פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1091
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רחלי
16/12/2013 17:53
שלום,
אני עובדת במכירות מה זה כ-3 חודשיים, לפני כשבועיים הגעתי לעבודה וראיתי שמנהלת החנות הביאה לי מחליפה,והפחיתה לי את המשמרות מ6 פעמים בשבוע לפעמיים בשבוע.

כאשר שאלתי את המנהלת על המשמרות היא אמרה לי שאין מכירות בחנות (בתגובה אמרתי לה שאני לא אשמה שאין אנשים בקניון ואני תמיד מנסה למכור כמה שיותר) ושהיא רוצה לנסות מישהי אחרת(חברה של אחת העובדת). בנוסף היא ניסתה להעביר אותי לעבוד בסניפים אחרים של החנות, ללא הועיל.

במשך ה-3 החודשיים שעבדתי אף פעם המנהלת לא ניגשה אליי בטענה על תפקודיי בחנות והיה נראה כי היא מאוד מרוצה מעבודתי.

אני כבר שבוע לא מקבלת משמרות מהעבודה, ויושבת בבית.
היום שהתקשרתי למנהלת לשאול אותה על העבודה היא אמרה לי שהיא תשלח לי הביתה מכתב פיטורים.

שאלתי היא כזאת:האם מותר לפטר עובד ללא שימוע?(בטח שללא סיבה מוצדקת)

אשמח לתשובה, תודה!
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 18:26
חובה על המעסיק לקיים שימוע כדין טרם פיטורים.
פיטורים ללא שימוע הם פיטורים שלא כדין.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 17:56
כל עובד זכאי לשימוע, אך ככל שתקופת העבודה קצרה יותר כך הפיצוי בגין אי עריכת שימוע לעובד יהיה בדרך כלל קטן יותר, אם בכלל.
הילה
16/12/2013 17:53
שלום רב,
האם מעביד יכול שלא לכבד אישור מחלה (של עובד חודשי במשרה מלאה). כלומר אם עובד מיצה את ימי המחלה שלו לאותה שנה וכעת הוא ב- 0 ימי מחלה אך שוב חלה. האם מעסיק יכול שלא לשלם לעובד על ימי מחלה אלו? על אף שיש לו אישור מרופא?
תודה.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 17:57
המעסיק אינו חייב לשלם על ימי המחלה אם אין לעובד ימי מחלה צבורים, אך לפנים משורת הדין יכול להכניס את העובד ליתרת מחלה שלילית על חשבון ימי המחלה העתידיים.
דורין
16/12/2013 15:40
היי

מקום העבודה שלי, באזור התעשיה הר חוצבים בירושלים, לא היה פעיל (סגור) ביום חמישי האחרון, ביום שישי, ואתמול ביום ראשון. לכן אף אחד מהעובדים לא הגיע לעבודה וגם לא אני. המעסיק אמר היום כי הימים האלה היו ימים על חשבון החופשה השנתית של העובדים. לי זה לא נראה הכי הגיוני...

מי צריך לשאת בעלויות האלה והאם סגירת עסק בגלל מזג האוויר צריכה להיות על חשבון ימי חופשה שנתית צבורה?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 17:10
במקרה שיורד שלג, ועובד לא הגיע לעבודתו עקב חסימת הדרכים, אין מדובר במצב בו המעסיק מונע מהעובד לעבוד, אלא במצב בו נמנע מהמעסיק ומהעובד כאחד להגיע לעבודה עקב כוח עליון (תנאי מזג אוויר).

לפיכך, כיוון שאין חובה מכוח הדין ופסיקת בתי הדין לעבודה לשלם לעובד שכר בגין היעדרות מסוג זה, אין המעסיק מחויב בתשלום שכר עבודה בגין יום שכזה. יתכן שהמעסיק יוכל לזקוף יום שכזה על חשבון החופשה השנתית של העובד, בכפוף לכך כי לעובד ימי חופשה צבורים לזכותו, ובכפוף לכך כי על חופשה בת 7 ימים ומעלה המעסיק ייתן הודעה מראש של 14 יום.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 15:56
אכן מדובר בימי חופשה.
רונן
16/12/2013 16:14
שלום רב,
אני בעוד שבוע מתחתן , ושמעתי שיש איזשהו חוק שאומר שמי שמתחתן זכאי ל 3 ימי חופשה על חשבון העבודה , יש לציין שאני עובד בחברת שיווק .

תודה :-)
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 17:06
המעסיק יציע לעובד לקחת ימי חופשה לרגל נישואיו על חשבון ימי החופשה השנתיים שלו. זו הפרקטיקה המעוגנת בחוק.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 16:32
מדובר בהצעת חוק שלא נכנסה לתוקף.

ימי חופשה הם ממכסת הימים הצבורים שלך.
אנה
16/12/2013 15:37
שלום, אני וחברה שלי עובדות באותו המקום בשהם וגרות בבת ים, ואנחנו מגיעות עם רכבה הפרטי, התברר לי שאני לא מקבלת נסיעות וכאשר שאלתי את המעסיק הוא טען שכל עוד אני מגיעה ברכב פרטי של חברה הוא לא חייב לשלם לי נסיעות ורק כאשר אני נוסעת באוטובוס אז מגיע לי החזר. האם זה נכון? תודה רבה
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 17:05
באם הינך רחוקה ממקום העבודה מעל 500 מ', המעסיק חייב לשלם לך נסיעות
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 15:56
זה לא נכון. את זכאית לדמי נסיעות.
מירה
16/12/2013 14:34
הי, אני עובדת בתור סייעת בגן ילדים פרטי. עובדת לפי שעה
רציתי לדעת אם במידה ולא הגענו מספר ימים בעקבות הסופה וביטול ימי הלימודים, אני זכאית לתשלום יום עבודה מלא
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 14:51
אם המקום העבודה היה פעיל אזי ניתן לבקש לנצל ימי חופשה צבורים ואין המעסיק מחויב בתשלום.
בשונה מכך, באם מדובר בחופשה כפוי, קרי המעסיק הוא שסגר את מקום העבודה,אזי, ניתן לדרוש תשלום שכר.
הילה
16/12/2013 12:33
שלום רב
אני מועסקת בחברת אבטחה מעל שנתיים ונותנת שרותי מזכירות (לא אבטחה) לעירייה.
האם עלפי חוקי התעסוקה לא הייתי אמורה ליהיות אחרי 9 חודשים עובדת עירייה?
תודה הילה
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 13:14
באם הינך עובדת בחברת קבלן המעסיק לא חייב לקלוט אותך כעובדת עירייה, אלא אם את עובדת כוח אדם
הילה
16/12/2013 14:33
סליחה על ההתעקשות אבל הבנתי שהיו תקדימים ולכן זה תלוי בסוג השרות שאני נותנת והמערכות שאיתם אני עובדת
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 13:01
חובת הקליטה חלה היא רק בחברות כוח אדם ולא על מי שמועסק דרך חברת שמירה המספקת שירותים.
הילה
16/12/2013 13:03
ידוע לי על כך אך אני נותנת שרותי מזכירות ולא באבטחה לעירייה
אני עובדת באופן ייר עם המערכות שלהם
תמיר
16/12/2013 14:14
הי

רציתי לדעת האם כל עובד שכיר שעוזב את מקום עבודתו בגלל מעבר דירה ליישוב מרוחק זכאי לקבל פיצויי פיטורים לפי החוק? אני עבדתי בחברה פרטית בחיפה מאז שנת 2006 וגם התגורתתי בחיפה. בסוף חודש ינואר 2014 אני עובר לגור ברמלה, שם קניתי דירה. אם הבנתי נכון, מגיעים לי פיצויים ואני אשמח לאישורכם בנושא.
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 14:25
עצם המעבר אינו מזכה בפיצויי פיטורים, אלא אם מדובר אחד החריגים שהחוק קובע, כגון: מעבר לישוב חקלאי/אזור פיתוח.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 14:24
אין זכאות לפיצויים בשל מעבר דירה אלא בנסיבות החריגות המפורטות בחוק כגון בשל נישואים או מעבר לאזור פיתוח/יישוב חקלאי.
שלג
שי
16/12/2013 13:42
אם לא מגיעים לעבודה בשלג מקבלים כסף
RE: RE: שלג
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 14:14
אם המקום העבודה היה פעיל אזי ניתן לבקש לנצל ימי חופשה צבורים ואין המעסיק מחויב בתשלום.
בשונה מכך, באם מדובר בחופשה כפוי, קרי המעסיק הוא שסגר את מקום העבודה,אזי, ניתן לדרוש תשלום שכר.
RE: שלג
ירון
16/12/2013 13:51
למה שתקבל כסף אם לא הגעת לעבודה?
זהבה
16/12/2013 12:40
מה מספר השעות היומיות השבועיות והחודשיות למשרה מלאה של אישה כמוני שעובדת בתפקיד סייעת בגן ילדים פרטי? מה הוא משך הפסקת הצהריים המגיעה לי לפי חוקי העבודה ועל חשבון מי זמן ההפסקה ?

מה נחשב לשעות נוספות כאשר אני עובדת כל יום תשע שעות וביום שישי חמש שעות? בתודה מראש על המענה האדיב שלכם!
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 13:23
מספר השעות היומיות להיקף משרה מלאה הינו 186 שעות חודשיות.
עובד אשר מועסק במקום העבודה במשך שש שעות עבודה ומעלה, זכאי להפסקה בת 45 דקות לפחות. בכלל זה, מגיעה לעובד הפסקה אחת רצופה של חצי שעה לפחות. במידה ומדובר ביום עבודה קצר, לפני מנוחה שבועית או לפני חג, העובד זכאי להפסקה של חצי שעה לכל הפחות. הפסקה בעבודה מוגבלת גם מבחינה מקסימאלית והיא אינה יכולה להתארך עד כדי למעלה משלוש שעות.
הפסקת אוכל בעבודה הינה על חשבון העובד. ישנם מקרים בהם המעביד משלם על הפסקת האוכל אך חשוב לציין כי לא מדובר בחובה לפי חוק.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 13:03
משרה מלאה היא 43 שעות שבועיות.
הפסקה היא 3/4 שעה ביום על חשבון זמן העובד.
שעות נוספות במקרה שלך הן לאחר 8 שעות ביום חול ו- 3 שעות ביום שישי.
עומר
15/12/2013 14:08
עבדתי במקום עבודה 11 חודש, ונרשם לי בתלושים שיש לי 11 ימי חופש. לאחר עזיבתי קיבלתי תשלום על 8 ימי חופש בלבד.
שיצרתי קשר עם החברת כוח אדם הם אמרו לי שאני זכאי ליום חופש רק אם עשיתי 22 ימי עבודה ומעלה בחודש , ומה שהם עשו זה לקחו את כל הימים שעבדתי וחילקו אותם ב22 מה שהוביל ל8 ימי חופש בלבד. החישוב שהם עשו נכון? אני זכאי ליום חופש רק אם עבדתי 22 יום באותו חודש?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 13:16
ימי החופשה נגזר מהיקף המשרה
עורך דין ארז כהן
15/12/2013 14:11
החישוב שלהם נכון.
ימי חופשה אכן נגזרים מחלקיות המשרה.
מורן
16/12/2013 12:37
אני עובדת 9שעות כל יום וחישבו לי יום חופש לפי 5 שעות..האם זה הגיוני?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 13:18
החישוב כלל אינו נכון, המעסיק צריך לשלם לך יום חופשה מלא ע"פ השעות בהם הינך עובדת ללא שעות נוספות.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 13:04
לא הגיוני ולא חוקי להכפיל את חלקיות המשרה גם בימי החופשה וגם בכמות השעות היומית כך את בעצם נפגעת בתשלום הפדיון.
קורל
15/12/2013 19:49
שלום,
המעסיק דורש ממני 11 ש"ח על ארוחות שמקום העבודה מספק.

אך ניגשתי למעסיק ואמרתי לו שאני רוצה להביא אוכל מהבית ולא לשלם על הארוחות.

המעסיק אמר שזה לא אפשרי ושזה חובה לשלם ואני יכולה להביא אוכל מהבית.

מה אני יכולה לעשות? אני יודעת אסור לו לחייב אותי. למי אני יכולה לפנות?

תודה.
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:47
באם אינך אוכלת כלל במקום העבודה ניתן לבקש שלא ינוכה לך שכר בגין זה.
קורל
16/12/2013 12:48
אני לא רוצה לאכול במקום, אך המעסיק טוען שאלה הם חוקי החברה ואני מחוייבת לשלם אש"ל על הארוחות.. גם אם אני לא אוכל את האוכל של המקום (ואביא מהבית)
האם יש חוק בדיני עבודה שתומך בזכותי לא לשלם אש"ל אם איני אוכלת את האוכל של המקום ומביאה אוכל מהבית??
למי ניתן לפנות על מנת שאוכל להתעמת עם העסיק ולעמוד על זכותי?
אנטולי
16/12/2013 11:05
שלום רב, אני עובד באבטחה באזור תעשיה ראם. כבר חודשיים ברציפות שאני מקבל רק חצי משכורת שמגיעה לי ורק לאחר בירורים ופניות הם שולחים לי שיק עם שאר סכום השכר. הם טוענים בכל פעם שזאת טעות ואין מה לעשות. אודה מאד אם תסבירו לי מה אני יכול לעשות במקרה הזה?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 11:24
ניתן להגיש תביעה על הלנת שכר בבית הדין האזורי לעבודה.
ירין
16/12/2013 11:10
המעביד רוצה למחוק לי ימי חופשה שהרווחתי ב 2013 בסוף השנה. לטענת המעביד החוק אומר שאסור לי "לצבור" ימים.
טענתי מולו שהכוונה ב"לצבור" היא לנצל את ימי החופשה מעבר לזמן שהוגדר והזמן שהוגדר על פי חוק הוא שנה אחרי (או בחודש האחרון של אותה שנה).
כלומר את ימי החופשה שהרווחתי ב 2013 אני יכול לנצל ב 2014.
שאלה ראשונה - מי צודק? אני או המעביד.
שאלה שנייה כשהראיתי למעביד את החוק הוא העיר שהניסוח הוא:
"החופשה תינתן בחודש האחרון של שנת-העבודה שבעדה היא ניתנת, או במשך שנת-העבודה שלאחריה."
והוא טען שהמילה "או" אומרת שמותר לו לשלול ממני את ימי החופשה כי הוא מציע לי לקחת אותם בחודש האחרון ולכן האפשרות השנייה (שנה אחרי) לא נחשבת.
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 11:21
במידה וצברת ימי חופשה ולא ניצלת אזי תוכל להעביר אותן לשנה הבאה.
המעסיק אינו רשאי למחוק ימי חופשה.
גיא
16/12/2013 11:03
עבדתי בחברת טכנולוגיות בירושלים בעשרת החודשים האחרונים ומשכורתי היתה מועברת לחשבוני כל 9-10 לחודש, החודש שסיימתי הם מתנים את קבלת שכרי על החודש האחרון בהגעתי אליהם לקחת צ'ק. עזבתי את העבודה כי עברתי לגור בצפון, ומאד לא נוח לי לנסוע לירושלים. הייתי רוצה עזרה האם זה מותר ומהן זכויותיי ?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 11:17
באם לאורך כל התקופה התשלום היה מתקבל על ידי קבלת צ'יק, אזי הדרישה לבוא ולקחת את הצ'יק הינה לגיטימית.
מתכנת הודי
16/12/2013 09:58
אני עובד בתיכון בעיר כלשהי כמדריך למחשבים. המעסיק הוא לא העירייה אלא חברה כלכלית של העירייה שמעסיקה אותי בשכר לכאורה סביר אבל הקטע המרגיז הוא שהעבודה היא עונתית.

כלומר אני עובד מחודש אוקטובר עד סוף יוני - סוף שנת הלימודים. מרגע זה אני למעשה מפוטר ולא מקבל מכתב פיטורים... האם זה חוקי ? עכשיו הקטע המרגיז הוא שאני תלוי בהם לפרנסתי.

הם משלמים משכורת ופנסיה כחוק אבל אין לי קביעות. אני בעצם סוג של עובד קבלן - אבל עובד בתנאים לא תנאים. האם יש בחוק חובה מצידם לתת לי מכתב פיטורים ? או לפחות לדאוד שאני אחתים אבטלה ?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 10:28
ככלל עובד המתפטר מעבודתו לא זכאי לפיצויי פיטורים. יחד עם זאת, ישנם מספר מקרים בהם רואים התפטרות כפיטורים וקמה לעובד הזכאות לפיצויי פיטורים וביניהם התפטרות של עובד עונתי. סעיף 11(ב) לחוק פיצויי פיטורים קובע כי התפטר עובד עונתי לאחר שעבד לפחות שלוש עונות רצופות באותו מקום עבודה מחמת שלא הובטחה לו עבודה רצופה באותו מקום עבודה - רואים אותו כאילו פוטר.
יונה
16/12/2013 10:12
בגלל תנאי מזג האוויר הקשים. אני גרה במעלה אדומים ועובדת בירושלים. גם אם הייתי רוצה, לא היתה לי דרך להגיע לעבודה. רציתי לדעת האם היעדרות מהעבודה בגלל תנאי מזג האוויר הקשים היא סיבה לקזז לי כסף מהשכר או להוריד לי ימי חופש, אן שהמעביד אמור לשלם על הימים האלה?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 10:19
באם המקום העבודה היה פעיל אזי ניתן לבקש לנצל ימי חופשה צבורים ואין המעסיק מחויב בתשלום.
ליהי
16/12/2013 09:44
אני עובדת מ2010 בחברה במשרה חלקית.
כל שנה במהלך חודש אוגוסט לא היה צורך בעבודתי ולכן לא לא ניתנה לי משכורת.
כיום המעביד שלי טוען שבגלל שלא היו לי 12 חודשי עבודה רצוופים הוא לא צריך לשלם לי דמי הבראה (למרות שבאף שלב לא פוטרתי והוותק שלי נשאר מ2010).
כמו כן הוא מעולם לא העביר מהמשכרות שלי לטובת פנסיה.
השאלה שלי האם זה נכון שבגלל שחודש אחד בשנה לא עבדתי הוא יכול לשלול ממני את דמי ההבראה?
והאם זה חוקי שהמעביד לא יפריש עבורי לפנסיה?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 10:15
חובה על המעסיק להפריש לפנסיה כדין.
באם התקיימו יחסי עובד מעביד לאורך שנה אזי יש זכאות לדמי הבראה.
מתעניינת
15/12/2013 22:14
לאבי מפעל משפחתי (חברה בע"מ) בתחום המתכת הכבדה, בו מועסקים גם 2 אחיי שאחד מהם הוא גם מנכ"ל החברה. בחברה מועסקים כ- 8 עובדים ועוד 5 עובדים זרים (סה"כ פחות מ- 20 עובדים).

לאחרונה התקבלה בחברה דרישת תשלום ממשרד עו"ד בעבור "התאחדות בעלי המלאכה" אשר דורשים תשלום ראשוני עבור 4 שנים אחורה של 1279 ש"ח כמקדמה ולאחר תשלום זה יש לשלוח אליהם טופסי 126 של השנים הללו לשם עריכת חישוב מחדש וכי החברה תידרש לשלם מחצית האחוז עבור כל שנה, מסך כלל שכר העובדים המבוטח. העלות היא לא פחות מסך של 30,000 ש"ח.

בשיחה טלפונית עם משרד עורכי הדין נאמר כי הם גובים דמי טיפול אלו מחברה המעסיקה 1-20 עובדים. מעל 20 עובדים אין צורך לשלם לארגון זה.

האם החברה חייבת לשלם את דמי הטיפול הארגוני של התאחדות בעלי המלאכה ?
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 08:53
אם ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה אכן חל רק על מפעל של מעל ל- 20 עובדים הרי שאין חובת תשלום, אך יש צורך לבדוק מכוח מה ההתאחדות מבקשת לבצע הגבייה.
מ.ב
15/12/2013 23:44
באמצעות חב' ליסינג עם לוגו החברה בצד, כאשר מוריד מהשכר הוצר ניידות 3000 שח/חודש, אם זה חוקי? ביקשתי רכב סופרו אימברזה ללא לוגו חברה, נאמר או BMW וניכוי ניידות או סיום עסקה. למרות שאיני זקוק לא לזה ולא לזה כיש פיאט פונטו 2006 וזה מספק אותי. תקין או לא תקין?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:53
אשמח אם תבהיר את שאלתך.
אבי
16/12/2013 04:37
קודמתי לפני כ שנתיים לראש צוות ואחראי מחלקה .ע''י הבעלים - במפעל . כאמור באותו את היו לי כ - 4 עובדים 2 מפעילי מכונה . עוזר מפעיל + מלגזן . נכון להיום אנחנו ללא 1 מפעיל מכונה וללא מלגזן ולעיתים גם ללא עוזר . מהסיבה שהמעסיק רוצה לחסוך . מכאן והלאה המעסיק דורש ממני בפועל לעבוד על שני מכונות יחדיו באופן קבוע ללא עוזרים דבר אשר מעיד על שינוי תחום התפקיד . ב - 12 שעות עבודה בכל יום במקביל המעסיק כלל אינו מתייחס אליי וחל שינוי בדרישות שלו כלפיי . מעבר לזה לא חל שום שינוי מאז המינוי בנוגע לשכר או שיפור שכר בהתאם לתפקיד ולעומס העבודה והשחיקה . האם יש הרעה בתנאים ? תודה אבי
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:52
ייתכן ומדובר בהרעת תנאים, אך יצוין שהחוק דורש הרעה משמעות ומהותית בתנאי העבודה.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ ראשוני והכוונה בנושא.
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 08:49
עומס עבודה בדרך כלל אינו מוגדר כהרעה בתנאים אך ניתן לבדוק את המקרה בצורה פרטנית.
משרדנו עומד לרשותך.
אבי
16/12/2013 04:17
אני עובד במפעל למתכת בתחום התעשייה והייצור . אנחנו עובדים לפי 5 ימים בשבוע . על בסיס שעתי יומי . לפי חוק שעות עבודה התשי''א 1951 . כאמור אנחנו עובדים במפעל באופן קבוע 58 שעות עבודה לשבוע 3 ימים 12 שעות ו - 2 ימים 10 שעות . האם אני יכול לסרב לעבוד באופן קבוע 58 שעות ? האם למעסיק יש היתר חופשי וקבוע לפי שעות אילו ? מה עלי לעשות ? ואיך אני יכול לדעת אם אכן יש למעסיק היתר ? למרות שהוא מורה שאני יעבוד לפי 58 שעות באופן קבוע . במקביל אנחנו לא כפופים להסכם קיבוצי לא בעל פה וא בכתב .
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 08:51
לפי היתר כללי במשק ניתן להעסיק עד 15 שעות נוספות בשבוע, שזה 58 שעות עבודה שבועיות.
זכותך לנסות לבקש הפחתת היקף משרה.
לודמילה
16/12/2013 07:15
אני כנראה עוזבת את השמירה,מתי שאני מחזירה את האקדח, אני מקבלת אישור שהחזרתי או שהם יכולים לבוא אלי עוד כמה זמן ולהגיד שלא החזרתי?
עורך דין ארז כהן
16/12/2013 08:48
את אמורה לקבל אישור על החזרת ציוד.
שמרית
15/12/2013 22:50
שלום הייתי מעוניינת לדעת לאיזה משרד ממשלתי וגופיים ציבוריים שייך הסכם קיבוצי לעובדי ניקיון קבלן
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:40
הסכם קיבוצי לעובדי ניקיון הוא כללי וחל על כל המשק, קרי על כל עובדי הניקיון כולל עובדי קבלן.
עדי
15/12/2013 18:05
רציתי לדעת אם אוכל לקבל פיצוי על הלנת שכר. קיבלתי ב-10 לחודש משכורת שהיא לא מלאה מכיוון שהאחראית על החשבונות של המעסיק לטענתה "פיספסה עוד 120 שעות שלא ראתה".

לאחר שביררתי את העיניין והוסכם שהייתה אי הבנה מנהלת החשבונות עידכנה את השכר מחדש ועכשיו נאמר לי כי יתרת השכר שלי, וזה לא מעט כסף, תועבר רק במשכורת של חודש ינואר.

האם מגיע פיצויי על הלנת שכר במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:39
באם מדובר בטעות שהיא בתום לב אזי בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר.
אלה שילה
15/12/2013 14:37
אני עובד בירושלים וגרה באריאל עקב השלגים והסופה שפוקדת את אריאל וירושלים אנני יכולה לצאת מאריאל לכיוון העבודה בירושלים כי גם שם סגור האם מגיע לי תשלום עבור ימי העבודה האלה תודה... עובדת במקום פרטי.
עו"ד אריק שלו
15/12/2013 14:46
החוק אינו מחייב מעסיק בתשלום בגין היעדרות כתוצאה מ"כוח עליון" כמו למשל – היעדרות עקב שלג. עם זאת ארגונים הכפופים להסכמים קיבוציים וצווי הרחבה מחויבים לפעול בהתאם להסכמים הללו. כנ"ל גם הסכמים אישיים המחייבים תשלום כזה או נוהג במקום העבודה.
נציב שירות המדינה
15/12/2013 19:26
נציב שירות המדינה, משה דיין, החליט כי עובדי מדינה שנבצר מהם מלהגיע למקום עבודתם ביום חמישי והיום, המעביד יישא במחצית מכל אחד מימים אלה.

יודגש כי ההחלטה אינה מחויבת על פי חוקי העבודה והחלטת הנציב נתקבלה לפנים משורת הדין, מתוך התחשבות בעובדים ודאגה לשלומם, ועל מנת להקל עליהם.
פלוני
15/12/2013 20:53
אני עובדת בחנות בגדים במשך 4 חודשים כרגע איי בתחילת החודש השני להריון , חלק מהעבודה זה קבלת סחורה ולהרים דברים כבדים.. אם אני אומרת למעביד שאני בהריון הוא יכול לפטר אותי בגלל שאני עובדת שם רק 4 חודשים??
עו"ד אריק שלו
16/12/2013 08:34
אסור לפטר אותך עקב הריון, הפיטורים נוגדים את חוק שוויון ההזדמנויות.
אייל
15/12/2013 19:48
בעבודה שלי - הוותק שלי הינו 8 שנים, הכוללות בתוכן 3 שנות צבא.

(בעבודה אני עובד 5 שנים, אבל בתלוש מופיע לי: ותק רגיל - 5 שנים, וותק צבאי - 3 שנים. וותק לתשלום - 8 שנים).

לפי איזה שנות וותק מחושבים פיצויי הפיטורין (5 או 8 ? האם הוותק הצבאי נחשב ? הוא נחשב לי לצרכי שכר....)
עו''ד אריק שלו
16/12/2013 08:32
במידה וישנם יחסי עובד מעביד במשך 8 שנים אזי, יש לחשב את כל התקופה לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
הדר מזרחי
15/12/2013 17:13
ערב טוב לכם בעלי בקבע כבר שנתיים בתפקיד של נהג שהעבודה במשמרות של 9 ימים בבסיס ללא יציאה הבית ו5 ימים שבהם הוא בבית עכשיו הגענו לסוף השנה וכמו שכתוב בתלוש יש לו צבירה של 20 ימי חופשה אשר הוא לא ניצל כאשר הוא הלך למפקדו על מנת לפדות אותם ולצאת לחופשה לפני סוף השנה נאמר לו שבגלל שהוא עובד משמרות לא מגיע לו ימי החופשה הללו האם זה תקין???
עו"ד אריק שלו
15/12/2013 17:43
באם ישנם יחסי עובד מעביד, אזי מגיע לו ימי חופשה לפי החוק, ואין עבודה במשמרות יכולה לגרוע מכך.
חיה
15/12/2013 17:36
במשך כל תקופת העסקתי בחברה בה עבדתי לא שילמו על שעות נוספות. אני הועסקתי לפי עבודה במשמרות וכל העובדים שעבדו איתי קופחו באותה שיטה כביכול לפי חוזה שהמעסיק החתים אותנו.

זאת היתה עבודה של 7 ימים בשבוע ללא חופש או 36 שעות מנוחה ממשמרת למשמרת לפי חוק. כמו כן, לאורך כל התקופה שעבדתי (1.6 שנה) היו בעיות חוזרות בתשלום השכר החודשי. אני רוצה לדעת מה והאם כדאי לי לעשות משהו או פשוט לוותר למרות הפגיעה בזכויות שלי...
עו"ד אריק שלו
15/12/2013 17:38
חיה שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ משפטי ראשוני.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ