פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1108
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

י.מ
21/11/2013 12:06
אשתי אמורה ללדת בינואר ועובדת במקום עבודה קטן.

היא נמצאת בחובה של ימי חופשה והמעסיק הודיע לה שהוא רוצה להפחית משכרה עד סוף השנה עבור הימים האלה, מניח שבמשכורת דצמבר.

אני מבין שהדבר יפגע בסכום דמי הלידה שמגיעים לה, יש מה לעשות חוץ מלבקש ממנו להפחית את שכרה אחרי הלידה?

בנוסף היא שוקלת לבקש מהמעסיק להפחית באחוז המשרה בגלל ההריון, ראיתי באתר הביטוח הלאומי את סעיף ״השלמת שכר לצורך חישוב דמי לידה״.

האם מקרה כזה נכנס לקטגוריה? מה נדרש כדי לקבל השלמה זו?

תודה רבה!
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 12:09
המקרה לא נכנס לקטגוריה.
אם תפחית שעות עבודה בהכרח תיפגע בדמי הלידה.
בוזי
21/11/2013 11:53
הבוס שלי פיטר אותי ולא שילם לי ואמר שהוא גם לא ישלם לי !

סכום התשלום אינו גבוה הוא עומד על משהו כמו 800 ש"ח וזאת אמורה להיות משכורת חודש אוקטובר 2013 עד ליום שפוטרתי. לא עבדתי מספיק חודשים בשביל פיצויים. אבל על השכר של 800 ש"ח אני לא רוצה לוותר.

די ברור שרק לקחת עורך דין יעלה יותר מ-800 ש"ח. בכל מקרה, ה-10 לנובמבר עבר חלף ולא קיבלתי משכורת. מה אני יכול לעשות עכשיו, במיוח דלאור העובדה שהמעסיק אמר לי שהוא לא ישלם לי....??
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 12:03
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי באפשרותך לתבוע את המעסיק.
אבישג
21/11/2013 11:20
בחודש אוקטובר התחלתי לעבוד בבית קפה בטבעון והובטח לי שכר מינימום + טיפים. הטיפים בסוף משמרת היו מחולקים בין המלצרים, והייתי לוקחת את החלק שלי הביתה.
בתחילת חודש נובמבר הסתכסכתי עם הבעלים, משום שביקשתי ממנה לא לשלוח לי הודעות בשבת בצהריים על חלקים שלא עשיתי טוב בעבודה ביום שישי, ועל כן היא החליטה לפטר אותי (בהודעת sms).
כשבאתי לקחת את המשכורת שלי של אוקטובר התברר שחסרה לי - שעה ו-3/4 בתלוש. ביקשתי לראות את הרישום של השעות במחשב, ולקח לה שבוע לשלוח לי את זה.
בדקתי את השעות והתברר לי שאכן חסר לי 1.75 שעות.
אמרתי לה זאת והיא ענתה שיש זמן עד המשכורת הבאה ושהיא תבדוק זאת בהזדמנות.

במידה והיא לא תשלם לי- מה ניתן לעשות? אני יודעת שזה סכום מזערי, אך זה כבר מעבר לכסף- זה יותר קשור לעיקרון ולצדק..

תודה!
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 11:29
שלום אבישג,

את יכולה לתבוע את הכספים החסרים.
אבישג
21/11/2013 11:59
כן, אך האם כדאי לי לתבוע? בהתחשב בכך שזה מעט שעט שעות, ועלי לשכור עו״ד וכו..
אילו מקרים דומים מוכרים לך ועל סמך הם ניתן לומר שכדאי לי לתבוע?
האם ההוצאות בגין התביעה לא יהיו יותר מהפיצויים ? אם יש..
סטלה
21/11/2013 11:36
צהריים טובים עורך דין נכבד,

רציתי לשאול ולהבין ממך איך דורשים הלנת פיצויים של חודשיים וחצי (בנתיים) ? מה עלי לעשות כדי לקבל את הפיצויים בתוספת הלנת פיצויים כאשר המעסיק לשער מתעלם לגמרי מכל הפניות שלי אליו בכתב ובטלפון?
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 11:42
ניתן להגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורים ופיצויי הלנה.
פיצוי הלנה זה 20% לחודש ונפסקים לפי שק"ד בית הדין.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 11:41
שלום,

במצב דברים זה אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
סבטלנה
21/11/2013 11:03
שלום,

שאלתי היא: האם ניתן לקבל גם דמי מחלה עבור ימים שנצברו כשמתפטרים בדין פיטורין (בעלי מתפטר כדי לטפל בתינוקת שלנו שהיא בת חודשיים וחצי).

תודה מראש סבטלנה.
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 11:11
שלום,

המעסיק אינו מחויב לפדות את ימי המחלה אלה אם הדבר נובע מהסכם קיבוצי.
מאיר
21/11/2013 11:01
שלום רב,

התקבלתי לחברה מסויימת והתחלתי לעבוד שם כעובד שכיר כך במשך חודש שלם. מכיון שהבנתי שמהות התפקיד אינה מעניינת אותי ושכל מה שנאמר והובטח לי בראיון לא מתקיים החלטתי להתפטר ולכן התקשרתי למעסיק שלי בסוף חודש אוקטובר 2013 ועדכנתי אותו שאני מעוניין להתפטר ומחר אגיע לעבודה להמשיך איתו את השיחה הוא ציין שאין צורך ושהוא מקבל את החלטתי לעזוב.

המשכורת שקיבלתי הינה 11000 ש"ח לחודש ועוד 1000 ש"ח נסיעות וסה"כ 12000 ש"ח ונאמר לי שהמשכורת מתקבלת כל 10 לחודש אך ב 10/11/13 השכר לא הופקד בבנק.

לאחר שיחה עם אשתו של המנכל אשר מתפקדת כסמנכלית בחברה (זו חברה פרטית של שניהם) צויין בפניי שהיא אינה יודעת מדוע איני קבלתי שכר אך יכול מאוד להיות שזה נובע מקנס על זה שעזבתי בהתראה מהירה כאשר ציינתי בפניה שאיני חתום בחוזה על שום דבר כזה שנקרא קנס היא התחילה לצרוח עליי שהיא תבדוק ותעדכן אותי אך על פניו נראה שהם החליטו לא לשלם לי את מה שמגיע לי כעונש על עזיבתי.

חשוב לציין שיש לי העתק של החוזה במייל אך הוא אינו חתום על ידם (העותק החתום נמצא במשרדם) ושהקלטתי את השיחה הנ"ל בטלפון לצורך אישור שכן עבדתי בחברה.

במידה והם יחליטו לא לשלם לי מה אני אמור לעשות לאן לפנות? עד היום לא נתקלתי בחוצפה כזאת ואני מקווה שתוכלו לעזור לי בהקדם האפשרי ולהסביר לי מה לעשות.
עורך דין אריק ...
21/11/2013 11:10
המעסיק אינו יכול להחליט על דעת עצמו שלא לשלם לך שכר, אם אינך חתום על סעיף הכולל קנס כלשהו בגין עזיבה מוקדמת לאחר הכשרה, על המעסיק לשלם עד לתשיעי שבחודש שלאחר החודש שבגינו משתלם השכר.
אם המעסיק אינו משלם תוכל לתבוע אותו בבית הדין לעבודה.

עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
ש.ב
21/11/2013 10:46
שלום רב,

אני מנהל חנות מעל 3 שנים בחברה וחושש כי מנהל בכיר בחברה מעוניין לפטר אותי בעקבות:

1. מנהל בכיר ביקש ממני לעשות לעובדת שימוע לפני פיטורין ולאחר כמה ימים לפטר אותה לאחר שאמרתי לעובדת על השימוע אמרה לי כי היא מבצעת טיפולי פוריות.

הסברתי למנהל הבכיר את המצב ואמרתי שאינני מעוניין לבצבע את השימוע שיעשה בעצמו כי אינני מבין בחוקים.
דרך אגב העובדת עמדה ביעדי מכירות בכל חודש מאז שהחלה לעבוד בחברה (צויין מפני המנהל הבכיר שאינני מסכים עם דעתו)

2.כרגע אני עובד בחנות לבד 7 ימים בשבוע ויש בעיה עם יום המנוחה השבועי שלי.

בעקבות כל מה שכתבתי התחלתי לבדוק את החוק וגילתי כי אסור להעסיק עובד ללא יום מנוחה שבועי (7 ימים רצופים).

במהלך 3 שנים בחברה נאלצתי לעבוד לבד כל פעם בין חודש לחודש וחצי רצופים 12 שעות ביום ללא יום מנוחה שבועי סך הכל ב3 שנים עבדתי כשישה חודשי עבודה רצופים ללא יום מנוחה שבועי בעקבות פיטורין של עבדים של מנהל הבכיר.

השאלות היא:

בעקבות כל מה שכתבתי במידה אפוטר האם ניתן:
1. לבקש תוספת לפיצויי פיטורין בעקבות עבודה ללא יום מנוחה שבועי?

2. במידה ולא אקבל האם ניתן להגיש תביעה?
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 10:48
ניתן לתבוע גמול שעות נוספות בגין עבודה ביום מנוחה שבועי.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני לצורך בחינה מעמיקה של המקרה והערכת כדאיות התביעה.
אסף
21/11/2013 08:49
שלום רב.
האם המעביד חייב להוציא אותי לחופשה רציפה (בת חמישה ימים) למרות שנותרתי ללא יתרת חופשה?. המעביד מאלץ אותי לקחת חופשה רציפה בטענה שזה החוק, אולם מאחר ואני "מבזבז" את ימי החופשה שלי על בית וילדים (כל פעם יום או יומיים) אני מגיע לסוף שנה כמעט מאוזן.
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 09:45
המעסיק הוא הקובע את מועד החופשה.
לפי חוק הוא חייב להוציא אותך לחופשה רציפה של 7 ימים בשנה (5 ימי עבודה), אך ניתן להגיע להסכמות בעניין המועדים עם העובד.
אסף
21/11/2013 10:44
כלומר, אם לא לקחתי חופשה רציפה ויתרת החופש שלי עומדת על יום חופש באמצע חודש נובמבר, אני חייב לצאת לרציפה עד סוף השנה למרות שאכנס ליתרת חופש שלילית גבוהה?
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 10:47
לא ניתן להכניס אותך לחופשה שלילית בניגוד להסכמתך.
דנה
21/11/2013 10:44
שלום רב.
לאחרונה עבדתי בארגון מסוים וקיבלתי משכורת לפי שעה [עליה חתמתי בחוזה]. העבודה שלי והוגדרה משרה מלאה.

אותו ארגון עובד בדומה למערכת בית הספר, אך לא כפוף לה.

בחודשים האחרונים לעבודתי התברר לי כי בניגוד לעבר, השנה יהיו פי 2 ימים בהם המקום יהיה סגור ולא נקבל על ימים אלה משכורת.

יצאתי בנזק רב! לא יכלתי לדעת מראש ולתכנן מראש את הצמצום המשמעותי הזה.

לצורך העניין - בחודש האחרון קיבלתי משכורת קטנה פי 3.5 מזו של אשתקד.

האם יש עילה לטביעה? האם יש דרכים נוספות לנסות ולקבל פיצוי?
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 10:46
ניתן להתריע בנושא ולהתפטר כדין מפוטר לאור הרעה בתנאים תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
שירי
21/11/2013 10:42
שלום רב,

אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה, תודה ענקית ענקית לך!

אני עובדת בשתי עבודות. האחת 20 שעות שבועיות. והאחרת 10 שעות שבועיות.

לפני כשנה ו ארבעה חודשים יצאתי לחופשת לידה.
באחת לקחתי 3.5 חודשים ובאחרת לקחתי שנה.

לאחר שהייתי צריכה לחזור לעבודה השנייה של ה 10 ש"ש, גיליתי כי אני שוב בהיריון וביקשתי להוריד שעות מ 10 ל 5.
לאחר דיונים, ביקורים אצל רופאים וכמובן אישור של רופא תעסוקה, התאפשר לי להוריד שעות ל 5 שעות שבועיות.

בעבודה הראשונה אני עובדת חמישיה ימים בשבוע, 4 שעות בכל יום.

ביקשתי להוסיף שעה בכל יום בעבודה השנייה כך שלא יעלה על 5 שעות ליום (גם כן עפ"י אישור רופא תעסוקה).
בתחילה, לא הסכימו, לאחר מכן החליטו כי אגיע לעבודה ביום שישי.

טענתי כי מבחינה פיזית אני ממש לא מסוגלת לעבוד 6 ימים בשבוע, אך אין עם מי לדבר, הגעתי אפילו למנכ"ל החברה ועדיין...

יש לי מספר שאלות ברשותך:

1. אם אני מסרבת לסידור העבודה שהוצע לי, מה הדין מבחינה חוקית לגביי?
אלו צעדים החברה יכולה לנקוט נגדי?

2. בהנחה ואני חוזרת לעבודה, יוצאת לחופשת לידה ומחליטה להתפטר בטווח של ה 9
חודשים שדין מתפטרת הוא כמפוטרת.
האם דין מתפטרת כמפוטרת יחול עליי, למרות שלא חזרתי לעבודה תקופה ארוכה עקב
הדיונים בענייני?

3. ובהנחה שהחלטתי לא לחזור לעבודה כעת ויצאתי לחופשת לידה האם עדיין האופציה
של להתפטר ולהיחשב כמפוטרת יחול עליי? האם יכולים למנוע ממני פיצויי פיטורין?

יש לציין כי כעת אני בחודש שמיני. והדיונים הללו החלו מחודש שלישי...

אני ממש מתנצלת על האורך של ההודעה שוב, ואני יודעת שהמקרה סבוך אך ניסיתי להיעזר בכל גורם אפשרי, ללא הועיל.

אנא עזרתך.

בברכת כל טוב,

שירי
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 10:45
יש לפעול בהתאם לאישור הרופא תעסוקתי.
אם לא תסכימי לעבוד החברה יכולה לבקש היתר לפיטורייך.
כל עוד לא נסתיימו יחסי עובד מעביד בתקופת ההיריון תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים.
רויטל
20/11/2013 16:21
האם מעלים את שכר המינימום
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 16:27
נכון להיום שכר המינימום למשרה מלאה הוא 4,300 ש"ח.
רוויטל
20/11/2013 19:51
זה לא אמור לעלות ל 24 לשעה
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 08:32
שלום,

שכר המינימום מתעדכן מפעם לפעם.
לירן
20/11/2013 18:38
שכר כזה עדיף להיות מושחת שביבי ויהיר יעבדו בשביל הדבר הזה
אריק
21/11/2013 00:28
האם בעקבות פסק הדין בעניין פניקס אוכל לקבל את פיצויי הפיטורים שלי מהמעביד על אף שהתפטרתי מרצון ולא הייתי חתום על סעיף 14?
תשובת משרד עורכי הדין של המעביד כשפניתי לתגובתם לשמע פסק הדין ובקשה לשחרור הפיצויים הייתה שפסק הדין בעניין הפניקס אינו נוקט עמדה במישור היחסים שבין העובד למעביד, וכן כי התנהל בעניין פס"ד הליך קודם בבית הדין לעבודה שם נקבע כי התובעת הייתה זכאית לפיצויי פיטורים וכי על המעסיק לשלמם, שלא כמו במקרה שלי. דבר נוסף שהם טענו הינו כי פסק הדין לא קובע כי למעסיק אין אפשרות לבקש את השבת כספי פיצויי הפיצויים במקרים בהם העובד סיים את העסקתו נסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים.
אודה לעזרתכם מה ניתן לעשות בנסיבות העניין.
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 08:31
תשובה המשרד נכונה.
עם זאת, המעסיק לא יוכל למשוך את הפיצויים המצויים בקופה המיועדת לקצבה, כך שתוכל לקבל כספים אלו בגיל פרישה.
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 08:30
שלום,

בעניין זה עדיין המעסיק אינו מחויב לשלם פיצויי פיטורים לעובד שעוזב מרצונו את העבודה.
אחד
20/11/2013 21:30
כמה זמן יכול לדרוש העובד ממתן ההזמנה לשימוע ועד למועד השימוע
בהנחה שהעובד רוצה להיערך עם עוד ויעוץ משפטי
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 08:29
שלום,

החוק לא מגדיר זמן מסוים, אך רצוי שזה יהיה בזמן סביר.
יהושע
20/11/2013 20:43
שלום,

השאלה שלי היא לגבי הרעת תנאים.

בחודשים האחרונים עבדתי במקום עבודה קטן. על אף שחזרתי וביקשתי חוזה מיום תחילת העבודה, המעביד כל הזמן התמהמה עם הגשת החוזה ותנאי העבודה. עם זאת, הוא כן שילם את הכסף בזמן לרבות הפרשות פנסיוניות ממלוא סכום הברוטו. המשכורת הייתה גלובלית עבור עבודה במשרה מלאה.

לאחר שהסתיימה "העונה הבוערת" בעבודה (כ-7 חודשים לאחר שהתחלתי לעבוד), התפנה המעסיק לנסח לי סוף-סוף חוזה עבודה והגיש לי אותו.

השינוי הכי גדול בחוזה הוא במבנה המשכורת וההפרשות הפנסיוניות: אם לפני הגשת החוזה הוא שילם לי שכר בסיס שממנו הוא הפריש את ההפרשות הפנסיוניות, הרי שבחוזה החדש הוא שינה את מבנה השכר לשכר בסיס+תוספת שעות נספות גלובלית, כאשר הוא החליט שההפרשות לפי החוזה החדש ייגזרו רק משכר הבסיס ולא מתוספת השעות הנוספות הגלובלית. שכר הבסיס החדש נמוך בכ-2500 שח משכר הבסיס הקודם כך שאם אסכים לחוזה החדש תיפגע לי הפנסיה/א.כ.ע וכו'.

האם מדובר כאן במקרה של הרעת תנאים?

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 08:28
אכן מדובר בהרעת תנאים.
עם זאת, אם תבחרי להתפטר עקב ההרעה כדין מפוטרת לא תזכי לפיצויים לאור כך שלא מלאה שנה להעסקתך.
ספיר
20/11/2013 23:48
שלום
אני סייעת יחידה במרפאת שיניים השכר הוא לפי שעות
אם הרופא לא מפסיק לקחת חופשים ( כלומר אני לא צריכה להגיע לעבודה) למה אני צריכה להיות אשמה בזה שהוא בחופש?? המשכורת שלי נפגעת משמעוצית כל חודש

אשמח לעזרהה

תודה :)
עו"ד אריק שלו
21/11/2013 08:28
שלום,

המעסיק אינו יכול להוציא אותך לחופשה כפויה.
עפר
20/11/2013 20:36
מה קורה אם ותק של עובד קשר הוא נימצא בתאונות עבודה?
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 08:27
התשובה לשאלה זו מסועפת למדי.
במקרה של תאונת עבודה בגדול נשמרים יחסי עובד מעביד אך הצבירה לכל זכות סוציאלית היא שונה.
ימי חג
אנה
20/11/2013 19:06
שלום רב !

אני עובדת בחנות אשר פתוחה בכל ימי השבוע כולל חגים , למרות שאינני יהודיה בחרתי את יום שבת כיום מנוחה וכן לקבל תשלום עבור ימי החג הישראלים , אני עובדת כך חמש שנים .
תמיד לקחתי חופשה ללא תשלום בימי החג של דתי אך היום המנהלת הישירה שלי סירבה לי לקחת חופשה בחג המולד , שאלתי היא האם יכולים למנוע ממני לקחת חופשה בימי החג של דתי בגלל שבחרתי להיות בחופשה בחגי ישראל ?
והאם יכולים להכריח אותי לשנות את ימי החג מישראלים לימי חג של דתי

תודה רבה
עורך דין ארז כהן
21/11/2013 08:26
מועדי החופשה נקבעים ע"י המעסיק ובהסכמתו.
עובד אמור להיות בימי החג לפי דתו ולזכותו 2 ימי בחירה בשנה לימי חופשה.
רענן
20/11/2013 18:33
אני עצמאי ומעוניין להתחיל לעבוד במשרה מלאה במקום עבודה מסוים, שכן העסק העצמאי אינו מפרנס אותי בצורה מספקת. בחוזה שלי מופיע סעיף האוסר עלי לעבוד בכל מקום עבודה אחר למעט מקום העבודה החדש. האם זה חוקי? האם המעסיק יכול לכפות עלי לסגור את העסק הפרטי שלי? במידה ואתנגד לסעיף זה בחוזה הוא לא יקבל אותי לעבודה
מה עלי לעשות?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 18:45
רענן שלום,

מבידה והעסק הפרטי שלך אינו פוגע בעבודה השוטפת שלך כשכיר ניתן יהיה להגיע להסכמה עם המעסיק ולשנות/להוריד את הסעיף.
ניסים
20/11/2013 18:11
שלום רב !
אני עובד בחברה מסודרת מזה 13 שנים.
בתחילת 2013 יצאתי לחל"ת בשל מחלת סרטן וטיפולים .
כיום, לאחר חודש מאז שחזרתי לעבודה שוטפת ברצוני לפרוש
האם לאחר התפטרותי אהיה זכאי לדמי אבטלה לאחר 90 ימי המתנה, למרות שאין לי כמעט ימי עבודה (כאמור הייתי בחל"ת בשנת 2013 ) .
אודה לתשובתכם המהירה !
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 18:17
ניסים שלום,

במידה והנך מתפטר עקב מצב בריאותי אזי מדובר בהתפטרות בדין מפוטר ותהיה זכאי לתבוע דמי אבטלה ללא המתנה.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי לצורך בדיקת הנושא - משרדנו עומד לרשותך.
ניסים
20/11/2013 18:27
עו"ד שלו הי,
ההתפטרות שלי נובעת מפרישה מרצון ולא בדיוק קשורה למצבי הבריאותי .
האם אהיה זכאי לדמי אבטלה לאחר 90 ימי המתנה , למרות שהייתי במהלך כל 2013 בחל"ת ?
תודה רבה על הסבלנות !
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 18:15
ניתן לצבור עד 2 חודשי חל"ת לוותק של תקופת האכשרה הנדרשת לצורך קבלת דמי אבטלה.
באם תעמוד בתקופת האכשרה תהיה זכאי לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה לאור התפטרות בשל מצב בריאותי לקוי.
אייל
20/11/2013 17:28
עבדתי ארבעה ימים בחודש ספטמבר 2013 בחנות אופנה מסויימת הנמצאת בתל אביב. לאחר ארבה ימים החליט בית העסק כי אינו זקוק לעבודתי ופיטר אותי ב-10 לאוקטובר לא שילם המעסיק את הכסף על הימים שעבדתי בהם כשהתקשררתי לברר אמר כי ישלם לי בעשירי לחודש הבא מפני שנעלמו לו הפרטים שלי.

אתמול, ה-19 לחודש, התקשרתי אליו והוא הבטיח להעביר לי את הכסף ביום למחרת שזהו היום, התקשרתי אליו פעמיים בפעם הראשונה בצהריים הבטיח כי הכסף יכנס עוד היום בפעם השניה אחרי הצהריים הודיע כי מאוחר וכי אין לו איך לעזור לי כעת, אמרתי לו שאני אפנה לעורך דין לגבי הלנת שכר והוא התחיל לדבר בצורה לא יפה וביקש שלא אצור איתו קשר יותר.

נתתי לבן אדם הזה יותר מחודש לשלם למרות שמובן לי שיכלתי לדרוש תנאי הלנת שכר הרבה לפני ובשיא חוצפתו הוא זלזל בי נפנף את חובתו מעליו והשאיר אותי בלי כספי, אשמח להסבר איך מתקדמים לגביית התשלום.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 17:38
ניתן לפנות אליו במכתב דרישה טרם נקיטת הליכים משפטיים ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין האזורי לעבודה.
מאיה
20/11/2013 11:32
היי,
לפני כשנה התחלתי לעבוד בחברה ומיד לאחר תחילת העבודה היה חג וכיוון שמקום העבודה סגור בחג (רק המחלקה שלי) נאלצתי לצאת לחופש על חשבון ימי החופשה שלא יהיו לי וכתוצאה מכך נכנסתי למינוס בימי חופשה. וכך במשך השנה המינוס הצטבר מחג לחג כיוון שמלחתחילה לא הייתה באפשרותי לצבור ימי חופשה. בנוסף לקחתי 4 ימי חופש על דעת עצמי (4 ימים בכל השנה שעבדתי...) וכמובן שגם הייתי חולה ויצא שיצטבר לו המינוס של הימי חופשה. המנהלת שלי פנתה אלי בתגובה שהמינוס גבוה מידי והורידו לי כסף מהשכר על כל הימים שיצטברו - כ1500 ש"ח
האם זה חוקי לעשות את זה?
תודה
ענב
20/11/2013 16:00
ימי חופשה מאיה 01/01/1970 02:00
היי,
לפני כשנה התחלתי לעבוד בחברה ומיד לאחר תחילת העבודה היה חג וכיוון שמקום העבודה סגור בחג (רק המחלקה שלי) נאלצתי לצאת לחופש על חשבון ימי החופשה שלא יהיו לי וכתוצאה מכך נכנסתי למינוס בימי חופשה. וכך במשך השנה המינוס הצטבר מחג לחג כיוון שמלחתחילה לא הייתה באפשרותי לצבור ימי חופשה. בנוסף לקחתי 4 ימי חופש על דעת עצמי (4 ימים בכל השנה שעבדתי...) וכמובן שגם הייתי חולה ויצא שיצטבר לו המינוס של הימי חופשה. המנהלת שלי פנתה אלי בתגובה שהמינוס גבוה מידי והורידו לי כסף מהשכר על כל הימים שיצטברו - כ1500 ש"ח
האם זה חוקי לעשות את זה?
תודה

כמה עמי מחלה חייב לשלם המעביד
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 12:01
על ימי חופשה במינוס שאת מבקשת ניתן להוריד מהשכר, אך אם המעסיק הוציא לימי חופשה כפויים לא ניתן להפחית משכר העובד.
שחר
20/11/2013 15:35
אני עובד כמנהל פרויקט בחברה קטנה, משפחתית ולא מאורגנת...
לאחרונה שולחים אותי לתפקד כראש צוות בשטח בתנאים מסוכנים ולא אנושיים, כשביקשתי לחזור לתפקד בתפקיד לשמו גייסו אותי טוענים שזה כורך הנסיבות עם כח האדם וחוץ מזה אני חייב לעבור "סטאז'" של לפחות כמה חודשים, שזה לעולם לא סוכם מראש,
האם כדאי להתפטר ולתבוע את החברה על הרעת תנאים לשם קבלת הזכות לדמי אבטלה מידיים, או לדרוש מכתב פיטורים?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 15:40
הרעת תנאים נקבעת לפי כל מקרה ונסיבותיו.
באם להתפטר או לא זו החלטה שלך בלבד.
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר וייעוץ בהתאם.
חדווה
20/11/2013 14:57
אני עובדת בתור שומרת בקניון,כל יום אני מגיעה בשמונה בבוקר ויוצאת בארבע אחר הצהריים,בשבוע שעבר ביקשו ממני לעבוד משעה שש בערב ועד עשר. הגעתי לאולם וחיכיתי עד תחילת האירוע. האם אני זכאית לתשלום על השעתיים בין ארבע,שעת סיום המשמרת הראשונה לשעה שש,שעת התחלת המשמרת השניה?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 15:02
החוק דורש פרק זמן של 8 שעות בין משמרות.
בעניינך יש לראות את העבודה באולם כהמשך של משמרת בוקר והנך זכאית לתשלום שעות נוספות כדין.
חדווה
20/11/2013 15:10
אני זכאית לתשלום משעה שמונה בבוקר ועד עשר בלילה באופן רצוף? שמונה עד ארבע,שמונה שעות לפי שכר בסיס. ארבע עד שש,שעתיים של 125%, משעה שש ועד עשר בלילה,ארבע שעות לפי 150%
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 15:29
לא. באם הנך נוהגת לעבוד 6 ימים בשבוע, אזי יש לשלם לך בגין שעתיים נוספות ראשונות (18:00 עד 20:00) - 125%, ומ20:00 עד 22:00 -150%.
אביהו
20/11/2013 12:22
סיימתי את הקורס מוס״ח לפני חודשיים,המעסיק שלי לא נתן לי נשק ולא שיבץ אותי לעבודה בסוף הקורס למרות שעברתי אותו בהצלחה. בחוזה כתוב שמרגע התחלת הקורס אני מחויב להיות פנוי לעבודה. שאלתי מסביב ואמרו לי שאם יש יחסי עובד מעביד ביני לבין המעביד אז הוא חייב לתת לי עבודה,ואם הוא לא נותן אז הוא צריך לשלם לי על הזמן שלא שובצתי. זה נכון או לא?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 12:27
שלום,

מהי הסיבה שהמעסיק שלך לא שיבץ אותך?
אביהו
20/11/2013 12:36
יומיים אחרי סיום הקורס הורו לי לחזור למקום הקורס למשהו בירוקרטי,המתנתי שם מ 8 עד 15 ,הבעיה לא נפתרה. ביום שלמחרת המפקח הורה לי להמתין בבית עד שהבעיה תיפתר. ביום שלאחר מכן זומנתי לחתום על נשק,הבעיה היא שהנשק היה רשום ע״ש סניף אחר,הסיעו אותי לאחת העמדות,שם המתנתי כשעתיים,משם הוסעתי לסניף עם הנשק,הוחתמתי על נשק. משם חזרתי בכוחות עצמי.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 15:07
באם לפי חוזה העבודה שלך הנך מתחיל לעבוד לאחר מעבר של הקורס, אזי ניתן לדרוש את התשלום עבור תקופת אי שיבוץ.
אבי גלעד
20/11/2013 13:32
יש לי עובד שביקש לפני כחודשיים+ לשנות מסגרת העסקה על מנת להתאים אותה ללימודים שהחל ללמוד. אני כמעסיק לא יכולתי לאפשר לו לשנות את תנאי העסקתו. הוא עובד בחברה לפי שכר גלובלי כבר שלוש שנים וחמישה חודשים. בחודש וחצי האחרון העובד החל לאחר באופן קבוע, החלו היעדרויות מהעבודה בכל מיני סיפורים, התפוקה שלו בעבודה ירדה באופן קיצוני למרות שהערתי לו על כך ונראה באופן כללי, כי הוא התחיל שביתה איטלקית. הוא רוצה שאני אפטר אותו בשביל לקבל פיצויים. זה נראה מצב הזוי.

אילו כלים יש לי לפי החוק על מנת לטפל במקרה כזה?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 13:43
ניתן לכתוב לו מכתב התראה המתעד את הארועים ו/או לסמנו לשיחת הבהרה בנושא.
אבי גלעד
20/11/2013 14:12
כן, זימנתי אותו כבר לשתי שיחות הבהרה. אמרתי לו הכל. הזהרתי אותו. הוא כמובן אומר: כן כן כן, אבל בפועל כלום לא השתנה. הוא צוחק עלי לגמרי.

מה עושים הלאה? אילו כלים יש למעסיק לפי חוקי העבודה על מנת להתמודד מול בעיה כזאת? מתי עובר הגבול שאחריו אפשר לפטר עובד ולא לשלם לו פיצויים בגלל ההתנהגות שלו, שהובילה לפיטוריו?
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 14:22
אם יהיו לך מספיק תיעודים בנושא ובמידה ותשלול פיצויים ודמי הודעה מוקדמת, תוכל להציגם לבית הדין לעבודה שיחליט אם לשלול וכמה לשלול.
מכתב התראה חריף אחד אמור להרתיע את העובד שיבין כי אתה עלול לפטר אותו ללא פיצויים והודעה מוקדמת ורק אם יתבע יוכל לקבל אותם כעבור תקופה ארוכה אם בכלל.
אבי גלעד
20/11/2013 14:55
עורך דין ארז כהן - תודה מקרב לב. אני מעריך מאד את נכונותך לעזור ולענות לשאלותי על גבי הפורום. אני אכן אכתוב מכתב חריף שלא משתמע לשתי פנים, כולל פירוט על אירועים ספציפיים (כן - הכל מתועד אצלי).

רשמתי בפני את מספר הטלפון שלך ואני מתכוון ליצור קשר במידה והנושא יגיע לפיצוץ כפי שאני צופה שיקרה.

שוב תודה!
אלונה
20/11/2013 13:59
אני עובדת בסוכנות נסיעות כבר כמעט 3 שנים, ורציתי לשאול .
עברתי שם בינתיים 3 עונות, שבמהלכן, בעונה החמה, עובדים בין 5-6 משמרות בשבוע, ובשאר הזמן, כמו עכשיו, עובדים בין 3-4 משמרות בשבוע, והשכר נפגע משמעותית.
אם אני מחליטה לעזוב, האם אני זכאית לפיצויים לפי הסעיף הנ"ל? :"התפטרות עובד עונתי שעבד 3 עונות רצופות ומעסיקו לא הבטיח לו תעסוקה רציפה, רואים בו כאילו פוטר".
והאם מדובר גם על החלק שהמעסיק מפריש לפיצויים, או רק החלק של העובד?
תודה.
עורך דין ארז כהן
20/11/2013 14:05
זו אינה עבודה עונתית.
עובד עונתי הוא כגון חקלאי בקטיף שעובד רק בעונה ובשאר העונות לא עובד.
חלק המעסיק בקופה לא ניתן להחזרה למעסיק אך את לא תהיה זכאית למשוך אותו לפני גיל פרישה במקרה של התפטרות.
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 14:04
באם עבדת במתכונת הזאת במשך 3 שנים, ספק אם ניתן לטעון להרעת תנאים.
בכל אופן, צרי קשר עם משרדנו לצורך בירור מעמיק יותר וייעוץ בהתאם.
ארוסי
20/11/2013 13:51
שאלתי שאלה לפני שעה,שאלות שנשאלו אחרי כבר ענו להם,למה לי לא?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 14:01
ניתנה תשובה.
ארוסי
20/11/2013 12:29
אני עובד כל יום מ 7 בבוקר ועד 4 אחה״צ,יש ימים שאני מביים בשעה 4 ועושה עוד משמרת משעה 6 בערב עד 9 . קראתי שאם אין הפרש של שמונה שעות בין שתי המשמרות,אז שתי המשמרות נחשבות למשמרת אחת ארוכה,כולל חלוקה לשעות נוספות יומיות. זה מדוייק?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 14:00
אכן החוק דורש פרק זמן של 8 שעות בין משמרות, אחרת ניתן לראות בזה כמשמרת אחת ויחד עם זאת להיות זכאי לשעות נוספות.
איציק
20/11/2013 12:57
התחלתי לעבוד לפניי שבועיים בדיוק מרכיב בקו רץ של מפעל אלקטרוניקה ביום ראשון האחרון שלחתי למנהל שלי הודעה שאני עים כאבי גב נוראים ניגשתי למרפאה ולקחתי יומיים חופש מחלה וחזרתי שוב ומנהל הפרויקט הודיע לי שמכיוון שאני לא הגעתי החליט שאני לא רציני וקבלתי מכתב על הפסקת עבודה האים מגיע לי כזה יחס והאים יש לי אפשרות לתבוע את המעסיק ??
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 13:05
שלום,
לא ניתן לפטר עובד בזמן מחלה, אך אני מבין מדבריך כי כבר חזרת לעבודה. עם זאת נדגיש כי לבצע שימוע כדין בטרם הפיטורים.
מיטל מורג
20/11/2013 12:59
הינני עובדת בחברה למתן שירותי זגגות העובדת מול חברות הביטוח. אין לעובדים במקום חוזה עבודה והובטח לנו תגמול חודשי. וכן כבר שנה וחצי התגמול מופיע כל חודש אלא שבחודש האחרון המעסיק קיזז סכום מסויים מהתגמול ולא הודיע על כך לאף אחד מהעובדים לא בכתב ולא בעל פה כפי שמצויין בחוק.

האם למעסיק מותר לקזז מהתמריץ מבלי להודיע על כך לאף אחד מהעובדים? מה ניתן לעשות?
עו"ד אריק שלו
20/11/2013 13:04
שלום,

המעסיק לא יכול לקזז על דעת עצמו שכן מדובר בהרעת תנאים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ