פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 430
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חיים
08/08/2017 15:52
שלום רב,
הנני שכיר העובד כמעצב גרפי בסטודיו ברציפות מספט׳ 2013 ועד עכשיו.
לצערי, אני מרגיש שעומס העבודה, תנאי העסקה, תהליכי העבודה ומרכיבים נוספים הקשורים לעבודתי גורמים לי לתחושה של חוסר רצון אמיתי לעבוד בתפקיד ובעסק הזה.
למרות שניסיתי לדבר על חלק מהדברים באופן ישיר עם המעסיק, רוב הנושאים לא טופלו וגם לא יטופלו על ידו, בטענה שכך הוא מנהל את העסק. בצר לי, אני מתלבט ארוכות באם להתפטר. האם במצב זה יש כאן דין דומה למפוטר? האם אני זכאי לפיצויים? מה אמור לעשות שכיר ממורמר במצב כזה?
תודה.
עורך דין
09/08/2017 08:54
שלום חיים

מרמור אינו סיבה מספקת להתפטרות בדין מפוטר. על מנת להיות זכאי להתפטר עם זכויות של מפוטר, אתה צריך להוכיח הרעת תנאים מוחשית וכמו כן, עליך להוכיח כי נתת למעסיק הזדמנות לתקן את הרעת התנאים.

הייתי מציע לך לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לבדוק את תנאי העסקתך לעומק, לפני שתקבל החלטה כלשהי.

בהצלחה
אורית
08/08/2017 19:18
שלום רב,

לבטל את השכר השעתי לעובדי משרד. למה אני פקידה צריכה להרוויח שכר לשעה נמוך וגם להיות תלויה בימים של אותו חודש כאשר אני רווקה וגרה בשכירות וכל המחיה חלה רק עליי.

לבטל את השכר השעתי ניצול!!!
עורך דין
09/08/2017 08:44
שלום אורית

את בהחלט לא לבד. יש הרבה שחושבים וטוענים כמוך.
אורית
09/08/2017 08:53
תודה, אבל זה לא מנחם האם עושים אם זה משהו? די!!! אני רווקה ומפרנסת לבד ולא יכולה יותר

לטיפולכם בברכה
אורית
סיוון
08/08/2017 18:32
עובדת בעבודה חדשה כ-5 חודשים
מאז שהודעתי למנהלת שלי על הניתוח
ראיתי המיידי ריאיינה בנות
טהודיעה לי שבועיים לפני הניתוח שאני מפוטרת
האם זה מותר לפטר בגלל ניתוח?
יש לי תיעוד שיחה בווטסאפ
על שהודעתי למנהלת על הניתןח
עורך דין
09/08/2017 08:46
שלום סיוון

אם פוטרת בשל מצב בריאותי ניתן לראות בכך אפליה אסורה לפי חוק. עדיין צריך יהיה להוכיח שזה המצב. בכל מקרה ולאור הדברים, אוכל להמליץ לך לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין בהקדם האפשרי.

בהצלחה
י.ל
08/08/2017 23:20
לפני 4 חודשים המעסיק התקין מצלמות מקליטות קול ושמע בעסק+ המצלמה מאוד משוכללת ויכולה להיתקרב עד כדי רמת פרטים מאוד קטנים כמו פלאפון אישי . בנוסף ל20 מצלמות שהיו קיימות בכל פינה אפשרית בעסק. זה מאוד פוגע בפרטיות שלנו. האם זה מותר לפי החוק?
תודה
עורך דין
09/08/2017 08:44
שלום לך

אסור למעסיק להקליט שיחות של עובדים או בכלל, בלי ידיעה והסמכה של המשתתפים בשיחה. מצלמות אבטחה ניתן להתקין בעסק, כל עוד לא נעשית פגיעה בפרטיות.

בהצלחה
שגיא
07/08/2017 22:26
שלום רב,מעוניין לדעת מספר דברים על החזר נסיעות,
אני גר ברחובות ועובד בנס ציונה,אני חבר בהסתדרות,ועובד ימי שישי שבת,וחגים אני עובד כ-4 שנים כבר בחברת אבטחה ,עבודתי אינה עוסקת באבטחה. אלא כמוקדן.
התשלום שמשלמים לי היינו - 300 ש"ח .
רציתי לדעת מהם זכויותיי והאם התשלום הזה היינו תקין ע"פ חוק,הבנתי שכיוון שאני עובד שבתות וחגים מגיע לי תשלום גבוה יותר,ורציתי לברר זאת מול מומחים,תודה רבה.
עורך דין
08/08/2017 08:28
שלום שגיא

שאלתך לא ממש ברורה. האם משלמים לך 300 שח החזר נסיעות? אם כן, עבור איזה תקופה בדיוק? האם 300 שח זהו שכר עבודתך היומי? האם בכל יום השכר זהה? נסה לפרט יותר ואשמח להשיב בפירוט.

בהצלחה
שגיא
08/08/2017 09:59
השאלה מתייחסת אך ורק להחזר נסיעות.
אני עובד כ26 ימים בחודש גם ימי שישי שבת וחגים. רציתי לדעת האם 300 ש"ח זה החזר נסיעות תקין מבחינת החוק.
עורך דין
09/08/2017 08:41
בוקר טוב שגיא

המעסיק צריך לשלם לך החזר נסיעות עד לתקרה הקבועה בחוק, על מנת שהחזר זה יכסה את הוצאות הנסיעה שלך מהבית לעבודה ובחזרה, בדרך הזולה ביותר.

בהצלחה
בוריס
07/08/2017 16:12
מה היא התיישנות עבור תביעת רצף תעסוקתי? עבדתי בחברה ממשלתית דרך קבלן ועברתי להיות עובד חברה ללא תקופת צינון.
כמה שנים אחרי זה עוד ניתן לתבוע שיכירו לי בוותק אצל הקבלן לחישוב הותק בחברה?

תוד
עורך דין
08/08/2017 08:29
שלום בוריס

כפי שראית בקישור המופיע במילה התיישנות בשאלתך, באתר זה כתב המפורטת בנושא. קרא אותה ותקבל את כל התשובות לשאלתך.

בצהלחה
בוריס
08/08/2017 21:42
תודה. קראתי פרק זה לפני שכתבתי אין בו איזכור על רצף תעסוקתי.
אשמח לתשובה יותר מפורטת...
אצלי עברו 25 שנה מאז האירוע.

בברכה
בוריס
עורך דין
09/08/2017 08:40
בוקר טוב בוריס

אחרי 25 לא ניתן לעשות דבר בכל מקרה.

בהצלחה
עידן
08/08/2017 14:26
שלום,
אני עובד בסופשים בלבד כמלצר. (עבודתי היחידה)
הבוס שלי אומר שאסור לי לעבוד ארבע שבתות רצוף.
1.האם זה נכון למרות שאני עובד אך ורק בסופשים?
2. אם הייתי עובד בסופש + ערב יום חול אחד. האם התשובה מסעיף 1 עדיין רלוונטית?
אני ממש רוצה לעבוד בכל סופש, ההגבלה הזו פוגעת לי משמעותית בהכנסה והלוואי והיא לא מחייבת במקרה שלי. אשמח בבקשה להוכחה בחוק שאוכל לשלוח לו.
תודה רבה!!
יוסי
08/08/2017 13:22
שלום,

יש עבודה במוקד מחשוב לתמיכה בעובדי החברה. ההכשרה שלהם מוצגת בקורס מרוכז לכל העובדים החדשים יחד והיא של 8 ימים ומוצגת כקורס בחוזה שמחייב עבודה של חצי שנה לפחות. באם עובדים פחות מחצי שנה משלמים קנס מדורג עד 2000 ש"ח ומצוין במפורט שזה עבור עליות הקורס.

כעת מסתבר שמדובר ב"קורס" שמועבר על ידי העובדים עצמם (מי שכבר במשמרות), אינו רישמי, בלי תעודה, רלוונטי אך ורק למערכות החברה להיכרות איתם ולהכרת נהלי החברה ותו לא (אין למידה של התחום באופן כללי כך שלא ישמש בעבודה אחרת).

מראש הוא הוצג כקורס של חודש שמכשיר לחברה אבל לא ניתנו פרטים נוספים לבקשתי וחתמתי.

האם בקשת קנס בגין קורס כזה הינה חוקית עבור קורס מסוג זה שאינו רישמי, לא כולל תעודה ומועבר ע"י הסגל עצמו ולא ע"י גורם מוכר חיצוני.

אם רלוונטי השכר השעתי הוא 30 ש"ח.
תודה.
שושנה
08/08/2017 13:21
עובדת קיבלה משכורת של מישהו אחר בחשבון. המעסיק אומר לה שהיא צריכה למשוך את היתרה ולהביא לו. העובדת קטינה ולא יכולה למשוך יותר מ400₪ ביום. היא הודיעה לו על כך ואז המעסיק אמר לה למשוך כסף כל יום עד שהיא מגיעה לסכום. האם זה חוקי לבקש ממנה למשוך כספים ולהפקיד בחשבון בנק של המעסיק? ואיך לפי החוק כן אפשר להחזיר את הכסף?
עדן
08/08/2017 13:20
האם מעסיק רשאי לפדות ימי מחלה על חודשים עברו ללא אישור רפואי?? אני בחופשת מחלה באישור רפואי כבר שבוע ולא נראה שהמעסיק מתלהב מהעובדה שהוא צריך לשלם עליהם. טוען שצריך לפדות ימים מחודשים קודמים ( יום פה ושם שהייתי חולה והוסכם על ידו פשוט לא להגיע- ללא אישור רפואי!)
הודיה
08/08/2017 13:20
עבדתי שנתיים בביטחון, בעקבות הרעת תנאים וחזרה לבית ההורים בצפון עזבתי את העבודה.

במהלך העבודה היו הרבה דברים לא תקינים כמו העלמת כספים במשכורת (פחות שעות וכד׳) הגעה מאוחרת (מעל שעה וחצי) לבית אחרי משמרת בגלל ההסעות של החברה ללא פיצוי, ימים שנדרשתי להגיע עצמאית ולא שילמו נסיעות, זימון ל״ועדה רפואית״ ללא רופאים- עם מנהלים מהחברה, איומים שישלחו אותי לרופא תעסוקתי וצעקות כי הקאתי בדרך למשמרת ומבחינתם עשיתי את זה ״דווקא״ וכו׳ כמובן שיש תיעוד להכל.

עכשיו אם להגיד את האמת לא היה לי כח להתעסק בבתי משפט ורציתי לסיים את זה יפה וזו הסיבה היחידה שלא עשיתי כלום. נכון לעכשיו עברו כמעט שלושה חדשים מהעזיבה ומושכים אותי עם הטפסים של הפיצויים (שנמצאים בקרן פנסיה) עכשיו התחילו גם לסנן אותי בשיחות והודעות.

מה לעשות הלאה? האם יש דרך לפתור את זה בלי להגיע לבית משפט? ואם להגיע לבית משפט האם כבר לפתוח את הכל?

תודה רבה.
שושי
08/08/2017 12:06
שלום צהריים טובים

אני עובדת 6 וחצי שנים בחברה עם 30 עובדים בעיר נתניה. עד לחודש שעבר קיבלנו משכורת כל חודש בתאריך ה-1 לכל חודש בהעברה בנקאית. המעסיק הודיע לעובדים כי החל מהחודש המשכורות יעברו בתאריך ה-9 לחודש ולא בתאריך ה-1 לחודש כמו שהיה עד היום. האם מותר למעסיק לעשות שינוי כזה על דעת עצמו מבלי להתייעץ עם העובדים ולבדוק למי זה מתאים?
אלינוי
08/08/2017 11:24
בוקר טוב,

לפני 3 שבועות ילדתי.

טרם הלידה עבדתי כשכירה ועצמאית (3 חודשים אחרונים הייתי בשמירת הריון).

בעלי מתוכנן לקחת את חופשת הלידה במקומי בעוד כמה שבועות.

1. אחרי כמה שבועות הוא יכול להחליף אותי בחופשת הלידה?

2. האם כדי שהוא יחליף אותי אני חייבת לחזור באותו מקום עבודה גם כשכירה או שמספיק שאעבוד כעצמאית?

תודה מראש.
שירן
08/08/2017 10:15
מישהו יודע מה כדאי לעשות במצב הזה מול ביטוח לאומי?
אני יצאתי לשמירץ הריון על דימומים וסימפוליזיס שלחו לי הודעה שאישרו חודש וחצי ואת השאר לא.

התבקשתי להביא מכתב מהרופא נשים. הבאתי מכתבים נוספים על דימומים שאני סובלת ובנוסף מכתב מהרופא נשים שאני עם שיליית פתח קדמית.

לא התרכזתי שוב בסימפוליזיס מכיוון והאורתופדים כל פעם אמרו שאין טעם לבוא אליהם .

עכשיו שלחו לי שלא אושר.

מישהי עברה את זה ויודעת מה כדאי לעשות?

ללכת לאורתופדיה לקחת מכתב חדש / לרשום להם מכתב לביטוח לאומי או ללכת לבית הדין לעבודה?
ליאור
08/08/2017 10:08
התפטרתי + מכתב על היותי יחידנית ללא יזרה בגידול הילדה...

נמסר לי בביטוח לאומי שלא יקבלו מכתב סיום העסקה! אז משכתי מיד את הבקשה בחזרה! עכשיו אני באוויר.

מה עושים אני לא מבינה.

עו"ד של החברה אמרה שכדי שיפטרו אותי אני צריכה לתת 60 משמרות. אפשרי גם בתקופה ארוכה אבל המשמרת חייבת להיות מלאה תמיד ( 6.5 שעות)

אני משערת שזה המצב ואין לי מה לעשות בנדון!?
תהילה
08/08/2017 10:07
אשמח לקבל עזרה ילדתי את הבת שלי ב 08.12.15 בתקופה הזאת עבדתי הערכתי חופשת לידה ובסוף התפטרתי בסיומה ב 20.04.16.

לאחר חודש נקלטתי להריון נוסף אבל לא עבדתי. בחודש 07/16 התחלתי לחתום בלשכה אחרי המתנה של 90 יום לאחר התפטרות.

עד הלידה לא עבדתי אלא רק חתמתי בלשכה שכמובן לא יכל לשלוח לעבודות כי לא היה משהו שהתאים לכישוריי.

לפני כמה שבועות קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שיכול להיות שמגיע לי דמי לידה ולשלוח תביעה לבדיקה.

שלחתי תביעה ולאחר יומיים הופיע באתר של ביטוח לאומי שהתביעה נדחתה עקב אי עבודה בתקופה הקודמת ללידה.

אשמח לדעת האם זה נכון או האם שווה להגיש ערעור.

סליחה שארוך. אשמח לתשובות מעו"ד או מישהו שבאמת יודע. תודה
הדס
08/08/2017 10:05
שאלה: אני עובדת בחנות בבאר שבע כבר שנתיים (רשת עם הרבה סניפים) כרגע נמצאת בשבוע 27.

בעוד כ3 שבועות אני עוברת דירה לגדרה. (יש סניפים קרובים אבל זה מצריך ממני לקנות רכב נוסף משהו שאני לא יכולה כרגע)

אני רוצה לדעת איזה אפשרויות יש לי כדי להפסיק לעבוד אבל לא להתפטר, כדי לקבל פיצויים אחרי חופשת הלידה. כמובן שאנצל את ימי המחלה שלי כמה שאוכל אבל עדיין - זה לא יספיק לי עד הלידה.

קיימת אפשרות כזאת?
אירית
08/08/2017 10:03
איקס בעל מניות בחברה שכשאר עובדי החברה, הועסק בה עם תלוש משכורת קבוע. החברה חדלה מפעילות והוא "פוטר" אך היא עדיין פתוחה (ללא פעילות וללא רווחים). האם יש לאיקס את הזכות לקבל דמי אבטלה אם יוכח שלא הייתה כל פעילות של החברה בתקופה המדוברת?
אלעד
08/08/2017 10:02
אני עובד במפעל, והתחלתי בהתחלה לעבוד ככוח אדם ( man power) ואז לפני חודש עברתי להיות עובר מפעל.
בחודש שעברתי להיות עובד מפעל, הייתי חולה כשבוע. יש לי אישורים מתאימים אבל החברה טוענת שבגלל שעשיתי את המעבר אז אין לי ימי מחלה. בנוסף - אני לא מקבל כסף על ימי המחלה שצברתי. כאילו הם הלכו לפח. האם זה חוקי?
יש משהו לעשות בנידון?
תומי
08/08/2017 10:02
עזבתי לפני חצי שנה מקום עבודה.

לאחרונה נודע לי שימי מחלת ילד נספרים לפי שני ההורים, כך שאם אשתי נשארת עם הילדה ביום הראשון ואני ביום השני, אז אני מקבל 50% על היום השני הזה, אפילו שזה היום הראשון שאני בבית (ספירה הפכה להיות לפי ילד ולא לפי העובד)

האם אני יכול לדרוש ממקום העבודה שעזבתי לפני חצי שנה, שיחשב לי מחדש את ימי מחלת הילד שהיו לי מאוגוסט, שנכנס החוק, ועד ינואר שעזבתי, ולשלם לי את ההפרש?
רות
06/08/2017 15:33
שלום לכולם,

לפני כחודש עברתי תאונה בדרכי חזרה מהעבודה, פינו אותי באמבולנס לבית חולים ומהבית חולים נתנו המלצה לשלושה ימי מנוחה, לאחר מכן שוב הגעתי למיון דרך הפנייה מהקופה, ושוב נתנו לי שלושה ימי מנוחה, לאחר מכן הייתי אצל רופאת משפחה כדי שתמיר לי את ההמלצות לימי מחלה והאריכה לי את ימי המחלה עד לסוף השבוע. ביום שני שלאחר מכן, הייתי בביקורת אצל אורטופד שנתן לי הפניה לפיזוטרפיה והמלצה למנוחה עד סוף השבוע ולאחר מכן לחזור לעבודה כרגיל ולהתחיל פיזותרפיות.

היום גיליתי בטיפשותי שהאורטופד לא הוציא לי ימי מחלה על הימים שבאמת המליץ לי להישאר בבית. התקשרתי למרפאה לבקש העתק ימי מחלה על מה שלא מצאתי, והם טוענים שהוא כלל לא הוציא מלכתחילה ימי מחלה על הימים האלה.

השאלה זה אם יש לי מה לעשות עם זה? כי יצא ששבוע שלם לא עבדתי ואין שום תיעוד לחופשת מחלה שלי.

האם כשאני פותחת תיק תאונת עבודה בקופת חולים הם יכולים להוציא לי? כי אין תיעוד של זה בתיק שלי.

אשמח לעזרה תודה רבה מראש
עורך דין
08/08/2017 09:51
שלום רות

את יכולה לפנות לרופא המשפחה או לאותו אורטופד שבדק אותך גם בדיעבד, ולבקש ממנו לקבל אישור מחלה עבור התקופה הרלוונטית.

בהצלחה
מ.פ
06/08/2017 16:07
אני עובד קבלן בחברת הייטק גדולה "א" קרוב ל- 9 חושדים (עובד מיקור חוץ דרך חברת הייטק גדולה אחרת "ב").

כאשר חתמתי חוזה עם חברת "ב" נאמר לי שזו היא משרה לא זמנית לתווח ארוך (בחוזה לא מצויין על משרה זמנית). לאחר 4 חודשים מודיעים לי שמסתבר שזה היה תקן זמני והייתה פה טעות או אי הבנה בהתנהלות בין שתי חברות הייטק "א" ו- "ב".

כתוצאה מכך העבירו אותי לצוות אחר באותה חברה "א" ואמרו לי שתיהיה לי אופצייה להיקלט לחברה "א" בתנאי אם אני איהיה "סופר בופר" ו- "תותח על".

אחרי 4 חודשי עבודה בצוות הנ"ל מודיעים לי שהייתי בסדר, אבל לא "סופר בופר" ו- "תותח על", ואין להם אפשרות להחזיק אותי יותר מ-9 חודשים בחברת "א", ושאם הייתי בצוות הנ"ל יותר מ- 4 חושדים אז סביר להניח שהייתי מוכיח את עצמי יותר ושהיו קולטים אותי לחברת "א".

כתוצאה מכך עכשיו עומדת שאלה לגבי המשך העסקתי בחברת "ב", ז.א. חברת "ב" שוקלט לפטר אותי.

שאלה: מה אני יכול לעשות במקרה הזה ?
עורך דין
08/08/2017 09:49
שלום לך

המקרה שאתה מתאר מצריך בדיקה יסודית, ולכן מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה, שיבדוק את נסיבות העסקתך ותנאי החוזה שלך - לפני ולצורך קבלת החלטה מושכלת.

בהצלחה
שני
06/08/2017 09:54
שאלה

קיבלתי את המסמכים מביטוח לאומי שמפרטים מאילו משכורות שלי חושבו דמי הלידה. מה יכולה להיות הסיבה להבדל בין הסכום שמופיע בתלוש משכורת לזה שביטוח לאומי חישב לפיו?

כלומר, המסמך מביטוח לאומי מפרט את ששת החודשים האחרונים טרם יציאתי לחל״ד אבל בחלק מהחודשים מציג סכום נמוך מהמשכורת שלי ובחלק גבוה יותר.
עורך דין
08/08/2017 08:54
שלום שני

מומלץ לפנות לחשבת שכר או יועץ מס שיבדקו את תלושי השכר שלך ויעזרו לך לבצע תחשיב מדוייק ובדיקה של הסכומים ששולמו לך. יכולות בהחלט להיות טעויות בחישוב שנערך בביטוח הלאומי.

בהצלחה
קרן
07/08/2017 10:12
הי אשמח לתשובה מעו"ד לדיני עבודה. מסתבר שהמעסיק לשעבר שלי לא העביר במשך כשנה פנסיה ופיצויים לביטוח המנהלים שלי במנורה. בנוסף חייב לי משכורת וחצי, ימי חופש וכו'. פוטרתי עקב צמצומים באפריל ומאז הוא כל שבוע מבטיח שיעביר וזה לא קורה. האם ללכת לבד לבית דין לדיני עבודה או להעזר בעו"ד? אני שואלת כי לא מדובר בסכומים נורא גדולים ומניחה שאקבל פה תשובה כנה
עורך דין
08/08/2017 08:51
שלום קרן

כל המלצה לפנות לצורך הגשת תביעה משפטית נגד המעסיק ללא התייעצות אישית עם עורך דין לפני הכל ולכל הפחות, לא תהיה אחראית. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני שתקבלי החלטה איך לפעול.

בהצלחה
נעה
07/08/2017 10:37
שלום,
מעדרתי מהעבודה לצורך בדיקות הריון(סקירת מערכות וכד'..) , מיקום ביצוע הבדיקה רחוק ממקום עבודתי ולכן יצאתי באמצע יום עבודה ועד שהבדיקה הסתיימה וחזרתי כבר נגמר יום העבודה .
המעסיק החליט כי ייתן לי שעות הריוןרק עבור זמן הבדיקה עצמה , ועבור הזמן הכולל שהבדיקה לקחה(כולל זמני הנסיעה) הוא לא מוכן שאשים זאת על חשבון שעות הריון .
יצוין כי יש לי מספיק שעות מכסה ב40 השעות שלי .
האם למעסיק יש זכות לקבוע כזה דבר ? הרי זמן הנסיעה הוא חלק הכרחי מתהליך הבדיקה .
תודה
עורך דין
08/08/2017 08:50
שלום נעה

לצערך הרב המעסיק צודק ופוכל בהתאם לחוק. עליו לשלם לך במסגרת 40 השעות שמגיעות לך רק עבור זמן הבדיקה ולא עבור זמני נסיעות אל ומהבדיקה בחזרה.

בהצלחה
סין
07/08/2017 09:35
שלום,
קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שמונע ממני להמשיך לעבוד בעבודתי.
בחברה בה אני עובד מבקשים ממני מכתב בו אני מודיע על התפטרות כדין מפוטר.
אנינרוצה לברר מה הן זכויותיי במצב כזה. האם אני זכאי להתרעה מראש ולתקופת הסתגלות?
תודה
עורך דין
08/08/2017 08:49
שלום לך

אם רופא תעסוקתי המליץ על הפסקת עבודה מוחלטת בשל מצב בריאותי, את יכולה להתפטר בדין מפוטרת ויגיעו לך כל הזכויות שמגיעות לעובדת שפוטרה לפי חוק.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא התפטרות בדין מפוטר - קראי אותה.

בהצלחה
חני
07/08/2017 12:42
שלום רב,
במשך 3 שנים לא קיבלתי תשלום על נסיעות לעבודה.

האם ניתן לדרוש החזר נסיעות רטרואקטיבית?
אם כן, על פי מה?
עורך דין
08/08/2017 08:47
שלום חני

בהחלט ניתן. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא התיישנות המסבירה בדיוק את היקף הזכויות שלך. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
שואל
07/08/2017 13:35
שלום, האם מעביד יכול להתנות העלאה בשכר (תוספת תפקיד) בחתימה על סעיף 14.אני בעל ותק ובחוזה הנוכחי אני לא חתום. הבנתי שלא מומלץ לי לחתום מכיוון שהדבר פוטר את המעביד להשלים את גובה ההפרשה החודשית של ה6% לגובה המשכורת. אך המעביד אומר שאם לא אחתום לא אקבל את ההעלאה. תודה
עורך דין
08/08/2017 08:46
שלום שאול

כאשר מנהלים משא ומתן לפני חתימה על חוזה חדש לכל אחד מהצדדים, לעובד ולמעסיק, זכות לדרוש כל דרישה חוקית. לצד השני שמורה הזכות לקבל או לא לקבל כל דרישה כאמור.

בהצלחה
מיטל
07/08/2017 14:26
עובד נפגע במסגרת עבודתו. הביטוח הלאומי טרם הכיר בפגיעה כתאונת עבודה והנושא עדיין מצוי בבדיקת המוסד לביטוח לאומי (מזה למעלה מ 3 חודשים).

בנתיים, המעסיק ניצל את ימי המחלה הצבורים שעמדו לרשות העובד... מכסת ימים אשר צפויה להסתיים בזמן הקרוב.

מה על המעסיק לעשות בתקופת הביניים שעד להכרעת הביטוח הלאומי?
עורך דין
08/08/2017 08:44
שלום מיטל

אם העובד ינצל את כל ימי המחלה שצבר למעסיק אין חובה לשלם לו שכר מעבר לכך.

בהצלחה
ישראל
07/08/2017 14:27
עובדת מפוטרת כל שנה לקראת סוף שנת העבודה, מקבלת דמי אבטלה חודשיים, ולאחר מכן שוב מוחזרת לעבודה. כך כ- 7 שנים. כרגע בחופשת לידה, מסיימת חופשת לידה עוד מספר ימים כאשר בפועל כנהוג בעבודתה ישיבו אותה לעבודה רק בתחילת חודש ספטמבר.

לדעתי יש מספר דברים לא תקין, כמו בפיטוריה, במניעת דמי הבראה או פיצויים עתידיים. מי יכול להפנות לסעיפי החוק הרלוונטיים?
עורך דין
08/08/2017 08:31
שלום ישראל

יתכן שהמעסיק עובר על החוק ובכל מקרה, חוק עבודת נשים מגן על העובדת לאחר חופשת לידה. לכן מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין על מנת לבחון את המקרה של העובדת לעומק, ולהחליט כיצד לפעול מכאן.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ