פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1357
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מעיין
18/07/2012 01:58
התחלתי לעבוד בחברה מאוד ידועה.
עבדתי יום אחד ובאותו היום לא לקחו ממני עדיין פרטי בנק וכ'ו..
ביום השני הגעתי ועבדתי שעה והייתי חייבת ללכת הביתה בגלל בעיה אישית.
שיחררו אותי הביתה ולפני שהלכתי שאלתי מתי לוקחים ממני פרטי בנק? אמרו לי 'מחר מחר'... לעבודה הזאת לא יכולתי כבר להגיע בגלל הבעיה האישית שמנעה ממני לעבוד באותה התקופה.
מה גם שהפלאפון שלי נהרס.. זאת אומרת שלא הייתה לי דרך ליצור קשר עם המנהל.
הגיע העשירי וכמובן ששום כסף לא נכנס לי לחשבון.
אז אני טעיתי שלא סידרתי איך להגיע לשם על מנת שירשמו את הפרטים שלי?
או המעסיק עבר על החוק ולא לקח ממני פרטי בנק ביום הראשון כבר?
תודה...
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:12
שלום,
תפנה אליהם עם פרטי חשבון הבנק והמעסיק מחויב לשלם לך בגין ימי העבודה. ככל שלא תוכל לתבוע את שכרך בבית הדין לעבודה.
עומר
18/07/2012 17:31
חלק מהמשכורת שלי היו תוספות כגון תוספת סיכון, אש"ל ונסיעות אך השעות הנוספות חושבו רק משכר הבסיס שהוא שכר מינימום.
האם זה תקין או שחישוב השעות הנוספות צריך לכלול גם את התוספות הללו שהן סכום קבוע על כל יום שהגעתי לעבודה??
עו"ד יובל...
22/07/2012 17:11
החישוב כדין.

בהצלחה!
חיה
18/07/2012 18:31
שלום רב, הייתה לי עובדת במשק בית מזה כ-10 שנים, בשנה האחרונה התלוננה רבות כי העבודה קשה לה ויש לה בעיות גב, במקביל ידוע לי שהיא עובדת במקומות אחרים ללא תלונות אצל המעסיקים האחרים.
הצעתי לה לעבוד יותר שעות ויותר לאט בכדי להקל עליה את העבודה.
בשבוע שעבר ביקשה לסיים את עבודתה אצלי וכתבה לי מכתב שהיא עוזבת מרצונה עקב בעיות גב.
כיום היא דורשת תשלום פיצויים, שאלותי:
1. באם רופא תעסוקתי ימציא לה אישור רפואי, האם תוכל להמשיך לעבוד במקומות אחרים?
2. האם אני מחוייבת לשלם לה פיצויים, כשידוע לי שהיא ממשיכה להיות מועסקת בבתים אחרים?

בתודה,
חיה
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:10
שלום,

מדובר בהתפטרות לכל דבר. החוק מזכה עובד מתפטר בקבלת פיצויים כאשר זה התפטר לרגל מצבו הרפואי, כגון אישור הרופא התעסוקתי.
בכל מקרה עלייך לפנות לייעוץ משפטי נוכח סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים החל על צו ההרחבה הכללי.
עילום שם
19/07/2012 12:17
אני עובדת בחברה כמנהלת לקוחות (מכירות) אנחנו 3 באותו תפקיד, שתי נשים וגבר. המצחיק שיש אפליה שאינה על רקע מין.
יש אפליה בשכר ביני לבין העובדת המקבילה, פער של 2,000 ש"ח בשכר הבסיס.
עמלה שלה עומדת על 4.5% מהרווחים, שלי 4.2%
אני עובדת 09:00-18:00 היא עובדת 75% משרה (אם ל2 בוגרות).
האם יש עילה לתביעה של אפליה?
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:08
שלום,

קשה מאוד להוכיח אפליה במקרה זה.
בהצלחה!
דניאל
19/07/2012 17:37
שלום,
אני חייל אשר עובד בחנות כבר חצי שנה + במהלך החצי שנה הזו היה לי חודש שבו הייתי בכלא צבאי רציתי לדעת אם בגלל שהחסרתי חודש מהעבודה עדיין מגיע לי פניסיה או פיצויים לאחר שנה או שזה נחשב שעזבתי וחזרתי והוותק מתחיל להיספר מהיום שחזרתי לעבוד

אשמר לתשובה
דניאל
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:07
שלום,

מועד תחילת הביטוח לגבר הוא רק בגיל 21.
משכך לא הייתה חובה לערוך ביטוח פנסיוני ובשל הוותק אין כך או כך זכאות לתשלום פיצויי פיטורים.
בהצלחה!
ירון
20/07/2012 09:46
שלום ,
התפטרתי מעבודתי מרצוני.
המעביד שלח מכתב לקרן הפנסיה בו הוא דורש לקבל חזרה את מרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה כיוון שהתפטרתי ואיני זכאי לפיצויים.

האם זו פעולה חוקית ?
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:05
ככל שהופרשו הפרשות מלאות ואינך חתומה על סעיף 14 אזי שכן פעל המעסיק על פי חוק.
מומלץ לבדוק מהו עיקר פעילות החברה שכן ייתכן וחלים עליה הסכמים קיבוציים או צוי הרחבה שונים.
בהצלחה!
אילה
22/07/2012 08:04
שלום רב, אני לא מתחילה השנה ללמד שנת לימודים כי אני יוצאת לחופשת לידה בנובמבר, האם אפשר לעשות השתלמות (מחשבים) תוך כדי השנה הזאת לקבל עליה גמול?
תודה רבה ולהתראות
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:04
עלייך לפנות לייעוץ משפטי בעניין.
בהצלחה!
יפעת
22/07/2012 11:37
עבדתי במשך שלוש שנים ועזבתי לצורך לימודים למשך שנה. כעת אני חוזרת לאותו מקום העבודה, האם אני זכאית לקבל את הותק שהיה לי במשך 3 שנות העבודה?
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:04
הוותק נקטע לאחר שנה משך לא ישמר.

בהצלחה!
אוהד
22/07/2012 12:54
שלום,
עזבתי את מקום עבודתי וחסרים לי 10 ימים לשנת עבודה מלאה, ברשותי 12 תלושי משכורת. האם מגיע לי לקבל דמי הבראה ?
תודה , אוהד
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 17:03
שלום רב,

הזכאות לדמי הבאה היא לאחר שנת עבודה מלאה.
משכך, על פניו אין זכאות בנסיבות אלו לתשלום דמי הבראה.

בהצלחה!
אני
18/07/2012 13:24
אם אני עובדת בשכר מינימום משש בערב עד 8 בבוקר,מה השכר שמגיע לי לשעה?
עו"ד יובל אלון
22/07/2012 11:01
שכר המינימום הוא בסך של 22.04 ש"ח לשעה.
על פי שעות העבודה שציינת הנך זכאית לתשלום שעות נוספות.
ככל שאת עובדת תקופה מדובר בסכום משמעותי.

בהצלחה,

עו"ד יובל אלון.
שני
17/07/2012 10:47
שלום רב,

במקום עבודתי הודיעו כי 'מחר' לא יהיו מים בבניין, הודעה של חברת המים על ניתוק המים משעה 08:00 עד 16:00 על ה16.7 ולכן לא יהיו מים, שירותים וכדומה
המנהל שלי ביקש שנגיע מהשעה 12 עד השעה 16:00 או אם לא נוכל להגיע מהבוקר רגיל ונראה איך היום מתפתח.

הגעתי בבוקר בשעה הרגילה ועבדתי כ5 שעות, יום עבודתי אמור להיות 8 שעות.
האם המעביד יכול להוריד לי חצי יום חופש על זה או שצריך להחשיב כיום עבודה רגיל?
הבוקר הודיעו לי שמורידים לי חצי יום חופש על זה.
תודה רבה -
שני
סמדר
06/06/2012 17:48
שלום רב,

לפני כמה ימים מצאתי שגיאה בתלוש של חודש אפריל שקשור לימי חופשה (הורידו לי יותר שעות חופשה ממה שהיה צריך), וכתוצאה מכך זה נגרר גם לתלוש של חודש מאי.
כשניגשתי למנהל החשבונות של החברה כדי לבקש שיוציא לי תלושים מתוקנים חדשים הוא אמר שזה לא אפשרי, אלא שפשוט "יחזיר" לי שעות חופשה בתלוש של חודש יוני .

האם זה נכון שלא ניתן לתקן תלוש משכורת במידה ונמצאה בו טעות ולהדפיס אותו מחדש?

תודה מראש.
סמדר
עו"ד חן שטיין
06/06/2012 22:13
סמדר שלום,
ככל שהתלוש כבר דווח לרשויות, הרי שלתקן אותו עלולה להיות בעיה, ופתרון ריאלי ונכון הוא אכן להשיב שעות חופשה בתלוש הבא.

בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245580
סמדר
21/06/2012 17:11
תודה רבה.
אלמונית
16/07/2012 15:20
שלום, יש לי מס בעיות בעבודה:
א. כשנכנסתי לעבודה ביקשתי כתיבת חוזה וחודשים ארוכים עד לנקודה זו סחבו אותי ללא חוזה. (אני עובדת פחות משנה)
ב. כעת רוצים להוסיף תנאי שלא מקובל עלי ומבקשים שאגיש מכתב התפטרות.מה עלי לעשות?
ג. לא הפרישו לי פנסיה.על אף בקשותיי הנשנות אחר חצי שנה.
תודה
חיה
16/07/2012 12:44
אני עובדת שש שעות ושמונה עשרה דקות כל יום [6.3 שעות ביום]. מוגדרת 3/4 משרה.
מעוניינת לדעת האם מגיע לי הפסקה וכמה זמן משך ההפסקה?
טלי
16/07/2012 12:16
למעלה משנה אני עובדת במשמרות כמארחת במסעדה. פניתי לבוס בבקשה לקבל 150% בימי שישי בערב ובשבת בצהריים, נענתי בסירוב פלוס פיטורים. כעת הבוס שלי מסרב לשלם לי על ימי החופשה וההבראה הרשומים לי בתלוש המשכורת, למי אני יכולה לפנות בבקשה לעזרה? האם הוא מחוייב לשלם לי פיצויים?
יסמין
16/07/2012 02:11
שלום לכולם! אני עובדת במשמרות בדוכני קפה באוניברסיטה. כרגע יש ממש מעט עבודה יחסית. אם במהלך השנה היו לי 3-5 משמרות בשבוע, בשלושת השבועות האחרונים היתה לי משמרת בשבוע בקושי.

ודווקא כעת התפתחה לי דלקת בגיד של הרגל ואני לא יכולה לעבוד. צברתי 10 ימי מחלה אשר פג התוקף שלהם בסוף החודש.
השאלה היא, במידה ועכשיו אני אודיע שאני חולה, וכמובן שיש לי אישור מהרופא, אני אמורה לקבל ימי מחלה על כל השבוע? למרות שאני לא מקבלת החודש כמעט משמרות?? איך זה עובד?
אשמח לתשובה !!
רעות
15/07/2012 20:50
לפי מה מחושבים הדמי לידה? אם הפסקתי לעבוד לפני הלידה, האם אני אהיה זכאית לדמי לידה?
תודה (:
מיכל
15/07/2012 11:03
שלום, התפטרתי לפני כחודש וחצי מממקום עבודתי ובתחילת החודש הנוכחי קיבלתי את תלוש המשכורת האחרון. הבעיה היא שלא פדו לי את ימי החופשה שצברתי ואת ימי ההבראה. זאת לאחר שבררתי עם מנהלי האישי לפני עזיבתי, כי הימים יפדו בתלשו השכר האחרון. מה עושים? תודה.
שולה
15/07/2012 06:56
אני עובדת כעוזרת בית אחת לשבוע בשלושה בתים שונים כ- 5 שנים . שאלתי היא מה הזכויות שמגיעים לי . הם לא משלמים לי הבראה חופשה ומחלה . זאת אומרת באם אני חולה אז אין לי שכר .לא עבדת לא תקבלי . האם יש חוק להגנתי בעניין הזה ?
אנונימי
15/07/2012 02:28
שלום רב,
אני לא קיבלתי משכורת מזה תקופה מסויימת.
המעביד שלי תירץ את זה בכך שאין לו כסף לשלם לי וברגע שיהיה ביכולתו לשלם, יעשה זאת - במשך תקופה מסויימת אמרתי לו שאני מבין, ושברגע שיוכל - שישלם. לאחר תקופה מסויימת שילם לי על חודש אחד שהיה חייב לי(עדיין לא שילם לי את כל הסכום) עקב כך, ראיתי בראש תלוש המשכורת שתאריך ההדפסה הינו עדכני.
כלומר, כל חודש הוא מוציא תלוש ממוחשב(במערכת לניהול שכר) אך פיזית שיק הוא לא רושם לי משום שאין ביכולתו לשלם לי.
האם זוהי עבירה על החוק כאשר הוא מוציא את התלוש אך לא מעביר לי את התלוש+שיק?!
שכן ראיתי בתלוש ניכויים למס הכנסה ולביטוח לאומי - אך מאיזה כסף הניכויים האלה יורדים? הרי הוא לא משלם לי..

אשמח לקבל עזרה בנושא
בתודה מראש
אבי
14/07/2012 10:03
במבנה המפעל אין במחלקה מזגנים ויש רק מאוורר שבשעות החום הכבדות אינו מועיל כלל. האם יש חוק או הנחייה למעסיק (כמו בצבא- שבעומסי חום כבדים לא מתאמנים) בקשר ליצירת תנאי עבודה הולמים ?
גילת
13/07/2012 18:14
המעסיק שלי ניכה משכרי כ-600 ש"ח על אי-הודעה מוקדמת להתפטרות ו-800 ש"ח נוספים בגין קנס על סיום עבודה לפני חצי שנה, לפי תניה בחוזה העסקה.
אציין כי הוא פיטר אותי, אך העניין מצוי במחלוקת כי הוא כמובן טוען שהתפטרתי.

איזה הליך אני יכולה לפתוח נגדו בביה"ד לענייני עבודה שלא ידרוש ממש להיות מיוצגת?

תודה
דינה
13/07/2012 10:50
שלום המעביד שלי היה באבל על מות אחותו יומיים נאלצנו לשבת בבית מה קורה עם היומיים מגיע שכר או לא תודה
אבי
13/07/2012 10:23
האם מותר להשאיר עובדת לעבוד לבד במשרד ללא אדם אחר שיהיה נוכח למרות שהיא מפחדת העבודה היא ביום ולא במשמרת
טל
12/07/2012 20:15
אני מחנכת כיתה, המנהלת הציעה לי להיות מורה מקצועית, משמע, פגיעה במשכורת.
רציתי לדעת, במה אני עוד נפגעת בהקשר לפנסיה, ובהקשר של שנת לימודים שנה לאחר מכן, האם אני יכולה לחזור להיות מחנכת ללא קושי ובעיה?
יש לציין כשיצאנו לחופשה הובטח לי לחנך כיתה....
גבריאל
12/07/2012 12:07
שלום
אני עובד המשתכר לפי שעה ושאלתי היא מהו השכר שמגיע לי ליום חופש?,האם הוא שכר של יום עבודה בממוצע או אחרת? אשמח לקבל תשובה
תודה לעוזרים
לידור
08/07/2012 08:45
אם אני מתפטר, אני צריך לדרוש את הכרטיס עובד שלי ?
אני בן 16.5
נטלי
11/07/2012 21:02
כן
נטלי
11/07/2012 21:01
שלום, אני עובדת במסעדה בקניון אשר פתוח בשבת ורציתי לדעת האם יש חוק שמחייב בשעת עומס חום להדליק מזגן?
סטודנטית שעתית
10/07/2012 19:47
הי, אני מועסקת בעבודה סטודנטיאלית ע"ב חוזה שנתי ומקבלת שכר שעתי. אני במקום העבודה כבר שנה וחצי בערך ומעוניינת בשנה וחצי הקרובות להכנס להריון.
השאלה שלי היא כזו:
מה הם הזכויות שלי כאישה בהריון בעבודת שכר שעתי- כי הבנתי שזה שונה ולא כמו עובד ארעי (שחשבתי שאני).
בנוסף, אם לצורך העניין אני בחודש השני להריון ועומד להסתיים לי חוזה ההעסקה- האם המעביד יכול להחליט לא להאריך לי את החוזה, כי אין יותר צורך במשרה או מסיבות אחרות?
אשמח לקבל גם קישור במידה ויש החלטות חוק מיוחדות.
יוגב
10/07/2012 16:32
האם על עבודת שמירה במשמרות מגיעה תוספת שכר לשמירת לילה? למותר לציין כי שכר הבסיס הוא שכר המינימום הענפי...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ