פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 321
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרית
07/05/2018 12:36
אשמח לברר סוגיה שלא ברורה לי

עד עתה- המשרד שבו אני עובדת הוציא את העובדים לחופשה מרוכזת בחול המועד כשהנוהג היה- חצי יום עח המעביד וחצי יום ע"ח העובד.

כעת לאחר חופשת הפסח אני רואה בתלוש השכר כי המעביד ניצל לי ימי חופשה מלאים ולא כפי שהיה נהוג בעבר

לאחר ששאלתי אותו מדוע- אמר שאפעם לא היה נהוג אחרת.

השאלה מה עליי לעשות??
האם ניתן לשנות נוהג מבלי לידע את העובדים??
האם ניתן לשנות נוהג בכלל?
עורך דין
09/05/2018 14:35
שלום שרית

צריך לבדוק את חוזה העבודה שלך ולבדוק תלושי שכר קודמים, שאחרי פסח לדוגמא. כמו כן, רצוי לבדוק מול עובדים אחרים האם המדובר בפעולה גורפת של המעסיק.

בהצלחה
בועז
07/05/2018 10:55
האם למעביד יש סמכות שיפוט וענישה? חשוב לציין שבחוזה הקיבוצי המיוחד שלנו אין תקנון משמעת ואין כל זכר לעניין הענישה.
עורך דין
09/05/2018 14:33
שלום בועז

סמכות שיפוט יש רק לבית המשפט או לבתי הדין השונים ולפי חוק. כך גם לגבי ענישה. המעסיק יכול לערוך בירורים ולעשות שימוש באמצעים משמעתיים כנגד עובדים ולא מעבר לכך.

בהצלחה
יערה
06/05/2018 20:17
התחלתי לעבוד בבית חולים מסויים לפני כשנה וחצי. בראיון הראשוני עם האחות הראשית דיברתי על כך שאני רוצה לעבוד במחלקה מסויימת שבה אני מעוניינת גם להתקדם ולעשות קורס על בסיסי (כמו מיילדות וכאלו).

מכיוון שבאותו זמן בדיוק אתחלתי את ההשלמה מתעודת אחות מוסמכת לתואר אקדמאי (דבר אשר לא מגביל את היכולות שלי וההרשאות שלי אלא רק היכולת לגשת לקורס העל בסיסי המדובר) האחות אמרה שלא תוכל להכניס אותי לאותה המחלקה ולאחר סיום התואר תעביר אותי לשם.

כעת כאשר אני לקראת סיום ההשלמה דיברתי איתה לגבי העברה למחלקה ההיא כדי שלא אתעכב להגשה לקורס העל בסיסי (בכדי לשלם פחות כסף, ללמוד פחות שעות ולעשות פחות שעות התנסות - בחינם אצלנו) אני צריכה לעבוד שנה באותה המחלקה. ויש לי גם הגבלה של מספר שנים מהמבחן הממשלתי בסיעוד אותו עשיתי בכדי להיות אחות שבטווח הזמן הזה אני לא צריכה לגשת למבחן נוסף אשר מצריך הרבה שעות למידה ועוד עלות (אמנם סמלית אבל בכל זאת) בכדי לגשת לקורס העל בסיסי.

כל הנל מוביל למצב שבו במידה ולא אעבור בזמן הקרוב לאותה המחלקה כל הדברים יתעכבו לי ואצטרך לעשות את כל הדברים שאמרתי (מבחן, יותר כסף יותר שעות וכו)

האם התפטרות מצידי ומעבר לבית חולים אחר אשר יאפשר לי בזמן הקרוב לעבוד במחלקה הרצויה עשוי להחשב בהרעת תנאים והתפטרות בדין מפוטר?

תודה מראש וסליחה על האורך.
עורך דין
09/05/2018 14:22
שלום יערה

יכול בהחלט להיות שבמצב הדברים כפי שאת מתארת, תוכלי להתפטר בדין מפוטרת בשל הרעת תנאי עבודה. בכל מקרה, על מנת לקבל החלטה בנושא יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את המקרה לפרטי פרטים.

גם במקרה שבו תקבלי החלטה להתפטר בדין מפוטרת בשל הרעה בתנאי העבודה כאמור, יהיה עליך לכתוב למעסיק מכתב ולבקש ממנו לתקן את ההרעה בתנאים בטרם תוכלי להתפטר.

בהצלחה
ניקולאי
09/05/2018 12:40
יש לי שאלה בקשר לימי מחלה
אני עובד שעתי
הייתי חודש שלם בבית עם אישור מחלה (30 יום)
בתלוש שכר עכשיו אני רואה ששלמו לי על 25 יום
והורידו לי 30 יום
האם זה חוקי?
ובתלוש הזה לא צברתי ימי חופשה + ימי מחלה+ ימי הבראה
האם זה גם חוקי?
תודה רבה
עורך דין
09/05/2018 14:18
שלום ניקולאי

לא נשמע חוקי, אאל אם הכניסו אותך ליתרה שלילית של ימי מחלה בשל העובדה שלא היו לך מספיק ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
דור
09/05/2018 12:40
החלטתי לקחת את הטיפול בנושא הפנסיוני בידיים.
לאחר בירורים הגעתי למסקנה שהכי טוב לי כרגע לעבור לקופת גמל בבית השקעות מוכר ללא סוכן הביטוח שהוצע לי מהמעסיק.
הגשתי את המסמכים הרלוונטים וכל שאר הבירוקרטיה.
מהאחראי על השכר בחברה נאמר לי שהחוק מחייב את המעסיק לבטח אותי בביטוח אובדן כושר עבודה ומאחר ובביטוח מנהלים הקיים לי כיום יש את הביטוח הנ"ל ובקופת הגמל אליה אני מעוניין לעבור אין, הם לא יכולים להעביר לי את הכספים לקופת הגמל עד אשר אבחר במקום שמציע גם ביטוח אכ"ע כזה או שאציג פוליסה ביטוח אובדן כושר עבודה פרטית.
אציין שמהבנתי ברחבי הרשת הדבר לא חוקי וזכותי לבחור בין קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל.

האם מה שנאמר לי מהמעסיק אכן אינו חוקי וזכותי לעבור לקופת גמל ככל שאחפוץ?

תודה!
עורך דין
09/05/2018 14:17
שלום דור

זכותו של כל עובד לנייד את קרן הפנסיה שלו לכל אפיק שיבחר ואין גורם שיכול למנוע מהעובד לממש את זכותו כאמור.

בהצלחה
חלי
09/05/2018 12:41
שלום,
שאלה לגבי זכויות נשים בעבודה.
התחלתי לעבוד במרץ 2017 ובתאריך 6/12/2017 יצאתי לחופשת לידה. לקראת סיומה של חופשת הלידה (6/4/2017 לפי המעסיק) ביקשתי להאריך אותה ונעניתי בסירוב בטענה שאין לי ותק של שנה. השאלה שלי היא האם חופשת לידה נחשבת חלק מהותק לשם הארכת החופשה? אם כן, לכמה זמן אוכל להאריך? אם לא, האם אני זכאית לקבל פיצויי פיטורין במידה ואני מתפטרת לטובת טיפול בילד בהתחשב בתקופת הותק המצויינת לעיל?
תודה והמשך יום טוב
עורך דין
09/05/2018 14:08
שלום חלי

חופשת הלידה בתשלום נחשבת לצורך ותק ולכן באפשרותך להאריך את חופשת הלידה. את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לו 9 חודשים, ואז תוכלי לקבל פיצויים.

בהצלחה
קירה
09/05/2018 12:39
היי,

אני עובדת כרגע ברשת בגדים גדולה במרכז הארץ וגרה באשדוד. לפני כשנה עברתי מסניף באשדוד לסניף בתל אביב, בעת המעבר נעשה איתי חוזה בע"פ שעל פיו על כל יום שאני עובדת בתל אביב משולמת לי שעה נוספת בשכר.

בחודשיים הראשונים הבונוס מהשעה הנוספת חושב ע"פ שכר שעתי של 32 ש"ח, מסיבה מסויימת לאחר שלושה חודשים החישוב שלהם ירד ל20 ש"ח ללא כל הודעה מוקדמת.

מה ניתן לעשות בנושא אם מראש זה חושב לפי סכום גבוהה יותר והורד על דעת עצמם?
ויקי
09/05/2018 12:36
לפני כחודשים התעלפתי בעבודה איבדתי הכרה פינו אותי באמבולנס לבית החולים.
התעוורתי למשך 7 שעות לאחר מכן חזרה לי הראיה לאחר בדיקות מסתבר שזה מלחץ ושהייה ממושכת מול מסך ( עובדת מול מחשב) לא התאשפזתי כייון שהיה לי תינוק בבית.
נאמר לי מכל סגל המנהלים שהחברה נושאת בכל התשלומים כמובן.
היום לאחר חודשיים מגגיע לי חוב למיון על סך 890 שקלים, התקשרתי לחברה (לא עובדת שם עוד) ואמרו שלי לאחר בדיקה שנהלים של החברה שהם משלמים את עלות הפינוי ולא הטיפול. זאת אומרת שהם משלמים רק את האמבולנס.
חזרתי ואמרתי שאם הייתי יודעת את זה הייתי מוציאה למחרת טופס 17 ולא הייתי צריכה לשלם כלןם אבל נאמר לי במפורש שהחברה משמלת הכל.
התנערו ממני ולא מוכנים לשלם.
השאלה היא יש לי עילה לתביעה הרי הכל נעשה בעל פה?
נעם מירב
09/05/2018 12:35
שלום לכולם,

עבדתי במשך כ13 חודשים בבר בבעלות של עוסקת מורשה. אני וכמה עובדים נוספים לא קיבלנו משכורת במשך כמה חודשים (וכן דמי נסיעות, דמי פיצויים וכו) על אף הפצרותינו החוזרות ונשנות.

התברר לנו שכעוסקת מורשה, בניגוד לחברה בע"מ, יהיה עליה לשלם לנו מכיסה גם אם תכריז על פשיטת רגל ושאין ביכולתה לשלם אף לא סכום חלקי.

האם ישנה אפשרות לחלץ ממנה את חובותיה?

תודה מראש,
נעם מירב
ניצה קסורלה
09/05/2018 11:56
מתחילת השנה הצטברו לי ימי חופשה ואני רוצה לממש אותם בחופשה בת 5 ימים + שישי שבת, בתחילת יוני הקרוב(עדכנתי את המעסיק כחודשיים קודם ואישר לי)
קיבלתי הודעה מהנהלת חשבונות שעל אף שהצטברו לי מספיק ימי חופשה למימוש החופשה המבוקשת, החופשה המתוכננת לא תנוכה מימי החופשה במלאי, מאחר וימים אלו יישמרו לחופשה מרוכזת בת 5 ימים שהמעסיק קבע לכל העובדים בחודש אוגוסט
למה עלי לשלם על על החופשה היחידה שאני לוקחת ולא נכפית עלי?
אציין שיש לי וותק של 9 שנים בעבודה.
תודה על עזרתכם!
יהונתן לוונטל
09/05/2018 10:02
במהלך העבודה שברתי את האצבע. אולם לא החסרתי בעקבות כן מהעבודה. האם גם על זה יש פיצויים? תודה רבה.
ר.ט
08/05/2018 22:16
התחלתי לעבוד לפני חודשיים וחצי ועכשיו אני בהריון שבוע 7.

מההתחלה העבודה לא זרמה לי עם המנהלת. לא יודעת מה יש לה איתי. תחושה שהיא לא סומכת עליי עם ביצוע העבודה וגם אישית לא זורם. דבר שבחיים לא קורה לי, אין מישהו שאני לא מסתדרת איתו.

יזמתי שיחה לפני שבועיים בערך וסיפרתי לה על התחושות..אמרה לי שקשה לה לסמוך עליי ולתת לי דברים לעשות כי היו לי כמה טעויות. הבטחתי שאנסה להשתפר. היו שבועיים יחסית בסדר והיום היא קראה לי וממש הטיחה בי דברים קשים. שאני עושה טעויות של חוסר ריכוז, שאני עסוקה בדברים אישיים וטלפונים ושהיא לא מתחברת אליי אישית ושזה לא קרה לה עם אף אחת... ושכאילו היא נותנת לי הזדמנות אחרונה וזה בעצם שיחת שימוע.

יש תחושה שמלחששים שם שאני בהריון. אולי שמעו אותי מדברת בטלפון.

מה אתה מציעים לי לעשות? אני נמצאת בהרגשה ממש לא טובה להגיע לשם..לא נעים לי בכלל. מצד שני אני בהריון ואיפה אני אמצא עבודה חדשה?? האם אני צריכה להגיד לה שאני בהריון? אני יכולה איכשהו לתבוע במידה ויפטרו אותי?
ליטל
08/05/2018 21:00
ערב טוב לכולם יש לי שאלה :
עבדתי כשנתיים במקום מסויים בשנה האחרונה הייתי בהריון והעסק הועבר לחברה אחרת.

באישור משרד התמת פוטרתי באוגוסט קיבלתי את כל הפיצויים המגיעים לי והוחתמתי על חוזה חדש שהוותק נשמר לי וימי החופשה והמחלה המשכתי לעבוד כרגיל עד סוף אוקטובור ואז ילדתי הייתי בחופשת לידה ולאחר חופשת הלידה התפטרתי לא עבדתי במשך חודשיים וחצי חתמתי אבטלה המנהלת שלי שאלה אותי אם אני רוצה לחזור לעבודה והסכמתי אך נאמר לי שהוותק נשמר לי אבל לא ימי החופשה שצברתי.

רציתי לדעת מה הזכויות שלי?

למיטב הבנתי אם לא עברה תקופה של 3 חודשיים מאז שהתפטרתי כל הזכויות שלי אמורות להישמר
תודה רבה
אייל
08/05/2018 14:40
התייעצות לגבי דיני עבודה

להבנתי, חוקי העבודה אינם מתייחסים במפורש לשאלה האם חייב המעסיק למסור לעובד את דוחות הנוכחות ("פנקס שעות עבודה"). אך מחוייב אם מבקש העובד מהמעסיק לקבל את דוח הנוכחות, על אף שאין הוראה מפורשת המחייבת את המעסיק להיענות לבקשה, לבחון בקשה זו בתום לב.

והשאלה היא מה קורה כאשר אצלנו בעבודה (אבטחה) סוגרים משכורות ב-8 לחודש ומסופק דוח שעות ב7 לחודש בשעה 16:00? אצלנו נהוג לסמן תיקונים בדוח ויום למחרת אוספים אותם. יוצא מצב שחסרות שעות וזה משולם רק חודש אחרי כהפרשים. האם חוקי?
נדיה
08/05/2018 14:30
13 hrs

אשמח לדעת האם המעסיק לא הפריש לי חודשיים פנסיה (ינואר ופברואר) ואחרי שיחה איתו אמר לי שהחודש הוא הולך להפקיד במידה והוא לא יעשה מה אני צריכה לעשות?

כרגע אני בחופש לידה ( יצאתי מה19 לפברואר לחופשת לידה ) וגם מעוניינת להתפטר לטובת גידול לילד, מה כדי לעשות (עוד חודש אמורה לחזור ) האם כדי לי להתפטר עכשיו או איך שנגמר החופשת לידה?

מאוד בעייתי להמשיך לעבוד במשרה מלאה (9:00 עד 17:00) מצב הכלכלי לא מאפשר לי לשים את התינוק במשפחתון או מעון כרגע... בן זוגי ( לא נשואים) גם עובד במשמרות שמתחילות ב6 בבוקר או מ15 אחרי צהריים , יכול להיות שהמעסיק יתן לי לעבוד חצי משרה באותו משכורת ? הבנתי שאסור לו לגעת בשכר...האם זה יכול להיות אחד הסיבות לביטול? ומה עוד אפשר לעשות כדי לא להמתין 90 יום עד קבלת אבטלה? תודה רבה.
עינב
08/05/2018 14:29
הבנתי שאם יש לי חופשת מחלה מגיע לי תשלום מהיום השני לחופשה. אבל אם ביום הראשון לחופש לא הייתה רשומה לי משמרת? אני עדיין מקבלת תשלום על היום השני של החופש ( שבו אני כן רשומה בשיבוץ?)

ואם יש לי חופשה של שלושה ימים, שגם בהם רק ביום השלישי אני רשומה בשיבוץ - אני מקבלת דמי מחלה / משכורת על שני הימים האחרונים, על היום האחרון, או על אף אחד מהם?

אם זה משנה, נצברו לי מספיק ימי / שעות מחלה, עובדת כבר 10 חודשים, חלק מחברה גדולה.

תודה רבה!
יוסי
08/05/2018 14:28
התחלתי לעבוד במקום ולאחר חודש היה לי ישיבת חתך שבה נאמר לי שמרוצים ממני והכל טוב המנהל האישי והמנהל שלו, יומיים לאחר מכן הבעלים של החברה זימן אותי לישיבה שבה נאמר לי דברים הפוכים לחלוטין, שיש פערים בין הקו"ח לביצועים ואני לא מתפקד בצורה טובה מבחינתם ויש תלונות, כששאלתי מה התלונות ומה הבעיה ומדוע נאמר לי דברים הפוכים יומיים לפני - לא קיבלתי תשובה פרט ל"יש תלונות", באותה סיטואציה הציעו לי שתי אפשרויות - לחתוך את השכר בחצי לתקופה קצובה של חודשיים ולאחר מכן לערוך דיון "יחסינו לאן" או לסיים את העבודה.

החלטתי לחתום על מסמך הקיזוז לחודשיים (מצויינים בו תאריכי התחלה וסיום של התקופה) ובחודשיים האלה עבדתי בצורה טובה מאוד וקיבלתי פידבקים חיוביים מהמנהלים שלי.

לאחר החודשיים האלה נכנסתי לשיחה נוספת אצל הבעלים של החברה והוא אמר שהוא מציע להעלות את השכר המקוזז בעוד שליש מהסכום המקוזז(פער של אלפי שקלים מהשכר המקורי) אמרתי שבמצב כזה אני נשאר אבל אתחיל לחפש מקום עבודה חדש, הוא אמר שמבחינתו זאת התפטרות וביקש מכתב התפטרות, כתבתי מכתב שבו מצויין שאני מתפטר עקב הרעת תנאי שכר מההסכם המקורי.

השאלות הן:

1. חוזה העסקה כתוב באנגלית - האם אי אפשר להגיש אותו הראייה לבית דין? הוא חייב לעבור תרגום לעברית? אם כן - מה הקריטריונים למתורגמן? תעודה/הסמכה כלשהיא או שאנגלית שפת אם יספיק לצורך העניין?

2. מצאתי עבודה כעבור 6-7 חודשים מאז שעזבתי את החברה בעקבות המקרה ויש תיעוד של ראיונות עבודה דניגשתי אליהם בתקופה הזאת - האם בית משפט יכול לקבוע לי פיצוי בגודל משכורות לתקופה הזאת כנזק שנעשה לי בגלל הפרת חוזה מצד המעסיק? והאם בתי משפט נוטים לקבוע פיצויים כאלה במקרים דומים?

תודה מראש
י.מ
08/05/2018 14:25
היי,

דמי נסיעה לעבודה.

האם דמי הנסיעה המקסימלים הם 22.6 שח או שאם בפועל הנסיעה עולה יותר המעסיק חייב עפ חוק לשלם את עלות הנסיעה?
לינה
08/05/2018 14:22
לפני שנה וחצי עבדתי בחברה שפשטה רגל. יש בידי תלוש ע"ס 1200 שקל (כמובן שלא שולם), קראתי דרך האתר של ביטוח לאומי שחובה חתימה של המעסיק על הטפסים ע"מ לקחת את השכר.

אין לי קשר עם המעסיק ואין לי איך לדרוש ממנו שימלא את המסמכים. הוא הצהיר עלי במהלך הפשיטתת רגל, (שלא קיבלתי משכורת)

איך אני אמורה לפעול ?
אלי
08/05/2018 14:20
יש לסבתא שלי עובדת זרה מי זה שנתיים בשבוע שעבר הגיע לבית הסבתא אדם זר כדיי להודיע לנו על העובדת הזרה שהיא הכתה את הסבתא בגן ציבורי והגיש תלונה במשטרה ללא הוכחות אני מציין שיש תיק פתוח ללא תמונות עכשיו אני שואל אתכם ברגע שיש לי תהוכחות להרמת ידיים על סבתי והעובדת נעצרת ונזרקת מהמדינה האם אחרי מקרה כזה אנחנו חייבים לה את כל התנאים סוציאליים כגון פיצויים וחופשות ועוד או שברגע זה היא לא זכאית לכל זה אני יודה לכם על התשובות תודה
קרן
08/05/2018 10:48
שלום רב,
הנני עובדת במקום עבודה ציבורי. עד לאחרונה הועסקתי באמצעות קבלן. ולאחרונה הועברתי להיות עובדת מדינה.
הנני מתגוררת במרחק של כ-45 קמ׳ ממקום העבודה, ומגיעה ברכב (אחרת אזדקק ל-3 אוטובוסים).
בעבודתי אצל הקבלן קיבלתי החזר נסיעות של מעל 1000 ש״ח (שאכן כיסו את מרבית הוצאות נסיעתי לעבודה). עם ההעברה כעובדת מדינה - הופחתו דמי הנסיעה משמעותית (לכדי 15 ש״ח ביום !!!)
לדבריהם התשלום הינו לפי ״חופשי חודשי״ (על אף שלא קיים דבר כזה ממקום מגוריי)

שאלותיי:
1) האם ניתן לטעון להרעת תנאים או שהמעבר מהקבלן למדינה הינו כמו מעבר בין שני מעסיקים ? (כמובן שהנני עובדת עדיין באותו המקום).

2) מהם דמי הנסיעה שאמורים לשלם לי ? היכן אוכל למצוא את לשון החוק ?
תודה
אהרון
08/05/2018 10:43
בני הקטן חולה ונשארתי בבית איתו
עידכנתי את מקום עבודתי.
נתבקשתי להגיע להשלים את השעות בערב כאשר אשתי חוזרת מהעבודה

האם מותר לבקש דבר כזה?

אני עובד כבודק תוכנה בחברת הייטק
ניקול
06/05/2018 08:30
סבתא שלי עשתה עליה באפריל 2016. היום מעוניינת לטוס למולדת לתקופה של כשלושה חודשים על מנת לסייע לקרובת משפחה סיעודית במהלך ולאחר ניתוח שהקרובה צפויה לעבור.

הובהר לנו שיש גבול של 72 יום בשנה שהפנסיונר רשאי לשהות מחוץ לארץ אחרת ביטוח לאומי מוריד מהתשלום החודשי, זה מחיר שהיא מוכנה להקריב.

לגבי ביטוח רפואי זה לא ברור כי באינטרנט יש דעות חלוקות והפקידים בביטוח הלאומי טוענים כל אחד משהו אחר - האם ניתן לטוס מעל 72 יום (בערך 100 יום ) ללא סיכון של הביטוח הרפואי שלה? אם כן, מה נדרש לעשות על מנת לוודא זאת?

בנוסף לזה, האם מישהו יכול להבהיר בצורה מפורטת או ברורה יותר לאיזו תקופה יורידו לה את תשחומי הביטוח הלאומי, ועל איזה סכומים יכול לביות מדובר? במילים אחרות, מה גודל הנזק.

תודה רבה מראש!
עורך דין
06/05/2018 20:04
שלום ניקול

לגבי הביטוח הרפואי, הרי שעת נסיעה לחו"ל יש לרכוש פוליסת ביטוח רפואי המיועדות לנוסעים לחו"ל, שאז יש לבדוק את תנאי הפוליסה המדוייקים מול קופת חולים או חבתר הביטוח ממנה רוכשים את הפוליסה.

לגבי התנאים לקבל קצבת זקנה - המידע המפורט מופיע באתר המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
יעל
06/05/2018 09:22
החלטתי להתפטר מאחד ממקומות העבודה שלי לצורך גידול הילדה.
אני עובדת במקום זה מה-1.12.2016
ילדתי ב 8.10.2017 (לאחר 11 חודשים)
מאז נמצאת בחופשת לידה (כ - 7 חודשים).

אני קצת מבולבלת -

ראשית, איך אני מחשבת את המועד למתן הודעה מוקדמת ע״פ חוק?

שנית, רק למקרה ויעשו לי בעיות: למרות שעבדתי שם בפועל פחות משנה, מגיעים לי פיצויים כחוק משום שאת הותק מחשבים כולל החלד הקבוע בחוק (שזה עוד 15 שבועות?), נכון?
עורך דין
06/05/2018 20:02
שלום יעל

עליך לתת הודעה מוקדמת בהתאם לוותק שלך במקום העבודה ולפי שיטת תשלום השכר - שעתי או גלובלי.

ואכן, חופשת הלידה נחשבת לוותק לצורכי פיצויים.

בהצלחה
ללא שם.
06/05/2018 10:51
שאלתי היא: כל פעם שמקבל הפרשי שכר על חודשים קודמים , מנוכה לי ביטוח לאומי ובריאות באופן מוגדל ומשמעותי יותר,ביחס לתשלום חודשי רגיל השוטף במהלך השנה. האם זה נכון שעל הפרשי שכר מנכים שיעור יותר גבוה מהרגיל ?
תודה מראש
עורך דין
06/05/2018 20:01
שלום לך

הניכוי צריך להיעשות בהתאם לגובה השכר הכולל שלך. פעמים רבות, כשאר משולמים לעובדים שכירים הפרשי שכר בשל סיבות כאלה ואחרות, חשוב לבצע תיאום מס ולבדוק האם מגיע לעובד לקבל החזרי מס בשל תשלומי מס בייתר. זה מאד נפוץ.

בהצלחה
גל
06/05/2018 14:17
אהלן, אשמח לעצה.

קיבלתי קידום בעבודה שמעלה לי את השכר, אבל גם מעלה משמעותית את כמות ואיכות העבודה שעלי לספק.
הועבר לנו על ידי מנהלת הסניף שבגלל משהו שקשור לראיית החשבון השכר שלי יתעדכן החל מה1.6 ואילו העבודה תתעדכן מה12.5.

כלומר שרוב החודש אעבוד אך לא אקבל את השכר הראוי, זה הגיוני?
עורך דין
06/05/2018 19:59
שלום גל

הכל צריך להיעשות בכפוף לסיכומים שאליהם הגעת מול המעסיק ולפי חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
טוביה
06/05/2018 14:18
היי צהרים טובים לכולם.

אשמח לעזרה קטנה. מישהי שאני מכיר קיבלה בטעות משכורת פעמיים. עכשיו היא באמת לא מסתכלת בפירוט חשבון בנק (כן, ידוע בעיה גדולה) כעת כעבור חודשיים מבקשים ממנה את הכסף בחזרה (בצדק) הכסף נבלע בתוך החשבון. איזה אפשרויות עומדות לרשותה?

פרט קטן וחשוב. היא בחל"ד ולא בטוח שתחזור לעבודה
עורך דין
06/05/2018 19:57
שלום טוביה

מן הדין ומן הצדק להשיב את הכספים ששולמו בטעות. כך היה מצופה מהמעסיק לו היה משלם בטעות סכום נמוך מזה המגיע לעובדת.

בהצלחה
אליה
06/05/2018 14:18
שלום,
אשמח לעזרה:)
אם עבדתי במקום מסוים פחות מחודש, במשך כ- 31 שעות בלבד, ונוכו לי מתלוש המשכורת 5 ש"ח ממני לביטוח לאומי ו- 41 ש"ח מהמעסיק, האם זה נחשב כאילו שולמו בעדי מלוא דמי הביטוח הלאומי של אותו חודש? או שזה נחשב כתשלום ביטוח לאומי חסר?

שואלת לצורך בדיקת זכאות לדמי לידה, לפיהם יש צורך ב- 10 חודשים בהם שולמו בעד העובדת דמי ביטוח לאומי...האם חודש כזה נחשב כחודש בעדו שולמו לי דמי ביטוח לאומי?

תודה
עורך דין
06/05/2018 19:56
ערב טוב אליה

לצורך חישוב פרטני כמתבקש בפנייתך, עליך לפנות לחשת שכר ו/או יועץ מס.

בהצלחה
מאורו
06/05/2018 14:30
שלום ותודה על העזרה מראש.

אני שכיר ועובד בכמעט משרה מלאה (אני סטודנט לתואר שני) ומקום העבודה שלי מעסיק אותי לפי שעות עבודה ומשמרות.

לצערי בתחילת חודש אפריל חליתי במחלה שכנראה תימשך קרוב לחודש וחצי. עד עכשיו הכל מגובה כמובן באישורי מחלה.

השאלה שלי היא האם מגיע לי תשלום כלשהו החודש? האם זה משהו שצריך לפנות לביטוח לאומי?

לא מבין בכלל בנושא ולא יודע מה הזכויות שלי.

תודה תודה.
עורך דין
06/05/2018 19:55
שלום מאורו

כל עובד שכיר צובר ימי מחלה בהתאם להוראות החוק ובכפוף להיקף המשרה שלו. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא צבירת ימי מחלה - קרא אותה.

בהתאם לכמות ימי המחלה שצברת, המעסיק צריך לשלם לך בעת היעדרות ובכפוף לאישורי מחלה שברשותך.

בהצלחה והחלמה מהירה
שי
06/05/2018 14:33
שלום לכולם

אני עובד בטחון במגזר ציבורי, ויוצא שאני מסיים משמרת בשישי ב-4 לפנות בוקר ומתחיל מחדש בשבת ב-8 בבוקר ובעקבות כך יוצא שאין לי 36 שעות מנוחה רצופות בשבוע. האחראי שלי לא מסכים לשלם תוספות אחוזים על השעות כי כבר יש תוספות של שבת וזה מספיק לפי מה שהוא אומר וגם שהחוק לא תופס על עבודת אבטחה שפועלת 24/7.

זה נכון?
עורך דין
06/05/2018 19:53
שלום שי

המעסיק שלך עובר על החוק ומטעה אותך. אין אפשרות להתנות על הוראות החוק ואין זה משנה באיזה ענף אתה מועסק, לא כל שכן בענף האבטחה. אוכל להמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ