פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 493
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דלית גרבי
24/01/2017 10:00
אני רוצה להיכנס כשותפה לחברה בע"מ בבעלות יחיד(החברה כבר הוקמה אך אין פעילות) כיצד אפשר לחלק את השותפות באופן זהה של 50% 50%?
לפי מה שהבנתי צריך לבצע הסכם מייסדים. האם בהסכם המייסדים בעלי המניות מחלקים 49% 51% כיצד זה משפיע על השותפות?

אשמח לקבל פרוט מורחב יותר כי מה שחשוב זה שותפות זהה בין שני הצדדים.
האם בכלל כדי להקים חברה מחדש?
סיון
24/01/2017 09:17
עבדתי שנה וחצי במקום עבודה ויצאתי לשמירה ואח"כ לחופשת לידה, לצערי עקב בעיות בריאןת לא אוכל לחזור למקום העבודה, כמה זמן מראש אני צריכה להודיע שאני לא חוזרת?

ובאיזה דרך להודיע? מייל או טלפון?

ומה הניסוח שאכתוב שאני מתפטרת בגלל מצב בריאותי? ויתנו לי את התנאים כולל פיצויים אפילו שזה עקב מצב בריאות?
עדן
24/01/2017 08:50
חברה שעבדה איתי הודיעה על התפטרות לאחר חצי שנת עבודה. היא נתנה התראה מראש והודיעה שתעזוב בסוף ינואר.

היא לקחה אתמול שני ימי מחלה על אתמול והיום מאחר ולא חשה בטוב, כמובן שהודיעה על כך למנהל הישיר.
היום בבוקר התקשרה אליה ממספר חסוי המנהלת שמעליו והודיעה לה שאין צורך שהיא תגיע יותר לעבודה. ככה מהיום למחר. כנראה התעצבנה על כך שלא הגיעה והחליטה לא לתת לה לחזור לעבודה.

מאחר ואין לה יותר מידי ניסיון תעסוקתי, היא לא מודעת לחוקי העבודה ולכך שזה לא חוקי ופשוט היתה מופתעת ולא ידעה מה לענות לה.

הכל קרה לפני חצי שעה בערך והייתי רוצה לדעת מהי הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הנושא כך שחברתי לא תפסיד כסף על ימי העבודה האלו ובנוסף שאותה מנהלת לא תחשוב שהיא יכולה להתנהל בצורה כזו מבלי לשלם על כך.

תודה רבה
טל ב.
24/01/2017 08:39
עובד שכיר עבד במשך 30 שנה בחברה פרטית גדולה ויצא לפני חודשיים לפנסיה.

בתקופת עבודתו היה מו"מ בין הועד להנהלה על חלוקת תגמול כספי לעובדים בשל התמזגות 2 החברות והיום זה אושר סופית.

עובדי החברה עתידים לקבל בחודש מרץ את התגמול.
האם העובד אשר יצא לפנסיה לפני חודשיים זכאי לתגמול הנ"ל כי המו"מ החל עוד בתקופת עבודתו?

אשמח לתשובה.
הדר
24/01/2017 08:38
בוקר טוב

יש לי שאלה בנוגע לפנסיה. סיימתי לעבוד באמצע חודש יוני (ביולי קיבלתי את תלוש השכר האחרון) והתחלתי עבודה חדשה בחודש נובמבר של אותה השנה (תלוש שכר ראשון בחודש דצמבר). עם זאת אין הורדה לפנסיה והמעסיק / חברת הביטוח טוענים שהפנסיה שלי לא פעילה.

האם זה הגיוני? זה לא אמור להיות אחרי חצי שנה? תודה
אורטל
24/01/2017 08:34
במשרד שאחי עובד יש שיפוצים
והוא סובל מאסטמה/שיעול/קוצר נשימה בגלל כמות האבק.

יש אבחנה מרופא והמלצה להימנע מאבק
יש גם משאף וכדורים למקאה של התקף.

ברגע שבבית הכל בסדר. ברגע שמגיע למשרד השיעול חוזר.

השאלה מה ניתן לעשות?

להוציא ימי מחלה ולהתרחק מהחנות זה הפיתרון היבש.
אבל נראה לי לא הגיוני לסיים ימי מחלה במצב כזה
(כי אין מחלה)

מה הפתרונות החוקיים?

המעסיק מחוייב לתת לו אפשרות לעבוד בסניף אחר
(זו רשת בכל הארץ)
?

חשוב לי לציין אין פה שום כוונה "לדפוק את המערכת" אבל אלו שיפוצים שיכולים לקחת חודשיים.

ובגלל שלא נמצא במשרד אין לו "הספק" עבודה הבונוס יהיה בהתאם

(שכר בסיס + בונוס)

תודה מראש
ויקי
24/01/2017 08:33
היי,

יש לי שאלה, במידה ועובד מבקש יום חופש בערך שבוע לפני היום שהוא מתכוון לקחת (בגלל משהו שהוא קבע חודש מראש), מותר למעסיק לשבץ אותו בכל מקרה, ואז כשהעובד אומר שהוא לא יכול להגיע - לחייב אותו ב-250 שקלים על אי הגעה? חייבת לציין שאחרי שהעובד הזכיר שוב באותו יום שהוא לא יגיע - המעסיק הוריד אותו משיבוץ אז לא היה חוסר.
אריה
24/01/2017 07:04
יש נגדי הוצאה לפועל על סכום של מליון וחצי והנושה היחיד רוצה לבצע עיקול על המשכורת ועל פיצויים של 14 שנה וכן על ביטוח מנהלים שנמצא במגדל שערכו 230 אלף. אני עדיין עובד באותה עבודה ומשתכר משכר של 5000 נטו ושאלתי האם הוא יכול לבצע עיקול על הפיצויים ועל הביטח ומה עלי לעשות למנוע שהמשכורת שלי לא תעוקל. אני נשוי ואב ל4 ילדים ומשלם מזונות על סך 13000 כך עשיתי הליך של פש"ט וביטלו לי את ההליך
אריק 0522878710
מצדה
24/01/2017 06:08
שלום
אשמח לקבל תשובה - האם זה חוקי לקזז שעות חוסר משעות נוספות ? (התברר לי שאם יש לי שעות חוסר ביום מסויים אז בתלוש מורידים לי את השעות הללו מסך השעות הנוספות )
האם זה חוקי להוריד שעות חוסר מחופש?
תודה על תשובתכם
א.a
23/01/2017 23:34
זה הזוי. אני עובד במשרד ..צוות של 10 אנשים בערך. רובם מתכנתים. הבוס שלח מייל שהוא מבקש לעשות תורנות ניקיון בין העובדים (הוא כבר שלח גם אקסל עם שיבוץ יומי). הוא הגדיר מה כולל בעבודות הניקיון:1. ריקון פח הזבל (שתבינו, זה פח גדול..והוא מצפה שנרד עם זה במעלית עשר קומות ונזרוק למטה בפח המרכזי. משפיל)
2. סידור מטבח 3. ריקון כל הפחים במשרד 4. סידור חדרים אחרים במשרד 5. השקיית עציצים בחדר של המנהל.
מה זה הדבר הזה? Wtf ??!
זה חוקי בכלל?
התפטרות
דודו
23/01/2017 22:07
שאלה לגבי פיצויים בהתפטרות
איך בדיוק מחשבים את הסכום נגיד ועבדתי שנתיים שבו הפרישו לי לביטוח פנסיה ?
מחשבים את הסכום שאני הפרשתי או שהמעסיק הפריש?
לוי
23/01/2017 17:19
היי
חזרתי לאחר חופשת לידה של 16 שבועות לעבודה. אני עובדת 7.5 שעות ביום מכיוון שיש לי שעת הנקה עד שהילד יהיה בן שנה מכיוון שיש לנו הסכם קיבוצי.
אם כל יום אני נשארת שעה בעבודה.. כלומר עובדת 8.5 שעות אני לא מקבלת שעה נוספת כי בעיקרון השכר משולם לי עבור 8.5 שעות.
המשרה שלי דורשת תורנויות ושעות נוספות. האם המעסיק יכול להכריח אותי שלא להשתמש בשעת הנקה "הטבה" שניתנה לי ויכול להכריח אותי להישאר שעות נוספות שאני לא מקבלת עליהן שכר? כביכול אני מקבלת שעת הנקה ולא מעוניינת לעבוד 8.5 שעות ויותר ביום כדי לקבל את ההטבה שלי.
בנוסף, אם אני מתנגדת האם ניתן לפטר אותי?
אודה לתשובה של גורם מוסמך
שיר
23/01/2017 16:31
מישהו יכול לתת לי הסבר מעמיק בקשר לעבודה במלצרות?
איך העסקת מלצר אמורה להתנהל עפ״י זכויות העובדים? האם מותר לפי חוק לשלם לעובד על סמך טיפים בלבד?
החזרי נסיעות במידה ואני לא מקבלת האם יש חוק שמצווה על בית העסק להחזיר נסיעות?
תלוש משכורת לפי שכר המינימום מלצר אמור לקבל ?
אתן דוגמא על מקום עבודתי, אני מקבלת משכורת לפי כמות הטיפים שאני מרוויחה עבור אותו היום, במידה ולא הגעתי למינימום הקבוע בחוק המנהל משלים את מספר השקלים החסרים בסוף החודש לצ׳ק.
סיון
23/01/2017 08:28
עבדתי במשרד עורכי דין בתל אביב במשך 4 ימים בחודש דצמבר.
כאשר הקבלה לעבודה הייתה דרך ראיון עבודה עם בעל המשרד, העו״ד הבכיר, ונעשה בנינו הסכם בעל פה שאני אתחיל לעבוד במשך שבוע כניסיון כמובן בתשלום ולאחר השבוע הזה גם הוא וגם אני נחליט על המשך ההעסקה שלי שם.
בגדול אחרי 4 ימים הבנתי שזה קצת גדול עלי והחלטתי שאני לא מעוניינת להמשיך לעבוד אצלם והודעתי להם על כך .
הם היו אמורים לשלם לי על ימי העבודה שלי שם ב1.1 ועדיין לא העבירו לי את הכסף.
מה שכן, אני דאגתי לכתוב להם ב28.12 ושאלתי האם פרטים שלי עברו למנהלת חשבונות על מנת שאקבל את הכסף. לא קיבלתי מענה.
כתבתי להם שוב ב5.1 ונאמר לי שהעו״ד נמצא בחו״ל ויחזור רק עוד שבועיים. פה כבר התייאשתי אז כתבתי לו באופן פרטי בוואטסאפ בתאריך 9.1, הוא ראה ולא ענה.
ביום ראשון שעבר כתבתי להם מכתב שבו אני דורשת את שכרי על ימי העבודה תוך 7 ימים. המכתב נשלח בפקס ובמייל ישיר אליו ולמזכירה. קיבלתי ממנו תשובה בלילה במייל ״אני בחו״ל נדבר כשאחזור בשבוע הבא״
כרגע דיברתי איתו בטלפון, ולטענתו לא פעלתי בתום לב, ולא מגיע לי שכר על הימים האלה. ומנגד הוא רוצה לתבוע אותי על שבזבזתי לו את הזמן !!
מה עושים במצב כזה ?
שירה
23/01/2017 08:28
שבועיים אחרי שחזרתי מחל"ד (חצי שנה בבית)
הודיע לי המעסיק שהתפקיד שלי עובר לעיר אחרת ושמעבירים אותי לתפקיד אחר(היחיד הפנוי). התפקיד ש"הוצע" (אפילו לא שאלו אותי) לי אינו לרמתי מבחינת היקף וחשיבות המשרה. ממש תפקיד של ראש קטן. אני לא באמת מעוניינת בו.

אם אמצא עבודה אחרת ואתפטר האם אהיה זכאית לפיצויין פיטורין?

השעות והשכר לא נפגעים רק תפקיד קטן לעומת מה שעשיתי עד היום.
ויקטוריה
23/01/2017 08:23
אני עובדת באחת החנויות של רשת לעיצוב לבית. רוצה להתפטר.

מבנות שעבדו איתי והתפטרו או פוטרו לאחר שנים רבות של עבודה הבנתי שבעל הרשת לא ממהר לשלם פיצויים בשום מקרה. בכל מצב צריך להגיע לבית משפט ולהוציא אותם בכוח. רק ככה ניתן להשיג את הכסף המגיע.

שאלה:

לאיזה גורם ניתן לפנות על מנת לדעת את כל הזכויות?
מה הצעדים הנכונים לפיטורים?

יש הרבה קריטריונים שלא ניתן לגשת איתם לבית משפט אבל כן מאלצים אותי להתפטר.

אשמח לכל הסבר ועזרה
מורן
23/01/2017 08:22
עבדתי כ-8 חודשים בחברת דיילות מסוימת היו חודשים בהם עבדתי יותר ובהם עבדתי פחות , בתלוש השכר האחרון היה כתוב כי יש לי 8.17 ימי חופשה.

התפטרתי וביקשתי לפדות אותם לפני כ5 חודשים ושולמו לי רק 283 שקלים , יש לציין כי השכר השעתי שלי היה 35₪ לשעה.

המעסיק אומר כי החופשה היא שעתית ולא יומית וזה מה שמגיע לי, האם הוא צודק ? למיטב ידיעתי יום חופשה שכתוב בתלוש המשכורת הוא ששוב ערך ליום עבודה...
ג'ניפר
23/01/2017 08:02
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה, הארכתי לחצי שנה.
אני אמורה לחזור לעבודה ב22/2.

לפני הלידה עבדתי בשעות 8:30-16:30.

אני יודעת שמגיעה לי שעת הנקה, שזה אומר שאני יעבוד עד 15:30 אבל זה לא מסתדר לי מבחינת זמן סיום יום העבודה וגם כי זה רק לתקופה קצרה.

אני אאלץ לעבוד עד השעה 15:00 כדי להספיק להוציא את התינוק מהגן בזמן.

מחר אני נפגשת עם הבוס כדי לסגור את הדברים לפני חזרתי.

שאלתי, אם אומר לבוס שאצטרך לצאת ב15:00,הוא יכול לסרב להחזיר אותי?

ומה לגבי השכר? מותר לו להוריד לי?

אני בכל אופן אנסה לדבר איתו ולהגיע להסכמות אבל מעניין אותי מה החוק אומר.
תודה מראש
דפנה
23/01/2017 08:01
ברצוני להתפטר מעבודתי בתום חופשת הלידה. האם לפי החוק, יש להודיע במצב כזה חודש מראש? (הודעה מוקדמת).
אני חוששת שאם אעשה זאת, המעסיק יודיע שהוא מעוניין שאעזוב לפני תום תקופת חופשת הלידה.
מצד שני ארצה לקבל מוקדם ככל האפשר דמי אבטלה, ולכן חוששת שאם אודיע ממש בתום החופשה זה עשוי להתעכב.
ציה
23/01/2017 08:00
המעסיק שלי פגע לי בשכר , עובדת פעמיים בשבוע במקום 4 פעמים קיצור, גם ככה זה כבר סיפור... אבל... חודש דצמבר היו לי כמעט 3 ימי חופשה בתשלום והודעתי למנהלת שאני רוצה לנצל את הימים האלה כי הייתי גם חולה ועבדתי פחות. אז לא עדכנו לי את הימים האלה למשכורת, אבל גם לא אבדתי אותם ב2017...כמו שהייתי אמורה....אבל הם מבקשים ממני למלא טופס אישור לקבלת חופשה ולהעביר למשרדים שלהם בשביל לקבל תשלום על ימי החופשה שצברתי ... הבוס אמר שהם צריכים לאשר לי את קבלת דמי החופשה, וזה בקשה מראש והאישור שלהם ...זה הגוני? כי אני יודעת את החוק הזה אחרת.
שירלי
23/01/2017 07:59
במידה ואני מגישה מכתב התפטרות מהעבודה לצורך גידול הילד (בת 6 חודשים) נניח בסוף חודש ינואר ובתאריך 21.2 אני בעז"ה אהיה בת 28 (אני יודעת שהחל מגיל 28 זכאים ליותר ימים לחתום בלשכה) - אז השאלה היא במידה ואתייצב מיד אחרי ההתפטרות - אני לא אהיה זכאית למספר הימים לפי גיל 28?

ועוד שאלה, שקשורה לעניין, כמה אני יכולה לדחות את ההתייצבות הראשונית מרגע ההתפטרות?
ציפי
23/01/2017 07:59
שלום וברכה
יצאתי לשמירת הריון בתאריך 22/5/16 וילדתי ב 20/8/16 הארכתי את חופשת לידה.

השאלה שלי אני עובדת במשק בית אצל חמישה מעסיקים
ניסתי לחפש מטפלת ולא שווה לצאת לעבוד המטפלת רוצה 35 שקלים לשעה ואני מקבלת אצל אחת 35 שקלים ואצל השאר 40 שקלים לשעה.

השאלה מתי אני אמורה להודיע שאני מתפטרת לגידול הילד ?

ומה בקשר לאבטלה ואם יש סיגנון של מכתב שאני יכולה לכתוב?
אשמח לתשובה
מאשה
23/01/2017 07:58
קיבלתי מהאורטופד ומהנורולוג המלצה לשמירה, כמובן שהרופא נשים מילא את הטופס של ביטוח לאומי ושלחתי את כול הניירת..
קיבלתי מביטוח לאומי מכתב סירוב (פחות משבוע מהרגע שהם קיבלו את המסמכים ככה שאני בספק שמישהו באמת עבר עליהם), ובקשה לשלוח אליו מסמכים נוספים... פשוט להוציא מקופח את כול התיק הרםואי מאז ההריון ושלוח לשם?

יש לי סיבה להתעסק עם זה? יש סיכוי שישנו את דעתם ויאשרו לי את השמירה?

תודה...
נופי
23/01/2017 07:15
שאלה לגבי תשלום ביטוח לאומי:
אם החל"ד בתשלום שלי נגמרת ב15.5 ואני בוחרת להאריך אותה עד ה1.8 אז למעשה אני מקבלת תלושים מהמעסיק גם על יוני וגם על יולי נכון? למרות שזה אמור להיות עדה 15.7? כי הבנתי שבחודשיים הראשונים עוד משלמים את זה. אבל התלושים הם לפי חודש קלנדרי, אז זה לא שאני שישלמו לי ביטוח רק על חצי חודש נכון?
הילה
22/01/2017 20:09
האם אני חייבת לנמק למעסיק סיבה לחופש? ביקשתי 3 ימים טרם אושרה לי הבקשה בנימוק שלא רשמתי סיבה( פרט לכך שרשמתי שזה חשוב לי מאוד) האם חלה עלי חובת דיווח ונימוק מה אני עושה בחופש????
שיר
22/01/2017 18:17
היי אשמח לעזרה.... אני צריכה ללדת בפברואר... כרגע אני כשלושה חודשים בשמירה הריון. החליטו על סגירת הסניף בו אני עובדת. (יש עוד 5 סניפים אחרים בארץ). אחרי החופשת לידה לא יהיה לי לאן לחזור. גם הסניף הכי קרוב אליי הוא במרחק של כשעה. מה הזכויות שלי?
דאשה
22/01/2017 17:32
הסיבה שעזבתי היא כי התחלתי מקום חדש והגשתי למנהל ארבע משמרות מתוכן אחת בסופש, כמו שסיכמנו בראיון עבודה, והוא לא שם אותי בסידור בכלל.

כל תקופת העבודה שלי הייתי זוכה ליחס לא הוגן, אם זה מבחינת הפסקות שלא הייתי מקבלת ואם זה הטיפים שלי שתמיד היו יורדים להשלמת החוסר בקופה.

לאחר שאחד העובדים עזב התברר שהוא היה לוקח כסף מהטיפים האישיים שלנו ומהקופה, כסף שירד מהמשכורת שלי ובסופו של דבר לא ראיתי אותו יותר.

היום כבר ה-19 לחודש, מחר ה-20, ועדיין לא קיבלתי את הצ'ק שלי.

מבחינת המעסיק שלי זו לא הלנת שכר כי....מסתבר שהוא מאשים אותי בגניבה מהקופה.

מה ניתן לעשות?
מורן
22/01/2017 17:32
אני עובדת בחברה גדולה במשרת סטודנט.

החברה הציעה חבילות נופש ספציפיות לעובדים.

החופשות המוצעות הן מאוד יקרות (10,000+)
לעובדים במשרה מלאה מסובסד סכום של 4000 שח לאחת מהחופשות המוצעות -או- לקחת את הכסף.

לעובדים במשרת סטודנט מסובסד סכום של 2000 שח לאחת מהחופשות המוצעות. ההפרש לתשלום הוא נורא גדול ולא משתלם. החברה לא מאפשרת גם לסטודנטים לפדות את הכסף.

מאוד מקומם.

האם מדובר באפליה? מה אפשר לעשות בנדון?
רותם
22/01/2017 15:44
אני מרגישה ממש לא טוב, ולא נרדמת בגלל שהגוף כואב ממש. זה בלתי נסבל ומבחינתי אין שום סיכוי שאעבוד מחר, אני מתה מכאבים...

גם היום לא הגעתי מאותה סיבה, והמצב רק החמיר במהלך היום.

אני עובדת במקום שדי צריך אותי, יסתדרו גם בלעדיי אבל זה יוצר קצת בלאגן.

אבל שוב מבחינת הגוף אין שום סיכוי שאוכל לתפקד מחר.

רציתי לדעת מה קורה מבחינת החוק.

מחר שבת ואין רופאים על מנת להוציא ח. מחלה.
האם יכולים לעשות לי בעיות ואפילו לתבוע אותי על הפסדים או משהו כזה?

תודה.
קרול
22/01/2017 15:42
שלום רב,

בעבודה הקודמת שלי היה פרויקט דרך חברה חיצונית הפרויקט במפתיע הסתיים ולמחרת זומנו כל העובדים בפרויקט לשימוע קבוצתי לפני פיטורין האם זה חוקי שימוע קבוצתי?

מיד לאחר השימוע הביאו לכולם מכתבי פיטורין לדעתי זה לא חוקי משום שלאחר השימוע החברה צריכה לשקול את הטענות שלי מספר ימים ולאחר מכן להחזיר תשובה.
החברה שבה עבדתי יכלה להציע פרויקט אחר והיא לא עשתה זאת והעדיפה לפטר את כולם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ