התחלתי לעבוד במקום ולאחר חודש היה לי ישיבת חתך שבה נאמר לי שמרוצים ממני והכל טוב המנהל האישי והמנהל שלו, יומיים לאחר מכן הבעלים של החברה זימן אותי לישיבה שבה נאמר לי דברים הפוכים לחלוטין, שיש פערים בין הקו"ח לביצועים ואני לא מתפקד בצורה טובה מבחינתם ויש תלונות, כששאלתי מה התלונות ומה הבעיה ומדוע נאמר לי דברים הפוכים יומיים לפני - לא קיבלתי תשובה פרט ל"יש תלונות", באותה סיטואציה הציעו לי שתי אפשרויות - לחתוך את השכר בחצי לתקופה
קצובה של חודשיים ולאחר מכן לערוך דיון "יחסינו לאן" או לסיים את העבודה.
החלטתי לחתום על מסמך הקיזוז לחודשיים (מצויינים בו תאריכי התחלה וסיום של התקופה) ובחודשיים האלה עבדתי בצורה טובה מאוד וקיבלתי פידבקים חיוביים מהמנהלים שלי.
לאחר החודשיים האלה נכנסתי לשיחה נוספת אצל הבעלים של החברה והוא אמר שהוא מציע להעלות את השכר המקוזז בעוד שליש מהסכום המקוזז(פער של אלפי שקלים מהשכר המקורי) אמרתי שבמצב כזה אני נשאר אבל אתחיל לחפש מקום עבודה חדש, הוא אמר שמבחינתו זאת
התפטרות וביקש מכתב התפטרות, כתבתי מכתב שבו מצויין שאני מתפטר עקב הרעת תנאי
שכר מההסכם המקורי.
השאלות הן:
1.
חוזה העסקה כתוב באנגלית - האם אי אפשר להגיש אותו הראייה לבית דין? הוא חייב לעבור תרגום לעברית? אם כן - מה הקריטריונים למתורגמן? תעודה/הסמכה כלשהיא או שאנגלית שפת אם יספיק לצורך העניין?
2. מצאתי עבודה כעבור 6-7 חודשים מאז שעזבתי את החברה בעקבות המקרה ויש תיעוד של ראיונות עבודה דניגשתי אליהם בתקופה הזאת - האם בית משפט יכול לקבוע לי פיצוי בגודל משכורות לתקופה הזאת כנזק שנעשה לי בגלל הפרת חוזה מצד
המעסיק? והאם בתי משפט נוטים לקבוע
פיצויים כאלה במקרים דומים?
תודה מראש