פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 570
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עובדת
28/06/2016 22:54
כהמשך להודעה הקודמת,
האם מצב שבו מנהלת העיפה אותי ממשמרת לבית מקנה לי תזכות לדרוש פיטורים עם פיצויים מצד המעסיק?

תודה מראש.
עובדת
28/06/2016 22:51
הגשתי תלונה על התנהלות בעבודה, כתוצאה מכך המנהלת התנכלה עלי.
נתנה לי משימות מיותרות ואף התגרתה בי.
כשעניתי לה היא אמרה לי תשימי אצבע ועופי הבייתה וכך היה.
האם אני אקבל את כספי על יום העבודה שהגעתי אליו והועפתי שלא כרצוני?
אם הם מחויבים לשלם אשמח לסעיף בחוק כאסמכתא.
תודה מראש
מתן
28/06/2016 20:48
שלום,

כמה ימי הודעה מוקדמת העובד צריך לתת למעסיק בהנחה שהגיש מכתב התפטרות כשבוע לפני סיום שנת העבודה הראשונה ומדובר בשכר חודשי?

תודה מראש לעונים
שרה
28/06/2016 20:22
אחותי עובדת במעון שבו שהתה גם ביתה ובנה בשנים האחרונות,
(הבת נשארת שם גם שנה הבאה)

לפני שבוע ילדה אחותי בן וכרגע היא בחופשת לידה.
המנהלת של המעון פנתה אליה בטוענה שאם ברצונה לחזור ולעבוד אינם יכולים להשאיר את הבת.
אך אם אין ברצונה לחזור שתכתוב כבר עכשיו מכתב התפטרות והם יאשרו את המשך רישום הבת.

יש לציין שהיא כרגע בחופשת לידה (שבוע לאחר הלידה)
האם ראוי להעביר מכתב התפטרות כשהעובדת בחופשת לידה?

תודה רבה,
רוני
28/06/2016 14:47
שלום.
אני עובד במשמרות במרכזיה במלון בתל - אביב כבר שנה ו8 חודשים.
אני מבין שאני צריך להודיע 18 יום מראש לפני שאני עוזב, מאחר ואני עובד שעתי.
השאלה שלי היא האם תקופת ההודעה המוקדמת כוללת את יום ההודעה על התפטרות או שהתקופה מתחילה להיספר רק מיום אחרי ההודעה.
אני מתכוון להודיע על התפטרותי עוד 3 ימים ב1 ליולי, אז האם אני אצטרך לעבוד עד ה-18 ליולי או עד ה 19 ליולי?.

תודה מראש,
רוני.
שימוע
רם
28/06/2016 13:58
שלום. היום קיבלתי הודעה, מהבוסית שלי, והיא זימנה אותי לשיחת התראה.
כששאלתי אותה על מה השיחה, היא טוענת .(אני חייב לציין שזאת סיבה הכי מגוחכת ששמעתי מעודי) שאני נוגע במזגן המרכזי כבר כמה פעמים. והיא טוענת שהיא אמרה לי לא לגעת בו כמה פעמים. יש לציין שאני עובד במוקד שירות ויש מזגן מרכזי וחם , ולכן אני מוריד את הטמפרטורה.
האם סיבה מגוחכת כזאת מצדיקה התראה כזאת?
ואם זאת עילה לפיטורין מוצדקת?
האם אני יוכל לעשות משהו לגבי זה? אין לי בעיה גם לגשת לעורך דין טוב במקרה הצורך.
תודה מראש.
קטיה
28/06/2016 12:52
שלום, אבי עובד מ 2003 בחברה (ללא חוזה עבודה). המעביד רשם אותו כעובד חברה משנת 2005 כשנה וחצי לאחר שעבד (אבי לא ידע זאת). המעביד משלם כסף במזומן בלבד. לא היה מוציא תלושים עד שאבי לא ביקש זאת לפני כשנה. התברר כי הסכום שמציינים בתלוש מתחת למינימום והינו 4100 ברוטו בפועל אבי מקבל בין 6,000-6,500 ₪. לאחר שעברנו על תלושים התברר כי הוא גובה תשלום על פנסיה אך בפועל בבדיקה מול הפנסיה שנה לא מתקבלת פרמיה והקרן פנסיה מוקפאת. הסכום בקרן לחודש שאבי עתיד לקבל הינו 183 ₪ בלבד!! בנוסף הוא החל לשלם רק מ 2010 למרות שהחוק יצא ב 2008. נסיעות בעל העסק משלם 200 ₪ בלבד למרות שהחופשי חודשי עולה 250 והיה גם 270. בנוסף מצוין בתלוש כי אבי מקבל כל חודש/ הבראה והוא מעולם לא קיבל תשלום בגין הבראה משנת 2003 שהחל את עבודתו. העבודה היא משרה מלאה כולל ימי שישי במידת הצורך כך שבשבוע יוצא 50 שעות עבודה ומעולם לא שולמו שעות נוספות. אבי עבר ניתוח החלפת מפרק ירך וצריך לעבור ברגל השניה, רופא תעסוקתי קבע כי אבי לא יכול לשוב לעבודה מכיוון שזה עבודה ברפדיה עבודה פיזית. כאשר פניתי לחשבת שכר היא מפנה לבית העסק עם שאלות לגבי תלוש הלא ברור בכלל. בעל העסק מפנה בחזרה לחשבת שכר. אבי לאחר ניתוח ולפני ניתוח הבא כאשר לו להתנייד והם פשוט מתעללים בו. הרופא תעסוקתי ציין כי ממליץ לפטרו בכלל מצבו הרפואי ולהעניק את כל הזכויות פיצויים וכו. בעל העסק לא מוכן לשלם . טוען כי גם אם יגיע לבית המשפט לא ישלם שום דבר. האם יש כאן מקום לתביעה, האם יש דרך להוכיח שהוא לא משלם פנסיה, לא קיבל הבראה מעולם, שעובד מ 2003 ולא 2005. אשמח ליעוץ. תודה מראש
ניצן
28/06/2016 10:25
שלום,

אני בהריון ועובדת כבר שנתיים וחצי אצל המעסיק הנוכחי, צפויה ללדת בדצמבר.
אם אני מתפטרת במהלך ההיריון ועוברת לעבוד באופן מיידי אצל מעסיק אחר, האם אהיה זכאית למענק ?

תודה !
עמליה
28/06/2016 09:51
שלום אב
אני בת 67 ומשתכרת מעל 10000₪
האם אני זכאית לקצבת זקנה?
דפנה
27/06/2016 08:16
אני עובדת בחברה בערך 6 חודשים, לפני כמה ימים הודעתי למנהל שלי שאני מתפטרת, הבאתי לו מכתב התפטרות ב-12 לחודש, הוא ביקש שאני אשאר עד סוף החודש. אז הסכמתי, במכתב רשום שאני עובדת לבקשתו עד סוף החודש.

עכשיו הוא התחיל להתנהג אלי מגעיל (בדברים קטנים) ובדברים יותר גדולים כמו ביטול של טיול חברה רק לי.
אני רוצה להודיע לו שאני לא נשארת עד סוף החודש, האם מותר לי על פי חוק?

כי הודעתי שאני מתפטרת ב-12 והבנתי שאני צריכה להביא לו שבוע ימים מראש.

אם אני אודיע לו שאני לא מגיעה יותר (מצידי מחר) - הוא יכול לתבוע אותי או להגיד שהפרתי את ההודעה המוקדמת?

תודה
עורך דין
27/06/2016 18:46
שלום דפנה

תקופת ההודעה מראש מוגדרת בחוק אבל אם הסכמת להשאר לפי סיכום עם המעסיק עליך לכבד את ההסכמה לפי הדין. במידה ותבחרי שלו לקיים את ההתחייבות למעסיק, ויגרם למעסיק נזק - על פניו הוא יוכל לתבוע אותך.

לעניות דעתי, ולאור העובדה שסוף החודש ממש בעוד כמה ימים, תתאפקי רק עד אז ותמנעי מעוגמת נפש מיותרת.

בהצלחה
עדן
27/06/2016 08:22
זה לגבי יום העבודה האחרון שהגעתי אחרי שהתפטרתי, נאמר לי מראש שאין אפשרות לבטל לי את היום הזה למרות שביקשתי, התארגנתי בהתאם והגעתי לפי בקשה של המנהל באותו בוקר בהקדמה של חצי שעה, אחרי רבע שעה שאני בעבודה מתקשרים אליי להגיד לי שבסוף לא צריכים אותי ואני יכולה ללכת ולהשאיר את החפצים שקיבלתי ביום הראשון. כמובן שהלכתי כי לא רציתי להגיע מלכהתחילה. לא נאמר לי בפירוש שלא ישלמו לי על היום אבל כן נאמר שזו הייתה אי הבנה והם באו לקראתי. פספסתי שתי משמרות בעבודה שנייה שאני עובדת בה כדי להגיע לאותה משמרת אחרונה. יש לי הרגשה שהם לא מתכוונים לשלם ולפני שאני פונה אליהם הייתי שמחה לדעת האם מגיע לי תשלום על היום הזה ועל הנסיעות?
עורך דין
27/06/2016 18:43
שלום עדן

על פניו אם הגעת ליום עבודה כפי שנתבקשת ושוחררת מכל סיבה שהיא, על המעסיק לשלם לך שכר מלא עבור אותו היום וכמובן שגם דמי נסיעות.

בהצלחה
עדי
27/06/2016 08:28
בוקר אור!

התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילד, קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאושרה לי התביעה ואני זכאית לחתום שנה.......! הגיוני? למה חשבתי שיגיעו לי רק 3 וחצי חודשים?

דבר נוסף, כמה אחוזים מהשכר מחשבים? ברוטו או מהשכר בסיס? כי קיבלתי סכום נמוך מדיי למשכורת שהייתה לי ולא הגיוני.

תודה!
עורך דין
27/06/2016 18:42
שלום עדי

באתר זה תמצאי כתבה מפורטת בנושא זכאות לדמי אבטלה, שם גם תוכלי לקרוא בדיוק לכמה זמן עומדת לך הזכאות וכיצד מחשבים כמה כסף מגיע לך לקבל. מומלץ לקרוא את הכתבה האמורה בעיון.

בהצלחה
לימור
27/06/2016 08:28
שלום,
יצאתי לחופשת לידה ב 31.5.16
בחודש מאי עבדתי רק בשבוע בראשון. שאר החודש קיבלתי ימי מחלה והייתי מאושפזת רבות.

יש לי תחושה שמנסים לרמוז לי במקום העבודה שלא רוצים שאחזור.

היו לי 12 ימי מחלה שצברתי והם מימשו רק 7 ימים למרות שהיו לי את כל האישורים.
בנוסף שבוע אחרון של החודש ביקשתי לממש ימי חופש כי יש לי גם 8 ימי חופש. למרות שהמנהלת אישרה לי הם החליטו להתעלם מבקשתי . כתוצאה מכך קיבלתי משכורת מאוד נמוכה ואיתה אני צריכה להתמודד.

כשפניתי למנהלת היא טענה שאני צודקת ושהיא תברר. כל פעם ששאלתי שוב מה קורה היא אמרה שהיא בודקת.
לאחר שבועיים המנהלת אמרה לי שאני אפנה ישירות לחשבת השכר. וכמובן שחשבת השכר בחופש כל השבוע.

האם יש לי עילה לתביעה? האם אני אמורה לספוג חצי משכורת כל החודש למרות שיש לי מלא תשלומים לשלם כי הם עשו טעות ולא ממש רצים או מנסים לתקן?
לאיזה סוג של עורך דין עליי לפנות אם יש עילה לתביעה?
עורך דין
27/06/2016 18:40
שלום לימור

לא ממש ירדתי לסוף דעתך ולא הצלחתי להבין מדוע את רוצה לתבוע את המעסיק. על פניו עולה כי קיבלת שכר נמוך עקב היעדרות מהעבודה בגלל מחלה. אם לא הבנתי נכון אנא תקני אות יונסי להסביר את המצב שוב ובצורה ברורה יותר.

בהצלחה
פדיון חופשה
27/06/2016 11:48
שלום, עבדתי כמאבטח בחברת עמישב לאחר שנתיים התפטרתי ועברתי לכוחות הביטחון למשטרה.מאז שעברתי למשטרה עוד מעט שנתיים עדיין לא שתלמו לי את הימי חופשה על 12 ימים שמגיע . כתבתי מכתב הוחתמו אליו נישאר לי רק לפנות לבית הדין. השאלה מפה אך אני מתקדם אך אני מחשב את השכר?
עורך דין
27/06/2016 18:39
שלום לך

על מנת לבצע תחשיב שכר יש לפנות לחשבת שכר שתבדוק את תלושי השכר שלך. בהמשך אכן ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כפי שציינת.

בהצלחה
אלי
27/06/2016 15:55
היי ,
לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד במקום מסויים , קצת לאחר מכן חליתי ואני מתקשה לתפקד אך מגיע בכל זאת לעבודה , יחד עם זאת מרגיש שלא מרוצים ממני בעקבות כך שאינני 100 אחוז וחושש מפיטורים , יש לי הגנה כלשהי ? תודה לעונים
עורך דין
27/06/2016 18:38
שלום אלי

לא, אין לך כל הגנה מפני פיטורים במצב הדברים המתואר.

בהצלחה
לימור גביש
27/06/2016 15:58
שלום אני עובדת בגן פרטי היום לאחר שעה עבודה המעסיקה שלחהנאותי הביתה כי יש וירוס בגן ולא הגיעו הרבה ילדים. יום עבודה שהייתי אמורה לעבוד בו כ8.30- 9 שעות. ההורים משלמים חודש מלא ללא קשר למחלות.
ובנוסף אין שום הסכם העסקה בין המעביד לעובד למרות שהובטח שייחתם. עוד בספטמבר.
עורך דין
27/06/2016 18:37
שלום לימור

במצב הדברים אותו את מתארת המעסיקה צריכה לשלם לך עבור יום עבודה מלא.

בהצלחה
ספיר
27/06/2016 16:58
אני עובדת במקום עבודתי החל מה-25.1 וחתומה על חוזה העסקה לתקופה של חצי שנה.

לפני חודש וחצי ביקשתי לצאת לחופשה בת חודש וקיבלתי לאחר שבועיים תשובה שאינם מאשרים לי. אני בכל זאת יוצאת לחופשה זו מכיוון וזו הזדמנות "של פעם בחיים".

מקום העבודה רוצה לתת לי מכתב התפטרות אך כהבנתי אני אמורה לקבל מכתב פיטורין. אני לא בחרתי לסיים לעבוד שם אלא הם לא מוכנים לתת לי לצאת לחופשה ביום חמישי הקרוב ואני יוצאת בכל זאת ועל כן זו עילה לפיטורין. אשמח לתשובתכם בהקדם האם מדובר בפיטורים או התפטרות
עורך דין
27/06/2016 18:37
שלום ספיר

אין שום סיבה שיאשרו לך לצאת לחופשה של חודש בחוזה העסקה שכל תוקפו 6 חודשים. על פניו נראה כי אם החלטת לנטוש את מקום העבודה למרות סירוב המעסיק לאפשר לך לצאת לחופשה, ניתן לראות בכך התפטרות.

בהצלחה
גל ל.
27/06/2016 08:11
בוקר טוב עורך דין נכבד

התקיים מכרז פנימי לצורך איוש תפקיד מסוים במקום העבודה. אדם שלא ניגש כלל למכרז התקבל לתפקיד. אחד מאלה שהגישו מועמדות רוצה לתבוע את החברה בגין מכרז פסול. הבעיה שאין לו עצמו הוכחה שאכן אותו אדם לא ניגש, הוא רק יודע את זה. האם נטל ההוכחה עליו? האם יכול לדרוש מהמעסיק שיציג מסמכים המראים באם אותו אדם ניגש/לא ניגש למכרז?

תודה!
רבקה
27/06/2016 08:08
אני עובדת בשמירה על חולים מטעם מוסד דתי כשלהו ולפעמים יוצא לי לעשות שבתות, מכיוון שהמוסד דתי (וגם אני) א"א להחליף עובדות באמצע שבת אז מה שקורה זה שאני עובדת בערך 30 שעות רצופות (כולל קצת שעות בשישי ומוצש...), לאחרונה בדקתי את התלוש משכורת שלי וגיליתי שמורידים לי 4 שעות בלילה של שבת (למרות שדיברנו על זה כבר בעבר ולא היו מורידים לי, עכשיו זה משהו חדש) כששאלתי את המנהלת חשבונות היא ענתה לי
שמכיוון שאני מן הסתם ישנה היא לא אמורה לשלם לי על השעות האלה, אחרי שהסברתי לה שלדעתי לנמנם על כורסא לא ממש נקרא לישון ואם זה מה שאני עושה במקום לישון בבית שלי בצורה נוחה בהחלט מגיע לי תשלום, היא טענה שמבחינה חוקית אסור לה להעסיק אותי כ"כ הרבה שעות ברצף ולכן מבחינה חוקית היא לא אמורה לשלם לי על השעות האלה, רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון? האם אני אמורה לוותר על השעות רק בגלל שאסור לה להעסיק אותי? היא בכל מצב עושה את זה...
מה הפיתרון המשפטי נגיד של מטפלות שנמצאות 24 שעות עם אדם? האם גם להם מורידים שעות?

ממש תודה

נ.ב. זה כבר 3 שבתות מאז שקלטתי את זה מה שאומר 12 שעות כפול 1.5 שזה תעריף שבת, ז"א 18 שעות! שזה המון במיוחד לסטודנטית...
דו"ח 2014
נועה בלום
26/06/2016 23:28
שלום רב, אנא עזרתכם!!!
אני עצמאית, וכאשר באתי להגיש את הדו"ח השנתי גיליתי כי שכחתי להגיש את דוח 2014!!!
בדיוק ילדתי בתקופת ההגשה והדבר פרח מזכרני.
היום הייתי במס הכנסה והבנתי כי יש קנס של 1160 ש"ח לחודש ומה 2016 הקנס הינו 550 ש"ח לחודש...
בחישוב מהיר הבנתי שאני עלולה לשלם קרוב ל 5000 ש"ח קנס אם לא יותר!!!
כל המחזור שלי בשנת 2014 הסתכם בכ 10000 ש"ח.....
מה עלי לעשות??? למי לפנות???? אנא עזרתכם....
דני.
26/06/2016 17:55
שלום,
אני בן 24 ואני עובד משמרות במרכזיה במלון בתל אביב. כבר שנה וחודשיים
אני עובד כבר 6 ימים רצוף ומחר בגלל שעובדת אחרת חולה, הם רוצים שאני יעבוד במקומה , מה שאומר שאני אעבוד 7 ימים רצוף ו12 ימים רצוף עד יום החופש הבא שלי שהוא רק ביום שבת השבוע.
מה אני יכול לעשות?.האם זה חוקי?.
אני פוחד שאם אסרב להם הם יפטרו אותי.
עורך דין
26/06/2016 18:24
שלום דני

החו קובע כי המעסיק חייב לתת לכל עובד לפחות יום חופשה אחד בשבוע ולכן לא ניתן לכפות עליך לעבוד 7 ימים ברציפות.

בהצלחה
דני
26/06/2016 19:13
אז האם בעצם המעסיק שזה המלון במקרה הזה עובר על החוק כאשר הוא דורש ממני לעבוד 7 ימים ולמעשה 12 יום רצוף?.
והאם מותר להם לפטר אותי אם אני מסרב לעבוד 7 ימים ולמעשה 12 ימים רצוף?.
לא עורך דין
26/06/2016 23:00
כבר ענו לך על השאלה שלך, החוק מחייב את המעסיק לאפשר לעובד לפחות יום מנוחה אחד בשבוע, משמע שאסור למעסיק לחייב את העובד לעבוד 7 ימים רצוף ובטח שלא 12 ימים רצוף.

כמו שמשתמע מזה, אם המעסיק שלך מפטר אותך עקב כך שלא היית מוכן לעבוד 7 ימים רצופים או יותר הוא עובר על החוק.
אוריה
26/06/2016 22:38
שלום רב,

הנני אדם בריא בדרך כלל, ומאז גיל ההתבגרות לא זכורה לי תקופה שהייתי חולה למשך זמן ממושך.

לפני כארבעה חודשים שברתי את הברך (לא במסגרת העבודה), ועל כן הייתי בחופשת מחלה של כ80 יום.
כשבועיים לאחר שחזרתי לעבוד, תקף אותי חיידק בגרון ובבטן ומנע ממני להמשיך להגיע לעבודה.
עוד באותו היום שלפני שהפסקתי להגיע לעבודה עקב המחלה הודעתי למנהלת שלי שאני מרגיש שאני נחנק ואיני מסוגל לדבר (העבודה שלי כוללת שיחות טלפוניות), אך התגובה שקיבלתי ממנה ומייתר המנהלים היתה "תנסה להישאר עוד קצת" ואף סירוב להשתחרר.
בסופו של דבר שחררו אותי בשעה מוקדם יותר ממה שהייתי אמור לסיים את המשמרת.

יום למחרת התקשרתי למנהלת שלי והודעתי לה שהרופא הביא לי אישור מחלה לשבוע שלם, וכי המחלה שלי מדבקת ולא אוכל לחזור לעבודה להלתר (מסגרת העבודה היא במקום סגור ללא חלונות כך שהגעה שלי למקום העבודה היתה עלולה לסכן את בריאות ייתר העובדים), המנהלת שלי לא קיבלה זאת בצורה טובה והחלה להתקשר אלי מדי יום בשאלות מתי אני חוזר לעבודה (על אף שהסברתי לה שאני חולה ושיש לי גם אישור לכך).

בשלב מסוים הטלפון הנייד שלי נאבד ולא היה לי דרך ליצור קשר עם העולם מלבד העבודה (משפחה וחברים), הייתי במצב שלא הייתי מסוגל לדבר, ואף בקושי לעמוד ואיבדתי מספר קילוגרמים במשך הזמן שהייתי חולה.
המחלה שלי התמשכה למשך שבוע נוסף שבו לא יכולתי ליצור קשר עם העולם מסביבי, וכך גם לא היה ניתן ליצור עימי קשר ואף אחד לא ידע מה קורה איתי.

כאשר חזרתי לעבודה, הגשתי למנהלת שלי את אישור המחלה שלי ולאחר כשלוש שעות היא קראה לי לשיחה יחד עם הסמנכלית של מקום העבודה.
במהלך השיחה, הן הסבירו לי שההתנהגות שלי לא היתה הולמת מאחר ולא עשיתי השתדלות בלעדכן אותן במצבי, ובטענה שדאגו לי ולא ידעו מה קורה איתי (כי לא היה ניתן ליצור עימי קשר), ואף טענו שמשאבי אנוש ניסו ליצור עימי קשר ועקב כך שלא הצליחו החליטו לבצע סיום העסקה ושלחו לי על כך מכתב במייל.

מיותר לציין שאת ה"מכתב" המדובר אני מעולם לא קיבלתי, ניסיתי להסביר גם למנהלת שלי וגם לסמנכלית שהייתי במצב בריאותי לא טוב, ואני לא מאופיין כאדם בעייתי (הקבלה למקום העבודה שלי דורש מיונים ואף קורס מסנן) וגם אפילו ביום מיונים הם בחרו לא לבצע לי מספר ראיונות עקב ההמלצות שהם קיבלו עלי.

גם המנהלת וגם הסמנכלית אמרו שהן מבינות את הנושא, אבל עקב כך שזמן המחלה שלי הוא "בעייתי" כי בסך הכל החסרתי כ100 ימי עבודה (ששוב זה קרה עקב מחלה ולא כי לא התחשק לי להבריז) הם החליטו לערוך לי שימוע בנוגע להמשך העסקה שלי.

לפי מה שאני יודע אסור לפטר עובד עקב מחלה, ואין להם שום עילה אחרת לפטר אותי מאחר והנתונים שלי הם גבוהים מעובדים שיותר וותיקים ממני, ומעולם לא היו לי בעיות משמעת לא במקום העבודה הזה ולא במקום עבודה אחר ובאמת חוץ מהעדרויות שקרו עקב המחלה אין להם באמת שום סיבה אמיתית לפטר אותי.

במידה ואכן יפטרו אותי, יש הליכים משפטיים שאוכל לבצע נגד המעסיק?
אנונימית
26/06/2016 22:30
האם ניתן להתלונן בצורה אנונימית?
מעסיק שנותן 20 דק הפסקה על יום עבודה של 9-10 שעות.
משקר בנוגע לכשרות המקום..
מקום מלא בג׳וקים ויחס משפיל.
נער בן 16
שרית
26/06/2016 21:15
בני בן ה 16 עבד פעם בשבוע בשלושת החודשים האחרונים בחלוקת עיתונים. היום הוא הודיע למעסיק כי הוא עוזב והמעסיק אמר שהוא מוריד לו יום עבודה כי הוא לא הודיע לו מספיק זמן מראש. מה אומר החוק?
איתי
26/06/2016 21:09
שלום רב,
לאחר חצי שני של הליך מיון בו עברתי שלושה שלבים, ולאחר שבתחילתו כבר הודיעו שעמדתי בתנאי סף, הודיעו כעת שמועמדותי נפסלה בשל אי עמידה בתנאי סף.
האם מותר להם לפסול מועמדותי בטיעון זה בשלב זה?
הדס
26/06/2016 20:13
שלום,
עקב הריון קיבלתי פטור מרופא תעסוקתי מעבודה פיזית בעקבות הפניה מר. נשים. העניין הוא שהעבודה הפיזית היא בערבים ואילו בבקרים אני עובדת כמזכירה וכרגע אין המלצה על הפסקת עבודה (אם י זה יתכן בהמשך). בהמלצה של הרופא התעסוקתי הוא כתב שיש להמציא לי עבודה חלופית ואם לא - להוציא מכתב בעניין. מקום העבודה הוציא מכתב כזה שהם לא מוצאים לי עבודה חלופית.

השאלה שלי: מי משלם על החודש הזה שאני לא עובדת בו?

תודה
בר רזניק
26/06/2016 20:12
אני בת 17 וחצי ולפני כחודשיים הייתי בהתלמדןת אחת ומאז האחראית מורחת אותי ומסננת לא קיבלתי עוד משמרות ומצד שני גם לא קיבלתי את המשכורת
אני יכולה לתבוע אותם או שיש חוק שצריך לעבוד 3 חודשים לפחות?

ושאלה נוספת חברה טובה שלי (בגילי) עובדת חודשיים בערך במקום שפתחו ומקבלת לשעה 20 (מתחת למינימום) הבוס מסנן אותה (גם שאמרה לו שהיא מתפטרת) היא יכולה לעשות עם זה משהו גם?
דורון
26/06/2016 20:09
נאמר והחלטתי להשתמש בימי חופשה שצברתי, אך המנהל שלי טוען שהתאריכים בהם אני רוצה להיות בחופש לא נוחים לו מבחינת סידור העבודה, למרות הודעתי המוקדמת(כחודשיים), הוא יכול למנוע ממני את היציאה לחופש? או לננקוט בהליכי פיטורין בגלל הסיבה הזאת?
ולדי
26/06/2016 20:07
אני עובד בסופר קטן מתוך רשת סופרים שאני לא אפרסם את שמה אבל סביר להניח ששמעתם עליה, אני עובד שמה בתור סדרן סחורה ( סידור על מדפי החנות ומחסן ) עכשיו המחסן נמצא בקומה שנייה ואין בוא מזגן לתמיד לקראת הקיץ יש פה חום אימים ואי אפשר לעבוד ושלא לדבר על זה שהחום הכבד פוגע בסחורה של החנות אבל הבעיה היא שאי אפשר לעבוד ככה.

האם ניתן חוקית לדרוש מזגן מהמנהל כי כשפניתי אליהם הם אמרו לי שהם לא יכולים, האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון? תודה
אלונה
26/06/2016 20:04
אני עובדת משרד החינוך. יש לנו ימי חופש קבועים על פי חוק... המדינה החליטה להוסיף לכל המשק ימי חופשה ולנו הגננות הוחלט שעל כל יום עבודה במשק יורידו לנו יום חופש... האם זאת הרעת תנאים?

במידה וכן הארגון הקיים לא עושה כלום בנידון האם אנחנו יכולות להתאגד מס' אנשי הוראה ותבוע תביעה ייצוגית?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ