פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 726
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לימור
20/09/2015 12:45
שלום,
אני מבקשת לשאול האם צו ההרחבה בענף החקלאות חל על מו"פ צפון שהוא יחידת המחקר והפיתוח של היצור החקלאי באיזור הצפון.
המופ מורכב מחוקרים וטכנאי מחקר ומעובדים זמניים שמסיעים לעבודת הטכנאים.
השאלה נוגעת יותר לעובדים הזמניים שהם עובדים עונתיים. העבודה מתבצעת מרביתה בשטח.
עורך דין
20/09/2015 14:44
שלום לימור

על פניו נראה שהתשובה חיובית, אך רצוי כמובן לפנות אל ועד העובדים על מנת לברר סוגיה זאת בצורה חד משמעית.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
רחל
20/09/2015 12:01
משכורת של עובד מורכבת משכר יסוד שזה קבוע ובונוס לפי ביצוע שזה משתנה כל חודש. האם צריכים להפריש לי פנסיה גם מהבונוס?
בנוסף רוצים להחתים אותי על סעיף 14. מה זה אומר? האם צריכים להפריש מהבונוסים או לא?
תודה
עורך דין
20/09/2015 14:22
שלום רחל

הסבר לגבי משמעותו של סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים ארוך יחסית, ויש כאן באתר כתבה די מקיפה שמסבירה את שחשוב לדעת - קראי אותה.

ולא, לא מפרישים כספים לפנסיה על בסיס בונוס אלא רק לפי שכר הבסיס שלך.
בהצלחה
א.א
20/09/2015 11:50
שלום, בעלי עבד בחצי השנה האחרונה בעירייה והשתכר כ- 3400 ש' לחודש. משכורתי בגובה 8000 ש'. האם בעלי זכאי להשלמת הכנסה?
עורך דין
20/09/2015 14:20
שלום לך

מוטב לפנות בנושא זה מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

גמר חתימה טובה
Dandush
20/09/2015 11:32
שלום.
אני מועסקת במקום עבודתי כחצי שנה בתפקיד מנהלת משרד. בחוזה עליו חתמתי ישנם הגדרות תפקיד ופירוט של ימי עבודה +משכורת
המנכל ביקש שאפחית יום עבודה בשבוע ויפחיתומלי מהמשכורת 1000 שח+ פעם בשבןע למשך שנה אנקה את המשרד.
האם אני יכולה לסרב לחתום על החוזה להתפטר ולהגיש תביעה על הרעת תנאים? חשוב להזכיר שאני עובדת 6 חודשים בלבד
עורך דין
20/09/2015 11:49
שלום לך

את כמובן לא חייבת לקבל את התנאים החדשים אם אינך רוצה, אלא שאז המעסיק יוכל לפטר אותך או שתוכלי לבחור להתפטר עקב הרעת תנאים - בכל מקרה לא יגיע לך לקבל פיצויי פיטורים שכן את עובדת רק חצי שנה.

גמר חתימה טובה ובהצלחה
ויקטוריה פ
20/09/2015 10:27
שלום,האם מותר למעסיק לבצעה שיפוצים במקום עבודה בזמן שהעובדים נמצאים שם?הכוונה לעבודות שיכולות להשפיע על בריאות העובדים כגון צביעת קירות לדוגמה
עורך דין
20/09/2015 11:18
שלום ויקטוריה

המעסיק צריך לספק לעובדיו תנאי עבודה נאותים - אין הגדרה חוקית מדוייקת למה מותר ומה אסור. הכל צריך להיות הגיוני וסביר ולא לפגוע בבריאות העובדים.

בהצלחה
ניר גלבוע
20/09/2015 11:05
האם אני זכאי להפרשות לקרן פנסיה או מקבילה שלה
כאשר יצאתי לעבודה חלקית בגיל 70. ?
ואם כן . האם גובה ההפרשה משתנה : (אחוז)
עורך דין
20/09/2015 11:17
שלום ניר

התשובה שלילית.

בהצלחה
נטע
17/09/2015 17:45
אני עובדת בשני מקומות, ראשי ומשני. נאמר לי בראשי, שמכיוון שיש לי שני מקומות, אחוז המשרה בראשי- יורד. למשל, במקום 80% רק 75%. האם זה נכון?
עורך דין
20/09/2015 10:42
שלום נטע

אין כל קשר בין שני מקומות העבודה ואילו היקף המשרה שלך נקבע לפי היקף שעות העבודה שלך, כאשר 186 שעות בחודש מהוות משרה מלאה. היקף המשרה במקום עבודה 1 אינו מושפע מהיקף העבודה שלך במקום העבודה השני בכל מקרה.

גמר חתימה טובה
אילנית
17/09/2015 16:11
היי,
בעלי עובד בחברה כשנתיים וחצי. במהלך עבודתו הופרשו כספים 8.3% לצורכי פיצויים בביטוח המנהלים .
הוא עוזב את החברה מכיוון שקיבל הצעת עבודה שקשה לסרב לה.
האם הוא זכאי לקבל את כספי הפיצויים שנצברו בקופה .
הוא הגיש מכתב התפטרות וכמובן את ההודעה המוקדמת.
על פי מה שראיתי באינטרנט יצא חוק 26 שאומר שכספי הפיצויים שייכים לעובד גם בהתפטרות.
אשמח לקבל תגובה .
עורך דין
20/09/2015 10:40
שלום אילנית

בעלך זכאי למשוך את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים ולא מעבר לכך. זיכרו כי כלכלית אין היגיון אמיתי במשיכתר כספים אלה ועדיף בהחלט להמשיך ולחסכוך עד לגיל פנסיה.

בהצלחה
לימור
20/09/2015 10:37
שלום,
אני עבדתי משנת 2001 ועד 2004 באותו חברה, אך החברה נקלעה לקשיים כלכליים , הגיע כונס נכסים וחברה מתחרה אחרת קנו אותנו. לא משכתי את הפיצויים והמשכנו רגיל עם המעסיקים החדשים (המעסיק הקודם שלי הוא 26% מניות והשאר זה בעלי החברה החדשה) החברה נשארה עם אותו שם ועם אותו ח.פ.
משנת 2004 ועד היום המשכתי באותה חברה אך עם משכורת ברוטו הרבה יותר גבוהה ממה שקיבלתי בשנת 2001-2004
כיום פוטרתי
האם אני אמורה לקבל משכורת ברוטו אחרונה גם עבור אותם השנים (2001-2004) לפי איחוד החברות? תודה רבה
עורך דין
20/09/2015 10:39
שלום לימור

מבחינת הזכויות שלך הרי שהוותק הנו מאז שנת 2001 וחילופי המעסיקים אינם רלוונטיים לעניינך.

גמר חתימה טובה
צחי מרום
17/09/2015 15:37
יש לי קרן לפיצויים שפתחתי לפני כעשרים שנה בהיותי עצמאי.
בשנים האחרונות אני עובד כשכיר ואני מעונין למשוך את הכספים שהצתברו בקרן.
מה עלי לעשות?
עורך דין
20/09/2015 10:38
שלום צחי

פנה בנושא זה אל חברת הביטוח / הקרן שבה מתנהלים הכספים או לסוכן הביטוח שאיתו אתה עובד. אל תשכח לבדוק את היבט המיסוי בטרם תמשוך את הכספים.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
אדווה
17/09/2015 15:16
טוב אני קצת בורה בעניין אז אתחיל משאלה בסיסית..
קודם כל מהם דמי לידה? האם מדובר בתשלום שכר עבור חופשת הלידה? או שזה מענק שיולדת מקבלת מביטוח לאומי?

דבר שני...

הפסקתי לעבוד ביולי האחרון כאשר תלוש המשכורת האחרון שלי היה עבור אוגוסט 2015.

נכון להיום אני חותמת בלשכת התעסוקה ומקבלת דמי אבטלה. התאריך המשוער שלי בפברואר.

האם אני זכאית לדמי לידה?
עורך דין
20/09/2015 10:37
שלום אדווה

אם נכון למועד הלידה יהיו בידיך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים תוכלי לקבל דמי לידה מלאים.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
טניה
17/09/2015 15:11
במידה ואני צריכה לתת למעסיק חודש התראה לפני התפטרות, כדי לקבל את הפיצויים שמגיעים לי כי אני אחרי לידה אני צריכה לתת מכתב פיטורים כשהילד בן 8 חודשים ושהיום עבודה האחרון יהיה לפני שמלאו לו 9 חודשים? או שאני יכולה לתת את המכתב גם ביום שהוא בן 9 חודשים, לתת להם חודש ועדיין לקבל פיצויים?
עורך דין
20/09/2015 10:36
שלום טניה

לפי החוק ועל מנת להתפטר בדין מפוטרת לצורך טיפול בילד עליך לתת למעסיק מכתב התפטרות בכל מקרה לפני שהילד שלך יגיע לגיל 9 חודשים.

גמר חתימה טובה
איריס
17/09/2015 14:50
שלום, פוטרתי והמעסיק לא מעוניין לשלם לי את ימי החופשה שצברתי במשך כ10 שנים. מה עלי לעשות? יש לציין שמעולם לא נרשמו לי ימי חופשה בתלוש.
עורך דין
20/09/2015 10:35
שלום איריס

עליך להעביר למעסיק מכתב דרישה חד משמעי בנושא, שכן תשלום ימי החופשה או פדיון ימי חופשה בעת סיום יחסי עבודה אינו נתון לשיקול דעתו - יש חוק ברור בנושא. אם יעמוד בסירובו ניתן להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה וגמר חתימה טובה
בועז טל
20/09/2015 08:57
שלום רב,

אחי פוטר מעבודתו ועל פי חישוב שעשינו וגם חישוב שנעשה בהנהלת החשבונות של החברה בא עבד מגיע לו 18000 ש"ח בקירוב. כאשר קיבל את טופס 161 הוצגו נתוני בסיס זהים אך סך הפיצויים הסתכם ב 9000 ש"ח בלבד.

ביקשנו הסבר לחישוב שנעשה והוסבר לנו שהוחלף רואה חשבון ואין בידיהם את החישוב הנ"ל. ידידה שמבינה בנושא העלתה השערה כי על מנת לצמצם עלויות הם חישבו לפי תקופות ,ז"א ההתקופה בה אחי היה עובד רגיל והתקופה בא שימש מנהל משמרת. בינתיים הזמן עובד והוא לא הלך לקחת את הכסף כי הוא מפחד שלא יקבל את שמגיע לו במלואו ולא יודע למי לפנות.

1. האם מותר להם לתת פיצויים ללא הסבר חישובי של הסכום שהגיעו אליו?

2. אם הוא ייקח בינתיים את מה שהסכימו לתת האם הוא יאבד את הזכות לדרוש את מה שבאמת מגיע לו?

3.עם מי ניתן להתייעץ על מנת לוודא מה הסכום הנכון ?

4. האם אפשר לאבד הזכויות לאחר תקופה מסויימת? בכבוד רב, בועז טל.
רועי
19/09/2015 22:34
שלום אני עובד בעבודה של אמבולנסים ליפני כמה ימים החליפו בעלים בפועל ולא על הניירת מה שגרם להרבה בעיות שאני יציין גיליתי לתדהמתי שכל חודש הם מורידים שעות בתלוש ומחשבים שעות נוספות כרגילות עובד מעל 200 שעות כל חודש עם משמרות של 24 36 ועוד ברצף ללא מנוחה דבר שאסור בחוק לאחר בדיקה מעמיקה גיליתי שהם מורידים פנסיה שלא שילמו ממאי ליפני הכל רטרו לא שילמו דמי הבראה כבר חודשיים מסרבים לדבר עם העובדים לא עונים לטלפונים ואין עם מי לדבר אפילו על פיטורים תוך כדי איום שאם לא יגיעו למשמרת שבת או מתי שלא יכולים זה יחשב כיאילו התפטרנו ללא הודעה מוקדמת לחלק מהעובדים חסר כסף במס הכנסה וביטוח לאומי כי לא העבירו כסף להם תוך כדי רמיסה של העובדים ברצוני לשאול מה אפשר לעשות נגד זה כייון שיש שם בברירות התנקלות מצד המעסיקים תוך כדי בריחה מתשלום פיצויים ומה שמגיע לעובדים הבעלים שרשומים ברישום חברות עורך דין במיקצועו בורח מכל דבר תוך כדי קומבינות שהחלפת הבעלים לפי הנייר תיהיה רק ב1 ל1 16 מה שמשאיר את העובדים באוויר חסרי אונים מול הממשלה תודה על התשובה
מפוטרת
19/09/2015 21:09
שלום רב,
אם בהסכם עבודה רשום -
"שעות עבודה :8-12 עבודה מהמשרד, עד לשעה 17:00 תהיה זמינה באמצעות הטלפון לשיחות עובדים ולקוחות שלא מהמשרד" ( קרי מהבית לדוגמה)
השכר 5000 ברוטו חודשי.
מה משתמע מכך לגבי היקף המשרה?
( היות ובצהרים מוציאה ילדה מהגן, היה ברור שהחלק השני מתייחס לעבודה מהבית ושאיני עובדת במקום עבודה נוסף באותן שעות)
תודה מראש
עדי
19/09/2015 20:40
שלום,
עבדתי כשנה וחודשיים כפקידת לובי בחברת הייטק. הודעתי על פיטוריי מיוזמתי בגלל שסיימתי את הלימודים והתחלתי לעבוד במקצוע שלי. רוצה לדעת לגבי פיצויי פיטורים - הבנתי שמגיע לי 70% בגלל שאני התפטרתי ולא פוטרתי... האם זה נכון? וכמו כן, בגלל שהמשכורת חושבה לפי שעות, כיצד מחשבים את הסכום? תודה!
אנה
19/09/2015 20:39
שלום
לאחר חיפוש באינטרנט לא הצלחתי לגבש תשובה חד משמעית לגבי תקופה בה המעסיק מחוייב לספק לעובד הפורש את הטפסים למס הכנסה וחברות ביטוח על מנת שיוכל לקבל פיצויים ובעלות על הפוליסות. לכן אודה לעזרתכם.

להלן המקרה: בעלי התפטר מעבודתו בחברה לאחר 8 שנות עבודה. בהתאם לחוזה נתן חודש הודעה מוקדמת וסיים עבודתו בסוף יולי השנה.
עד כה לא התקבלו ממעסיק טפסים של העברת בעלות על קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קרן השתלמות. וכך גם לא טופס 160 עבור מס הכנסה בו הוא אמור לציין האם פודה את הפיצויים או משאיר אותם בקופה(הבנו שהחלק שהופרש לקופת הפיצויים בפנסיה וביטוח מנהלים בכל מקרה מגיעים לעובד גם אם לא חתום על סעיף 14-תקנו אותי אם אני טועה).

אז השאלה שנשאלת היא האם יש בחוק איזושהי הגדרה תוך כמה זמן המעסיק מחוייב להעביר לו מסמכים אלה (כי הרי בינתיים מתעכבת הפרשה לקרן / ביטוח מנהלים ממעביד החדש והעובד למעשה מפסיד את התשואות שיכלו להיצבר על הפרשות החדשות).
תודה מראש
עופרה
19/09/2015 20:36
היי העסקתי נהג במכבסה עבד אצלי שבוע וחצי לאחר שהחתמתי אותו כמובן על חוזה עבודה שבו נאמר שבוא חייב להודיע מראש כנראה שהעבודה היתה קשה לו והוא לא ידע איך לסיים את העבודה וראוי לציין שבמהלך כל השבוע וחצי הנח הוא ביקש מקדמות כל יום קיבל 200 ש״ח עד שיום לפני שהוא סיום את העבודה שלי הוא קיבל עבורי 500 ש״ח והוא חזר ואמר שזה נפל ואבד לו , יום למחרת בתשע בערב הודיע שהוא לא יגיע מחר לעבודה והוא קיבל מהרופא 5 ימי מחלה היות ולא רציתי לחכות לאותו נוכל ,, חפשתי בנרות נהג אחר ואתמול קיבלתי ממנו אימייל שהוא הולך לתבוע אותי היות ואני לא נתתי לו הודעה מוקדמת עבור הפיטורים ולא שילמתי לו עבור החג וכמובן שלא עשיתי לו שימוע ,,, האם אני אמורה להגיב לו ?
ג.ב
19/09/2015 17:29
אני עובדת שנה במקום העבודה ולפני חודשיים נפלתי בדרך לעבודה ושברתי את היד,מאז אני בבית ומקבלת מביטוח לאומי דמי פגיעה.בזמן זה החלטתי להתפטר והודעתי על כך למעסיק לפני מס' ימים, עדיין יש לי לפחות 22 יום אישור מחלה, אבל אין להתפטרות קשר למצב הבריאותי,פשוט לא מעוניינת להמשיך לעבוד שם.
מה עליי לעשות מבחינת החוק,הודעה מוקדמת, חפיפה,תודה רבה
אריאלה
19/09/2015 16:59
אמא שלי בת 60 ועובדת מזה 9 חודשים במקום פרטי, המצב שם בלתי נסבל ואמי התפטרה והגישה מכתב, מהו הדין לגבי הודעה על התפטרות לאחר 5 חודשים? למותר לציין כי איש לא התייחס למכתב זה, האם היא יכולה לקום וללכת? מהו הדין לגבי ההפרשות לקופת גמל ופיצויים? ממה שאני מבינה על פי החוק החדש כל מה שנצבר בעבורה שייך לה, רק צריך מכתב מעביד? אודה על תשובתכם המלומדת בדחיפות.
תום
19/09/2015 14:09
שלום. האם המלצות רופא תעסוקתי מחייבות את המעסיק על פי חוק??
משה
19/09/2015 10:29
אני מנהל מחלקה בחב' פרטית יותר מעשר שנים
לפני כשנה אחד מעובדי ניסה לעשות מהלך להחלפתי שלא צלח ועזב לחברה אחרת תוך כדי השמצתי בכל פורום אפשרי.

עברה שנה והוא פנה לבעלי החברה בבקשה לחזור, הם שוקלים בחיוב, איך אני יכול לעבוד ו/או לנהל עובד כזה ?

הם דורשים שאבליג ואתמקד רק בטובת החברה

מה לעשות ?
איש סיסטם
18/09/2015 23:04
פוטרתי מעבודתי לאחר חודש ושמונה ימים
יותר נכון פוטרתי בשיחת טלפון של חמש דקות
ולא בוצע לי שימוע כלל.

האם המעסיק צריך לשלם לי פוצויים על כך?
האם יש קשר בין זכאות לשימוע, לבין זמן תעסוקתי בחברה?

תודה
אור
18/09/2015 19:46
להפתעתי קיבלתי מייל מהמעסיקה שלי לפיו רואה החשבון עשה תחשיב של ימי חופשה בחמשת השנים האחרונות ולפי התחשיב הורידו לי 18 ימי חופש מהימים שעמדו לזכותי ונותרתי עם חוב של 8 ימי חופש למעסיקה שלי במהלך השנים חושבו ימי החופשה לפי 24 ימים בשנה והיום תיקנו את הטעות וחישבו רטרואקטיבית שאלתי היא האם זה חוקי להוריד את ימי החופשה רטרטאקטיבית
טל
18/09/2015 16:35
שלום,
במסעדה בה עבדתי בחודש האחרון התברר לי בדיעבד כי לא משלמים 150% בשישי ובשבת על אף שהיא פתוחה כל סוף השבוע. על כל שעת עבודה המעביד מתחייב להפריש מהטיפים ולהשלים במידת הצורך ל25 ש"ח ועם היתרה מהטיפים עדין קורה שהשכר השעתי נמוך מ150%
בתלוש המשכורת אין שום אזכור של עבודה בשבת ולאחר שעבדתי מספר משמרות בסוף השבוע שלא כחוק בחרתי לעזוב.
האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
תודה.
אנונימי א.ב.ש
18/09/2015 15:40
במידה ויצאתי לחופשה ללא תשלום אני חייב בחוק בהודעה מוקדמת? אני עובד ברשת גדולה מעל ארבע שנים. אני עובד קבוע. ועוד שאלה: מותר לעבוד בחל"ת במקום עבודה אחר לתקופת ניסיון?
עידו
18/09/2015 13:38
שלום,
צריך עזרה במילוי טפסים לתביעה לתשלום שכר עבודה. לפני מספר חודשים אחד מהעו״ד בפורום אמר לי שאני יוכל למצוא מתנדב מעמותת הלב ועד היום לא מצאתי מתנדב! בבקשה מישהו יכול לעזור לי?

עידו
050-5550953
מרים
18/09/2015 09:55
כמה זמן צריך לעבוד לפני ההריון? אם המעביד רוצה לפטר אותי ואני בחודש רבעי?
אבל התחלתי את העבודה שלי חודש וחצי לפני כן?
האם מותר לו ?
והאם מותר לו להרע לי בתנאים?
מעסיק עובדת כמ...
17/09/2015 23:00
איך לחשב לה את תשלום ההבראה ומה הסכום תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ