פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 483
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאנה
05/03/2017 14:20
שלום

יש לי שאלה בנוגע לדיני עבודה לפני שנה עבדתי כקופאית בסופר פארם לתקופת 9 חודשים , בחודש האחרון לעבודתי, האחראי לא רשם אותי בסידור עבודה , בקשתי בירור ממנו הוא טען שצריך לעשות שיחת שימוע ונמשיך הלאה, אחרי שיחת השימוע הוחלט שלא אמשיך לעבוד.

לפני יומים שאלתי את המנהלת בקשר לפיצויים שמגיעים לי. היא טענה שאני התפטרתי מעצמי ולא מגיע לי פיצויים הודעה מוקדמת ! למרות שהם פיטרו אותי...! מה צריך לעשות במקרה כזה אשמח לתשובה.

תודה
דורית
05/03/2017 14:19
מעוניינת לברר אם יצאתי לשמירת הריון והמשכורת האחרונה שהופקדה היא 800 שח הוותק שלי הוא 5 שנים על פי זה אקבל את הפיצויים שלי? שאר המשכורות היו בין 5000 ל-5400 נטו לא נראה לי הגיוני שישלמו לי בסך הכל פיצויים של 5000 האם זה הגיוני?

ובמידה וחוזרת לעבודה לחודש ומתפטרת לטובת הילד האם אני מחוייבת לתת להם חודש או יותר?
שרית
05/03/2017 10:56
היי,

מישהו יודע להסביר לי על כל הפרוצדורה של דמי אבטלה לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד?

נניח התפטרתי ב1 לפברואר, אני מחכה 3 חודשים ומתחילה לחתום רק במאי? או שחותמת מידית ורואה את הכסף רק במאי? וכשהכסף מגיע, הוא מגיע בבום, או כל חודש בפיגור של 3 חודשים?

ואם אני אמורה לחתום חצי שנה ומתחילה מפברואר, אז מסיימת ביולי והכסף ממשיך להגיע אחרי (כי היה עיכוב של 3 חודשים)?

ואם התחלתי לחתום ב28.2 (היום האחרון של החודש), מחשיבים לי את כל החודש בשביל ההמתנה?

ומה בפועל? ניגשת ללשכה לחתום כל שבוע, ומתי ואיך אני מעדכנת את ב"ל?
יעל
05/03/2017 10:44
אני גננת במשרד החינוך זאת השנה השניה שלי. במשרד החינוך בשלוש שנים הראשונות כל שנה מפטרים אותנו עד שיש לנו קביעות.

בקיץ האחרון הייתי בתחילת ההריון הם לא ידעו שאני בהריון ושלחו לי מכתב פיטורים...

ילדתי ליפני חודש.

רק אתמול דברתי עם חברה והיא אמרה לי שהיה אסור להם לפטר אותי..האם זה נכון ואם כן אז מה זה אומר?
ליטל
05/03/2017 10:36
היי,

עבדתי במקום עבודה מעל 5 שנים ויצאתי לחופשת לידה, הארכתי את חופשת הלידה ל6 חודשים כפי שמגיע לי ואני רוצה להתפטר אחרי ה6 חודשים. האם יגיעו לי כל הזכויות (אבטלה וכו') למרות שהתפטרתי אחרי 6 חודשים ולא אחרי 3 חודשים? האם כדאי להודיע כבר עכשיו (נשארו עוד בערך חודשיים לסיום ה6 חודשים)?
שלי
05/03/2017 10:35
ילדתי בחודש נובמבר ... לפני חודש בערך הודיעו לי כי התפקיד שלי נסגר מטעמים עסקיים . אני 6 שנים בחברה, 3 שנים בתפקיד נוכחי (הזדמנות מצוינת להתקדם לתפקיד הבא בחברה ).
1. לא יודעת מתי לחזור מחל"ד
2. הם די רומזים לי בינתיים להישאר בבית (על חשבוני כמובן ) ותוכ לחפש תפקיד ...
3. הבנתי שמחויבים לשמור לי מקום בחברה עד שנה מהלידה (חצי שנה +חודש על כל שנת עבודה ) ..נכון ?
4. האם יש אפשרות שאגיד להם שאשאר בבית ואחפש תפקיד אבל ישלמו משכורת ? כי אני מפחדת / יודעת שאם אחזור לפני שיש לי תפקיד ..סתם יסנג'רו אותי ואתמרמר..לא רוצה להגיע למצב כזה
5. לא כדאי לי להתפטר כרגע נכון ?
6. מה ההמלצות במצב כזה ?
7. אוף מבולבלת נורא
עדי
05/03/2017 10:33
שלום

אני עובדת במקום עבודתי כמעט שנתיים ( כולל חופשת הלידה ) ולקחתי חופשת לידה של חצי שנה . הייתי אמורה לחזור לעבודה ב 1.3 אך עקב מחלה שלי ושל הילד כרגע נבצר ממני לחזור .

מבדיקה מול המעסיק הצעתי דחייה של שבועיים לחזרה לעבודה כיוון שאני מעדיפה שלא לנצל את ימי המחלה שלי עוד לפני שחזרתי לעבודה וכן מכיוון שבכל מקרה לא הסתמכתי על משכורת מרץ שגם ככה מנוכים ממנה הביטוחים מתקופת החל"ד.

השאלה היא כזאת: אם מבחינת המעסיק אין בעיה שאחזור לאחר שבועיים מתום החצי שנה של חופשת הלידה, האם יש משמעויות אחרות שאני צריכה לקחת בחשבון ?
יולי
05/03/2017 10:30
עבדתי במקום מסויים במשך 5 שנים. כל שנה המשכורת הבסיסית השתנתה. עכשיו רוצה להתפטר כדי לטפל בילד ולקבל פיצויים. האם הפיצויים יחושבו לפי משכורת של שנה אחרונה כפול כמות השנים, או עבור כל שנה לפי משכורת של אותה שנה? וכמה זמן אחרי לידה יש לי כדי להתפטר?

תודה מראש על המידע.
זיוה
05/03/2017 10:29
שלום

עובדת במקום עבודה מעל 6 שנים. מתכננת לחזור לעבוד לאחר חופשת לידה של חצי שנה. שוקלת להאריך את החופשה בעוד כחודש ,האם במקרה כזה המעסיק אינו מחוייב להחזיר אותי למשרה ולתפקיד שלי ? האם יכול להעביר אותי לסניף אחר?
ע.ל
05/03/2017 10:29
קיבלתי המלצה לשמירת הריון על רקע תעסוקתי מרופא תעסוקתי.

אני עובדת בחינוך מיוחד וחטפתי מכות בבטן מילדים במסגרת החינוכית שגרמו לדימומים ולדנים. מעל 10 מקרים ב2 מהם התפנתי למיון נשים.

בנוסף לעבודתי זו התחלתי לעבוד לפני כחודשיים בעבודות צדדיות: כתבת תוכן לאתר וממיינת דואר. העבודות בישיבה ואינן מסכנות את ההריון.

האם מותר לי להמשיך לעבוד בעבודות אלו ולקבל שמירה רק על המקום בו הועסקתי שהינו עיקר משכורתי מביטוח לאומי, או שעליי להפסיק לעבוד בכולם? כמו כן, האם אקבל שכר עליהם בחופשת הלידה?

תודה
יואל הלחמי
02/03/2017 08:05
האם לגולף אנד קו יש הסכם קיבוצי? כשיש הסכם קיבוצי מה המשמעות לגבי ימי מחלה וימי בחירה? כמה ימי בחירה יש בשנה והאם הם על חשבון החופשה השנתית? האם ניתן לצבור ימי מחלה? אם נוצלו ימי המחלה לשנה הנוכחית ובשנה שעברה לא נוצלו האם ניתן לקבל שכר עבודה על ימי המחלה על חשבון השנה שעברה?
יואל הלחמי
05/03/2017 10:02
תשובה??
יובל
05/03/2017 09:54
אישה כבת 50 פלוס, חולת סרטן, קוסמטיקאית במקצועה. עזבה מקום עבודה שבו עבדה כ3.5 שנים לטובת עבודה חדשה (לא היתה חתומה על ס' 14). במקום העבודה החדש ידעו שתיעדר מהעבודה עקב מחלתה ועודדו אותה לעזוב את מקום העבודה הישן. המשרה לא הוגדרה כעוסקת במכירות וגם היא אמרה שאינה מעוניינת במשרת מכירות.

לאחר כחודשיים (לא החתימו אותה על חוזה העסקה במקום החדש), לאחר שימוע פיטרו אותה מכיוון שלדעתם "המחלקה בה עובדת אינה רווחית". היא העובדת היחידה במחלקה.

בשימוע אמרו שסיבה נוספת לפיטורין היא שאינה מוכרת מספיק.

1. האם ניתן לתבוע את מקום העבודה? (תו"ל, פיצויי הסתמכות וכו'?) אם כן בנזיקין או בב"ד לעבודה?

2. האם חוקי וניתן לעשות שימוש בהקלטה שהקליטה העובדת בשימוע ללא ידיעתם?

אשמח ממש ממש לסיוע.
תודה!
איתי
05/03/2017 09:51
שלום לכולם

עבדתי בחברה גדולה יצאתי למילואים ולאחר המילואים פוטרתי (אין קשר בין הפיטורים למילואים) אך אחרי שפיטרו אותי לא הביאו לי את הכסף שמגיע לי על המילואים וזאת ועוד לאחר שדיברתי עם המנהל מספר פעמים והוא פשוט נפנף אותי.

האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל לקבל את הכסף הזה?
גלעד
05/03/2017 09:49
הי , איפה אני מוכיח הרעת תנאים ? אלו מסמכים יש להגיש ? לאן? האם הכל עובר רק דרך בית משפט לעבודה או שהביטוח לאומי יכול להסיק מסקנות בעצמו ולפצות בדמי אבטלה מוקדמים (לא רק אחרי 3 חודשים כמו במקרה של התפטרות) תודה רבה
אלכסנדרה
05/03/2017 09:41
שלום,
אני עובדת במוסד להשכלה גבוהה משנת 2002 עד היום. בין השנים 2002-2006 כעובדת ארעית, ומ-2006 עד היום כעובדת תקנית. עד 2006 הייתי בעלת תואר ראשון + בעלת תעודה מקצועית. תעודות אלה אפשרו להתקבל בדרוג מח"ר. למרות שבאגף משאבי אנוש נקלטתי בדירוג מח"ר, במח' שכר הייתי רשומה בדירוג מנהלי. בדרוג מח"ר שנה אחת שווה לוותק של שנה וחצי. כתוצאה מזה במשך 10 שנים (מ-2006) יש לי וותק של 10 שנים במקום 15 שמגיע לי על פי דירוג המח"ר. אמ"א כבר הודע בטעות, אך טרם תיקן אותה. מה מגיעה לי כעובדת על פי החוק?
תודה מראש על התשובה.
לירון
05/03/2017 09:38
בוקר טוב,

ילדתי ב - 06/11/2016 על פי ביטוח לאומי חופשת הלידה שלי הסתיימה ב - 12/02/2017,
הודעתי למעסיק בעל פה בתאריך: 11/01/2017 שאני לא חוזרת היות ואנחנו עוברים לדרום גרים כרגע במרכז וגם לצורך גידול הילד ובנוסף הוצאתי מכתב רשמי בתאריך: 02/02/2017 עד היום לא קיבלתי מהם את הפיצויים וכל הנלווה להם ומרגישה שהם מושכים אותי בזמן,
מה אני יכולה לעשות בנידון?

ובנוסף איך אפשר לבדוק שכל הסכום המגיע לי שולם על ידם?

אודה על עזרתכם בנושא,
המון תודה והמשך יום נפלא
שלמה
02/03/2017 13:20
מזה כחצי שנה אני לא עובד אצל המעסיק "חברת ברק". כל בקשותי לקבל טופס 161 לא נענו. בברור שעשיתי בחברת הביטוח "פגות" התברר שהחברה לא הפקידה עבורי כספים למרות שהורידו אותם ממשכורתי.
מה עלי לעשות.
עורך דין
05/03/2017 08:59
שלום שלמה

במקרה כזה מוטב לפנות לעורך דין שישלח מכתב דרישה למעסיק לשעבר.

בהצלחה
שרון
02/03/2017 13:52
היי, אשמח לקבל הבהרה בנוגע להחזר נסיעות
אני עובדת במרחק של 22 קילומטרמהבית ולפי מחשבון ברשת עולה כי המעסיק אמר לשלם לי החזר הוצ נסיעה בסך 650 ש"ח אולם הא מעוניין לשלם רק 300 האם זה חוקי?
האם אני אמורה לשלם את ההפרש על הנסיעות שלי לעבודה?
אודה לכם על תגובתכם בהקדם!
בברכת יום נעים שרון
עורך דין
05/03/2017 08:56
שלום שרון

יש לשלם לעובדת החזר הוצאות נסיעה לפי עלות הנסיעה מהבית למקום העבודה וחזרה, בתחבורה ציבורית ובדרך הקצרה והזולה ביותר. זה יוצא על פי רוב לפי עלות של כרטיס חופשי חודשי.

בהצלחה
מיכל לקטוש
02/03/2017 14:45
שלום רב,

ברצוני לעזוב את מקום עבודתי (ותק של 6 שנים) לטובת גידול ביתי אשר נולדה באוקטובר 2016.
אציין שאני עדיין איתה בבית בחופשת לידה.
האם במקרה כזה צריך התראה מוקדמת? ואם כן, איך זה עובד הרי אני עדיין בתוך חופשת הלידה..
כמו כן, ממתי עלי לרשום במכתב את תוקף ההתפטרות - מתום 14 השבועות / 26 שבועות / כל תאריך שאני בוחרת?

תודה רבה,
מיכל
עורך דין
05/03/2017 08:55
שלום מיכל

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילדה בכל שלב בטרם ימלאו לילדה 9 חודשים. את יכולה לעשות זאת בתום חופשת הלידה בתשלום ובכל מקרה צריך לתת הודעה מוקדמת לפי חוק (חודש במקרה שלך).

בהצלחה
א.א
02/03/2017 15:49
היי, שאלה לי לגבי ימי מחלה...

אני עובדת כמטפלת ונחתכתי ביד ולא הגעתי לעבודה יומיים וחצי.

אני יודעת שעל היום הראשון לא מקבלים כסף, ועל היום השני והשלישי משלמים 37.5%.

רציתי לשאול איך זה מתנהל? איך מחשבים את זה?

אשמח לתשובה.

תודה רבה!
עורך דין
05/03/2017 08:53
שלום לך

לא הבנת נכון את הוראות החוק. על היום הראשון של המחלה אכן לא מקבלים תשלום ועל היום השני והשלישי מקבלים 50% מהשכר. מהיום הרביעי והילך מקבלים תשלום מלא.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
יבגני
05/03/2017 00:26
שלום,
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, ואם טעיתי - מצטער מראש.
אני איש בצבע הקבע מזה כ 3 שנים.
בנוסף ״בשביל הבטן״ אני מתעסק גם בעולם הדיג׳יי.
כחוק, בשביל לעבוד כדיג׳יי במקומות, אני אמור להגיע כעוסק פטור/מורשה (בעל עסק בעצם - קבלות).
השאלה שלי היא -
האם מותר לי לפתוח עוסק מורשה כאיש קבע?
עורך דין
05/03/2017 08:48
שלום יבגני

למיטב ידיעתי נדרש אישור מהצבא על מנת לעבוד מחוץ למסגרת הצבאית. פנה אל הממונים עליך ובקש לבדוק מולם את הנושא.

בהצלחה
עובד פשוט
05/03/2017 00:59
כעובד ברשת מזון גדולה יש לי בתלוש דירוג ודרגה מה זה אומר ולמה זה אפקטיבי כיצד ניתן לגרום לדרוג והדרגה להשתנות
תודה מראש על הייעוץ
עורך דין
05/03/2017 08:46
שלום לך

בכל מקום עבודה התנאים שונים לדירוג ודרגה של העובדים. פנה אל מחלקת כח אדם ברשת ובדוק מולם מה משמעות הדרגה והדירוג שלך. לרוב, כאשר עובדים מתקדמים בדירוג / דרגה כך התנאים שלהם משתפרים.

בהצלחה
מו
04/03/2017 18:55
שאלה
עובד שעובד יומיים רצוף(ישן בעבודה) באופן קבוע וקיבל חופשת מחלה, כמה תשלום אמור לקבל על הימים האלו?( המעסיק שילם 2 ימי עבודה רגילים(16 שעות סה"כ) בתואנה שכל השאר זה שעות נוספות ותשלום עבור מחלה לא כולל שעות נוספות.
ג׳ריס
03/03/2017 14:01
שלום, בתחילת נובמבר 2016 עברתי תהליך קבלה בחברת מדיה ומכירה של 4 שעות, כולל ראיון קבוצתי,אישי,שיחת קבט, ובדיקת פוליגרף.
אחרי 5 ימים, אני מתקשר לכוח אדם לשאול אם יש תשובה, לא הייתה לו. עברו יותר מ10 ימים אני מתקשר שוב ושואל, אמר לי שהוא יברר, חזר אלי, אמר לי שבמשרדי החברה אמרו לו שלא רשום אצלם שעברתי תהליך קבלה ואמר לי שהוא יבדוק את העניין שוב מולם, ומאז לא יצרו איתי קשר לא הוא ולא ממשרדי החברה.
האם אני יכול לתבוע אותם?
* אני חולה אפילפסיה ואמרתי להם את זה. ואני חושב שהם התחמקו מלתת לי תשובה בגלל העניין הזה.
almoni
03/03/2017 10:26
אני עבדתי בחברת שמירה מסוימת 16 חודשים במפעל מסוים ב1 לינואר 2017 הגיעה למפעל חברת שמירה אחרת שהחליפה את חברת השמירה הקודמת , אני עדיין עובד במפעל באותה עמדה ובאותו תפקיד רצוף כבר 18 חודשים כאשר בחברה החדשה אני עובד 2 חודשים , מחברת השמירה הקודמת נשארו לי 10 ימי מחלה שלא נוצלו על פי תלוש שכר אחרון של דצמבר 2016 , כידוע דמי מחלה אינם ניתנים לפדיון , השאלה שלי האם 10 ימי מחלה אלו עוברים לחברה החדשה שבהם אוכל להשתמש במקרה הצורך ? אני התקשרתי למוקד לביטוח לאומי ואמר לי שכן ואילו בחברת השמירה אמרו לי ש10 ימי המחלה שלא נוצלו הלכו לאיבוד וזה לא מתווסף לימי המחלה שיש בחברה החדשה אז מי צודק ?
מכרז פנימי
02/03/2017 19:54
בתאריך 26/1 הגשתי למכרז פנימי בחברת סלולר, לאחר אבחונים וראיון אישי בתאריך 31/1 נשלח לי אישור על קבלת התפקיד.
בתאריך 5/2 קבלתי הודעה שהקפיאו את המעבר שלי, לאחר המתנה של כמעט חודש בתאריך 28/2 נשלח מייל בתפוצה פנימית שמשהי אחרת מתחילה את העבודה שאני נגשתי אליה, ללא שום הודעה מוקדמת והתרעה.
האם זה חוקי ומה ניתן לעשות מבחינה משפטית במקרה כזה
חנית
02/03/2017 16:45
היי, סיימתי לעבוד לפני כחודש, ומבדיקה שעשיתי בתלושי השכר שלי עלו מספר בעיות.

1. התחילו להפריש לי לקרן השתלמות רק אחרי שישה חודשים למרות שבחוזה שלי רשום ״הפרשה לקרן השתלמות״ ולא רשום תאריך. כשפניתי לחשבת שכר היא טענה שזה הנוהל במקום העבודה ושעכשיו מאוחר מידי- אין מה לעשות ואי אפשר להפריש לקרן השתלמות בדיעבד? זה נכון? מדובר בסכום לא קטן + הריביות (והרווחים של הקרן מהשקעות).

2. ראיתי שגם לקרן פיצויים התחילו להפקיד רק אחרי שישה חודשים. כששאלתי את החשבת על זה היא אמרה שזה לא משנה ואני מקבלת מהם השלמה. האם קרן הפיצויים אינה צוברת ריבית ורווחים? אני לא מתכוונת למשוך את הפיצויים. איך אדע שאכן קיבלתי את ההשלמה? איך בדיוק מחשבים כמה פיצויים מגיעים לי?

תודה רבה!!
אופיר
02/03/2017 16:43
רציתי לשאול
אבא שלי עובד קבלן באחד מבתי הספר של עירייה מסויימת.
מזה כמה חודשים גילינו שלא מופרשת לו פנסיה בכלל.
כאשר פנינו לאותו הקבלן הוא טען תחילה כי הפריש הכל כמו שצריך ומדובר כנראה בטעות.
לאחר בירורים נוספים הודה שהיתה לו בעיה כלכלית ולכן לא העביר את הכספים כנדרש.
הבטיח שיעביר את הכל בשני תשלומים מה שלא קרה עד כה.
השאלה היא האם לאותה העירייה לא קיימת האחריות לתשלום הכספים כחוק? או שרק הקבלן אחראי לנושא

תודה לעונים
דיאנה
02/03/2017 16:37
אהלן,

עבדתי במקום עבודה מעל 3 חודשים, בשנת מס הקודמת. התפטרתי ולא קיבלתי את פדיון ימי החופשה שלי. לאחר מספר חודשים גיליתי שאת זכותי לקבל את זה ומיד פניתי למעסיק שלי לקבל אותם.

הוא אומר שזה בעייתי בגלל שזו שנה חדשה ואני לא רשומה כעובדת שלהם. אני רוצה לדעת אם עדיין יש לי זכות לקבל את הכסף הזה או שזה אבוד?

תודה מראש.
מאיה
02/03/2017 16:32
שלום,
אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי עקיצות במקום העבודה.
לפני כמעל לחודש, עשו לנו ניקוי לשטיח במשרד (שטיח מקיר לקיר. לאחר תקופה מאוד ארוכה שלא ניקו בכלל) מיד לאחר מכן התחלנו לסבול במשרד מעקיצות. התלוננו להנהלה וזימנו מדביר, אשר ראה את העקיצות הוא אישר שמדובר בפרעושים/פשפשים שככל הנראה "התעוררו" כתוצאה מהניקיון. לאחר 4 הדברות שעשו אנו עדין נעקצים (מדובר על מספר אנשים ולא אדם אחד ספציפי) פנינו להנהלה בבקשה להעיף את השטיח מהמשרד הם בגדול נענו לבקשה אך כאשר אנו רוצים לדעת מתי מתכוונים לעשות את זה, הם מורחים אותנו בתשובות לא ברורות ועושה רושם שהם מנסים לדחות אותנו עד לחופשת פסח. אנו נעקצים על בסיס יומיומי ובכמויות גדולות ובכל חלקי הגוף. חלק מאיתנו גם הגיע כבר לרופא עור שגם הוא אישר שמדובר בעקיצות ולא באלרגיה או משהו אחר. בנוסף קיים החשש שכל אחד מאיתנו "לוקח אותם איתנו הביתה בסוף כל יום.
נשמח לעזרה.
תודה מראש.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ