פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 569
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירב
30/06/2016 09:11
התחלתי עכשיו עבודה חדשה בחברה מאוד גדולה ומוכרת, נאמר לי שבמידה ואני ביום מחלה / חופשה ואין לי יתרת ימי מחלה / חופשה הם מקזזים לי מהשכר יום עבודה ( חשוב לציין שאני עובדת שעתית).

כלומר אם בחודש של 22 ימי עבודה עבדתי 20 ימים ויומיים הייתי חולה ואין לי יתרת ימי מחלה / חופשה הם יורידו לי יומיים מהשכר, כלומר ישלמו לי עבור 18 ימים למרות שעבדתי 20 יום.

האם זה עפ"י חוק?
שירה
אם במקום עבודה חתמתי על חוזה שאומר שידוע לי ששווי הקורס שהם נותנים לי הוא 2500 ש"ח ואם אעזוב לפני תקופת ההתחייבות של 6 חודשים אצטרך להחזיר סכום זה והם רשאים לקזז את זה מכל סכום שהם חייבים לי ואני מחליטה לצאת במהלך הקורס ולא מפורט משך הקורס בחוזה, האם עליי לשלם להם?
בנוסף, אם בפועל אני לא באמת מקבלת קורס מלא, האם יש לזה השפעה מבחינה חוקית למרות הכתוב בחוזה שעליו חתמתי?
תודה
בילהה
שאלה בנוגע לדיני עבודה...

אני כרגע עובדת בחברה בתחום הבניה ואני רוצה לעבור לעבוד בחברה שמתעסקת באותו תחום ואותו פעילות
האם זה מותר?

רק לצייו שבחוזה שיש לי כרגע בחברה שלי לא מצויין שאני לא יכולה לעבוד בחברה דומה אלא רשום שלא להעביר מידע על החברה וקשריה
דבי
30/06/2016 09:05
אהלן. שאלה שכזו: אני עובדת במוסד לילדים שמופעל על ידי ויצו וממומן ומפוקח ע"י משרד הרווחה. לפני מספר חודשים התבשרנו כי במכרז על ניהול המוסד זכתה עמותה אחרת ובסוף יוני אנחנו עתידים להיות מפוטרים ומועסקים מחדש ע"י העמותה החדשה. רק אתמול, כאשר הגיעו נציגי העמותה להחתים אותנו על הסכם העסקה גילינו כי תחול הרעת תנאים משמעותית (ביטלו לנו 2 תוספות משמעותיות לשכר ונותרנו עם שכר מינימום בלבד). יש לי כמה שאלות:
1. אני יודעת שזכותם לשנות את תנאי ההעסקה אך כיוון שלא קיבלנו על כך שום התראה מראש הנחנו שהדברים נותרים על כנם. האם מותר להם להציב אותנו במצב כזה יומיים לפני תחילת העבודה?
2. מה בעצם יהיה הסטטוס המשפטי שלנו מול העמותה החדשה? כל עוד לא חתמנו על חוזה אנחנו לא עובדות שלהם?

אשמח לכל עזרה ותובנה
דבי
מיכאל
30/06/2016 09:05
היי לכולם,

במידה ואני עובד במקום מסויים מספטמבר 13, כאשר כל שנה אחוז המשרה שלי ירד מ5 משמרות ל-4 ועכשיו 3, ועכשיו מפטרים אותי- איך מחושבים הפיצויים?

והאם זה חוקי לפטר בגלל אילוצים של משמרת אחת בשבוע מסויים (בגלל לימודים ומבחנים) ועוד שני ימי חופש כדי להשלים ל3 ימי עבודה כביכול?
מורן
30/06/2016 09:04
היי

אשמח לדעת קצת תשובות עפ"י חוק לגבי הוצאה לפנסיה מהעבודה (כלומר מקרה שבו המנהל אומר שיש מדיניות חדשה שכל מי שעבר את גיל הפרישה צריך לעזוב את העבודה)

1.כמה זמן מראש הם צריכים לתת התראה? האם זה יכול להיות מהיום לעוד שבוע?

2. מה ההתחייבות של המפעל לגבי העובד?

3. האם יש לעובד אופציה לערער על ההחלטה?

4. עוד משהו שמגן על העובד שלא שאלתי?

תודה רבה
TANNOY
30/06/2016 08:50
ב6.3 2014 הועבר מכתב מרופא תעסוקתי על אי כשירותי למקצוע .מאחר ולא קיבלתי תגובה הגשתי מכתב התפטרות כדין מפוטר לתאריך26.7 . בתאריך 19.7 קיבלתי טופס161 . אני קצת מבולבל . מה התאריך על פי חוק לתשלום הפיצוים . תודה
עורך דין
30/06/2016 08:54
בוקר טוב

המעסיק היה צריך לשלם לך פיצויים תוך 15 ימים ממועד סיום יחסי העבודה ואם זה היה בשנת 2014....עבר הרבה מאד זמן מאז!

בהצלחה
tannoy
30/06/2016 08:58
אני מודע לזה . ושוקל תביעה . על איזה תאריך יסתמך בית דין לעבודה.(להלנת פיצויים)
חן
29/06/2016 14:41
שלום

עובד שעבד 13 שנה בעבודה פיזית, רק לאחר שנה וחצי (ב 2005 ) רשם אותו כעובד חברה כשנה וחצי לאחר התחלת עבודה ולכן כעת נצבר חוב לביטוח לאומי.

בנוסף כעת הוא אינו כשיר לעבודה וצריך להתפטר מסיבה רפואית.

במהלך השנים צוין בתלוש "הבראה" אך בפועל לא שולם מעולם.

התשלום היה במזומן ללא תלושים .

רק לאחרונה שהחל כל הבלאגן בגלל עניין הפיטורין ביקשו תלושי שכר שם נראה שהתשלוש לא תקין כלל.

פנסיה נרשם רק ב 2010 מצוין שיורד מהשכר אך בפועל לא משלם כלל כבר שנה.

ונסיעות משלם לא עפי חוק.

אין תשלום על שעות נוספות למרות שהיה עובד המון שעות בשבוע.

האם מאחר והתשלום בשחור יש כאן בעיה לתבוע את המעסיק בגין תשלומים שלא שולמו?

ומה לגבי הבראה - האם עפי חוק המעסיק חייב לשלם?
בנוסף , התלוש לא נראה חוקי. האם מאחר והתשלום הינו מזומן יש כאן בעיה לתביעה?
תודה לעונים.
עורך דין
30/06/2016 08:58
שלום חן

מנוסח שאלתך עולות כמה וכמ הפרות של חוקי העבודה ולכן מומלץ להקדים ולפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה - ויפה שעה אחת קודם לאור התיישנות ובכלל.

בהצלחה
שירן
29/06/2016 11:36
1. הבנתי שחוק חופשת לידה לאבות עבר בקריאה שניה ושלישית, האם תקף ממש מימים אלה? אני אמורה ללדת בכל יום, מה בדיוק בן הזוג נדרש לעשות כדי לממש?

2. ב-1/7 יוצאת לחופשת לידה. נתתי למדור שכר למלא עבורי את החלק של המשכורות בטופס התביעה של ביטוח לאומי, אך התלושים שלי במקום עבודה זה הם רק מאוקטובר 2015. לפני כן עבדתי בעבודה אחרת. האם יש צורך במילוי טפסים נוספים על ידי מקום העבודה הקודם?

תודה רבה.
עורך דין
30/06/2016 08:57
שלום שירן

1. יש באתר זה כתבה מקיפה על חופשת לידה לאבות ומומלץ לקרוא אותה.

2. יש צורך להציג תלושי שכר גם ממעסיק קודם.

בהצלחה
קארין
29/06/2016 11:17
באופן עקרוני התפטרתי מעבודה לצורך גידול בילד, מחר רוצה ללכת לפתוח תיק אך הבעיה היא שאני יכולה להתחיל עבודה מספטמבר ( בעקרון זה התאריך שהייתי אמורה לחזור לעבודה). האם אני צריכה להגיד את זה לפקידה בלשכת התעסוקה שאני לא זמינה מידיי לעבודה ורק מספטמבר או פשוט לחכות שהיא תשלח לראיון ולהגיד ישירות למעסיק? האם אני יהיה זכאית לדמי אבטלה?

תודה רבה
עורך דין
30/06/2016 08:56
שלום קארין

בלשכת התעסוקה יכולים לשלוח אותך באופן מיידי לראיונות עבודה ולמעסיקים המחפשים עובדים ולך אסור לסרב או "לא להיות זמינה" שאחרת תשלל ממך הזכות לקבל דמי אבטלה. אלה הוראות החוק.

בהצלחה
תמרי
29/06/2016 11:14
אני אמורה לחזור לעבודה ב 1.9 אחרי חופשת לידה של 3 חודשים. (וותק של שנתיים) אני לא רוצה לחזור.

אם אני מודיעה שאני מתפטרת לטובת גידול הילדה,
אני אקבל את כל הזכויות המגיעים לי? (אם כן מה הם?)
ובנוסף אני עוברת לעיר אחרת (כרגע גרה במרכז וחוזרת לצפון)

אני אקבל פיצוי כספי על המעבר?

אשמח למענה מהיר.
עורך דין
30/06/2016 08:51
שלום תמרי

לכל אישה לאחר לידה עומדת הזכות החוקית להתפטר לשם טיפול בילד בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים. התפטרות כזאת כמוה כפיטורים ולכן יעמדו לך מלוא הזכויות הקבועות בחוק.

העובדה שאת עוברת דירה אינה רלוונטית במקרה זה.

בהצלחה
רגינה
29/06/2016 11:09
אני עובדת שכירה במסעדה. מה החוק לגבי מקרה כזה
שנתיים עבדתי במסעדה הזו, קיבלתי תלוש כחוק, התייאשתי מהעבודה והחלטתי להתפטר.

שתי שאלות-

כמה זמן אני צריכה להודיע למעסיק לפני שאעזוב?

והאם אני עוזבת מיוזמתי את העבודה מה הזכויות לגבי פיצויים?

אני יודעת שמקבלים פיצויים אם מפטרים אותי אבל אם התפטרתי מיוזמתי?
עורך דין
30/06/2016 08:49
שלום רגינה

בהנחה שעבדת בהיקך משרה מלאה עליך לתת חודש הודעה מוקדמת. ולגבי פיצויי פיטורים, תוכלי לשחרר את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים ולא מעבר לכך - רק שאין בכך היגיון כלכלי.

בהצלחה
יונה
29/06/2016 11:01
שאלה הנוגעת להתפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילדה. חזרתי למקום עבודתי (עובדת אחרהצ) עם תום 14 השבועות של חופשת הלידה. לקראת כניסתה של בתי למסגרת חינוכית בספטמבר החלטתי כי איני מעונינת להמשיך לעבוד אחרהצ על מנת שאוכל להיות איתה. היה ואתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילדה האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורים (לאור זאת שחזרתי לעבוד)?
עורך דין
30/06/2016 08:48
שלום יונה

כל עובדת לאחר לידה זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הגיע הילד לגיל 9 חודשים, ואז עומדות לעובדת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה כולל הזכות לקבל פיצויי פיטורים מלאים.

בהצלחה
דניאלה
29/06/2016 11:01
מעסיק שלא פתח קרן פנסיה לעובדים עם ותק של מס' שנים. לא רק לא הפריש, לא פתח בכלל. הטיל את האחריות על העובדים שלו שהם ימצאו קרן פנסיה... יש מה לעשות?
הוא צריך לשלם רטרואקטיבית? העובדים גם צריכים לשלם רטרואקטיבית?.. מאבדים זכויות פנסיוניות?
עורך דין
30/06/2016 08:34
שלום דניאלה

החוק קובע כי תשלומי הפנסיה הנם באחריות המעסיק ולא באחריות העובדים ולכן לא ניתן להעביר את נטל האחריות לעובדים בכל מקרה. וכן, המעסיק צריך לשלם לעובדים את כל המגיע להם רטרואקטיבית! אם העובדים יפנו לבית הדין לעבודה הם יקבלו גם פיצויים בשל הפרת חוקי העבודה על ידי המעסיק.

בהצלחה
קרן
29/06/2016 11:00
שלום.
זקוקה להתייעצות עם עורך דין לענייני עבודה.
התפטרתי מהעבודה לאחר תקופת עבודה של שמונה חודשים.
אני מבחינתי נתתי למקום העבודה שבועיים התראה מראש - יומיים יותר.

הם הודיעו לי שאני מסיימת את העבודה ביום חמישי הקרוב - ארבעה ימים לאחר שהודעתי על התפטרותי.

האם הם מחוייבים לשלם לי את ארבעת ימי העבודה הנותרים או שכפי שהם אמרו לי הם יכולים להודיע לי שאני מסיימת מחר ולא יהיו מחויבים בתשלום?

תודה מראש.
עורך דין
30/06/2016 08:32
שלום קרן

המעסיק אמור לשלם לך עבור תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק בכל מקרה.

בהצלחה
שי
29/06/2016 10:38
אני בעל דירה בבניין משותף מנוהל ע״י חברת ניהול חיצונית מחודש מרץ השנה.

לפני כן, אני ובעלת דירה נוספת ניהלנו את הוועד.

כשאנחנו ניהלנו את הוועד, היינו משלמים למנקה במזומן.
כעת, החברת ניהול טוענת כי הוא שכיר של הבניין ויש לשלם עבורו ביטוח לאומי וכל התנאים הסוציאליים או לפטרו ולשלם פיצויים ולהעסיק לאחר מכן מישהו עם חשבונית שינקה ויהיה עצמאי.

העניין הוא - מי אמר שנקודת המוצא הוא שהמנקה היה שכיר של הבניין ואלו שתי האופציות היחידות? החברה טוענת שבמצב שלא קיבלנו חשבונית הוא שכיר, האם נכון?? מה עם האחריות שלו שלא דיווח?

אשמח לתשובה מפורטת שנוכל לדעת מהי הדרך החוקית הנכונה...
עורך דין
30/06/2016 08:31
בוקר טוב שי

נקודת המוצא הנה כי אם המנקה לא הוציא לכם חשבוניות כעובד עצמאי, הוא יחשב בעיני החוק לעובד שכיר על כל המשתמע מכך מבחינת הזכויות שלו.

בהצלחה
שירה
29/06/2016 10:36
אם אני מתפטרת בעקבות לידה וגידול הילדה
איך מחשבים את הפיצויים?
מחודש אוקטובר עד תחילת מאי הייתי בשמירת הריון וממאי עד אמצע אוגוסט חופשת לידה....
עובדת 3.5 שנים...

הממוצע יהיה לפי מה שקיבלתי מביטוח לאומי (כי כל ה 12 תלושים האחרונים הם של ביטוח לאומי) או שיקחו עןד שנה אחורה?

תוך כמה זמן מקבלים פיצויים?
עורך דין
30/06/2016 08:30
שלום שירה

במצב דברים רגיל הפיצויים המגיעים לך צריכים להיות בגובה 3 וחצי משכורות. את הפיצויים המעסיק צריך לשלם לך תוך 15 לכל היותר ממועד תום יחסי העבודה.

בהצלחה
ניצן
29/06/2016 10:36
שלום,

כמה זמן מראש צריך להודיע לעובד על פיטורים ?
מדובר על עבודה שהתחילה באוגוסט 15 ועד היום (11 חודשים), ועכשיו תנאי ההעסקה והיקף המשרה השתנו ובמידה ואני לא יכולה לעמוד בהם אז העבודה תופסק.
כלומר, עליי להחזיר תשובה עד סוף יוני לגבי המשך העסקתי (קרי יומיים)- לי מתאים להישאר בהיקף המשרה הנוכחי ואיני רוצה לסיים את העבודה.

זה נחשב פיטורין ?
עורך דין
30/06/2016 08:29
שלום ניצן

אם המעסיק מבקש לשנות את תנאי העסקתך באופן חד צדדי, ואינך מוכנה לשינוי הוא יצטרך לפטר אותך ובהתחשב בעובדה שפיטוריך יהיו ממש על סף שנת העסקה מלאה תוכלי לדרוש לקבל פיצויי פיטורים.

בהצלחה
מורן
29/06/2016 10:34
שלום אשמח לעזרה.

אני בהריון חודש 8 ובחודש האחרון נאלצתי להשאר בבית תקופה של כ10 ימים ע"פ ציווי רופא.

מאחר ולא היו לי ימי מחלה ורק מעט ימי חופשה הדבר פגע לי במשכורת.

האם בעקבות כך דמי הלידה שלי יפגעו גם כן או שישנה אפשרות כל שהיא לתבוע דמי לידה על שכר מלא עקב פגיעה בשכר שלא בשליטתי?

תודה על כל מענה.
עורך דין
30/06/2016 08:27
בוקר טוב מורן

המצב אותו את מתארת נפוץ מאד ואת יכולה להציג בפני הביטוח הלאומי תלושי שכר של חודשים מלאים וכן את אישורי המחלה בחודש בו נעדרת מהעבודה ושכרך נפגע בשל כך, שאז יתחשבו בך וישלמו לך דמי לידה לפי משכורות מלאות.

בהצלחה
א.מ
29/06/2016 10:33
בוקר אור!
יש לי שאלה לגבי דיני עבודה
מישהי שאני מכירה עובדת בסופר מסויים מעל 10 שנים, מעבר היחס הנגיד לא כל כך טוב יש מחסור בעובדים והיא נאלצת לעבוד כ - 12 שנים ביום
מוגדרת בתפקידה כאחראית מחלקה אך במשך אותם ה 10 שנים השכר משתנה רק בהתאם לשכר המינימום בשוק...הנושא הכי בעייתי שמונע ממנה לעזוב הוא זה שאותו המקום מחליט שלא לשלם פיצויים לאנשים שעוזבים עצמאית ולא מפוטרים ( וכמובן עובדים עם וותק גבוהה הם לא מפטרים ) מה שבעצם דוחף את העובד להיות מעין אסיר כי מצד 1 הוא מאבד פיצויים על עשרות שנים מצד שני היחס והתנאים מחפירים

השאלה שלי האם ניתן לדרוש העלאת שכר הייקף הגדלת הייקף העבודה? והאם יש חוק כלשהו לגבי תשלום הפיצויים?

( לדוגמא במקום שבו אני עובדת לאחר וותק מסויים אני זכאית גם לפיצויים ולכל התנאים גם אם אחליט לעזוב לבד)

תודה מראש
עורך דין
30/06/2016 08:25
בוקר טוב

אין חוק שמחייב את המעסיק לתת לעובדים העלאת שכר אלא אם הוא מחליט לעשות זאת. חברתך צריכה לבדוק כי היא מקבלת תשלום עבור עבודה בשעות נוספות לאור היקף משרתה המתואר בשאלתך.

בהצלחה
עובדת
28/06/2016 22:53
כהמשך להודעה הקודמת,
האם מצב שבו מנהלת העיפה אותי ממשמרת לבית מקנה לי תסכות לדרוש פיטורים עם פיצויים מצד המעסיק?

תודה מראש.
עורך דין
30/06/2016 08:24
שלום לך

אם פוטרת מהעבודה מגיעים לך פיצויים בהחלט. לא ברור האם העובדה שהמנהלת "העיפה" אותך הביתה ממשמרת (עליה צריכים לשלם לך בכל מקרה) הנה פיטורים. תחזרי לעבודה כרגיל ותביני מה הסטטוס שלך.

בהצלחה
לורה
30/06/2016 08:24
במשך שלוש וחצי שנים הוגדרתי בתפקיד מנהלת סניף . הבעלים של החברה החליטו מבלי שום שיחה והודעה להוריד מסמכויותי ולהביא מנהלת חדשה שמוגדרת כמנהלת אזור ( ניתנו לה תנאים שהובטחו לי אבל אין פגיעה בשכר שלי ) אבל הסיטואציה פגעה בי קשות מנטלית ואינני מעוניינת להמשיך באותו המקום , האם זה נחשב הרעת תנאים??
מרינה
29/06/2016 20:52
העובדת נפגעה בעבודה ב 23/3 אך המשיכה להגיע לעבודה ולא דיווחה על הרעה במצב בריאותי.ב 28/3 התפרצה בקללות על המעסיק ועזבה את המשרד באמצע יום עבודה. בערב אותו היום ביקשה לחזור לעבודה אך נענתה בשלילה ונמסר לה שפותרה ותקבל את התשלום על הודעה מוקדמת שמגיעה לה ,אך מתבקשת שלא להגיע יותר לעבודה.ב 30/3 ניגשה העובדת לקופת חולים והוציאה חופשת מחלה רטרואקטיבית מ 28/3.כמו כן הגישה לביטוח לאומי דרישה לדמי פגיעה על תאונת עבודה וזה אושר לה.
היום היא דורשת מהמעסיק את תשלום דמי הודעה מוקדמת.
האם המעסיק חייב לשלם את ההודעה המוקדמת באם כל התקופה העובדת הייתה בחופשת מחלה עקב תאונת עבודה.
חשוב לציין כי העובדת עבדה רק 6 חודשים בחברה וקיבלה תשלום מביטוח לאומי על 12 ימים.
אבי
29/06/2016 15:31
סיימתי לעבוד במקום עבודה לאחר 6 שנים וקיבלתי טופס 161, אני כרגע לא עובד ומקבל דמי אבטלה ולאחר שלושת חודשי האבטלה מתכוון להתחיל בעבודה חדשה, אני לא מעוניין למשוך את הכספים שצברתי אלא להשאיר אותם בקופה של הביטוח ולהמשיך את ההפקדות לשם כשאני אתחיל לעבוד בעבודה חדשה, האם עליי למלא את סעיף רצף פיצויים בטופס 161א ולהגיש למס הכנסה? או שאני לא אמור כי עד סוף שנת המס אני כבר אמצא עבודה ואמשיך להפקיד לקופה מהעבודה החדשה? כי כאמור אני אתחיל לעבוד בספטמבר השנה וזה לפני סוף שנת המס

תודה
אהובה
29/06/2016 15:08
שלום, שמי אהובה. נשואה פלוס 2. גאה בעבודה שלי ובפרנסה שאני מביאה בכבוד הביתה אף שאנחנו לא מצליחים לגמור את החודש ולצאת מהמינוס אנחנו עובדים קשה ונאבקים לכלכל את בנותיי בכבוד. לאחר שנכנסתי להריון קיבלתי פתאום מכתב לשימוע לפני פיטורין.

אמנם אני מועסקת במקום שנמצא כיום בצמצומים אך זהו ארגון גדול שיש בו מעל אלף עובדים. לכן לפטר אישה בהריון נשמע לי לא הוגן ולא הגיוני.

חשבתי לתומי שבמדינת חוק כמו ישראל החוק מגן על נשים במצבי, אך מסתבר שלא בהכרח. החלטה לאחר השימוע לא קיבלתי. רק לפני שבוע, כשכבר יצאתי לשמירת הריון, הגיע שליח עם הבשורה שעד סוף החודש אני מפוטרת. עוד נכתב שם שיפנו לקבלת אישור ממשרד הכלכלה.

ב1.7 הייתי אמורה כבר לקבל קביעות. ובמקום זה כעת עליי לדאוג ולחשוש מאין יבוא עזרי. במקום יציבות בעבודה אני מרגישה שאני נופלת לתהום.

כמעט. כמעט הצלחתם לייאש אותי. אך לא איכנע. לא ארים ידיים.

אילחם עד הסוף על העוול שנעשה לי כאישה בהריון שעומדת על סף פיטורים שלא כצדק. לא תצליחו להשתיק אותי ולדכא אותי ולייאש. אני עובדת במקום הזה כבר 4 שנים ואף הייתי מועמדת למצטיינת. הרווחתי את מקומי ביושר ובכבוד.

עשיתי תמיד כל מה שמצופה ממני ומעבר. למה נגזר עליי כעת לחשוש מן העתיד? לא לדעת מאיפה ואיך אכלכל את ילדיי? איך אשלם עבור המשכנתא והגנים והמעונות?

אני לא מבקשת תרומות. אני מבקשת את מה שמגיע לי. עיזרו לי במאבק שלי, כי היום זו אני, מחר אלה יכולות להיות אתן.
ניצן
28/06/2016 10:24
שלום,
אני מחויבת לעבוד 8 שעות ביום ואכן עובדת בהיקף משרה שכזה. בנוגע ל 40 שעות הבדיקות המגיעות בהריון יש לי 2 שאלות :

1) האם מבחינת היקף המשרה שלי יש בעיה לנצל את 40 שעות הבדיקות המגיעות על-פי חוק ?
המעסיק שלי טוען כי אני זכאית על פי נפח המשרה שלי
כלומר, אם אני עובדת 40 שעות שבועיות במקום 45 כ- 90% משרה = 36 שעות היעדרות במקום 40. האם זה נכון ??

2) האם היעדרות של יום עבודה שלם עבור בדיקות (עם אישור רופא כמובן) יכולה להיכלל במניין 40 השעות ?

תודה מראש !
עורך דין
29/06/2016 15:01
שלום ניצן

התשובה לשאלתך מופיעה במפורש בהוראות החוק:

סעיף 7(ה)(2) לחוק עבודת נשים:

(א) אשה שעובדת מעל 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-40 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

(ב) אשה שעובדת עד 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-20 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

ולגבי שאלתך השניה - התשובה חיובית.

בהצלחה
דמי לידה
28/06/2016 10:14
היי. אני צריכה ללדת בעוד שבועיים. מתכננת לצאת לחופשת לידה בתחילת חודש 7- יולי. אני רוצה להגיש טופס תביעה לדמי לידה. שאלה שלי היא כזאת: אני לא עבדתי אצל אותו מעסיק ב10 חודשים האחרונים.אבל עבדתי רצוף ויש לי את כל התלושים. מה עליי לעשות? הבנתי שחוץ מהתלושים המעסיקים שאצלם עבדתי ב10 חודשים האחרונים צריכים לחתום לי על טופס מסויים? האם זה ככה?
עורך דין
29/06/2016 14:59
שלום לך

אין כל משמעות למספר המעסיקים אצלהם עבדת. עליך לצרף תלושי שכר כנדרש. באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי תוכלי למצוא את רשימת הטפסים שיש לצרף.

בהצלחה
פיצוי
פיצוי פיטורים
28/06/2016 06:05
בוקר טוב, לפני הכל מודה לך על התגובה ראשונה במייל.שנית לאחר חישוב במחשבון הפיצוי פיטורים וחישוב לפי תלוש משכורת אחד לפני אחרון, יצא לי 14אליף ומה שקבלתי זה 8 אלף אחרי עבודה של שנתיים ושלושה חודשים. האם יש מקום לתביעה משפטית למרות שזה עבר כבר שנה ומשהו מאז שקיבלתי את השמונה אלף ?
RE: פיצוי
עורך דין
29/06/2016 14:52
שלום לך

בהחלט ניתן להגיש תביעה למרות שחלפה שנה ממועד תשלום הפיצויים, אך לפני הכל הייתי ממליץ לך לפנות לחשבת שכר אשר תבדוק ביחד איתך בדיוק מה מגיע לך לקבל.

בהצלחה
סיגל
27/06/2016 21:54
שאלתי היא
אני עובדת במוקד טלפוני 9 שעות וגרה מחוץ לעיר של מקום העבודה שלי
מידי חודש עושים לנו האזנות בכדי לבדוק את המקצועיות שלנו וכך נותנים לנו בונוס מקצועי השיחה מתנהלת עפ"י האזנה של המנהלת מבלי לשמע את השיחה ועפ"י נתון של המנהלת נותנת ציונים
שאלתי היא עובדת 9 שעות האם אלה שעות נוספות
כמה זמן הפסקה מגיע לנו
האם זה חוקי להקשיב לשיחות מבלי שנשמע הקלטה של אותה שיחה
ואיך מחשבים לי נסיעות?
אני צריכה. נסיעה של חופשי חודשי אם אני מגיעה 15 יום לא משלמים לי חוםשי חודשי הם משלמים 174 ל16 יום נעדרתי מעבודתי עקב מחלה מקום 243שח חופשי חודשי ששילמתי בתחילת החודש
והם קוראים לנו יובדת שעתית
עורך דין
29/06/2016 14:51
היי סיגל

נהוג במוקדים שנותנים מענה ושירות טלפוני להקליט את שיחות הטלפון לצורך בקרת איכות וכל עוד העובדים מודעים לכך אין עם זה כל בעיה.

לגבי נסיעות - את אמורה לקבל תשלום בדיוק לפי הקבוע בחוק.

בהצלחה
רחלי
29/06/2016 11:16
הייתי בשמירת הריון כחצי שני לפני הלידה, מה-20.6.15, ילדתי ב-2.12.15, חלד היה עד ה-9.3 וחלת עד סוף מאי ואחכ התפטרתי ממקום העבודה שעבדתי מאז דצמבר 2011.

רציתי לדעת לגבי הפיצויים של שמירת הריון איך אני זכאית אליהם, והקרן פנסיה שלי. הרוח של המקום עבודה אמר לי לתבוע על אובדן כושר עבודה אבל לא הבנתי למה, ושהקרן פנסיה שלי לא פעילה ובגלל זה לא יפרישו לי על השלושה חודשים של החלד.

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ