פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1377
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבי
15/12/2011 14:52
שלום, המעסיק מעוניין שאחתום על נספח בו הוא קובע את מספר השעות המקסימאלי לשעות נוספות (כחלק מהמשכורת). אחד סעיפים מציין כי "העובד יידרש לעבוד מספר שעות...". למרות שהמעביד אמר ששום דבר לא ישתנה וכו' (אני לא תמיד מאמין) האם המעסיק יוכל להכריח אותי לעבוד שעות נוספות (גם אין עבודה אבל מאחר ומשלם לי גלובאלית הוא יכול לחייב אותי להשאר) ובמידה ואחליט לא להשאר שעות נוספות הוא יפטר אותי ללא פיצויים?
אלכס
14/12/2011 21:09
המעסיק שלי לא מציין בתשלום המשכורת את צבירת ימי המחלה וכמו כן מס חודשים הוא גרע ימים מימי המחלה בצבירה ומנהל החשבונות מבקש ממני שאני יוכיח שאלו מספר ימי המחלה שמגיעים לי
עובד כ10 שנים והמעסיק טוען שיש ברשותי 24 ימי מחלה כאמור לא הייתי חולה בכל התקופה הנ"ל וגם אם היה יום פה יום שם שהומר ביום חופשה שנתית
מה אני עושה האם זוהי הלנת שכר?האם אני ראשי להתפטר ולתבוע את זכויותיי?
מייק
14/12/2011 21:00
אני מפריש כל חודש מהשכר שלי לביטוח מנהלים (5%) מהשכר שלי המעסיק שלי לא מפריש את הכסף לקופה
המעסיק שלי הוא גם סוכן הביטוח של כל העודים(עסק נוסף)
מה אני אמור לעשות ולמי לפנות יש חוב בפוליסה המון זמן
חסוי
14/12/2011 18:39
אני עובד כבר שנה ושבע חודשים ואני חושב לעזוב מה עליי לעשות כדי לא לפגוע בזכויות שלי (במה שמגיע לי )
הודיה
12/12/2011 19:01
הבוס שילם לי אחרי ה-10 לחודש וחתם על הצ'ק כאילו מסר לי אותו בתשיעי לחודש. לאחר חודש לא שילם לי משכורת ולאחר החודש השני גם כן לא שילם לי משכורת (סה"כ שילם משכורת אחת לא בזמן ושתיים לא שילם) היום אני רוצה לתבוע על הלנת שכר האם אני יכולה להתלונן גם על החודש הראשון?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 10:26
אם קיבלת את השכר ולא כתבת שלמרות שקיבלת אותו אתה לא מוותר על פיצויי הלנה- לא תוכל לתבוע הלנה על שכר ששולם, גם אם שולם באיחור.
פיטורין
אריק
14/12/2011 12:06
עובדת שאושרה לה שמירת היריון מהחודש ה-4 ועד סוף ההיריון.
האם המעביד חייב לשמור לה את מקום העבודה עד שתשוב, או שמא האם הוא רשאי לפטרה, לאחר קבלת אישור מהתמ"ת.
פיצוים
ענת
24/11/2011 22:41
שלום, אני עובדת בבאולינג שנה וחודש אני בת 18
המשכורת שלי היא שכר יומי + טיפים
והעבודה שלי היא לפי משמרות בין 2 ל4 משמרות בשבוע.
רציתי לדעת איך אני אמורה לחשב לי את הפיצוים ?
והאם אני אמורה לקבל ימי הבראה + ימי חופשה... ? אשמח לתשובה שאני אבין תודה רבה!!!!
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:45
את אמורה לקבל את כל זכויות העבוד כולל חופשה מחלה והבראה, תסתכלי באתר איך מחשבים זאת זה תלוי באחוזי המשרה.
פיצויי פיטורים נינתים ללא חישוב הטיפים רק שכר יסוד במקרה זה
;lj;;nb
25/11/2011 17:17
פיצוים ענת 01/01/1970 02:00
שלום, אני עובדת בבאולינג שנה וחודש אני בת 18
המשכורת שלי היא שכר יומי + טיפים
והעבודה שלי היא לפי משמרות בין 2 ל4 משמרות בשבוע.
רציתי לדעת איך אני אמורה לחשב לי את הפיצוים ?
והאם אני אמורה לקבל ימי הבראה + ימי חופשה... ? אשמח לתשובה שאני אבין תודה רבה!!!!
יעל
24/11/2011 21:42
התחלתי לא מזמן לעבוד, ומן הסתאם מתקשרים אליי לפחות 3-4 פעמים ביום
השיחות אורכות משהו כמו דקה דקה וחצי , כשלרוב אני דוחה שיחות שהן מיועדות באמת לשעות הפנאי.
אותן השיחות שאני כבר עונה המעסיק אמר לי מפורשות שזהו גזל ואוסר עליי לענות לשיחה על אף שאני דוחה אותם - הייתכן ???????????
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:44
לא נחמד מצדו, אבל מצד שני אין חוק שאוסר עליו לדרוש זאת
לירונביט
24/11/2011 21:08
עבדתי שנה וחמישה חודשים ופוטרתי, שכרי האחרון היה 6750 ש"ח.
לפי חישוב הפיצויים הסכום המגיע לי היה 9400 ש"ח, אך נאמר לי שמאחר והיו הפסדים בקופות הפיצויים, הפסדתי מכספי הפיצויים ונותר רק סכום של 8000 ש"ח, האם המעסיק אמור להשלים את החסר לסכום הפיצויים ע"פ חוק?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:44
אם את חתומה בחוזה ההעסקה על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים זה נכון, אם לא המעביד מחויב להלשים את מה שיש בקרן לסכום הפיצויים המלא
לירונביט
27/11/2011 08:35
למה מדלגים עליי?
nany
26/11/2011 11:01
אני בת 25 , עבדתי כ 4 שנים מוכרת וקופאית בחנות כלי בית, כשהתחלתי עבודה שאלתי את המעסיק על התלוש והבטיח לי שהכל מסודר ומוציא לי תלוש עבודה והוא שומר עליהם בתיק פרטי במשרד. בהמהלך השנים שעבדתי בהם אצלו בקשתי העתק מהתלוש שהוציא לי הרבה פעמים וכל פעם אומר שהוא נותן לי ביום הכנת המשכורת.
כאשר סיימת עבודה בקשתי את התלושים והופתעתי שהוא לא הוציא לי תלוש בכל תקופת העבודה שלי ולא הודיע לי.... בבקשה תגידו לי מה אני יכולה לעשות כי אני רוצה לתבוע אותו.
תודה לכם מראש
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:43
המעסיק מחויב לתת לך תלושים אם לא נותן תפני לבית הדין לעבודה, אין צורך במקרה זה בעו"ד, תמלאי תביעה ובית הדין יחייב אותו!
בהצלחה
יואל
26/11/2011 21:48
אני עובד במקום עבודה שרחוק מביתי יותר 500 מטרים האם מעביד מחיוב לשלם נסיעות
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:42
אם יש מעל שתי תחנות אוטובוס משלמים נסיעות - כך קובע החוק
דנה
28/11/2011 18:16
שלום רב וסליחה על הדחיפות,
אחרי תקופה ארוכה מאוד של חיפושי עבודה, אני אמורה מחר לחתום על חוזה עבודה אלוהי: התפקיד הולם את כישוריי, התגמשו לקראתי בשכר, בתנאים ועוד.
להפתעתי קיבלתי הערב נספח לשמירת סודיות, שלא הועבר אליי עד כה, ושאני אמורה לחתום עליו במסגרת החוזה.
חלק מסעיפיו אינם הגיוניים, מחמירים ומחייבים אותי למקום אף לאחר תום עבודתי בו. לדוגמה:"העובדת מחוייבת להעניק לחברה סיוע סביר בכל דרך הולמת- להשיג ולאכוף פטנטים, והגנות חוקיות להמצאות החברה, גם לאחר סיום העסקתה בחברה, ובלבד שתפוצה בשיעור סביר עבור הזמן/ההוצאות שתשקיע בסיוע זה, והיא ממנה את מורשי החתימה של החברה לחתום על מסמכים ולפעול בשמה לשם העברתן של הזכויות המוקנות על-ידיה לחברה על-פי הסכם זה".
על סמך הדוגמה הזו (אחת מיני רבות מבהילות אחרות), אני תוהה אם מדובר על נספח חוקי? מותר להם לאכוף אותו באם אסיים לעבוד שם בעתיד? מי אמר שיהיה לי זמן או רצון לעבוד עבורם (בכפייה, גם אם בתשלום), לאחר סיום עבודתי בחברתם?
חוזרת ומדגישה שהיה לי מאוד קשה למצוא את המשרה המצוינת הזו וחבל לי לוותר עליה, מאידך ממש לא מעוניינת להסתבך משפטית בעתיד.
בקיצור, לחתום או לא לחתום?!
אודה מאוד לתשובתך המהירה,
דנה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:41
שלום רב,
איני יכולה לתת לך ייעוץ מבלי לראות את החוזה כולו ולעבור עליו.
פיטורים
שנית
28/11/2011 19:28
אני עובדת חודשיים וחצי קרוב ל -3

והיום הוא אמר הוא מפטר אותי. ויש לי יומיים לעזוב.

שאלה שלי : הוא לא היה אמור להגיד לי שבועיים לפניי עד שאני יימצא עבודה ? או שישלם לי על שבועיים עבודה ?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:41
עד חצי שנת עבודה כל חודש מקנה זכות ליום אחד של הודעה מוקדמת לכן הוא צודק
בהצלחה
אורית
29/11/2011 10:09
היי,
עבדתי בחברה במשך שנתיים ו3 חודשים לאחר תקופה זו פוטרתי וביום ההודעה נשלחתי הביתה ונתנו לי חודש הסתגלות. השאלה אם חודש ההסתגלות נחשב כחודש שממנו מפרשים גם לפנסיה או שלא .
אשמח לקבל תשובה בהקדם - תודה רבה:)
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:40
אם תמורת החודש הזה התקבל שכר ולא עבדת בפועל- אין חובה בחודש הסתגלות להפריש לפנסיה
הדס
01/12/2011 12:01
שלום , אני הפסקתי לעבוד ב7.11 , ומעסיק נתן לי הודעה מוקדמת .
השכר שמוחשב בחברה הוא מ15. לחודש עד 15 שמתקבל ב1 לחודש .
השכר שלי מחושב על בסיס + עמלות .
האם בשכר שלי יכולים להוריד בהודעה מוקדמת את שבוע ימי עבודה שלא עבדתי , אם לא היו לי ימי חופש ?
אודה לעזרתכם תודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:39
אם עבדת מעל שנה צריכים לתת לך חודש הודעה מוקדמת
לולי
29/11/2011 11:51
הבוס שלי הודיע לי שבעקבות קיצוצים בחברה, הוא נאלץ לפטר אותי. אני עובדת בחברה מזה שש שנים וחצי. יש לי כמה שאלות ברשותכם:
א. קיבלתי הודעה מראש לחודשיים, האם אני מחוייבת לעבוד במשך החודשיים הללו? האם התנאים שהיו לי בזמן העבודה נשארים גם בתקופת ההודעה המוקדמת (דלק על חשבון החברה, פלאפון צמוד?)
ב. בנוגע לפיצויי הפרישה, שכרי השתנה במשך השנים (עלה מדי כמה שנים), ביטוח המנהלים שלי נעשה רק לאחר שנה שעבדתי בחברה. האם הבוס שלי צריך להשלים לי את הפיצויים החסרים? לפי איזה שכר? האחרון? או זה שהיה בשנה הראשונה בה הייתי ללא ביטוח מנהלים?
ג. יש פדיון ימי מחלה?
תודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:39
שלום רב,

1. עובד חייב לעבוד במסגרת תקופת ההודעה המקודמת אלא אם המעביד החליט שאין צורך
2. אין פדיון ימי מחלה אלא תחת מקומות עבודה גדולים המאוגדים בהסכמים קביוציים וגם לא בכולם
3. פיצויי פיטורים- אם יש לך סעיף 14 מה שיש בקרן זה מה שתקבליף אם לא עורכים חישוב לפי החוק ומפחיתים את מה שיש בקופות, ואת היתרה נותנים לעובד בהמחאה או העברה
בהצלחה
תאמר
01/12/2011 18:29
שלום עו"ד הינני עובד בן 19 ומעוניין לשאול אם ישנה מגבלת גיל לח"לת.(אני עובד במסגרת עבודתי 10 חודשים)

תודה מראש.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:37
חופשה ללא תשלום היא הסכמה בין המעסיק לעובד ואינה תלויה בגיל
גאיה
12/11/2011 21:09
עד לפני שבוע עבדתי במשרה חלקית כעובדת עירייה במקום הרחוק מביתי
כשעה וחצי נסיעה. (לפני כשנה התגוררתי באותה העיר וכשעברתי למקום מגורים אחר המשכתי לעבוד שם)
מפאת העייפות והחולשה (הריון תאומים חודש 4) לקחתי החלטה לא לנהוג זמן ממושך כל כל ובשעות ערב מאוחרות - כמובן שתאמתי עם מנהלת המועדון וסידרתי מחליפה ראויה.
השאלה - האם מגיע לי איזשהו פיצוי?
עלי לציין כי אני ממשיכה לעבוד בשאר הימים באזור מגוריי הנוכחי.
תודה ושבוע נעים
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:37
עובדת שעוזבת היא בעצמה בהריון מבלי שרופא תעסוקתי קבע שאינה יכולה לבצע עוד את תפקידה אינה זכאית לכל פיצוי
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:46
לצערי אין פיצוי בחוק שמגיע לך במצב זה
ארתור
29/11/2011 16:04
1.אם קיבלתי 23 ימי מחלה מהרופא,בגין כמה ימים אקבל דמי מחלה?
אני מניח שזה תלוי באחוז המשרה,אך אחוז זה משתנה מחודש לחודש,חודש אחד עבדתי 15 ימים וחודש לפניו 20 ימים.

2.אם העובד עובד קבוע בשבתות 200%,ובחופשת המחלה כלולים גם ימי שבת,האם יש התחשבות בכך כאשר מחשבים את דמי המחלה המגיעים לו?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:32
שלום רב,
דמי מחלה משולמים משכר בסיס ללא תוספת שעות נוספות שעות שבת או חג.

לפי התלוש- הימים הצבורים שעומדים לרשותך בתלוש אותם ישלמו לך
בן
30/11/2011 17:52
בעל העסק לא שילם לי במשך שנה וחצי משכורות מסודרות... כמובן גם ללא תלושי משכורת בחלק מהן. בנוסף לא שילם לי פנסיה למספר חודשים אחרונים
אני התפטרתי לפני חצי שנה ומאז הובטח לי על ייי הבעלים כי ישלם לי את השכר המגיע לי (בחישוב גס 70000 שח)
האם בגלל שעברה שנה לא אוכל ללתבוע את כל כספיי המגיעים לי?
תודה מראש
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:31
שלום רב,

אתה צריך ייעוץ משפטי וייצוג בהגשת תביעה לבית הדין לעבודה הנך מוזמן לתאם פגישה במשרדנו לצורך כך
יוסי
02/12/2011 11:42
עבדתי במסעדה בערך חודש המשכורת על בסיס יומי, בדר״כ יום אחרי המשמרת ניתן לקבל את הכסף במעטפה , התפטרתי מהעבודה וכמה ימים אחרי הלכתי לשם במטרה לקבל את המעטפות שנשארו לי שם והם כבר לא היו.. מה עליי לעשות כדי לקבל את הכסף שמגיע לי?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:30
לפנות למעסיק, בסכומים כאלו אין טעם להתסבך בתביעה בבית הדין לעבודה (:)
חזי
03/12/2011 13:38
שבת שלום,

אני עובד לפי שעות ומנסה לברר כמה אני זכאי לקבל כאשר אני עובד בשבת.
מישהו יכול להגיד לי מה השכר בשבת ומה מסגרת הזמן שבגינה אני זכאי לתעריף כזה ?
(מתי מתחילים לקבל לפי תעריף שבת)
תודה רבה מראש,

ח ז י
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:30
מכניסת השבת עד צאת השבת 150% מהשכר הרגיל
שרון ק.
04/12/2011 18:20
אני עובד מזה כ- 6 שנים. החל מתלוש השכר הראשון מופיע סעיף "כלכלה ע"פ דיון"( דמי אשל).
היום לאחר 6 שנים המעסיק טוען כי היות וסעיף זה לא מופיע בחוזה ההעסקה ביננו(שנחתם 3 שנים לאחר תחילת עבודתי) הוא גורע סכום זה ממשכורתי.
האם הדבר תקין? ביום תחילת עבודתי "נסגר" ביני ובין מנהלת כ"א סעיף זה ולכן גם נקרא כך.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:29
שלום רב,
היות ואתה מקלב סכום זה משך 6 שנים הרי ששלילת זכות זו כיום היא בהחלט הרעת תנאים.
במסגרת הרעת תנאים הדבר היחיד שעובד יכול לעשות אם אינו מוכן לקבל את ההרעה זה להודיע למעסיק שזו הרעה (במכתב) ולתת לו 30 יום לתקן את המצב, ולהודיע שאם המצב לא יתוקן אתה תתפטר ותהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
יפעת
04/12/2011 12:09
הי, מנקה מועסקת בתדירות של 4 שעות עבודה שבועיות בבית פרטי. האם יש הכרח להמשיך לשלם עבורה דמי ביטוח כאשר היא בחופשת לידה ואינה עובדת פיסית?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:28
כן חופשת הלידה היא במסגרת יחסי עובד מעביד משך 14 שבועות
גלי
05/12/2011 07:48
שלום רב
אני בהריון ולא נותרו לי ימי מחלה שאוכל לנצל (התחלתי את עבודתי חודש וחצי לפני שנכנסתי להריון).
האם למרות זאת אני זכאית לימי מחלה ומנוחה שנותן לי הרופא? אם כן, מה דינם? האם אהיה בצבירה שלילית של ימי מחלה בעבודה, אשר אהיה חייבת בגינם בתשלום (במידה ולא אמשיך במקום עבודתי)?
תודה.
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:27
אם לא עומדים לרשותך ימי מחלה- היעדרות מפאת מחלה- לא תהיה בתשלוםף כלומר יפחיתו משכרך אם הוא חודשי,
או לא ישלמו לך שעות אלו אם שכרך יומי או שעתי.
ספי
05/12/2011 09:30
העסקתי עוזרת אשר לאחר שנת עבודה יצאה לחופשת לידה כדת וכדין - תשלומי ביטוח לאומי הבראה ופנסיה. בזמן היעדרה העסרתי מחליפה אשר אני מרוצה ממנה פי עשרות מונים גם בשל עבודה אך בעיקר בשל תקשורת שפתית. איני רוצה לחזור ולהעסיק את העוזרת הקודמת. האם אני אמורה להחזירה לעבודה - מה משך הזמן שאני חיבת להעסיקה על מנת שאוכל לפטרה ללא תביעה כלשהי. יש לצין שהיא יצאה לחופשת לידה כשלושה שבועות לפני מועד הלידה המתוכננת.
מה החוק בנושא זה? אני רוצה לנהוג על פי חוק אולם לא מעוניינת בהעסקתה. תודה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:27
שלום רב,

לאחר שובה של העובדת מחופשת לידה החוק מחייב מתן של חודש הודעה מוקדמת ועוד 60 ימי העסקה או תשלום 3 חודשים אלו ללא העסקה בפועל.

הדרך העדיפה היא להחזיר אותה לשלושה חודשים אלו, לאחר חודשיים לתת לה מכתב פיטורים ולהודיע שתוך חודש נוסף היא מסיימת את עבודתה
כך תעמדי בהוראות החוק.
כמובן שיש לשלם פיצויי פיטורים וכל יתר חישובי גמר החשבון כפי שעורכים לכל עובד מפוטר
נויה
06/12/2011 11:32
הי, אני עובדת למעלה מ 3 שנים במקום עבודתי, לאחרונה פוטרו כ 70% מהעובדים בשל מצב כספי קשה של החברה. חשוב לציין כי כהחברה לא התפרקה וכי השאירו עובדים באץ ועובדים בחו"ל על מנת להמשיך את תיפקודה. החברה בה אני עובדת פנתה למשרד התמת על מנת לבקש אישור עבורי מאחר ואני בהריון, ממשרד התמת שלחו לי מכתב בו ביקשו שאטען את טיעוניי, האם יש לי סיכוי בכלל לפיצוי כל שהוא?לא נראה לי שאוכל להוכיח שהפיטורים הם בשל היותי בהריון, האם זו העילה היחידה בגינה לא יכולים לפטר אותי? על מה בעצם משרד התמת בא להגן?מה אני יכולה לטעון ובעצם מהם הסעדים אותם אני יכולה לדרוש, שכן אינני יכולה למצוא עכשיו עבודה-עוד כארבעה חודשים צפויה הלידה..כמו כן אני מפסידה הפקדות לסוציאליות בחופשת הלידה וכן את החודשיים אותם חייבים היו להעסיק אותי ברגע שאשוב מחופשת הלידה.
אם כן מה יהיה נכון לטעון במכתב?
תודה רבה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:25
שלום רב,
במצב בו יש עובדים שכן נשארים בחברה יש לך טיעון טוב במשרד התמ"ת בכל מקרה אני צריכה לראות את התיק ולקיים עמך שיחה ואז נוכל להחליט.
במקרים רבים אני מגישה תגובות של עובדות למשרד התמ"ת ואכן לא מתירים את הפיטורים, הכל תלוי בנסיבות.
אגב- גם בין העובדים , האשה בהריון היא האחרונה ללכת...
גיא
06/12/2011 15:49
לאחר 10 שנים של עבודה, הוחלט לקצץ ולגרום לפיטוריי. ידוע כי תשלום הפיצויים מחושב כחודש משכורת לשנת עבודה. האם מגיעים לי גם ימי המחלה שצברתי (השאלה נשאלת מכיוון שנאמר לי כי זכויותיי נפגעות מעצם העובדה שפוטרתי לפני גיל 55)? האם ניתן להוציא את קרן ההשתלמות כבר עכשיו אחרי 3 וחצי שנים מעצם פיטוריי ללא שאשלם קנס...?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:24
ימי מחלה אינם ניתנים לפדיון אלא במסגרת הסכמים קביוציים כמו ברשויות ממשלתיות ועירוניות.
פיצויי הפיטורים הם אכן משכורת לשנה
קרן השתלמות- לפי תקנון הקרן אין לפדות אלא בתום 6 שנים
חן
16/11/2011 15:12
האם אפשרי עפ"י חוק להתייחס לאי תשלום במועד, המעוגן בהסכם עבודה בין עצמאי ללקוחו, כאל הלנת שכר מצד הלקוח?
האם חלים על אי תשלום מסוג זה, הריביות וההצמדות החלות על הלנת שכר של שכירים ע"י מעסיקם?
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:23
אין הלנת שכר לעצמאים בכל מקרה שהוא
זה מצב של אי תשלום כספים על פי חשבוניות ולא קשור ליחסי עבודה
עו"ד שרון טייץ
24/11/2011 15:40
חוקי העבודה אינם חלים על קבלן עצמאי ולכן הלנת שכר אינה חלה
ענבר
05/12/2011 09:38
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודתי מזה שנתיים וחצי ואינני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר סיום חופשת הלידה שלי.
יש לי קרן פיצויים מטעם העבודה, אך אני יודעת שבמקרה של פיטורין מעל לשנת עבודה המעסיק משלם משכורת של חודש על כל שנת עבודה. האם זה נכון? והאם התשלום אינו קשור לקרן הפיצויים?
ובמידה של התפטרות העובדת אחרי חופשת הלידה האם גם אז מגיע לי התשלום הזה? (בכל מקום כתוב שהתפטרות יולדת דינה כפיטורין)
תודה רבה
עו"ד שרון טייץ
14/12/2011 11:22
עובדת שמתפטרת בכדי לטפל בילד עד שמלאו לילד 9 חודשים זכאית לקבל פיצויי פיטורים מלאים.
הפיצויים הם חודש בשנה ומפחיתים מחישוב זה את מה שיש בקרן על חשבון פיצויים , המעביד נותן לך מכתב שחרור איתו ניתן לשחרר את כספי הפיצויים שיש בקרן.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ