פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 864
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירלי
25/02/2015 08:05
בוקר טוב.
כיום אני עובדת כבר שנה וחצי כנציגת מכירות מ9 עד 6 כל יום ושישי מ8 עד 1... המנהל שלי הציע שאחרי הלידה אני יעבור לתפקיד אחר בחצי משרה מ8 עד 2 ובלי שישי אך במשכורת ממש נמוכה והוא רוצה שאני אתן לו תשובה מעכשיו... חייבת לציין שאני חודש 4...
האם אני חייבת לענות מעכשיו? כי לא רציתי לחזור לשם אחרי הלידה... והאם זה מונע ממני פיצויים במידה ואתפטר אחרי הלידה?
עורך דין
26/02/2015 09:42
בוקר טוב שירלי

ההצעה של הבוס שלך נשמעת מעט הזוייה ולא ברורה... אני מציע לך בחום להקליט כל שיחה נוספת איתו. אינך חייבת לתת לא תשובה. לשמוע ולהקליא זה יהיה חיובי בכל מקרה. אסור למעסיק לשנות את תנאי עבודתך לאחר חופשת לידה ואסור לו למנוע ממך פיצויי פיטורים.

בהצלחה
מיכאל
25/02/2015 08:04
עובד חדש של חברת קבלן במשרד הפנים, המשרד יוצא לחופשה מרוכזת בפסח - ולי אין ימי חופש לנצלם בחג (5 ימים). החברה לא מציעה לי אלטרנטיבות לעבודה בחג, האם זה חוקי שיקצצו לי במשכורת?
עורך דין
26/02/2015 09:37
שלום מיכאל

מעסיק לא יכול להוציא עובד לחופשה יזומה במידה ולעבוד אין ימי חופשה צבורים. לא ניתן להכניס עובד ליתרה שלילית של ימי חופשה. אם המעסיק יתעקש להוציא אותך לחופשה הוא יצטרך לשלם לך עבור הימים שכר מלא.
שיר
24/02/2015 18:50
אני עובדת בחברה מרובת עובדים והאחראית על סידור העבודה שלנו וכן על החופשות שלנו היא אחת בלבד.
אנחנו מקבלים סידור עבודה שבועיים מראש
פניתי למנהלים שלי בבקשת חופשה, קיבלתי אותה (לאחר תחינות רבות) ולאחר מכן פניתי לבקש לדחות אותה בשבוע -ונתקלתי בסרוב גס וחסר סיבה וביחס מזעזע,
ניסיתי לפנות לדרגים ״בכירים״ יותר אך הם פשוט מסננים אותי ומנפנפים
הייתי רוצה לדעת מה זכויותי ואיך אפשר להתמודד מול יחס מזלזל וסינונים בעבודה
יש לציין שמשום מה זה משהו שקורה כשרוב הבנות אצלנו מבקשות חופש ורק הבנים מקבלים יחס משום מה
אני אובדת עצות :/
תודה
עורך דין
26/02/2015 09:17
שלום שיר

למעסיק יש זכות מוחלטת לאשר או לדחות בקשה של עובדת לצאת לחופשה ואין מה לעשות בנושא. זו היא החלטה בלעדית של המעסיק.
תמרה
24/02/2015 18:01
אני עובדת במועצה אזורית מזה 10 שנים , אני עובדת על חוזה אישי רגיל.
אני יודעת כי מגיע לי פידיון ימי מחלה .
המועצה וכן משרד הפנים הודיעו לי כי לא מגיע לי .
אודה לכם אם תוכלו לתת לי תשובה לכך
עורך דין
26/02/2015 09:14
שלום תמרה

פדיון ימי מחלה בניגוד לפדיון ימי חופשה הנו נחלתם של עובדים החוסים תחת הסכם קיבוצי המגדיר זאת במפורש, או בכפוף לחוזה אישי המציין כי אלה הן זכויות העובד.

על מנת לתת חוות דעת לגבי מצבך האישי יש להבין ממך באיזה תחום את מועסקת ומה כתווב בעניין זה בחוזה האישי שלך.

בהצלחה
עמית
24/02/2015 17:43
יש לי אישור רפואי להפסיק להתגלח אבל המעסיק שלי מחייב אותי להתגלח, מותר לו?
עורך דין
26/02/2015 09:09
שלום עמית

אם יש לך אישור רפואי שאינו מאפשר לך להתגלח מסיבה בריאותית כמובן שהמעסיק אינו יכול לכפות עליך להתגלח!
חן
24/02/2015 16:54
שלום רב,
אני מחפש בימים אלה עבודה כסוכן שטח, פניתי לחברת השמה עם קו"ח למשרה ספציפית של סוכן שטח, החברה החזירה לי תשובה: "לצערי תחום עיסוקך אינו תואם לסוג המשרות שיש לנו", כאשר שאלתי האם לכלל המשרות או למשרה הספיציפית הזאת? אז ענו לי "בכלל",

למרות שרב המשרות שהם מפרסמים מתאימים לסוכני שטח, והחברות שאת משרותיהן הם מפרסמים, מחפשים "סוכן שטח" ופונות לאנשים עם ניסיון בתחום "מכירות שטח", תחום בו אני עוסק היום,

האם עצם הפסילה הגורפת שלהם לא להפנות אותי לכלל המשרות שהחברות מפרסמות אצלם, אין בה מהאפליה התעסוקתית ועבירה על "חוק שוויון ההזדמנויות" , "חוק שירות התעסוקה"?

אשמח לקבל את תשובתכם היא מאוד תעזור לי.

המון תודות,
חן
עורך דין
26/02/2015 09:07
שלום חן

אין בכלל ספק שפסילה גורפת של מועמד לעבודה יכולה להוות בעיה חוקית. נסה לשוחח ולהקליט את נציגי חברת ההשמה, על מנת לקבע אותם בגרסה לגבי פסילת מועמדותך למשרה דרכם. זה יכול להיות מעניין.
מיכל/
24/02/2015 15:56
אני עצמאית וחד הורית עם ילדה מס 2 בדרך.

אני עוסקת בהפקה צילום ועריכה בעיקר בתחום הבטחוני. אופי עבודתי כולל ריצה בג'בלאות וצילומים עם ציוד כבד.

אני עם כאבי גב קשים מאוד ולא מסוגלת לתפקד כמעט מה שמשפיע מהותית על עבודתי. המצב רק מחמיר ואני חוששת שבקרוב לא אוכל בכלל לתפקד. אני מפרנסת יחידה כך שהאופציה להפסיק עבודה לא קיימת והאופציה היחידה היא שמירה, השאלה אם ואיך ניתן לקבל . (אין לי כעצמאית ימי מחלה...)

בנוסף איך יחושבו לי דמי הלידה? על פי שנת המס האחרונה (2014) או על פי 3 חודשים אחרונים שאינם מייצגים כלל את הכנסתי...
עורך דין
26/02/2015 08:56
שלום מיכל

עליך לפנות אל הרופא המטפל שלך על מנת לקבל ממנו את המלצותיו לגבי שמירת הריון. כמובן שניתן לפנות גם אל אורטופד במקרה של פגיעה בגב. חישוב דמי לידה מתבצע לפי 3 חודשי עבודה אחרונים ויכול להתבצע גם לפי חישוב ממוצע שנתי, במקרה שיש בעיה עם ההכנסה בשלושת החודשים האחרונים.

רק בריאות
שרון
24/02/2015 15:53
שלום בהמשך לשאלתי ...אם אקבל חופש מחלה מעל 30 יום או יותר לאחר ניתוח קיצור קיבה( עבודה פיזית עם פעוטות)האם המעביד ממשיך לשלם לי או ביטוח לאומי ?במידה וייגמרו לי ימי המחלה המגיעים לי? תודה!
עורך דין
26/02/2015 08:52
שלום שרון

אם יש לך ימי מחלה צבורים הרי שהמעסיק ישלם לך, בכפוף לתנאי בתשובתי הקודמת.
צבי לבנת
25/02/2015 18:12
הינני בעל נכות כללית המוכר ע"י ביטוח לאומי. לאחרונה הביטוח הלאומי שלל לי את קצבת הנכות בטענה שמשכורתי הייתה מעל המותר בשנה הראשונה - מעל 4090 שח ברוטו.

הדבר נעשה בבדיקה לאחר שנתיים! הסיבה לכך טעות בבדיקה שנעשתה לאחר תום שנה ראשונה. הביטוח הלאומי מסרב להכיר בטעות זאת ודורש חזרה את כספי הקצבה ס"כ 32368.

שאלתי היא כזאת: בעוד 4 חודשים אני אמור לקבל קצבת זקנה. האם הביטוח הלאומי ימנע ממני את לקבל את קצבת הזקנה עקב החוב הזה. ראוי לציין שהענין נימצא בטיפול עורך דין ותקוע אצלו...
נורית
25/02/2015 08:03
בוקר טוב לכולם

שאלה בנוגע לזכאות לתשלום דמי אבטלה, מקווה שזה הפורום הנכון.

עובד שפוטר וקיבל תשלום חלף הודעה מוקדמת. קרי תאריך סיום העסקה היה בפועל ב 1.12, והעובד קיבל תשלום במקום ההודעה המוקדמת. האם הוא לא זכאי לדמי אבטלה בעבור חודש דצמבר?
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 16:09
נורית שלום,

במקרה של עובד שפוטר והמעסיק בחר לוותר על עבודת העובד במהלך תקופת ההודעה המוקדמת בכפוף לתשלום כפי שציינת בפנייתך, העובד לא יגיע לעבודה, אך יחסי עובד-מעביד יבואו אל סיומם בתום תקופת ההודעה המוקדמת.

לפיכך, ככל שהעובד עבד מעל שנה במקום עבודתו הקודם, במתכונת של משרה מלאה, הוא לא יכול לתבוע דמי אבטלה עבור תקופה אשר הוא מקבל עבורה תשלום ממעסיקו, וזאת למרות שהוא לא נדרש לעבוד בפועל.
אלירן
25/02/2015 11:27
האם חובה על מעסיק לתת לעובד שפוטר את כל התלושי שכר שלו אם הוא מבקש? במידה ואני מבקש לקבל תלושי שכר והמעסיק מסרב לתת לי או מתעלם ממני - מה הזכויות שלי? מה אני אמור לעשות אם אין לי את התלושים?
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 12:51
חובה על מעסיק לתת לעובד תלושי שכר אם נתבקש, גם אם הסתיימו יחסי עובד מעביד. במקרה בו המעסיק מסרב ניתן לפנות אל בית הדין לעבודה בבקשה לקבלת מסמכים.
מעסיק
25/02/2015 15:47
האם המעסיק רשאי לגבות "עמלה" סימלית בגין הדפסה חוזרת של התלושים?
הרי העובד קיבל את התלוש מידי חודש בחודשו בצורה מסודרת.
האם המעסיק צריך בכל עת להוציא תלושים קודמים כפי רצון העובד?
(לפעמים מדובר על כמות תלושים מכובדת למשל, שנה וחצי אחורנית, או שהעובד לא זוכר באילו חודשים עבד ואז יש צורך לחפש ולבדוק אילו תלושים יש לו...)
עורך דין
25/02/2015 16:04
שלום מעסיק

התשובה לשאלתך חיובית - אם העובד קיבל את התלושים כסדרם ולפי החוק והוא מבקש לקבל העתק - בהחלט מותר למעסיק לדרוש תשלום הגיוני בעבור זה.
עובדת טובה
25/02/2015 15:29
שלום רב,
אשמח להדרכה מה ההבדל בין שכר גלובלי - שכר חודשי קבוע. לבין שכר שעתי - שכר לפי שעה.
בהתחשב שכמות השעות היא קבועה בכל יום,
לדוג': עובדת קבועה בין 08:00-16:00 - 8 שעות ביום.
כיצד מחושב השכר הגלובלי:
מהם היתרונות של שכר גלובלי לעומת שכר שעתי?
כיצד מחושבים ימי החסרה בגלל חופשה / מחלה / חגים ?
כיצד משלמים על שעות שמעבר למכסת השעות הרגילה, כגון בתקופת עומס וכו'.

השאלה נשאלת כדי לדעת איך לתת את השכר לעובד. ואין בעסק הסכם קיבוצי/ חוזה עבודה כללי.

אשמח מאד למענה.
חופשה
אבי
25/02/2015 14:40
רציתי לדעת כמה ימי חופשה מגיעים לעובד בסה"כ 4 חודשים - עבדתי פחות מ-75 יום
תודה
RE: חופשה
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 14:51
יש לבחון את שאלתך לאור היקף המשרה אשר עבדת ולוודא שלא חל דין מיוחד על העסקתך (מכוח צו הרחבה הסכם קיבוצי או הסכם עבודה אישי).
נועה
25/02/2015 11:15
שלום

יש לי שאלה לגבי קצבת דמי אבטלה - קיבלתי כעת מכתב עם סכום ממש מוזר... קראתי באתר של המוסד לביטוח לאומי שהתקרה המקסימלאית ליום מחושבת לפי 370 שח בפועל חישבו לפי 255 שח ליום למרות שהממוצע 3 חודשים אחרונים גבוה מהתקרה - מה יכולה להיות הסיבה?
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 13:56
נועה שלום,

על מנת לבחון את תקינות החישוב שערך המוסד לביטוח לאומי יש לעיין במסמכים שהוגשו במסגרת תביעתך לקבלת דמי אבטלה וכן בתשובת המוסד לביטוח לאומי.
שירלי
25/02/2015 11:18
במסגרת עבודתי כנציגת מכירות אני מתבקשת ללבוש חולצת מדים. לאחר שהודעתי על הריון ביקשתי מידה גדולה יותר וכרגע אין מלאי למרות זאת שלחו לי חולצה במידה xl לגברים שגדולה עליי לפחות ב4 מידות.

היום פנה אלי המעסיק מכוון שאני לובשת את החולצה הרגילה שלי עם כפתור פתוח בבטן ודרש שלא אלבש אותה יותר אלא את הגדולה.

חייבת לציין שזה נראה מגוחך.... האם אני חייבת או בתור אישה בהריון יש לי "פטור" מחולצת מדים?

בנוסף אציין שהוא אמר שבמידה ולא נח לי שאגש לתופרת על חשבוני ואתקן את החולצות..
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 13:53
שירלי שלום,

לכאורה, דרישתו של המעסיק אינה מתיישבת עם הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בנסיבות העניין אמליץ שתנסו למצוא פתרון אשר יהיה מקובל עלייך ועל המעסיק.

ככל שהדבר לא מתאפשר, אמליץ לך להיוועץ עם עורך דין לגבי המשך דרכך.
ניר
25/02/2015 13:04
חתמתי על חוזה שכר ולא על חוזה עבודה.
שבו נמצאים סעיפים אלה.
1.שכר הנסיעות שלי יקבע לפני שעות עבודה, 3 שח לשעת עבודה(ביום שעבדתי 3 שע יכול לצאת לי 9 שקל נסיעות ואני גר 19 ק'מ מהמקום).
2. במידה ואני ועוזב לפני שלושה חודשים אני מחוייב ב418 שקל על הכשרה (לא עברתי הכשרה).
עזבתי אחרי 4 ימי עבודה וחוייבתי ב280 שח. התקשרו אלי ושאלו אותי איך אני רוצה לשלם את זה "בצק או במזומן".
3. נאמר שם שהמעסיק חייב לתת אישור במידה ואני רוצה לעבוד מעבר ל7 שע. הכריחו אותי לעבוד מעבר ל7 שעות ללא מנוחה, וזוהי עבודה פיזית קשה (מלצרות).

האם החוזה תקין? האם אני חייב לשלם את ה280 שקלים דמי הכשרה שמעולם לא עברתי?
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 13:50
ניר שלום,

פנייתך מעלה שאלות חשובות אשר מצריכות בירור נוסף, יותר מעמיק.

עליך לפנות לעו"ד על מנת לתאם פגישת ייעוץ בה ניתן יהיה לבחון לעומק את התניות השונות המופיעות בהסכם עליו אתה חתום. לצורך העניין לכותרתו של ההסכם עליו אתה חתום אין השפעה על תוקפו המשפטי.
שרה
25/02/2015 12:09
אני עובדת בשני מקומות עבודה, ברשותי סיק מרופא , ברצוני לקחת חופשת מחלה במקום העבודה המשני שלי , בו אני עובדת ע''ב שעתי בימי ראשון, שני ושלישי בשבוע.
אישור המחלה שלי הינו לשלושה שבועות (שבמהלכן יתכן שאצא לחופשת לידה).
על כמה מהימים באפשרותי לקבל תשלום וכמה ימי מחלה זה מנצל לי?
אשמח לתשובה דחופה, תודה
(וכן- האם זה אפשרי לקבל חופשת מחלה רק במקום העבודה המשני?)
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 12:26
תשלום בגין ימי מחלה כפוף לכך שיש ברשותך ימי מחלה צבורים וכן כפוף להצגת אישור מחלה מרופא.

על פי הדין עבור היום הראשון בו נעדרת אינך זכאית לתשלום.
עבור הימים השני והשלישי הנך זכאית למחצית השכר בגין כל יום.
החל מהיום הרביעי להיעדרותך הנך זכאית לשכר מלא עבור כל יום היעדרות.
דימה
25/02/2015 11:28
היי שלום

אני גרפיקאי בשבועון מקומי שכיר במסגרת של משרה חלקית. אני עובד יומיים בשבוע ומקבל שכר גלובלי ע"פ תפוקה. במשך השנה האחרונה היו הרבה בעיות עם הלנת שכר כשבמקרה הטוב הייתי מקבל צ'ק ב11-12 לחודש והכסף היה נכנס ב15 ובמקרים הגרועים זה היה נמרח בין שבוע ל3 שבועות ללא משכורת בטענה "יום ראשון הבא יהיה, באמת! בוא רק נסיים את הגליון הזה ובעזרת ה' יהיה משכורת".

ממה שאני יודע היו במהלך השנה כמה בעיות תזרימיות בעסק.
בנוסף אני אוהב את מקום העבודה והצוות ולא רוצה לעזוב או לתבוע אף אחד אבל כן הייתי יותר מדי רך בכל העניין הזה ונתתי לזה להבליג יותר מדי פעמים. התחושה שלי שהדבר נתן לגיטימציה להמשיך להלין את השכר.

היום ה-25 לחודש ושילמו לי משכורת חלקית. שאר השכר אמור להגיע "היום". השאלה שלי היא במידה והשכר לא מגיע, האם אני יכול פשוט לקום ולטעון שאני לא ממשיך לעבוד עד שאני מקבל את השכר?

הגליון אמור לצאת היום בשעות הלילה המאוחרות ואם אני לא אהיה במשרד הוא לא ייצא כי אין להם שום אפשרות להחליף אותי.

בכל אופן אשמח לקבל איזו עצה להתמודד עם העניין מבלי לגרור אותו למקומות קיצוניים.
עו"ד שירה אלימלך
25/02/2015 12:10
מפרטי הפניה, על פניו עולה כי מדובר בהלנת שכר.
בפסיקה נדונו מקרים בהם נקבע כי הלנת שכר שאיננה חד פעמית מהווה הרעת תנאים המזכה את העובד להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורין.

ככל שתחליט שאתה ממש זכותך זו, עליך לפעול בתום לב ולתת הודעה מוקדמת למעסיק על פי דין.
אבי
25/02/2015 11:33
אני עובד בתחום השמירה ואני מעוניין לעזוב את החברה בה אני נמצא כי יש לי חשד שהם לא מתנהלים ביושרה.
בטרם אפנה לעו"ד לברר הכל אני מעוניין לדעת אם יש לי עילה לתביעה כנגדם. שאלותיי הן:
1) האם בתלוש אמורים להיות מצויינים מ"ס הימים אותם עבדתי בפועל? (לדוגמא: אם ועבדתי 30 ימים מצויינים 26)
2) האם חוקי לעבוד מעל 12 שעות?
3) האם חוקי לציין בדף ריכוז תשלומים את השכר אותו כביכול משלמים בפועל (27₪) ובתלוש יצויין לפי מינימום?
4) האם חוקי לחלק משכורת לשני מחזורים?
5) האם חוקי לשלם לאחר ה10 בחודש? (בחוזה עליו חתמתי כתוב שהשכר יכנס ב 9. ישנם פעמים בהם נכנס ב11 ולפחות פעמיים אף מאוחר מזה)
6) האם חוקי לשנות בסעיף 'שכר יסוד' בתלוש מ4500 ל25.5? (לאחרונה חתמתי חוזה מנהלי ובו אני מקבל גלובלי. בתלושים הראשונים שכר היסוד הופיע 4500 ובתלוש האחרון 25.5)
תודה לעונה.
מיכל
25/02/2015 11:13
שלום למנהלי פורום דיני עבודה

יש לי שאלה: חוזה עבודה שמוגדר מראש לתקופה מסויימת של X שנים - האם בסיומה חייב המעסיק לשלם פיצויי פיטורין? קראתי באתר שלכם על חוזה לתקופה קצובה - האם זה המצב במקרה של חוזה המוגדר מראש לתקופה של כמה שנים או שחוזה לתקופה קצובה זה רק לתקופות קצרות של העסקה?
ת.ג
25/02/2015 11:11
מדריך (שכיר) במפעל מוגן שהואשם בניצול מיני של חוסה והפיכתה לשפחת מין שלו ושל חבריו. היה במעצר שבוע ואחכ מעצר בית עוד שבוע. לאחר שבועיים המתלוננת חזרה בה וטענה שהכל היה בהסכמה. המדריך מבקש לחזור לעבודה - חלק מחברי ההנהלה לא מעוניינים שהוא יחזור.

השאלה אם חוקי לא להחזירו?
יהודית
25/02/2015 11:00
אני עובדת עירייה מזה 6 שנים כמזכירה ראשית בבית ספר נוצר סכסוך ביני ובין מנהלת בית הספר והיא ביקשה ממני לסיים חזרתי למנהל כח אדם ברשות והוא הפנה אותי לעבוד 2 בשבוע בבית ספר יסודי אחד ועוד 3 ימים בבית ספר יסודי אחר כמזכירה משנית. סירבתי ואני יושבת כרגע בבית.שאלותיי הן; מהן הזכויות שלי? והאם אני זכאית לקבל שכר כאשר אני יושבת בבית?חשוב לציין ששימשתי כמזכירה צמודה למנהלת בית הספר אחראית גבייה וכספים הפקדות שכר לעובדי הרשות ושכר למורים מול משרד החינוך
דלית
25/02/2015 10:12
שלום רב,

פוטרתי ממקום עבודתי הקודם פעמיים:
פעם אחת כשהחליפו בעלים והועסקתי בחזרה
ופעם שניה סופית.
בכל אחת מהפעמים לא קיבלתי פיצויים. הומלץ לי שלא לדרוש אותם, בטענה: שזה יפגע לי בפנסיה. עד היום לא ראיתי שקל ואין לי מושג מה הדין ומה נכון.
היום אני תוהה בנכונות ואמינות הטענה
אשמח לחוו"ד

תודה, דלית
פיטורים
עדי
25/02/2015 10:00
אם אני עובדת במקום עבודה 3 חודשים. האם מגיע לי הודעה מוקדמת על פיטורים?
מנחם
25/02/2015 09:23
שלום,
בשנה שעברה הלכתי להתלמדות בחנות ממתקים בקניון. עבדתי כשעתיים והמעסיק שיחרר אותי. שלחתי לו בהודעת טקסט שזה לא מתאים לי וכו' .. הבאתי לו את פרטי חשבון הבנק ואמרתי שהוא צריך לשלם לי כ-48 ש''ח. מאז לא שמעתי ממנו עד היום (שנה וחודש עברו) מה סיכוי התביעה וכמה אוכל לקבל על זה ?
יש לציין שהיחס של המעסיק לא היה טוב,מתנשא ומזלזל ולכן לא נשארתי אצלו.
מילאתי טופס 101 כמובן וכו',אך זה היה מבחן אני לא זוכר דבר.
עדנה
25/02/2015 08:52
אנא עזרו לי לחשב מה מגיע לעוזרת בית
עובדת שנה אחת פעמיים בשבוע סהכ 10 שעות שבועיות מקבלת 600 שח לשבוע ועוד 30 שח לנסיעות.
תודה רבה
חוה
25/02/2015 08:21
שלום רב,

האם עובדת נקיון שעובדת יום בשבוע זכאית לתמורה מלאה עבור יום עבודתה כאשר המעסיקה יצאה באותו יום לחופשה ו/או מבטלת את יום העבודה?

תודה
שרון
24/02/2015 15:34
שלום רב!שמי שרון ואני עובדת כ 5 שנים בגן ילדים פרטי.אני עוברת ב"ה ניתוח שרוול קיצור קיבה באסותא לאחר אישור ועדת משרד הבריאות עקב עודף משקל ומחלות נלוות כגון דלקת פרקים כולסטרול כבד שומני.המעסיק טוען שלא ישלם לי ימי מחלה עקב הניתוח כיוון שלטענתו זהו ניתוח אסטטי.מה אומר החוק לגבי נושא זה?תודה שרון.
עורך דין
24/02/2015 15:45
שלום שרון

לפי התיאור שלך, הרי הניתוח שאת אמורה לעבור אינו ניתוח אסטתי והוא מבוצע מסיבות בריאותיות. בקשי מהרופא שלך לקבל אישור כתוב על כך ואז המעסיק יהיה מחוייב לשלם לך עבור ימי מחלה ככל שתיעדרי וצברת לזכותך. לגבי ניתוח אסטתי, הנושא אינו חד משמעי אבל הכיוון הוא שאכן אין חובה לשלם לעובד עבור היעדרות מהעבודה כאמור.
אליה
24/02/2015 15:33
המצב קצת מורכב
אני מועסק כעובד קבלן בחברת הייטק מסוימת,
המשימות, החופשות, והדיווחים שלי, כולם מבוצעים דרך המנהל הישיר שהוא עובד החברה, הקבלן אצלו אני מועסק הינו רק הצינור לתשלום השכר, כמו כן איתי בצוות עוד מספר אנשים עובדי חברה וכולנו ממלאים את אותו התפקיד.
לאחרונה התאגדו עובדי החברה דרך ההסתדרות והחברה מעונינת להתייעל, מכיוון וקצת קשה לקצץ במשרות של עובדי חברה מאוגדים, הפתרון הפשוט והקל הוא ליפול על עובדי הקבלן, אני ועוד עובדי קבלן קיבלנו הודעה על הפסקת התקשרות.
יש לציין שני דברים
1. גם בעת קבלת ההודעה, נאמר לי במפורש שאני מתפקד מצויין ומרוצים מאוד מעבודתי, פשוט יותר קל ונוח לפטר עובד קבלן כי בעצם לא מפטרים אותו אלא רק מסיימים חוזה מול הקבלן.
2.עובדי חברה שבכל זאת מפוטרים או מתנדבים להתפטר מקבלים כארבעה חודשי הסתגלות, מה שלא חל על עובדי הקבלן בחברה.

שאלתי, האם ניתן לטעון לאפלייה לא חוקית, האם יש מה לעשות בכדי למנוע או להקל את הגזירה, או שזה המצב ולקבלו כפי שהוא
תודה מראש
עורך דין
24/02/2015 15:43
שלום אליה

עליך להקדים ולפנות לקבלת ייועץ משפטי פרטני בנושא, באמצעות עורך דין הבקיא בדיני עבודה על מנת לתת מענה ולטפל במצב שאליו נקלעת ללא דיחוי נוסף. עד לפגישה עם עורך הדין, המנע מקבלת החלטות ו/או חתימה על טפסים כלשהם מול המעסיק.

בהצלחה
דורון
24/02/2015 14:17
שלום רב,
האם ניתן לכפות על עובד שניצל ימי החופשה שלו, לצאת לחופשה משרדית ללא תשלום (עקב חוסר ביתרה) כאשר הוא מבקש לעבוד באותם הימים? היכן מעוגן?
עורך דין
24/02/2015 15:41
שלום דורון

אם לעובד אין ימי חופשה צבורים לא נין להוציא אותו לחופשה כפויה מבלי לשלם שכר עבור אותם ימי חופשה שנכפים על העובד. הנושא מעוגן בחוק חופשה שנתית, תשי"א 1951

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ