פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא מותר לא לשלם כי לא החתמתי שעון? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
מותר לא לשלם כי לא החתמתי שעון? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
23/12/2013 15:18
עבדתי בעבודה כמעט 4 חודשים (בגלל בעיות שכר עזבתי), ועד היום נתקלתי בבעיות הנ"ל:

1. המשכורת הראשונה שולמה לי באיחור של חודש (ביחד עם השניה באותו שיק)

2. השיק השני (למעשה משכורת שלישית) חסרות לי 3 משמרות, ביומיים הראשונים של החודש עוד לא היה לי שעון עובדים והוא טוען שכן היה, ומשמרת נוספת היתה ביום שבו עברנו חנות והחתמתי רק שעון כניסה ללא יציאה (אף אחד לא החתים כי המחשבים היו מנותקים). באותו יום אגב, עבדתי 13.5 שעות (בהסכמה) ככה שגם מגיעות לי שעות נוספות.

3. פה אני לא בטוח- אבל למיטב הבנתי עבודה במוצ"ש צריכים לשלם ע"פ חוק 150% כמו בשבת עצמה ועד ליום ראשון בבוקר. האם זה נכון? אם כן, אז גם פה לא שולם לי.
את המשכורת האחרונה אני אמור לקבל ב10.1, לגבי השעות הוא טען שהוא יבדוק אבל הוא אמר את זה בקטע של "תעזוב אותי כבר", אני אתקשר אליו עוד פעם ואקליט את השיחה ואפילו אומר לו "אז מי עבד בימים/שעות האלה?" ונראה אם אחרי זה הוא עדיין לא יסכים לשלם.

4. עכשיו הסתכלתי על התלושים ושמתי לב שלא שולמו לי נסיעות כלל.

במידה ולא יוחזר הכסף אני מתכוון לתבוע, השאלה העיקרית שלי היא האם מותר לו לא לשלם שכר בגלל שלא החתמתי שעון (גם אם נאמר וזה נעשה מרשלנות שלי)? והאם באותה תביעה כדאי להכניס את הדברים הנוספים שציינתי?

תודה.
23/12/2013 15:29
גם אם לא החתמת שעון הנך זכאי לשכר עבודה עבור אותו יום.
הנך זכאי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה בגין כל ההפרות שציינת.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מותר לא לשלם כי לא החתמתי שעון? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ