פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - ההתנהגות של המעסיק
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
04/01/2017 09:36
אני בשבוע 9 להריוני. בת 29 עם 2 קטנטנים בבית. אני עובדת בעבודתי הנוכחית כ7 חודשים. לעבודה הזו הגעתי באמצעות הבוס הנוכחי שהיה גם הבוס שלי במקום הקודם. בחודש הרביעי לעבודתי נעשתה עימי שיחת סיכום תקופה בה קיבלתי את מלוא המחמאות מהבוס. לאחר מכן חליתי בדלקת חריפה בגרון שהשאירה אותי מרותקת למיטה עם חום של 40 מעלות למשך מספר ימי עבודה.

לצערי, בד בבד הבן שלי הקטן מעוכב שפתי והוזמנתי לקלינאית תקשורת לאבחון. מה שגרם לי לצאת מהעבודה (בתיאום מול הבוס שלא מאוד בא לקראתי). מאותה תקופה הבוס שלי שינה את יחסו אליי בצורה קיצונית. בחודש דצמבר נודע לי שאני בהריון, ובאותו חודש קיבלתי זימון לשימוע, בטענת שווא שאני לא ממלאה את עבודתי כראוי.

מיד בשימוע הודעתי שאני בהריון מזה מספר שבועות. העברתי אישור על פי בדיקת דם שרופא מאשר שאני בהריון. מיד לאחר השימוע נדרשתי לסור בדחיפות לרופא על מנת להוציא אישור קונקרטי במיידי על ההריון. גם כאשר סיפקתי את זה על פי דרישת הבוס זה לא סיפק אותו.

כשבוע לאחר מכן בעקבות ההודעה על ההריון, הבוס שלי הודיע לי שהוא החליט לבטל את הפיטורים ומבחינתו לשים את הכל מאחורינו. כמובן שמאוד שמחתי. אך לצערי לא כך קרה. מאותו יום אני עוברת מסכת התעללויות והתעמרות. נפשית רגשית.

בין היתר:

1. אני מקבלת מיילים מהסמנכ"ל שמבקש עוד אישור הריון (מה אני משקרת?! הרי בסופו של דבר תצא לי בטן וגם אף רופא בעולם לא יסכן את שמו ורשיונו וייתן אישור הריון אם אין!).

2. הבוס שלי מתעלם ממני מאז 3. נשלח לי מייל ("בטעות") מסמנכ"לית משאבי אנוש בו היא מתכתבת עם הבוס שלי שביקש ממנה לעבור על הצילומים מהמצלמה במשרד בשביל לראות אם דיווחי שעון הנוכחות במשרד נכונים בהתאמה לכניסות והיציאות מהמשרד (מנסים "לתפור" לאישה בהריון תיק?)

4. עוד נשאלתי על ידי סמנכ"לים נוספים מדוע אני ממשיכה לרצות להישאר כאן אם אף אחד לא באמת רוצה שאשאר?

האם זה הגיוני שבכלל שואלים אותי דבר כזה? יש לי משפחה לפרנס!!! בטח שארצה להישאר!

להפתעתי, שבועיים לאחר ביטול הפיטורים זומנתי, הפעם למנכ"ל שהטיח בי אשמות שווא ובסוף השיחה הוא הודיע לי שהוא מתכוון לפטר אותי למרות ההודעה הקודמת והוא יגיש את בקשתו למשרד התמ"ת כדי לקבל אישור חריג לפטר בהריון. עוד הוא ביקש ממני להחליט תוך איום "אם אני רוצה לסיים את זה בטוב ולהיפרד או לסיים את זה ברע"?

ואני שואלת..... האם זה הגיוני שככה מתנהגים היום במדינת ישראל לעובדת בהריון שצריכה לפרנס עוד 2 ילדים קטנים ? מעולם לא רצחתי, לא פגעתי, לא הטרדתי ולא עשיתי דבר שמגיע לי היחס הזה ובטח לא הפיטורים האלו.

זאת ועוד שאני מאודדד דואגת וחוששת לבריאותי ולבריאות העובר בבטני כי כל היום אני צריכה להתעסק באישורים ובמיילים מטרידים כאלה ואחרים.... בזימונים ובשיחות ובחשש מפיטורים במהלך הריון שכן אף אחד לא יעסיק אותי עכשיו...

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ