ברצוני להתייעץ בנוגע לאי הסכמה חמורה שישנה ביני לבין מעסיקי בעבר.
במהלך חודש יוני הועסקתי לראשונה ע"י בעלת קבוצת מסעדות כמנהלת השיווק של קבוצת מסעדות הכוללת 2 סניפים של בית קפה, מסעדה ומעדניה
בחודש יוני עבדתי בשכר
שעתי של 34 ש"ח
לשעה 7 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
בתחילת חודש יולי נתבקשתי ע"י צוות הנהלת הקבוצה (בעלי הקבוצה , ומנכ"ל הקבוצה ) לתפקד במהלך החודשיים הקרובים כמנהלת אחת המסעדות בקבוצה, זאת עד שימצא מנהל חדש ואוכל לחזור לתפקידי כמנהלת השיווק.
בשיחה זו, הוצע לי
שכר של 9,000 ש"ח נטו בחודש על עבודתי כמנהלת המסעדה לו הסכמתי.
במהלך חודש יולי נמצא מנהל חדש למסעדה שנכנס לתפקיד ב1.8.16. בתהליך קבלתו של המנהל החדש לתפקיד, מנכ"ל הקבוצה ואני סיכמנו שבמהלך חודש אוגוסט אחפוף את המנהל החדש, אשמור את סמכויותי כמנהלת המסעדה ואמשיך להשתכר 9000 ש"ח נטו לחודש.
ובחודש ספטמבר אחזור לתפקידי כמנהלת שיווק המקביל לעבודה כאחראית משמרת במסעדה במסגרתו אעבוד פחות שעות ולכן שכרי ירד ל8,500 ש"ח נטו בחודש.
בשל חוסר הניסיון שלי בעבודה מהסוג הזה, לא הייתי מודעת לחשיבותו של
חוזה עבודה, ולכן
תלוש המשכורת שלי, ותמיכתו המלאה של מנכ"ל הקבוצה הן העדויות היחידות שיש לי לסיכום זה.
במהלך כל חודש אוגוסט ספגתי יחס קשה ומשפיל מבעל הקבוצה הכלל טלפונים שלא בשעות העבודה, הערות פוגעניות, יחס משפיל מול
עובדים ועוד.
יחס שהחמיר כאשר בצער בלתי ניתן לתיאור איבדנו את ביתו של הבעלים, מי שהקיבלה אותי לעבודה והאמינה בי לאורך כל הדרך.
שהייתה מודל לחיקוי , מעסיקה, ואדם אהוב מאוד גם עבורי.
בשבועות הראשונים של חודש ספטמבר החלטתי להשאר ולעבוד קשה על מנת לכבד את מעסיקתי ז"ל ולסייע ככל שביכולתי למשפחה. זו למרות
האבל האישי שלי והקושי הגדול לספוג התנהגות קשה מאוד ממעסיקי הנוכחי.
ב11.9 כאשר קיבלתי את המשכורת שלי ( באיחור כמשתמע) נתוודתי לעובדה כי קוצצו לי 500 שקלים מהשכר ללא
שימוע מוקדם. ושכרי יעמוד על 8,500 ש"ח. לאחר שיחת בירור קצרה עם בעלי הקבוצה, שטען שזו היא טעות תמימה הובטחה לי השלמת שכר, אותה לא ראיתי עד היום.
לאחר כמה ימים בהם המתנתי להשלמת השכר שלי, בשיחה פרטית ביני לבין מנכ"ל הקבוצה , הבעתי את התסכול שלי מהיחס כלפי וכי למרות אהבתי הרבה למעסיתי ז"ל, בכוונתי לעזוב את המסעדה בסוף החודש וברצוני להתחיל בחיפוש אחר מחליפה ראויה לתפקידי. בסוף השיחה מנכ"ל הקבוצה הסביר כי במעמד זה הוא אינו יכול להתחייב בפני שאכן אוכל להמשיך ולעבוד עד סוף החודש וכי הוא מוכרח לבצע לפני זה בירור עם בעלי הקבוצה האם הוא מוכן להמשיך ולהעסיק אותי עד סוף החודש.
לדבריו של מנכ"ל הקבוצה, בבירור עם בעלי הרבוצה לו נכחה גם עדה נוספת, התחייב הבעלים מול המנכ"ל כי אכן אמשיך ואעבוד עד סוף חודש ספטמבר עליו אשתכר 8500 ש"ח נטו.
בתום בירור זה, ניגש אלי מנכל הקבוצה , והתחייב בפני כי אמשיך בעבודתי עד סוף החודש.
מאז ועד ל20 בספטמבר המשכתי בעבודתי כרגיל, בשעות המוסכמות, עמדתי ביעדים והמשימות
שלי לדעת כל סובבי ואף הסתרתי מעובדי המסעדה כי בכוונתי
להתפטר על מנת לא ליצור מהומה.
ב20 בספטמבר, בתום משמרת בוקר במסעדה, ניגש אלי מנכל הקבוצה וביסר לי כי בעלי הקבוצה אינו מוכן להמשיך להעסיק אותי, וכי מרגע זה אני מפסיקה את עבודתי במסעדה ובקבוצה.
פיטורין אלו, ללא שימוע או
הודעה מוקדמת פגעו בהכנסתי באופן משמעותי, כמו גם הורדת 500 השקלים ממשכורתי הקוודמת כאלה שהביא אותי עד לכדי בקשת
הלוואה מהבנק.
על עבודתי בחודש ספטמבר קיבלתי 4727 ש"ח.
אשמח לדבר עצה בנוגע ליכולתי לקבל את שהתחייבו בפני לשלם.
תודה רבה,
מיכל