פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 814
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורן
26/05/2015 11:16
שלום,
ברצוני לדעת האם אני יכול להקטין את היקף המשרה שלי עקב בעיה רפואית? אני עובד היום במשרד ממשלתי כ-6 שנים ויש לי החמרה במחלה כרונית.
האם ההפחתה תפגגע לי בהכנסה? אם ארד ל-80% משרה למשל אקבל 80% מהשכר?

תודה לעונים.
עורך דין
26/05/2015 13:16
שלום אורן

במקרה של החמרה במצב הבריאותי שלך, מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא תעסוקתי, שלאחריה תקבל המלצות לגבי המשך דרכך בעבודה, והאפשרות להוריד את היקף המשרה או לעבור לעבוד בעבודה קלה יותר, שתתאים למצבך. לא מומלץ לקבל החלטות לקבי הקטנת היקף המשרה בטרם הבדיקה.

רק בריאות
ארתור
25/05/2015 16:05
בתום עבודתי בחברה מסויימת במשך שנה וחצי פוטרתי עקב צמצומים ומברורים הבנתי שהמעסיק עדיין לא שילם על 4 חודש ורק על 4 חודש הוא שילם הוא כאילו משלם בקרדיט לחברת ביטוח ללא אישור או הסכמה ממני כמו כן במכתב פיטורין היה רשום שהפיצועים שאני אמור לקבל ...אקבל אותם במשכורת של 10.4 וחוץ ממשכורת לא הכניס כלום חוץ ממשכורת.

שאלה שלי היא מה חוקי מה לא מה אני יכול לעשות לגבי זה ?

תודה
עורך דין
26/05/2015 12:15
שלום ארתור

השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה ולא הצלחתי להבין מה בדיוק אתה רוצה לשאול. יש בעיה עם תשלום הפיצויים? משכורת? נסה להסביר בצורה ברורה יותר ואני מבטיח לנסות לעזור.
דוד
25/05/2015 15:01
שלום,
בחודש פברואר ביצעתי שירות מילאוים של 4 ימים ובמשכורת אותו החודש קיבלתי שכר עבודה חודש עבודה מלא, כשהתגמול עבור ימי המילואים מחושב על פי שכרי נכון לאותה העת.

במשכורת אפריל, הוריד לי המעסיק סכום מסויים בטענה שהתגמול אותו קיבל מהביטוח הלאומי היה נמוך מהשכר ששולם לי.

הבנתי כי התגמול מביטוח לאומי מחושב לפי שכר של חודשים קודמים. אכן בחודשים הקודמים לשירות המילואים, שכרי היה נמוך מהשכר ששולם לי בפברואר (עברתי בינואר לתפקיד חדש עם שכר גבוה יותר).

שאלתי היא האם פעולותו של המעסיק חוקית או שמא עליו לשלם לי את השכר המגיע לי לולא הייתי יוצא למילואים, ללא תלות בתגמול שמקבל מהביטוח הלאומי?

בברכה,
עורך דין
25/05/2015 15:18
שלום דוד

התגמול שמקבלים מהמוסד לביטוח לאומי עבור ימי מילואים נמוך יותר מהשכר הרגיך בערך ב-20%.

בהצלחה
דוד
25/05/2015 16:42
אז זו זוכתו של המעסיק 'לקחת חזרה' את אותם 20%, שכבר שילם לי טרם קיבל את התגמול מביטוח לאומי?
מירב
25/05/2015 10:12
עוזרת בית שעובדת פעם בשבועיים 5.5 שעות (שכר 40 ש״ח לשעה פלוס נסיעות) הוציאה חופשת מחלה לפני שבוע למשך 12 ימים.
ביום שבוא אמורה לבוא לא הגיעה וכעת מבקשת שכר מלא על יום זה.

כיצד עליי לחשב את דמי המחלה עבורה ?
עורך דין
25/05/2015 10:27
שלום מירב

הכלל במקרה של עובדת משק בית פשוט ולפיו יש להתייחס לספירת ימי המחלה מנקודת המבט של העובדת החולה. זאת אומרת שאם יש ברשותה 12 ימי מחלה, היא לא תקבל שכר עבור היום הקלנדרי הראשון למחלתה, על היום השני והשלישי 50% משכרה ומהיום הרביעי שכר מלא. כך בדיוק תדעי כמה את צריכה לשלם לה - לפי היום הקלנדרי בו היתה צריכה לעבוד אצלך.

בהצלחה
מירב
25/05/2015 16:42
למרות שהיא עובדת אצלי פעמיים בחודש עליי לשלם לה כאילו היא עובדת אצלי במשרה מלאה? חשבתי שדמי מחלה נצברים באופן יחסי לאחוז המשרה מ
היא עובדת בנוסף לכך במשרה מלאה במקום אחר ושם הגישה את אישור המחלה. מלבדי היא עובדת בכמה בתים משקי בית.
ליאור
25/05/2015 11:05
האם מותר למעסיק לשלם את החזרי הוצאות הנסיעה ע"פ מדידת ק"מ (שקל לכל ק"מ), ובכך הסכום לתשלום נמוך יותר מאשר תחבורה ציבורית.
או שעל המעסיק לשלם את הסכום של נסיעה בתחבורה ציבורית הלוך וחזור?

תודה
עורך דין
25/05/2015 15:45
שלום ליאור

החוק קובע בדיוק כמה דמי נסיעה צריך לשלם לעובד ואיך מחשבים את גובה התשלום. אין סעיף בחוק שפותח עבור המעסיק חלון לשינוי החוק או ביצוע התאמות.

זכותו של כל עובד לקבל דמי נסיעה לפי חוק.

בהצלחה
ג'ניה
25/05/2015 12:19
בעלי, בשבוע שעבר לא הרגיש טוב ולקח חופש מחלה מרופא ל 4 ימים. בבוקר הודיע למעביד שלו שהוא חולה ולא יכול לצאת לעבודה. מאז מעביד שלו מסנן אותו, לא עונה לו. לא מודיע שהוא מפוטר אבל גם לא נותן לו עבודה. ברור לי שזה לא חוקי לפטר עובד בגלל חופש מחלה ועוד מבלי להודיע ובלי מכתב פיטורים ויחד עם זאת לא לתת עבודה ולא לענות. שזה הרעת תנאים. האם יש לנו קייס לתבוע מעביד? ואיך צריך לעשות זאת בצורה נכונה?
עורך דין
25/05/2015 15:44
שלום ג'ניה

אני מקווה שבעלך הבריא ממחלתו ואם כן, לא קרה כלום ועליו ללכת לעבודה כרגיל. אם וכאשר יהיו התפתחויות, אז נחצה את הגשר. כרגע על פניו הכל כשורה.

בהצלחה
אלי
25/05/2015 13:30
בבחירות שהיו עבדתי מטעם מפלגת "יחד", וכמוני עוד הרבה חברה וביניהם גם נערים.. מכיוון שהם לא עברו את אחוז החסימה, מסתבר שלקחו הלוואה חלקית בלבד לשלם לאנשים מסויימים את שכרם, ואני עדיין לא קיבלתי את השכר שמגיע לי אחרי שעברתי יותר מ12 שעות באותו היום תמורת 450 שקלים שעדיין לא קיבלתי, והבנתי מאנשים מסויימים שגם לא נקבל את השכר..
לא חתמתי על שום חוזה, מה שכן יש לי "כתב מינוי של משקיף לועדת קלפי" עם שמי עליו וחתום..
ויש לי גם בוואטסאפ קבוצה עם כל פעילי יחד שעבדו גם הם, הקטע שסגרו את הקבוצה ומחקו את כולם, אבל עדיין לא מחקתי את הקבוצה ואפשר לעבור בהיסטוריה..
ברצוני לדעת מה אוכל לעשות בנידון? ומה לגבי תביעת הלנת שכר?
תודה מראש !
עורך דין
25/05/2015 15:41
שלום אלי

אתה יכול לארגן את כל אותם אנשים שעבדו ולא קיבלו שכר, וביחד פנו לעורך דין שיגיש בשמכם תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המפגלה והעומד בראשה.

בהצלחה
יוגב
25/05/2015 15:20
שלום ,
אני עובד במקום עבודה משנת 2006 עד היום אני נחשב כעבוד זמני בחברה ,הייתי תקופה בתאונת עבודה כשחזרתי הייתי במחלה המשכורת אחרונה שלי היא ניצול ימי מחלה .
איך מחשבים לי את הפיצויים לפי התלוש האחרון של הימי מחלה ?
או שעושים חישוב חודש של כל שנה בנפרד?
עורך דין
25/05/2015 15:39
שלום יוגב

התשובה תלויה בעצם היותך עובד שעתי או עובד בשכר גלובלי. ואכן, אם עבדת בשכר גלולבי חישוב הפיצויים שלך יעשה לפי השכר האחרון כפול שנות העסקתך.

בהצלחה
ליאת
25/05/2015 10:42
בוקר טוב

עבדתי במקום מסויים מאז שנת 2011 במסגרת של משרה חלקית. כאשר הייתי בחודש השביעי מקום עבודתי פשט רגל. הם דאגו לי למשרה מלאה במקום אחר. כעת אני חודש לאחר הלידה ורציתי לדעת אני מתפטרת או שמפטרים לצורך גידול הילדה אם מגיע לי משהו? (אגב מדובר במשרה משעה 10:00-20:00 - שעות שלא הגיוניות כאמא ואין אופציה למשרת אם)
עורך דין
25/05/2015 15:20
שלום ליאת

חסרים הרבה יותר מדי פרטים על מנת לתת מענה לשאלתך. אנא פני לשיחה אישית עם עורך דין על מנת לקבל מענה מדוייק וממצה בעניינך.

בהצלחה
מ.ב
25/05/2015 14:39
לא קיבלתי מענה לשאלתי :
אני פוטרתי מהעבודה . האם אני במסגרת החודש שצריך לעבוד אני צריך לעבוד 8.5 שעות או חצי משרה .
לי נאמר שצריך לעבוד חצי משרה האם זה נכון ?

תודה רבה !!!
עורך דין
25/05/2015 15:19
עניתי לשאלתך המקורית.
מ.ב
25/05/2015 10:01
פוטרתי מהעבודה .אני עבדתי במדרה מלאה 8.5 שעות
האם בזמן הזה אני צריך לעבוד משרה מלאה ? אני רוצה לחפש עבודה אחרת ?
עורך דין
25/05/2015 10:02
שלום לך

אם פוטרת מהעבודה ודאי ניתנה לך הודעה מוקדמת, ובתקופה זאת אתה יכול להחליט האם להמשיך לעבוד עבור המעסיק שאז תקבל שכר רגיל למשך כל תקופת ההודעה המוקדמת, או שתבחר שלא לעבוד ואז לא תקבל שכר עבור תקופה זאת. מקווה שלכך התכוונת.

בהצלחה
מ.ב
25/05/2015 10:08
התכוונתי .
לאחר פיטורים כמה שעות עבודה אני צריך לעבודה בכל יום ?
עורך דין
25/05/2015 15:19
בדיוק כמו שעבדת לפני הפיטורים...חשבתי שזה היה מובן מתשובתי המקורית.
אסתר
25/05/2015 10:04
רציתי לברר אני מטופלת בטיפולי פוריות ivf . ולפעמים יש לי טיפולים שהם רק באמצע היום ?
האם המעביד צריך לשלם לי על השעה הזו או שזה עלי ?
וכן מה ההגנה מפני פיטורים .
אציין שאף פעם לא לקחתי ימי מחלה עבור הטיפולים ...

ישר כוח !!!
עורך דין
25/05/2015 10:36
שלום אסתר

בכפוף להצגת מסמך רפואי המאשר שיצאת מהעבודה לצורך טיפולי פוריות, המעסיק צריך לאסוף את השעות שנעדרת בהן ולקזז ימי מחלה מסך הימים שצברת לאורך תקופת עבודתך. ולגבי ההגנה מפני פיטורים בתקופה זאת: במידה והנך מועסקת אצל אותו מעסיק שישה חודשים או יותר ועוברת טיפולי פוריות מוגנת מפני פיטורים עד לתקופה של 150 ימים מתום הטיפולים.

אני מאחל לך הצלחה בטיפול כמובן
רוזה חילף
21/05/2015 22:21
אני עובדת מעוצה משנת 1992 כסייעת גננת, בשנת 1999 קבלתי זכאות לגמול א שאושר על ידי הסתדרות הפקידם והקנה תוספת לשכר על סך 204 ₪, כעת קבלתי מכתב מהמועצה שמזמין אותי לשימוע בטענה שיש חריגת שכר בגמול השתלמות שאלתי הנה
אם דבר כזה אפשרי דבר שני לאחר שההסתדרות אשרה ותקופה ארוכה הגמול משולם לי יש להם הזכות או האופציההחוקית לדרוש ביטול או החזר כספי
עורך דין
25/05/2015 10:23
שלום רוזה

אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ בנושא באמצעות ההסתדרות או ועד העובדים אליו את שייכת. בגדול, התשובה חיובית - היו מקרים בהם עובדים נתבקשו להשיב כספים עקב טעויות כאלה ואחרות.

בהצלחה
מוטי
25/05/2015 09:56
רציתי לדעת אם בתלוש מופיע שעות נוספות גלובליות בסך 1500 ש״ח כל חודש במשך שנתיים למרות שאני לא עושה שעות נוספות בכלל ולפעמים גם חסר לי ,אם הסכום הקבוע הנ״ל צריך לפי חוק להיות מופרש לפיצויים ולפנסיה ובזמן פיטורים לקבל אותם מהביטוח אם הופרש או מהעבודה אם לא הופרש
עורך דין
25/05/2015 10:01
שלום מוטי

בגודל, שעות נוספות אינן נכללות במסגרת השכר הקבוע לצורך חישוב פיצויי פיטורין. מאידך, אם תוכיח כי המדובר על סכום כסף קבוע ששולם לך במסגרת השכר וללא קשר אמיתי לשעות נוספות (אולי מתוך ניסיון לחסוך בהפרשות לפנסיה או לפיצויים), יתכן בהחלט שניתן יהיה לדרוש מהמעסיק לחשב את הפיצויים גם לפי התשלום כאמור. לצורך מתן מענה חד משמעי יש לשלוח תלושי שכר + חוזה עבודה לבדיקה של עורך דין מטעמך.

בהצלחה
סז
21/05/2015 22:31
שלום
לאחרונה שמתי לב שבחוזה שלי כתוב שאני אמורה לעבוד 9שעות -כולל שעה על חשבון העובד הפסקה- 5 ימים בשבוע
האם המשרה המלאה עדיין אמורה להיחשב לי ב 186 שעות לחודש או פחות?
עורך דין
25/05/2015 09:58
בוקר טוב

ומה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי היקף המשרה? בגדול, אם בחוזה כתוב כי את מועסקת במשרה מלאה - זה מה שקובע.

בהצלחה
אנה
21/05/2015 22:54
שלום רב,
אני נמצאת במשכורת גלובלית שנקבע ע"פ שכר יסוד 4670 ש"ח + 1860 ש"ח תגמול עבור 60 שעות נוספות. סה"כ 6330 ש"ח (בתלוש משכורת רשום שיוצא לי 23.82 ש"ח לשעה)
לאחר שיצא חוק שכר מינימום חדש ב 6.5.2015 קיבלתי מכתב מעבודה שהחל מ 1.4.2015 יעדכנו תנאי שכר ע"פ חוק תשס"ב 2002 סעיף 3 ששכר יסוד שלי יהיה 5064 + 1266 ש"ח תגמול עבור 35 שעות נוספות. סה"כ 6330 ש"ח (כלומר קיצצו שעות נוספות במקום לעדכן משכורת ע"פ שכר מינימום חדש)
בנוסף בחוזה שלי היה רשום: "חברה תהא רשאית לעדכן את התפקיד, הגדרות ומהותו ובלבד שלא תהיה פגיעה מהותית בשכרו."
שינוי היה חד צדדי ולא ביקשו הסכמתי.
גם ע"פ מה שקראתי באינטרנט ע"פ חוק תשס"ב 2002 סעיף 3 ההודעה אמורה להיות תוך 30 יום ומ 1.4 עד 6.5 עברו 36 יום.
האם השינוי הזה חוקי או שזו עקיפה לחוק שכר מינימום?
תודה לתשובה
עורך דין
25/05/2015 09:56
שלום אנה

על מנת לתת מענה מדוייק לשאלתך, חשוב לבחון את תלושי השכר שלך קודם להעלאת השכר ולאחריו, ובמקביל לקרוא ולהבין את חוזה העבודה המקורי שלך, כמו גם את מהות עבודתך בפועל. כמו כן, חשוב לדעת כמה שעות נוספות את עובדת בכל חודש ומהן שעות עבודתך והיקף המשרה שלך בכלל.

תני עוד קצת פרטים...
עומרי
22/05/2015 09:36
אני עובד במסעדה ובתקופה האחרונה אני לומד שלוש פעמים בשבוע, והמנהלת יודעת מכך ואף אישרה לי את זה בהודעה לא רשמית בווטסאפ.
ישנו מחסור בכוח אדם במסעדה והמנהלים מאיימים ב"הגרלות" של מלצרים בסידור העבודה. (אני לא מאמין שזו באמת הגרלה...)
הוגרלתי (אני ועוד מלצר) להגיע למשמרת בבוקר בו אני לומד. לאחר שאמרתי למנהלת שאני לומד באותו יום ולא אוכל להגיע היא אמרה לי שאם לא הגיע אשא בתוצאות.

באותו היום באמת לא הגעתי מכיוון שלא יכולתי, והמנהלת שלחה לי הודעה שמחכה לי זימון לשימוע במסעדה.
כמו כן, כשפורסם סידור העבודה לשבוע הבא, ראיתי שלא קיבלתי אף משמרת. כששלחתי למנהלת הודעה למה לא קיבלתי אף משמרת, היא ענתה לי שרק לאחר השימוע הם יחליטו מה קורה איתי.
האם ההתנהלות פה תקינה?
עורך דין
25/05/2015 09:54
שלום עומרי

מעבר להיותך סטודנט אתה גם עובד במקום עבודה ולא הגעת למשמרת שנקבעה לך ללא הודעה מוקדמת לאחראים. שים לב כי למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר אותך וכל עובד אחר מהעבודה, כל עוד הליך הפיטורים מתקיים בכפוף לחוקי מדינת ישראל.

בהצלחה
קארן
22/05/2015 09:37
שלום,
שאלה בנוגע ביטוח מנהלים....לבעלי יש ביטוח מנהלים כבר למעלה מ10 שנים, הגיע סוכן לפני כמה שנים מטעם החברה בה הוא עובדוהציע לו דמי ניהול באחוזים מסויימים שאני לא כ"כ זוכרת בסביבות ה-2%, לאחרונה הגיע דוח שנתי או רבעוני של הקרן הזו ולתדהמתי אני רואה שהם גובים 10% מהקצבה החודשית, האם אני יכולה לדרוש מהם החזר רטרואקטיבי??האם זו עילה לתביעה?
עורך דין
25/05/2015 09:50
שלום קארן

כמובן שצריך לבדוק את תנאי הפוליסה ואת המסמכים עליהם חתמתם. 10% מהקצבה החודשית נשמע מופרך לחלוטין, למרות שכל עוד המדובר על חברות ביטוח למדתי שתמיד ישנן הפתעות. אני מציע לך לפנות ליועץ ביטוח עצמאי ו/או לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ פרטני ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
שירן
22/05/2015 20:17
שלום רב :)

יצאתי לחופש מחלה בת 30 ימים [לפני הלידה] אך מכיוון שצברתי 20 יום 10 ימים לא ישולמו!!! האם הדבר משפיע על תשלום דמי הלידה?

תודה רבה מראש.
עורך דין
25/05/2015 09:42
שלום שירן

לא בהכרח. תוכלי להגיש תלושי שכר של חודשי עבוד המלאים וכמו כן להציג את אישור המחלה שלך על החודש האחרון, ובמקרים אלה (כמעט תמיד) זוכים להתחשבות מלאה על מנת שדמי הלידה שלך לא יפגעו - אאל יחושבו לפי שכרך בחודשי עבודה מלאים.

בהצלחה
נועם
23/05/2015 09:49
שלום.
אני שכיר מזה כשבע שנים במקום עבודתי הנוכחי,עובד בממוצע כ 160 שעות חודשיות.
התחלתי לעבוד לפי שכר של 23 שח לשעה ולפני שנתיים בערך התעדכן ל 24 שח.
לאחרונה עקב עליית שכר המינימום בשוק התעדכן שכרי ל 25 שח כמו כולם.
שאלתי היא כזאת..מאחר ואני נחשב וותיק במקום העבודה יוצא שאני מרוויח בדיוק כמו עובד מתחיל.
האם השכר שלי היה צריך להתעדכן יותר מ 25 שח לשעה?
תודה.
עורך דין
25/05/2015 09:40
שלום נועם

לצערך ולצערם של עובדים רבים הנמצאים באותה סיטואציה, אין כל חוק הכופה על המעסיק לתת העלאת שכר לעובדים ותיקים. למעשה, אם שכרך הנו בגובה שכר מינימום, המעסיק אינו חייב לשלם לך יותר מזה אם אינו רוצה בכך.

בהצלחה
נטע מאורי
23/05/2015 15:56
שלום לכם,
תודה על הפורום המעשיר והמושקע.
כרקע, בחודש אפריל האחרון, עזבתי את המשרד בו עבדתי ב-7 השנים האחרונות (מסיבות מובנות, העדפתי לקבל מהמעסיק מכתב פיטורין). ניסיתי למצוא מענה באמצעות האינטרנט למספר שאלות שהתעוררו בעקבות הפיטורין אך טרם מצאתי מענה לכולן. לפיכך, אודה לכם אם תוכלו להשיב לשאלותי להלן בכתב ובאופן מלא.
להלן השאלות מרוכזות לפי נושאים:
קופת פנסיה:
1. מהי התקופה המקסימלית שבה ניתן שלא להפקיד לקרן, מה שמה ומהן ההשלכות בתום תקופה זו?
2. משמעות המושג: ״תקופת צינון״ והשלכותיו.
3. משמעות המושג: ״קרן פנסיה שאינה פעילה״ והשלכותיו.
4. מה המשמעות של ״איבוד זכויות בקרן״, מהן אותן זכויות וכיצד ניתן למנוע את איבודן (פעולות ומסמכים נדרשים).
קופת פיצויים:
5. השארת הכספים שנצברו בקופת הפיצויים (לפי סעיף 14) לעומת שחרורם מהקופה - מה מומלץ? (יתרונות וחסרונות של כל חלופה).
6. האם מאבדים זכויות בקרן הפיצויים בדומה לאיבודן בקרן הפנסיה? אם כן, נא ראו שאלה 4 לעניין זה.
פיטורין:
7. אלו מסמכים צריך לקבל מהמעסיק במקרה של פיטורין (לבד ממכתב הפיטורין).
דמי אבטלה:
8. חישוב סכום דמי אבטלה, ביחוד במקרה של שונות גבוהה במשכורות בשנה האחרונה.
9. במידה ולאחר כחודש של אבטלה, אתחיל עבודה חדשה שאותה אעזוב זמן קצר אחרי כן, האם עדין אהיה זכאית לדמי אבטלה? לא הבנתי כל כך את חישוב תקופת הזכאות במקרה שכזה.
תודה מראש,
נטע
עורך דין
25/05/2015 09:38
שלום נטע

על השאלות 1-4 מוטב שיענה לך סוכן הביטוח האישי שלך, שמכיר את תנאי הפוליסה שאישית שלך ואמור לתת מענה בדיוק בנושאים אלה, כמו גם המלצות מדוייקות שיסייעו לך לשמור על הזכויות שלך.

5. מומלץ בהחלט להשאיר את כספי הפיצויים ולא לפדות אותם, שכן ערכם יכול להגיע לסך של 40% מסך החסכון הפנסיוני שלך (ושל כל עובד אחר) ואין ספק כי בעת הגיעך לגיל פנסיה תזדקקי לכספים הרבה יותר מאשר בימים אלה.

6. הפני שאלה זאת לסוכן הביטוח שלך.

7. מכתב פיטורים וכן חתום לשחרור קרן הפנסיה שלך.
8. על מנת לחשב דמי אבטלה תוכל ילהעסר במחשבון הנמצא גם באתר זה ובאתרים אחרים. כמו כן, תוכלי לפנות אל מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*
9. לא. אם התחלת עבודה חדשה והתפטרת מרצונך, גם אחרי ימים ספורים, איבדת את זכאותך.

בהצלחה
טל ב.
23/05/2015 20:08
היי.. משמרת מוצ"ש אצלי היא חצי משעה מצאת השבת עד שעה 22:00. ובמספרים - עובדים שעה ועשר דקות. הבנתי שאין דבר כזה שמשלמים עבור פחות מארבע שעות למשמרת, זאת אומרת שעבור משמרת של שעה משלמים על ארבע שעות. האם זה נכון? איפה זה תקף?
עורך דין
25/05/2015 09:33
שלום טל

איני מכיר חוק הקובע את מה שקבעת - אין דבר כזה. גובה התשלום שמגיע לך עבור עבודה במוצאי שבת יקבע בין השאר לפי מספר שעות העבודה שלך ביום שישי ולאורך כל השבוע שקדם.

אין חוק שקובע תשלום של 4 שעות לפחות למשמרת.
ש.ו
23/05/2015 20:09
הלן,
אני עובדת במשמרות בשנתיים וחצי האחרונות (מחודש 12/12 ליתר דיוק), מעל 4 משמרות בשבוע - לרוב יוצא חמש (בשבועות חריגים גם פחות)

עכשיו נעשה לי שימוע והוחלט לפטר אותי. החברה נתנה לי 9 ימי הודעה מוקדמת בלבד. התירוץ הוא שחישוב היקף המשרה שלי מזכה אותי לתקופה הנ"ל. לפי כל בדיקה שעשיתי לא מדובר על היקף משרה אלא על משך תקופת העסקה שקובעת את ימי ההודעה המוקדמת ולפי חישוב זה מגיע לי 23 ימים.. האם החברה עוברת על החוק? האם יש הסבר כלשהו חוקי לתשעת הימים? האם העובדה שעזבתי לחודשיים (נסיעה לחו"ל) וחזרתי לחברה יכול לצמצם עד כדי כך את ימי ההודעה המוקדמת? ( בתלוש הוותק נשמר!).

תודה מראש לעוזרים, אני מאד אשמח לקבל את זכוייתי על פי חוק ושהמעצמה הגדולה הזאת לא תדפוק את העובד הקטן שוב..
עורך דין
25/05/2015 09:31
שלום לך

לפי החישוב המהיר שערכתי ולפי החוק בישראל, מגיעים לך 24 ימי הודעה מוקדמת ולא פחות.

בהצלחה
יצחק ח.
23/05/2015 22:26
שלום וחג שמחח. בתי בשמירת הריון (אישור רפואי). מה הרכיבים אשר משלם ביטוח לאומי. מאידך כדי לשמור על רצף זכויות כגון: קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה האם היא צריכה לשלם בנפרד כאילו היא עצמאית? כיצד מחושבים תשלומים אלו.

תודה
עורך דין
25/05/2015 09:09
שלום יצחק

על מנת לברר את זכויותיה המלאות של בתך במהלך שמירת הריון, טוב תעשה אם היא תיצור קשר טלפוני עם מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי, במספר 6050* שם ינחו אותה לגבי זכויותיה המלאות בתקופה זאת.

בהצלחה
מיטל
24/05/2015 10:59
חברה שלי התחילה עבודה חדשה לפני חודשיים בגן ילדים . היא הלכה לראיון עבודה ולא סיפרה בראיון עבודה שהיא בהריון. המנהלת קיבלה אותה לעבודה. חברה שלי עבדה בשבועים הראשונים ממש טוב נתנה את הנשמה שלה. אחרי שבועים היא מודה שכבר התחיל להיות לה קשה לכן היא זלזלה בעבודה.

היא הייתה קצת חסרה סבלנות כלפי הילדים (צעקה עליהם ) ועשתה כמה פדיחות עם ההורים. המנהלת שלה לקחה אותה לשיחה לגבי הדברים האלה. חברה שלי הרגישה שהמנהלת עכשיו כל הזמן בודקת אותה ומעירה לה לכן היא החליטה לספר על ההריון כדי שלא יפטרו אותה. אני חייבת לציין שחברה שלי עובדת טובה וההריון קצת מקשה עליה .

שבוע שעבר חברה שלי עשתה שתיי פדיחות בעבודה די גדולות (טמטמת הריון) והמנהלת פיטרה אותה. חברה שלי רוצה עכשיו לתבוע אותה שפיטרה אותה בלל היותה בהריון (אני נגד). היא עבדה בגן שבועיים. השאלה שלאלה האם היא תקבל משהו האם התביעה תצליח?
עורך דין
25/05/2015 09:04
שלום מיטל

כפי שאת וחברתך הבנתן לבדכן, המדובר במקרה המצריך בחינה מעמיקה לאור נסיבותיו. אם חברתך תוכל להוכיח כי אחד השיקולים שעמדו לנגד עיניה של בעלת הגן הנו ההריון, הרי שאז תהיה לה ככל הנראה עילה להגשת תביעה. מצד שני, לאור התנהלותה בעבודה ואם יוכח כי לפיטוריה אין כל קשר להריון אלא רק לעובדה שהיא אינה עובדת טובה (גם לפי דבריה) יתכן ופיטוריה יתקבלו.

אם הנושא חשוב מספיק, יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין שיבדוק את נסיבות העסקתה של חברתך עד למועד פיטוריה.

בהצלחה
לירן
24/05/2015 11:01
אני 3 חודשים אחרי לידה (מסיימת ממש מחר את חופשת הלידה) וסגרו את העסק שעבדתי בו. קיבלתי מכתב פיטורים ויש לי את המסמכים של ביטוח לאומי.

מה אני צריכה לעשות קודם? להתייצב בלשכת התעסוקה או להגיש את המסמכים לביטוח לאומי?
עורך דין
25/05/2015 08:58
שלום לירן

האם המעסיק הציג בפניך את האישור שקיבל ממשרד הכלכלה לצורך פיטוריך? הגם שהעסק נסגר ולאור היותך בהריון, המעסיק צריך לקבל אישור מראש לצורך פיטוריך.
יעקב
24/05/2015 15:38
האם יכול להיות מצב שלא מופיע ניכוי פנסיה בתלוש המשכורת?
במידה ולא מופיע לי ניכוי פנסיה בתלוש, מה הדבר אומר?
אני שואל משום שבמקום העבודה שעבדתי בו בעבר לא נתן לי דוחות רבעוניים בעבור התקופה שעבדתי אצלו. שאלתי את המעסיק והוא אמר לי לבדוק אם היו לי הורדות , ובמידה וכן מופיע הוא טוען שעליי להתקשר לחברת הביטוח לברר.
עורך דין
25/05/2015 08:57
שלום יעקב

יכול להיות מצב שעקב טעות לא נרשמו בתלוש השכר שלך ההורדות לפנסיה, למרות שזה לא כל כך הגיוני. אני אכן ממליץ לך לקבל מהמעסיק את פרטי חברת הביטוח אליה מועברים כספים ולפנו אליהם על מנת לבדוק בדיוק כמה כספים נצברו לזכותך ומתי החלו ההפרשות.

בהצלחה
נוגה
24/05/2015 18:28
האם בפועל מנוכה ממכסת ימי מחלה רק דמי מחלה ששולמו עליהם בפועל ולא מנכים מהמכסה בגין ימי מחלה שלא שולמו בגינם?
למשל - אם עןבד היה חולה 4 ימים - יקבל תשלום על יומיים
וינוכה לו בפועל ממכסת ימי המחלה יומיים או ארבע ?
( ובהסתמך על איזה סעיף בחוק ?)
עורך דין
25/05/2015 08:55
שלום נוגה

אם לעובד יש אישור מחלה על 4 ימי מחלה זה בדיוק מספר הימים שינוכה מהמכסה של הימים שצבר, ולמרות שבפועל לא יקבל תשלום עבור כל ארבעת הימים.

בהצלחה
דנה
24/05/2015 19:15
עקב מחלתי עלי להיעדר למשך חודש בלבד מדי שבוע ביום רביעי כדי לקבל טיפול רפואי בבית חולים.

עפ"י המעביד איני זכאי לדמי מחלה, משום שימי ההיעדרות אינם רצופים, ולכן כל אחד מהם הוא היום הראשון להיעדרות.הבנתי שבמקרה כזה יש להתייחס לכל ימי היעדרותך לשם טיפול רפואי כאל היעדרות אחת, ולחשב את דמי המחלה בהתאם לכך -מה נכון ??? ומה לגבי יום אחרי זה שלא חשבתי בטוב לאחר הטיפול ולקחתי יום מחלה נוסף..אם לאורך כל הטיפולים - גם זה יחשב לרצף?
עורך דין
25/05/2015 08:52
שלום דנה

העלת שאלה מעניינת בהחלט. לעניות דעתי, החוק מתייחס רק למקרה פשוט, לפיו יום מחלה 1 אינו משולם לעובד...מאידך, ההגיון אומר כי אירוע מחלה אחד, הידוע מראש ומאלץ אותך להיעדר בכל שבוע למשך יום עבודה אחד, צריך לזכות להתייחסות אחרת. איני מכיר פסיקה בנושא אולם שווה בהחלט לבדוק את הנושא לעומק.

רק בריאות
דליה כהן
24/05/2015 23:57
עכב חג השבועות התקצר השבעה (החל ביום רביעי והסתיים ביום שישי לפני החג). ולמרות זאת אנו עולים בשלישי בבוקר לבית העלמין לסיים את השבעה.
השאלה האם אני מחויבת לחזור ביום שני לעבודה וביום שלישי לעלות לבית העלמין , או שאפשר לא לעבוד ביום שני וזה יחשב עדיין בימי האבלות?
עורך דין
25/05/2015 08:43
שלום דליה

החוק קובע כי משך ההעדרות במקרה של פטירת קרוב מדרגה ראשונה הנו לפי משך ימי האבלות. לכן, לעניות דעתי עליך לשוב לעבודה היום.

שלא תדעי עוד צער

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ