פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1059
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קארין
29/01/2014 17:02
אני עובדת 4 שנים בחברה מסודרת . משתכרת 7,000 ברוטו כולל בונוס ונסיעות.

החברה הודיעה לי כי עקב רווחים נמוכים עליי לוותר על 2,000 ש"ח, להשאר לעבוד אותן שעות בשכר נמוך. במידה ולא מתאים לי - אקבל פיצויים.

אני לא מעוניינת לעזוב כיוון שחייבת משכורת לבנק עקב חובות ואין לי עניין לקבל אבטלה ולשבת בחוסר מעש. האם זה חוקי לבקש ממני בקשה זו? מה כדאי לי לעשות?
תודה
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 17:12
הדרישה אכן חוקית.
זו החלטה שלך אם לשמור על מקום העבודה בשכר נמוך או לעזוב ולקבל פיצויים.
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 17:12
מדובר בהרעת תנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
ת.ג.
29/01/2014 15:16
אני עובד בחברה כבר מעל לארבע שנים. אני עובד לפי יום ושכר קבוע ליום עבודה לפי פרוייקטים. בנוסף אני סטודנט אז בתקופה הזאת הם מתחשבים בימי הלימודים שלי ואני עובד כשאני יכול ולהם יש עבודה. החודש לא הייתה עבודה, השאלה מה קורה מבחינת ביטוח לאומי וכד', האם אני עדיין מקבל תלוש שכר כאשר לא עבדתי? אני שכיר לכל דבר ועניין. תודה מראש.
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 15:25
יש לבדוק זאת מול הנהלת חשבונות של מקום העבודה.
ת.ג.
29/01/2014 15:29
ומבחינה חוקית, אם לא העסיקו אותי במשך חודש ולא מוציאים לי תלוש, זה פוגע לי ברצף העבודה? ותק וכד'?
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 15:54
הדבר לא פוגע ברצף עבודה אך אינך זכאית לזכויות עבור חודש בו לא עבדת.
ת.ג.
29/01/2014 15:59
תודה רבה
מיקי
28/01/2014 13:55
היי

אני עובד בחברה בע"מ שבבעלות פרטית. זה החודש השני שהמשכורת שלי לא מגיעה בזמן. בחודש דצמבר איחרו בהעברת שיק המשכורת ב-12 ימים. החודש הזה, אנחנו היום ב-28 לינואר ועדיין לא קיבלתי משכורת. אני לא לבד. יש כמובן עובדים נוספים שלא קיבלו משכורות ויש כאלה שכבר קיבלו - גם באיחור. לאן פונים מכאן? לתביעה? איך זה עובד לפי חוקי העבודה?
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 14:09
ניתן לתבוע את המעסיק על הלנת שכר.
מיקי
28/01/2014 14:17
ניתן לתבוע את המעסיק גם בעת עבודה עבורו או שחייבים להתפטר? האם אתה חושב שכדאי להמשיך לעבוד אצל המעסיק בכלל ?
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 15:53
אין צורך להתפטר כדי להגיש תביעה על הלנת שכר.
באם להמשיך לעבוד במקום העבודה זו כבר החלטה שלך.
שלום
29/01/2014 15:10
שלום יש לי שאלה.אני עובד ב
חברת חשמל באופן אירעי של חוזה קיבוצי כל חמש שנים .לאחר חמש שנים הוחלט בין ההסתדרות ועד העובדים להנהלה לחדש כל שנה בחוזה עד השנה העשירית (אני בשנה התשיעית) השנה נגמר החוזה ב23.1.14 לא הוחתמתי עדיין על המשך חוזה ונאמר לי בעל פה שיש המשך חוזה עד 29.3.14 .שאר העובדים הוחתמו ואני עדיין לא. השאלה שלי היא מה מעמדי בחברה כרגע? ואם יאלצו אותי לחתום רטרואקטיבית כאילו הוחתמתי ב 23.1.14 האם זה חוקי והאם עלי לחתום .
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 15:16
כל עוד לא הודיעו לך על סיום עבודתך הנך רשאי להמשיך לעבוד כרגיל.
פיטורים
עצמאי
29/01/2014 13:45
שלום!

אני נותן שירות / עובד עצמאי בחברה כ 6 שנים (עובד כשעתיים-שלוש בשבוע לפי הצורך). כל שנה מחדשים עימי את ההתקשרות ע"י "הזמנה". את ההסכם המלא הראשון חתמתי ב-2006. אחרי שחזרתי מחופשה אמרו לי שלא מעוניינים בשירותים שלי ושלא אחזור.

לא הייתה שום התראה, ו"פיטורים" נעשו חודש לפני סיום החוזה. יש לי זכויות? למשל האם הייתה צריכה להיות התראה? האם אמורים לי
לשלם על החודש האחרון?

בהסכם המלא שנחתם ב-2006 סעיף על ביטול ההסכם אומר שאמורים לתת לי הודעה מוקדמת 30 יום לפני ביטול ההסכם. השאלה היא עם ההזמנות זה המשך ישיר של ההסכם המפורט.
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 15:15
יש לבחון האם חלים יחסי עובד מעביד בינך לבין מקום העבודה.
מוטב לפנות לייעוץ פרטני- משרדנו עומד לרשותך.
חמי
29/01/2014 14:25
אלא אם כן תצליח להוכיח כי ישנם יחסי עובד מעביד בינך לבין המעסיק, הרי שאין לך כל זכות להשתמש במושג פיטורים - שכן זהו מושג הלקוח מתוך עולם חוקי העבודה ואינו חל ביחסים שבין עצמאי למזמין שירות.
הודיה
29/01/2014 12:47
שלום
אני עובדת שכירה (הייטק) עם וותק של שנים רבות במקום העבודה.
לאחרונה חליתי במונו ועקב כך אני נעדרת הרבה מאד מהעבודה.
בדר"כ יש לי 18 ימי מחלה בשנה.
רציתי לשאול אם יש לי זכויות מיוחדות עקב המצב החריג.
איזה אופציות עומדות לרשותי כדי לשמור על יכולת ההשתכרות שלי בתקופת המחלה (שעלולה להמשך זמן רב)
בתודה מראש!
הודיה
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 12:56
הודיה שלום,
המעסיק אינו מחויב בתשלום באם אין ימי מחלה צבורים לזכותך.
בתום ניצול ימי מחלה צבורים, יש לבדוק בדבר זכאות לדמי אבטלה מול המוסד לביטוח הלאומי באם מדובר בהעדרות שהיא מעל 30 ימים.
הודיה
29/01/2014 13:04
תודה על התגובה המהירה!
אם הגעתי למצב שניצלתי את כל ימי המחלה שלי ולא הגעתי להעדרות של 30 יום רצופים, מה קורה אז? מורידים לי את ימי העבודה החסרים מהמשכורת?
ושאלה נוספת - ימי מחלה אפשר לצבור משנה לשנה או שהיתרה נמחקת בסוף שנה?

תודה!
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 13:14
אכן באם אין לרשותך ימי מחלה צבורים, אזי אין המעסיק מחויב בתשלום.
עובד צובר זכאות לתשלום 1.5 ימי מחלה עבור כל חודש עבודה במשרה מלאה (כלומר 18 ימים בשנה) כאשר לא ניתן לצבור יותר מ-90 יום.
אורלי
28/01/2014 17:11
היי,
האם מעביד יכול לפטר עובד במהלך שנת העבודה הראשונה
עקב הודעת העובד על תחילת לימודים ?
מדובר על עובד שעתי שכבר נמצא בתפקיד סטודנטים 70% משרה..
תודה מראש
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 17:31
המעביד רשאי לפטר בכפוף לעריכת שימוע ותשלום גמר חשבון כדין.
אורלי
29/01/2014 12:25
תודה רבה על התגובה,
האם המעביד יכול לסרב לפטר את העובד ולהגיד לו שהוא
מתפטר ?
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 12:38
צד אחד לא יכול לשים את הצד השני בסטטוס של מפטר או מתפטר.
נעמה
29/01/2014 12:33
אני עבדתי במוסד פיננסי ידוע וגדול לאחר עזיבתי התברר לי שפוטרתי בעקבות נטיעותי המיניות בשיחה שנערכה לי נאמר כי עבור 9 חודשי עבודה ואנו נאלצים להפרד
מהה עושיייםםם
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 12:37
נעמה שלום,

יתכן והפיטורים מנוגדים לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
פני למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 12:35
באם תוכל להוכיח את הנאמר הרי שמדובר באפליה וניתן לתבוע פיצוי מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
ציפורה
29/01/2014 12:35
אני פנסיונרית, עובדת בניקיון חדרי מדרגות במספר בניינים. אני עובדת עצמאית, לא דרך חברת נקיון כאשר ועד הבית בכל בניין משלם לי משכורת חודשית וחופשה שנתית.

לאחרונה באחד הבניינים בהם אני עובדת, מבצעים עבודות שיפוצים גדולה בכל הבניין. חודש וחצי אמרו לי לא להגיע לנקות ושלימו לי את המשכורת החודשית (500 ש"ח)
עבודות השיפוצים עדיין בעיצומה והמקום נראה כמו אתר בניה ובכל זאת עכשו הם מבקשים ממני להגיע לנקות את הליכלוך שהוא תוצאה של השיפוצים. המקום מאד מלוכלך ומאובק . עם מכשירי העבודה של הפועלים והליכלוך שהפועלים עושים.
בסיום העבודה אני "מאובקת" כמו עובד בניין .

האם אני חייבת לעשות את זה או לחכות שיסיימו ויעשו ניקיון ראשוני?

עכשו אלה לא התנאים הרגילים בהם הייתי רגילה לעבוד.
אודה לייעוצך. ציפורה
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 12:37
על פניו לאור העובדה שיש שינוי מהותי בתנאי העבודה את רשאית לנצל ימי חופשה בזמן תקופת השיפוצים ובמקרים מסוימים אפילו להתפטר כדין מפוטרת אך הדבר תלוי בטיב ההרעה בתנאים.
הלל
29/01/2014 12:01
היי
אני יודע שאני מקבל את שכרי עבור מילאים מהמעסיק שלי

אבל להפתעתי גיליתי שמגיע לי יותר . הטופס מביטוח לאומי הגיע אלי.
איך אני יכול לדרוש אותו והאם זה ע"י חוק?
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 12:06
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי ובמידת הצורך לבקש את ההפרש אשר הנך טוען שמגיע לך.
סעיף 14
מילי
29/01/2014 11:22
שלום רב, החליטו להחתים את כל העובדים במשרדינו החל מה1/1/14 על סעיף 14. אני יודעת שיש לו יתרונות אבל מבחינתי אני לא כלכך בטוחה ואשמח לשמוע לדעתך. אני עובדת במקום עבודתי למעלה משמונה שנים- מ2005, בשנה הראשונה ואף יותר לא הפרישו עבורי כלל וגם כשהחלו להפריש האחוזים היו מאוד נמוכים וכמובן גם המשכורת שלי. רק בשנת 2010 החלו להפריש לי אחוזי פיצויים 8.3%. האם במידה וכאשר אעזוב הם יצטרכו להשלים לי את השנים האלה למרות שאחתום על סעיף 14? האם ההשלמה היא לפי השכר שלפני שמונה שנים או לפי השכר כיום? האם במקרה שלי בכלל כדאי לי לחתום על סעיף 14? תודה
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 11:38
יבוצע פיצול לפי תקופות.
לפני החתימה תהיי זכאית לפיצויים כחוק ואחרי החתימה לפי הוראות סעיף 14.
מילי
29/01/2014 12:01
תודה!
אפרת
29/01/2014 10:47
היי

אני עובדת 4 וחצי שנים בחברה גדולה. באמצע חודש דצמבר הודעת ילמנהל הישיר שלי שאני בהריון. מאז אותו יום היחס כלפי הפך לנוראי מכל הממונים. ממש נראה כאילו רוצים שאני אתפטר והופכים את החיים שלי בעבודה לקשים. ביקורת על הכל, הקפדה על כל פרט ופרט, זימון לישיבות עם צוותים שמעולם לא הייתי קשורה אליהם ועוד אלף ואחד דברים קטנים שלי ברורים מאד והחלו יום או יומיים אחרי שהודעתי שאני בהריון...

מה יכולה לעשות אישה בהריון שנתקלת במצב כזה במקום עבודתה? מה החוק קובע במצב הזה ואיך אני מגנה על עצמי? המצב מאד מאד לא נח.
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 11:15
אפרת שלום,

חל איסור על המעסיק לפטר אותך, ולפגוע בתנאי העסקה שלך במהלך הריון.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק לעומק את נסיבות המקרה - משרדנו עומד לרשותך.
אילנית
29/01/2014 09:52
פוטרתי מעבודתי ונתבקשתי להגיע במשך שבועיים נוספים לעבודה. האם גם במקרה של פיטורים חובה עליי למלא תנאי זה ? האם חוק זה לא נועד כשהמדובר בהתפטרות בכדי לתת למעסיק זמן למצוא מחליף ? מיותר לציין שממש קשה לי נפשית לשהות במשרד.
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 10:06
את רשאית לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת שניתנה לך ואם תעשי זאת כמובן שלא תהיי זכאית לשכר עבור ימים אלו.
מריה
29/01/2014 09:49
המעסיק שלי אינו מפריש לי דמי פנסיה למרות שהוא מוריד לי אותם מהשכר. אני רוצה להתפטר אך חוששת לאבד את הזכויות שלי לפיצויים. האם מגיע לי פיצויים במקרה הזה?
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 10:04
יש לתת התראה למעסיק כי אם לא יבצע את ההפרשות תתפטרי ואז תהיי זכאית לפיצויים.
לירון
29/01/2014 09:29
שלום ובוקר טוב

התחלתי לעבוד בתחילת ינואר בתאגיד מים כמהנדסת
לאחר ראיונות העבודה הובטחו לי תנאים ושכר ע"ס 10000 ברוטו כל התנאים נכתבו במייל שנשלח אליי וכן קיבלתי מכתב המעיד על קבלה לעבודה ועל העסקה לתקופת ניסיון של כ-6 חודשים.

עם הגעתי למקום העבודה החתימו אותי על טפסים רבים מלבד חוזה העסקה בטענה כי הנושא עדיין בבדיקה . הדבר היה תמוה בעיני אך לא חשדתי יותר מדי . כשבוע לאחר מכן פניתי שוב בנושא ועדיין הנושא היה בבדיקה.

שבוע שעבר (שבועיים וחצי לאחר תחילת העבודה) הודיעו לי כי עקב קיצוצים ופיטורים השכר שלי יהיה כ-8500 ₪ ברוטו ואם הדבר לא מוצא חן בעיני אוכל לעזוב .

לאחר פנייה למנכ"ל ושאר גורמים הנושא נבדק שוב והציעו לי להיות עובדת דרך חברת כח האדם על כל המשתמע מכך לעבוד יותר שעות (9.5 ביום) ולקבל יחד עם הוצאות נלוות שכר של כ-9500 לערך .

בנוסף לכך אציין כי בעקבות הקבלה לעבודה זו עזבתי את העבודה הקודמת שלי וסרבתי להצעת עבודה נוספת . יחד עם זאת העתקתי את מקום מגוריי והתחייבתי לחוזה על דירה בהתבסס על השכר שהובטח לי .

שאלתי היא האם הדבר חוקי מבחינה משפטית ?

וכן האם ישנן פעולות שאוכל לנקוט על מנת לקבל את שכרי ועדיין להישאר במקום העבודה ?כיוון שכפי שציינתי חסמתי את האופציות האחרות שהיו ברשותי.
תודה רבה מראש
לירון
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 09:39
המעסיק פעל כאן בחוסר תום לב.
הנך רשאי להסתמך על מה שסוכם ביניכם, אך היות ולא נחתם חוזה עבודה בסופו של דבר רצוי להגיע להבנות והסכמות עם המעסיק ולהעלות דברים על הכתב.
הנך רשאי לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לך.
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 09:32
מדובר בהפרת חוזה וחוסר תום לב בקבלה לעבודה.
ניתן להמשיך לעבוד בתנאים הקיימים או שלא לעבוד ולתבוע פיצוי על הנזק שנגרם לך.
תעשי את שיקולייך מה עדיף לך.
שואלת
29/01/2014 09:31
אני ובעלי מעתיקים מגורינו בקיץ לארה"ב בעקבות תפקיד של בעלי (איש צבא).

ייתכן ובהתחלה לא אעבוד למשך מספר חודשים. ייתכן ולאחר מכן אעבוד אצל מעסיק ישראלי (הקונסוליה או מטעם מישהו אחר מהמשלחת).

ביררתי עם מוקד ביטוח לאומי ונאמר לי שבאופן כללי אם אני נשואה ואינני עובדת אני נכנסת תחת ההגדרה של עקרת בית ולכן המעסיק של בעלי משלם עליי ביטוח לאומי, או שאני פטורה מתשלום זה (לא הבנתי)?

כל עוד אני מועסקת בעצמי אז המעסיק משלם עליי. עכשיו מה לגבי מס בריאות? זה אותו דבר?

אני אודה לך אם תעשה לי סדר בדברים, ממש לא בא לי להסתבך עם ביטוח לאומי.
ערין
28/01/2014 18:17
אם הודעתי לחברה לפני 16 ימים שאני מסיימת, בכך אני יכולה להימנע מתשלום קנס
חשוב להגיד שיש סעיפים אלו:
"כל צד יהיה זכאי להביא הסכם זה לסיומו ע"י מתן הודעה מוקדמת בכתב לצד השני בפרק הזמן הקבוע בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א 2001"
"התפטר העובד בלא שנתן הודעה מוקדמת כאמור לעיל, תהיה החברה רשאית לנכות מכל סכום כסף שיגיע לעובד ממנה, לרבות שכר עבודה, סכום כסף השווה לשכר לו היה העובד זכאי אילו עבד בתקופת ההודעה המוקדמת"
מה זה אומר?!!!
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 08:50
הסעיף מדבר על זכותו של המעסיק לנכות משכרו של העובד בגין אח מתן הודעה מוקדמת.
באם ניתנה הודעה מוקדמת כדין, אין למעסיק זכות לקזז.
פרידמן
28/01/2014 20:01
היי

אני פוטרתי לאחרונה מעבודתי בחברת הייטק קטנה. יש לי 3 חודשי הודעה מוקדמת שבהם אני יכול שלא להגיע לעבודה ולקבל שכר רגיל. בנוסף לכך, יש לי 24 ימי חופשה צבורים. המעסיק אומר שהוא מוכן לפדות אותם בשווה כסף. אני רוצה לנצל אותם עם כל התנאים של עובד הכוליים רכב וטלפון של החברה - פשוט לצאת לחופשה ואחר כך להתחיל את תקופת ההודעה המוקדמת. המעסיק לא מוכן. השאלה מה קובעים חוקי העבודה בנושא זה. אשמח להבהרה על מנת שאחליט כיצד לנהוג והאם להתעקש על הזכויות שלי.

תודה וערב נעים!
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 08:47
ניצול של ימי חופשה הוא באישור ובהסכמה עם המעסיק.
משמרות
ח.א
28/01/2014 23:58
אני עובדת במקום עבודה בערך שנה ולפני 9 חודשים בערך מצאתי עבודה נוספת כי השכר היה נמוך לי. דברתי עם המנהל שלי ועדכנתי אותו לגבי הדברים סכמנו שאני אתן כמה משמרות בשבוע כי זה מה שיכולתי בהתחלה זה היה 2 משמרות ובשבועות האחרונים בגלל מבחנים לקחתי רק משמרת 1 בשבוע.

בשבוע אחד הפסקתי לקבל משמרות וזה המשיך והמשיך בקשתי משמרות אך לא שבצו אותי הפסקתי לנסות בעבודה הנוספת ששם אני נמצאת גם היום התקבלתי בתור עובדת חברה (לפני כן הייתי עובדת כ"א) והם צריכים אישור אם אני עובדת בעבודה נוספת התקשרתי למקום העבודה הקודם הסגנית החדשה טענה כי אני זו שהפסקתי להגיע למשמרות ובמשרדים כשבדקתי נאמר לי שאני עדיין רשומה כעובדת אציין שלא קבלתי או הגשתי מכתב פיטורין.

השאלה שלי האם יש עניין לדרוש פיצויים?
עו''ד אריק שלו
29/01/2014 08:44
באם המעסיק הוא זה שהפסיק את העסקתך, אזי, את זכאית לפיצויי פיטורים, פדיון, חופשה, פדיון, הבראה ומכתב שחרור כספים קופת גמל.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
הדסה
28/01/2014 19:29
היי

אני עובדת במקום העבודה שלי בירושלים כבר חמש שנים ושבעה חודשים. העבודה כשכירה בשכר גלובלי במשרה מלאה. בחודש דצמבר עברתי ניתוח פלסטי בחזה ונעדרי מהעבודה עד ה-26 לחודש ינואר, ממש לפני יומיים. כשחזרתי לעבודה הבאתי אישור על הניתוח ותקופת ההחלמה מהרופא שניתח אותי באופן פרטי. המעסיק אמר כי אינו מחוייב לשלם לי על הימים שנעדרתי לפי החוק בגלל שעשיתי ניתוח פלסטי ולא נעדרתי בגלל מחלה... האם זה באמת נכון ואני אמורה לספוג את את הימים האלה על חשבוני?
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 08:39
הפסיקה אינה חד משמעית בנושא.
כאשר מדובר בניתוח קוסמטי מסיבות אסטטיות בלבד, נראה כי אין חובה על המעביד לשלם לעובד ימי מחלה בגין העדרותו עקב ניתוח זה, כל עוד לעובד כושר לעבוד למרות חוסר נעימות וכד'. אולם כאשר מדובר בניתוח קוסמטי מסיבות רפואיות או שכתוצאה ממנו יש לעובד אי כושר הרי שיש לשלם דמי מחלה. המילה האחרונה בהקשר זה תהא של בית הדין לעבודה.
נועה
29/01/2014 00:55
שלום,
רציתי לדעת במדוייק כיצד צריך לחשב לי את השעות הנוספות ביום כלהלן: משמרת ראשונה מ05:45 עד 16:00 מנוחה בבית של 8 שעות חזרה למשמרת לילה מ00:00 עד 08:00. זהו כמובן מקרה חריג שהגעתי לעבודה ל2 משמרות באותו היום, ומחזור יום עבודה אצלנו (אם זה רלוונטי) הוא מ06:00 עד 06:00 ולא 00:00 ל00:00. (אבטחה 24/7)
אודליה
28/01/2014 16:39
הודעות שוטפות
פיטורים בחופשת לידה עובדת מדינה- ייעוץ אישי
אודליה | 28/01/2014 16:30
שלום רב,
אני עובדת זמנית במשרד האוצר למעלה משנתיים, יצאתי לחופשת לידה ב26.11.13 והייתי אמורה לחזור ב 3.3.14. בשבעו האחרון הודיעו לי כי אין תקן ולכן לא אחזור לעבודה. באישור משרד התמ"ת ישלמו לי עבור 60 יום (שתי משכורות). השאלה היא אילו עוד זכויות אני זכאית- פיצויי פיטורין? לפי איזה חישוב תינתן המשכורת? האם מותר לי לעבוד בחודשיים האלו ? אפשר להחתים אבטלה ?
כמו כן פודים לי את ימי החופש, למה עוד אני זכאית?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 16:50
אודליה שלום,

בשל שאלות הרבות מוטב לפנות לייעוץ פרטני.
עדי
28/01/2014 16:08
שלום,אני עובד בחברת אבטחה קרוב ל5 חודשים וחתמתי על חוזה עבודה ל10 חודשים.כרגע המעסיק לא מספק לי עבודה כי הוא טוען שזאת תקופה חלשה מאוד וזה יימשך כניראה חודשיים שלוש.לפי החוזה שבו כתוב:״היקף משרה משתנה בהתאם לצרכיי החברה אשר לא תיפחת מ 50 אחוז״.משמע הם מחוייבים לשלם עד 93 שעות חודשיים.שעות אלו בקושי מספיקות לי לשכר דירה ומחייה בסיסית.רציתי לדעת אם מותר להם בכלל לרשום סעיף כזה בחוזה? ואם אני רוצה לעזוב אני צריך לשלם קנס? מכיון שרשום בחוזה:״במידה ואסיים את עבודתי בחברה מכל סיבה שהיא (פיטורין ו/או התפטרות)לפני תום תקופת ההתחייבות,אני מתחייבת להחזיר לחברה את מלוא עלות הקורס (שנאמר לי עומד על 2800 שקל)בתוספת התשלום בגין ימיי העבודה.סך של 1900 ש״ח,צמוד למדד״.לא מובן לי מה גובה הקנס ואם מותר להם לקנוס אותי בצורה כזאת?תודה
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 16:30
במידה ולא מספקים לך עבודה אתה רשאי לראות זאת כסיום עבודה.
אסור לחברה לנכות לך את עלות הקורס בכל מקרה.
עדי
28/01/2014 16:48
בתגובה לתשובתך,אסור להם לנכות שום קנס ממני גם אם הם החתימו אותי על מספר חודשים מסויים שאני חייב לעבוד אצלם ואם אני עוזב לפני הזמן אז הם יכולים לקנוס אותי בסכום של מלוא עלות הקורס שהוציאו אותי בתחילת העבודה כתנאי לעבוד בחברה פלוס ימיי הקורס וסך של 1900 שקל שאין לי מושג מה זה?ציטטתי מהחוזה בשאלה הקודמת
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 17:31
אסור לנכות את עלות הקורס לפי צו ההרחבה בענף השמירה.
דורית
28/01/2014 15:16
אני מועסקת במקום עבודתי הנוכחי כבר 4 וחצי שנים. בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת מהלנת שכר קבועה. את השכר של דצמבר קיבלתי רתמול בשיק דחוי ליום שישי. נמאס לי מהמצב הזה ואין לכך שום הצדקה מבחינתי. אני רוצה להתפטר. השאלה האם לאור הלנת שכר קבועה אני יכולה להתפטר ממקום עבודתי באופן מיידי, ללא הודעה מוקדמת ועדיין לקבל פיצויים על תקן מפוטרת? תודה מראש!

דורית
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 15:39
דורית שלום,

הלנת שכר קבועה יכולה להקים לך עילת התפטרות בדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
פני למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
דורית
28/01/2014 15:50
שאלתי בעיקר לגבי הצורך במתן הודעה מוקדמת או האפשרות להתפטר באופן מיידי - מה תשובתך בנושא זה?

ברור שלא אעשה צעד אקטיבי ללא יעוץ משפטי מסודר עם עורך דין... אני רק בודקת אפשרויות בנתיים.
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 16:47
בכל מקרה יש ליתן הודעה מוקדמת כדין.
אתי
28/01/2014 15:49
ביצעתי עבודה ביחסי ציבור וקיבלתי עמלות בגין עסקאות שבוצעו ואשר נרשמו בגין עבודתי. אין כל חוזה העסקה ואין לי אפילו את פרטי המעסיק פרט לשמו.

מדובר באדם פרטי ולא חברה בע"מ.

מהתשלום האחרון החסיר המעסיק כ- 1000 ש"ח מתוך ידיעה שבשל הסכום הקטן לא אטרח ואשכור עו"ד על מנת לתבוע סכום זה.

במהלך התכתבות איתו במיילים והודעות אסמס הוא מודה בחוב ומבטיח כל פעם מחדש לשלמו אולם אינו עומד בהבטחתו מזה מס חודשים.

האם ניתן לתבוע במקרה זה הגם שמדובר בעמלות ולא שכר?
האם ניתן להגיש תביעה על סמך שם בלבד? (כאמור לי לי את מס תז שלו) במידה וניתן לתבוע, האם העיכוב בתשלום נחשב הדבר להלנת שכר? כיצד מחשבים?

האם ביה"ש נוהג לפסוק החזר שכ"ט עורך דין כך שאוכל לשכור שירותי עו"ד?

תודה!
חשוב להדגיש כי מאחר ומדובר בסכום קטן - הנטייה הראשונית היא לוותר, אולם במחשבה שנייה - מאחר ואדם זה מתנהג במודע באופן זה ומאחר והרוויח הרבה מאד כסף, אני נחושה לעמוד על זכותי ולתבוע את המגיע למעני וכן מקווה גם למען "חינוכו"
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 16:28
ניתן לתבוע את העמלות המגיעות.
ניתן להגיש תביעה על סמך שם האדם וכתובתו.
אין צורך לחשב את הלנת השכר אלא רק לדרוש זאת.
ניתן לתבוע גם הוצאות משפט, אך אין צורך לקחת עו"ד עבור מקרה זה וניתן להגיש תביעה באופן עצמאי.
רועי
28/01/2014 15:11
שלום,

אני כרגע בתכתובות עם חברה בה אני עובד לגבי תשלום על זמן תדריך לפני משמרת, החברה טוענת שהיא משלמת לי על זמן הפסקה לארוחה "לפנים משורת הדין" כשכאמור אני מחוייב עפ"י המעסיק להישאר במקום העבודה וכמו כן לפי צורך אני גם קם באמצע הארוחה לטפל באירועים ולכן עפ"י חוק שעות עבודה ומנוחה זמן ההפסקה נחשב כשעות עבודה. בתכתובות החברה מציגה בפני דברים שקריים שלטענתם הם על פי חוק, לדוגמא שהם לא חייבים לשלם על זמן התדריך עפ"י חוק וגם שהם לא חייבים לשלם לי על זמן ההפסקה ובמידה ואני אעמוד על תשלום על זמן התדריך הם יקחו ממני את התשלום על זמן ההפסקה. רציתי לשאול האם הצגה כוזבת של החוק היא דבר חוקי?

תודה

רועי
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 15:15
הדבר אינו חוקי.
אין מדובר בזמן הפסקה כדין.
כמו כן, יש לשלם עבור זמן התייצבות לתדריך.
רועי
28/01/2014 15:19
היכן אני יכול למצוא סעיף המדבר על הטעייה מכוונת של החוק?
מירב
28/01/2014 14:52
שלום ,
פוטרתי מעבודתי בהודעה מוקדמת ב 1.10 לאחר 4שנות עבודה ומאז ועד היום לא קיבלתי פיצויים בעצם עברו חודשיים.
האם זה נחשב להלנת פיצויי פיטורין?שלחתי מכתב ובו נאמר שאם לא ישלמו אתבע אותם וזאת לפני שלושה שבועות עד עכשיו אין מענה.האם אקבל תוספת לפיצויים במידה ואתבע להלנה?
אני שואלת כי עברו חודשיים ולפי מה ששמעתי רק אחרי שנה של א משלמים בתי המשפט פוסקים פיצוי נוסף,האמנם?
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 15:03
מדובר בהלנת פיצויי פיטורים.
על המעסיק לשלם פיצויי פיטורים תוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
איריס לוי
28/01/2014 14:45
שלום רב, אני בהריון בשבוע 32, חודש שמיני. מורה לחינוך גופני בבקרים ומאמנת כושר אחר הצהריים ברשת סטודיו סי. המשרה שלי בסטודיו כוללת 4 אימונים ברצף ובשל העומס הרב ומצב בריאותי הרופא נשים כתב לי מכתב ובו המלצה על הפסקת פעילות מאומצת. הגשתי לסטודיו את טופס זה. האם הם מחויבים להתייחס לאישור זה וכיצד? האם עליהם לשלם לי עבור התקופה הזו? משום שזה לא מוגדר כשמירת הריון אלא רק כהמלצה/איסור על פעילות מאומצת. איך אני אמורה לקבל את זכויותי ממקום העבודה משום שברצוני גם לקבל את חופשת הלידה שלי ממקום עבודה זה. אשמח לקבל מידע והנחיות כיצד עליי לפעול.
תודה.
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 14:56
באם עומדים לרשותך ימי מחלה, את רשאית לנצלם.
שג
28/01/2014 12:08
שלום, רציתי בבקשה לדעת האם חברה שבה אני עובדת יכולה להכריח אותי לעזוב את הסוכן הפרטי הנוכחי שלי? בטענה שיש לה הסדר עם סוכניות ביטוח ושאין אצלה דבר כזה סוכן פרטי. כמו כן מה קורה במצב שבו בעקבות מעבר התנאים של הפוליסות שלי מורעים?
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 13:01
שאלתך לא ברורה.
שג
28/01/2014 14:29
נכון להיום יש לי סוכן ביטוח פרטי שאחראי על הביטוח מנהלים וקרן ההשתלמות שלי.
בתחילת החודש התחלתי מקום עבודה חדש, האם מקום העבודה יכול לכפות עלי סוכן שלו?
עו"ד אריק שלו
28/01/2014 14:34
המעסיק יכול כיום לחייב את העובד לסלוק את הכספים דרך סוכן הביטוח שלו אך בשנה הקרובה הנושא עתיד לקבל תפנית חדה בשנת 2015, עם מתן הזכות לעובד לבחור את הסוכן ביטוח שלו, המעסיק לא יוכל לכפות על העובד לעבוד עם סוכן הביטוח שלו ולאור כך, העובד יוכל לבחור את סוכן הביטוח האישי שלו אשר ייצג אותו אל מול החברה ואל מול חברות הביטוח/בתי ההשקעות.
שג
28/01/2014 14:32
חידוד השאלה: האם החברה יכולה לכפות עלי סוכן שלה גם אם הפוליסות ממשיכות בתנאים הרבה פחות טובים?

תודה
מרי
28/01/2014 10:11
שלום,
אני מעוניינת לדעת לגבי זכויות של עובד חברה שמפטרים אותו בשביל להעביר לעובד קבלן.
מדובר בצוות של 5 נציגות שמפטרים רק 2 נציגות ושאר הנציגות נשארות עובדי חברה.
מותר לעשות זאת? זה חוקי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ