכורת) מאחרת להגיע.

מה עליי לעשות? ממש לא נעים, כל המצב הזה. זה לא חוקי והיא לבטח יודעת את זה ופשוט לא מזיז לה.
עורך דין
20/10/2015 16:34
שלום נטלי

עליך לכתוב מכתב למעסיקה ולדור שלקבל את שכרך במועד, לפי החוק וללא איחורים נוספים. צייני במכתב את המועדים הקודמים שבהם היה איחור בתלשום השכר וצייני כי את מבקשת שזה לא יקרה שוב בעתיד. במידה והמעסיקה תשלום שכר באיחור פעם נוספת, לאחר קבלת המכתב, תוכלי להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאי עבודה.

בהצלחה
אור
20/10/2015 09:02
היי

אני עוד מעט בת 17 בחופש הגדול עבדתי במשך חודש בערך בחברה שמשווקת חברת סלולר.

הסניף שעבדתי בו נסגר בגלל שלא עשינו מספיק הכנסות
שילמו לי את רוב המשכורת אבל חסר לי שם בערך 200 שקל על נסיעות ועל הקווים שהעברתי אני רודפת אחרי המנהלים כם הקודם שלי וגם הראשי של החברה והם לא עוזרים ודיי מתעלמים ממני ואומרים אנחנו נטפל והם לא עושים כלום יש לי את התכתבויות עם שניהם.

למי אני אמורה לפנות בשביל לקבל את הכסף ? ומה יוכלו לעשות ?
עורך דין
20/10/2015 16:33
שלום אור

אכן המדובר על סכום פעוט ולמרות זאת, אם אינך חושבת שזה בזבוז זמן עבורך, זכותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
עינת
20/10/2015 08:51
אני רוצה להעסיק מנקה חדשה. כיוון שהמדינה החליטה שאני אמורה לשלם לה תנאים סוציאליים וזה חתיכת כאב ראש להתעסק עם פנסיה וכו' האם אני יכולה לעשות איתה חוזה שאומר שאני משלמת לה יותר כסף לשעה וזה מכסה את התנאים והיא זו שתדאג להפקיד את הכסף לקרן פנסיה? שמעתי שעושים את זה אבל לא בטוחה שזה חוקי.

תודה מראש!
עורך דין
20/10/2015 16:32
שלום עינת

בהחלט לא רצוי לפעול בצורה כזאת. זה מקור לבעיות בעתיד. עדיף לך להכין למנקה חוזה עבודה סטנדרטי ופשוט, אולי אפילו באמצעות עורך דין, ולשלם לה את מלוא הזכויות שלה כסדרן.

בהצלחה
אופיר
20/10/2015 08:49
היי... רציתי לדעת.. עבדתי שנה וחודשיים במשרד ממשלתי במשרת סטודנט.. עקב סיום חוזה סטודנט (סיימתי ללמוד) עזבתי את העבודה. כשבאתי לדרוש פיצויים אמרו לי שהם לא יכולים לתת לי עד שאני לא מביאה מכתב מהמכללה שסיימתי את כל החובות שלי כסטודנטית, מה שלא יקרה בחודשים הקרובים כי נשאר לי להגיש את הסמינריון עוד חודשיים. האם זה חוקי? הם יכולים לא לתת לי פיצויים בגלל זה? אני אמורה לחכות חצי שנה לפיצויים עד שאקבל את ציון הסמינר?
עורך דין
20/10/2015 16:30
שלום אופיר

זוהי התנהלות אסורה לפי החוק. המעסיק צריך לשלם לך את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים לכל היותר ממועד תום יחסי עבוד מעביד, ואם לא יעשה זאת וללא תנאי הוא מלין את פיצויי הפיטורים שלך. לא ניתן להתנות על החוק כאמור.

בהצלחה
אביב
20/10/2015 08:49
הוחלט לסגור את החברה שאני עובד בה, ולפטר את כולם בשלבים בחודשים הקרובים. אני בגל הראשון של המפוטרים.

אני עובד בחברה מספר שנים, כך שתקופת ההודעה המוקדמת אמורה להיות 30 יום.

באמצע תקופת ההודעה המוקדמת יש לי 5 ימי מילואים, עליהם הודעתי מראש והזכרתי את קיומם במהלך השימוע.
להבנתי, ימי המילואים ו 30 ימים אחריהם לא אמורים להספר בהודעה המוקדמת, וספירת הימים אמורה להמשיך אחריהם.

החברה החליטה שהפיטורים יכנסו לתוקף 30 יום מחזרתי מהמילואים.

מי צודק ומה אני יכול לעשות עם זה?
עורך דין
20/10/2015 16:29
שלום אביב

מה שאני מבין משאלתך תקופת ההודעה המוקדמת תחל 30 יום לאחר שובך ממילואים. לא זה המצב?
שירה
20/10/2015 11:28
המעסיק שלי לא שילם חגים , לא פנסיה והלין שכר לכל העובדים למשך שבוע ויותר.
עורך דין
20/10/2015 16:27
שלום שירה

אם כך מן הראוי שכמה שיותר עובדים יפנו יחד אל אותו עורך דין, יתאמו פגישה ויגיעיו אליה על מנת לקבל ייעוץ משפטי באשר לדרכי הפעולה שעומדות בפניהם.

בהצלחה
אבי
20/10/2015 07:06
קבעתי עם הבוס שלי שהשכר בסיס שלי יהיה 8,000 שקל,
בתלוש האחרון שקבלתי נלקחו 500 שקל מהשכר בסיס לטובת ש.נ גלובליות, ששאלתי את המעסיק לפשר העניין נאמר לי "ההגדרה שעות נוספות גלובליות היא הגדרה נכונה שלא תשתנה והיא מהווה חלק מהבסיס לשם חישובי "סוציאליות", פיצויים וכד' כך שמבחינתך הבסיס הוא 8000 ש"ח"
האם זה צעד חוקי מבחינתו?
אני חייב לציין שלא סוכם בינינו על שעות נוספות.
עורך דין
20/10/2015 16:26
שלום אבי

חוקי אולי כן אבל לא הוגן אם סוכמו איתך תנאי שכר אחרים. נסה לעמוד על המקח ולדאוג לקבל את אשר הובטח לך.

בהצלחה
רעות
20/10/2015 16:05
שלום רב,
מעסיק מחויב להפריש מידי חודש 11.5% לפנסיה לעובד זר לחשבון יעודי. הבנתי כי לא ניתן לנכות 5.5% אחוז משכרו של העובד בשל מה שקרוי סעיף 25 לחוק הגנת השכר .
אם כן מה על המעסיק לשלם לעובד הזר רק את 6% של המעסיק ?
דניאל
20/10/2015 14:34
קיבלתי הודעה להפסקת מעבודתי בתאריך 20 לאוגסט ואת מיכתב הפיטורים קיבלתי 6 לספטמבר לא שולם לי פיצוי על ימים אלו
סיון
19/10/2015 20:42
במשאבי אנוש בביטוח לאומי לא מוכנים לתת את החזר הוצאות אחזקה על הרכב בגלל שאני רשומה בבעלים נוספים של הרכב למרות שהוכחתי שהוא על השם שלי כבר מעל שנתיים ואני משלמת את הביטוח שרשום על שמי. האם יש חשיבות לציקום של הבעלים של הרכב אם זה בחלק העליון או התחתון ?
עורך דין
20/10/2015 10:34
שלום סיון

כך נקבע בהוראת החזר הוצאות נסיעה ברכב פרטי לעובדי מדינה:

4.2. זכאות להחזר הוצאות לבעלי רכב שירות או רכב אישי
4.2.1. העובד יידרש להוכיח:
4.2.1.1. כי רכבו רשום במשרד הרישוי.
4.2.1.2. כי הרכב בבעלותו המלאה (או בבעלות בן זוגו).
4.2.1.3. כי הרכב כשיר ומורשה (רישיון רכב – טסט תקף) במשך כל השנה.
4.2.1.4. כי הוא בעל רישיון נהיגה בר תוקף ברכב זה.

המעסיק צריך ליישר קו עם הוראות אלה.

בהצלחה
סיון
20/10/2015 14:21
מה זה אומר בעלות מלאה אם הרכב כתוב על הורה ועלי ? רק שההורה בחלק העליו ואני בתחתון יש לזה חשיבות ?
גילה
20/10/2015 13:08
האם מגיע לי את ימי המחלה שצברתי במשך עבודתי בזמן עזיבה או לחילופין פיטורים?
אורנית
20/10/2015 12:50
שלום
רציתי לשאול כרגע אני בחופשת לידה אם אני חוזרת לעבוד ולא מסתדרת אם הילד אני יכולה להתפטר ועדיין לקבל את הזכויות שלי ?
או רק אם לא חזרתי לעבוד לאחר חופשת לידה והתפטרתי אז אני מקבלת את זכויותי?
נטלי
20/10/2015 11:53
היי, רציתי לדעת אם אדם אשר חותם אבטלה זכאי להשלמת הכנסה או הבטחת הנכנסה?
אשמח לתשובה תודה מראש
רחל
20/10/2015 11:45
שלום רב,
ביתי בת ה-4 מטופלת מזה כ-3 שנים במרכז להתפתחות הילד של הקופה בשל עיכוב התפתחותי ומקבלת 3 טיפולים בשבוע: פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור.
שאלתי: האם אני זכאית לתשלום מהמעסיק בגין שעות הטיפול הנ"ל היות ואני נאלצת לצאת במהלך שעות העבודה לצורך כך. ואם כן איך אציג זאת בפני המעסיק?
אברהם
19/10/2015 21:22
שאלה 1 אם אני עובד 10 חודשים ובאמצע חודש ה11 נפצעתי החודש ה11 נכנס לי כחודש שעבדתי בו שאז אני מקבל עוד יום וחצי לימי מחלה ?
שאלה 2 אם יש לי 10 ימי מחלה כמובן שזה צריך להיות ברצף ולקחתי את 10 ימי המחלה ובהם הייה שתי שבתות עכשיו אני לא עובד בשבת ולא אמור לקבל כסף על שבת השאלה אם זה לוקח לי מהימי מחלה ?
עורך דין
20/10/2015 10:35
שלום אברהם

1. כן בהחלט.
2. ימי מחלה נספרים קלנדרית - כולל סופי שבוע.

בהצלחה ורק בריאות
אברהם
20/10/2015 11:41
RE: ימי מחלה עורך דין 01/01/1970 02:00
שלום אברהם

1. כן בהחלט.
2. ימי מחלה נספרים קלנדרית - כולל סופי שבוע.

בהצלחה ורק בריאות
לגבי שאלה 2 לא הבנתי אם אני לא מקבל כסף על שבת מהגיון שגם לא יורידו לי יום מחלה על שבת למרות שבפועל במכתב מהרופא רשום 10 ימי מחלה אבל בתכלס נעדרתי רק מ9 ימי עבודה כי בשבת בכל מקרה אני לא עובד
עו"ד
וקנין
20/10/2015 02:59
מקווה שתוכלו לעזור לי. יש לי חשד סביר כי עורך דיני מרמה אותי. שמעתי ממספר לקוחות שלו בעבר שלא כדאי לסמוך עליו והוא אינו מייצג את העובד כראוי בבית דין מסיבות כאלה ואחרות. לצערי, נתקלתי בדברים הללו רק לאחר שכבר לקחתי אותו ושילמתי לו. איך אדע שהוא לא מרמה אותי? השמועות אומרות שהוא סוגר עסקאות עם חברות מסוימות ומקבל מהן כסף ובתמורה הוא מחסיר מהשופטים מידע רלוונטי שיכול להועיל ללקוחו. האם זה הגיוני? יש בו משהו מוזר. הוא לא מסתכל בעיניים. הוא מתנהג באופן חשוד. ביקשתי ממנו שאהיה נוכח בדיון שיערך בינו לבין החברה הנתבעת והוא פשוט לא מעוניין בכך. הוא טוען שאין לי מה לחפש שם ואם יהיה בי צורך הוא ידע. לפחות שלושה לקוחות שלו טענו שהוא גרם להם להפסד בכוונה תחילה. אחד מהם גם פנה לוועדת האתיקה של עו"ד. כיצד אני יכול לוודא שלא כך הדבר? איך ניתן להוכיח מקרה שכזה? אני מסרתי לו המון מסמכים. הקלטות. מידע כנגד החברה. איך אוודא שהוא אכן משתמש בהם? מה עליי לעשות? לסמוך? רק לסמוך על יושרו משום שהוא עו"ד? לצערי, היום כבר כמעט את כולם ניתן לשחד. אפילו את רה"מ. איך אוודא שהוא לא מרמה אותי ואכן מייצג אותי באופן מלא? אוטוטו יערך הדיון. אנא עזרכתכם
RE: עו"ד
עורך דין
20/10/2015 11:26
שלום לך

אתה מעלה טענות קשות מאד כנגד עורך דין, על סף הפלילים. אני מציע לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, אצל עורך דין אחר העוסק בדיני עבודה ולבחון את הנושא לעומק בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
אור
19/10/2015 23:54
שלום רב!
ברשותי 3 בעיות :
1. המעביד משלם לי חופש בתלוש בתוך המשכורת, זה אומר שאם אני יוצא לחופש הוא מוריד לי את המשכורת ולא משלם לי את הימים שאני בחופש,כך שההיתרה שיש צבירה היא על אפס כמו כן ימי מחלה.
2.דמי הבראה -גם כאן הוא משלם כל חודש במשוכרת ואין תוספת על זה כלומר אין בנוסף, המשכורת מורכבת מזה גם .
3. פנסיה-המעביד משם לא כל חודש ,הוא משלם פעם בכמה חודשים ,נגיד החודש הוא הפקיד עבור חודשים אפריל מאי יוני ויולי,וגם זה היה לפני כן .
האם זה תקין? אשמח מאוד לעזרה בנושא .
עורך דין
20/10/2015 11:14
שלום אור

עניתי לשאלתך הקודמת באותו נושא כמדומני.

בהצלחה
אור
19/10/2015 23:50
שלום רב! יש לי כמה בעיות...
1חופש דמי הבראה משולם כל חודש בתלוש יחד במשכורת ולא תשלום נוסף.
2.חופשות נשארות על יתרה של אפס ומחלה גם על אפס
כשאני יוצא לחופשים אני מקבל משכורת מעט ולא מקבל משכורת מלאה.
3. פנסיה -המעביד משלם אחרי כמה חודשים חודש אחד או שניים וככה זה מתגלגל
האם חוקי?
עורך דין
20/10/2015 11:13
שלום אור

1. אין בכך כל בעיה.
2. לא תקין ולא חוקי בעליל. יש לפנות אל המעסיק בכתב בדרישה לתיקון המצב.
3. לא ממש חוקי.

בהצלחה
סיון
19/10/2015 23:19
לאחר שנות עבודה והרעה בתנאי ההעבודה, מאיצים בי להתפטר....
עורך דין
20/10/2015 11:12
שלום סיון

כלום... זאת התושבה הכי טובה. ישנם אומנם מעסיקים "חכמים" שחושבים לגרום לעובד/ת להתפטר ולחסוך כסף, אבל אין כל סיבה להתרגש מהתנהלות שכזאת ובטח שלא לקבל את "ההצעה הנדיבה". אם המעסיק עובר למצב של התנכלות או הרעת תנאים, ניתן לבחון את הנושא באמצעות עורך דין ואולי להתפטר בידן מפוטר.

בהצלחה
ליאור
19/10/2015 23:03
שלום שמי ליאור בן 28 אני עבדתי כמחסנאי בחנות לבגדי ספורט
והייתי רוצה לדעת מה המדיניות לגבי שעות נוספות בעבדוה שעתית ?

1. ממתי סופרים שעות נוספות ועד כמה שעות מותר לעבוד ביום נתון ?
2. מה התעריף של כל שעה ומתי משתנה התעריף ממחיר למחיר לצורך העניין 8-10 שעות התוספת 25 % לשעתיים ראשונות ? למשל
3. האם ימי חג וחול המועד נחשבים לתעריף של 150 % כמו שבת ? לאדם שהוא יהודי וזה יום החופש שלו כמובן .
4 . האם עבודה במוצאי שבת נחשבת כעבודה בשבת לפי הוראות החוק ? האם ההגדרה לעבודה בשבת היא לפי כניסת ויציאת השבת לפי שעון קיץ\חורף
5. מה התעריף שנהוג לקבל עבור יום חופש ואילך שאני מבקש לפדות ?

בתודה מראש , חשוב לי לדעת

ליאור
עורך דין
20/10/2015 11:10
שלום ליאור

יש כאן באתר כתבה מצויינת על שעות נוספות שנותנת מענה מדוייק לכל השאלות שלך. קרא אותה ותמצא מענה.

בהצלחה
אלי
19/10/2015 22:11
עבדתי במשמרת בוקר, במשרת ניהול. (לפני תקופה כבר התחלתי לימודי ערב ונאלצתי לצאת פעם, פעמיים בשבוע קצת מוקדם, הבוס זרק לי, "לחפש עובד חדש?") ועקב התחלת לימודים בבוקר כעת, פניתי לבוס שאצטרך לשנות שעות אם זה אפשרי, הוא אמר שאינו צריך אותי במשמרת ערב מכיוון שאותי הוא מעדיף בבוקר ועובד פשוט יותר בערב ואם אני רוצה ללכת ללימודים אז סיימנו והוא מחפש עובד חדש, לא דיברתי איתו על פיצויים, אבל ברמת ההבנה בינינו, הוא לקח את זה שאני מתפטר והולך ללימודים. השאלה אם זה באמת כך, כיון שאני הצעתי לו שאעבוד בערב ואשלים את מטלותי, ובימים שלא יהיו לי לימודים (הלימודים שלש פעמים בשבוע) אעבוד בוקר כרגיל, האם כיון שאני בא ומוריד שעות זה כאילו התפטרתי ולא מגיע לי או שמכיון שאני הייתי מוכן להמשיך לעבוד בשעות שונות והוא לא מעוניין זה פיטורים???
בנוסף רציתי לדעת בפיטורין או התפטרות האם אני יכול לדרוש לנצל את ימי המחלה שנצברו לזכותי???
תודה
עורך דין
20/10/2015 11:09
שלום אלי

אם הודעת למעסיק כי אינך יכול לעבוד בשעות ובימים שבהם עבדת עד למועד השינוי והוא לא הסכים לך, ולמרות זאת לא הגעת לעבודה הרי שהתפטרת ולא פוטרת. מאידך, אם ביקשת מהמעסיק רשות והוא לא נענה והמשכת להגיע לעבודה כרגיל - הרי שכלום לא השתנה.

בהצלחה
ד.ט
19/10/2015 19:08
בחברה שבה אני עובדת כשכירה, יש לי וותק של מעל שנה בטרם יציאה לחופשת לידה.

קיבלתי אישור מביטוח לאומי על שמירת הריון שלושה וחצי חודשים לפני שיצאתי לחופשת הלידה.

כשפניתי לרואה החשבון של החברה לגבי דמי ההבראה שאני אמורה לקבל על תקופה של שמירת ההריון הוא טוען שאני מקבלת דמי הבראה רק על תקופת חופשת הלידה ולא על תקופת שמירת ההריון.

האם הוא צודק? (יש לציין שבזמן שעבדתי קיבלתי בכל חודש תוספת דמי הבראה למשכורת). ובמידה והוא לא, האם יש סעיף בחוק על כך או קישור רשמי שאוכל להפנות אותו אליו?
עורך דין
20/10/2015 10:31
שלום לך

על פניו כל עובדת ממשיכ הלצבור ותק וזכויות מלאות בתקופת שמירת הריון. יש כאן באתר סקירה מקיפה בנושא שמסבירה ונותנת מענה מלא לנושא הזכויות בתקופה זאת - מומלץ לקרוא.

בהצלחה
חנה
19/10/2015 18:56
שאלה ראשונה מתי מתחילים להפריש כספי פנסיה לעובד חדש, אחרי כמה חודשי העסקה?

שאלה שניה: נתבקשתי ע"י ממונה בטיחות להביא סיכום מידע רפואי שלי ולחתום על וויתור סודיות רפואית. בכדי שיעביר זאת לרופא תעסוקה וזאת למרות שהבאתי אישור מהרופא משפחה שאני כשירה לעבודה מבלי לפרט מה יש לי ומה אין לי - האם זה חוקי?
עורך דין
20/10/2015 10:30
שלום חנה

1. המעסיק צריך להפריש כספים לטובת פנסיה 6 חודשים לאחר תחילת העסקת העובדת במידה ולעובדת לא היתה קרן פנסיה פעילה בתחילת עבודה. מאידך, אם היתה לעובדת קרן פנסיה פעילה ההפרשות מתחילות כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקת העובדת.

2. תלוי באופי עבודתך.

בהצלחה
מלאך מרים
20/10/2015 10:18
האם לעובד חודשי מגיע תשל' עבור חגים לאחר חודש אחד וותק? או שיש לחכות לותק של שלושה חודשים ?
עורך דין
20/10/2015 10:27
שלום מרים

האפשרות השניה שהעלת היא האפשרות הנכונה - לעובדת בשכר גלובלי מגיע תשלום עבור חגים רק לאחר 3 חודשי ותק במקום העבודה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ