פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 412
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רוית
19/09/2017 09:33
אם אדם עבד יום אחד בשכר של 27 לשעה דרך חברת כח אדם מהשעה 8:00 בבוקר ועד 12:30 בצהריים והובטח לו שישולמו נסיעות, אך בפועל הופקדו לחשבון 91 שקלים. מה ניתן לעשות אם חברת כח האדם טוענת שזה הסכום שמגיע?
תודה רבה.
עורך דין
19/09/2017 09:49
שלום רוית

ניתן וצריך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את הפרשי השכר שמגיעים לך.

חג שמח ושנה טובה!
גל
18/09/2017 21:41
שלום, האם מותר למעסיק לנסח הסכם העסקה לעובד חדש ובו העובד מתחייב על ״הודעה על הפסקת התקשרות תהיה בהתראה של חודש קלנדרי אחד לפחות״... וכי למיטב ידיעתי על שני הצדדים לידע את הצד השני - יום אחד על כל חודש עבודה עד שנת עבודה וחודש שלם מעל שנת עבודה.
רחל
18/09/2017 21:37
שאלה בנוגע לאבטלה.
עובד שעבד במשך כמה שנים רצופות בכמה מקומות עבודה שונים ללא הפסקה מתחת לגיל 28 האם מגיע לו דמי אבטלה (בתנאי שקיבל מכתב פיטורים)?
או על העובד להיות מועסק במקום 1 ספציפי במשך שנה שלמה?
תודה לעונים
אלעד
18/09/2017 20:21
שלום רב , סגרתי חוזה עם המעסיק שלי על סכום שכר נטו .
נכנסה לאחרונה רפורמת "משפחה נטו" ונק' הזיכוי שלי ממס עלו ב3 נק' . המעסיק שלי גרף את כל הרווח (הברוטו צנח והנטו כמובן נשמר) , יוצא שלא רק שהחוק לא הטיב איתי (אני מטרת החוק ולא המעסיק) אלא הוא ממש הזיק לי שכן ההפרשות צנחו יחד עם הברוטו .
האם יש התייחסות בחוק למקרים מעין אלה?
אם כן אשמח לקבל מקור (המעסיק דורש...)
נופר
18/09/2017 17:40
רופא נשים המליץ על שמירת הריון עד תום ההריון בביטוח לאומי אושר רק חודש ולא פירטו מדוע רק ביקשו טפסים נוספים כשניגשתי לרופא נשים לבקש מסמך שמעיד על מצבי הוא ציין שיתקשרו אליו כרגע אני לא יודעת מה לעשות עוד...אין לי למי להעביר את ההודעה שיתקשרו אליו מצד שני הרופא מתעקש שאני זקוקה לשמירה בשל החרפת מצב וביטוח לאומי בודקים את סף הסבלנות שלי ועלי לא לוותר...כרגע למי עוד אני יכולה לפנות? אני יושבת בבית אין באפשרותי לחזור לעבודה ומצד שני הרופא מתעקש שיתקשרו אליו...מה עושים?
דיאנה
18/09/2017 17:36
אני אשמח לעזרה - בטעות העברתי למעסיק שלי פרטי חשבון בנק לא נכונים, הוא טוען שהוא העביר את המשכורת שלי, היא חזרה, תיקנתי והעברתי לו את הפרטים הנכונים שלי והוא אומר שהוא העביר לי את השכר אבל אני לא קיבלתי אותו.

עכשיו הוא רוצה שאני אצלם לו את העו"ש שלי, זה נחשב לבסדר? כי זה מרגיש לי כמו חדירה לפרטיות, מבחינתו הוא לא מעביר לי שום אסמכתא לביצוע חוץ מטבלת אקסל שבה הוא כתב שהתשלום הועבר. מה אפשר לעשות? זה נמשך כבר כמה חודשים.
ויקטוריה
18/09/2017 17:33
שלום לכולם,
שמעתי שאם מתפטרים ממקום עבודה (יש ותק של שנה וחצי וותק של כמעט 4 שנים) עקב מעבר מקום של מעל 60 ק"מ מגיעים פיצויים.
האם זה נכון? איך דורשים את זה?
זה מסוג מקומות העבודה שלא ישלמו פיצויים במידה ואתה מתפטר. תודה מראש!
טופס 161
יהודית
18/09/2017 17:33
שלום לכולם, אחותי התפטרה ממקום עבודה לה לפני שנה. היא עבדה שם בערך 3 שנים. כאשר התפטרה היא ביקשה מספר רב של פעמים שיישלחו לה טופס 161 כדי תוכל למשוך את הפיצויים, אבל אף בקשה שלה לא נענתה מצדי המעסיק. מה ניתן לעשות בנדון? תודה מראש.
ריקי
18/09/2017 17:31
צהורים טובים

שאלה חודש שעבר התלמדתי בקפה קפה בסנטר בהמשך אמרתי לה שהעבודה לא מתאימה לי מיליתי טופס 101 לגבי פרטי שכר. היום באתי לקחת את הכסף על היום שעבדתי. אני יציין שעבדתי 7 שעות מלאות. בשיא חוצפתה המנהלת של הסניף אומרת לי שחכתי להוציא לך תלוש משכורת, תחכי לחודש הבא. הכי חצוף זה שאמרה לי אני במקומך לא הייתי דורשת את היום התלמדות בכלל!

מה עושים במצב כזה? איפה חוקי העבודה שמגנים עלי?
מירי
18/09/2017 17:06
אישה המלווה קשישה מספר שעות בשבוע ואינה מצהירה על עבודתה ברשויות.האם זכאית לדמי חופשה?
בנוסף,בתחילת העסקתה לא קבעה תנאים.בשלב זה מבקשת שכר נוסף לחופשה כפי שנהוג לשלם לעובדות מהמניין...
אודה מאוד אם תעדכנו אותי.

מירי
אליאנה
18/09/2017 16:41
שלום לכם ושנה טובה

ברכות על השירות המסור שלכם לציבור העובדים בישראל! אני מוצאת באתר שלכם כבר הרבה שנים מענה לכל שאלה שלי.

רציתי לדעת מה הזכויות שלי במקרה של ימי מחלה בזמן החגים - יש לי אישור מחלה מהיום למשך 9 ימים וזה נופל על ראש השנה.

לא מצאתי תשובה לשאלה הזאת בשום מקום.

תודה מראש וחג שמח
קרולין
18/09/2017 14:10
שלום רב,

אני מקבלת זה כמה חודשים הבטחת הכנסה.
אני חד הורית לילד אחד.
אני מעוניינת להתחיל לנסות לעשות בישולים ועוגות מהבית ולמכור .
מה אני צריכה לעשות חוקית?
ג'קי
18/09/2017 13:28
אני אמור לעבוד בערב ראש השנה וביום של החג עצמו, ברציפות, עד שיגיע עובד אחר להחליף אותי במוצאי החג. איך מחשבים תשלום על שעות נוספות + תשלום עבור החג עצמו במקרה כזה? אציין שלא התנדבתי לעבוד בחג, אלא יצא ככה בסידור עבודה. צריך את העזרה שלכם להבין איך זה עובד בדיוק!
טל
18/09/2017 11:29
המנהל לא ביצע פרוטוקול שימוע. אלה הקליט. האם ניתן לבצע שיחת פיטורים לפני שהגישו לי לחתום על המסמך?או הציגו לי אותו לפחות. או שהם יירשמו אחד שקרי?
טל
18/09/2017 11:23
במידה ופיטרו אותי בסמוך לשנה בחברה.
האם במידה וימי הפיטורים נופלים על התאריך שאני כבר שנה בתפקיד. האם הם צריכים לתת לי יום לכל חודש. או חודש ימי התראה?
טל
18/09/2017 11:19
שלום. שמי טל.עוד שבוע מסיימת שנה בחברה בה אני עובדת.זימנו אותי לשימוע והעלו על הכתב סיבות מסויימות לפיטורים.בפועל אני די בטוחה שזו לא הסיבה האמיתית ושזו גחמת המנהל.
בנוסף השימוע לא נערך בתום לב . כיוון שכבר הביאו מחליף לתפקיד שלי בזמן היעדרי ושינו את תמהיל המחלקה שליללא ידעתי.
רציתי לדעת במידה ואפנה למשפט מה הסיכויים שלי לנצח במשפט ומה בדרך כלל הפיצוי למקרים אלו.תודה.
אולגה
17/09/2017 10:39
התפטרות לטובת הילד, לפי מכתב ההתפטרות יחסי העובד-המעביד נשמרו ב 5/7 , מאז המכתב אף אחד לא יוצר קשר, לאחר שיחה עם חברת הביטוח התברר ששלחו טפסים למעסיק ב23/8 (המעסיק טוען שלא ראה את זה ואז פתאום מצא ), האם זה נחשב להלנת פיצויי פיטורין? בנוסף לא שולמו כספים לקרן פנסיה במהלך חופשת לידה.

אשמח לשמוע חוות דעת של מומחה לדיני עבודה...
עורך דין
18/09/2017 09:51
שלום אולגה

האם קיבלת מהמעסיק את חלקו בסכום הפיצויים שמגיע לך לאור התפטרות לטיפול בילד? אם כן, עליך לפנות בכתב אל חברת הביטוח ולבקש מהם לזרז את ההליכים.

העובדה שהמעסיק לא הפריש כספים לפנסיה בזמן חופשת הלידה שלך בעייתי. יש להסדיר את נושא התשלום מול המעסיק.

בהצלחה ושנה טובה
טלי
17/09/2017 10:16
בוקר טוב,

אני בשבוע 32 מאובחנת בהריון בסיכון עקב סכרת הריון ונגמרו לי 40 שעות הריון אבל עדיין יש לי בדיקות ואני לעיתים נעדרת מהעבודה או מחסירה שעות.

האם יש אפשרות לקבל עוד שעות הריון עקב מצב זה?
תודה מראש לעונות
עורך דין
18/09/2017 09:49
שלום טלי

לצערך הרבה ולצערן של נשים רבות אחרות התשובה לשאלתך שלילית. אין בחוק כל הנחיה המאפשרת להוסיף שעות היעדרות על חשבון המעסיק, מעבר ל-40 השעות הקבועות בחוק.

בהצלחה ושנה טובה
פייגה
17/09/2017 10:05
שבוע טוב! אשמח לקבל הנחיה כיצד עליי לנהוג... בתקופה שבעלי עבד בעבודה שדרשה ממנו להיות מבוטח בביטוח לתאונות אישיות ביטחתי אותו ואותי על הדרך... לאחר תקופה בה רצינו להפסיק את הביטוח וכמובן להפסיק לשלם הם ביקשו מאיתנו לפקסס מכתב שבו אנו מבקשים להפסיק את הביטוח וכמובן להפסיק לחייב אותנו . עשינו זאת ולאחר כמה חודשים ראיתי הורדות שונות מהחברה וכאשר התקשרתי הם אמרו לי שבעלי לא מבוטח יותר ולי לא הפסיקו כי רק בעלי חתם על המכתב ... ידוע לי שבמצב כזה החברת ביטוח הייתה אמורה ליצור עימנו קשר ואפילו לשלוח מכתב לגבי הפסקת הביטוח... החברה גובה וממשיכה לגבות ממני כסף למרות שאני שלחתי מכתב עם כל הפרטים שלי! אני רוצה שהם יחזירו חי את הכסף מאותו רגע שבו הפסיקו לבטח את בעלי בעקבות המכתב שיפקסס נו.. מה ניתן לעשות?
עורך דין
18/09/2017 09:48
שלום פייגה

הגם שהמדובר על ביטוח אובדן כושר עבודה אם הבנתי אותך נכון, הנושא אינו רלוונטי לפורום זה - שעוסק בדיני עבודה. הבעיה שלך היא בעיה חוזית מול חברת הביטוח או סוכן הביטוח שלך. פני אליהם.

שנה טובה ובהצלחה
שירן
17/09/2017 10:05
שלום

שאלות בנוגע למקום עבודה פקידותי בו יש 2 משמרות כל יום חול:

1. בוקר-צהריים
2. אחה"צ-ערב

כמה זמן לפני המשמרת הראשונה בפרק זמן של שבועים חייב המעסיק ליידע את העובד על המשמרות שלו לשבועיים הקרובים?

המועסק יכול לחייב את המעסיק לקבל את המידע הזה בטלפון מבלי להגיע עד למקום העבודה?

תודה!
עורך דין
18/09/2017 09:45
שלום שירן

אין חוקים המסדירים את הנושא עליו את שואלת, ובדרך כלל המדובר על נהלי עבודה פנימיים בכל מקום עבודה, שמסדירים את נושא חלוקת המשמרות בין העובדים והדרך ליידע את העובדים אודות המשמרות.

בהצלחה ושנה טובה
אור
18/09/2017 09:31
בזמן ההריון החברה בה עבדתי פשטה רגל וקנו אותה. העסיקו את כולם חוץ מכמה נשים שהיו בהריון.

עכשו ניגמרה לי חופשת הלידה והנאמנים של החברה המפורקת רוצים להציע לי תפקיד אצלם. אין להם משהו שקשור למקצוע שלי... השאלה אם זה חוקי לתת לי תפקיד אחר?

בהנחה שהם שומרים לי את התנאים של השכר...
ליאל
18/09/2017 09:30
ניסיתי למצוא תשובות בכל מקום אפשרי אשמח לקבל תשובה מקצועית...

אני עובדת בשני מקומות עבודה, במתכונת של משרה וחצי 3 משמרות לילה במקום אחד ועוד משרה מלאה בשעות היום במקום השני. במקום אחד יש לי מספיק ימי מחלה ובמקום אחד רק 10.

השאלה היא אם אני מחליטה לצאת אחרי סוכות לשבת על ימי מחלה שלי וישארו לי במקום אחד 3 ימים ללא ימי מחלה כי לא ישארו לי על חודש אוקטובר בעוד אני אמורה ללדת בנובמבר.

האם זה משהו שיפגע לי בדמי הלידה? האם יש השפעה לעובדה שלא סיימתי חודש קלנדרי מלא בחודש שלפני הלידה?
עדיה
18/09/2017 09:29
אישרו לי תביעה לשמירת הריון מ-26.3 עד ה-9.5.

בבואי לקבל את סכום דמי הלידה (חופשת לידה) אני רואה שחישבו לי את הימים בהם הייתי בשמירה כימים שלא עבדתי, ולכן סכום דמי הלידה ירד משמעותית.

אם מאשרים שמירה, האם חישוב הסכום לחופשת לידה לא אמור לי לכלול בתוכו את אותם החודשים שקיבלתי כסף מהביטוח, כאילו קיבלתי כסף מהמעסיק? (לחישוב פיצויים, ימי הבראה וכ'ו זה כן נחשב).

תודה לעוזרים.
אפיק
17/09/2017 13:50
צהריים טובים

מקום העבודה שלי במתכונת יום כיפור פרסם כי יהיו במקום שני אנשים למשך 26 שעות רצופות כאשר אחד יעבוד 8 שעות בעת שהשני נח ואז מתחלפים בעניין השכר הם הגדירו שתוספת של 200 אחוז ינתן לזה שעובד בלבד בעוד הנח יקבל 100 אחוז כרגיל.

מה שנשמע לי תמוהה ולא הגיוני כי בסופו של דבר שניהם נמצאים במקום העבודה בכל משך הזמן האם זה חוקי הפעולה הזו?
עורך דין
18/09/2017 09:28
בוקר טוב אפיק

שאלתך שאלה חשובה מעניינת ואקטואלית. להלן התשובה:

על-פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, עובד שעתי או יומי שמועסק במהלך יום כיפור (או חג אחר) שלא מתוך בחירה אלא לפי החלטה נכפית של המעסיק, זכאי לתשלום שכר עבודה עבשיעור של לפחות 150% משכרו הרגיל ובנוסף זכאי לדמי חגים - המשולמים לעובד שלא עובד בחג.

מכאן ניתן ללמוד וחשוב לדעת כי: כאשר העבודה ביום כיפור נכפית על עובד מסויים, הוא אמור לקבל שכר בשווי 250% משכרו עבור אותו יום, כדי לתגמל אותו על העבודה בחג (150% מהשכר) ולפצות אותו על כך שנמנעה ממנו המנוחה בתשלום במהלך יום הכיפורים.

שנה טובה ובהצלחה
אמיר
18/09/2017 09:22
הגשתי תביעה קטנה בשם אחי (אחי קטין אך בכל זאת הוא התובע) במערכת נט המשפט.
היום ראיתי שהתקבלה החלטה על ידי רשמת בכירה: "על פניו עולה מכתב התביעה כי עניינו ביחסי עובד מעביד ולפיכך יבהיר התובע תוך 7 ימים ממועד מסירת החלטה זו לידיו, מדוע נתונה הסמכות העניינית לבית המשפט לתביעות קטנות ולא לבית הדין לעבודה".
התביעה היא על אי תשלום החזרי נסיעות. האם ניתן בכל זאת לבקש לקיים את המשפט בתביעות קטנות (נניח לצורך הכרעה מהירה, קרבה לאזור מגורים, עדיין לומד בבית ספר ויכול לגזול זמן וכו'...)? ואם כן אילו טיעונים כדאי לציין?
יהודה
18/09/2017 09:19
האם הזכות לפרטיות מקנה גם את ה"זכות" למסור תצהיר שקר לבית משפט מבלי שהדבר יוכל להיחשף?

אדם הגיש לבית המשפט תצהיר בו הוא מתפאר בכך שביצע כביכול תפקידים בכירים בעבר בחברות ענק רבות וידועות בתחום התמחותו. מאחר וחלקים אחרים בתצהיר מוכחים בקלות כשקריים, ומסיבות רבות נוספות, ישנו חשד שהוא הרבה יותר מסביר שגם ההסטוריה בה מתפאר אותו אדם היא פרי דמיונו בלבד. במידה ואפנה לאותן חברות בשאלה האם אמנם עבד אצלן בתפקידים המדוברים או לא, האם מותר להן לענות לי? אינני מבקש פרטים אישיים אודות אותו אדם, אלא אך ורק את הצהרתן של אותן חברות בנוגע לחלק המתייחס אליהן בתצהיר כאמת או שקר.

מה החוק קובע במקרה כזה?
הדס
17/09/2017 14:50
היי

הפנו אותי אליכם מפייסבוק

כמה שאלות:

1. אם אני חוזרת לעבוד אחרי חופשת לידה מחוייבים לתת לי משרת אם? וקרוב לבית?

2. אם בחרתי להיתפטר כמה זמן עלי להודיע מראש?

3. אם בחרתי לחתום אבטלה כמה זמן אני יכולה?

4. אם בחרתי להאריך חופשת לידה מה המקסימום חודשים שאני יכולה (בלי ה3 חודשים של חופשת הלידה)?
עורך דין
18/09/2017 09:13
בוקר טוב הדס

1. לא. המעסיק מחוייב להחזיר אותך לאותה משרה שבה עבדת לפני חופשת הלידה ולא מעבר לכך.

2. יש לתת הודעה מראש בהתאם לאופי משרתך, לחוזה העבודה שלך, לוותק שלך בעבודה ולהוראות החוק.

3. יש לבדוק נקודה זאת מול לשכת התעסוקה.

4. יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה אודות הארכת חופשת לידה - קראי אותה ותמצאי את כל התשובות בנושא.

בהצלחה ושנה טובה
עובד קבלן
17/09/2017 17:08
שלום, אני מועסק בחברת קבלן הנותנת שירותים ללקוח, הלקוח בחר להפסיק את העסקת חברת הקבלן מאחר והם אינם מרוצים מהתנהלות החברה.
הלקוח מעוניין להשאיר אותי כעובד חברה אך חברת הקבלן טוענת שהעניין אינו אפשרי מבחינתם.
בחוזה שלי קיים סעיף המונע ממני לעבור בתנאי שמעבר שלי פוגע באינטרס החברה.
השאלה שלי היא האם חוק חופש העיסוק מגן עליי במקרה כזה, והאם ניתן למנוע מעובד לעבור לחברה אחרת?
עורך דין
18/09/2017 09:09
שלום לך

שאלתך מעניינת מאד והתשובה תלויה בחוזה העבודה שלך ובאופי העבודה. בגדול, ניתן להכיל הגבלות מסויימות על חופש העיסוק במסגרת חוזה עבודה, אך הגבלות אלה חייבות להיות הגיוניות ופרופורצנליות. הכל תלוי בנסיבות העסתך ובחוזה שלך.

על מנת לבדוק את הנושא לעומק וברצינות הראויה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
משה
17/09/2017 18:51
אני עובד מדינה ורציתי לדעת לאחר כמה זמן
העבודה צריכה לתת לי קביעות .
עורך דין
18/09/2017 09:07
שלום משה

נושא הקביעות של עובדי מדינה זכה לתהודה רבה לאורך 10 השנים האחרונות, בעיקר עקב העובדה שאין חוק המסדיר נושא זה. נהוג לתת לעובדי מדינה קביעות לאחר כ-5 שנים בעבודה אך יש הרבה מקרים יוצאים מן הכלל, בהם עובדים זכו לקביעות לפני תקופה של 5 שנים.

בהצלחה
לאה
17/09/2017 21:37
שלום
ילדתי לפני כ 7 חודשים ובתום חופשת הלידה התפטרתי מכיון שבעבודה שעבדתי לפני הלידה היה עלי לעבוד משמרות אחה"צ, יש לציין שיש לי 3 ילדים, הגדול בן 5.
התחלתי לחתום אבטלה כשהבקשות היחידות שהצבתי הן שהעבודה תהיה בעיר שבה אני מתגוררת (אין לי רשיון נהיגה) ושעות העבודה יהיו בבקרים החל מ-9 מכיון שבעלי עובד בלילות ואינו נמצא בבקרים בבית כך שעלי לפזר את הילדים במקומות הלימוד לפני שיוצאת לעבודה.
הוצעה לי עבודה שעלי להיות בה ב7:30 בבוקר, הסברתי לפקיד את המצב והסברתי שבשעה זו אין באפשרותי להיות בעבודה מכיון שהלימודים מתחילים רק ב 8:30. הפקיד החליט לרשום כי אני סרבנית ולשלול את זכאותי לקצבת האבטלה תוך שהוא משפיל אותי וטוען כי אני לא באמת רוצה למצוא עבודה ומזלזל בי.
שאלתי היא האם שעות העבודה לא נכללות בהגדרה של "עבודה מתאימה"? והאם במידה ולשכת האבטלה לא תקבל את הערעור שהגשתי ובו פרטתי את המצב לכמה זמן נשללת הקצבה? האם עלי להמשיך להתייצב בתקופה זו?
אשמח לתשובתכם המהירה,
בתודה מראש
לאה
עורך דין
18/09/2017 09:03
שלום לאה

תפקידה של לשכת התעסוקה הנה לדאוג למצוא לך עבודה ולסייע לך לחזור למעגל העבודה כמה שיותר מהר. קשה מאד להאמין שיקבלו את טענותיך באשר לשעות העבודה שאינן מתאימות לך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ