פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - שאלה בדיני עבודה לעורך הדין
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
05/06/2018 09:18
בוקר טוב,

שאלה בנושא דיני עבודה.

אישה שעובדת בגן פרטי כבר 7 שנים בערך ולפני חודש וחצי בערך שברה את הקרסול בגן. נמצאת מאז בחופשת מחלה בהנחיית אורטופד וכשניסו לבדוק כמה ימי מחלה נצברו לה (לא לקחה ימי מחלה מעולם בכל שנות העבודה שלה שם) פתאום ראינו שבתלוש לא מצויינים בכלל ימי מחלה ואצל חלק מעובדים אחרים כן מצוין הכמות ואצל חלק לא. בשיחה עם מנהלת הגן היא אמרה שזה כתוב אצלם במערכת ושאם העובדת מבקשת ימי מחלה נותנים לה בלי בעיה אבל עד כמה שידוע לי הם מחויבים לציין בכל תלוש כמה ימי מחלה נצברו עד לאותו הרגע.

בנוסף גילו בתלושים שבכל כמה חודשים המעסיקים לוקחים את ימי החופשה שנצברו ופודים אותם לתשלום ואומרים שזה כדי לתת לעובדים את הכסף הזה אבל מעובדת אחרת במקום (שם כבר 11 שנה) הבינו שזה כדי למנוע מהעובד לצבור אותם דבר שעד כמה שידוע לי גם אסור וגם יוצר מצב שברוב התלושים שלה בחודשי הקיץ כתוב לה בכלל מינוס בימי חופשה כי כשהיא כן רוצה לקחת אותם בשביל נופש אז אומרים לה שאין לה ימים לקחת ויתנו לה על חשבון ימים עתידיים.

כשפנו למעסיקה בבקשה לקבל את הפרטים של הביטוח על מנת לקבל ממנו פיצוי של תאונת עבודה המנהלת הפנתה קודם לביטוח לאומי ואמרה שאחרי שיסדירו את העניין מולם היא גם תעביר את הפרטים.

משהו בכל ההתנהלות הזו מרגיש לי קצת הרבה לא תקין והייתי רוצה לדעת קודם כל האם זה חוקי לא לכתוב את ימי המחלה שנצברו ולפדות לעובדים ימי חופשה לכסף מבלי שביקשו ואז ליצור אצלם "מינוס" של ימים. בנוסף, האם היא באמת אמורה להגיש קודם תביעה בביטוח לאומי ורק אחר כך מהביטוח של הגן או ההיפך?

תודה מראש ויום טוב.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ