פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 668
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלינור
10/01/2016 17:01
שלום,

במקום העבודה (משרת מוכרת) בו המשמרת בת 5.5 שעות, האם המעסיק מחויב לתת הפסקה (הפסקה לעישון לפחות)?
שני
10/01/2016 18:26
למיטב ידיעתי כל מי שעובד מעל 4 שעות זכאי להפסקה בת חמי שעה ומי שעובד מעל 9 שעות מגיע הפסקה נוספת
עורך דין
10/01/2016 18:28
שלום לך

אכן שאלה במקומה בעיקר לאור פסק הדין בהליך סע"ש 47739-02-13 זמסקי ואח' נ' תבניות כל בע"מ נקבע שהפסקות התרעננות קצרות בנות 10 דקות כל אחת, לצרכי שתיית קפה וכדומה, במהלך העובדים נשארו בתחום מקום העבודה ונשאר מחוייבים לחובותיהם בעבודה, נחשבות כהפסקות לצרכי החלפת כח ואוויר כאמור בסעיף 1 לחוק ועל כן הינן בגדר שעות עבודה המזכות בשכר עבודה.

בהצלחה
אלינור
11/01/2016 09:42
אם המעסיק נותן הפסקות לאוכל ושתיה, אבל לא עישון, כי זה כרוך ביציאה ממקום העבודה. יש מקום לדרוש את הפסקת העישון?
עורך דין
11/01/2016 09:55
שלום אלינור

יכול להיות שבתנאים מסויימים כן. אני מציע לך לקרוא את פסק הדין בהליך סע"ש 47739-02-13 זמסקי ואח' נ' תבניות כל בע"מ נקבע שהפסקות התרעננות קצרות בנות 10 דקות כל אחת, לצרכי שתיית קפה וכדומה, במהלך העובדים נשארו בתחום מקום העבודה ונשאר מחוייבים לחובותיהם בעבודה, נחשבות כהפסקות לצרכי החלפת כח ואוויר כאמור בסעיף 1 לחוק ועל כן הינן בגדר שעות עבודה המזכות בשכר עבודה.

בהצלחה
דותן
10/01/2016 19:11
שלום,

אני ועוד כמה חברים מאבטחים בחברת אבטחה, בתחילת החודש, קיבלנו התראה שהמפעל ששכר את שירות חברת האבטחה שלנו מחליף אותה בחברת אבטחה אחרת.

השאלה שלי היא, במידה ואנחנו לא רוצים לעזוב את מקום העבודה הזה והחברה החדשה שנכנסת מסכימה לקבל אותנו כעובדים שלה, האם אני למשל, בתור מאבטח שהוותק שלו בחברה הנוכחית יותר משנתיים, זכאי לקבל את הפיצויים ממנה (הכוונה של פיצויים כמו שהם יפטרו אותי, ולא אני אתפטר) ולעבור לחברה החדשה?

אני שואל את זה כי מישהו אמר לי שהפסקת הפעילות של חברת האבטחה עם המפעל לא הייתה תלוייה בנו, ועקב כך אנו זכאיים לפיצויים במידה ואנו בוחרים להישאר באותו מקום העבודה ועוברים לחברת אבטחה השנייה.

שוב, אני שואל את זה כי זה לא נשמע לי הכי הגיוני...

תודה רבה!
מיכל
10/01/2016 14:06
שלום, לפני חודש פוטרתי ממקום עבודתי בו עבדתי עשרה חודשים. המעסיק מתווכח איתי רבות על השכר האחרון ואני לא יודעת בדיוק את החוקים ואיך אני מקבלת באמת את מה שמגיע לי.
משכורתי היתה גלובלית + עמלות ממכירות.
פוטרתי ללא הודעה מוקדמת. איך מחשבים את התשלום האחרון שמגיע לי בגין ימי הודעה מוקדמת? מה בנוגע ל'חוב' בימי חופשה?
האם מותר להוריד לי עמלות ששולמו מחודשים קודמים?
עדיין לא נכנס לי שום כסף לחשבון. מה עושים עם הלנת שכר?
עם מי אני יכולה לדבר כשאין לי מענה הולם מהמעסיק הקודם?
אשמח מאוד לעזרה מקצועית
עורך דין
10/01/2016 18:46
שלום מיכל

המעסיק צריך לשלם לך עבור הודעה מוקדמת - יום לכל חודש עבודה. עליו לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום. אסור להוריד עמלות של חודשים קודמים. אם לא קיבלת עדיין משכורת המדובר על הלנת שכר ומומלץ לפנות לעורך דין שיטפל בנושא.

בהצלחה
מעיין
10/01/2016 16:46
שלום רב,

האם כאשר עובד מתפטר וצריך להודיע 30 יום מראש - משלמים לו על כל ה-30 ימים, בין אם שעבד אותם ובין אם שסיים לעבוד לפני באישור המעסיק?

האם מדובר ב-30 ימי עבודה לתשלום או חודש עבודה ואז מורידים ממנו את השבת וכו' ומשלמים לי כאילו הייתי רשומה בסידור עבודה באופן רגיל? האם מותר להם לפצל את התשלום על ימים אלה לחודשיים?

תודה רבה
שלום רב
10/01/2016 18:44
אם עבדת מעל חצי שנה חובת המעסיק להודיע על פיטורין חודש לפני ולשלם עליו
עורך דין
10/01/2016 18:35
שלום מעיין

אם התפטרת ועליך לתת 30 ימי הודעה מוקדמת, את יכולה להחליט עם לעבוד ולקבל שכר בימים אלה או שלא לעבוד ולוותר על השכר. לחילופין, המעסיק יכול לוותר על נוכחותך במקום העבודה אך יצטרך לשלם לך שכר עבור כל אותם ימים בכל מקרה.

בהצלחה
אלמוני
10/01/2016 13:54
פוטרתי ממקום עבודתי וכרגע אני בחודש הודעה מוקדמת בתשלום, קבלתי אישור לא להגיע לעבודה.
עלי לעבור צינתור, בימים אלו, האם עדין אוכל לממש ימי המחלה שלי על חשבון המעביד בשלב הזה?
עורך דין
10/01/2016 18:43
שלום אלמוני

אם פוטרת ונאמר לך שאינך צריך להגיע לעבודה דאג לקבל לכך אישור כתוב מהמעסיק, ואז תקבל בכל מקרה תשלום מלא על כל תקופת ההודעה המוקדמת.

בהצלחה בניתוח והחלמה מהירה
עובד שכיר קבלן
10/01/2016 14:22
קיבלתי אישור מחלה למשך שבוע. ובאתי לעבודה בימים הראשון והשני כדי להשלים את השעות שלא יהיה לי חסר שעות במשכורת. אך המעשיק צריך לשלם לי את המשכורת? האם הוא יכל להתעלם מאישור המחלה ולתת לי רק מהיום הראשון שלא הגעתי? ואז בעצם סתם השלמתי שעות כי חסר לי שוב יומיים בחודש או שהוא צריך להתיחס לימי המחלה מהיום הראשון של אישור המחלה. ואז יש לי חודש מלא?
עורך דין
10/01/2016 18:40
שלום לך

לא ממש הבנתי את שאלתך. אם היה לך אישור מחלה והגעת לעבודה אישור המחלה חסר תוקף. אם היה לך אישור מחלה ל-4 ימים ועבדת יומיים ראשונים ולאחר מכאן היית בבית, על יום המחלה הראשון (שהיית בבית) לא תקבל שכר. על היום השני 50%.

בהצלחה
סמדר
10/01/2016 14:14
שלום
אני עובדת אצל מעסיקי כבר שנה ו 3 חודשים . לאחרונה חליתי מאוד וניצלתי 25 ימי מחלה. עד עתה לא ניצלתי !
מעסיקי טען כי צברתי בחודשי העסקתי רק 22.5 ימים לזכותי ורק עבורם אני יכולה לקבל תשלום על פי החוק. האם הצדק עימו?
תודה למענה.
עורך דין
10/01/2016 18:39
שלום סמדר

צבירת ימי המחלה מצויינת על גבי תלוש השכר שלך וכמובן שלא ניתן לנצל יותר ימי מחלה ממה שצברת, אלא בהסכמת המעסיק לכך.

בהצלחה
אתר כל זכות מס...
10/01/2016 14:26
העובד צובר 1.5 ימי מחלה עבור כל חודש שעבד ובשנה זה 18. אם תוסיפי עוד 3 חודשים יוצא באמת 22.5
שולמית
10/01/2016 15:12
שלום רני אמורה להתחיל לעבוד במקום עבודה חשד (סוכנות ביטוח). אני אחרי חופשת לידה והתינוקת שלי תהיה בת 5חודשים במועד תחילת עבודה .לכמה זמן מיום תחילת העבודה החדשה אני זכאית לשעת הנקה?
עורך דין
10/01/2016 18:37
שלום שולמית

יש באתר זה מדריך מרתק ומקיף שמונה את כל הזכויות של עובדת לגבי שעת הנקה - אני ממליץ לך לקרוא אותו ולקבל מענה לשאלותיך.

בהצלחה
חיים
10/01/2016 16:47
עובד כעצמאי זכאי או לא זכאי להחזרי נסיעות?

הבוס שלי מסרב להחזיר לי דמי נסיעות כי הוא טוען שהחוק לא מחייב אותו להחזיר לי הוצאות נסיעה אל העסק וממנו אם אני עובד כעצמאי.

אני עובד כמעסה פרטי והוא שלח אותי מספר פעמים לעבוד גם במקומות אחרים בשבילו שמצריכים אותי להוציא על נסיעות מעבר למה שמקובל.

יש לציין שבשום חלק של ההעסקה שלי אצלו , כולל בריאיון הראשוני ובסיכום התנאים , הוא מעולם לא ציין את העובדה שהוא לא משלם החזרי נסיעות לעובדים.

גיליתי זאת רק היום כשבאתי לבקש את השכר המגיע לי על העבודות שנעשו בשבילו ועל פי דרישתו.

האם יש צדק בדבריו שלא חובה עליו להחזיר נסיעות ? האם זה רשום בחוק כפי שהוא טוען?
עורך דין
10/01/2016 18:34
שלום חיים

עובדים עצמאים / פרילנסרים אינם זכאים לקבל דמי נסיעות, שכן החוק קובע כי רק עובדים שכירים זכאים להחזר כאמור.

בהצלחה
סאני
10/01/2016 16:48
1. במידה והסתבר לי כי לאורך שנות עבודה השכר ששולם לי היה נמוך מהשכר המופיע בהסכם האם אני רשאית לתבוע אותו בעת פיטורי.
2. אני עובדת בהסכם אישי , אינני חתומה על הסכם קיבוצי ולא מיוצגת על ידי ועד האם אני יכולה לתבוע בעת פיטורי סכומים שהורידו משכרי בגין: דמי ועד, הפחתת מגזר ציבורי, ודמי ארגון?
עורך דין
10/01/2016 18:33
שלום סאני

1. בכפוף לכללי התשיינות - התשובה חיובית.
2. את יכולה לתבוע כל ניכוי משכרך שבוצע שלא כדין - שוב, בכפוף לכללי ההתשיינות.

בהצלחה
שלי
10/01/2016 16:49
עבדתי בעבודה קצת פחות מחודש ופוטרתי דרך הוואטסאפ ללא שימוע (ללא סיבה מוצדקת לאחר חמישה ימי מחלה) ועליי לקבל את המשכורת האחרונה. המעסיקה אומרת שעליי לבוא היום ב22:00 לקבל את המשכורת האחרונה בצ'ק. היא לא הולכת לשלם לי את הנסיעה לשם קבלת התלוש שכר, לכן ביקשתי העברה בנקאית, המעסיקה טוענת בתוקף כי איננה מעוניינת להעביר לחשבון הבנק שלי.

האם על המעסיקה להחזיר לי החזרי נסיעות על ההגעה לשם וחזרה בשביל לקבל את הצ'ק? יש שעה סבירה ב10 לחודש שהמעסיקה צריכה לשלם לי בה או ש22:00 זה רלוונטי?

דבר נוסף המנהלת החתימה אותי ביום הראשון שאני אקבל 25 שח לשעה.

שבוע לאחר מכן התכתבה עימי בוואטספ לגבי העלאת השכר ואמרה לי שהיא מתכוונת להעלות לי את השכר ל27 שח.

אביה שעובד יחד איתה (הבעלים) פנה אליי בעבודה ובע"פ אמר לי שהוא מעלה לי את השכר וכעת הם טוענים שלא אמרו זאת.
תודה
שלום
10/01/2016 18:32
קודם כל לפי החוק חייב לתת שימוע לפני פיטורין כדי לתת למפוטר להשמיע את דבריו ולשכנעו להשאירך בנוגע להילה אם נאמר בעל פה אינו קביל אך אם נחתם חוזה חייב לקיים זאת
נטשה
10/01/2016 16:53
אני כרגע בהריון שבוע 29. נמצאת בהריון בסיכון. החל מה- 1.1 רופא מילא לי טפסים לשמירת הריון.
היום הייתי במשאבי אנוש בעבודה שלי ונאמר לי שקיימות לפני שתי אופציות - שיסגרו לי את התלוש ( אני עובדת ביח ממשלתי) ואז אחרי 30 יום אכיש את הניירת לביטוח לאומי. אופציה שניה, שאשתמש בימי מחלה שלי עד אשר אקבל תשובה מביטוח לאומי ואני ממלאה טופס שמצרפת לניירת לביטוח לאומי ששאני מתחייבת להחזיר את כספי ימי מחלה שלי ברגע שאני מקבלת תשלום מביטוח לאומי. האם אופציה כזאת אכן קיימת?
עורך דין
10/01/2016 18:31
שלום נטשה

אני לא שמעתי על אפשרות כזאת. אם המעסיק ישלם לך ימי מחלה והמוסד לביטוח לאומי יאשר לך שמירת הריון, לא תקבלי קצבה עבור הימים ששולמו לך על ידי המעסיק כימי מחלה. זה או שמירת הריון או מחלה - לא שניהם.

בכל מקרה, את יכולה לפנות בשאלה זאת אל מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

בהצלחה
דולב
10/01/2016 17:49
אני חייל שמשרת בקריה וגר ברמת שרון
אני עובד במסעדה ברמת שרון
בהלוך אני נוסע באוטובוסים ובחזור הוא מקפיץ אותי הביתה מדי פעם תלוי בימים
האם אני זכאי לקבל תשלום נסיעות אף על פי שהנסיעות שלי באוטובוס הם חינם?
עורך דין
10/01/2016 18:29
שלום דולב

שאלה מעניינת - לעניות דעתי התשובה חיובית. האם חיילים זכאים לנסיעות חינם בתחבורה ציבורית גם על אזרחי?

בהצלחה
יעקב
10/01/2016 15:06
אני עשיתי חודש מילואים וקיבלתי מהמעסיק שלי את המשכורת הקבועה שלי כמקדמה.
לפני 4 חודשים קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שהתגמול מילואים שלי גדול ב3000 ש"ח מהשכר החודשי
המעסיק טען שמכוון שיש לכל עובד תשלומים מעבר לשכר שהוא צריך להוציא בעלות של מעבר ל3000 ש"ח לכן זה יורד מה3000 ש"ח.
להדגיש השכר שלי לא מבוסס על נסיעות, ביגוד וכו' אלא תשלום גלובלי חודשי קבוע.
רציתי לדעת האם יש אמת בטענתו או שהוא חייב לשלם לי את הפרש (להוציא מס הכנסה וכו')
מישל
07/01/2016 17:11
עובדת כשנה ו 10 חודשים, התפטרתי וברצוני לדעת מה אני אמורה לעשות או לאן לפנות בכדי לקבל את כספי הפיצויים שמגיע לי..
עורך דין
10/01/2016 11:31
שלום מישל

באפשרותך למשוך את כספי הפיצויים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך, למרות שאין בכך הגיון כלכלי. בעת גמר חשבון על המעסיק לחתום על מסמכים שמאפשרים לך לעשות זאת.

בהצלחה
קארין
10/01/2016 09:21
בוקר טוב

אני אמורה ללדת במהלך החודש ובינתיים אני בבית עם ימי מחלה. מן הסתם המשכורת של ינואר תהיה נמוכה מהחודשים הקודמים לו.

שתי שאלות:

1. במידה ואני מתפטרת לאחר הלידה האם אני מקבלת פיצויים לפי המשכורת של ינואר כפול השנים שעבדתי?

2. האם דמי הלידה מחושבים גם לפי חודש ינואר?

תודה מראש
עורך דין
10/01/2016 11:30
שלום קארין

1. לא, לפי משכורת ממוצעת (אם יש לך ימי מחלה צבורים לא תהיה גדולה מדי בשכר בגלל מחלה).

2. לא. ניתן להעביר למוסד לביטוח לאומי תלושי שכר מלאים ואת אישורי המחלה שלך. יתחשבו בך מן הסתם בעת חישוב דמי הלידה.

בהצלחה
שירי
03/01/2016 11:50
במקום העבודה בו אני עובדת מקובל לתת בונוס שנתי המתגמל את העבודה על שנת העבודה (ינואר-דצמבר) שהסתיימה.
הבונוס מחושב כפקטור הערכת עובד(אינדבידואלי לכל עובד) , מוכפל במשכורת החודשית של אותו עובד.
אני ילדתי בשנת 2015, הייתי בחופשת לידה מלאה (26 שבועות) וחזרתי בדצמבר לעבודה.
האם מגיע לי בונוס על כל שנת 2015? (12 חודשים)
או רק על החלק בו עבדתי בפועל? (6 חודשים)
או על החלק בו עבדתי בפועל + חלק של חופשת לידה בתשלום? (9 חודשים)

האם באין תשלום מלא זה נחשב אפלית נשים?
האם יש סעיף רלוונטי בחוק שאפשר להפנות אותי אליו?
תודה רבה רבה על הפורום, זה פורום מבורך ועוזר מאוד.
עורך דין
10/01/2016 11:28
שלום שירי

נושא תשלום הבונוס מן הסתם מוגדר בחוזה העבודה שלך,שאותו איני מכיר ולא ניתן להכריע בנוש אבצורה חד משמעית ללא עיון בחוזה. קיימות כמה אפשרויות: בדקי מול נשים שעובדות איתךוהיו בחופשת לידה מה עלה בגורל הבונוס שלהן באותה שנה שבה היו בחופשת לידה. והאפשרות השניה, לפנות לעורך דין שיקרא את חוזה העבודה שלך ויסייע לך לקבל תשובה מדוייקת ומוסמכת יותר. החוק אינו עוסק בנושא.

בהצלחה
שירי
10/01/2016 10:49
מקפיצה.
ההחלטות על קבלת הבונוס הן בקרוב ומאוד אשמח לקבל תשובה
מילואים
sapir
10/01/2016 11:15
שלום,
עשיתי 5 ימי מילואים בזמן שהייתי עובדת שכירה (קיבלתי שכר חודשי).
על המעסיק באותו חודש לשלם לי את השכר הרגיל שלי ובנוסף גם לשלם לי את תגמול מילואים שלי ל-5 ימים שבהם הייתי במילואים? או רק שכר כרגיל?
איפה ניתן לראות את זה כתוב בחוק במידה והתשובה חיובית?
עורך דין
10/01/2016 11:26
שלום ספיר

על המעסיק לשלם לך שכר רגיל והוא מקבל תשלום לפי מספר ימי המילואים שלך מהמוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
דוד
10/01/2016 09:19
יום ראשון 0
שני ושלישי חצי
רביעי ומעלה 100 אחוז
אבל כמה זה 100 אחוז?

אני עובד לפי משמרות ,ומקום העבודה טוען שיש איזה חישוב ביחס ל 3 החודשים האחרונים,ולא כמה שהייתי צריך לקבל(לפי שעות המשמרת) אילט הייתי עובד באותו היום.

אשאל כך, אם אני תמיד עובד משמרת של מספר שעות מסויים,5 ימים בשבוע.

וב 3 חודשים לפני המחלה לא עבדתי בפועל כל יום ,האם עדיין אהיה זכאי בחופשת מחלה לקבל 100 אחוז מכמה שהייתי מקבל אילו הייתי עובד?

באתר כל זכות כתוב
"
לעובדים שעתיים אין הגדרה מדויקת לגבי גובה דמי המחלה בחוק. פרשנות מקובלת היא בהתאם לשכר ממוצע ליום עבודה בשלושת החודשים שקדמו למחלה (שכר יום ממוצע שווה לשכר 3 החודשים האחרונים חלקי מס' ימי עבודה בחודשים אילו).
"
אז אולי מחלקים הרווחתי ב3 החודשים האחרונים חלקי כל ימי העבודה שיש בחודש(כולל לדוגמה יום ראשון כלשהו שלא עבדתי כי היה לי מבחן) ואז יוצא שהשכר ליום הוא פחות מכמה שהייתי מקבל אילו הייתי עובד באותו היום
תודה
ערן.ד
10/01/2016 02:43
שלום רב,הנני עובד כ 4 חודשים במקום אשר ימי העבודה הם ב עד ו בשבוע לפי שכר חודשי....שאלתי: נהייתי חולה ביום שישי...אם אחזור לעבודה רק ביום חמישי....לכמה ימי מחלה כספיים אהיה זכאי?...האם שבת וראשון אשר אני לא עובד בהם קבוע יחשבו כימי מחלה ואקבל עליהם משהו...ומה עם שאר הימים?
אשמח לתגובתכם המהירה
בתודה מראש
.ערן.
א.ים
09/01/2016 21:35
שלום רב.
המוסד שאני מאבטח אותו שנתיים עומד להחליף חברת
שמירה שדרכה אני עובד כמאבטח. הנהלת המוסד
הציעו לי להעביר אותי לחברה החדשה עם שמירת כל
הזכויות. יותר מ80 אחוז של כל המשמרות שלי אני עובד
במוסד הזה ופחות מ20 אחוז במוסדות אחרים שבהם
החברה עובדת.
1 .איך ההעברה צריכה להתבצע ע"מ שכל זכויות שלי הכן
יישמרו , אקבל את כל פיצויי הפיטורים, ישמר וותק וכו'.?
2. איפה בחוק ,הסכמים קיבוצים וכו' כל זה מוגדר?
תשובות לשאלות האלא יעזרו לרבים.
בברכה
א.ים
יעל
09/01/2016 20:41
שלום.
אני גננת משרד החינוך ביישוב בארץ. שעות העבודה שלי הם 8.00-14.00 . (מקבלת תשלום נסיעות ממשהח)
היישוב הציע לי לעבוד בצהרון (מוציא לי תלוש נוסף)
האם אני זכאית לתשלום נסיעות גם מהיישוב אפילו שאני ממשיכה באותו מקום ומבנה?
טל
09/01/2016 20:27
שלום,
א. להבנתי בימיינו חובת הפרשות לפנסיה הינה מיום ראשון להעסקה, האם נכון? אודה ללינק לחוק.
ב. באם בטיוטת חוזה נכתב שישולם לאחר שלושה חודשים רטרואקטיבית ופוטר העובד לאחר חודשיים בלבד, האם זכאי או לא?
ג. במקרה בו נשלחה טיוטת חוזה למייל ובגרסה שהחתימו את העובד (חתם במקום וללא קריאה נוספת) שונה הסעיף לרעתו. - שיופרש לאחר 3 חודשים בלבד ולא רטרואקטיבית. מה ניתן לעשות בדבר?
ד. במקרה ומעביד לא הוציא תלוש שכר ולא שילם שכר גם לאחר בקשות רבות (עבודה של מספר ימים) מה עוד ניצן לעשות מלבד תביעה? האם קיימת רשות שניתן להתלונן דרכה?
תודה מראש
ורוניקה
09/01/2016 20:27
ערב טוב, ברצוני לקבל ייעוץ בנושא פיצויים ודיני עבודה. אשאל עבור חבר.
ביום פיטורו, ב-12.11.2015, לאחר שעבד במקום עבודתו כשנה וחצי, חברי ניגש למנהל הישיר שלו במקום עבודתו, וכמו כן לעובדת משאבי האנוש, ובמהלך השיחה אמרו לו כי הפיצויים ייכנסו אוטומטית לחשבונו בחודש הבא.
בשיחה לא הוזכר כלל טופס 161.
חודש לאחר התפטרותו, כאשר הבחין כי הפיצויים עדיין לא נכנסו לחשבונו, התקשר למחלקת משאבי האנוש במקום עבודתו הקודם ובירר את סיבת העיכוב- אי מסירת טופס 161. הומלץ לו להתקשר לסוכן ביטוח ולהסדיר את העניין, באמירה כי יקבל את כספי הפיצויים שלו 30 ימים לאחר שליחה טופס 161.
לאחר מספר אי-מיילים ושיחות טלפון הובטח לו שיועבר לו הטופס הנזכר.

כיום, 09.01.2016 , סוכן הביטוח טרם שלח את הטופס המדובר, והפיצויים טרם נכנסו לחשבונו.

האם אפשרי ומומלץ לתבוע בבית דין לתביעות קטנות על עיכוב פיצויים? במה זה כרוך? האם יש צורך בעו"ד?
כמו כן, האם אפשר לתבוע גם על נזק נפשי? מצבו הפיננסי של חברי דיכא אותו מאוד וגרם לו לסטרס רב, והוא מרגיש כי מצבו הנפשי הורע בעקבות הלחץ מעיכוב הפיצויים.

תודה מראש
גלית
09/01/2016 19:35
שלום שמי גלית, כל פעם שהילד הקטן חולה והוא חולה בתדירות גבוהה(חום/דלקות גרון) לוחצים עלי להגיע לעבודה ונותנים הרגשה רעה שאני לא באה( מיותר לציין שיש לי אישור מחלה) בפעם האחרונה זה היה שיא המנהל התקשר וקבע לי עובדה שאני באה מחר לעבודה(זהו היום הכי לחוץ בעבודה) מסרתי לו שאנסה למצוא לי שמרטף לא היה נחמד לשמוע שאינו מקבל את דבריי ומזכיר שאני נעדרת הרבה עקב חולי, האם מחובתו להכריח אותי לעבוד? האם יכול לפטר אותי מסיבה זו?
קרן
09/01/2016 18:35
שלום,
אני בהליכי הגשת תביעה נגד מעסיקי הקודם. התפטרתי לאחר שכמעט בכל חודש הלינו לי את השכר בכמה ימים ולאחר שבמשך שנים לא שולמה לי פנסיה ורק כשהתרעתי התחילו לשלם (מעולם לא קיבלתי החזר רטרואקטיבי וגם לפעמים הצהירו אבל בפועל לא הפרישו).בדרישותיי אני תובע את הפנסיה המגיעה לי ותשלום פיצויים בגין התפטרות בדין מפוטר. רציתי לשאול האם אני יכול לדרוש בתביעה גם תשלום רטרואקטיבי עבור נסיעות וימי חופשה (אין כאלה שורות בתלושי המשכורת שלי בכלל), למרות שעל כך לא התרעתי מראש? על הפנסיה ועל הלנת השכר כן התרעתי.
מיכל
09/01/2016 13:55
היי,

אני רווקה (חיה עם בן זוג) בחודש שמיני. תל"מ אמצע פברואר.

האם יש לי אילו זכויות אחרי הלידה שאני צריכה לדעת עליהן?

(הנחות, מענקים וכד' מהמדינה או הרשויות המקומיות?)

ושאלה נוספת:

אני גם שכירה וגם עצמאית.

איך מחשבים לי את דמי הלידה?

(כשכירה אני עובדת 'שעתית' ומרוויחה פחות מהמינימום, וכעצמאית אני 'עוסק פטור' שמצהירה על ההכנסות פעם בשנה).

איך החישוב נעשה והאם אני צריכה להצהיר או שזה באופן אוטומטי?
תודה!
סוזי
09/01/2016 13:51
כמה ימים בשנה מגיע חופש מחלה לאם מהעבודה? המדובר על ניתוח שעבר הבן שלי.

יום שני האחרון הגעתי לעבודה עם הילד (כי הבוסית התנגדה שלא אגיע ביום זה,קבעתי לו תור במרפאה) ומהעבודה יצאנו למרפאה בשעה 10:30( אני עובדת מ7 בבוקר עד 17:00 ) הבן אושפז ביום זה ונותח בערב. שוחררנו ביום חמישי.

הרופא המליץ להשגיח על הבן בבית עד יום 13/1. הודעתי בעבודה שאגיע רק ב 14/1 לעבודה (גן ילדים פרטי) תודה!
אילנה
09/01/2016 13:50
הועסקתי בארגון מסויים במעמד ארעי למשרה זמנית. ממשרה זו יצאתי לחל״ד. חזרתי לעבוד באותו ארגון במשרה אחרת בשכר נמוך יותר.

נאמר לי שאין צורך לחתום על חוזה העסקה חדש מאחר ואני עובד הקיים במערכת. האם זה חוקי? המשרה הראשונה היתה בשכר גבוה יותר, משרה מלאה, עם כל התנאים הסוציאלים. המשרה כעת בשכר נמוך יותר ב80% משרה. שכר לפי שעות עבודה.

האם ניתן להעסיק עובד במעמד ארעי ללא הגבלת זמן? האם העסקה במעמד ארעי חייבת להיות מוגבלת עד תאריך כלשהוא הידוע מראש (כגון החלפה לחל״ד)?

תודה רבה מראש
דוד
09/01/2016 08:37
אבי בגיל 77 עובד כשרת במכללה בצפון
שעות העבודה שלו מוגדרות כחצי משרה
אבל הוא מתחיל ב 16:00 ומסיים בחצות
ללא תוספת שכר כמשמרת לילה וללא תחבורה בחזרה לביתו
הוא עובד כ 24 שנה במקום
איזה תנאים הוא אמור לקבל במשרה
בברכה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ