פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 326
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אברהם משה
23/04/2018 14:49
שלום רב.
אני חתום, יחד עם המעביד, על חוזה עבודה בו רשום ששעות העבודה שלי הן ימים א-ה 08:30-18:00. ימי שישי לסרוגין 08:00-13:00. כולל שעות נוספות. כעת המעביד מעוניין לפתוח ב08:00 ולסגור את החנות כבר ב17:00 ואומר פגיעה ישירה בשעות העבודה והתגמול עליהן. האם זה אפשרי ומותר על פי חוק? האם זו הרעה בתנאים? אם החוזה מדבר מלכתחילה על יותר ממשרה מלאה - האם מותר לקצץ למשרה מלאה בלבד במסגרת החוק?
סייקי
23/04/2018 14:12
שלום לכם

אשמח אם תפנו אותי למקום באתרכם שבו אוכל להוריד או להעתיק דוגמא של מכתב התפטרות לצורך שימוש ושלחית מכתב למעסיק - אני רוצה להתפטר ולא ממש עשיתי את זה עד היום ואין לי מושג מה לכתוב בדיוק.

תודה
חן
23/04/2018 11:08
שלום, אני עובד במקום עבודה שיש בו הסעות הלוך וחזור. מאז ומתמיד היום עושים איסוף משתי ערים צמודות בהלוך, ובחזור היום מפרידים את ההסעות. לאחרונה המעסיק רוצה לאחד מידי פעם את ההסעות גם בחזור. האם זאת הרעה?

עוד דבר, אחרי תקופה שהתחלתי לעבוד הפרידו את ההסעות שבוע כן שבוע לא כך שיוצא שרק שבוע אחד אוספים שתי ערים ביחד באותה ההסעה, ועכשיו המעסיק רוצה להשיב את המצב לקדמותו, האם זאת הרעה?
תודה מראש.
רועי
23/04/2018 10:27
עובד עבד בחברה ולא שולם שכרו במשך חודשיים. בעל החברה כל פעם שלח אותו עם צ'ק אחר, עד שבסוף הצ'ק חזר. תבע בבית דין לעבודה, לא הגיעו לדיון, קיבל פסק דין על השכר + הוצאות + הלנה. נגד החברה בינתיים יש בקשה לפירוק.

הליך הפירוק מוכר. את השכר הוא יקבל בסוף מביטוח לאומי. האם את ההלנה אפשר לתבוע מבעל החברה? הרי זאת היתה עבירה אישית שלו, לא של החברה.
נדב
23/04/2018 10:24
אנחנו מעסיקים מטפלת לביתנו הקטנה והיא ביקשה כי נשלם לה את כל השכר מבזומן - האם יש מניע מתשלום המשכורת במזומן?

במידה ואין בעיה, אנחנו רוצים לכתוב מסמך עליו היא תחתום בו יוצהר על קבלת השכר והעברת הכסף במזומן - מה מסמך זה צריך לכלול? (מעבר לת.ז של הצדדים, חתימות, אישור קבלת הכסף והשכר המדויק)
תודה לעונים
ג'ולי
23/04/2018 10:22
לפני מספר חודשים הייתי צריכה להתחיל לעבוד אצל בן אדם שסיכם איתי בעל פה תחילת עבודה. לא היה חוזה חתום. אם זאת התכתבנו והוא כל יום אמר לי "תבואי מחר".

משמע - הפסקתי תהליכי ראיונות, לכאלו נוספים שהתקבלתי הודיתי על ההזדמנות ובחרתי להתקדם עם אותו אחד. לאחר שעבר כמעט חודש ימים - ויתרתי כשהבנתי שהוא מושך אותי סתם וחזרתי למעגל העבודה ובאותה הזדמנות ביקשתי ממנו באמצעות מכתב מעו"ד את השכר החודשי שהבטיח לי כיוון שזה גרם לי להפסד עבודות שיכולתי להתחיל.

בעקבות המכתב הבן אדם שילם לי מחצית מהסכום ונפרדו דרכנו. לאחר מכן ייצר איתי קשר ופתחנו דף חדש והציע לי בכל זאת לבוא לעבוד אצלו במידה ולא יסתדר לי בעבודה החדשה.

הוא באמת הציע לי תנאים טובים, שכר נחמד ושעות שרציתי. לפני שבוע בטיפשות, החלטתי לנסות שוב ולתת לזה הזדמנות. הפעם חתמנו על חוזה מסודר וסיכמנו שאתחיל לעבוד בעוד מספר ימים.

לא עבר שבוע ומנסיבות אישיות החלטתי לבטל את החוזה ולא להתחיל לעבוד אצלו. הוא מצידו דורש שאגיע.. ואם לא אגיע ייתבע אותי על נזקים. (יש לו משרד אבל הדברים היו בבית שלו כמו מחשב וכו'.. עד היום לא הייתה לו פקידה. הייתה מתעניינת לתפקיד שאמר לה שלא רלוונטי כי אני מתחילה. הצעתי לעזור לו לחפש פקידה חדשה. בנוסף באותו יום של חתימת החוזה עזרתי לו במשך שעתיים בעבודה משרדית מהבית שלו. ללא תשלום.
כעת לדבריו בזבז יום עבודה ושילם לפועלים על העברה של הדברים מהבית למשרד).

הודעתי לו פחות משבוע לאחר ההסכם שאני לא מעוניינת בסוף ושאם אתחיל אז זכותי תיהיה לעזוב לאחר יום אחד וחבל על הטרחה ושאם אעבוד ייצטרך לשלם לי עפ"י חוק. כעת הוא מבקש שאחזיר לו את הסכום החלקי ששילם לי על החודש שהפר חוזה בעצמו.. ומאיים עליי בתביעה. אשמח לדעת האם הוא זכאי לכל פיצוי ממני?
דימה
23/04/2018 10:17
שלום,
אם עובד פטור מעבודתו לאחר חצי שנה, האם מגיע לו טופס 161 למרות שהוא לא עבד מספיק זמן כדי לקבל פיצויים?

האם חובה למלא טופס 161א כדי לקבל 161 מהמעסיק?

אם לא איך העובד יכול למשוך את כספי הפנסיה שחסך ללא טופס 161? (בתשלום 35% מס כמובן).

מדובר בקרן פנסיה של אדם שלא עובד יותר. הוא פוטר אבל זה היה לפני יותר משנה.

ברצונו של הבן אדם למשוך את כספי הקרן פנסיה שלו וחברת הביטוח לא מוכנה לשחרר אותם (גם במס של 35%) ללא טופס 161. כל מה שיש ברשותו ממקום העבודה האחרון הוא מכתב פיטורים ללא טופס 161. מה עושים במצב שכזה? איך נותן למשוך את קרן הפנסיה ולמה חברות הביטוח דורשות טופס 161?
סלבה
23/04/2018 10:15
שלום לכולם ובוקר טוב
אני עובד בחברת t&m ישראל ( כפיר ביטחון ) ביום השואה ואתמול ערב יום הזיכרון קיבלנו הזמנות מיוחדת לשמירה בסניפי am:pm הגעתי למשמרת שלי בבת-ים ובשעה 19:00 נסגר הסניף נותרתי ללא חשמל ללא כיסא וללא שירותים שאוכל להתפנות אליהם שאצתרך
הפלאפון שלי התחיל לעשות בעיות להתכבות ולהידלק כל שנייה
המעסיק שלי טוען שאני לא הייתי במשמרת ולא מוכן לשלם לי על הימים האלה.

מה ניתן לעשות?

תודה
ריטה
23/04/2018 10:14
שלום.
אני עובדת חמש וחצי שנים באותו מקום. כשהתקבלתי לעבודה בחוזה צויין שמגיע לי החזר נסיעות יומי 24₪ ליום וזה מה שקיבלתי תקופה מסויימת עם ההעלאה ל 26₪... לפני כשנה וחצי החברה החליטה לשלם לעובדים לפי חופשי חודשי שזה לפי החוק... לא מזמן קראתי באתר "כל זכות" שאם בחוזה אני חתומה על החזר יותר גבוה ממה שצויין בחוק, החברה אמורה לשלם לי את זה.. האם זה נכון או שיש החרגות/אותיות קטנות?
הילה
23/04/2018 10:11
שלום,

אודה לעזרה.

אני עובדת במקום עבודה כחודשיים ובהסכם העבודה אני חתומה כי אתן התראה של כחודש טרם התפטרות.

הבנתי שע"פ חוק, במידה ואני מתפטרת ולא מגיעה לעבודה (מסיבות רפואיות), עליי לתת התראה של יום עבור כל חודש, כלומר יומיים התראה מראש.

המעסיק מתעקש שאני עושה נזק לעסק ומצפה שאגיע לחודש נוסף, כי שכתוב בחוזה.

אודה לסיוע בהקדם.
אילה
23/04/2018 10:05
היי,

בעלי עבד בעמותה כלשהי תקופה (ישיבה), ובאיזה שהו שלב הפסיק לקבל משכורת מסיבות כלכליות. כיום חייבים לו בערך 22 אש"ח. החוזה שנחתם בזמנו היה מול ראש הישיבה שהוא עובד בעמותה כמנהל או משהו כזה - בפועל העמותה שייכת לו אבל רשומה על שם אשתו - אשתו היא חברה בעמותה.

כיום הוא טוען שאין לו איך לשלם וכשיוכל - ישלם. איך אפשר לתבוע? האם את העמותה או אותו? ומה הסיכויים לגבות את הכסף?

העניין הוא שהעמותה חייבת להמון עובדים כסף (חלקם עדיין עובדים חלקם עזבו), האם כדאי לפתוח בתביעה ייצוגית או פשוט לתבוע עצמאית.

אשמח על עזרתכם
נופר
23/04/2018 09:53
היי,
המקום עבודה שלי איחר כבר 3 חודשים בהעברת משכורת.
עד היום עדיין לא קיבלתי משכורת של חודש מרץ.
+ לא הופרשו כספי פנסיה
+ פיטרו אותי בחודש מרץ - לאחר 10 חודשי העסקה...

אשמח להתייעץ לגבי פניה לבית הדין לעבודה.
מתגוררת בחיפה.
תודה
יעל
23/04/2018 09:52
שלום רב!
עובד שיום העבודה שלו עומד על 6 שעות ומעלה כמה הפסקות סיגריה הוא רשאי לקחת והאם יש הגבלה על כמות ההפסקות ביום? לא כולל 30 דקות הפסקת צהריים...
שימי
23/04/2018 09:47
שלום רב,

שאלה בדיני עבודה.

אשתי מסיימת השנה לימודי תואר שני בדרמה-טרפיה וטוענת שזה מאוד מקובל לעשות סטאז׳ במשך שנה ללא תשלום ואף בחלק מהמקרים בארגונים כמו משרד החינוך?

האם ייתכן שיש אפשרות במדינה להעסיק סטאז׳רים ללא תשלום?
אלי
23/04/2018 09:46
החבר עבד בחברה x במשך 4 חודשים עד לפניי מספר חודשים. יום אחד המנהל קרא לו למשרד ואמר לו מכיוון שלא עמד בייעד חודשיים ברציפות הוא מועמד לפיטורין ובמקום עשה לו שיחת שימוע, החבר ביקש הזדמנות נוספת וניתן לו 5 ימים להוכיח את עצמו לאחר 5 ימים קיבל מכתב פיטורין, במכתב לא היה כתוב שיקבל ימי הודעה מוקדמת, ובאמת לא קיבל בטענה שקיבל כבר מספר ימים להוכייח את עצמו וזה נחשב לימי הודעה מוקדמת.
2 שאלות.

האם יש עילה לתביעה על כך שלא קיבל זימון לשימוע ובאותו הרגע נערכה לו שיחת שימוע ללא אופציה להיערכות.

האם הימים שניתנו לו להוכיח את עצמו נחשב לימי הודעה מוקדמת?

תודה מראש.
אדר
22/04/2018 14:19
שאלה לגבי שכר מלצרים
במקום בו אני עובדת, המלצרים חתמו על חוזה בו הטיפים הולכים למעסיק ומתחלקים בין המלצרים לאחר כל משמרת, ובתנאי שלא מגיעים ל30 ש"ח משלימים לנו ל30 שח לשעה בסוף החודש בצ'ק לפי הימים שעבדנו (למשל יום אחד עבדנו 5 שעות, הרווחנו 100 שח כש30×5 זה 150 שח, אז את ה50 הנותרים מוסיפים לצ'ק בסוף החודש)
הבעיה היא שהמלצרים עובדים גם שבתות וחגים, כשיש חובה לשלם 150%, אך עדיין משלימים לנו רק ל30 שח ולא ל45 שח. האם זה חוקי? האם יש מה לעשות בעניין?
עורך דין
23/04/2018 09:43
שלום אדר

זה לא נשמע חוקי וכנראה שממש לא חוקי... מומלץ שכמה שיותר מלצרים יחברו ויפנו יחד לעורך דין לקבלת ייעוץ וטיפול בנושא מול המעסיק.

בהצלחה
ג'ני
22/04/2018 14:23
הבטחתי לבת שלי לעזור לה בתביעה לבית דין לעבודה בגלל מעסיק שלא משלם את המשכורת לכלל העובדים במקום. היה זכיין שהיו איתו בעיות ועכשיו הוא לא בתמונה.

יש בעלים למקום העבודה שטוען שהוא לא קשור לבעיות שהיו לעובדים עם הזכיין ולדעתו כל בעיה עם תשלום המשכורות שיש לעובדים זה מול הזכיין והוא לא קשור.
מהמעט שאני מבינה בתחום של הלנת שכר, זה ממש לא משנה מי משלם את הכסף. יש תלושי שכר של חודשים קודמים ויש משכורת אחת או שתיים שלא שולמו.

האם היא יכולה להגיש לבד תביעה לבית דין לעבודה בלי ייצוג עו"ד?

אני יודעת שבעבר אני הגשתי תביעות נגד מעסיקים שלי וזכיתי מבלי שהתנהלו בכלל דיונים. מרגע שנוצרה התביעה המעסיק מיהר לסיים את זה לפני שיהיה דיון. האם זה עדיין עובד כך? האם כדאי לה לתבוע לבד או שהעובדים צריכים להתאגד לתביעה של כל מי שלא קיבל משכורת?

רק לציין שהבת שלי פנתה לעו"ד שהצעת המחיר שלו הייתה ממש מוגזמת גם לדעתה וגם לדעתי ואם אין שום מגבלה מבחינת ההליכים המשפטיים שהיא תתבע לבד בלי ייצוג, אז לדעתי עדיף לה כבר לתבוע לבד.
עורך דין
23/04/2018 09:41
שלום ג'ני

הבנת נכון. הדרך הנכונה לפעול מול המעסיק במקרה המתואר היא ככל הנראה הגשת תביעה בבית הדין לעבודה. יש באתר זה מדריך מפורט בנושא, ואם תקראי אותו תביני איך מגישים תביעה לבד, גם ללא עורך דין מייצג.

בכל מקרה אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי בטרם הגשת תביעה.

בהצלחה
whatever
22/04/2018 14:50
אהלן, עבדתי בשבת משעה 15:00 עד שעה 23:00
חושב לי 150% מ 15:00 עד 20:00
ומ 20:00 עד 23:00 כ 100%

האם זה חוקי לחלק את המשמרת שהיית רצופה לשני חלקים?
רצוי גם להגיד שעבדתי יום לפני (שישי) ככה שאין 36 שע' מנוחה
לכן למיטב ידיעתי אני זכאי ל 150% על פני כל השעות ולא רק על חלק מהשעות

מה נכון ומה לא?
עורך דין
23/04/2018 09:40
שלום לך

ניתן לקרוא בנושא במסגרת כתבה מפורטת באתר זה העוסקת בנושא התשלום עבור עבודה ביום מנוחה. בגדול, אם לא ניתן יום מנוחה, דרך החישוב שלך נכונה.

בהצלחה
בשמת
22/04/2018 14:55
עבדתי במקום עבודה יותר מחצי שנה וגיליתי לאחר שהתפטרתי שלא פתחו לי קרן פנסיה.

התחלתי לעבוד במקום אחר פחות מחצי שנה והתפטרתי.

לפני 4 חודשים חזרתי לעבוד שוב במקום הראשון (בו לא פתחו לי פנסיה).

בתלוש משכורת כתוב שהוותק שלי הוא 2.2 (מהפעם שהתחלתי לעבוד בפעם הראשונה)

אמרתי לבוס שאני רוצה שיפתחו לי את הפנסיה. אבל טען שזה לא ותק רצוף.

האם זה נכון?
עורך דין
23/04/2018 09:38
שלום בשמת

הבוס שלך ממש לא צודק. אם יש לך ותק של שנתיים וחצי לפי תלוש השכר, המעסיק היה צריך להתחיל להפריש לך כספים לפנסיה מזמן! פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
בת אל
22/04/2018 16:41
היי , התחתנתי לפני חודש ורציתי לדעת עם מבחינת החוק יש לי זכות לקבל מהמקום עבודה שלי חופש על הימים של החתונה

תודה בתאל
עורך דין
23/04/2018 09:21
שלום בת אל

אין חוק שמחייב מעסיק לתת חופשה לרגל נישואים אלא אם את עובדת בתחום המלונאות או השמירה, שאז הנושא מוסדר במסגרת ההסכם הקיבוצי בענפים אלה.

בהצלחה ומזל טוב
ו.ב
22/04/2018 14:12
שלום, שאלה בנושא דיני עבודה.
אני עובד ברשת מסויימת ובמשך שנים קיבלנו תגמולים (בונוסים על מכירות) בהתאם לפריטים שמכרנו, כשכל יחידה מהווה סכום מסויים וכל מוצר מזכה בבונוס בגובה שונה כך שבסוף כל חודש היינו מקבלים תוספת בהתאם.
לאחרונה הוחלט על שינוי בתקן השעות עבור כלל העובדים, בכל הסניפים, ובמידה שאנו כמנהלים לא נעמוד בתקן ובסכום הקיצוץ שנדרש בשעות של העובדים, תגמולים אלו יקוצצו בחישוב בסוף החודש ב50%, כביכול כעונש על אי עמידה בתקן, לכלל עובדי הסניף - מנהלים ועובדים כאחד.
הפורמט הזה הוצג לנו כשבועיים לפני כניסתו לתוקף אך לא הוחתמנו על מסמך כלשהו שמביע את אישורנו על המהלך.
האם פעולה כזו נחשבת להרעת תנאים או לא?

תודה
לינוי
22/04/2018 14:04
שלום,
האם מקובל לדרוש כחלק משכר הטרחה בתביעה בענייני עבודה 20% מכל סכום ״כולל זכויות סוציאליות ופיצויים שייתקבלו החל מחתימת החוזה״?
אציין כי בהסכם שכ״ט כתוב ״שחרור פיצויים״, האם אפשר לקבל את מכתב הפיטורין דרך התביעה (בעזרת עו״ד כמובן) ולהחליט לא לשחרר את הפיצויים וכך גם לא לשלם עליהם אחוזי שכ״ט? בכל מקרה הכוונה היא לא לגעת בהם.
אאא
22/04/2018 09:50
האם עובדת זכאית להארכת חופשת הלידה בתשלום למשך שבוע נוסף במידה וישבה שבעה במהלכה?
תודה.
נאוה
22/04/2018 07:30
אני עובדת 3 חודשים במעון לילדים ככח עזר.נאמר לי במפורש שתפקידי זה הוא רק בריכוז והפעלת הילדים בלבד ללא החתלה , האכלה וכד . וכך היה 3 חודשים. לאחר שראו בעבודה שאני בהריון החלו התנכלויות אלי כולל הרעת תנאים שאני נדרשת בין השאר לחתל ילדים . כמו כן אציין שעד עכשיו לא ערכו איתי חוזה. מה עלי לעשות?
אירה
19/04/2018 22:05
שלום,
התפטרתי לאחר 3 חודשי חופשת לידה ונרשמתי בלשכת התעסוקה. עכשיו אני צריכה להגיש תביעת דמי אבטלה.
לא כל כך ברור לי איזה מסמכים אני צריכה לצרף. ואם אני צריכה לצרף 12 תלושי שכר אחרונים אז את 3 החודשים שבהם הייתי בחופשת לידה איך אני מצרפת? הרי קיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי ו3 התלושים האחרונים הם בשכר שלילי כי המעסיק שילם עליי פנסיה, השתלמות וכו׳. האם זה מספיק שאני אצרף 9 תלושים טרם חופשת הלידה?
משה פרץ
21/04/2018 13:47
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (עליה להמציא אישור מהמעסיק). הטפסים הנדרשים הם כדלקמן :
פירוט שכר - אישור מהמעסיק על תקופת העסקה ועל השכר או תלושי שכר של 12 חודשי עבודה מתוך 18 החודשים האחרונים שקדמו להתייצבותך הראשונה בשירות התעסוקה. חובה לצרף תלושי שכר של 6 חודשי העבודה האחרונים, כולל תלוש שכר של חודש העבודה האחרון.

אישור מהמעסיק המציין את סיבת הפסקת העבודה ותאריך הפסקת העבודה, עם חתימה וחותמת המעסיק. אם התפטרת מהעבודה ויש הצדקה להתפטרות, נא המצא את האישורים המתאימים.
אורלי
10/04/2018 07:16
לפני כ - 5 חודשים החלקתי בעבודה. בכשרוני, הצלחתי לשבור מספר עצמות בכף הרגל. רופא מומחה וכן רופא תעסוקתי נתנו חופשת מחלה עד סוף יולי. רציתי לשאול - האם מעבר לדמי ביטוח לאומי (שטרם קיבלתי) יש מקום לתביעה?

יש לציין כי ישנן הוצאות הקשורות לחבלה. בנוסף, האם התביעה היא מול ביטוח לאומי או מול מקום העבודה?

תודה מראש
משה פרץ
21/04/2018 13:37
על כל מעביד חלה חובה, מכוח החוק והפסיקה, לדאוג לביטחון עובדיו, לכן מעסיקים רבים מבטחים את עצמם בפוליסה אשר נקראת "חבות מעבידים" אשר תכליתה לשפות את המבוטח על חבות שעשויה לחול עליו במקרה של נזקים גופניים, נזקים נפשיים או שכליים ובמקרים של מוות כתוצאה מתאונה או מחלה שאירעו למי מעובדיו תוך כדי ועקב עבודתם עבורו.

אם כך, במקרה של תאונת עבודה או פגיעה בעבודה יש לפנות למעביד כדי לברר אם הוא מכוסה בפוליסת חבות מעבידים, במידה וכן יש לברר מי היא חברת הביטוח המבטחת אותו וכן את מספר הפוליסה.

יש לציין במקרים של תאונת עבודה יהיה ניתן לתבוע את המעביד ואת חברת הביטוח המבטחת אותו רק במקרים שבה ישנה התרשלות מצד המעביד (למשל: הכשרה לא מספקת, תנאי עבודה לא נאותים, אי שמירה על כללי בטיחות ועוד).
זאב
21/04/2018 12:54
האם ימי חופשה שנוצלו מחושבים בתור ימי עבודה בחישוב של זכאות לחופשה שנתית? חופשה שנתית מלאה מגיעה לעובד שעבד 200 (ויותר) ימי עבודה בשנה. האם מספר ימי עבודה של עובד שעבד בפועל 190 ימי עבודה ולקח 12 ימי חפשה מחושבים כ-202 ימי עבודה לצורך חישוב זכאות לחופשה, או מחשבים רק 190 ימי עבודה בפועל? ידוע לי שכל יום מחלה מחושב כיום עבודה במקרה כזה, אבל מה עם יום חופש עצמו?

תודה!
אנדרי
17/04/2018 08:39
שלום! חברה שלי עובדת כמלצרית ואולצה לעבוד ביום העצמאות. נאמר לה כי התשלום עבור היום הזה הינו 150%. מתוך סקר קצר באינטרנט מצאתי כי לפי גרסאות שונות השכר אמור לנוע בין 150% ל 250% אחוז. אשמח לדעת מה נכון עבור מצב כמו שלה. תודה רבה!
משה פרץ
21/04/2018 12:47
עובד המועסק ביום העצמאות (לדוגמא, מלצרים או מאבטחים)זכאים לתשלום שכר בגובה 150% משכרו הרגיל עבור אותו יום או עבור אותן שעות שבהן עבד במהלך יום העצמאות, ובנוסף הוא זכאי ליום מנוחה חלופי (מנוחת פיצוי).
מור
17/04/2018 08:50
שלום, יש לי שאלה בדיני עבודה.

רציתי לדעת כמה כסף אני אמורה לקבל על עבודה ביום
העצמאות.

שמעתי מחלק שאומרים שמגיע לי שכר 150%. ושמעתי גם משהו שמגיע לי בנוסף לשכר 150% גם יום חג וזה יוצא 250%

רציתי לדעת מה זה יום חג והאם אני יכולה לבקש או לא. חשוב לי לציין שאני סטודנטית ועובדת 5-6 ימים בחודש.
תודה
משה פרץ
21/04/2018 12:42
עובד המועסק ביום העצמאות זכאי לתשלום שכר בגובה 150% משכרו הרגיל עבור אותו יום או עבור אותן שעות שבהן עבד במהלך יום העצמאות, ובנוסף הוא זכאי ליום מנוחה חלופי (מנוחת פיצוי).
אור
20/04/2018 16:01
שלום אני חייל משוחרר והבנתי שהשירות הצבאי מהווה כביכול 3 חודשי עבודה , מה שאומר שלאחר וותק של שלושה חודשים בעבודה המעסיק צריך להפריש פנסיה?
והאם בעבודה חדשה צריך לצבור שוב פעם וותק על מנת שהמעסיק יפריש פנסיה?

ושאלה שניה - כשאשר עובדים במשמרת לילה לאחר השעה ה7 זוהי שעה נוספת , האם זה נכון גם לשישי בערב? או שבשישי בערב יום העבודה הוא 8 שעות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ