פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1059
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיטורין
נעמה
30/01/2014 22:15
שלום
בחודש אוגוסט האחרון נערך לי שימוע ולאחר כיומיים קיבלתי מכתב פיטורין שאתו קיבלתי חודש התרעה מראש בבית מכיון שעבדתי במקום 4 שנים.
בחודש ההתראה מראש גיליתי כי אני בהריון.
מאז עבדתי בעבודות מזדמנות של כמה ימים, רציתי לדעת האם מקום העבודה ממנו פוטרתי צריך לשלם לי חופשת לידה מכיון שבחודש ההתראה עדין הייתי נחשבת כעובדת במקום למרות שלא נכחתי בפועל
אשמח לעזרה
תודה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:51
דמי לידה משולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי ולא ע"י המעסיק.
אם המעסיק היה יודע בזמן ההודעה המוקדמת שאת בהיריון היה עליו לבקש היתר לפיטורייך.
ע.מ
01/02/2014 15:00
היי

אני עובד בבית מלון בדרום הארץ. מחלקת הבטחון במלון גילתה שאני ו-2 עובדים נוספים גנבנו רוכש ממחלקת האבידות בבית המלון. המדובר על פריטים בשווי של כ-1000 ש"ח בסך הכל. החזרנו את כל הפריטים. בשבוע הקרוב יהיה לנו שימוע וככל הנראה רוצים לפטר אותנו. רציתי לדעת אם אפשר לשלול פיצויי פיטורים ממני בגלל מקרה כזה? האם יש סנקציות נוספות שהנהלת בית המלון יכולה לנקוט בהם מער לפיטורים שלי?
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:49
במקרה של גניבה מאת המעסיק ניתן לשלול באופן מלא או חלקי את הפיצויים עפ"י הסכם קיבוצי החל במקום העבודה או עפ"י פסק דין של בית הדין לעבודה.
פרנקי
30/01/2014 11:39
עובד התפטר ללא מתן הודעה מוקדמת למרות חוקי העבודה ולמרות שידע כי עליו לעשות זאת. לאחר חיוב מסודר בגין אי מתן הודעה מוקדמת, הגיע מצב שבו תלוש המשכורת האחרון הינו במינוס. זאת אומרת שהעובד חייב כסף לחברה. האם יש דרך לגבות מהעובד את הסכום שהוא נותר חייב לחברה? האם ניתן לקבל את הכספים מקופת הפיצויים של העובד?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:49
באם מדובר בסכום קצוב ניתן לנכות את הסכום ממשכורת האחרונה של העובד.
אחרת, יש להגיש תביעה נפרדת לבית הדין.
הדס
01/02/2014 15:25
הנני מורה ויור ועד מורים
מאז הבחרי ליו"ר ועד מורם המנהלת מנסה לתפור לי תיק
הסתכלתי וצילמתי את התיק האישי שלי יש שם 2 מסמכים שאפשר להוכיח שהם שקריים
אני רואה בהתנהלות המנהלת פגיעה בשמי הטוב היא גם רושמת עליי מכתבים עם העתקים לבעלי תפקידים מכתבים שקריים האם יש מקום לתביעה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:48
ניתן לפנות לייעוץ אישי פרטני בנושא על מנת להעריך את סיכויי המקרה.
לא פראייר
01/02/2014 15:58
הדס, מציע לך בחום לפנות לשיחת התייעצות אישית עם עורך דין שמתמחה בזכויות עובדים ביחד עם כל החומר שיש ברשותך וכמובן התיעוד של התיק האישי שלך. אם התנהלת התלבשה עליך מסיבות אישיות אין סיבה שלא לנער אותה ולהעמיד אותה במקום. במקרים כאלה בדרך כלל מכתב חריף מעורך דין עושה את העבודה.
מ.ס
01/02/2014 18:02
שלום לכולם,

זו הפעם הראשונה שלי בפורום זה, ממש מקווה שתעזרו לי.
אני סטודנטית לקראת סיום תואר ראשון, לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בו אמרו לי ששכר הסטודנט בו הוא 26 ₪ לשעה.

חשבתי שזה מה שמשלמים שם לסטודנטים, היות ובעבודות הסטודנטיאליות הקודמות שלי השתכרתי 23-24 ₪ (כולל העסקה ע"י האוניברסיטה עצמה), כלומר מינימום או טיפה יותר.
אחרי שתי משכורות בהן קיבלתי מהם שכר מינימום בלבד, התברר שלא רק שהם לא משלמים לי 26 לשעה, הם גם לא יודעים כמה בדיוק הם אמורים לשלם לי.

המנהלת ביקשה ממני לברר כמה על פי חוק זה שכר סטודנט. חיפשתי באינטרנט אבל לא מצאתי דבר, מלבד העובדה שצריך לשלם לסטודנטים לפי שעה.

השאלה שלי היא, האם יש בכלל במסגרת החוק דבר כזה "שכר סטודנט"? כי אני לא מצאתי שום דבר כזה.

גם למיטב ידיעתי סטודנט משתכר מינימום, ואם יותר אז זה כבר תלוי במקום העבודה.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:48
אין הגדרה ל"שכר סטודנט" בחוק אלא לא פחות משכר מינימום או לפי חוזה עבודה, הסכם קיבוצי או נוהג החל במקום העבודה.
חגית
01/02/2014 18:21
שלום, העוזרת שלי רוצה להתפטר כי אינה רוצה שאשלם עבורה ביטוח לאומי, זה מקטין לה את קצבת אבטחת הכנסה. היא הודיעה לי שהיא עוזבת עקב כאבי גב ושאני צריכה לשלם לה פיצויי פיטורין, אבל הודתה שהיא מתכוונת לחזור לעבוד חודש או חודשיים לאחר מכן במקום אחר שלא משלם עליה ביטוח לאומי. היא שוקלת גם לקבל תשלום מביטוח לאומי כאילו שאינה יכולה לעבוד. האם כדי שתוציא ממני את פיצויי הפיטורין היא צריכה להביא לי אישור מרופא תעסוקתי או שמספיק שתביא אישור מרופאת המשפחה (שנותנת לה מה שהיא רוצה)? האם במידה ואני משלמת לה פיצויים בתשלומים ומוכיחה לאחר חודש או חודשיים שהיא חזרה לעבוד בניקיון מותר לי לבטל את שאר הצ'קים של הפיצויים? תודה, חגית
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:47
בדרך כלל רצוי אישור של רופא תעסוקתי על מנת שתקום זכאות לפיצויי פיטורים בשל מצב בריאותי.
אם אכן מתכוונת לעבוד באותו סוג עבודה הרי שאין לה זכאות לפיצויים.
ליאור
01/02/2014 19:35
שלום,

שאלתי בנושא מתן פיצויים על ידי המעביד.

אני עובד בחברה כ 14 שנים וב5 השנים האחרונות בתור מנהל מכירות.

בחודש האחרון החברה עוברת רה ארגון מחדש והרבה תקנים נסגרו, ולי הוצע להמשיך להיות מנהל מקצועי בתחום ללא כפופים ובנוסף לעשות כ 60% משרה כאיש מכירות .

אני סירבתי בכל תוקף כמובן מההצעה שנתנו לי מתוך הבנה כי הדבר פוגע בתפקיד שלי ובמעמדי ואין לי כל כוונה לחזור ולהיות איש מכירות גם אם הדבר יעלה לי באיבוד המשרה.
נעשתה לי שיחת שימוע בנושא, והם החליטו לסיים את העסקתי בחברה.

שאלתי היא:

האם הם יכולים לפטר אותי בגלל הסיבה הנ"ל ללא מתן פיצויים ? ובמידה והם לא יתנו לי את הפיצויים האם יש לי סיכוי טוב לתבוע פיצויים בבית משפט ולזכות ?

אנא עזרתכם. תודה מראש.
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:45
נראה לי שאתה מקדים את המאוחר, שכן אין שום סיבה כי לא תקבל פיצויים בנסיבות המתוארות לעיל.
שימוע
יוני
30/01/2014 18:32
זומנתי לשימוע ולא הלכתי מה הדין
RE: שימוע
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:45
בכל אופו אין המעסיק רשאי לפטר אותך טרם עריכת שימוע כדין.
גדעון
01/02/2014 13:09
אני מעסיק עובדת משק בית, ומשלם לה לפי שעות העבודה שלה בפועל. היא עובדת כל יום שעה אחת לפחות, ולעיתים רחוקות שעה וחצי או שעתיים.
האם עלי לשלם לה, ואם כן - כמה, עבור ימי אבל ה"שבעה" על אימה ז"ל, שבהם לא עבדה כלל?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:44
עובד שעבד לפחות 3 חודשים במקום עבודתו ומקיים חובת אבלות על-פי דת או נוהג, ואינו עובד באותם הימים, זכאי לתשלום שכרו עבור הימים שבהם נעדר ולא יותר מ-7 ימים.
שרית
01/02/2014 21:11
לאחרונה אחרי כ5 שנים בתפקיד המורכב מבסיס ובונוסים הוצע לי לעבור לתפקיד מטה בחברה המוגדר כפרויקט זמני. הוחלט כי בזמן בו אני מבצעת את התפקיד אקבל שכר לפי הממוצע שלי בחודשים האחרונים. העניין הוא שהתפקיד אותו ביצעתי ניתן למישהו אחר (מבלי שאיש מאיתנו הוחתם על חוזה) אמרו לי כי ייתכן והתפקיד הזמני במידה ויהפוך לקבוע יהיה עם שכר מופחת ממה שקיבלתי היות ואינו ניתן עם בונוס . כפי הנראה הבסיס יהיה גבוה ממה שאני מרויחה אך עדיין ללא בונוס מה שיגרום לשכר שלי להיות נמוך בהרבה ממה שאני מרוויחה. ברצוני לדעת- מה זכויותיי במצב שכזה? התפקיד הינו זמני ואין לי מושג האם יש לי בכלל אפשרות לטעון פה להרעת תנאים. כמו כן, בחוזה הישן שלי אני מחויבת ל8 שעות עבודה. נכון להיום כבר מזה כשנתיים שאני עובדת 8.5 שעות וומקבלת על החצי השעה הנוספת אחוזים נוספים. האם כעת בגלל שאני משנה תפקיד במידה ומחתימים אוצי על חוזה חדש יש להם אפשרות לשנות לי את התקן ל8.5 שעות או שמא מדובר גם בהרעת תנאים? 
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:44
אם בפועל את עובדת כבר שנתיים 8.5 שעות ביום הרי שאלו הם תנאי עבודתך ולא מדובר בהרעת תנאים.
ליז
02/02/2014 06:02
אני עובדת ברשת עם כמה סניפים בעיר מגוריי, מכיוון שהביאו לי מחליפה בסניף שעבדתי בו המנהל הציע לי לעבור לסניף אחר, סירבתי להצעה והוא מצידו אמר שיחשוב מה לעשות איתי. השאלה שלי היא האם הוא יכול לפטר אותי בלי לעבור על החוק מכיוון שסירבתי ובאופן כללי מה זכויותיי במקרה כזה
עורך דין ארז כהן
02/02/2014 08:42
אסור לפטר אותך במשך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת הלידה.
שירז
31/01/2014 19:20
התחלתי לעבוד מ 2007 לפני שנתיים לקחתי חופש שהייתי בהיריון ללא תשלום וחזרתי אחרי חופשת הלידה ולפני חודשיים פיטרו אותי האם יחשבו כל השנים או שיעלמו הפיצויים שלי
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:42
באם היה נתק של מעל 6 חודשים אזי הותק נספר מחדש.
אילי
31/01/2014 15:13
שלום אני עובדת במקום פרטי ,בעלת העסק הודיעה לי שהיא משנה את תנאי העסקתי ,וכך יש הרעה בשכרי האם עלי להודיע לה שאני מתפטרת וחייבת לתת לה הודעה מראש ,
האם דמי הנסיעה שקבלתי יכנסו כמרכיב בפיצויים , האם ימי מחלה ותשלום בגין חגים נחשבים לתוספות לא לפיצויים?? אני עובדת במקום 22 חודשים על בסיס שעתי תודה
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:41
שי ליתן הודעה מוקדמת טרם התפטרות בדין מפוטר.
דמי נסיעה אינו נחשב כרכיב לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
דמי מחלה וחגים נכללים בשכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
מוטב לפנות לייעוץ משפטי טרם התפטרות בדין מפוטר.
אלי
31/01/2014 14:04
עברתי דירה לאחרונה. -עקב נישואין בשעה טובה- כעת אני גר רחוק מאד ממקום העבודה, האם על המעסיק לפטר אותי או שזה נחשב פיטורין שלי?
עו"ד אריק שלו
02/02/2014 08:37
אלי שלום,
באם מתקיימים התנאים הבאים הנך רשאי להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים, באם עבדת מעל שנה.
א. מקום המגורים החדש הוא מקום בו התגורר בן הזוג בטרם הנישואין.
ב. המרחק בין מקומות המגורים הוא 40 ק"מ ומעלה.
ג. המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה הרגיל גדל.
נתי
30/01/2014 18:14
אני עובדת בעמותה כמדריכה עם חניכים .לפני חצי שנה הותקנו מצלמות ונאמר לנו בע"פ שמעכשיו אנחנו מצולמים .השאלות הן

1. האם אנחנו צריכים לקבל זאת בכתב ובו פירוט מי רשאי לצפות , מתי ניתן לצפות ,שאלות אלו עולות מכיוון שאחד מהמדריכים פוטר בטענה שהתנהג באגרסיביות עם חניך שביקש לראות זאת נאמר כי הוא לא רשאי לצפות בזה רק מנהל רשאי לצפות בצילום (והוא רשאי לצפות בזה רק עם אישור מבית משפט). האם זה חוקי לפטר אדם מבלי להראות לו על מה נאשם רק על סמך דברי מנהל שצפה לטענתו בתקרית .בשל המצב הנ"ל" ברצוננו לוודא ולהגן על זכויותינו מפני העתיד לבוא בנושא למרות שאנחנו עובדים עם חסרי ישע . האם זכותנו לדרוש את כל נושא המצלמות כתוב ומסודר האם אנחנו אמורים לחתום על מסמך שמאשר כי אנחנו מסכימים ויודעים שאנחנו מצולמים כי התחלנו לעבוד לא היה מצלמות.

והאם אין לנו רשות לצפות במידה ואנו מואשמים באיזה תקרית .
נתי
31/01/2014 12:35
למה לא עונים ? לכולם עניתם
Saar
30/01/2014 22:45
קורה שההסעה שלי מקדימה ואני מגיע מוקדם יותר לעבודה.
מעניין אותי לדעת עם המעסיק מחויב לשלם לי על זה.
לא נאמר דבר בקשר לזה בתנאי ההעסקה!
עו"ד אריק שלו
31/01/2014 09:16
שלום,

אם אתה מגיע פיזית לעבודה אזי מגיע לך שכר עבור הזמן הזה.
היי
רנית
31/01/2014 05:14
רצית לדעת אם אחרי שנה מפטרים מקבלים פיצוים חובה אין קשר לסעיף 14
RE: היי
עו"ד אריק שלו
31/01/2014 09:11
שלום,

פיצויי פיטורים בגובה של 72% מקבלים בהנחה ואת חתומה על סעיף 14. אם אינך חתומה על סעיף 14 אינך זכאית לפיצויי פיטורים בזמן שאת מתפטרת.
תיקי
30/01/2014 16:38
היי

אני מעסיקה עוזרת בית מאז חודש אפריל 2013 בתדירות של פעמיים בשבוע, בכל פעם 4-5 שעות. היא משתכרת שכר שעתי ומדווחת לביטוח לאומי. לפני שבוע היא הודיעה לי שהיא בהריון במהלך שיחת חולין איתה. גם אני בהריון ועומדת ללדת בתחילת-אמצע חודש פברואר 2014.

לאחר הלידה אני ובעלי נעבור לגור בבית אימי במושב למשך כמה חודשים, על מנת שתעזור לנו ואני אוכל לנוח. לא ברור עוד לכמה זמן נעבור, מה שכן, הדירה שלנו תסגר ואחש לא יגור בה.

ברור שאין עוד צורך בשירותיה של עובדת משק הבית ואני רוצה לפטר אותה ולשם לה את המגיע לה לפי החוק כמובן. השאלה האם לאור העובדה שאני יודעת כי היא בהריון ולאור מה שראתי באתר הנפלא שלכם, האם עלי לבקש אישור ממשרד התמ"ת לצורך פיטוריה במקרה כזה?

מה קובע החוק במצבי? האם לעובדה שהעובדת מועסקת על ידי משפחות אחרות בעבודות ניקיון ומשק בית יש משקל לגבי המקרה שלי?

תודה מראש לעונים!
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 16:52
תיקי שלום,
עלייך לקבל היתר ממשרד התמ"ת.
יש לנמק את סיבית הפיטורים, בכפוף להצגת אסמכתאות רלוונטיות.
תיקי
30/01/2014 17:17
במקרה כמו שלי,
אילו אסמכתאות עלי לצרף בבקשה למשרד התמ"ת? תודה רבה על תשובתך. זה עוזר מאד!
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 17:34
עלייך להראות למשרד התמ"ת כי פיטוריה של העובדת נובעים מסיבות שאינן קשורות להריון.
התפטרות
קובי
30/01/2014 15:43
התפטרתי משירות בתי הסוהר והודעתי שבועיים מראש.
אני בשבס כ6 חודשים כבר עובד ונאמר לי שאני מחויב להם 3 חודשים מיום בקשת ההתפטרות.
האם זה חוקי ?
ואם בכל זאת אסרב להגיע מה אז? לא חוקי להכריח אדם לבוא למקום עבודה שלא טוב לו בו.
תודה
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 15:51
קובי שלום,

לפי חוק הודעה מוקדמת, הנך צריך ליתן 6 ימי הודעה מוקדמת טרם התפטרותך, אלא אם כן סוכם אחרת בחוזה העבודה.
פיטורים
ענת
30/01/2014 15:36
שלום אני עובדת במשך 9 שנים בסופר מרקט שיש בו מספר מנהלים שהם בני אותה משפחה באמצע חודש נובמבר הודעתי לאחד מהמנהלים שאני רוצה ללמוד ובעקבות הלימודים שעות העבודה שלי יצטמצמו ובמקום משרה מלאה אעבוד פעמיים בשבוע מספר שעות.

המנהל איחל לי הצלחה ונתן לי תחושה שאכן אלך ללמוד ושזה בסדר מצידו המנהל האחר החליט לשים אותי "במבחן" ולראות אם השעות שאעבוד יהיו טובות לעסק.

הועסקתי שלושה שבועות במתכונת חלקית (פעמיים בשבוע) לאחר מכן נשלח לי הודעה בדואר רשום כי עלי לחזור לעבודה במסגרת משרה מלאה ולא במשרה חלקית דרך עורך דינם.

כשפניתי אל עורך דין חיצוני הוא טען שצריך להגיש בקשה לפיטורים והם טענו שלא פוטרתי ועלי לשוב לעבודה במשרה מלאה כעת עורך דיני טוען שעלי לשלוח מכתב ולבקש לשוב לעבודה אחרי תקופת הלימודים ורק אם לא יחזירו אותי לעבודה רק אז זו עילה לפיטורים מה עלי לעשות ? אודה לתשובתך בהקדם
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 15:42
ענת שלום,

אינך מחויבת לכתוב מכתב התפטרות.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך יעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
נגב
30/01/2014 14:21
הי

אני מעסיק עובד שעבר את גיל הפרישה החוקי מפאת יכולותיו המקצועיות ורצונו להמשיך לעבוד. השאלה המתבקשת היא האם עלי להמשיך ולהפריש לו תשלומי פנסיה למרות שעבר את גיל הפרישה?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 14:32
התשובה היא כן, אלא אם כן הוא מקבל קצבת פנסיה ממקום אחר שהוא לא המוסד לביטוח לאומי.
מסודי
30/01/2014 13:53
ביתי עובדת במפעל ייצור גבינות, ביום קרות המקרה הגיעה לעבודה עם כאבי גרון ועבדה רגיל, ביום זה עברתי אני האמא ניתוח ולמרות הלכה לעבודה הבת שלי.
בפס אחר עבדו בנות אחרות , שם היה צריך לתת יד בעזרה, המפעיל ביקש דווקא מכל הבנות רק את הבת שלי לתמוך בפס , כשהוא יודע שהבת שלי לא מרגישה טוב, וגם עברתי ניתוח. בעימות בניהם ביקשה הבת ללכת הביתה ולבקש מהמפעיל / מנהל שיבקש מעובדת אחרת עזרה לפס. והלכה הביתה בסוף המשמרת שלה.
המנהל החליט להעניש את הבת בישיבה בבית ללא עבודה 3 ימים , הם אמרו שזה ענישה במפורש על שלא נתנה יד בעזרה.
האם זה קביל בדיני עבודה. אשמח לקבל משוב למייל בתודה
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 14:05
שלום,

הדבר אינו חוקי. אך אם הדבר כתוב בצו הרחבה (אם קיים) בענף בו עובדת ביתך אז המנהל רשאי לעשות זאת.
מיכל
30/01/2014 13:53
שלום
אני עובדת משרה מלאה במוסד אקדמאי 14 שנים במינוי העסקה המתחדש מדי שנה.

במידה והמעסיק לא יחדש את החוזה, האם אני זכאית לפיצויי פיטורים ואם כן לפי איזה חישוב?
תודה מראש
מיכל
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 14:04
אי חידוש חוזה הינו כדין פיטורים ואז תהיי זכאית לפיצויים לפי שכרך האחרון במכפלת שנות העבודה.
יהודה
30/01/2014 13:46
פוטרתי בתאריך 13/12/2013 לאחר שנתיים במערך המשלוחים ברשת RIVER בסניף פתח תקווה. טרם קיבלתי את פיצויי את הפיטורין והייתי מעוניין לדעת מה הדין ומהן זכויותי בנוגע לגובה הפיצויים, דמי הבראה וימי חופשה [אם בכלל]. תודה.
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:52
שלום,

אתה אמור לקבל את פיצויי הפיטורים לאחר 15 ימים מסיום יחסי עובד מעביד.
כמו כן אתה אמור לקבל את פידיון ימי החופשה שנצברו לזכותך, דמי הבראה יחסיים ומכתב שיחרור כספי פנסיה.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מריאן
30/01/2014 13:43
אני עבדתי בחנות באשור התחנה המרכזית בירושלים במשך שנה וחצי עד חודש נובמבר 2013 אז המעסיק פשוט נעלם ובוקר באתי לעבודה והכל היה סגור. לא הצלחתי למצוא אותו. מה שיוצא שלא קיבלתי משכורת על אוקטובר ועד נובמבר 2013. רציתי להתייעץ עם עורך דין שיסביר לי מה אני יכולה לעשות במקרה הזה. אילו זכויות יש לי? מי אחראי לשכר שלי אם המעסיק נעלם - ביטוח לאומי?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:45
שלום מריאן,

בכל שאלה תוכלי לפנות למשרדנו, מספר הטלפון מופיע בתחתית התשובה.
מריאן
30/01/2014 13:46
הפורום הזה לא נועד בשביל לשאול שאלות?
היי
רני
30/01/2014 12:27
באיזה מצבים מעסיק יכול לשלול הודעה מוקדמת?
RE: היי
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:42
שלום,
במקרים בהם ביצע העובד עבירת משמעת חמורה ניתן לפטרו ללא מתן הודעה מוקדמת לפיטורים. בחינת חוקיות פיטורין ללא הודעה מוקדמת נעשית בדיעבד על ידי בית הדין שכן הסמכות לקבוע האם בוצעה עבירת משמעת חמורה מצויה בידיו בלבד.
שלומי,
30/01/2014 12:24
שלום רב,
לאחר שיחרור צבאי, עבדתי בעבודה מועדפת באתר בנייה, במשך 8 חודשים ברציפות.
המעסיק מסרב לחתום ולתת לי את האישורים המתאים עבור ביטוח לאומי.
מה עלי לעשות?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:26
שלום,

באפשרותך לפנות למוסד לביטוח לאומי בעניין זה.
רותם
30/01/2014 11:28
אני מתחילה לעבוד במקום שנמצא 14 ק"מ מאזור מגוריי...כמה נסיעות המעסיק צריך לשלם לי בחודש? אין חופשי חודשי באוטבוסים באזור...
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 11:30
שלום,

המעסיק מחויב לשלם לך בגובה של כרטיס חופשי חודשי או עלות הנסיעה הלוך וחזור אם אין חופשי חודשי באזור, עד לגובה של 25.20 ש"ח ליום.
רותם
30/01/2014 11:54
ואם אני מגיעה עם רכב לעבודה?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:07
נתנה תשובה.
רותם
30/01/2014 11:53
ואם אני מגיעה עם רכב לעבודה?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:05
המעסיק אינו מחויב לשלם מעבר ל-25.20 למעט בנסיבות של סיכום מוקדם עימך בחוזה העבודה.
אדוה
30/01/2014 12:01
אתמול הודיעו לי (עדיין לא רשמית), כי עקב שינוי ארגוני, אני עומדת להיות מפוטרת בשבועות הקרובים.
אני עובדת באותו מקום מזה 7.5 שנים, חזרתי לפני שבוע לאחר חופשת לידה מוארכת (חל"ת)
אשמח להבין מהן זכויותיי?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:02
שלום,

הדבר כמובן שאינו חוקי שכן לא ניתן לפטר אישה לאחר לידה.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רועי
30/01/2014 11:32
שלום,

אני עובד בחברת אבטחה לאחרונה הגשתי הודעה על סיום יחסי עובד מעביד נותרו עוד כשלושה שבועות למועד עזיבתי, לאחרונה גיליתי כי החברה מחשבת שעות נוספות על בסיס יומי בלבד ולא על בסיס שבועי בנוסף, עד כמה שידוע לי שבוע עבודה הוא בן 43 שעות, כך שבמידה ואני עובד שישה ימים 48 שעות מגיע לי שעתיים נוספות 125% על השעה ה-44 ו 45 והחל מהשעה ה-46 מגיע לי 150%, רציתי לדעת האם אני חייב להסדיר את ההפרשים על השעות הנוספות עד הגמר חשבון ומה קורה במידה והתשלום לא מוסדר עדיף לא לחתום על גמר חשבון?, והאם יש שינוי בזמן ההתיישנות לאחר סיום יחסי עובד מעביד?

תודה

רועי
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 11:41
שלום,

ראשית אציין כי לכאורה נראה שטענותיך לגבי תשלום שעות נוספות מוצדקות. הנך זכאי לדרוש את הזכויות המגיעות לך על-פי דין.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ