פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 329
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סאם
16/04/2018 17:13
התחלתי את עבודתי הנוכחית לפני חמש שנים עם מכסת ימי חופש של 16 ימים בשנה. עד כה לא התווספו לי ימי חופש ונשארתי על אותו מספר מיום התחלת העבודה. האם למרות שלא התחלתי את העבודה עם המינימום המותר בחוק המעביד צריך לעדכן לי מדי כמה שנים את ימי החופש? (כשהתחלתי לעבוד כאן ביקשתי לשמור על מספר ימי החופש שהגעתי אליו בעבודתי הקודמת כדי לא להרע לעצמי את התנאים ... )
עדי
16/04/2018 15:43
שלום רב,
אני עקרת בית עם 100% נכות בת 29,
בעלי בן 49. (20 שנה הפרש)
בעלי עובד בחברה 13 חודשים.
מתוכם 4 חודשים ראשונים דרך חברת כח אדם
לאחר כמה ניסיונות של הזרעות,
בדצמבר 2017 פתחנו תיק במחלקת ivf בבית חולים ציבורי בעקבות מחלת האנדומטריוזיס.
אני זקוקה לליווי של בעלי בכל ביקור בבית החולים
החודש (אפריל 2018) התחלנו סבב ראשון של טיפולים ivf.

בעלי הודיע בעל פה לכמה מהמנהלים שלו כמה חודשים מראש על כך שאנו מתחילים טיפולים.

ישנם ימים בהם הוא מחסיר כמה שעות עבודה בשל ליווי לבית החולים.
וישנם ימים מלאים שהוא נאלץ להחסיר על מנת לסייע לי בתפקוד בשל התופעות הקשות של הטיפולים המתנגשים עם מחלתי.

כידוע, במהלך הטיפולים אין אנו יודעים הרבה זמן מראש מתי יקראו לנו להגיע לבדיקות, שאיבות, החזרות וכו.. כל זה קורה מיום ליום.
למשל, יום א' היינו בבדיקות, כמה שעות לאחר מכן מודיעים לנו שעלינו להגיע שוב למחרת.
ולמחרת יום ב' לאחר שחזרנו לבדיקות, כמה שעות אחרי מודיעים לנו שעלינו להגיע שוב ביום ד' וכך הלאה מדריכים אותנו מתי להגיע לפרצדורה כזו או אחרת..
כך שלא באמת ניתן להודיע "מראש" על כל העדרות.

האם בעלי מוגן מפני פיטורים בשל העדרויות/איחורים?

כיצד עלינו להגן על בעלי מפני פיטורים?
לילך
16/04/2018 13:22
היי, אני בהריון בשבוע 30, בשישי הייתי במיון וקיבלתי 5 ימי מחלה.
בצבירת ימי המחלה יש לי 0.25
מה שאומר שאין לי צבירה.
השאלה עם המעביד חייב לשלם לי או איך זה עובד מבחינת שכר?
שאלה
16/04/2018 10:34
בוקר טוב!
שאלה בדיני עבודה-
בחוזה שלי אני עובדת 5 ימים בשבוע, ללא שישי.
מנכל החברה החליט לעשות יום עיון ביום שישי (רחוק ממקום העבודה) אם לא אגיע זוהי תהיה עילה לפיטורין??

תודה
דיאנה
15/04/2018 21:52
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם . אבא שלי התפטר לפני כחודש ממקום עבודתו (הוא הודיע 30 יום לפני שהוא עוזב את מקום העבודה במכתב) . עכשיו הוא זכאי לקבל פיצויים הוא עבד באותו מקום עבודה 20 שנה. וכאן מתחילה הבעיה , האחראית במקום העבודה על כוח האדם אמרה לאבא שלי שברגע שהוא התפטר סופית וקיבל מסמך שסיים את עבדותו במקום רק חודש לאחר מכן הוא יכול למלא טפסים לקבלת פיצויים, והנה עבר החודש והיא מסננת אותו , ואומרת לאנשים אחרים שיודיעו לאבא שלי שעוד חודש יחזור אליה. מה עושים במצב הזה? תודה רבה לכל מי שיגיב והמשך ערב טוב
עורך דין
16/04/2018 07:48
שלום דיאנה

יש חוק. המעסיק לא יכול לעשות ככל העולה על רוחו. יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את הפיצויים ואת הטפסים לשחרור קרן הפנסיה. אם המעסיק לא יעשה כן, ניתן להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
גל
15/04/2018 21:54
עובד הייטק, נפלה לי על החלק האחורי של כף הרגל דלת של ארון שלא היתה מחוברת. מילאתי טופס 250 אבל לא לקחתי ימי חופשה (כפכפים ותחבושות). היום כמעט שנה עברה והמקום מצולק ועדיין כואב ומשתפשף בהליכות, טיולים וכו בגלל המיקום הרגיש ..האם יש מקום לתביעה למרות שזו אי נוחות (שאין לדעת אם תעבור) ולא נכות? רשלנות, משהו? והאם זה שווה להכניס את עצמי לזה. תודה רבה!
עורך דין
16/04/2018 07:46
שלום גל

איני בטוח ששפשוף בכף הרגל מהווה עילה כדאית להגשת תביעה ואיני משוכנע שיש בסיס להגשת התביעה. יכול להיות שז המסוג המקומות ששווה להמשיך בהם הלאה ולהתקדם בחיים.

בהצלחה
ד.מ
15/04/2018 21:57
שלום למבינים בנושאי תשלום משכורת וחוסר במשכורת
אני עובד בחברת אבטחה

עבדתי בחודש מרץ 277 שעות שילמו ליי על 239 שעות חושב לי לציין שב1 לאפריל ששלחו לי את השעות עבודה שלי לבדיקה הצערתי על זה שיש טעות בהכל ומה1 עד ה8 לחודש אפריל לא התקדם כלום ב8 לאפריל התקשרו אלי במטרה לסדר את השכר אבל היה וויכוח קטן ביני לבין הרואה חשבון של החברה המפקח שלי ביקש שאשלח לו שוב את השעות שלחתי אמר שיטפל לא טיפל בזה אמר לי יטפל בזה היום גם לא קרה כלום מה אפשר לעשות בנידון במצב כזה ?
עורך דין
16/04/2018 07:45
שלום לך

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולבקש ממנו לטפל בנושא הפרשי השכר שמגיעים לך. אם לאחר שיקבל מכתב בנושא לא יעשה דבר, תוכל תמיד להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
גבריאלה
15/04/2018 21:59
היי אשמח להתייעצות, הכרטיס עובד שלי נאבד ודיווחתי על כך מיד.
נאמר לי כי עד שיגיע כרטיס חדש חישוב השעות יהיה ידני, במשך כחודשיים בערך קיבלתי משכורת שחושבה באופן ידני.

כאשר הגיע כרטיס חדש לא עידכנו אותי ולכן חשבתי שחישוב השעות שלי ימשיך להיות ידני כשהיה במשך הזמן בו לא היה לי כרטיס.

ב11.04 כשהמשכורת עוד לא נכנסה הבנתי שישנה בעיה ופניתי למנהל, שרק אז העיר בפני שזה מפני שלא דיווחתי על השעות בכרטיס (שלא ידעתי על קיומו כלל) .
אמרו שהמקרה יטופל ואקבל את המשכורת בצ'ק, אך עד כה עברו מס' ימים משהבאתי לידעתו של המעסיק כי לא קיבלתי משכורת והמקרה עודנו טופל.

האם יש פה עילה לתביעה על הלנת שכר?
עורך דין
16/04/2018 07:44
שלום גבריאלה

התשובה חיובית. המדובר על הלנת שכר ובאפשרותך להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
קרן
16/04/2018 00:32
אם עברתי ניתוח לא קשה אני עובדת עירייה העבודה שלי היא גם פיסית האם מסוכן ללכת לרפא תעסוקתי מבחינת פיטורין? אני קבועה . האם זה יכול להזיק לי? האם יכולים לפתר אותי? או שחייבים לסדר לי תפקיד אחר? תודה.
עורך דין
16/04/2018 07:43
שלום קרן

להפך. מחובתך, על מנת לשמור על הבריאות שלך, לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי. המעסיק יצטרך למצוא לך משרה שתתאים למגבלות הבריאותיות שלך, בהתאם להנחיות של הרופא התעסוקתי.

בהצלחה ורק בריאות
עדי
15/04/2018 21:27
חייבת ייעוץ והכוונה בנושא שמירת הריון.
אני בהריון, שבוע 10 פלוס.
אני עובדת עבודה פיזית ממש, בלי מנוחה וכאלה, עם ילדים...
ואני מתחילה לסבול מכאבי גב.
מי כאן הוציאה שמירת הריון לא על דברים שנחשבים לסיכון ממשי שלה או של העובר? איך עשתה זאת?
מה הפרוצדורה? קראתי בגוגל אבל אשמח לשמוע מבנות שעברו את זה ועשו זאת במציאות.
כמה זה קשה מול ביטוח לאומי?
כמה זמן נותנים? מה מו מי?
אשמח לטיפים, הארות והכוונה !!!
חן
15/04/2018 19:06
אני עובדת שכירה אצל שני מעסיקים שונים ובנוסף עצמאית.. רציתי לדעת האם ניתן לשוב מחופשת לידה רק לחלק ממקומות העבודה (לעסק העצמאי וכשכירה במקום אחד בלבד) ולהאריך בעוד כחודש את החופשה במקום העבודה הנוסף? (כך שאתחיל לעבוד כארבעה חודשים לאחר הלידה בחלק מהמקומות וכחמישה חודשים לאחר הלידה אשוב לעבודתי במקום הנוסף)
אלמוג
15/04/2018 16:38
שלום אני עובד כמכונאי רכב.לפני כשמונה חודשים נמצאה אצלי בעיה ברגל עקב פציעה מהעבר.הפציעה השפיעה עליי בעבודתי וךכן נשלחתי לרופא תעסוקתי.בזמן ההמתנה לרופא תעסוקי הציעו לי במקום עבודתי לחתום על טופס חןפשה ללא תשלום בשביל שיתפנה להם תקן ואז לא יהיה להם מחסור בעובד..לאחר חמישה חודשים בערך בבית פניתי למנהל האישי שלי וביקשתי לחזור ושאני מרגיש טוב.ולטענתו אני לא יכול לחזור כי אין תקן פנוי.עד לאפריל.ואז באפריל שוב פניתי ואמרו לי שאולי רק ביוני יתפנה.רציתי לדעת מה הזכויות שלי מה אני אמור לעשות??
שירלי
15/04/2018 13:42
שלום, באתר שלכם נכתב: "שימי לב כי לא ניתן להתפטר מיד לאחר הלידה בניסיון ליצור חפיפה בין תקופת ההמתנה של 90 הימים לתקופת חופשת הלידה."
ברצוני לדעת למה אסור? הרי בזמן חופשת הלידה אני לא עובדת, למה זה לא נספר במסגרת 90 ימי המתנה?
מה הסיבה לכך?
תודה
מור
15/04/2018 13:31
שלום,אני עובדת בגלדריה כבר שנתיים ומקבלת שכר שעתי.אני עכשיו עובדת 5-6 ימים בחודש ואין לי ימים קבועים.ביום העצמאות השנה אני צריכה לעבוד רציתי לדעת כמה שכר מגיע לי?אמרו לי שמגיע לי 150% ושמעתי שיש משהו ימי חג. אף פעם לא קיבלתי ימי חג. רציתי לדעת מה זה והאם אני זכאית לקבל את זה?
אם אני זכאית איך אני ממשת את הזכות הזו?
תודה
לירון
15/04/2018 10:46
במסגרת הלימודים שלי (הנדסה רפואית), עליי לבצע שנת התמחות בבית חולים, לפי העדפתי (ביה"ח ומכשיר).
היקף שעות ההתמחות הם באופן יום-יומי, בשעות 8:00-16:00 (משתנה בין הבתי חולים, אבל זו הנורמה).
נאמר לנו כי לא נקבל תשלום על ההתמחות.

עקב שעות ההתמחות הרבות, בספק אם ניתן יהיה לעבוד (3 חודשים לאחר תחילת ההתמחות, אנחנו צריכים להגיש פרויקט על המכשיר שעבדנו עליו בהתמחות ולהיבחן עליו).
ההתמחות היא על 2 מכשירים, שעליהם אנחנו מבצעים בדיקות, מתפעלים מכשירים וכו').

בנוסף, אנחנו משלמים על שנת לימוד.

תשלום על שנת הלימודים, אני יכולה להבין, בגלל הפרויקט.
אבל אי תשלום על התמחות.

האם זה חוקי?
מאי;
15/04/2018 09:09
הוא שכיר, מנהל סניף של רשת חנויות. השכר שלו מורכב משכר בסיס ועמלת מכירות, מעוגנים בחוזה. הוא אחראי לשיבוץ העובדים במשמרות לפי הצורך. יש לו קצבת שעות שהינה בהתאם למכירות בחנות - כלומר, על כל x שקלים מכירות הוא יכול לשים y אנשים במשמרת.

כמובן שקשה לצפות מראש מה יהיו המכירות במדוייק וכאשר הוא טועה ושם יותר מדי אנשים, לוקחים לו ״קנס״ מהעמלת מכירות. כתוב את זה בחוזה שלו. למשל, אם הוא טעה ב-30%, לוקחים לו 30% מהעמלת מכירות שהיה עליו לקבל לפי החוזה. (בשכר הבסיס לא נוגעים).

האם זה חוקי?
שירז
11/04/2018 11:34
בוקר טוב לכולם
לפני חודשיים פוטרתי מעבודתי , רציתי למשוך את הפיצויים שנמצאים במנורה מבטחים ואז התברר לי שיש למעסיק חוב של 2000₪ שלא שולמו לפנסיה , אבל ממני הכסף כן ירד בתלוש כול חודש , שלחתי מייל למעסיק שיסדר את.החוב עברו חודשיים והחוב עדיין נשאר מה אפשר לעשות בנידון ?
האם שווה לי לתבוע את המעסיק ?
עורך דין
15/04/2018 08:23
שלום שירז

לפני הגשת תביעה, מומלץ לשלוח אל המעסיק מכתב דרישה שעשוי לקצר את התהליך. אם לא יענה ולא ישלם מיד את החוב, אכן, לא יהיה מנוס מהגשת תביעה.

בהצלחה
אלה
11/04/2018 03:06
שלום רב
אני נמצאת בחודש שישי להריון,
עובדת בעבודה משרדים ולפני כיומיים התחילו שיפוצים במקום עבודה.יצרתי קשר עם המעסיק וביקשתי ממנו להעביר אותי לסניף אחר לתקופת השיפוצים כי יש ריח חזק מאוד של צבע שלא בריא לאישה בהריון אך המעסיק סירב וטען שמשרד ממשיך לתפקד כרגיל למרות השיפוצים.
ברצוני לדעת מה הזכויות שלי ואך להתנהג במצב כזה??
תודה מראש על התשובה המהירה!!
עורך דין
15/04/2018 08:17
שלום אלה

פני אל המעסיק בכתב בלבד והסבירי את המצב. עליו לאפשר לך סביבת עבודה שלא תסכן את בריאותך ובמקרה שלך, גם לא את בריאות העובר.

בהצלחה
נטלי
10/04/2018 21:53
האם עובד שהתפטר אחרי חודשיים וחצי זכאי להפרשות לפנסיה בגין תקופת עבודתו? יש לציין שיש לו קופת פנסיה ממקום העבודה הקודם.
עורך דין
15/04/2018 08:15
שלום נטלי

התשובה שלילית.

בהצלחה
הודי
10/04/2018 18:26
שלום כרגע אני בחופשת לידה
אני עובדת ברשת אופנה
ועד החופשת לידה עבדתי בסניף של פתח תקווה
עברתי דירה בתהליך החופשה והודעתי להנהלה שיעבירו אותי לסניף של אשדוד.

הסכימו.

לפני יומיים אני מקבלת טלפון שזה לא רלוונטי
ויש לי אפשרות רק לחזור לסניף של פתח תקווה
מה עליי לעשות הרי בשביל 29 שקל אני לא יעשה את הנסיעה המטורפת הזאת? מצד שני איך מקבלים פיצויים? זה הרעת תנאים?
עורך דין
15/04/2018 08:15
בוקר טוב הודי

האם יש לך אישור כתוב של ההנהלה לפיו אושר לך לעבור ולעבוד בסניף אשדוד? בגדול, גם הסכמה בעל פה מחייבת. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא בהקדם האפשרי.

בהצלחה
נעה
14/04/2018 10:54
באופן חד פעמי התבקשתי להשתמש ברכבי הפרטי לצרכי עבודה לנסיעה של מעל ל-400 ק"מ.
האם יש חוק בנושא החזר ההוצאות?
עזרה
אני בת 60 ליפנ...
14/04/2018 08:29
שלום אני עובדת במכום אחד כבר 15 שנים יש לי 3 פריצת דיסק קשה לי פיזית לעבוד עברתי מקלכה אבל הם לא נותנים לי נמוכה הם מחפשים אותי להרגיז אותי יודעת יש לי עצבים קצרים אז חושבים אני מיתיש אז אני מנצלת את לבד לא יודעת מה החוק אומר אני ליפני פרישה פחות מי שנתיים
אשר
13/04/2018 13:18
אני טכנאי בחברה קבלנית של סלקום יש לי רכב מושכר על חשבון החברה שכל חודש יורד לי שווי מס רכב 2830 שח הייתי במחסן החברה ונפצעתי הלכתי לרופא וכרגע אני בתאונת עבודה שאמרתי למעסיק הוא קודם כל ביקש להחזיר את הרכב באותו יום של הפציעה ובנוסף יום אחרי שלח לי זימון לשימוע מהצד שלי לא החזרתי את הרכב עד לברור הזכויות שלי ומה צריך לעשות אשמח אם תוכלו לעזור לי לפחות להבין מהן הזכויות שלי תודה
אילן
13/04/2018 11:25
אני עובד 82%אחוז משרה מה הדין לגבי קיצור שבוע העבודה
יעלי
13/04/2018 06:07
שלום אני עובדת מזה 16 שנים במתנס ברצוני לדעת אם המעביד או מנהלת חשבונות יכול/ה שלא להפריש לתגמולים ולפיצויים מהביגוד השנתי שלי שמשילם ביולי מזה כבר 3 שנים שלפני כן כן היו מפרישים לקרן פנסיה.
מארק שיר
12/04/2018 19:33
רכשתי פוליסת ביטוח תאונות אשיות לפני כמה שנים אני משלם על הביטוח שנים. לפני שנה קרה מקרה הביטוח שמחייב את הפוליסה פניתי לחברת הביטוח ולא קיבלתי מענה. מה עושים?
אבי
12/04/2018 10:55
היי ,
שמי אבי.

ניצלתי את כל ימי המחלה שלי עקב בלטים בגב תחתון . עשיתי בדיקות סיטי וממתין לבדיקות mri
ניצלתי את כל ימי המחלה שהיו לי .

מקום העבודה שלי מצריך עבודה פיזית .
בתאום עם המנהל שלי חזרתי לעבוד רק על המחשב ,
בימים הקרובים אני אצטרך לבצע בדיקת mri .
והכאבים לא נעלמים .
במידה ואם אצטרך להעדר ממקום העבודה .
למי אני פונה לגבי תשלום משכורת / הכנסה ?
בזמן שאני לא יעבוד .

ממקום העבודה לפי מה שקראתי לא אמורים לשלם לי ... וזה יקרא חופשה ללא תשלום.
וביטוח לאומי אינני אוכל לתבוע
מכיוון שלא ניצלת 3 חודשים רצופים ?
דוד
12/04/2018 09:23
אישתי עובדת במעון של נעמת כבר מעל 10 שנים ושהיא החליטה לא לחזור לעבוד אחרי חופשת הלידה גילנו שהפיצויים שלה לא מתאימים לותק שלה ואז גילנו שיש לה שם מלא קומבינות בתלוש האם ניתן לעשות עם זה משהו?
היא עדיין לא עזבה את העבודה.
ניצן
12/04/2018 09:19
שלום יש לי שאלה.

אני רוצה להגיש בקשה לקבלת קצבה. יש לי פיברומיאלגיה ובנוסף אנדרומטריוזיס המסמכים הרפואיים שלי די דלים אז אין לי המון ביקורי רופא או תרופות. הלכתי למומחה לפיברו שגם כתב שהכאבים החמירו וגם לפני ארבע שנים נתן לי מכתב לביטוח לאומי.

היתי מורה ומהכאבים נאלצתי לפרוש מההוראה והיום עובדת במסגרת חצי משרה. הבנתי שביטוח לאומי עושים חיים מאוד קשים. מה הסיכויים שלי לקבל קצבה אם בכלל? אני מאוד סובלת ומצד שני לא יודעת אם בכלל ללכת על התהליך.

תודה
אהרן
12/04/2018 09:16
חוקי - אולי, כשר - אולי, מסריח - בוודאי.
עברתי ב-2013 תאונת דרכים קשה. הכירורג קבע לי 20% נכות. עוד בטרם הסתיימו כל הועדות הרפואיות הגשתם ערעור והכירורג שדן בערר שלכם, הוריד ל-10% נכות.
על קביעה חדשה זו הגשתי גם כן ערעור, שנדון היום בת״א.
לתדהמתי, לאחר הדיון, וכשיצאתי מחדר הועדה, אמר לי עורך-דיני כי המשחק מכור. למה שאלתיו. והוא עונה זה אותו כירורג שהוריד לך את אחוזי הנכות.
איך יתכן שאותו רופא שהוריד לי את אחוזי הנכות, דן בערעור שלי?
האם יעלה על הדעת ששופט יושב בערכאה ראשונה ידון בערעור של פסיקתו בערכאה השניה?
זאת שחיתות לאור היום. אני מתבייש שקיים מוסד כזה במדינה, שבמקום לסייע לאזרחים הוא מתעלל בהם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ