פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 675
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נריה
27/12/2015 09:01
אני בטוח שכשנכנסתי לעבודה המראיין אמר לי שהם משלמים שעות נוספות על פי יום, זאת אומרת שאם ביום א' עבדתי 12 שעות אז :

8 שעות אני מקבל 100% משכורת.
9-10 אני מקבל 125% משכורת.
11-12 אני מקבל 150% משכורת.

השאלה שלי מה קורה לגבי הספירה השבועית של שעות נוספות, אם עד יום ד' עבדתי 42/43 (כמה זה בדיוק?) שעות, אז במשך אותו שבוע כל השעות שאעבוד לאחר יום ד' הן שעות נוספות?

אם כן אז איך הן מחושבות 125%/150%?

האם יכול להיות שהם ביטלו את הספירה השבועית של השעות הנוספות ומחשבים אותן רק על פי חישוב יומי?

תודה מראש.
עורך דין
27/12/2015 15:15
שלום נריה

החוק קובע כי ספירת שעות נוספות נעשית על בסיס יומי. אם השלמת את מכסת השעות של משרה מלאה במהלך שבוע עבודה, כל שעה נוספת באותו שבוע תשולם לך לפי שווי שעות נוספות.

בהצלחה
דוד
27/12/2015 08:05
התשלום עבור הקריאות וכונניות בשבתות וחגים מתבצע לפי 100% או יותר?
עורך דין
27/12/2015 09:24
שלום דוד

התשלום בימי חג ושבתות אמור להיעשות לפי תעריף עבודה בחג / שבת, שהוא אינו תעריף רגיל כידוע לך.

בהצלחה
עובד
27/12/2015 03:07
בימים אלו מתבצעות הערכות עובדים בארגון בו אני עובד, האם אני חייב לחתום על הטופס? טופס זה הוא טופס פנימי ויכול להשפיע על עתידי בארגון, ויש חשש כי המנהל מנסה לבצע סגירת חשבונות באמצעות טופס זה.
עורך דין
27/12/2015 09:23
שלום לך

איני מכיר את נהלי העבודה במקום בו אתה מועסק ולא את פרטי חוזה העבודה שלך. מה שכן, אם כל העובדים חותמים על המסמך ואתה תסרב, זה לבטח לא יועיל לך בעתיד.

בהצלחה
דורון
26/12/2015 23:23
שלום
אני עובד מדינה בחוזה אישי עובד כ 24 שנים ...כמעט כל יום אני עושה שעות נוספות ...במשך השנים נודע לנו שחישוב השעות נוספות נעשה לא נכון .
חשבון נכון שעשיתי מביא להפרש של כ 30,000 ש"ח
ב..10 השנים האחרונות.
משנת 2013 המעסיק ( מדינת ישראל ) שינתה את החישוב ועכשיו החישוב נכון .
חלק מחברי לעבודה כבר הגישו תביעות בבי"ד לעבודה וכולם קיבלו הפרשים .... בכל המקרים המדינה נמנעה מלהגיש כתב הגנה וניהלה דיון בבי"ד ללא כתב הגנה תוך לחץ על התובע בכדי להגיע לפשרה ולא לפסק דין הכל בעזרת השופט .... ( אין דין צדק ) !
אני מתכוון לא להתפשר ..אם לא יגישו כתב הגנה לדרוש פסק דין שאם לא יהיה לרוחי אני מתכוון להגיע לבי"ד ארצי .
העבודה להכין תביעה כזאת זה כ 50 שעות עבודה..זה לעבור יום יום על ניירת שלא את כולה יש לי .
המדינה יודעת לפחות משנת 2002 שהיא לא משלמת נכון ויש תיעוד בכתב על זה .
האם אפשר להגיש תביעה משנת 2002 בלי להתייחס להתיישנות ?
עורך דין
27/12/2015 09:22
שלום דורון

התשיינות הנה מחסום פרוצדורלי אך ישנן דרכים משפטיות חכמות לעקוף אותה במקרים מאד מסויימים. אני מציע לך לפנות ללא כל דיחוי נוסף לפגישה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת לטפל בנושא ולא לנסות למצוא פתרון בפורומים אינטרנטיים.

בהצלחה
ניר
25/12/2015 17:35
שלום
סבתא שלי העסיקה עובדת משק בית במשך שנה וחצי,כשעתיים בשבוע בשכר של 50 ₪ לשעה. במשך כל הזמן הזה,סבתא שלי דיווחה עליה לביטוח לאומי כנהוג בחוק.לאחרונה העובדת החליטה שהיא רוצה להתפטר וטוענת שמגיעים לה כספים בגין ימי חופשה+דמי הבראה.
ברצוני לדעת האם באמת מגיע לה,ואם כן איך נעשה החישוב המדוייק?
תודה מראש
עורך דין
27/12/2015 08:36
שלום ניר

לכל עובדת וגם לעובדת משק בית מגיע לקבל זכויות סוציאליות מלאות ובין השאר גם דמי הבראה, ימי חופשה וימי מחלה. וכן, יש סבתך אמורה לשלם לעובדת לפי חלקיות משרתה.

בהצלחה
ניר
27/12/2015 09:07
תודה :)
יש דרך לחשב את הסכום המגיע לה?
עורך דין
27/12/2015 09:20
שלום שוב

כן יש. 186 שעות בחודש הן משרה מלאה. חלק את מספר השעות החודשיות של עוזרת הבית ב-186 ותבין מה היקף המשרה שלה. קרא כאן באתר כמה כסף אתה אמור לשלם לה על ימי חופשה ודמי הבראה, וחלק את הסכום בהיקף המשרה שלה.

בהצלחה
ענת
27/12/2015 09:04
בוקר טוב

אני עובדת במשרה של משמרות 24/7 ובשבוע האחרון לצערי חולה בבית. רציתי לשאול, כאשר אחזור לעבודה מה המשמעות של הנחיות הרופא לגביי משמרות מבחינת המעסיק?

האם הנחייה של הרופא על תקופת המנעות ממשמרות לילה לצורך החלמה מחייבת? שאלה נוספת, אם וכאשר הרופא יגיע למסקנה בעקבות מצבי הבריאותי שיש להמנע לחלוטין ממשמרות לילה האם זו עילה לפיטורין ?

בהתחשב בעובדה שהמוקד אומנם 24/7 אבל לא כל הנציגים עובדים בכל המשמרות ויש כאלה שלא עובדים לילות.

תודה
יעל
26/12/2015 17:47
שלום, בכתבה"עבודה במשמרות מקנה לעובד זכויות שחשוב להכיר", מופיע בדיוק הנושא עליו אני שואלת. הכללת רכיב "תוספת משמרות" בהפרשה לפנסיה. נתתם דוגמא של עובד חברת חשמל. אני מבינה שבחברת חשמל יש חוקת עבודה משלהם.
אם כן, אבקש לדעת מה הדין לגבי שאר העובדים במשק? התחום- תחבורה ציבורית. משמרות בוקר צהרים ולילה. עבור שעות לילה משולמת תוספת משמרות. התוספת אינה נכללת בהפרשה לפנסיה. לפי כל מה שהשכלתי עד כה, זה לא תקין.
דעתכם?
עורך דין
27/12/2015 08:49
שלום יעל

סביר מאד שזה אכן לא תקין שכן המדובר על תוספת קבועה לשכרך. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא, שכן יכול להיות שהמדובר בסכומי כסף משמעותיים ששווה להתעקש ולקבל כאמור.

בהצלחה ושבוע טוב
בן
26/12/2015 17:20
הוא עבד כברמן בפאב במשך ארבעה חודשים.
באחת המשמרות לא עשה את אחת המטלות שהוטלה עליו. בעקבות כך דיבר איתו המנהל ואמר לו שעד שהוא לא משלים את המטלה הזו על חשבון זמנו הפנוי, הוא מוריד אותו מכל המשמרות.
לאחר שהברמן ציין בפני המעסיק שהוא לא מוכן לעשות את המטלה ללא תשלום, הוא הוריד אותו מהמשמרות שאליהן שובץ, ובכך פיטר אותו ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.
האם הדבר תקין?
במידה ולא, מה ניתן לעשות?
עורך דין
27/12/2015 08:47
שלום בן

לא תקין ובלתי אפשרי מבחינה חוקית לחייב עובד/ת לבצע מטלות הקשורות לעבודה שלא בתשלום ושלא בזמן העבודה. כמו כן, פיטורים ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת הנם פיטורים לא חוקיים ולכן לחברך יש זכות מלאה להגיש תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
לין
26/12/2015 17:19
האם שעות נוספות בעבודה הם הכרח או בחירה מצד העובד ? כלומר , האם על פי חוק עובד יכול לסרב להישאר ל"שעות נוספות" מבלי להסתכן בפיטורים, גם אם מדובר בסדנא / השתלמות בעבודה?

תודה רבה
עורך דין
27/12/2015 08:46
שלום לין

להפך, החוק קובע כי לא ניתן לכפות על עובד לעבוד בשעות נוספות. מאידך, יתכן מצב בו המעסיק יבקש מעובדיו לעבוד שעות נוספות ומי שלא יסכים לכך יפוטר.

בהצלחה
חואן
26/12/2015 17:18
אני גרוש חד הורי..מעוקל.
עבדתי בקבוצת מזון בתל אביב כשף בבית קפה ברמת אביב ג'.
לא מולא לי 101..לא הוצאו תלושים..ובנוסף עברתי תאונת עבודה בה הושבתה הזרת בידי הימנית (דומיננטית).
מעסיקי איים שאם אגיד שהתאונה אירעה בעבודה אפוטר ולכן אמרתי שזה קרה בבית. חודש מאוחר יותר לאחר שלא שולמה לי משכורת והופרו עימי סיכומים הופסקה עבודתי.

שאלתי: האם ניתן להשיב את הגלגל לאחור ? ולהוציא תאונת עבודה?

והאם במידה והוא הכריז על פשיטת רגל. האם ניתן לתבוע?
תודה מראש וסופשבוע נעים.
עורך דין
27/12/2015 08:45
בוקר טוב חואן

עליך לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מטעמך, על מנת שיטפל בנושא ההפרשות המרובות של חוקי העבודה כפי שעולות מהתיאור שלך, על אחת כמה וכמה אם המעסיק שלך נמצא בקשיים כלכליים ועומד על סף פשיטת רגל.

בהצלחה
שחר
26/12/2015 07:26
שלום ,
לפני כעשר שנים עברתי מדור א להסכם אישי וקודמתי למנהל מחלקה . בהסכם האישי נכתב שהעלאת השכר תהיה כמו לרוב הבכירים . נכון לזמן חתימת ההסכם זה היה כמו לדור א . מאז שונה ההסכם לבכירים הבאים שנקלטו וכיום לרובם יש מנגנון העלאת שכר נחות יותר . החברה הודיעה לי שמכוון שרוב הבכירים מקבלים לפי מנגנון הנחות יותר גם אני אקבל תוספת שכר לפי מנגנון זה . יוצא שאם הייתי נשאר בדור א הייתי כיום בשכר גבוה יותר .
האם זה תקין ? האם ניתן לדרוש לחזור לדור א ?
תודה .
עורך דין
27/12/2015 08:44
שלום שחר

קשה ולא מקצועי לתת ייעוץ ו/או חוות דעת לגבי חוזה עבודה מבלי לקרוא את החוזה וכל תנאיו ומבלי להבין את מלוא הפרטים באשר לאופי העסקתך. אני ממליץ לך לתאם פגישה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, ולהגיע אליו אם חוזה העבודה שלך לצורך בדיקת הנושא לעומקו.

בהצלחה ושבוע טוב
פסק דין
אליהו
26/12/2015 02:14
תוך כמה זמן אמור להינתן פסק דין בבית הדין לעבודה? מהו הזמן המקסימלי למתן פסק דין ומהו הזמן המקובל?
תודה
עורך דין
27/12/2015 08:42
שלום אליהו

שאלה מצויינת והתשובה תלויה באופן מעשי בעומס העבודה בבית הדין לעבוה בו מתנהלת התביעה שלך.

בהצלחה
אוריה
25/12/2015 23:03
שלום רב, בסיום עבודתי לפני כשנה בערך לא קיבלתי את הטפסים הרלוונטים שמקום העבודה מחוייב לספק לי (אישור העסקה, 161, שחרור כספים) פניתי לעו"ד לפני מספר חודשים והוא שלח למקום העבודה כבר 3 מכתבים. בדואר רשום ובפקס. מקום העבודה לא התייחס. ידוע לי כי הטפסים התקבלו באמצעות חברה שעובדת שם. כעת אין לי מנוס אלא לגשת לבית דין לעבודה ואין לי אפשרות לשלם לעו"ד אז כנראה שאיאלץ לעשות זאת לבד. האם זה אפשרי? לאן עליי לגשת? (אני מאזור הדרום) האם אפשרי דרך האינטרנט או עליי לגשת לשם פיזית? האם טפסים יסופקו לי שם או שעליי להורידם מהאתר של בית הדין? איזה טופס עליי להגיש? האם עליי להביא מסמכים כלשהם למקום במידה וצריך לגשת לשם פיזית? אשמח להדרכה. תודה
עורך דין
27/12/2015 08:41
שלום אוריה

עליך לגשת לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק. בכל בתי הדין לעבודה ברחבי הארץ יש מתנדבים (סטודנטים למשפטים) מארגון הל"ב. הם יסמכו לסייע לך לדעתי. מאידך, אם אין לך כסף לייצוג משפטי תוכל לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי חד פעמי, בתשלום מופחת מאשר הגשת תביעה, ולקבל הכוונה נוספת.

בהצלחה
אביב
23/12/2015 13:15
שלום,
השאלתי כזו:
אני מתקבל לעבודה במפעל שעובד גם בשבת, דרישת המשרה שלי כן לעבוד בשבת, אך אני יהודי ולצורך פשרה מחתימים אותי על טופס שבו אני מצהיר מה הדת שלי וא מצהיר שאני לא מסכים לגלות לאיזה דת אני שייך ובהתאם לטופס נקבע יום חופש שלי שישי, שבת או ראשון.
שוב חוזר אני יהודי, ועל מנת לעבוד בהתאם לדרישת התפקיד ביום שבת, אין לי בברה אחרת חוץ מלחתום שאני לא מוכן להצהיר על דתי.
במקרה הזה מעביד מכוסה על כך שמעסיק אותי בשבת.
מה השלכות של החתימה שלי על המסמך הזה? האם במקרה של מפגע או תאונת עבודה בשבת יש מגבלות לזכויות שלי ע''י ביטוח לאומי או כל מוסד אחר.

תודה
עורך דין
24/12/2015 09:15
שלום אביב

לא ממש הבנתי את שאלתך. אם אתה יהודי שומר שבת וחותם על מסמך שבו אתה מצהיר כי הנך יהודי שומר שבת ולא תעבודה ביום שבת - מה בדיוק הבעיה?

נסה להסביר את עצמך טוב יותר בבקשה.
אביב
24/12/2015 14:41
אני יהודי בת.ז. אך לא שומר שבת, אין לי בעיה לעבוד בשבת, מקום העבודה גם מאוד לוחץ על כך, אבל בלי חתימתי על המכתב שמפורט לפני מעסיק לא רוצה להעסיק אותי.
אני מנסה להבין מה המשמעות של החתימה שלי על זה שאני לא מוכן לגלות למעסיק את דתי, ובוחר יום חופש שונה מיום שבת,
האם קיימות השלכות למכתב שמעסיק מחייב אותי לחתום עליו, במקרה של פגיעה או תאונת עבודה וכדומה,
האם ביטוח לאומי לדוגמא יקבל תביעה כרגיל ולא יעשו בעיות שאין ביטוח בגלל עבודה בשבת.
במקום העבודה טוענים שחייבים חתימה שלי רק כנגד מגבלות של משרד העבודה.
ואם במקרה חריג אצטרך לפנות לבית משפט שלא יגידו לי - מעסיק מכוסה, לא גילית לו מה דתך , הכל באחריותך ליהודי שעבד בשבת אין כיסוי ביטוח של ביטוח לאומי או משהו בסגנון.
האם יש מגבלות בחוק בנושא, האם דרישת המעסיק חוקית?
תודה רבה
עורך דין
27/12/2015 08:38
בוקר טוב אביב

לא ירדתי לסוף דעתך. אם מה שמטריד אותך הוא מקרה של פגיעה בתאונת עבודה במהלך יום שבת, אתה יכול להיות רגוע. כל עוד אתה עובד ביום שבת (אפילו אם חתמת על מסמל שאומר שאינך עובד בשבת) אתה מכוסה והכל בסדר. מעבר לכך, לא הבנתי מה הבעיה הנוספת... אולי נסה להסביר שוב.

בהצלחה
מורה מאוכזב
25/12/2015 16:26
בישיבה עם מנהל במשרדו אמר : אתה תשלם על העדרותך ליום הורים? אז כעסתי ויצאתי מהישיבה בגלל זה לא היה שיח מקצועי???
האם מגיע לו להגיד את זה? מה אני חייב לעשות?
בברכה
עורך דין
27/12/2015 08:35
שלום לך

לא ממש הבנתי מדוע פרשת את דבריו של המנהל כאיום. למעסיק יש בהחלט זכות להוריד שכר לעובד שנעדר מיום עבודה.

בהצלחה
יעל
24/12/2015 20:48
אני 4 שנים במקום העבודה, עובדת בשכר שעתי לאחרונה שונה ההסכם הקיבוצי
אני לאחר לידה ורוצה לעזוב כדי לגדל את התינוק.

לפי מה מחושבים הפיצויים ודמי האבטלה (מתחת גיל 28)
ומה קורה לזכויות אחרות שלי כמו קרן השתלמות פנסיה וכדו' אם אני לא הולכת לעבוד בתקופה הקרובה. והאם יש משמעות לעזיבה בסיום חודש (ומשכורת גבוהה יחסית) לעזיבה באמצע חודש
תודה, וסליחה על האורך, אני בהתלבטות על כך כבר זמן רב וזקוקה לתשובה מדוייקת
עורך דין
27/12/2015 08:34
שלום יעל

אם בכוונתך להתפטר לצורך טיפול בילד תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. יש באתר כתב המקיפה בנושא ומומלץ לקרוא אותה. פיצויי הפיטורים יחושבו בהתאם לשכרך (גובה השכר והאם הוא גלובלי) ולאחר הפיטורים לא יהיו הפרשות לקרן הפנסיה שלך אלא אם את תמשיכי להפקיד בה כספים (מומלץ).

בהצלחה
מתפטרת...
24/12/2015 20:32
שלום,
אני עובדת במקום עבודה 25 חודשים. ממה שאני יודעת לפי החוק אני צריכה לתת הודעה מוקדמת של חודש. שלחתי מכתב התפטרות ב 17.12. הם צרכים אותי בעיקרון כמה שאפשר גם אחרי החודש, ומכיוון שהייתה לי אפשרות קבענו שאשאר עד ה .16 31.1 גם להם זה יעזור, וגם לי זה יתן משכורת של עוד חודש. במקרה הזדמנה לי הצעת עבודה טובה בתחום הלימודים שלי. הם מוכנים לחכות עד ההודעה הקודמת שלי שזה 18.1.16. מכיוון שצרכים די במיידי. השאלה אם מבחינת החוק למרות שסיכמנו שאשאר עד ה31.1.16 וגם זה כתוב במכתב ההתפטרות: מה - 18.12 הינך עובדת בתקופת הודעה מוקדמת לפיה יחסי עובד מעביד יסתיימו לפנים משורת הדין ובהתאם לבקשתך ביום 31.1.16. האם אני עדיין יכולה לחזור בי ולתת רק את החודש ולא מעבר למרות שהסכמתי וזה כתוב.
תודה רבה,
עורך דין
27/12/2015 08:32
שלום לך

המדובר למעשה בהתחייבות חוזית חדשה שלך מול המעסיק. על פניו, בהפרת התחייבות חוזית עלולה לקום למעסיק עילה לתביעה כנגדך. לכן, מוטב להגיע להסכמה בנושא מול המעסיק.

בהצלחה
אורה שרי
24/12/2015 15:23
שלום
נערך יום הורים אחרי צהריים ביום אני בו חלת .
אז אני לא הלכתי ולא הודעתי שאני שלא אהיה.
האם מגיע למנהל בית ספר לחייב אותי לבוא? ואם אני חייבת להודיע שאני לא בא ליום הזה?
תודה
עורך דין
27/12/2015 08:30
שלום אורה

אם את בחל"ת - לא ניתן לחייב אותך לבוא לעבודה.

בהצלחה
פזית
24/12/2015 09:45
שלום רב,
אני עובדת שכירה כבר 9 חודשים בחנות שהיא רשת הקיימת בכל הארץ, החנות עומדת להיסגר ולעבור לקניון, מה שיגרום לשעות העבודה להשתנות וזה אומר במקום משמרת ערב עד שבע-שמונה, זה יהיה עשר (עשר וחצי בבית..) וכמובן עבודה במוצ"ש.
האם במקרה כזה במידה ואני מתפטרת זה נחשב כפיטורין?
והאם במידה והודיע שאני אנסה במשך חודש וזה לא יסתדר או יתאים לי זה עדיין יחשב התפטרות כדין פיטורין
אשמח לתשובה מהירה תודה
עורך דין
27/12/2015 08:30
שלום פזית

אכן לעיתים, שינוי כפוי של שעות העבודה בצורה כה קיצונית עשוי להחשב להרעת תנאי עבודה ולאפשר לך להתפטר בדין מפוטר. לפני קבלת החלטות יש להתייעץ עם עורך דין ובכל מקרה של הרעת תנאים יש לתת למעסיק הזמנות לתקן את המצב.

בהצלחה
טליה
24/12/2015 09:40
בוקר טוב

האם זה נכון שבאמת קיים חוק המאפשר למעסיק שנותן משרה לפי שעות לשלם תעריף של יום חופש שזה מספר השעות ב-3 חודשים האחרונים לחלק ל-75 ימים או שהמעסיק חייב לשלם לו לפי 8 וחצי שעות ליום שזהו המשרה שלו יומית? ובכלל החישוב הזה של השעות ב-3 חודשים לחלק ל-75 זה חוקי? כי זה תמיד יצא פחות ממה שהעובד נותן ביום והאם צריך במקום לחלק את זה ל-75, לחלק את זה גם למספר הימים שעבד העובד?
עורך דין
27/12/2015 08:26
בוקר טוב טליה

תעריך יום חופש צריך להיות זהה לתעריף יום עבודה וכל שיטת חישוב שפוגעת בתעריף הרגיל אינה מקובלת ואינה חוקית.

בהצלחה
מירי
24/12/2015 13:29
ברצוני לשאול אם עובדי המגזר הפרטי, נהנים גם הם מהסכם השכר הממשלתי שנחתם השבוע (12.15)?
ואם לא, להסכמים של איזה מגזר מחובר המגזר הפרטי?

תודה
עורך דין
24/12/2015 13:34
שלום לך

ההסכם תקף רק לגבי עובדי המגזר הציבורי, בעוד עובדי המגזר הפרטי כפופים לחוזי עבודה אישיים ו/או למגוון הסכמים קיבוציים ענפיים.

בהצלחה
יוספה
24/12/2015 11:20
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים חתמתי על חוזה עבודה ובו נאמר לי כי במידה שאני עוזבת את מקום העבודה לפני המועד שנקבע לי, עליי לשלם קנס בסכום של 7,000 ש"ח, בגין הקורס שעברתי.
ההכשרה ארכה בסך הכל חמישה ימי עבודה וכללה חומר תאורטי ומעשי (ממוחשב).
המשכורת החודשית שלי לא מגיעה לסכום שכזה, ההכשרה שעברתי לא שיקפה לחלוטין את העבודה בפועל, משמע שחתמתי על חוזה בידיעה שאני הולכת לבצע תפקיד X, אך בפועל התפקיד כולל בתוכו עוד מעבר.

ברצוני להפר את החוזה כחמישה חודשים לפני סיומו.

האם הקנס הגיוני? האם חוקי לבקש סכום אסטרונומי בסך 7000 ש"ח, על קורס שארך חמישה ימי עבודה בלבד?

אשמח למענה בהקדם
תודה! :)
יוספה
24/12/2015 13:07
.
פיטורין
מפוטרת
24/12/2015 08:36
אם עברתי שימוע והכינו לי מכתב פיטורין. ואמרו לי שאני צריכה לתת חודש נוסף.. האם אני מחוייבת לחודש הזה או שבכל מקרה הם חייבים לשלם לי פיצויים גם אם אני לא אגיע?
עורך דין
24/12/2015 12:31
שלום לך

אינך חייבת לעבוד במהלך חודש ההודעה המוקדמת, שאז המעסיק לא יהיה חייב לשלם לך עבורו. בכל מקרה תקבלי פיצויי פיטורין עם עבדת שנה או יותר בטרם פיטוריך ואין קשר בין שני הדברים.

בהצלחה
מאור
24/12/2015 06:10
שלום.
אני בהריון.
המעסיק שלי החליט להוציא אותי ליום חופש מאולץ עקב מחסור בעבודה.
שאלתי אותו האם היום הזה הוא בתשלום.
אציין שאין לי ימי חופשה.
הוא טוען שעל פי החוק יש לו אפשרות להכניס אותי למינוס בימי חופשה ולפדות לי יום .
האם זה חוקי??
עורך דין
24/12/2015 11:48
שלום לך

המעסיק טועה ומטעה. אם אין לך ימי חופשה צבורים המעסיק אינו יכול לכפות עליך להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה, שכן זה נוגד את עקרון החופשה השנתית המגיעה לעובדים לפי חוק. עליו לשלם לך שכר מלא עבור אותו יום של חופשה כפויה.

בהצלחה
אלון
23/12/2015 22:03
ערב טוב יש לי שאלה לגבי מקום עבודה...
אני עובד במקום עבודה כבר 4 שנים נהג חלוקה של מפעל נוסע בכל הארץ השאלה שלי היא כזאת
אין לי אשל בתלוש שכר...
כששאלתי למה לא מגיע לי אשל אמרו לי שזה כלול בברוטו איו סעיף בתלוש של אשל..
האם אני זכאי לדרוש את זה ?? או שבאמת זה יכול להיות כלול בברוטו וללא צורך בסעיף בתלוש
לנהגים אחרים אצלנו במפעל כן מופיע סעיף של אשל
עורך דין
24/12/2015 11:34
שלום אלון

בשאלתך חסרים הרבה יותר מדי פרטים על מנת שיהיה אפשר לתת מענה מלא ומדוייק. בגדול אין כל בעיה להכליל תשלום אש"ל בשכר ברוטו שלך ויכולים להיות מקרים שזה אפילו יותר משלם מאשר לקבל תשלום אש"ל לפי ימי עבודה. בכל מקרה, אם הנושא חשוב ומהותי פנה לפגישה עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ויקבל ממך מענה מלא לשאלות רבות וחשובות, על מנת שניתן יהיה לתת לך תשובה מדוייקת.

בהצלחה
סימה
23/12/2015 20:01
היי,
התפטרתי ממקום עבודה בו מקובל לקבל בונוס שנתי, אחת לשנה.
חלק קטן מהבונוס ניתן באמצע השנה , חלק שאותו קיבלתי, אך רובו בסוף השנה (בינואר - פברואר של השנה העוקבת).
התפטרתי באוקטובר לצורך טיפול בילד (בזמן חופשת לידה) ומקום העבודה טוען שלא מגיע לי לקבל את הבונוס לפי מדיניות החברה כיוון שלא אעבוד בזמן חלוקת הבונוס.
האם זהו מהלך חוקי מצדם?
מה שאני מבקשת הוא לקבל את הבונוס היחסי עבור התקופה בה עבדתי. ז"א, עד אוקטובר.
עורך דין
24/12/2015 11:31
שלום סימה

התשובה לשאלתך תלויה בחוזה העבודה שלך ובהתייחסות המופיעה בו לבונוס השנתי, כמו גם לנהלים במקום העבודה ומהות הבונוס. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובחינת הנושא לעומק.

בהצלחה
הסכם עבודה
23/12/2015 18:27
כשהתחלתי לעבוד סיכמו איתי לעבוד במינון מסוים של עבודה ואחרי 4 חודשים החליטו להגדיל לי את המינון לכמות כפולה וכשביקשתי העלאה הם מסרבים להוסיף
זה או תיקח ותמשיך או שתפוטר
עורך דין
24/12/2015 11:30
שלום לך

אכן לא ניתן לכפות עליך לעבוד מעבר למסגרת העסקה שסוכמה איתך ובטל שלא ניתן לכפות עליך לעבוד יותר שעות מבלי לקבל תוספת שכר בהתאם. מצד שני, למעסיק תמיד שמורה האפשרות לפטר אותך בכפוף לקיום הליך פיטורין תקין.

בהצלחה
ספי
24/12/2015 09:42
שלום רב,
ימי מחלה מחושבים בדרך כלל מהיום השני. אני עובד במשרה חלקית יומיים בשבוע והחסרתי יום.
האם אני זכאי לתשלום?
אושרת
23/12/2015 18:20
שלום.

לפני כשנתיים וחצי נכנסתי לעבודה בעיריית ירושלים.
חברי לעבודה קיבלו אחזקת רכב בדרגה ד', ואילו ה"חדשים" כמוני קיבלו דרגה ג' בלבד.

חשבנו שזה אולי קשור לעניין של ותק, אך בעירייה מסרבים להעניק לנו את השוויון הזה, כיוון שמי שהיה אז זכה, וטוענים כי במכרזים אליהם נגשנו היה כתוב במפורש שאחזקת רכב בדרגה ג בלבד(אני לא זוכרת פרט כזה במכרז). האם זה חוקי להפלות בין עובדים שעושים את אותה העבודה? האם ישנה אפשרות שהעירייה תחליט לקחת את הזכות לדרגה ד' מהעובדים הותיקים אם נתלונן כקבוצה?
עורך דין
24/12/2015 09:38
שלום אושרת

אני ממליץ לך לפנות אל ועד העובדים בעירייה שכן אני בטוח שהבעיה שאת מעלה מפריעה והפריעה בעבר לעובדים רבים אחרים, ואילו ועד העובדים הוא המקום שבדרך כלל יודע לתת מענה ולעזור במקרים כאלה.

בהצלחה
יאנה
23/12/2015 16:45
לפני 4-5 חודשים בעלי פוטר מעבודתו ללא שימוע וללא מכתב. כמובן גם ללא תשלום ימי ההודעה מוקדמת....

בעל החברה מתכחש לכך שפיטר אותו, וטוען שהוא עזב מרצונו. ישנן עדויות מוקלטות בהן נאמר כי הוא פוטר ותהליך הפיטורין היה מול עובדים אחרים במקום - כאשר פשוט נאמר לו "לך מפה"...

פנינו לעו"ד (שאיתו לא נמשיך את התהליך) שהציע להוציא מכתב אם דרישותינו בו צויינו מספר דברים: העיקרי היה סוגיית הפיטורין, הנוספים הם שעות נוספות (כיוון שהיה בשכר גלובלי אך חרג מהשעות שסוכמו-סיכומים בעל פה-ללא חוזה עבודה שנחתם), וסוגיית פנסייה שלא הופרשה כחוק במשך תקופה.

לאחר התכתבות רבה בין עורכי דין שלא הובילה לשום דבר, נקבעה פגישה. לפגישה לא הגיע בעל החברה, אלה ביתו (שלא הייתה נוכחת כלל בכל הסיטואציות...) ועורכת הדין שלהם.

לאחר שיחה בדלת סגורה-ללא נוכחתנו (בחדר היו עו"ד שלנו, בתו של המעביר ועו"ד שלה), הוחלט על כך שהוצא להם לשלם לנו את הפרשות הפנסייה + 5000 ש"ח סכום פשרה-הפגישה התקיימה ביום שלישי לפני שבוע והוחלט כי את התשובה - האם הם ישלנו או שאנחנו מתקדמים לבית המשפט יעבירו אלינו עד יום שישי. כמובן הדבר לא קרה ולדברי העו"ד שלי - הם לא עונים למייל שלה השבוע.
כמובן-לאחר התנהלות זו, אנחנו מעדיפים להביא את הנושא לבית המשפט! כדי לדרוש פיצוי מעבר כי נגמרה הסבלנות והנחמדות ואנחנו יודעים כי תיק זה הוא נצחון בטוח.

ולשאלתי: איך מתנהל תיק כזה? (תשלום לעו"ד, האם בתיקים כאלה מקובל לסגור תשלומי אחוז מזכייה)
איך מקובל להעביר מעו"ד לאחר את כל התנהלות התיק שהייתה?
עורך דין
24/12/2015 09:29
שלום יאנה

המדוב רבנושא מסחרי בינך לבין עורך הדין שלך. אליך לנהל מול עורך הדין משא ומתן באשר לשכר הטרחה שלו וכל שתסכמי איתו בכתב, יכול להיות מקובל. יש עורך דין שגובה שכר טרחה X ויש עורך דין אחר שיגבה שכר טרחה Y. יש כאלה שעובדים על בסיס תשלום מראש ואחוזים ויש כאלה שלו... זה שוק חופשי ואת יכולה להחליט עם איזה עורך דין לעבוד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ