פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 693
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דיאנה
18/11/2015 10:20
שלום אני מבקשת עזרה,

כי אני לא יודעת מה לעשות , לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בחברת פלאפון בתור מתלמדת ועבדתי אצלם יום שלם ,לאחר מכן עזבתי את מקום העבודה כי הוא לא מצא חן בעיניי.

אמרו בחברה שעל היום שעבדתי ישלמו לי עליו בעשירי לחודש.עברו כבר חודשיים ובמהלך זמן זה תמיד יצרתי איתם קשר ושאלתי מתי ישלמו לי על זה.

היום דיברתי עם האחראי והוא אמר לי שלא משלמים על יום התלמדות ופשוט מסנן אותי ובורח מאחריות כל פעם שאני מתקשרת אליו הוא מנתק.

אשמח לעזרה ולדעת מה עושים במצב כזה ?
עורך דין
18/11/2015 13:05
שלום דיאנה

זכותך המלאה לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. סיכויי ההצלחה של התביעה גבוהים מאד לפי תיאור הנסיבות בשאלתך.

בהצלחה
ענת
18/11/2015 08:55
בוקר טוב,

במידה ואני רוצה להעסיק עובד מחדש לאחר חודשים באילו מקרים אפשר?
העובד לא טיפלה עדיין בנושא הפיצויים. טופס 161 נשלח למס הכנסה.
פידיון חופשה שולם (לא מגיעה למדרגות המס)
מה עושים במקרה כזה?
תודה
עורך דין
18/11/2015 13:04
שלום ענת

אין שום בעיה או מניעה להעסיק עובד שפיטרת גם ימי ספורים לאחר פיטוריו, הכל לפי שיקול דעתך. דכרי כי במידה וטרם חלפו 6 חודשים ממועד פיטוריו, רצף הזכויות שלו אינו נקטע וכך הוותק שלנו נמשך ממועד תחילת העסקתו אצלך בפעם הראשונה. מומלץ להחתים את העובד על חוזה חדש ולציין במפורש את כל הסכומים ששולמו לו במועד פיטוריו.

בהצלחה
חמד
18/11/2015 08:46
שלום וברכה.
אני אחרי מחלת סרטן וטיפולים , כרגע מצב יציב.הוכרתי כנכה 96% לצמיתות וגם קיבלתי אישור לצמיתות מרופא תעסוקתי שאני יכול לעבוד פחות שעות ויקוזז משעות מחלה. נגמרו ימי המחלה.
לא מקבל קצבה , כי המשכורת מעל הסכום.
העבודה שלי היא מול מחשב וניהולית ומאחר והגוף עייף אני הולך מוקדם וזה גמר את ימי המחלה.ביקשתי להשלים 1-3 שעות בשעות הערב בבית ולא אושר לי.האם בדרך כלל מעסיקים מתחשבים והאם יש מה לעשות.תודה .
עורך דין
18/11/2015 13:02
שלום חמד,

ראשית אני מאחל לך החלמה מלאה ומהירה. והתשובה לשאלתך, המעסיק אינו חייב לאשר לך לעבוד מהבית. ההחלטה בנושא נתונה לשיקול דעתו הבלעדי.

בהצלחה ורפואה שלמה
חן
18/11/2015 08:40
שלום רב.
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי ביטול של יום עבודה חד פעמית של 12 שעות עבודה,מ6 בבוקר עד 6 בערב ע"י המעסיק(חברת כוח אדם). כבר הגעתי למקום העבודה,עברתי הדרכה של כשעה, ולאחר מכן עדכנו אותי שחסרים תקנים ושלחו אותי הביתה. הפסדתי בסביבות ה400 ש"ח(30 ש"ח לשעה פלוס שעות נוספות) ובנוסף ויתרתי על עבודה אחרת בשביל להגיע לעבודה זו. רציתי לדעת מה גובה הפיצויים שאני עתידה לקבל במקרה זה?
תודה רבה מראש
חן
עורך דין
18/11/2015 13:01
שלום חן

במצב הדברים, כפי שאת מתארת, על המעסיק לשלם לך שכר מלא עבור אותו היום.

בהצלחה
סעיף 14
התשת העובד
18/11/2015 03:32
בהמשך לשאלה ששאלתי מקודם, הוא טעה גם בעיניין של שעות נוספות, הוא חישב לפי שעה רגילה ורק אחרי כמה פעמים שביקשתי ממנו לתקן הוא תיקן, אבל כל פעם זה טעות אחרת, שנמשכות, אני רוצה לחפש עבודה אחרת, האם מגיע לי פיצויים לפחות את מה שהפריש בקופה שלי?
עורך דין
18/11/2015 12:24
שלום שוב

לאור אי הסדרים הרבים בהנהלותו של המעסיק שלך, אני ממליץ לך בחום לפנות אל עורך דין ולקבל ייעוץ משפטי מסודר באשר לדרך הנכונה להתנהל מול המעסיק מכאן והלאה.

בהצלחה
התשת העובד
18/11/2015 03:19
אני עובדת כמעט שנה, בחודשים אחרונים, יש טעויות שונות בשערי כל חודש מחדש, והוא מתיש אותי, חצי מתשלום חודש הקודם קיבלתי רק בסוף החודש שאחרי אחרי שהסברתי שטעה, ביטוח מנהלים לפי החוק למרות שמוריד לי כל חודש הוא שילם רק אחרי חצי שנה אחרי שביקשתי ממנו כמה פעמים, הוא מוריד לי שעות לדעתי לא בצדק, למרות שיש לי חופשה , אני מותשת הוא רוצה שאני אעזוב בעצמי בלי שיפטר אותי, אני לא יודעת מה לעשות?
עורך דין
18/11/2015 12:23
שלום לך

פני בכתב אל המעסיק בדרישה להפסיק מיידית את הלנת השכר ממנה את סובלת, את האיחורים והטעויות בתשלום וכמו כן, צייני כי את מצפה שכל ההפרשות לפנסיה יתבצעו בהתאם לנדרש בחוק וללא כל איחור. אם גם לאחר המכתב המעסיק ימשיך "במשחקים" תוכלי להתפטר בדין מפוטרת וככל הנראה גם להגיש תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
דחוף
18/11/2015 01:42
עבדתי 9 חודשים ופיטרו אותי ללא הודעה מוקדמת, מה הן הזכויות שלי ולמי עליי לפנות?
עורך דין
18/11/2015 11:53
שלום לך

אתה יכול לכתוב מכתב דירשה למעסיק ואם לא ישלם לך עבור תקופת ההודעה המוקדמת, תוכל להגיש כנגדו תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
רועי
17/11/2015 20:10
הטלפון שקיבלתי מהמעסיק שלי נגנב. האם המעסיק חייב היה לבטח את הטלפון נגד גניבה? כרגע אני נדרש לשלם עבור טלפון בערכו המלא
עורך דין
18/11/2015 11:52
שלום רועי

לא ניתן לחייב אותך לשלם עבור טלפון ששייך למעסיק, אלא אם הזקת לא במתכוון או שאתה חתום על חוזה עבודה הקובע אחרת.

בהצלחה
דנה
17/11/2015 16:52
שלום,
ראיינתי מישהו למשרת בק אופיס ולראיון הוא הגיע עם לק על הציפורניים בידיים וברגליים. הדבר לא הפריע והחלטתי לגייס אותו.
לאחר סיום יום ההכשרה הראשון הוא שאל אם יוכל להיקרא בשם של אישה ואף לענות לטלפונים בקול של אישה.
ביום ההכשרה השני הוא הגיע לעבודה עם שמלה ואודם.
האם אני יכולה לפטרו או שקיימת עילה לתביעה שלו את החברה?
אציין כי בראיון הוא הציג את עצמו כגבר לכל דבר.
העבודה דורשת התנהלות טלפונית מול לקוחות ועל ידי כך שיעשה קול של בחורה "יוזיל" את השירות ויפגע בחברה.

תודה מראש,
דנה
עורך דין
18/11/2015 11:48
שלום דנה

פיטורי עובד בגלל נטיותיו המיניות מהווים אפליה אסורה לפי חוק וחושפים אותך לתביעת פיצויים. שימי לב לכך.

בהצלחה
הילה
17/11/2015 18:50
שלום, עבדתי בחברת תקשורת במשך חודשיים.
כשהתחלתי את עבודתי שם היו לי 4 ימי לימוד
ב4 ימים האלה הייתי צמודה לעובדים הותיקים והאזנתי לשיחות בנוסף היה לי תדריך של חצי שעה-40 דק שבו הוסבר לי על החבילות תקשורת
מעבר לזה לא היה לי שום הדרכה ושום קורסים.
בחוזה שחתמתי עם החברת תקשורת התחייבת ל-4 חודשים. ציטוט מתוך החוזה:
"באם סיים העובד עבודתו, מכל סיבה שהיא, לפני תום 4 חודשי עבודה יישא בהוצאות תקופת ההכשרה"
חברת התקשורת פיטרה אותי והורידה לי 600 ש"ח מהמשכורת על "ימי קורס"
האם זה חוקי שהורידו לי סכום כזה?
האם זה חוקי שנתנו לי את הקנס הזה למרות שלא היה לי שום קורס??
האם זה באופן כללי חוקי שהורידו לי כסף למרות שהם אלה שפיטרו אותי?
אשמח מאוד לתשובות מפורטות לשאלותיי
תודה מראש
עורך דין
18/11/2015 11:31
שלום הילה

על פניו נראה חוקי, הגיוני ומידתי. 4 ימי הכשרה בעלות של 150 ש"ח ליום, לא נראה מופרז.

בהצלחה
איגור
17/11/2015 16:33
שלום,
יש לי רכב עבודה צמוד בכל שעות היום(אני שכיר).רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לוותר על הרכב עבודה ?בשביל לא לשלם מס רכב כל חודש.

*בשעות העבודה אני חייב את הרכב של החברה.
* עובד במשמרה חלקית.( 6 שעות ביום 6 פעמים בשבוע)

תודה מראש.
עורך דין
18/11/2015 11:30
שלום איגור

איני יודע מה כתוב בחוזה העבודה שלך ולמה אתה מחוייב מול המעסיק. מה שכן, אם אתה רוצה לעשות שינוי כפי שתיארת, עליך לנהל משא ומתן מול המעסיק כמובן.

בהצלחה
ימי מחלה
17/11/2015 13:56
שלום לקחתי חודש שעבר 11 ימי מחלה שזה נחשב בסוף 7 ימים של 100 אחוז
רציתי לדעת כמה אני אמור לקבל על יום מחלה מהימים של ה100 אחוז אם יומית רגילה או פחות
היומית שלי 256 והבוס אומר שמגיע לי 180 ליום
החישוב שלו היה חישוב של כל המשכורות של השנה הזאת ביחד לחלק ב10 חודשים מכל השנה הזאת
לחלק ב31 ימי עבודה
ממוצע של משכורת השנה הזאת הוא 5800
עורך דין
18/11/2015 11:28
שלום לך

החישוב של המעסיק אינו נכון, משתי סיבות עיקריות. הראשונה - את לא עובדת 31 ימים בחודש, אף חודש. שנית, למיטב הבנתי וכל עוד לא ציינת אחרת, את עובדת 12 חודשים בשנה ולא 10 חודשים...

קראי את הכתבה על ימי מחלה שמופיעה כאן באתר והפני את המעסיק לקריאה דומה.

בהצלחה
אבי
17/11/2015 13:47
אני עובד במשך 15 חודש באותו מקום,
המשכורת שלי השתנת 3 פעמים,
בחודשיים הראשונים קבלתי משכורת לפי שעות ע"ס ממוצע של כ 5500 ש"ח,
בששה חודשים שלאחר מכן קבלתי משכורת חודשית ע"ס 10000 ש"ח על בסיס חודשי
חודש אחד לא עבדתי
בששה חודשים האחרונים עבדתי לפי שעות שהמשכורת הממוצעת עומדת על 4000 ש"ח,
רציתי לדעת לפי מה יחושב הפיצוי פיטורים שלי, האם לפי המשכורת האחרונה או על כל תקופה ביחסי,
תודה מראש לכל המגיבים
עורך דין
18/11/2015 11:04
שלום אבי

התשובה תלויה גם במסגרת העסקתך לאורך השנים, אך בגדול יערך חישוב של הכנסתך בכל אחת מהתקופות בהן עבדת, בהתאם להיקף משרתך ואופיה. בכל מקרה, על מנת לערוך חישוב פיצויי פיטורין פרטני יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס.

בהצלחה
חני
17/11/2015 13:36
האם זה חוקי מצד המעסיק להתקין מצלמות אבטחה שמקליטות את שיחות העובדים במסדרונות
עורך דין
18/11/2015 10:59
שלום חני

מותר להתקין מצלמות אך נושא ההקלטה של שיחות העובדים בעייתי יותר, וחובה על המעסיק לקבל את הסכמתם העובדים מראש ולעדכן אותם כי השיחות בשטח המשרדים מוקלטות, שאחרת המדובר על האזנת סתר אסורה לפי חוק.

בהצלחה
ר.כ
17/11/2015 13:25
אני מחליפה בחופשת לידה לתקופה של חצי שנה. אני צריכה ללדת כחודש וחצי אחרי שאני מסיימת את תקופת ההחלפה. אני מתכננת לעבוד בחודש-חודש וחצי שנותרו במקום אחר. איך דמי הלידה שלי יחושבו? האם זה משנה שב-3 חודשים שלפני הלידה המשכורות הן ממקומות עבודה שונים? תודה רבה מראש
עורך דין
18/11/2015 10:58
שלום לך

דמי הלידה שלך יחושבו לפי הכנסתך משני המעסיקים ביחד, ממש כמו ששילמת ביטוח לאומי לפי הכנסתך אצל 2 המעסיקים.

בהצלחה
רוני
17/11/2015 13:10
אני בנמצאת בחופשת לידה מאוקטובר ואמורה לחזור באמצע ינואר 2016 לעבודה.

אצלנו בעבודה משלמים הבראה בחודש שבו התחלתי לעבוד. יצרתי קשר עם המעסיקה שלי לגבי דמי ההבראה והיא אמרה שדמי ההבראה ישולמו לי רק במשכורת הראשונה אחרי שאחזור מחופשת לידה (אני חוזרת בינואר באמצע והמשכורת הבאה בפברואר) האם זה תקין?
עורך דין
18/11/2015 10:53
שלום רוני

לא ממש תקין... רצוי להגיע להסכמה ברוח טובה מול המעסיק בנושא זה.

בהצלחה
א.פ
17/11/2015 13:09
צהריים טובים

יש לי שאלה לגבי החוק לתשלום עבור בדיקות במהלך ההריון. אני עובדת משרה מלאה 6 ימים בשבוע משמרות שהן בדרך כלל די קבועות.

במידה ואני יוצאת לבדיקות במהלך חלק משעות המשמרת שלי אני מקבלת תשלום? אם הגעתי אחרי לעבודה ועשיתי עדיין 8-9 שעות עבודה משמרת? או שאני צריכה לעבוד פיות שעות של המשמרת כדי לקבל תשלום?
עורך דין
18/11/2015 10:47
שלום לך

מגיע לך לקבל תשלום עבור 40 שעות שישמשו אותך לצורך בדיקות הקשורות להריון. זה אומר שאם יצאת מהעבודה ל-4 שעות במהלך יום עבודה והבאת אישור כי היית 4 שעות בבדיקה, המעסיק ישלם לך עבור יום עבוד המלא כרגיל.

בהצלחה
שיר
17/11/2015 13:08
שלום וברכה.

בעת חתימת חוזה לעבודה במוקד מכירות חתמתי על הסכמה לקנס בסך 2000 שח במידה ואתפטר לפני תום שנה מעת מועד החתימה, בשל עלויות הקורס כביכול. יש לציין כי הקורס הועבר על ידי האחמש ללא מרצי חוץ ללא הענקת תעודה כלשהי בסיום הקורס וארך כשלושה שבועות-וחד משמעית לא עלה 2000 שח.

לאחר התפטרות שלושה חודשים מעת חתימה על החוזה נוכו משכרי 500 שקלים.

חשוב לציין כי המוקד עובר לעיר אחרת-דבר שלא צוין בעת ראיון העבודה ונודע לי רק לאחר מכן.

האם ישנה עילה לתביעה? במידה וכן מה האסמכתאות?
עורך דין
18/11/2015 10:46
שלום שיר

ניכר כי למרות החתימה בחוזה המעסיק ניכה משכרך רק חלק יחסי (רבע) מהסכום הקבוע בחוזה, ומכאן שניתן לומר כי המדובר על ניכוי הוגן ויחסי וקשה לא להאמין שבית הדין לעבודה יתערב בנושא.

בהצלחה
רונית
17/11/2015 13:01
שלום,
לאחר שחרורי עבדתי בחנות בין ה-21 לאוגוסט עד ה-2 לספטמבר והחלטתי להתפטר עקב יחס מזלזל והפסקות בקושי וגם מאנשים שאמרו לי שעדיף לי להתרחק, שהחלטתי להתפטר הוא אמר לי שאשאר כמה ימים עד שהוא ימצא עובדת, עברו יומיים והחלטתי שאני לא נשארת ואמרתי שזהו ומתי אני מקבלת את המשכורות והוא ענה לי ב-10 , שהגיע ה-10 הגעתי והוא ענה לי עבדת בין אוגוסט לספטמבר אז תקבלי בחודש הבא.

כשהגעתי לקחת את הצ'ק הוא לא היה והעובדת שלו הייתה והמתינה שיענה לה ואז היא מצאה אתה צ'ק ובאותו יום די מיהרתי (למרות שזה למזלי כי הייתה לוקחת לי את התלוש) הסתכלתי מהר בתלוש מהמעטפה וראיתי שרשום 2170 ולאחר מכן בדרך פתחתי וגיליתי שבצ'ק רשום 230!

מאז אני מדברת עם העובדת שלו שאומרת שזה בטיפול וגם נפלט לה שלשאר העובדות הייתה בעיה שכנראה הוא החליף כמה...

אני משחקת איתו במחבואים עוברת לבדוק אם הוא שם ובנוסף אבא שלי נכנס אליו לחנות ואמר שזה יחמיר אם הוא לא ישלם וכלום לא זז, באמת שזה דבר מאוד מכוער לעשות במיוחד בזה שאני חיילת משוחררת והוא מנצל את זה שאני לא עוד לא מבינה מה הם כל הזכויות שלי כאזרחית.

אני באמת לא יודעת מה לעשות כבר! לא רציתי לתבוע ואני כבר לא רואה ברירה אחרת.. מה עושים ? אודה לכם מאוד !
עורך דין
18/11/2015 10:44
שלום רונית

באפשרותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש שם תביעה לתשלום שכר עבודה, לבד, גם בלא צורך בייצוג משפטי.

בהצלחה
טלי
17/11/2015 12:57
בתי החלה לעבוד בחנות בקניון. לאחר מספר חודשי עבודה זימנו את כל העובדים לסוג של השתלמות במהלכה עליהם לעבור בדיקת פוליגרף כחלק מהליך שגרתי...

לא מדובר בחשדות כלשהם כלפי מישהו מהעובדים אלא שהמעסיק רוצה לוודא שהעובדים אמינים.

אישית זה נשמע לי מופרך. ולא נשמע לי שבחורה צעירה בת 19 צריכה לעבור בדיקת פוליגרף.

השאלה היא האם זה חוקי? האם יכולה לסרב?
עורך דין
18/11/2015 10:43
שלום טלי

אין כל מניעה חוקי בבקשה מעובדים לעבור בדיקת פוליגרף. מאידך, כמובן שלמעסיק אין כל זכות לכפות את הבדיקה על העובדים רק צריך לזכור שאם כל העובדים יעברו פוליגרף ועובדת אחת לא תסכים להבדק... זה לא יראה טוב.

בהצלחה
אריאלה
18/11/2015 10:34
אני אם חד הורית כל הזמן הייתי חיה מהבטחת הכנסה עד שלפני כשנה וחצי התחלתי לעבוד עבדתי במשך שנה ולא דיווחתי על כך לביטוח לאומי כי חשבתי שמלשכת התעסוקה ידווחו וכשעבר חודש ועוד חודש אז כבר פחדתי לדווח וגם לא ידעתי בדיוק למי בזמן שעבדתי קיבלתי במקביל הבטחת הכנסה (כי הם לא ידעו שעבדתי) איך אני מודיעה להם שעבדתי בתקופה ההיא? האם היה חייבת להם כסף? המשכורת שלי לא עברה את ה3000 לחודש,
פוטרתי מעבודתי בזמן הריון בשבוע 13 ואני בתביעה איתם האם אהיה זכאית לדמי לידה ומה הם למעשה דמי לידה? (סורי על הבורות אך מעולם לא עבדתי כך שאין לי מושג מה זה) והאם היום אחרי שאודיע להם עדיין אקבל הבטחת הכנסה כי אני לא עובדת ועדיין אהיה זכאית לדמי לידה?
תודה
קטיה
18/11/2015 10:33
אני בחופשת לידה כבר 5 חודשים, ביקשתי לחזור לעבודה מיידית (לאחר שחודש שעבר הודעתי למעסיק שאני יחזור החודש, ללא ציון תאריך מדוייק).

התשובה שקיבלתי זה שהוא גייס במקומי עובדים לתפקיד וכרגע הוא צריך להסדיר את מקום עבודתם ורק לאחר מכן הוא יוכל להחזיר אותי או שזה יהיה בעוד שבוע או שתחילת חודש דצמבר, תלוי בהסדר.

האם מותר לו לעשות דבר כזה? לפי מה שידוע לי המקום צריך להיות שמור לי ואני יכולה לחזור מתי שאני ירצה.
מרים
18/11/2015 10:24
בוקר טוב רבותי

האם בעת ראיון עבודה (בעמותה או יזם פרטי) המעסיק רשאי לבקש מהמועמד לעבודה לחתום על ויתור סודיות רפואית? ובאותו עניין - האם הוא יכול לבקש אישור כשירות רפואית לעבודה?

תודה!
דנה
18/11/2015 10:22
שלום לכך חברים, אשמח לעזרתכם:

יש לי חברה שעובדת כסייעת בגנים. היא עבדה בצהריים קבוע באותו מקום ובבקרים הייתה מוצבת כממלאת מקום אשר מחליפה לסייעות בכל מיני הגנים ברחבי העיר שנעדרות .

כעבור שנתיים (לפני חודש) הודיעה לה בשיחה האחראית שהיא מפוטרת מגן של הצהריים, אך היא עדיין התבקשה להחליף בבקרים סייעות. הבחורה קצת חסרת אונים ואני נורא רוצה לעזור לה כמובן שאין לה כסף לעורכי דין. השאלה שלי זה מה עליי לכתוב במכתב דרישה שאני מתכוונת לכתוב בשמה ובהסכמתה כמובן ?

האם עליי להתייחס למקרה שלה כאל מפוטרת שלא כדין או כעובד שנעשתה לו הרעה מוחשית בתנאי העבודה .מה ההבדל בכלל בין השניים מבחינה משפטית?

חשוב לציין שהיא לא קיבלה שום מכתב פיטורין, לא נעשה שימוע, לא שולמו שום פיצויים ולא שום דבר ולהיפך עוד שילמו לה פחות ממה שעבדה בפועל בחודש האחרון.

נא עיזרו לי כי ביקשו ממנה להגיע למשרד כדי לחתום על כל מיני דברים ואני מאוד חוששת שזה עוד דרך לא לשלם לה ואני רוצה להקדים את השלב הזה.

בבקשה עיזרו לי לעזור לה תודה
לימור
18/11/2015 09:21
כשהורה חולה ומיד לאחיו ילד, האם יחשבו את דמי ימי המחלה כל אחד בנפרד או ברצף?
נופר
17/11/2015 13:23
הייתי בקבע 3 שנים. מיד איך שהשתחררתי באותו שבוע התחלתי לעבוד. עכשיו אני בזמן חופשת לידה.

אז הגשתי לביטוח לאומי 8 תלושים מהמעסיק הנוכחי ועוד 2 מצה"ל, כי עבדתי ברצף אז אני זכאית לחופשת לידה מלאה!

קיבלתי חצי מהסכום...ולאחר פרוצדורות ובירורים מול ביטוח לאומי נאמר לי שלנשים בקבע ולצהל אין הסכם מול ביטוח לאומי ושה-2 תלושים מצהל לא נחשבים ולכן קבלתי חופשת לידה לא מלאה רק על הגשת 8 תלושים עם חצי מהסכום.. לצבא אין מה לעשות עם זה אני כבר משוחררת..
ואני שואלת את עצמי מה החוצפה הזאת? קבע זו לא עבודה? לא נחשב? אין הסכם עם ביטוח לאומי אבל העיקר מס מורידים.. בושה למדינה!
מאיר
17/11/2015 11:41
שלום,
הייתי בראיון עבודה + מבחן בתאריך 9.9.15 בחברה עם יותר מ25 עובדים והיא לא בתחום ההסעדה אך היא כן עבודה לטווח ארוך.
עדיין לא קיבלתי שום תשובה (שלילית או חיובית) מהם.
לפי מה שהבנתי מהחוק צריכים להחזיר לי איזושהי תשובה תוך 60 יום מהיום בו הייתי בראיון (ו/או במבחן), אך ראיתי גם בפרשנויות של החוק גם את המספר 90, כלומר 90 יום מהיום שבו הייתי בראיון.
אשמח אם תעשו לי סדר בחוק מכיוון ש60 הימים עברו.
ואם כן מגיע לי פיצוי כספי איך אני מממש אותו?
בנוסף רציתי לשאול, האם יש חוק התיישנות על החוק? כלומר האם כעבור חודש/שנה או כעבור פרק זמן מסויים אני לא רשאי להגיש את התביעה והיא תיפסל רק בעקבות כך?
תודה.
עורך דין
17/11/2015 11:44
שלום מאיר

אם אכן כל התנאים הקבועים בחוק מתקיימים באפשרותך להגיש תביעה נגד החברה ולזכות בפיצויי בסכום לא ידוע.

בהצלחה
מאיר
17/11/2015 12:55
קודם כל תודה על התשובה המהירה ובנוסף רציתי לשאול, האם יש חוק התיישנות על החוק? כלומר האם כעבור חודש/שנה או כעבור פרק זמן מסויים אני לא רשאי להגיש את התביעה והיא תיפסל רק בעקבות כך?
תודה.
לילך
17/11/2015 12:17
רציתי לדעת מה קורה מבחינת המעסיק כאשר העובדת שלו שעבדה אצלו מס רב של שנים, מציבה לו אולטימטום.
טוענת כי תחזור לעבודתה לאחר חופשת הלידה רק אם יעלה לה את השכר.
ואם לא יעלה לה את השכר היא לא תחזור וכך תקבל גם פיצויים בעקבות הלידה.

מה על המעסיק לעשות?
חנה
17/11/2015 12:17
1. האם מותר למעסיק לנכות מע"מ ארוחות בנוסף לתשלום ארוחות? המע"מ מגיע כמעט לסכום של התשלום ארוחות עצמו...

2. בקשר לדמי הבראה - אני עובדת שנה במקום עבודה (מה-27.10.14), שלושה חודשים ראשונים מהשנה הזו דרך חברת כוח אדם. בתלוש משכורת שלי רשום תחילת העסקה ב-1.2.15. מתי אני אמורה לקבל דמי הבראה? שנה אחרי תחילת עבודה בחברה עצמה או אחרי שנת עבודה כולל דרך חברת כוח אדם?
שי
17/11/2015 12:16
המקרה הפרטי כאן אולי ייחודי אך אולי יש כאן מישהו עם ניסיון במקרה דומה.

אשתי רופאה בשיבא (עובדת מדינה). בתהליך הקליטה שלה (כמתמחה) לא הובהר כי עליה לצרף טופס אישור התמחות. לאחר מספר חודשים, בפגישה עם משווק פנסיוני, היא נשאלה מדוע שכרה נמוך יחסית לשאר.

משלא ידעה, פנתה למשאבי אנוש ואלו שמחו לבשר לה כי מכיוון שלא הביאה אישור על עצם היותה מתמחה (על אף שברור שזהו הסטטוס של בוגרת לימודי רפואה, שנמצאת על תקן מתמחה...), לא שולמה לה "תוספת מתמחה" (מדובר על כ-₪2000 נטו).

אשתי, כמובן, הביאה באותו יום את האישור ומאז משולמת התוספת. לגבי הכספים שלא שולמו עד אותו מועד - הנהלת ביה"ח / משאבי אנוש / משרד הבריאות מושכים אותה בתשובות מתחמקות ובשורה התחתונה ללא מענה.

האם מישהו מכיר? ההיגיון הבריא שלי טוען שמגיעים לה הכספים היות וזהו מרכיב שכר שרק בשל תקלה ביורוקרטית לא שולם. האם אני צודק? האם יש מה לעשות בנידון?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ