עובדי המשמר מועסקים ב"חוזה מיוחד" אשר מגביל את אורך העסקתם ע"פ אורך חוזה שלא עולה על תקופה של שנה ומוארך על פי החלטת המערכת.
אני עובד במערכת מזה שנה ושבעה חודשים.
לפני כחודש (סוף חודש אוקטובר), לאחר אירוע שהתרחש בבית המשפט (יחסי עובד-מעביד) נדרשתי להגיע למחרת לשיחה עם קב"ט המחוז וסגניתו. טרם השיחה ולאור האירוע שהתרחש ביקשתי לשוחח בטלפוןפנים-אל-פנים עם המעסיק הישיר שלי(קצין המתקן) ומחליפו העתידי אך שניהם סרבו בטענה שהכל יפתר בשיחה למחרת.
בשיחה שהתנהלה נודע לי במהלכה כי מדובר בשימוע טרם פיטורים.
המעסיק המדובר לא יידע אותי טרם השימוע על קיומו, לא יידע אותי על הכוונה לפטרי ומאילו סיבות ולא נתן לי אפשרות להיערך כראוי אל השימוע. השימוע נוהל בצורה מהירה בה נתנו לי כמות זמן מוגבלת להגיב לטענותיהם ולבסוף הוחלט על התרת החוזה עליו אני חתום (שהיה אמור להיגמר בחודש אפריל 2014).
הטענה הראשית שלהם התבססה על כך שהם לא מרוצים מצורת עבודתי זה זמן רב ואיני מתאים למערכת-מה שעומד בניגוד להארכת החוזה האחרונה שלי שהתבצעה בסוף חודש יולי ובה המעסיק הביע בפניי את הסיפוק הרב מהמקצועיות שבעבודתי ואת הרצון שלו שאני אתקדם במערכת.
אתמול, חודש לאחר השימוע המדובר, קיבלתי מכתב על אישור התרת חוזה ההעסקה שלי ומתן חודש עד סיום העבודה(כמקובל והנדרש על פי חוק).
האם יש דרך לערער על החלטת השימוע או החלטת הועדה? האם השימוע נעשה כדין? האם יש עילה לתביעה לפיצויים או לביטול הפיטורים?
עלי לציין כי אני סטודנט ומציאת עבודה חדשה בתנאים הנוכחיים היא בלתי אפשרית עבורי ועל כן חשיבות הנושא עבורי.