פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 348
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירי
18/02/2018 12:15
בוקר טוב!

המקום שבעלי עבד בו נסגר נתנו לו התראה מראש וב1.1 הוא סיים את עבודתו שם בלי לקבל מכתב פיטורים.

עד עכשיו המעסיק שתק ואתמול בעלי שלח לו הודעה ושאל לגבי הפיצויים ולגבי הכסף שמגיע לו על אחת מהעבודות שהוא עשה.

המעסיק ענה שיגיע מחר בבוקר והוא ירשום לו צ'ק האם זה מקובל? האם הוא עדיין חייב לתת לו מכתב פיטורים?
עמיר
18/02/2018 15:33
האם בוצע לבעלך הליך שימוע טרם מתן ההודעה על הפיטורים? לאחר סיום ההעסקה אמור היה להיות מבוצע מה שנקרא הליך גמר חשבון ובמסגרתו תשלום מלוא הזכויות והכספים לבעלך. למותר לציין שגם מכתב פיטורים אמור היה להינתן עוד קודם לכן.
עורך דין
18/02/2018 20:01
שלום עמיר

אני רואה שהקדימו אותי ונתנו תשובה לשאלתך.

בהצלחה
ניקול
18/02/2018 15:57
יש לי סכרת הריון (כרגע אני שבוע 30) הרופא מנסה להוציא לי שמירת הריון והוא לא ככ הדריך אותי מה לעשות... רק מוציא לי חופשת מחלה כל פעם שאני אצלו לשבוע. הבנתי שצריך להיות 30 יום של חופשת מחלה, הרופא אמר לי להגיש את החופשה למעסיק שלי כדי שאקבל כסף על הימים שנעדרתי.. אבל ממה שהבנתי אם ביטוח לאומי רואה ששולם ימי מחלה מהמעסיק הוא לא נותן תשלום/שמירת הריון ... ועוד משהו, ברוב טפשותי עבדתי 4 ימים למרות שכביכול הייתי בחופשת מחלה, האם ביטוח לאומי יכול לראות את זה ולכן לא לאשר לי את השמירה? 30 יום זה ברצף או מצטבר?....מה עליי לעשות תעזרו לי! בסוף לא אקבל אישור לשמירה וגם יפסיד משכורת של חודש...
עורך דין
18/02/2018 20:00
שלום ניקול

אכן לא ניתן לקבל כפל תשלומים. על מנת לקבל אישור לשמירת הריון עליך להגיש המלצה של הרופא לצורך שמירת הריון, מוסד לביטוח לאומי, שכן המוסד לביטוח לאומי או שמאשר (או שלא) את שמירת ההריון.

בהצלחה
מורן
18/02/2018 17:07
ילדתי בתאריך 24.6.17, וחזרתי לעבוד בתאריך 1.10.17,
החלטנו אני ובעלי שהוא ממש את זכותנו ב-"התפטרות לצורך טיפול בילד", טרם עברו 9 חודשים מאז הלידה,
הבנתי שאני חייבת להיות עובדת שכירה 6 חודשים ברציפות כולל חופשת לידה, כלומר גם אם לא עבדתי בפועל 6 חודשים עדיין חופשת הלידה נחשבת ל"עבודה",
בעלי עובד באותו מקום כבר שנתיים ו5 חודשים,
שתי שאלות:
1. האם אנחנו עומדים בקריטריונים?
2. האם הוא חייב לתת הודעה מוקדמת? מאחר והבנתי שהתפטרות לצורך טיפול בילד מאפשר התפטרות מיידית.
עורך דין
18/02/2018 19:59
שלום מורן

על מנת להיות זכאי לפיצויים על בעלך להיות בעל ותק של שנת עבודה לכל הפחות.

בהצלחה
S.cohen
18/02/2018 11:58
היי,
פוטרתי מעבודתי לאחר 7 חודשי עבודה, לאחר מכתב ההתפטרות הייתי ב12 ימי מחלה שאני זכאית להם על פי התלוש האחרון, ולאחר 12 ימי המחלה נקבע שימוע שלאחר השימוע פוטרתי סופית מהחברה.
בנוסף על כל חודש מחוייב המעסיק לתת לי יום התראה מוקדמת ז״א 7 ימים בסך הכל!!
השימוע היה ב27.12.17 ועד היום לא שולמו לי לא ימי המחלה ולא ההתראה מוקדמת.
מה אני צריכה לעשות??
תודה לעונים :)
ריקי
18/02/2018 11:57
הפסקתי לעבוד לפני כשבועיים בערך קיבלתי מכתב פיטורים ואני בחודש חמישי הגשתי 12 תלושי שכר לביטוח לאומי + מכתב פיטורים + טופס הריון והייתי בלישכת העבודה עוד לא ניגשתי לחתום.

רציתי לדעת קצת פרטים אני אמורה לקבל כסף כל חודש לחשבון שלי ועם כן באיזה תאריכים או שאני יקבל את כל הסכום מכה אחת אחרי הלידה?
אושרי משה
18/02/2018 11:14
היי,
במידה ואני חולה ולא מגיע לעבודה שלושה ימים , לאחר השלושה ימים מגיע ליומיים ואז שוב לא מרגיש טוב ולא מגיע יומיים.
מדובר בימי מחלה באותו החודש , האם על היומיים הנוספים שלא הגעתי אני מקבל תשלום או ששוב מתחיל מההתחלה שעל יום הראשון לא מקבלים היום השני והשלישי 50 אחוז?
אורית
18/02/2018 11:00
שלום,
במסגרת הליך גישור אני והבוס שלי הגענו להחלטה שעליו להפקיד לי בשלוש פעימות את גובה המשכורות שהוא חייב לי (לא שילם לי משכורת בזמן).
כשהגיע מועד התשלום הראשון, נוכחתי לדעת שהוא לא הפקיד לי הכסף וכאשר אני מנסה ליצור איתו קשר הוא מסנן אותי.
כיצד עליי לפעול?
תודה!
חביבה
18/02/2018 10:59
אני מעסיקה עובדת במשק בית פעמים בחודש כ 4 שעות סה"כ משלמת לה 360 ש"ח בחודש היא עכשיו נמצאת בחופשת מחלה אני צריכה לשלם לה עבור ימי מחלה וחופשה . כמה ימים מגיע לה מחלה ? כמה ימים מגיע לה חופשה שנתי? האם מגיע לה גם דמי הבראה? מה חישוב לגבי הבראה . תודה מראש
ד.ג
18/02/2018 08:34
בוקר טוב

שאלה לגבי התפטרות למען גידול ילד עד 9 חודשים לאחר הלידה.
עבדתי במקום עבודה 3 וחצי שנים בגלל שלא באו לקראתי עם המשמרות נאלצתי להתפטר והתפטרתי ב 15.12.17.

אנחנו חתומים על סעיף 14 ככה נאמר לי מהעבודה שזה אומר שהפיצויים שמגיעה לי לפי החוק אני אמורה לקבל מביטוח שלי ולא דרך העבודה. השאלה היא כזו תוך כמה זמן הביטוח מחוייב לשלם את הפיצויים?

עד היום לא קיבלתח אותם וכל פעם שמדברת בטלפון אומרים לי זה בטיפול זה בטיפול אציין שהדפסים המלאים החתומים עברו אליהם לפני 3 שבועות בידיוק.

תודה מראש על תשובתכם!
ויקטוריה
18/02/2018 08:31
היתקבלתי לעבודה לפני שנתיים כמוכרת שכירה בחנות בגדים. לאחר כמה חודשים קודמתי לאחראית משמרת. לפני יומים המנהל אזור הביא לי הזמנה לפני שימוע ליום למחרת.

ביום למחרת הוא ישב ואמר שבוטל לי השימוע והוחלט שמורידים אותי מהתפקיד של אחראית משמרת ואני חוזרת להיות מוכרת כמו שהיתקבלתי ואת השיחה הקלטתי. רציתי לשאול עורך דין האם זה הרעת תנאים שהורידו אותי תפקיד?
רון
18/02/2018 08:28
עבדתי כשנתיים וחצי וקיבלתי משכורת של 6000 נטו גלובלי .ואז פוטרתי ללא התראה כי המעסיק טען שהוא פשט רגל.
וכל חודש הוא הוריד לי מהמשכורת 350 שקל לטובת פנסיה.

והוא היה אמור להשלים כ700 שקל את ההפרש לפנסייה...כשהתקשרתי לחברת כלל פנסייה מסתבר שאין בכלל כסף בקופה..לא החלק שלי ולא של המעסיק...בנוסף לכל לא קיבלתי פיצויים.ולא בית הבראה.ולא ימי חופש שהצטברו ואפילו מתנות לחג..מה אני אמור לעשות....שמעתי שאפשר לקבל דרך ביטוח לאומי..יש כאן מישהוא שיכול לעזור לי...?
אסתר
18/02/2018 08:25
חברה שלי התקבלה לעבודה דרך חברה שהציגה את עצמה ככזו שרק מעבירה את הפרטים וקובעת ראיון וחברה שלי תהיה עובדת חברה (לא החברה ששלחה את הפרטים שלה) כבר מהיום הראשון.

כך נאמר לה במפורש.

אך למרבה ההפתעה העבודה הזו היא מיקור חוץ כמו שידוע לכם שהרבה חברות עושות.

והיא לא עובדת חברה אלא עובדת בחברה שמיישמת את הפעולה של מיקור חוץ.

ובכלל העבודה נמצאת בעיר אחרת שבה קיים מיקור חוץ.
השאלה:

כמשתמע מהסיפור אין לחברה שלי זכויות והטבות מהחברה הזו. וגם שיקרו לה.

מה ניתן לעשות בנידון?
יונית
18/02/2018 08:23
שלום לכולם,
שואלת בשביל הבוסית שלי.

יצאתי לחופשת לידה של שישה חודשים (לפני הלידה) והיא העסיקה עובדת במקומי לשישה חודשים.

העובדת כבר כמה פעמים לא הגיעה לעבודה, או יצאה מוקדם בהודעה של מהרגע להרגע.

בחודש הבא היא מתחתנת, והבוסית שלי מפחדת שהיא תיכנס להריון ואז לא תוכל להפסיק את עבודתה על אף שסוכם מראש שהעבודה היא לשישה חודשים. העבודה היא בגן ילדים ולכן זה ממש בעייתי שמודיעה כל פעם מעכשיו לעכשיו.

נכון לעכשיו מחפשת מישהי חילופית, אבל שואלת:

האם בתום השישה חודשים היא תוכל לסיים את עבודתה גם אם תיכנס להריון? האם תצטרך על כך אישור של משרד הכלכלה?

האם כדי לחתום איתה על חוזה העסקה לשישה חודשים? האם הוא יתפוס גם אם תיכנס להריון?
לימור
18/02/2018 08:19
עברתי מאשדוד לרחובות והמשכתי לעבוד באותו מקום עבודה באשדוד רק שהשעות לא מאפשרות לחזור באוטובוס ואני צריכה כל יום להגיע ולחזור ברכב פרטי והתשלום שאני מקבלת הוא רק 149 שח לחופשי חודשי ואחרי שביררתי הם לא רוצים לשלם יותר מסכום זה.

שאלתי היא אם אני מתפטרת אני אקבל תשלום פיצויים מלא עקב מעברי לעיר אחרת כי כפי שידוע לי יש ק"מ מסוים ממקום העבודה מצקום המגורים החדש שאם עוברים אותו תשלום הפיצויים הוא מלא...
תודה לעונים
יעל
18/02/2018 08:11
שלום.
הלנת שכר, מקום העבודה שלי נסגר ולא קיבלתי משכורת לחודש ינואר, הבעלים אמר לי שאין לו דרך לשלם לי כרגע בגלל עיקול של החשבונות וסיבות כאלה ואחרות.
מה הדרכים המשפטיות לקבל את המשכורת?
(יש עוד ארבעה חוץ ממני שלא קיבלו..)
בן
17/02/2018 14:34
היי, אני מבין שכאשר עובד שכיר מקבל משכורת יש תוספות ויש הפרשות
תוספת היא למשל משכורת 13 או נסיעות.
הפרשות הן למשל דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח תאונות עבודה, קרן פנסיה וקרן השתלמות.

השאלה שלי היא מה החוק מחייב מעסיק להפריש? אני לא ארצה שהמעסיק יפריש דברים שאולי באותה תקופה לא יהיה לי עניין בהם, כמו קרן השתלמות (ואני ארצה את הכסף שלהם לחשבון הבנק ישירות).
ודים
17/02/2018 14:19
לפני כשנה (פחות או יותר) באתי לעבוד אצל קבלן קטן, עשינו עבודות פרטיות שלו וכמה שהוא קיבל ממוקומות שנים (בתי עסק אחרים)

עבדתי עצלו כשבועיים והחלטתי שזה לא מתאים לי. עד היום לא קיבלתי ממנו שכר עבודה עבור השבועיים האלה, יותר מזה הוא הגיע אלי כביכול "לשלם" ואתחיל לאיים עלי באלימות. הגשתי תלונה למשטרה, ומשם לא יתקדם כלום. עורכי דין שפניתי עליהם, אומרים לי שזה יעלה לי יותר מהסכום שהוא חייב לי. לבד אני לא יודע איך לאתר בין אדם, יש לי את שמו ואת המספר טלפון שלו. יותר פרטים אני לא יכול לקבל גם מהמשטרה, רק בעזרת עורך דין.

כך שגם לתבוע אותו בבית דין אני לא יכול. אשמח לקבל כמה טיפים כדי שנוכל לטפל בזה!
טליה
17/02/2018 14:14
שלום,

שאלה בנושא קנס בגין החזרת רכב ליסינג של עובד שהתפטר -

בחוזה העסקה מופיע - ״במידה והעובד יסיים את העסקתו בחברה (למעט , אם פוטר) טרם סיום הסכם הליסינג עם החברה, יישא העובד בתשלום הקנס הקבוע בהחזרת רכב לפני תום התקופה״.

כמו כן, מצוין בחוזה- ״החברה תעמיד לרשות העובד רכב לצרכי עבודתו במקום תשלום הוצאות נסיעה...״.

העובד משלם את שווי המס והמעסיק משלם את עלות הליסינג.

העובד התפטר לאחר שישה חודשים וכעת נדרש על ידי המעסיק לקנס ע״ס 9,000 ש״ח.

האם המעסיק רשאי לנכות סכום זה מהמשכורת?

במידה ולא חוקי, על איזה חוק מתבסס ואיך מומלץ לנקוט?

תודה מראש
יניב
17/02/2018 14:13
שלום,
אני עובד בתור בריסטה במסעדה בהיקף של כ50% משרה כשנתיים ו8 חודשים.
בשנה האחרונה בערך התחלנו לקבל טיפים באשראי, עד החודש הקודם הטיפ באשראי גולם בסעיף ״הפרשי נסיעות״ בתלוש, וכעת הוא מגולם בתור יום חופש(לצורך העניין 0.14) . וכך כל חודש יירד לי קצת מימי החופש, המנהל אמר שככה זה ועד עכשיו רואת החשבון טעתה וזה מה יש. האם הצדק איתו? לי זה נשמע שהוא לוקח כסף ששייך לי מחזיר אותו לי, אך הטיפ באשראי פשוט נעלם...
ועוד משהו, הוא טוען שבגלל שאני עובד בהיקף של 50% משרה אז יום חופש שלי שווה חצי מיום חופש של עובד במשרה מלאה, הוא צודק גם פה?
תודה מראש לעוזרים:)
מאי
16/02/2018 20:03
במקום העבודה שלי משרה מלאה היא 8 שעות. אני עובדת משרה חלקית והם חישבו לי שזה 65%משרה-הם חישבו לפי משרה מלאה של 9 שעות. הייתי במשרה מלאה ולפני שנתיים הפחתתי בהיקף המשרה
לא נראה לי הגיוני הרי כל השאר עובדים 8 שעות משרה מלאה ולפי חישוב כזה היקף המשרה שלי 70%. האם נכון לדרוש תיקון ואת השכר שהיה צריך להתווסף ? הפחיתו לי במשכורת לפי 65 אחוז. תודה
דני
15/02/2018 23:45
האם יש איסור לעובד מדינה לפתוח עסק עצמאי?
פיטורים
יסי
15/02/2018 21:47
היום קיבלתי מכתב פיטורים בו מצויין כי "הוחלט לסיים את העסקתי מהיום", מצוטטת נא ראי בהודעה זאת כהודעה מוקדמת על פיטורים כנדרש בחוק. האם צריך להופיע תאריך סיום העסקתי במכתב? אחריי ספירה של ימי ההודעה המוקדמת. האם המכתב תקין/חוקי? ואם פוטרתי היום באמצע החודש ה11 לעבודתי ויש לי הודעה מוקדמת בסה"כ 18.5 ימים נוספים וזה גולש מבחינת הימים לחודש ה12, האם הם מחוייבים להוציא לי תלוש בעבור חודש מרץ??
והאם אני זכאית לדמי פיצויים והבראה על פי חוק? תודה מראש
פיטורים
ברוך
15/02/2018 20:36
ערב טוב רציתי לדעת
והשאלה שלי כזאות.
לפני קצת מחצי שנה פוטרתי ממקום עבודתי בשימוע אחרי שחזרתי לקבלת תשובה נאמר לי שאני בעל התשובה של השימעו עכשיו רציתי לדעת האם אפשר לקבל את פרוטוקול שימוע אחרי שכבר קיבלית את המכתב ואני לא עובד בחברה בתודה מראש
אייל
15/02/2018 19:05
אני עובד בחברה כבר 8 שנים ולפני שלושה חודשים עשיתי ניתוח ברגל החלפת ברך
ישבתי בבית במחלה שלושה חודשים לאחר שחזרתי לשיגרה ראיתי שמחקו לי את כל 90 ימי מחלה שהיו לי
למיטב הבנתי בחודש יש ממוצא של 24 ימי עבודה כפול שלושה חודשים יוצא 72 ימי מחלה למה מחקו לי את השאר?
תודה
עלי
15/02/2018 11:00
במהלך שבוע עבדתי יומיים 8 שעות יומיים 9 שעות ויומיים 12 שעות. איך מחושבים שעות הנוספות. יום עבודה שלי הוא 8 שעות ואני עובד 6 ימים בשבוע. אשמח לדעת איך מחושבים השעות הנוספות!
ליאן
15/02/2018 09:52
התפטרתי מהעבודה בתחילת החודש בעל פה, זה היה מתוך כעס ועצבים ואמרתי למעביד שאשאר עד סוף החודש. דעתי לא השתנתה והחלטתי לעזוב, אני עובדת מעל 3 שנים. האם חוק ההודעה המוקדמת הוא שבועיים או חודש? האם זה שלא נתתי לו עדיין מכתב פועל לרעתי? אני מעוניינת לעזוב עוד שבועיים. האם ניתן לכתוב מכתב עם התאריך שהתפטרתי בעל פה?

ועוד שאלה, בעקבות פיטורים של עובדת אחרת, נאלצתי לעשות עבודה של 2 עובדים,ולעבוד שעות שלא נוחות לי ושלא סוכמו מלכתחילה. האם זו נחשבת הרעה בתנאים?

תודה!
קרן
15/02/2018 09:52
בן אדם שיוצר אווירה מאוד לא נעימה במשרד, צועק הרבה, מקלל, מתפרץ על אנשים, דופק על שולחנות ויוצר סביבה שכמעט בלתי אפשרי לעבוד בה כמו שצריך.
אני עובדת בחברה כשנה, הוא כחצי שנה. אני ועובדים אחרים התלוננו עשרות פעמים על העובד הזה אך בלי שום מענה מהמנהלת הישירה והעקיפה.
לבוא לעבודה נהיה סיוט, כל יום נגמר בכאב ראש.
האם זה עילה להתפטרות בדין מפוטר?
ערן
15/02/2018 09:51
דיני עבודה

שעות שישי ושבת.
אני עובד משרה מלאה, שכר גלובלי.

חלק מההסכם, לעשות שישי שבת פעם בחודש.

כל פעם שעה אחת בשישי ושעה אחת בשבת.

על שעת שבת מקבל 150 אחוז. שעת עבודה בשישי, כחלק מ186 שעות בחודש.

מאיזה שעה בשישי זה נחשב שעת שבת?

יצא מקרה חירום שנאלצתי לעבוד מ8 בבוקר ועד 18:00 בערב יום שישי. אז זה הולך 10 מתוך ה186, או שיש לזה גם שעות שבת, על שבת שלמחרת השישי אני עבדתי כרגיל שעה אחת.

באיזה או מאיזה חלק של שישי אני זכאי לקבל 150 אחוז?
תודה,
ערן.
י.ד
12/02/2018 11:55
היי

עבדתי במקום עבודה מסוים. כשהתחלתי לעבוד שם, מי שהייתה אחראית על כח אדם סיכמה איתי (בהודעת וואצפ) שלאחר מספר מסוים של חודשי עבודה המשכורת שלי תעלה ב-x שקלים.

כשהגיע המועד להעלאת השכר זה לא קרה, אך המשכתי לעבוד שם מתוך אמונה כי השכר יושלם לי רטרואקטיבית
לאחר דין ודברים עם הבוס וסחבת שנגררה חודשים ארוכים, הבוס לא מוכן לשלם לי את ההפרש רטרו אקטיבית. כי לפי דבריו הסיכום של העלאה היה לאחר y חודשים ולא x.

חשוב לציין שהעלאה שהייתי אמור לקבל נגררת כבר 8 חודשים.

האם יש לי קייס לתביעה לבית דין לעבודה על הלנת שכר?

אשמח לתגובות
עורך דין
15/02/2018 09:47
שלום לך

אם המעסיק התחייב לתת לך העלאת שכר במועד מסויים עליו לעשות זאת, שאחרת המדובר על הפרת חוזה.

בהצלחה
ויקה
14/02/2018 16:30
שלום .חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ,
רציתי לדעת כמה נקודות מס מגיע לאישה שילדה בנובמבר 2017?בעלי קיבל החזר למשכורת השאלה אם אצלי זה יהיה גם ככה?
תודה מראש
עורך דין
15/02/2018 09:45
שלום ויק

בעניין זה מוטב להתייעץ עם יועץ מס או חשבת שכר.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ