פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1072
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שי
10/01/2014 22:07
שלום רב,
ברצוני לברר בעניין ביטול משמרת מצד המעסיק, כשעה לפני ההגעה למשמרת מפאת הודעת איחור של כ-20 דק' מצידי (עקב אמי הנמצאת בבית חולים). מהי הנורמה המשפטית שעומדת לרשותי? איזה חוק יכול לעזור לי לראות את הדין המצוי בעניין.
עו"ד אריק שלו
11/01/2014 13:02
שלום,

לכאורה נראה כי המעסיק אינו יכול לבטל משמרת באופן חד צדדי מפאת איחור מוצדק.
שי
12/01/2014 22:21
על איזה חוק/תקנה אתה מסתמך בעניין?
דוברת
12/01/2014 18:52
היי

אני עובדת בחברה גדולה יחסית עם כמה מאות עובדים מועסקים, בתחום התקשורת. יש לי בעיה עם נקודה מאד הזויה: נשים מרוויחות באופן שיטתי פחות מאשר גברים באותה קמת ותק ובאותו תפקיד כאן בחברה. זה נמשך שנים כנראה, הרבה לפני, והפך למנהג. אומנם לרוב העובדים יש חוזים אישיים מול החברה, אבל יש נקודה אחת משותפת: גבר ואישה בעלי אותו ותק / אותו תפקיד מוגדר = הגבר במעל 95% מהמקרים ירוויח יותר כסף מאשר האישה.

רציתי לשאות האם יש כאן בסיס לתביעה על אפליה מגדרית כנגד החברה, והאם אני יכולה ליזום מהלך כזה או שזה אומר פיטורים ודאיים? אשמח לדעתכם.

תודה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 18:58
בנסיבות המתוארות מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני - משרדנו עומד לרשותך.
דוברת
12/01/2014 19:01
אני בהחלט מודעת לאפשרותי לפנות למשרד עורכי דין להתייעצות. בחרתי להעלות את שאלתי בפורום על מנת לשמוע דעות ולהבין האם כיוון המחשבה שלי נכון והאם יש צדק בדברי לגבי אפליה אפשרית. אשמח למענה לשאלתי ולא הפניה לקונית למשרד... תודה רבה מראש
הגר
12/01/2014 18:54
אמא שלי חולה אונקולוגית לשעבר, כלומר, כרגע לפי המסמכים הרפואיים העדכניים המחלה ברגרסיה. למרות זאת אינה חשה במיטבה ואני מעוניינת לעזוב את מקום עבודתי, בו הנני עובדת כשנתיים, כדי לטפל בה. האם הנתונים מאפשרים קבלת פיצויים?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 18:56
הגר שלום,

פני למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
עפ.י.
12/01/2014 17:56
שלום רב, לפני חודשיים סיימתי לעבוד בחברה פרטית, שעבדתי בה 6 חודשים. בהתאם לדרישת החוק מעסיק גבעה ממני חלק של תשלום ביטוח פנסיוני רטרואקטיבי. אחרי זה פוטרתי במפתיע. המעסיק עדיין לא מעביר תשלום כספי ביטוח פנסיוני. למי אני יכולה לפנות כדי לטפל בנושא?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 18:28
לפי החוק על המעביד להפריש לקופת גמל לאחר 6 חודשי עבודה.
באם המעסיק לא העביר כספים כדין ניתן לפנות במכתב דרישה ובאם זה לא יעזור לפנות לבית הדין האזורי לעבודה.
עפ.י.
12/01/2014 18:55
תודה רבה לתשובה.
האם מספר בקשות מייל נחשבות כפנייה?
או אלי לשלוח מכתב רגיל בדואר או לחלופין מכתב רשום?
האם פניה לבית הדין יכולה להיות ממני או שאני צריכה להיעזר בעורך דין?
רותם
12/01/2014 18:45
אני אחראית משמרת באחד מסניפים של חברה גדולה ומצליחה מאוד.

לפני כחודשיים התחלף המנהל של הסניף שלי, ובנוסף קיים חוסר בכוח אדם בסניף. לכן נוצר מצב שבו הרבה מהעומס והלחצים של הסניף נופלים עלי ויש יחס של אינטרס אישי מצד המנהל החדש.

לאור המצב פניתי למנהל אזור ודיברתי איתו על הדברים הזכרתי בשיחה את היחס המזלזל ועומס הלחצים שיש בסניף והסברתי כמה שקשה לי לעבוד במצב הזה בצורה חד משמעית בתגובה לדבריי הוא אמר שאם אני רוצה להתפטר אני יכולה לעשות את זה עכשיו ושאני לא מאיימת.

אני באמת נותנת את כל כולי בשביל העבודה והיחס שאני מקבלת בחזרה הוא חוסר התחשבות וזלזול. האם יש משהו שאוכל לעשות בנידון? אילו זכויות יש לעובדת במצב שלי?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 18:54
יתכן ומדובר בנסיבות בהן אין לדרוש מהעובד להמשיך בעבודתו ולהתפטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
אורן
12/01/2014 17:55
בתלוש האחרון שולמו לי ארבעה ימי מחלה. אישור המחלה הוא על חמישה ימים,מה 2/12 ועד ה 6/12 כולל. בתלוש נובמבר מצויין כי לזכותי 4.57 ימי מחלה צבורים. האם המעסיק לא היה אמור לשלם את כל ימי המחלה הצבורים? בנוסף,על כל ארבעת ימי המחלה שולמו לי 287 ₪ (לפי 71.9 ₪ ליום מחלה). האם המעסיק לא היה אמור לשלם לי כך : יום ראשון של מחלה 0%,שני ושלישי 50%,היום הרביעי 100%,והיום החמישי 57% (יתרת ימי המחלה) ?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 18:30
החישוב שלך אכן נכון.
ריקי
12/01/2014 17:01
שלום רב,
רכשתי מהעסק מוצר והמעביד קיזז את סכום החשבונית מהמשכורת ללא ידיעתי. יום לפני שקיבלתי את תלוש המשכורת שילמתי את החשבונית בכרטיס אשראי. האם מותר למעביד לקזז מהשכר את החשבונית ללא ידעתי או ללא הסכמתי?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 17:26
אסור היה לנכות את החוב מהשכר ללא הסכמתך בכתב על עצם החוב.
מדובר בניכוי שלא כדין.
ריקי
12/01/2014 17:59
תודה על תשובתך. איפה אוכל למצוא את ההוכחה לכך בכדי להעביר למעביד?
בן נוער עובד
12/01/2014 17:34
כאילו האם יש גוף או משרד מסויים שאחראי בעיקר על שמירת זכויות בני הנוער
בתודה גדולה!!!
פיטר
12/01/2014 17:00
שלום, המעסיק שלי מבקש/כופה ממני לצאת לימי חופש מכיוון שלא הספיק להזמין חומרי גלם ואין לו כביכול להביא לי עבודה.
הדבר נמשך כבר כ-שבועיים.
אני מצידי- לא רוצה לבזבז ימי חופש אלו, אלא לצבור אותם לחופשה מרוכזת, כמובן לאחר שיחה עם המעסיק שהימים נוחים לשנינו.
השאלה: האם מותר למעסיק לעשות זאת?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 17:24
חופשה כפויה של יותר משבוע ימים יש להודיע 14 יום מראש.
על כן, הדבר אינו חוקי.
אורי
12/01/2014 16:40
שלום רב, לפני מספר ימים קרא לי המעסיק ואמר לי כי הוא עומד להעסיק עובד חדש שיקח חלק מהאחריות שנמצאת תחתי ולכן עומד לקצץ בשכרי, מחמתי אמרתי לו שאני עוזב את מקום העבודה בפברואר. האם מצב זה נחשב כהרעה בתנאים שלי בעבודה? האם מגיע לי פיצויים במצב הזה?

(היתה לכם תקלה באתר אם לא שמתם לב...)
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:46
באם תוכל להוכיח את אמירת המנהל על ההרעה הצפויה בתנאים שהיוותה את המניע להתפטרותך תוכל לתבוע פיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
מירי
12/01/2014 16:39
עבדתי בנווה עמית ראשון תשע וחצי שנים כאם בית ועברתי לנווה עמית רחובות עם אותו מנהל שהבטיח לי הבטחות שב ואף ניצל אותי בעבודות פיזיות קשות. אני דורשת 200 אחוז פיצויים וארבעה חודשי הסתגלות משכורת חודש בחודשו על עוגמת הנפש שגרם לי על שפגע בי נפשית ופיזית ואף רוצה להשפיל אותי. מה אם לא אקבל?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:45
על מנת לבחון את המקור החוקי לדרישותייך מוטב כי תפני לייעוץ משפטי פרטני.
משרדנו עומד לרשותך.
קנס
אורן
12/01/2014 16:34
עזבתי את חברת האבטחה כחודשיים לפני תום תקופת ההתחייבות עליה חתמתי (עשרה חודשים). העזיבה היתה עקב כל הפרשי השכר שהצטברו ועקב הרעת תנאי העבודה שחלה בחודש העבודה האחרון. בתלוש משכורת שקיבלתי היום מצויין קנס על סך 600 ₪,בסעיף ניכויי הרשות,תחת השם ״פיצוי בהסכמה״. האם בנסיבות שציינתי מותר לחברה לקנוס אותי?
RE: קנס
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:35
הניכוי הינו בלתי חוקי וזכותך לדרוש/לתבוע את השבתו.
אריאל
12/01/2014 16:27
שלום.
חברה שלי עבדה ב"סופר ברקת" כקופאית וביקשו ממנה לשלם על ביגוד (חולצה שהיא צריכה ללבוש בזמן המשמרת ) 150 ש"ח ואמרו שיוחזר לה שתסיים לעבוד שם וכסף זה הורד לה מהמשכורת. לאחר שבועיים כבר לא הביאו לה משמרות והיא החליטה שהיא מתפטרת והביאה להם את החולצה וביקשה את הכסף אמרו לה שבוע הבא ותבואי ב10 לחודש וככה דוחים אותה פעם אחר פעם.

השאלה הראשונה היא האם היא יכולה לתבוע אותם על ה150 ש"ח האלה. מה האחוזי הצלחה וכו'?

השאלה השניה היא במקום כל הכאב ראש הזה של תביעה. אם אני מתקשר ומציג את עצמי כעו"ד שלה למרות שאיני עו"ד(כי תמיד שמדברים כעו"ד הכל פועל יותר מהר) האם הם יכולים לתבוע אותי על היתחזות?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:35
יש לבדוק אם מדובר בניכוי שהותר לפי ההסכם הקיבוצי במקום העבודה.
התחזות הינה עבירה פלילית.
בונוס
12/01/2014 16:24
ני עובדת בחברה גדולה, כ-4 שנים.

באוקטובר האחרון ירדתי למשרה מצומצמת של כ- 30% (כל השנים עבדתי 100%).

חודש ימים לאחר שירדתי באחוזי המשרה, הודיע בעל החברה על תשלום 2 משכורות בונוס באופן חד פעמי בסוף השנה.
כיוון שמשרתי אינה סטנדרטית ביררתי מול משא"ב ושם נאמר לי שמעבירים אותי לוועדה שם ינסו לקבל אישור להעניק לי 2 משכורות על בסיס המשרה המלאה.

מאז לא קיבלתי עדכון אחר בנושא.

ואכן, השבוע כשקיבלתי את התלוש- קיבלתי את הבונוס על בסיס המשרה החדשה.

כשפניתי למנהלי נאמר שיש קריטריונים שנקבעו (מעולם לא פורסמו והעובדים לא מכירים כזה) והוחלט שזה מה שיינתן לי.

האם יש לי כאן עילה לתביעה? האם כיוון שהסתמכתי על שנאמר לי ע"י משא"ב הסתמכתי על זה? האם הם חייבים לעדכן אותי בשינוי?

אני ממש אשמח להכוונה בנושא, מדובר על סכום לא מבוטל.
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:33
אם תוכלי להוכיח את ההתחייבות שנאמרה לך אז יש לך עילת תביעה.
אם מדובר בהסתמכות על בסיס אמירה בלבד ללא כל נוהג מחייב מוגדר וברור אז הקייס הינו קלוש.
חנה
12/01/2014 16:20
שלום רב,
האם יש עילה לתביעה עבור הפרת החוק בעבודה יומית חד פעמית בתור דיילת הכוונה באירוע?

בעבודה כזו כן ניתן להוכיח : " הוכיח המעביד שביצועה הרגיל של העבודה אינו מאפשר ישיבה."

העבודה ארכה כ14 שעות, זאת כאשר נאצלתי לעמוד ברצף במשך 6 שעות לפחות, במהלכן התבקשנו לצאת ל7 דקות בדיוק של הפסקת אוכל- שגם היא נעשתה בעמידה כוון שלא סופקו כסאות. לפני ולאחר 6 השעות הללו כן התאפשר לנו מעט לשבת.

השאלה מהו מספר השעות המקסימלי הרצוף המותר לעבודה בעמידה כאשר העמידה נמצאת מוצדקת.?

האם הזמנים בהם ישבנו לפני וכעבור 6 שעות העמידה הרצופות נחשבים להפסקה בישיבה ולכן לא בוצעה הפרה של החוק?

אם אכן יש מקום לפיצויים, איזה סכום לדעתך כדאי לדרוש במכתב התראה לפני תביעה?
תודה רבה !
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:32
לא בטוח כי הדבר שווה את הטרחה אם מדובר בעבודה חד פעמית.
עידית
12/01/2014 16:18
מורה 4 שנים בבי״ס כאשר מס׳ שעות בודדות כמורה בכיתה, ורוב השעות כמורה באופן פרטני, כסייעת.

בסוף כל שנה קיבלה מכתב הפסקת עבודה ובתחילת שנה שוב חזרה לעבוד באותה מתכונת כאשר הוותק נצבר לה ומופיע בתלוש.

השנה הודיעו לה ששכרה עבור השעות הפרטניות שעבדה יופחת משמעותית וכן במקום שיעור (3/4 שעה) יהא עליה לעבוד שעה מלאה וכן התנאים הסוציאלים בגין השעות כסייעת לא ישולמו לה ותקבל שכר עבור כל שעה שעבדה.

המורה התפטרה בטענה של הרעת תנאי עבודה. כשבאה לדון עם הנהלת ביה״ס בעניין תשלום פיצויים כי הבניה שזאת התפטרות בדין מפוטר, טענו כנגדה שלא מגיעים לה פיצויים כי עבדה פחות משנה. (גם מבחינת בית הספר אין מחלוקת כי הורעו התנאים..).

מה עושים במצב זה לעניין סכום הפיצויים שמגיעים? איך מתמודדים מול הטענות של בית הספר מול אחותי לאחר שהתפטרה בגלל הרעת תנאיה בעבודה?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:31
הינה זכאית לפיצויי פיטורים.
מאחר שפוטרה וחזרה כל שנה אז יש לשמור על רצף זכויותיה.
משרדנו עומד לרשותכם במידת הצורך.
אורטל
12/01/2014 10:40
היי,
הייתי חולה חמישי עד חמישי. למיטב הבנתי אמורים לרדת לי 8 ימי מחלה מהתלוש וכן אמור לרדת לי מהשכר יום עבודה 1 בלבד (יום חמישי).
קיבלתי את התלוש ובו רשום הורדה של 8 ימי מחלה ובנוסף מבחינת השכר הורידו לי עבור 2 ימי עבודה כשכל יום שווה 186 ש"ח.
חשוב לציין שהשכר לשעה שלי הוא 31 ש"ח כך שע"פ יום עבודה (9 שעות) השכר היומי הוא 279 ש"ח.
הם תמיד עושים בעיות בתלושים ועד עכשיו עבדתי לפי שעתי כך שהיה לי יותר נוח לחשב מה מגיע לי.
האם זה תקין איך שהם חישבו זאת בתלוש? תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 10:58
כנראה שביצעו חישוב של חודש קלנדרי מלא לחישוב יום עבודה.
על פניו החישוב נראה תקין.
אורטל
12/01/2014 11:03
למה רשום לי הורדה של 2 ימי עבודה?
על חמישי הורידו לי יום שלם
שישי שבת זה 50% - אבל אני לא עובדת גם ככה.
ומראשון עד חמישי זה 100% - משמע אמורים להוריד לי יום עבודה 1 בלבד. לא כך?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 14:44
אם את לא עובדת בשישי ושבת אז לא צריך להפחית על כך יום עבודה.
אורטל
12/01/2014 15:01
אני עובדת חודשית
שישי שבת נחשבים היום השני והשלישי למחלה ויום ראשון זה היום הרביעי למחלה - 100%.

"עובד שמשכורתו משולמת על בסיס חודשי או על בסיס תקופה ארוכה מחודש - מספר ימי המחלה שהוא רשאי לצבור כוללים את ימי המנוחה השבועית".

שוב - מדוע הורידו לי 2 ימי עובדה ולא יום 1?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 16:29
אני מציע לפנות להנהלת חשבונות של החברה ולבקש את החישוב.
אורטל
12/01/2014 14:23
תודה
שחר
12/01/2014 14:08
אשמח לדעת מה הן זכויותיי אם התפטרתי ממקום עבודתי לאחר שנה וחצי, כיוון שחשתי שדוחקים אותי לפינה. לאורך חודשים קיבלתי יחס קשה מהמנהל האחראי עלי, שלא אהב אותי באופן אישי וקיצץ לי את הכנפיים... הוא למעשה אילץ אותי להתפטר. מה אוכל לתבוע עכשיו? אילו זכויות יש לי?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 14:12
הנך זכאי לפדיון ימי חופשה ודמי הבראה + מכתב שחרור כספים מקופת גמל.
יתכן והנך זכאי לפיצויי פיטורים לאור נסיבות התפטרותך.
פנה למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני בנושא.
יהודית
12/01/2014 14:06
צהריים טובים

רציתי לשאול עורך דין בשביל להבין את הזכויות שלי אחת ולתמיד: עובדת שעובדת במסגרת של משרה מלאה 9 שעות ביום וכן עובדת ביום שישי כמה שעות נחשב כשכר יסוד ומאיזה כמות שעות נוספות?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 14:10
הנך זכאית לשעות נוספות החל מהשעה התשיעית ברמה היומית ולשעות נוספות לאחר 43 שעות שבועיות ברמה השבועית.
אסתי
12/01/2014 13:40
שלום רב,
עברתי תאונת עבודה שחלה החמרה ובשל כך ישנה ירידה תפקודית שמקשה עלי בעבודתי ( עובדת בעבודה פיזית - עם ילדים ) האם לאחר 3 התראות מהמעביד לפני פיטורים אהיה זכאית לקבלת פיצויים ?
תודה רבה אסתי
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 13:43
אם תפוטרי עקב הירידה בתפקוד או תקבלי אישור רופא תעסוקתי למצבך הרפואי, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
מרי
12/01/2014 12:23
בחודש נובמבר האחרון פוטרתי מעבודתי טלפונית, ללא מתן התראה מראש, וללא מכתב פיטורין. כמו כן, לא שולמו לי פיצויי פיטורין. רציתי לדעת האם אתם ממליצים להגיש תביעה? האם לפנות לעורך דין או ישירות אל בית הדין לעבודה?

תודה על העזרה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 12:36
שלום,
הדבר אינו חוקי כמובן. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מרי
12/01/2014 12:49
אני יודעת שזה לא חוקי. קראתי הכל באתר שלכם. רציתי לדעת האם שווה לפנות אל בית הדין לעבודה ללא עורך דין, שכן בימים אלה אני חייה על דמי אבטלה ולא יכולה להרשות לעצמי לממן שירותים של עורך דין שאני מעריכה שעולים לא מעט כסף. מצד שני, אם זה לא אפשרי לפנות לבד לבית הדין, אולי אין ברירה... מה דעתך?
עורך דין ארז כהן
12/01/2014 13:42
ניתן לפנות לייעוץ ראשוני טלפוני ללא עלות על מנת לבחון את כדאיות ההליך והאפשרויות העומדות בפנייך.
היי
לירן
12/01/2014 13:29
מה הטעם לעבוד אם מעקלים תמשכורת? לעבוד כל יום 12 שעות שיקחו חצי המשכורת? מה אני עבד של הבנק ושל ההוצאה לפועל?? מה עושים בדבר כזה
RE: היי
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:31
שלום,

מדובר בפורום הנותן ייעוץ בדיני עבודה.
אנה
12/01/2014 13:25
אני עובדת ניקיון של חברת שירותים קבלניים בע"מ שנותנת שירותים לקופת חולים. אני עובדת בחברה מעל שנתיים. החברה בקשיים ולפי מה שהבנתי מינו לחברה מפרק בגלל החובות. מה שכן, את משכורת חודש דצמבר 2013 לא קיבלנו. אני ועוד מלא עובדים... מה אנחנו אמורים לעשות? לא מספיק שאני עובדת שתי משמרות ביום בשביל להביא כסף הביתה, לא מספיק שמשלמים לי שכר מינימום לאורך שנים, עכשיו גם לא משלמים משכורת בכלל. אני חייבת עזרה
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:29
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי - אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
חיה
12/01/2014 13:15
שלום, יש לי עקול על המשכורת. האם מותר למעביד לנכות לי מהמשכורת גם תשלומים של הבראה/ביגוד מענק שאנו מקבלים?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:17
שלום,
המעסיק לא אמור לנכות זאת מהמשכורת שלך אלא הרכיבים שציינת צריכים להיות משולמים לזכותך.
פסי
12/01/2014 12:13
שלום!
אני בהריון בשבוע 21 , כשהייתי בשבוע 9 קיבלתי שמירת הריון מהרופא לחודש וחצי עקב הקאות (כ-6 פעמים ויותר ביום) וכאבי בטן לאחר מאמץ, וחולשה נוראית (פעם אחת נאלצתי לקבל נוזלים במיון), יש לציין שעבדתי כמוכרת (הכוללת: סידור מדפים, עזרה לאנשים, טיפוס על סולם, התכופפות, וקופאית) כך שלא יכולתי לעבוד בתקופה זו, אחרי תום תקופת השמירה שקיבלתי הרגשתי שעדיין איני מסוגלת לחזור לעבודה מכיון שעדיין היו- ויש לי כאבי בטן חזקים מאד, הודעתי על כך למעסיקה ואמרתי לה שאני יכולה לבוא לעבודה ע"מ לשבת בקופה ולסדר מדפים בלבד אבל מכיון שאני יודעת שאז כל העבודה הקשה תיפול על העובדת שתעבוד איתי אני לוקחת חופשה נוספת ללא תשלום ואחזור לעבודה בשלב מאוחר יותר של ההריון שאחשוש פחות להפלה וכאבים (יש לציין שיש לי אישור מהרופא לא לעבוד בעבודה פיזית), היא הסכימה וסיכמנו שנהיה בקשר, לאחר כחודש נוסף שלא הייתי בעבודה, הייתי אצל הרופא שאמר שלי שכל עוד אין לי הוכחה לקיום צירים עקב מאמץ הוא לא יכול לתת לי שמירה נוספת, והמליץ לי לחזור לעבודה ואם יהיו צירים ללכת למוקד ולאחר מכן לרופא תעסוקתי שיתן לי שמירה עד סוף ההריון,
החלטתי לחזור לעבודה סדירה והודעתי למעסיקה שענתה לי שמכיון שלא חזרתי לעבודה אחרי תקופת השמירה היא "הבינה" שלא אחזור עד סוף ההריון ולכן לקחה עובדת אחרת לעבודה שלי, ולכן כרגע אין לה שעות לתת לי, ומבחינתה אין לי עבודה, (היא גם ציינה שגם אם הייתה לה עבודה לתת לי אין לה אפשרות להעסיק אותי ללא עבודה פיזית כי "לא זאת העבודה") היא טוענת שמבחינה חוקית היא מגובה כי לקחתי חופשה על דעת עצמי (למרות שכפי שכבר ציינתי הכל נעשה לאחר התייעצות והסכמה איתה)

האם היא צודקת? אם כן ואם לא- האם יש משהו שאני יכולה לעשות או לקבל? האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? או חופשת לידה?

התחלתי לעבוד בינואר 2012 ותקופת השמירה הייתה מאוקטובר עד אמצע נובמבר.

תודה רבה מראש!
פסי
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:16
שלום פסי,

הדבר כמובן שאינו חוקי שכן לא ניתן לפטר עובדת בעודה בהריון בהתאם לחוק עבודת נשים.

אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יסמין
09/01/2014 22:44
לפני שלושה חודשים סיימתי את עבודתי לאחר 22 שנים בחברה שמכרה את פעילותה לחברה אחרת. החברה החדשה לקחה את כל העובדים תוך הבטחה להשאיר את כל התנאים כולל שכר כפי שהיו קודם.

לאחר שלושה חודשים פניה אליי המנהל החדש שלי ואמר שישנה תוכנית ייעול הכולל הכפלה של העבודה שלי , הפחתה של השכר בכמעט חצי והגדלת כמות שעות העבודה. (נכון להיום אני עושה בחודש בסבביות 200 שעות כשלפי החוזה אני אמורה לעשות בסביבות 150 שעות). ובנוסף הוחלט להעתיק את מקום מושבי לסניף אחר של החברה .

יש לציין שעד היום טרם החתימו אותי על חוזה עבודה היות שהציגו בפניי טיוטת חוזה והיו לי השגות לגבי מספר נתונים. (שכביכול אושרו אך לא הועלו על הכתב בחוזה חדש)

רציתי לדעת מספר דברים: האם זה חוקי להרע את תנאי העבודה ואת תנאי השכר למרות שאין לי חוזה חתום?
האם אני רשאית לעזוב את מקום העבודה מבלי שזה יחשב כפיטורין?

האם אני צריכה לתת להם זמן עד לעזיבתי בפועל?
האם אני חייבת להעביר חפיפה לעובד חדש שיבוא במקומי?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:13
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי ומהווה הרעה בתנאים. ולכאורה בנסיבות אותם תיארת קיימת הזכות להתפטר בדין מפוטר.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מרינה
12/01/2014 12:52
המעסיק שלי נמצא בחובות כספיים. החברה במצב כלכלי לא קל. כל העובדים יודעים את זה. אני עובדת במקום עבר 5 שנים ושלושה חודשים. מאז נובמבר 2013 המעסיק הפסיק לשלם הפרשות חובה לפנסיה של העובדים, למרות שתלושי השכר שלנו מראים ניכויים לטובת פנסיה. רציתי לדעת מה קובע החוק לגבי אי הפרשת כספים לפנסיה? האם המעסיק חייב לשאת בריבית? איך גורמים לו להעביר את הכספים למרות המצב הכלכלי - הרי המדובר בפנסיה של העובדים ובעתיד שלנו... מה עושים?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 13:03
שלום,

הדבר אינו חוקי שכן הוא אמור להפריש עבור כספי הפנסיה. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אבטלה
ר.פ
10/01/2014 08:45
שלום רב
האם מי שקיבל מכתב פיטורין ונרשם בלשכת עבודה בסמוך למועד קבלת המכתב ויש לו תקופת אכשרה מספקת ואינו רוצה לתבוע את ביטוח לאומי במשך מספר חודשים בגלל שיבצע עבודות שירות עם סיום אותן עבודות שירות יוכל להתייצב בביטוח לאומי ובלשכת התעסוקה ולתבוע דמי אבטלה .
האם עם ההרשמה בלשכת התעסוקה מייד עם קבלת מכתב הפיטורין חייבים להמשיך להתייצב בלשכה גם עם בשלב הראשון לא רוצים לקבל דמי אבטלה. או שיש להתייצב בלשכת התעסוקה רק כשרוצים לקבל דמי אבטלה
אני
09/01/2014 10:38
שלום,
התחלתי ללמוד יום בשבוע בקורס שקשור לתחום העבודה שלי, כמו כן מקום העבודה מרוויח מכך גם כן (אני מנחה במקום העבודה קבוצה שמקבילה לקורס שאני לומדת).
המעביד משלם עליי כ-2300 ₪ בסה"כ על הקורס עצמו ומשלם לי על היום כמספר השעות של הקורס שהם פחות משעות העבודה הרגילות שלי בשעתיים! כך יוצא שכל שבוע אני מפסידה שעתיים עבודה....

רציתי לדעת האם מה מקובל? שהמעביד משלם לי על יום הלימודים כיום עבודה רגיל או באמת לפי השעות הספציפיות של הקורס??
תודה!
אדיר
12/01/2014 12:12
האם מותר למעסיק להפסיק את שכר העידוד ( פרמיה ) לאחר שנה וחצי שאני עובד בחברה, כאשר על שכר העידוד הוא חלק מההסכם עבודה עליו חתמתי מול המעסיק?
עו"ד אריק שלו
12/01/2014 12:38
שלום,

הדבר אסור והוא מהווה הרעת תנאים.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ