פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 508
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יגאל ביטון
07/12/2016 21:03
שלום ,
אני עובד עיריית באר שבע 29 שנים ומשמש כמנהל מחלקת קבלנים באגף לשיפור פני העיר 17 שנים ,לפני כשנה החל לעבוד מנהל אגף חדש ,באופן שיטתי ומגמתי הוא החליט לפגוע בסמכויותיי ובתיפקודי המיקצועי באגף וזאת ללא שום סיבה .
אני מבקש לציין שאני עובד מאוד מוערך מקצועית, אישית וחברתית הן באגף והן בעיריה בכלל.
שאלתי היא : האם מבחינה חוקית יש באפשרותו לפעול כך ? והאם יש באפשרותי להתמודד מול החלטותיו חוקתית?
תודה, יגאל ביטון
דניאל
07/12/2016 19:50
אם ביקשתי חופשה מהעבודה ובמקרה באותה חופשה הייתי חולה וקיבלתי עליהם ימי מחלה האם אני זכאית לתשלום?
אלי
07/12/2016 19:19
האם ההסכם הקיבוצי יתקיים?
ליןלין
07/12/2016 19:17
היי, התחלתי לעבוד 15.11 במקום חדש, והייתי במהלך השבועיים האלה ביומיים מחלה.
השכר שלי הוא גלובלי, וראיתי בתלוש שהורידו לי יומיים מחלה (במינוס ברכיבי שכר), ושילמו על יום אחד.
זה אמור להיות ככה?
בגלל שהתחלתי באמצע החודש, זה קצת מבלבל אותי, כי יש מקרים בהם רק מנצלים מחלה ולא נוגעים בשכר בפועל.
אשמח למענה מהיר, תודה :)
משכורת גלובלית
07/12/2016 18:38
בן זוג שלי מקבל משכורת גלובלית, אל החודש הוא עבד רק 12 ימים. אם הוא ציך לקבלאת סכום הרגיל או פחות?
ג'סי
07/12/2016 18:22
מסיבות אישיות אנחנו מעוניינים לחלק את הפנסיה שנצברה ע"י היוונה.
האם יש לי זכות לקבל את היוון הפנסיה מקרן הפנסיה לשם פידיון ?
תודה
יוסכו
07/12/2016 18:15
אשתי יצאה לפנסיה בבנק ב12/2015 וחרף בקשותיה החוזרות עדיין אינה מקבלת את הפנסיה בגלל רשלנות הקופה.
אמרו לי שאוכל לתבוע את מגדל על כל התקופה גן לקרן וגם על הלנה.
אם אוכיח רשלנותה של "מגדל" האם אכן יש לה קייס?
תודה
דליה
07/12/2016 16:03
שלום רב
אני עובדת במשרה מלאה בשכר גלובלי.
החודש נאמר לי שמכיון שעבדתי 170 שעות והתקן הוא 189 יורד לי יום חופש ע" מ להשלים חוסר שעות. התבקשתי לאשר הסכמתי בכתב.
האם מותר? מה הרעיון של עבודה גלובלית אם כך?
תודה
נלה
07/12/2016 14:12
שלום רב,

אם מישהו שעובד במחסן בקירור (מקרר) כל היום מעביר סחורה ומוציא, האם המעסיק חייב לשלם תוספת תשלום על זה?

תודה
טומי
07/12/2016 13:57
שלום רב
מה קורה אם התברר לנו שעובד שהתקבל לעבודה פיזית
יש בעיות רפואיות היכולות להקשות על תפקודו
באישור הרפואי של העובד מצוין שהעובד סובל מבעיות גב ודיסק
כיצד עלינו לפעול?
ירדן
07/12/2016 13:26
שלום
התפטרתי מעבודתי וביקשתי לפדות את ימי החופש שלי. השכר שלי כפי שנקבע בחוזה והיה בפועל הינו סכום בסיס וסכום נוסף של בונוס/עמלות חודשי קבוע . ימי החופש חושבו רק על פי שכר הבסיס על אף שהבונוס הוא חלק קבוע מהמשכורת שלי . האם תקין כך לחשב ערך יום החופש שלי ? האם באפשרותי לדרוש חישוב שונה?
תודה
נגבה
נטלי
07/12/2016 11:06
שלום.

יש לי שאלה לגבי ביטוח לאומי. אצלינו בעבודה אנחנו מקבלים כל שנה בונוס ודרגות. בגלל שלא עבדתי כל השנה, הייתי בחלת שנה עד 3.9.16 לא קיבלתי דרגה וכמובן הבונוס שיהיה גם יהיה מופחת. שמעתי שניתן להגיש בקשה לביטוח לאומי שישלימו לי את הכסף שכביכול לא קיבלתי בעבודה בגלל שהייתי בחלת, כמובן באופן יחסי. האם מכירות טופס כזה?

לא מדובר ההפרשים רגילים כי אותם מעסיק הגיש אוטומטי כל כמה חודשים. הכוונה שיש איזה טופס שניתן לשלוח לביטוח לאומי ולהסביר שהייתי צריכה לקבל בונוס יותר גבוה(כמו בשנה שעברה) ודרגה כמו בכל שנה והשנה לא קיבלתי או קיבלתי מופחת כי הייתי חסרה עקב חלת.

הבקשה עוברת לועדה ואז הם מחליטים האם לתת לי סוג של "פיצוי" על החודשים שהייתי חסרה בגלל חלת וקיבלתי פחות כסף מהעבודה. השאלה האם קיים דבר כזה?
שולי
07/12/2016 11:05
נכנסתי להריון שני בזמן החופשת לידה, הבנתי שמגיע לי שוב את אותם דמי לידה שקיבלתי בהריון הראשון. השאלה האם אני יכולה לשלוח את אותם בדיוק טפסים בליווי מכתב הסבר או שאני צריכה למלא את הטפסים מחדש ופשוט להעתיק את הכל חוץ מהתאריכים?

במידה ויש לצרף רק מכתב הסבר אשמח לדוגמה כדי שאדע מה אני צריכה לרשום.

תודה
אלי
07/12/2016 10:48
שלום לכולם,

אני עובד במסעדה מעל שנתיים שבה השכר שלי הוא שעתי פלוס טיפים, ז״א כל הטיפים מתחלקים שווה בשווה בין העובדים ללא התערבות המעסיק.

בשבוע הבא ייכנס מעסיק חדש והוא כבר הודיע כי בכוונתו לאסוף את הטיפים ולשלם בהם את המשכורות.

יש לציין כי מדובר בטיפים גבהים שכן השינוי ישפיע מאוד על השכר הכללי.

שאלתי היא כזו, מה עמדת החוק בנוגע לטיפים?
האם זה נחשב להרעת תנאים?
האם יש אפשרות למנוע את המהלך?
נועם
07/12/2016 10:48
שלום רב אני עובדת מדינה ולפני חודשיים ילדתי ובמקביל עברתי עיר מרחק יותר מ50 קמ.רציתי לדעת מבחינת פיצויים מה כדאי לי להגיד לעבודה סיבת פרישה כדי שאקבל מיידית כי אני יודעת שבביטוח לאומי סיבת מעבר מקום המגורים תיתן לי מיידית זכאות לדמי אבטלה אבל הבנתי שפיצויים צריך לחכות 6 חודשים אם אומרת סיבה זו?
מעיין
07/12/2016 10:46
נחתם הסכם בינה לבין המעסיק שלה במסגרתו היא תצא לקורס על חשבון מקום העבודה, ולאחריו היא מתחייבת להמשיך לעבוד שם במשך 3 שנים לפחות.

כעת, לאחר שסיימה את הקורס היא מעוניינת להתפטר.
עלות הקורס כולל הנסיעות הינה 12000₪.

בהסכם לא נקבע אופן התשלום ופריסתו.

המעסיק דרש כי בחודשיים הקרובים היא תשלם 3000₪ כל חודש, ולאחר מכן 1000₪ כל חודש למשך חצי שנה.
האם זה חוקי? האם היא יכולה לדרוש פריסת תשלומים שונה?

תודה מראש
אדל
07/12/2016 00:19
שלום, יש לי מקרה שלמעשה שכרו אותי לעשות עבודה שמישהו אחר בעצם מקבל עליה כסף ושעות אבל אני עושה אותן ומקבלת נמוך משמעותית ולמעשה ככה גוזרים עליי קופון. האם זה חוקי?

המון תודה !!!
אסנת
06/12/2016 23:01
שלום
לפני שנה התפטרתי לאחר לידה ממקום עבודה. המעסיק מילא טופס 161 בו היה רשום שכל כספי הפיצויים פטורים ממס. לא עדכנו אותי כלל לגבי קיומו של טופס שהעובד אמור לחתום 161 א'. אציין כי לא משכתי כספי פיצויים מהקופה והיה סכום פיצויים שהמעסיק השלים ישירות לחשבוני.
האם יש צורך ועדיין אפשרי למלא טופס כזה?
מה החוק אומר לגבי כספים שפטורים ממס ? האם גם במצב כזה חובה להגיש טופס 161 א?
אציין כי עבדתי עד לפני חודש במקום עבודה אחר למשך 3 חודשים - גם שם כספי הפיצויים פטורים ממס.
אשמח לעזרה
תודה!
לימור
06/12/2016 21:09
שאלה א' היה חייב לב' סכום של 3000 שח. ב' הציע ל- א' עבודה אצלנו קבועה בשכר של 7000 שח לחודש ותוך כדי העבודה הוא יקזז את החוב.
א' עבד חודש מלא כולל שעות נוספות 6 ימים בשבוע ובתום החןדש ב' לא שילם לא' אפילו שקל אחד ואמר לו שהוא לא מתכוון לתת לו אפילו את ההפרש ופיטר אותו.
א' בתמימותו הלך המום הביתה דיבר עם בנו בהודעות שאמר אין מה לעשות ככה אבא שלי החליט.
כיום לאחר שנה קיבל א' מכתב מעורך דין לפני הוצאה לפועל לשלם לב' 3000 כאילו הוא קנה ממנו דברים בתאריך שעבד אצלו.
כמובן שלא נוצר חוב נוסף לא קיבל תשלוש שכר אך אפשר להוכיח שעבד אצלו.
מה צריך לעשות ואם בכלל יש לא' עוד זכויות?
ת.נ
06/12/2016 21:05
אני עובדת במסעדה וסגרו אירוע למחר של חרדים, הם דרשו שרק גברים ימלצרו באירוע שלהם.

עד היום האירוע היה אמור להיות על חצי מהמסעדה והיום הכמות השתנתה וסוגרים את המסעדה רק בשבילם, אני הייתי רשומה בסידור (כי יכלתי לעבוד במסעדה) ובגלל שאני לא גבר ואין לי חצאית ארוכה (זה התנאי שלהם לזה שאישה תמלצר אותם) אז המנהל שלי פשוט הוריד אותי מהסידור..
השאלה שלי אם מותר לעשות דבר כזה וזה לא נחשב לאפלייה או משהו בסגנון?

אודה לתשובתכם
מאיה
06/12/2016 15:06
שלום אני עובדת חדשה במשרת רכזת תחום מסויים
לבוס שלי יש מזכירה.
לפני כמה ימים היא פוטרה על ידו,
וכרגע אומר שאינו מעוניין להביא לה מחליפה במהירות. אין קשר בין תפקידי לעבודת המזכירות ואינני מזכירה.
כעת משהגיע הרגע שלה לסיים והיא מסדרת ואורזת הוא אמר לה שלא בפניי שתלמד אותי ותסביר לי דברים חשובים והיכן היא מתייקת והיכן הטלפונים שמורים ועל הדואר ועל הכנת חומר לישיבות.
איך אני גורמת לו להבין שמשרתי אינה משרת מזכירה ולא לשם כך הגעתי, ואין בי כל רצון לסתום לו את החור הזה. אפילו לא באופן זמני כי גם כאשר תבוא מזכירה אינני מתכוונת להעביר לה חפיפות זה אינו תפקיד שלי ואני מסרבת להתמודד בתחום הזה בכל תוקף באופן עקרוני.
איך עושים זאת מבלי לפגום במרקם היחסים ושלא יוצר פיצוץ מכוער?
כי ברור לי שהוא לקח החלטה שכזו כי ראה שיש על מי לסמוך....
זוהר
06/12/2016 13:38
שלום,
הציעו לי עבודה כבודק ומתן משוב וציון על בדיקת עבודות סמינריוניות לתואר שני ב-50 שקל לשעת עבודה. גודל הקורס סמינריון הוא 12 נק"ז ואין הרצאות כלומר העבודה בקורס זה לסגל היא הבדיקה ומתן המשוב. לא ידעתי שיש טבלאות שכר מקובלות שעל פי נתוניי האישיים אני אמור להיות מוגדר כמורה חוץ או כאסיסטנט רמה א'. משמעות זו שקיבלתי שכר של 50 ש"ח לשעה במקום 261 ש"ח לשעה. לא קיבלתי מזה שלושה חודשים הסכם עבודה מהמעביד. אני בעל תואר שני ואיני תלמיד.

האם מגיע לי תשלום רטרואקטיבי בשעות המקובלות.
זוהר
06/12/2016 13:44
*האם מגיע לי את ההפרש רטרואקטיבית על השעות שכבר עבדתי? מה האופציות שלי?

תודה רבה על העזרה
רא
06/12/2016 11:12
שלום רב.
האם יש עילה לתביעית נזיקין על איחור בתשלום מענק ופקדון שחרור מצה"ל.
עברו כבר כחודשיים מהמועד החוקי לתשלום וטרם הועברו הכספים.
אשמח לייעוץ
ליזי
06/12/2016 10:08
שלום,
עבדתי במקום העבודה כ-13 שנים.
יצאתי לחופשת לידה והארכתי אותה על חשבון ימי חופשה.
כ-3 חודשים לאחר חזרתי לעבודה בפועל פוטרתי עקב קשיים כלכליים של המעסיק (הכל נגמר ברוח טובה וכבר מספר חודשים לפני זה זה היה די ברור שזה יקרה בשלב מוקדם או מאוחר).
קיבלתי את כל מה שצריך ע"פ חוק ופיצויי פיטורין המעסיק לא היה צריך להשלים כי היה את הסכום המלא בקופת הפיצויים (טרם משכתי את כספי הפיצויים).
כמו כן, אני חותמת אבטלה.
למעסיק ישנו פרוייקט חדש והוא מעוניין למשוך אותי חזרה לעבודה.
השאלות שלי הן כאלה:
1. לאחר כמה זמן ניתן לחזור לעבוד אצל אותו מעסיק (אמרו לי שייתכן ואני לא אוכל לחזור כאשר עברה פחות מחצי שנה)
2. האם הרציפות לעניין ותק, תנאים כגון ימי חופש, מחלה, הבראה, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכו' תישמר לי במידה ואני חוזרת לעבוד אצל המעסיק?
3. במידה וכן, תוך כמה זמן אני יכולה לחזור לעבוד אצלו מבלי שתיפגע הרציפות?
4. האם הרציפות לעניין פיצויי פיטורים נשמרת במידה ואני חוזרת לעבוד אצל המעסיק?
כלומר, אם אפוטר בשנית, האם אני זכאית לפיצויים בעבור התקופה הראשונה והשנייה גם אם משכתי את הכספים בעבור התקופה הראשונה?

תודה מראש
אורטל
06/12/2016 09:32
שלום.

שאלה בבקשה.

ביום שהייתי אמורה לחזור מחופשת לידה לא הרגשתי טוב ולכם נעדרתי מהעבודה לשבוע. כמובן שלחתי למעסיק אישור מחלה.

כעבור שבוע ימים חזרתי לעבודה.

המעסיק טוען כי לא צרייך לשלם ימי מחלה מאחר ולא חזרתי לעבודה אפילו לא יום אחד וישר חליתי.

האם צריך לשלם ימי מחלה או לא?
יאנה
06/12/2016 09:25
שלום,

אשמח לעזרה מקצועית.

ילדתי תאומים בחודש יוני. ממרץ הייתי בשמירת הריון. לאחר 3 חודשים של חופשת לידה לקחתי עוד 3 חודשים ללא תשלום.

ב 18.12.16 אני אמורה לחזור לעבודה.

חודש מראש עדכנתי את המעסיק שבכוונתי לחזור. קבעו לי פגישה, בפגישה נאמר לי שאין תקן בסניף שלי בר"ג ושאני יכולה לעבוד בסיף כפר סבא. כמובן לא הסכמתי.
יש לציין שבזמן שהייתי בחופשה צוות שלי עברו סניך אך עדיין נשארו בר"ג.

האם זה חוקי לא לאשר לי לחזור למקום עבודתי? ואיך עלי לפעול?

תודה רבה
סתיו
06/12/2016 09:22
לפני כחצי שנה סיימתי את העסקתי במשרד ממשלתי כעובדת מדינה. עבדתי שם תקופה של כשנה וחצי לערך, כאשר הייתי משתכרת במשכורת גלובלית אחת לחודש. סיימתי את העסקתי שם בסוף חודש יוני, כאשר בחודשים יולי, אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר המשכתי לקבל לחשבון הבנק שלי משכורת חודשית.

פניתי להנהלת החשבונות של המקום בו עבדתי, ונאמר לי שם שיבדקו את הנושא ויחזרו אליי עם תשובה.

לא לקחו ממני מס' תעודת זהות לצורך זיהוי או אפילו לא מס' טלפון לחזרה. השיחה הזו התקיימה לפני חודשיים לערך ולצערי נמחקה לי הקלטת השיחה. שאלתי היא עד כמה זמן הם יכולים לדרוש את הכסף בחזרה במידת הצורך?

האם יש מעין חוק התיישנות לדרישתם לקבל את הכסף, או שגם אם לצורך העניין בעוד 5 שנים יפנו אליי בדרישה לקבל את הכסף אהיה מחויבת להחזיר?

חשוב לציין שמאז חודש אוקטובר (החודש בו פניתי אליהם, לאחר מועד כניסת התשלום) לא נכנס לי יותר הכסף.

תודה לעונים.
אופיר
06/12/2016 09:20
שאלה,

הייתי עובדת כברמנית במסעדה עד לפני חודש , החודש האחרון שלי עבדתי עד ה-4 לחודש ואז התפטרתי עקב דיבור מאוד לא יפה של הבוס שלי כלפי.

אתמול מישהו אמר לי שיש מצב שלא ישלמו לי על ה3 ימים שכן עבדתי חודש שעבר בגלל שהתפטרתי מבלי להודיע מראש, זה חוקי? אני עבדתי את השעות האלה, למה שלא יגיע לי אותם ?
חלי
06/12/2016 09:19
יש לי שאלה בנוגע למענק פרישה, אני עובדת בחברה כבר שנתיים וחצי והחברה נסגרת ועוברת למקום אחר שמבחינת המרחק לא מתאים לי יותר אז נתנו לנו 2 אופציות לעבור למקום אחר או לעזוב ומי שעוזב מקבל מענק פרישה יש לציין שאני בהריון , אחרי בירור שלי עם חלק מהעובדים אני קיבלתי מבין המענקים הנמוכים עמיתה שלי לעבודה עובדת חצי שנה יותר ממני באותו משרה כמו שלי ומקבל 16000 שקל בזמן שאני מקבלת 6000 שקל שבאתי בטענה הזו למחלקת משאבי אנוש החברה התשובה שלה הייתה שלא עושים השוואות כי זה לפי פרמטרים של גיל משרה ושכר יש לציין שבמשרה ובשכר שלי מעט יותר גבוה אך בגיל היא מעלי בכמה שנים מה שגם המצב שלי שהוא הריון לא נכנס בכלל כאופציה אני מפה לא יכולה לצאת לעבוד .. אשמח לקבל עזרה אם יש לעשות משהו בנידון ואם הדבר חוקי
שרי
06/12/2016 09:19
במשך כ-13 חודשים עבדתי ברשת חנויות נוחות כחלק מהעבודה המועדפת שלי. באופן קבוע וכמעט בכל משמרת היתי צריכה להוסיף כסף אישי שלי על מנת להשלים את סך הסכום בקופה על 1000 שקלים כפי שקיבלתי אותה מהעובד שעבד עליה לפני.

היו מקרים שהוספתי בכל יום מכספי והיו מקרים שנצברו לי חובות וחתמתי בסוף חודש על ההסכמה לנכות לי אותן מהשכר החודשי (לאחרונה עשיתי חישוב דרך תלושי המשכורת והסכום המצטבר הוא כ1000 שקלים לכל 13 החודשים, מלבד כאמור, הסכומים שהושלמו במזומן בכל פעם ללא רישום). כמו כן במהלך תקופה זו נתפסו 2 עובדים שגנבו מהקופות על בסיס קבוע (אחד מהם נתפס בעקבות חשד שלי, יש לציין שהעובד היה בן מיעוטים והייתה זו תקופת צוק איתן מה שאומר שאני כמעט היחידה שהסכימה לעבוד איתו באותן משמרות כך שאני כביכול ספגתי הרבה מהחוסרים שלו).

העובד הזה התבקש להעביר סכום של כמה אלפי שקלים במזומן למנהלת החנות והיא בתמורה תפטר אותו ולא תערב משטרה. אין לי את רשימת המעקב אחר הסכומים שהוצאתי בכל פעם מחדש מכיסי אך אני שומרת את כל תלושי המשכורת ובהם הניכויים שהורדו לי.

האם יש מה לעשות בנדון? מעבר לזה - יש שם לחוק שאוסר על המעסיק לדרוש ממני להשלים את הסכומים הללו?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ