פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 396
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ספיר
31/10/2017 10:42
אושרה לי שמירה עד 18.10 לאחר מכן הגשתי שוב עם טפסים עדכניים (וב2 הפעמים הרופא רשם עד הלידה ) בפעם השנייה מ19.10 ועד תאריך הלידה המשוער 30.12 לא אושר והסיבות אותן סיבות ואפילו סיבה אחת נהפכה ליותר גרועה (סכרת לא מאזנת בעליל והרבה היפו שלא היה בפעם הראשונה - זו אחת מהסיבות לא כולן)! ממש מקשים.

האם כדאי לערער יכול לעזור?
איך עושים זאת?

והאם יש עוד משהו לעשות..אין מצב לעבוד במצבי כיום.
זה חודשיים שאם לא יאשרו יפגעו לי בדמי לידה??
עורך דין
31/10/2017 13:36
שלום ספיר

אכן, ככל הנראה מוטב לשקול הגשת ערעור על ההחלטה לדחות את בקשתך לשמירת הריון. המלצתי להתייעץ עם עורך דין לפני הגשת ערעור כאמור.

בהצלחה
טלי
31/10/2017 11:15
יש לי תינוק בן שמונה חודשים והפסקתי לעבוד שנה לפני שנולד
בגלל תהליכי הפריה והריון.
היום מצאתי עבודה 4 שעות ביום עם מחיר שעה שכר מינימום
האם אוכל לתבוע השלמת הכנסה?
עורך דין
31/10/2017 13:34
שלום טלי

יש לבדוק את הנושא מול מרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי - בטלפון.

בהצלחה
משה
31/10/2017 11:49
שלום ,
הייתי בראיון עבודה לפני שבועיים מאז המעסיק לא החזר לי התשובה לגבי קבלתי לעבודה,
שאלתי איך סופרים את השבועיים האלה כולל שישי שבת או לא כולל שישי שבת?
עורך דין
31/10/2017 13:33
היי משה

14 יום קלנדרי ממועד ראיון העבודה כל עוד:

משך העבודה עולה על שלושים ימים.
העבודה איננה בענף ההסעדה.
העבודה אצל מעסיק המעסיק יותר מ-25 עובדים.

בהצלחה
איריס
31/10/2017 12:04
האם בערבי החג (למשל בסוכות) אמור לרדת יום חופש מלא? אני עובדת לפי משכורת חודשית (6 שעות ביום). ואנחנו לא עובדים בימי שישי וערבי חג.
עורך דין
31/10/2017 13:27
שלום איריס

ערב חג שווה ערך לחצי יום חופש ולא ליום חופשה מלא.

בהצלחה
דליה
31/10/2017 13:21
אני עובדת במקום העבודה שלי כבר שנתיים. רוצה להתפטר ולקבל פיצויים.
אם אני מתפטרת בעקבות זה שבן זוגי [אנחנו לא נשואים] עובר לגור במקום אחר ואני איתו, אני אקבל פיצויים?

ואם מקבלים פיצויים איך זה עובד? לאן הכסף עובר?
עורך דין
31/10/2017 13:26
שלום דליה

התשובה שלילית אלא אם תעברי לגור בעיירת פיתוח או יישוב חקלאי לפי ההגדרה בחוק.

בהצלחה
עדן
31/10/2017 12:40
שלום,
התייצבות ראשונה בלשכת התעסוקה:

גרנו בתל אביב עם חוזה שנתיים, וכרגע גרים בראשל"צ (חודש ללא חוזה). האם נוכל ללכת לשירות התעסוקה בתל אביב או ברשל"צ? בתעדת הזהות הכתובת בכלל בצפון, ולא יתנו לנו לעדכן אותה כי אין לנו חוזה תקף...

מישהו יודע איך להתמודד עם זה?
לא יכולים להגיע לחתום בצפון...
עורך דין
31/10/2017 13:25
שלום עדן

מוטב לבדוק את הנושא מול מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
אייל
30/10/2017 17:25
שלום,
עבדתי בחברה כשנתיים ללא סעיף 14 ולאחר מכן החברה נקנתה על ידי חברה אחרת ולאחר כשנה של עבודה באותם תנאים חתמתי על חוזה חדש עם סעיף 14.
לאחרונה התפטרתי מעבודתי.
שאלתי היא האם אני זכאי לפיצויים כלשהם עבור התקופה בה עבדתי ללא סעיף 14?
ברצוני לציין שעובד אחר שהיה בתנאים דומים והתפטר קיבל פיצויים על התקופה ההיא.
תודה מראש
בלה
30/10/2017 14:06
איך אפשר להתפטר אחרי חופשת לידה ולקבל ישר אבטלה בלי להמתין 3 חודשים? אני התפטרתי אחרי שנתיים וחצי, מתפקיד מנהלת סניף שבתפקיד מעלצתי לעבוד משמרות ערב, 8 שעות ביום, ימי שישי ערבי חג וכו...

יש לי תינוק בן שנה ו-8 ותינוקת בת 5 חודשים. הגדול במסגרת והקטנה לא, היא איתי בבית.

הוצאתי מהמעסיק מכתב שמציין את המשרה שלי ועקב השעות המרובות, ערבים, שישי וכו... התפטרתי על מנת להיות עם הילדים בבית ועדיין לא אישרו לי את האבטלה ישר אוכל לקבל רק אחרי 3 חודשים.

מה ניתן לעשות במקרה כזה אם בכלל, כי דווקה שמעתי שמתחשבים בסיבות התפטרות מהסוג הזה ובמיוחד שהוספתי מכתב מהמעסיק.
שי
30/10/2017 13:57
שלום לכולם,

אני בזמן תאונת עבודה כ 4 חודשים עקב שבר במסרק החמישי בקרסול ימין.

לאחר ביקורת אצל אורטופד מומחה הוא הפנה אותי לבדיקה של רופא תעסוקתי. אני נהג אוטובוס.

מה זה בעצם רופא תעסוקתי והאם הוא ממשיך לי את ימי החופשה?

כמו כן מה קורה לאחר 91 יום שעברו כבר מבחינת דמי הפגיעה - מי משלם לי? האם אני נפגע בשכר?

אושר לי תאונת עבודה במוסד לביטוח לאומי.
שניר
30/10/2017 13:55
בחודש יוני השנה יצאתי לקורס על חשבון המעסיק והוחתמתי לשנת עבודה עבור הקורס...

חודש לאחר מכן הוציאו אותי לקורס נוסף ללא כל התחייבות מצידי...

נכון להיום אני לקראת התפטרות מהעבודה והמעסיק
דורש תשלום עבור שני הקורסים ובנוסף תשלום על חמישה ימי עבודה 3 על הקורס הראשון 2 על הקורס השני...

מותר למעסיק על פי חוק לדרוש תשלום ימי עבודה ועלות מלאה של הקורסים ?
עטי
30/10/2017 13:54
שלום יש לי שאלה לענייני עבודה
בתחילת שנה חתמנו על חוזה עבודה ונספח בחוזה יש את הכללים שאנן מתחייבות לעמוד בהם ובנספח כצוב את שעות העבודה שאנו מתחייבות וגם כמה אנחנו מקבלות לחודש
מפורט שם
נסיעות
שכר בסיס (גלובלי)
תוספת ותק (כל שנה 100 שקל נוספים)
בונוס (במידה ועמדנו בתנאים 200 שח )
וגם תוספת שכר לפי 400 שקל ל100 אחוז משרה

עכשיו לגבי התוספת שכר חודש קודם ה-9
קבילנו את מה שמגיע לנו
ובחודש 10 (אוקטובר)
לא קיבלנו את התוספת וקיבלנו מכתב מצורף לתלוש משכורת שצריכים לחדש את האישור לתוספת הזו
בנתיים נאמר לנו שלא בטוח שיאשרו את זה ונקבל תשובה עד 1/11/17
השאלה שלי האם זה לא הרעת תנאים
מותר להם לבטל כסף שהובטח לנו
האם הנספח לא קשור לחוזה
ואם לא קשור לחוזה יכול להיות שאני לא מחיובת על מה שמצוין בנספח כמו שהם לא מחוייבים לי?
האם מותר לעובדות להתגבש ולשבות על זה?
מורן
30/10/2017 12:50
כרגע אני בשבוע 38 עובדת במשק בית 4-5 שעות ביום מראשון עד חמישי קבוע כל יום בית אחר כבר 3-4שנים...הריון רביעי הקודמים לא ממש עבדתי.

רוצה להבין מה מגיע לי? ימי חופשה ? ביטוח לאומי כן משלמים אני יודעת שמגיע לי דמי לידה השאלה שלי איך זה עובד.

אחרי הלידה מקבלים סכום של 3 וחצי חודשיים או שכל חודש בחודשו את המשכורת? האם אני חושבת להאריך את חופשת הלידה בע'ה האם יתאפשר לי ובמה זה כרוך, כי אני חושבת לעזוב ולבקש פיצויים.

יש לי זכות לבקש פיצויים כשאני עוזבת?ת

ודה
ו.ס
30/10/2017 12:49
היי

שואלת בשביל אמא.
היא נכנסה להריון , והריון דרש שמירה.
עכשיו היא כבר בבית ומתכוונת להיות בחופשת לידה יותר מ15 שבועות (עוד לא החליטה כמה זמן בדיוק) אבל יוצא שהיא תיידר ממקום העבודה שלה לפחות ל שנה.

עכשיו במקומה שמו מישהי אחרת, שכרגע מבצעת את התפקיד שלה.
עכשיו השאלה היא כזאת - כשאמא תחזור מחופשת לידה שלה יש סיכוי שיביאו לה תפקיד אחר והמחליפה שלה תישאר בתפקיד שלה? או שאל בטוח אמא תחזור למקום שלה? ואם ובמידה המחליפה מבצעת את התפקיד יותר טוב , יכולים להגיד לאמא שלי שהמחליפה יותר טובה והיא תמשיך בתפקיד שלה ואמא שלי תיאלץ לעבור למקום אחר?
תודה
הילה
30/10/2017 12:48
אני בחודש שמיני וכבר ממש קשה לי בעבודה כל היום לשבת על הכיסא במשרד ממש לא פשוט סובלת מכאבי גב ואף לא ישנה טוב בלילה. אם אני מחסירה ימים (מכוון ואין לי ימי מחלה יותר) וכמובן שבעבודה ימצאו כל סיבה לא לשלם עבור שעות/ ימים שלא נמצאים האם הפגיעה בשכר בחודשים הללו עלולה לפגוע לי בדמי לידה שאני אמורה לקבל כשאצא לחופשת לידה?

תודה רבה ויום קסום
ישראלה
30/10/2017 12:34
הגשתי בקשה במקום עבודתי בקשה להורדת ל 75% משרה(משרת סטודנט)- דבר המתקבל במקום עבודתי כמובן!
את הבקשה הגשתי חודשיים לפני מועד הלימודים וקיבלתי תשובה יומיים לפני מועד הלימודים שכרגע אין להם תשובה ושכרגע בסידור הקרוב אני לא משובצת עד להודעה חדשה עקב הלימודים והמשמרות שסיפקתי להם שלא לשביעות רצונם

-חשוב לי לציין שאני עובדת שנתיים במקום העבודה
- יש משרת סטודנטים במקום עבודתי
- מרגישה סוג של אפליה וקיפוח כי לחלק כן אישרו משרת סטודנט
- ישבתי בבית 9 ימים ללא עבודה וללא מענה ממקום העבודה
- רק לאחר 9 ימים זימנו אותי לשימוע.

השאלה שלי כזאת
מה הזכויות שלי ?
האם יש עילה לתביעה?
האם אני זכאית להודעה מוקדמת בתשלום?
האם מחויביים לשלם לי כסף על הימים שישבתי בבית?
היאלי
30/10/2017 12:33
מישהו פה בטוח יידע...

בחברה בה אני עובדת (4 שנים) כבר לא מעבירים כספים לביטוחים השונים של העובדים.

יותר נכון את החלק של המעסיק הם לא מעבירים... מאיתנו הם לוקחים...

מה ההשלכות של זה?
האם זו עבירה פלילית?
האם זו הלנת שכר?
האם תביעה ייצוגית של העובדים היא צעד נכון?

אשמח לכל פיסה של מידע.

תודה רבה ויום נעים
הראל
30/10/2017 12:31
היי שלום אני עובד בחברה מסויימת 4 חודשים והיה רשום לי בחוזה בסוף 3 חודשים ירך לך שיחת סיכום אם אני ממשיך או לא ,
האם המעסיק יכול לרשום כזה דבר בחוזה או האם עליו לעשות שיחת שימוע לפני פיטורין?
תמר
30/10/2017 12:30
ארבעה עובדים מועסקים בעסק מסויים. החל מהחודש השישי מתחיל העסק לנקות משכרם הפרשה לפנסיה.

העסק גם פותח קרן פנסיה לעובדים.

בפועל כבר למעלה משלושה חודשים שהכסף לא נכנס לקרן הפנסיה על אף שלפני יותר מחודש היתה שיחה של העובדים עם הבעלים בעניין. מה הפרוצדורה לפתיחת תביעה?
מיכל
30/10/2017 12:26
המעסיק של בן זוג שלי לא מפריש לו כבר שנה ושבעה חודשים לקרן פנסיה. מיותר לציין שלא נפתחה לו קרן מעולם מכיוון שמדובר בחייל משוחרר. היום הוא הודיע שהוא מעוניין להתפטר מעבודתו ושהוא רוצה לקבל את כל מה שמגיע לו והמעסיק דורש ממנו עוד חודש עבודה.

2 שאלות:

1. בנוגע לפנסיה - האם זו עילה לתביעה?

2. האם מעסיק שעובר על החוק זכאי בכלל לדרוש מעובד שלו לקיים את חוק ימי ההודעה ואם לא יעשה זאת הוא יקנס (3500 שקל)?

תודה מראש
רינה
30/10/2017 12:19
שלום, ברשותכם מספר שאלות:

1. אם אני עובד במקום עבודה מה 26/12/16 ופוטרתי ביום 29/10/17 כמה ימי הודעה מוקדמת מגיע לי? כלומר כמה ימים אני אמור לעבוד עוד?

2. אם ישנה הלוואה (לא בכתב) שאני מחזיר מהתלוש כל חודש סכום מסוים, האם יכולים לא לשלם לי את השכר האחרון וגמר החשבון ע"ח ההלוואה?
תודה
נועה
30/10/2017 12:17
עובד התבקש להגיע לבירור משמעתי. בזימון לשימוע צוין כי נכתבה עצומה שחתומה ע"י עובדים מהמחלקות השונות וממנה עולה כי העובד יוצר סכסוכים ומצבים לא נעימים בין המחלקות. העובד ביקש לראות את העצומה במהלך השימוע, אך לא הסכימו לו.

ראשית, האם לעובד מסוים מותר לארגן עצומה כנגד עובד אחר ללא ידיעתו. שנית, אם מותר לארגן עצומה, האם המעסיק רשאי לא להראות לעובד את העצומה, אך להשתמש בה כעדות נגדו?
תודה.
בתאל
30/10/2017 09:54
שלום, כעת אני נמצאת בחופשת לידה , כרגע אני מועסקת ע"י חברת "ביפר" , ביפר הפסידה את המכרז וזה עובר לחברה חדשה ל"תקשוב", ביפר פנתה למשרד הכלכלה על מנת לקבל אישור לפטר נשים בחל'ד , שאלתי היא במידה ואני מחליטה להאריך את חופשת הלידה עד שנה מרגע הלידה האם המעסיק החדש שלי יכול לשמור לי על מקום העבודה עד לרגע שאני יחזור?
שחף
30/10/2017 09:38
אם התפטרתי כשביתי בת 9 וחצי חודשים אני עדיין יכולה לדרוש פיצויים לגידול הילד?
דוד
30/10/2017 09:09
היי שלום,
אין קשר בין הימים המחלה הצבורים ,
ביטוח לאומי הכיר בי שאני נפגע עבודה גם מותר למעסיק לפטר אותי?לא הבנתי ?התשובה נראית לי הזויה זה כמו לפטר אישה בהריון ?
עורך דין
30/10/2017 09:14
דוד

החוק אינו אוסר על פיטורי עובד שהוכר כנפגע עבודה. יתכן בהחלט שהמעסיק יוכל לפטר עובד במצב כזה. מצד שני, אם העובד יוכיח כי הופלה לרעה ופוטר בשל מצבו הרפואי-תפקודי, המעסיק יהיה חשוף לתביעה.

ממליץ לך לקרוא את פסק הדין: סעש (חי') 25501-04-14 דרור כהן נ' איזוטופ בע"מ
שחף
29/10/2017 10:30
היי
עבדתי חודש וקצת במוקד אבטחה
כרגע הגעתי למשרדים לשיבוץ מחדש, אסביר את המקרה
קרה ונרדמתי באחת ממשמרות הלילה ותפסו את זה במצלמה
המנהל של המקום ביקש שאגיע לשיחה ביום חמישי האחרון שהייתי אמורה לעבוד משמרת צהריים
בשיחה אמר שראו שנרדמתי ואמר שלא אוכל לחזור לעבוד עד שאגיע ביום ראשון (היום) לשיחה במשרדים של החברה
לא קיבלתי התראה מראש
הורידו אותי מהמשמרת באותו רגע מעכשיו לעכשיו וגם ממשמרת נוספת באותו שבוע בטענה שלא אוכל לחזור עד לשיחה
היום הגעתי לשיחה והתברר לי שזאת שיחת שיבוץ מחדש ושלא אוכל לחזור לסניף שבו עבדתי חודש וחצי
כל זה ללא התראה מראש
תוך הפסד ימי עסודה והןרדה ממשמרת ללא התראה מראש
עכשיו אני מחכה לראיון שיבוץ לסניף אחר וכניראה לא אעבוד השבוע. אציין שאני גרה לבד ללא תמיכה.
האם חוקי? ומה אני יכולה לעשות בעניין
עורך דין
30/10/2017 09:09
שלום שחף

קשה מאד לתת תשובה מלאה לשאלתך שכן חסר מידע רב אודות היקף משרתך, החוזה שלך, מהות התפקיד והנסיבות... מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין שיוכל לסייע לך להתמודד בדרך הטובה ביותר.

בהצלחה
הילה
29/10/2017 08:45
ניתן לבקש מהמעסיק לנצל אותן כימי חופש לדוגמא ? האם יש אלטרנטיבה לניצול הימים כאשר לא ניצלתי אותם במלואם ? תודה .
עורך דין
30/10/2017 09:08
שלום הילה

40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הריון הנן בדיוק שעות שנועדו לצורך בדיקות במהלך ההריון ולא מעבר לכך. כל הסדר אחר מצריך הסכמה של המעסיק, שאינו חייב להסכים, שכן החוק מחייב אותו לשלם לך רק עבור היעדרות של עד 40 שעות בזמן ההריון, לצורך בדיקות הקשורות להריון ובכפוף לאישור רפואי הולם.

בהצלחה
פז
29/10/2017 12:08
שאלה: אני מחר שבוע 9 ברוך השם ועדין לא עובדת, מצאתי כמה עבודות בעיר למשרת אם ... האם לא יקבלו אותי ? הקטע הוא שאני שמנמנה ועגלגלה מטבעי כך שלא שמים לב. עדין מתי צריך להגיד ואם לא יקבלו אותי או שפשוט לא להגיד כלום? תודה
עורך דין
30/10/2017 09:06
שלום פז

במהלך שבוע 9 ולמעשה עד תחילת החודש החמישי, את לא חייבת להגיד לאף אחד שום דבר לגבי ההריון שלך. זה עניין אישי ואינטימי שלך ושלך בלבד. וכך, גם ההחלטה האם לספר בזמן ראיון עבודה על ההריון היא החלטה שלך בלבד.

בהצלחה
דוד
30/10/2017 09:04
היי שלום,
רציתי בבקשה לדעת אם מעסיק יכול לפטר עובד בעת ימי האי כושר (91 ימים) בתאונת עבודה או לעשות "גמר חשבון "?
עורך דין
30/10/2017 09:05
שלום דוד

ככל ולעובד אין יותר ימי מחלה צבורים מותר למעסיק לפטר אותו בכפוף לקיום הליך פיטורים תקין וחוקי.

בהצלחה
ליטל
29/10/2017 12:29
לאחרונה עזבתי את עבודתי שבה עבדתי שנתיים וחצי (זה היה לפני שמלאו לילד שלי 9 חודשים). הגשתי מכתב התפטרות וביקשתי את כל המגיע לי מבחינת פיצויים וכל שאר הזכויות בהתפטרות לגידול הילד.

ביום חמישי האחרון קיבלתי הצעת עבודה שחבל לי להפסיד אבל מצד שני אני מפחדת שלא אקבל פיצויים מהמקום עבודה שהתפטרתי כי הבנתי שיש חוק שמקבלים פיצויים רק אם זה לטובת גידול הילד.

יתכן שלא ישלמו לי בגלל שיצאתי לעבוד? יש להם איך לדעת? והאם הביטוח לאומי קשור לזה? אני אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין על המקרה הזה.
עורך דין
30/10/2017 09:04
שלום ליטל

אמהות רבות עושות שימוש בזכות להתפטר לצורך טיפול בילד ותקופה קצרה לאחר מכן ממשיכות לעבוד במקום עבודה אחר. למעשה, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד ולהתחיל לעבוד מיד במקום עבודה חדש - אין כל מניעה חוקית לכך. בכל מקרה, ועל מנת שהמעסיק הקודם ששילם לך פיצויים לא יוכל לבוא בטענות, עליך להיות מסוגלות להציג הוכחות ברורות לכך שהמשרה החדשה שמצאת מאפשרת לך להיות "יותר אמא".

זה למעשה אומר שתצטרכי להוכיח שאת עובדת פחות שעות, פחות משמרות או בלי משמרות לילה, לוקח לך פחות זמן להגיע אל העבודה וחזרה ממנה הביתה, אין עבודה בסופי שבוע / חגים וכדומה!

מותר לאישה לצאת לעבוד מיד לאחר שהתפטרה כאמור, ולו שתוכל להראות כי משרתה החדשה מאפשרת לה לבלות יותר זמן עם התינוק/ת.

בהצלחה
שירלי
29/10/2017 15:10
שלום,
מה המינימום של דמי אבטלה ?
כיוון שהמשכורות האחרונות שלי נמוכות מאוד.

ובנוסף, אם חתמתי אבטלה לתקופה של חודש , ואז התחלתי עבודה חדשה, והיא לא מתאימה לי.
האם אהיה זכאית לחזור ולחתום לתקופה שנותרה לי מהזכאות ?
עורך דין
30/10/2017 08:59
שלום שירלי

באתר זה תוכלי למצוא כתבה מפורטת המסבירה על דמי האבטלה והיקף הזכאות בהתאם לחוק. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ